Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Steffan Wichmann 29.03.2019 @ 20:00

Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.

 

Uge 8 - 12 uger tilbage

Så er foråret så småt begyndt at indsnige sig og gode kilometer er blevet kørt på asfalten.

 

Munkebjerg er endnu engang blevet passeret. Jeg har lige været ude at smugkigge på Jennum bakken, med henblik på Gran Fondo Jennum-løbet, som vi er mange på holdet der glæder os til.

 

Og cyklen er nyserviceret - og jeg er så klar, som man kan blive!

 

Vi er 30 ryttere til start, og vi alle har fået gratis start via holdets medlemskab.

 

Det er nu sæsonen går i gang, og det er nu vi skal lure hinanden af, og se hvem der har været mest seriøs med træningen henover vinteren.

 

Selvfølgelig kan vi følge hinanden på vores fælles Strava-gruppe, men det er benene der skal tale på dagen!

 

Når vi er færdige med løbet, så mødes vi nogle stykker på en café i Vejle og får fyldt depoterne op igen, og får en sludder for en sladder, om vores alles fælles interesse: Cykling!

 

Det bliver skide fedt!

 

Jeg vil også lige knytte en kommentar til mit lille indlæg her - Jeg ved at mit niveau er langt under, mange andre motionister. Og til dem der er over mit niveau, er det måske ikke relevant at følge mig.

 

Men til jer, som enten lige er gået i gang med cyklingen, eller bare som mig selv, aldrig helt har fået gjort det så seriøst, som man gerne ville, så håber jeg dette kan inspirere.

 

 

Træningen

I uge 7, stod den på regn - og der var jeg kun at finde på BKool’en - Men i uge 8, fik jeg nogle gode ture på cyklen udenfor.

 

Jeg tog med to kammerater ud, og fik testet Jennum-bakken. Her kunne jeg tydeligt se på den nedadgående vægt, og den småt forbedrende form, at jeg var bedre på Jennem-bakken, end jeg har været tidligere år, på samme tidspunkt. Og dette var endda uden at gøre mig umage.

 

Så endnu en grund, til at se frem til løbet på søndag.

 

Og nu har jeg rundet de første 1.000 kilometer i år - hvilket ALDRIG er sket på dette tidspunkt af året for mig.

 

Så indtil nu ser ”regnestykket” således ud:

 

Kilometer kørt i 2019:

1.041,7 kilometer / 2.500 kilometer - Hvor 257,6 kilometer er kørt de sidste to uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit, skal køre 121,5 kilometer pr. uge, for at nå mit mål.

 

Højdemeter kørt i 2019:

12.356 m / 30.000 m - Hvor 2.229 m er kørt de sidste to uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit skal køre 1470,3 m pr. uge, for at nå mit mål.

 

Indtil videre, må jeg nok erkende at jeg ikke har den helt rette balance mellem antal kilometer, og antal højdemeter.

 

Så jeg tænker at de næste 14 dage, skal jeg ude og finde ruter, hvor jeg får trænet nogle bakker, og får lagt flere HM på mine ture.

 

Og det giver også en god træning, med denne slags naturlige indlagte ”intervaller”.

 

 

Vægten & kosten

Vægten fortsætter stødt nedad - hvilket er super fedt. Jeg går dog stadig med den frygt at det lige pludselig går i stå.

 

Men så er det jo så også fedt, at man er noget foran målsætningen, og har ”lidt at give af”.

 

Jeg holder mig ikke så striks til planen, som jeg i første omgang beskrev, da det også kan have sin effekt på ydeevnen.

 

For mig er det tydeligt at mærke, at har jeg ikke fået maven fyldt op, så har benene intet at skyde med.

 

Men to ting, som jeg holder ved 100 %, og som også er en stor faktor for mig. Havregryn om morgenen - og så ingen slik, godter og alt hvad der kan snackes om aftenen.

 

Og holder mig til tre måltider om dagen, og så hele tiden tænke over at jeg kun spiser, til jeg ikke er sulten mere, og ikke til jeg er mæt.

 

Men som jeg skrev, så kører det med vægten. Jeg havde en målsætning om at skulle smide 1,9 kilo i løbet af de sidste 14 dage. Men det er blevet til 2,5 kilo, hvilket betyder at jeg i løbet af de sidste fire uger, har tabt seks kilo.

 

Her er overblikket over vægtforløbet:

Uge 04 = 93,9 kilo (Startpunkt)

Uge 06 = 90,4 kilo (-3,5 kilo)

Uge 08 = 87,9 kilo (-2,5 kilo) (-6,0 kilo i alt.)

Uge 10 = 86,0 kilo (-1,9 kilo) (Målsætning til næste gang)

 

Nu prøver vi med en målsætning på 1,9 kilo på 14 dage igen, og tænker det er realistisk, da det i sagens natur ikke kan gå lige så hurtig nedad, som i starten.

 

Men 1,9 kilo vil stadig være over det, som jeg skal tabe mig, for at følge planen, hvor jeg i alt skal tabe mig 8 kilo på de sidste 12 uger, hvilket er cirka 1,33 kilo for 14 dage.

 

Så selv hvis det skulle blive til 1,3 kilo tabt, så har jeg ro i maven.

 

Steffan Wichmann, 27 marts 2019

 

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og de forskellige medlemsskaberMotionsfeltet.dk

 

Læs de øvrige beretninger om Touren til Gardasøen :

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 6

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat