Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Steffan Wichmann 17.05.2019 @ 19:20

Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.

Fem uger tilbage - Ny cykel købt - Grejsdalsløbet gennemført

Så er der kun fem uger tilbage, og jeg glæder mig som en sindssyg!

 

Og det er der mange årsager til - lad os starte med den første.

 

Min nye cykel er landet, jeg fik et tilbud fra Børkop Cykler, som jeg ikke kunne stå for. Så nu er jeg den nye ejer af, en Bianchi Oltre XR4 Disc! Og hold nu kæft, den spiller max.

 

Den er så ny, at jeg kun  har nået tre ture på den, to træningsture og så Grejsdalsløbet på 140 kilometer.

 

Min makker, min far - er pt. nede i Calpe (Spanien), for at finpudse formen til TransAlp, og dette er også en tur han har fået tilskud til via sit medlemskab ved Motionsfeltet.

 

Og det kan godt misunde mig lidt, da jeg ved at det er nu, det spidser til, og det er nu benene snart skal tale. Men jeg må nøjes med de vejlensiske alper, som bestemt også kan være udfordrende, og det skulle jeg få at mærke til Grejsdalsløbet.

 

Min plan for Grejsdalsløbet, var meget klart defineret for mig.

 

Jeg havde gennemgået ruten meget nøje. Jeg havde sagt til mig selv, at jeg skulle hænge med rytterne fra teamet, i den startgruppe vi havde, indtil vi ramte Munkebjerg efter cirka 40 kilometer. Og efter der, ville jeg køre løbet i eget tempo.

 

Jeg vidste at flere bakker inden da, ville blive en udfordring. Men jeg vidste også, at efter Hornstrup, kom der et langt stykke med flad vej, og hvor jeg kunne hente det eventuelle tabte. Og netop bakken ved Hornstrup, viste sig at være bakken, hvor jeg måtte slippe gruppen, heldigvis kunne jeg se min far, sidde med samme ”problem” - og vi kunne så hjælpe hinanden tilbage til feltet, som vi opsnappede, da vi kom til Bredal.

 

Da vi var kommet op til feltet, forsøgte jeg at lave en lille ”sniger”. Jeg vidste der kom et lyskryds i Assendrup, lige efter Bredal - Og jeg vælger at stikke lidt før, i et lille håb om at jeg kunne komme forbi med grønt lys, og feltet så ville holde for rødt. Og jeg derfor, måske kunne give mig et lille forspring, inden vi ramte Vejle. Men planen lykkedes ikke - og jeg måtte holde for rødt sammen med feltet.

 

Da vi så ramte Stampesvej i Vejle, måtte jeg slippe feltet igen, men det var heldigvis med far ved min side, så vi kunne følges til Munkebjerg, hvor jeg kørte i depot, og vi skiltes der.

 

Resten af løbet, kørte jeg i forskellige grupper, og i mit eget tempo. Jeg moste på når det gik lige ud, og tog bakkerne på det niveau, som jeg også skal tage bjergene med om fem uger - helt stille og roligt, uden at forcere!

 

Efter 80 kilometer, får jeg en lille krise, og det var lige da vi rammer Jennumbakken. Jeg kunne mærke at krop og ben, ikke helt kunne det, som hovedet gerne ville.

 

Så depotet efter 100 kilometer, kom meget belejligt. Jeg valgte at stige af cyklen, og få fyldt lidt på tanken, og så var jeg klar til de sidste 40 kilometer.

 

Søren og Rene fra holdet, som også skal med til TransAlp som par, kom rullende ind i depotet lige lidt efter. Det var selvfølgelig en kærkommen mulighed for mig, at følges med dem, det sidste stykke vej.

 

Men efter depotet følte jeg mig igen rigtig godt tilpas, og jeg havde igen fået lidt power tilbage.

 

Så da vi kommer derud, og vi kommer på flad vej, så viser jeg mig lidt hurtigere end Søren og Rene. Jeg moser bare på, da jeg tænker, at de vil hente mig så snart den første bakke vil komme.

 

Men til min overraskelse, kørte jeg alene til mål. Med en absolut god fornemmelse!

 

Fedt løb!

 

Næste løb i kalenderen er Vadehavsløbet 75 kilometer…. Og målsætningen er meget ambitiøs, men dette kan I læse mere om næste gang.

 

 

Træningen

De sidste tre uger, har jeg haft to udfordringer, som har gjort træningen lidt mere udfordrende end normalt. Og med udfordringer, mener jeg dårlige undskyldninger.

 

Vejret har ikke altid spillet max, og når det står ned i stænger, så er mine stænger at finde indendørs!

 

Udover det, så har jeg været velsignet med en lille dreng, som i løbet af vinteren, har sovet fra klokken 19.00 - hvilket har gjort man kunne lægge sin træning om aftenen. Men han er inde i en periode, hvor han først lægger sig mellem klokken 20-21, og så er det svært at nå en tur inden det bliver mørkt.

 

Så indtil nu ser ”regnestykket” således ud:

 

Kilometer kørt i 2019:

2.058,1 kilometer / 3.000 kilometer - Hvor 479,4 kilometer er kørt de sidste tre uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit, skal kører 188,4 kilometer pr. uge, for at nå mit mål.

 

Højdemeter kørt i 2019:

22.533 m / 30.000 m - Hvor 5.120 m er kørt de sidste tre uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit skal køre 1493,4 m pr. uge, for at nå mit mål.

 

 

Vægten & kosten

Jeg er igen kommet på sporet med kosten, og mon jeg ikke kan holde mig til de rigtige ting de sidste fem uger.

 

Havregryn om morgenen - og drop alt sukker og stivelse! Dette er reglerne i min kost. Jo færre ting jeg skal forholde mig til, jo nemmere er det for mig.

 

Det skal dog siges, at på løbsdage, og hvor jeg skal presse mig selv, ryger der lige lidt flere kalorier indenbords! Men ellers ikke!

 

Jeg er lige nu på 85,3 kilo, hvilket lige er 400 gram over de 84,9, jeg gerne skulle være på. Så jeg mangler stadig at tabe 5,4 kilo i løbet af de sidste fem uger. Så det er presset, men ikke umulig!

 

Husk at I kan læse om de tidligere beretninger i forløbet, i linksene nedenfor.

 

Steffan Wichmann, 16 april 2019

 

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og de forskellige medlemsskaber på Motionsfeltet.dk

 

Læs de øvrige beretninger om Touren til Gardasøen :

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 6

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Ny bog fra Thomas Dekker: Druk, damer og doping
Thomas Dekker var et af cykelsportens største talenter. Rabobank-rytteren fortæller i en ny bog, hvordan han ødslede sit talent væk.

Seneste indlæg i debatten

> Lidt på samme måde har jeg det med Danmark rundt. Vinderen skal jo findes blandt dem der kører en god enkeltstart og kan placere sig nogenlunde i en spurt. Af dem der reelt har en chance for at vinde, er det lidt som at kaste en terning, jeg synes ofte det er tilfældigheder der afgør Danmark rundt. I betragtning af hvor fladt Danmark er, så synes jeg egentlig at det er nogle rigtig godt all-round ryttere der har vundet PNDR. Ja, man skal kunne køre en god enkeltstart, men også kunne køre godt på f.eks. Vejle-etapen, og i nogle år også kunne køre en solid omgang sidevindskørsel. Så tit er der noget klassikerpotentiale over dem der vinder PNDR. Generelt, så synes jeg løbet har været rigtigt godt i forhold til at præsentere danske eller udenlandske ryttere lige før de får deres international gennembrud. Mængden af cykelløb der kan ses i fjernsynes eller på nettet stiger jo ret voldsomt i disse år. Jeg kan godt forstå hvis man synes at der er en nedre grænse selvom det er et nationalt løb. Gad f.eks. ikke se Fyn rundt, men ser gerne GP Herning og PNDR. PNDR primært dog aftenprogrammet på DR og så måske lidt mere fra de afgørende etaper. Hvis man kan lide en lur til cykling i fjernsynet, så er Vueltaen altid garanti for nogle ekstremt kedelige første timer af en etape ;-) Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting for fuglsangs ambitioner, hvis ambitionen fortsat er top-3/5 i Touren. Men der er et par andre stærke der har forladt holdet, så spændende st se hvad de henter indAustralske Zak Dempster tog i dag karrierens femte sejr i det hollandske éndagsløb, Veenendaal-Veenendaal Classic efter et langt udbrud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dempster_vinder_hollandsk_ndagsloeb/ Det var nu heller ikke ment som om at hjul der er tubeless ready nødvendigvis er sværere at få dæk på. Det er bare tilfældigvis et sæt, der er TL ready jeg har, der er tæt på umulige at få dæk af og på. Pointen er mest, at det er nok en god idé at “kende” sine hjul, når man vurderer hvilket værktøj man skal have med på tur

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat