Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

17.05.2019 @ 19:20

Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.

Fem uger tilbage - Ny cykel købt - Grejsdalsløbet gennemført

Så er der kun fem uger tilbage, og jeg glæder mig som en sindssyg!

 

Og det er der mange årsager til - lad os starte med den første.

 

Min nye cykel er landet, jeg fik et tilbud fra Børkop Cykler, som jeg ikke kunne stå for. Så nu er jeg den nye ejer af, en Bianchi Oltre XR4 Disc! Og hold nu kæft, den spiller max.

 

Den er så ny, at jeg kun  har nået tre ture på den, to træningsture og så Grejsdalsløbet på 140 kilometer.

 

Min makker, min far - er pt. nede i Calpe (Spanien), for at finpudse formen til TransAlp, og dette er også en tur han har fået tilskud til via sit medlemskab ved Motionsfeltet.

 

Og det kan godt misunde mig lidt, da jeg ved at det er nu, det spidser til, og det er nu benene snart skal tale. Men jeg må nøjes med de vejlensiske alper, som bestemt også kan være udfordrende, og det skulle jeg få at mærke til Grejsdalsløbet.

 

Min plan for Grejsdalsløbet, var meget klart defineret for mig.

 

Jeg havde gennemgået ruten meget nøje. Jeg havde sagt til mig selv, at jeg skulle hænge med rytterne fra teamet, i den startgruppe vi havde, indtil vi ramte Munkebjerg efter cirka 40 kilometer. Og efter der, ville jeg køre løbet i eget tempo.

 

Jeg vidste at flere bakker inden da, ville blive en udfordring. Men jeg vidste også, at efter Hornstrup, kom der et langt stykke med flad vej, og hvor jeg kunne hente det eventuelle tabte. Og netop bakken ved Hornstrup, viste sig at være bakken, hvor jeg måtte slippe gruppen, heldigvis kunne jeg se min far, sidde med samme ”problem” - og vi kunne så hjælpe hinanden tilbage til feltet, som vi opsnappede, da vi kom til Bredal.

 

Da vi var kommet op til feltet, forsøgte jeg at lave en lille ”sniger”. Jeg vidste der kom et lyskryds i Assendrup, lige efter Bredal - Og jeg vælger at stikke lidt før, i et lille håb om at jeg kunne komme forbi med grønt lys, og feltet så ville holde for rødt. Og jeg derfor, måske kunne give mig et lille forspring, inden vi ramte Vejle. Men planen lykkedes ikke - og jeg måtte holde for rødt sammen med feltet.

 

Da vi så ramte Stampesvej i Vejle, måtte jeg slippe feltet igen, men det var heldigvis med far ved min side, så vi kunne følges til Munkebjerg, hvor jeg kørte i depot, og vi skiltes der.

 

Resten af løbet, kørte jeg i forskellige grupper, og i mit eget tempo. Jeg moste på når det gik lige ud, og tog bakkerne på det niveau, som jeg også skal tage bjergene med om fem uger - helt stille og roligt, uden at forcere!

 

Efter 80 kilometer, får jeg en lille krise, og det var lige da vi rammer Jennumbakken. Jeg kunne mærke at krop og ben, ikke helt kunne det, som hovedet gerne ville.

 

Så depotet efter 100 kilometer, kom meget belejligt. Jeg valgte at stige af cyklen, og få fyldt lidt på tanken, og så var jeg klar til de sidste 40 kilometer.

 

Søren og Rene fra holdet, som også skal med til TransAlp som par, kom rullende ind i depotet lige lidt efter. Det var selvfølgelig en kærkommen mulighed for mig, at følges med dem, det sidste stykke vej.

 

Men efter depotet følte jeg mig igen rigtig godt tilpas, og jeg havde igen fået lidt power tilbage.

 

Så da vi kommer derud, og vi kommer på flad vej, så viser jeg mig lidt hurtigere end Søren og Rene. Jeg moser bare på, da jeg tænker, at de vil hente mig så snart den første bakke vil komme.

 

Men til min overraskelse, kørte jeg alene til mål. Med en absolut god fornemmelse!

 

Fedt løb!

 

Næste løb i kalenderen er Vadehavsløbet 75 kilometer…. Og målsætningen er meget ambitiøs, men dette kan I læse mere om næste gang.

 

 

Træningen

De sidste tre uger, har jeg haft to udfordringer, som har gjort træningen lidt mere udfordrende end normalt. Og med udfordringer, mener jeg dårlige undskyldninger.

 

Vejret har ikke altid spillet max, og når det står ned i stænger, så er mine stænger at finde indendørs!

 

Udover det, så har jeg været velsignet med en lille dreng, som i løbet af vinteren, har sovet fra klokken 19.00 - hvilket har gjort man kunne lægge sin træning om aftenen. Men han er inde i en periode, hvor han først lægger sig mellem klokken 20-21, og så er det svært at nå en tur inden det bliver mørkt.

 

Så indtil nu ser ”regnestykket” således ud:

 

Kilometer kørt i 2019:

2.058,1 kilometer / 3.000 kilometer - Hvor 479,4 kilometer er kørt de sidste tre uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit, skal kører 188,4 kilometer pr. uge, for at nå mit mål.

 

Højdemeter kørt i 2019:

22.533 m / 30.000 m - Hvor 5.120 m er kørt de sidste tre uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit skal køre 1493,4 m pr. uge, for at nå mit mål.

 

 

Vægten & kosten

Jeg er igen kommet på sporet med kosten, og mon jeg ikke kan holde mig til de rigtige ting de sidste fem uger.

 

Havregryn om morgenen - og drop alt sukker og stivelse! Dette er reglerne i min kost. Jo færre ting jeg skal forholde mig til, jo nemmere er det for mig.

 

Det skal dog siges, at på løbsdage, og hvor jeg skal presse mig selv, ryger der lige lidt flere kalorier indenbords! Men ellers ikke!

 

Jeg er lige nu på 85,3 kilo, hvilket lige er 400 gram over de 84,9, jeg gerne skulle være på. Så jeg mangler stadig at tabe 5,4 kilo i løbet af de sidste fem uger. Så det er presset, men ikke umulig!

 

Husk at I kan læse om de tidligere beretninger i forløbet, i linksene nedenfor.

 

Steffan Wichmann, 16 april 2019

 

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og de forskellige medlemsskaber på Motionsfeltet.dk

 

Læs de øvrige beretninger om Touren til Gardasøen :

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 6

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12

Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.
Produktnyt: Pronghorn med facelift til populær aero-racer
Den danske cykelproducent Pronghorn har netop lanceret et helt nyt facelift til deres populære carbon aero-racercykel. Den giver nu mulighed for at få helt skjulte kabler i styret.
Alternativ måde at holde afstand på cyklen
Colin Furze har fundet en alternativ måde at holde social afstand under coronakrisen. Se den sjove video!
Pro Cycling Manager 2020 – Det kan vi forvente
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Test: Assos Equipe RS Spring Fall
Noget af det ypperste cykeltøj der kan trækkes på og potentielt en hel ny, funktionel dimension til forårs- og efterårsturene.  
Badehotel og barske passager
Fire år i træk har tv-serien ”Badehotellet” toppet listen over Danmarks mest populære tv-serier, og turistbranchen melder om konstant stigende interesse for klassisk badehotelsferie. Hvis kombinationen af cykling og afslapning lokker, kan man i Hjerting ved Esbjerg toppe et luksusophold op med vestjyske cykeludfordringer.  
Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?
Vinmarker i Appenninerne, alpetoppe i Østrig, cykeludlejning på Mallorca eller smørrebrød i Danmark.
Ny bog: Læs løbet - taktik for cykelryttere
"Læs løbet - Taktik for cykelryttere" er en ny bog udgivet af Henrik Zachariassen. Den kan nu købes på Feltet.dks webshop.

Seneste indlæg i debatten

Mark Cavendish er ikke sikker på en plads på Bahrain-McLarens Tour de France-hold, og briten havde derfor brug for at bevise sit værd dette forår. Men coronakrisen har foreløbigt frataget sprinteren muligheden for at imponere sin chef Rod Ellingworth. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lang_loebspause_haemmer_cavendish_tour-chancer/Martin Mortensen har efter karrierestoppet på landevejen etableret sig som en af Danmarks bedste e-cykelryttere. Vi har taget en længere snak med ham om interessen for en af cykelsportens nyeste discipliner. Husk, at du kan se Mortensen i aktion, når vi på tirsdag livestreamer og kommenterer 5. afdeling af Uno-X Cup. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/virtuelle_cykelloeb_tog_overhaand_bjarne_var_lidt_efter_mig/Min erfaring med skiver er lidt delt. Hvis det er den ene side der går på og ikke den anden, så prøv at bøj et visitkort udover bremseskive, løsn kaliperen, tryk bremsen ind og stram skruerne til kaliperen. Hvis det stadig ikke virker, så er der dømt tæv til kaliperen for at få alt lift ud af den - prøv både at skubbe bremsevæske op fra kaliperen og suge det ned fra bremsegrebene. Hvis det heller ikke virker, så prøv et facing kit og gentag ovenstående manøvre. Men klart, hvis bremseskiven er skæv, så er det ligegyldigt. Når det virker, så er det rigtigt godt, når der er bøvl med skiverne, så er det noget frygteligt lort...Peter Sagan vil ifølge slovakiske medier køre både Tour de France og Giro d´Italia i efteråret. Den 30-årige stjernerytter vil i så fald droppe både Flandern Rundt og Paris-Roubaix, som begge skal køres under den italienske Grand Tour i oktober. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/medie_sagan_dropper_paris-roubaix_og_flandern_rundt/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet