Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Steffan Wichmann 17.05.2019 @ 19:20

Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.

Fem uger tilbage - Ny cykel købt - Grejsdalsløbet gennemført

Så er der kun fem uger tilbage, og jeg glæder mig som en sindssyg!

 

Og det er der mange årsager til - lad os starte med den første.

 

Min nye cykel er landet, jeg fik et tilbud fra Børkop Cykler, som jeg ikke kunne stå for. Så nu er jeg den nye ejer af, en Bianchi Oltre XR4 Disc! Og hold nu kæft, den spiller max.

 

Den er så ny, at jeg kun  har nået tre ture på den, to træningsture og så Grejsdalsløbet på 140 kilometer.

 

Min makker, min far - er pt. nede i Calpe (Spanien), for at finpudse formen til TransAlp, og dette er også en tur han har fået tilskud til via sit medlemskab ved Motionsfeltet.

 

Og det kan godt misunde mig lidt, da jeg ved at det er nu, det spidser til, og det er nu benene snart skal tale. Men jeg må nøjes med de vejlensiske alper, som bestemt også kan være udfordrende, og det skulle jeg få at mærke til Grejsdalsløbet.

 

Min plan for Grejsdalsløbet, var meget klart defineret for mig.

 

Jeg havde gennemgået ruten meget nøje. Jeg havde sagt til mig selv, at jeg skulle hænge med rytterne fra teamet, i den startgruppe vi havde, indtil vi ramte Munkebjerg efter cirka 40 kilometer. Og efter der, ville jeg køre løbet i eget tempo.

 

Jeg vidste at flere bakker inden da, ville blive en udfordring. Men jeg vidste også, at efter Hornstrup, kom der et langt stykke med flad vej, og hvor jeg kunne hente det eventuelle tabte. Og netop bakken ved Hornstrup, viste sig at være bakken, hvor jeg måtte slippe gruppen, heldigvis kunne jeg se min far, sidde med samme ”problem” - og vi kunne så hjælpe hinanden tilbage til feltet, som vi opsnappede, da vi kom til Bredal.

 

Da vi var kommet op til feltet, forsøgte jeg at lave en lille ”sniger”. Jeg vidste der kom et lyskryds i Assendrup, lige efter Bredal - Og jeg vælger at stikke lidt før, i et lille håb om at jeg kunne komme forbi med grønt lys, og feltet så ville holde for rødt. Og jeg derfor, måske kunne give mig et lille forspring, inden vi ramte Vejle. Men planen lykkedes ikke - og jeg måtte holde for rødt sammen med feltet.

 

Da vi så ramte Stampesvej i Vejle, måtte jeg slippe feltet igen, men det var heldigvis med far ved min side, så vi kunne følges til Munkebjerg, hvor jeg kørte i depot, og vi skiltes der.

 

Resten af løbet, kørte jeg i forskellige grupper, og i mit eget tempo. Jeg moste på når det gik lige ud, og tog bakkerne på det niveau, som jeg også skal tage bjergene med om fem uger - helt stille og roligt, uden at forcere!

 

Efter 80 kilometer, får jeg en lille krise, og det var lige da vi rammer Jennumbakken. Jeg kunne mærke at krop og ben, ikke helt kunne det, som hovedet gerne ville.

 

Så depotet efter 100 kilometer, kom meget belejligt. Jeg valgte at stige af cyklen, og få fyldt lidt på tanken, og så var jeg klar til de sidste 40 kilometer.

 

Søren og Rene fra holdet, som også skal med til TransAlp som par, kom rullende ind i depotet lige lidt efter. Det var selvfølgelig en kærkommen mulighed for mig, at følges med dem, det sidste stykke vej.

 

Men efter depotet følte jeg mig igen rigtig godt tilpas, og jeg havde igen fået lidt power tilbage.

 

Så da vi kommer derud, og vi kommer på flad vej, så viser jeg mig lidt hurtigere end Søren og Rene. Jeg moser bare på, da jeg tænker, at de vil hente mig så snart den første bakke vil komme.

 

Men til min overraskelse, kørte jeg alene til mål. Med en absolut god fornemmelse!

 

Fedt løb!

 

Næste løb i kalenderen er Vadehavsløbet 75 kilometer…. Og målsætningen er meget ambitiøs, men dette kan I læse mere om næste gang.

 

 

Træningen

De sidste tre uger, har jeg haft to udfordringer, som har gjort træningen lidt mere udfordrende end normalt. Og med udfordringer, mener jeg dårlige undskyldninger.

 

Vejret har ikke altid spillet max, og når det står ned i stænger, så er mine stænger at finde indendørs!

 

Udover det, så har jeg været velsignet med en lille dreng, som i løbet af vinteren, har sovet fra klokken 19.00 - hvilket har gjort man kunne lægge sin træning om aftenen. Men han er inde i en periode, hvor han først lægger sig mellem klokken 20-21, og så er det svært at nå en tur inden det bliver mørkt.

 

Så indtil nu ser ”regnestykket” således ud:

 

Kilometer kørt i 2019:

2.058,1 kilometer / 3.000 kilometer - Hvor 479,4 kilometer er kørt de sidste tre uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit, skal kører 188,4 kilometer pr. uge, for at nå mit mål.

 

Højdemeter kørt i 2019:

22.533 m / 30.000 m - Hvor 5.120 m er kørt de sidste tre uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit skal køre 1493,4 m pr. uge, for at nå mit mål.

 

 

Vægten & kosten

Jeg er igen kommet på sporet med kosten, og mon jeg ikke kan holde mig til de rigtige ting de sidste fem uger.

 

Havregryn om morgenen - og drop alt sukker og stivelse! Dette er reglerne i min kost. Jo færre ting jeg skal forholde mig til, jo nemmere er det for mig.

 

Det skal dog siges, at på løbsdage, og hvor jeg skal presse mig selv, ryger der lige lidt flere kalorier indenbords! Men ellers ikke!

 

Jeg er lige nu på 85,3 kilo, hvilket lige er 400 gram over de 84,9, jeg gerne skulle være på. Så jeg mangler stadig at tabe 5,4 kilo i løbet af de sidste fem uger. Så det er presset, men ikke umulig!

 

Husk at I kan læse om de tidligere beretninger i forløbet, i linksene nedenfor.

 

Steffan Wichmann, 16 april 2019

 

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og de forskellige medlemsskaber på Motionsfeltet.dk

 

Læs de øvrige beretninger om Touren til Gardasøen :

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 6

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat