Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Steffan Wichmann 29.03.2019 @ 20:00

Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.

 

Uge 8 - 12 uger tilbage

Så er foråret så småt begyndt at indsnige sig og gode kilometer er blevet kørt på asfalten.

 

Munkebjerg er endnu engang blevet passeret. Jeg har lige været ude at smugkigge på Jennum bakken, med henblik på Gran Fondo Jennum-løbet, som vi er mange på holdet der glæder os til.

 

Og cyklen er nyserviceret - og jeg er så klar, som man kan blive!

 

Vi er 30 ryttere til start, og vi alle har fået gratis start via holdets medlemskab.

 

Det er nu sæsonen går i gang, og det er nu vi skal lure hinanden af, og se hvem der har været mest seriøs med træningen henover vinteren.

 

Selvfølgelig kan vi følge hinanden på vores fælles Strava-gruppe, men det er benene der skal tale på dagen!

 

Når vi er færdige med løbet, så mødes vi nogle stykker på en café i Vejle og får fyldt depoterne op igen, og får en sludder for en sladder, om vores alles fælles interesse: Cykling!

 

Det bliver skide fedt!

 

Jeg vil også lige knytte en kommentar til mit lille indlæg her - Jeg ved at mit niveau er langt under, mange andre motionister. Og til dem der er over mit niveau, er det måske ikke relevant at følge mig.

 

Men til jer, som enten lige er gået i gang med cyklingen, eller bare som mig selv, aldrig helt har fået gjort det så seriøst, som man gerne ville, så håber jeg dette kan inspirere.

 

 

Træningen

I uge 7, stod den på regn - og der var jeg kun at finde på BKool’en - Men i uge 8, fik jeg nogle gode ture på cyklen udenfor.

 

Jeg tog med to kammerater ud, og fik testet Jennum-bakken. Her kunne jeg tydeligt se på den nedadgående vægt, og den småt forbedrende form, at jeg var bedre på Jennem-bakken, end jeg har været tidligere år, på samme tidspunkt. Og dette var endda uden at gøre mig umage.

 

Så endnu en grund, til at se frem til løbet på søndag.

 

Og nu har jeg rundet de første 1.000 kilometer i år - hvilket ALDRIG er sket på dette tidspunkt af året for mig.

 

Så indtil nu ser ”regnestykket” således ud:

 

Kilometer kørt i 2019:

1.041,7 kilometer / 2.500 kilometer - Hvor 257,6 kilometer er kørt de sidste to uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit, skal køre 121,5 kilometer pr. uge, for at nå mit mål.

 

Højdemeter kørt i 2019:

12.356 m / 30.000 m - Hvor 2.229 m er kørt de sidste to uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit skal køre 1470,3 m pr. uge, for at nå mit mål.

 

Indtil videre, må jeg nok erkende at jeg ikke har den helt rette balance mellem antal kilometer, og antal højdemeter.

 

Så jeg tænker at de næste 14 dage, skal jeg ude og finde ruter, hvor jeg får trænet nogle bakker, og får lagt flere HM på mine ture.

 

Og det giver også en god træning, med denne slags naturlige indlagte ”intervaller”.

 

 

Vægten & kosten

Vægten fortsætter stødt nedad - hvilket er super fedt. Jeg går dog stadig med den frygt at det lige pludselig går i stå.

 

Men så er det jo så også fedt, at man er noget foran målsætningen, og har ”lidt at give af”.

 

Jeg holder mig ikke så striks til planen, som jeg i første omgang beskrev, da det også kan have sin effekt på ydeevnen.

 

For mig er det tydeligt at mærke, at har jeg ikke fået maven fyldt op, så har benene intet at skyde med.

 

Men to ting, som jeg holder ved 100 %, og som også er en stor faktor for mig. Havregryn om morgenen - og så ingen slik, godter og alt hvad der kan snackes om aftenen.

 

Og holder mig til tre måltider om dagen, og så hele tiden tænke over at jeg kun spiser, til jeg ikke er sulten mere, og ikke til jeg er mæt.

 

Men som jeg skrev, så kører det med vægten. Jeg havde en målsætning om at skulle smide 1,9 kilo i løbet af de sidste 14 dage. Men det er blevet til 2,5 kilo, hvilket betyder at jeg i løbet af de sidste fire uger, har tabt seks kilo.

 

Her er overblikket over vægtforløbet:

Uge 04 = 93,9 kilo (Startpunkt)

Uge 06 = 90,4 kilo (-3,5 kilo)

Uge 08 = 87,9 kilo (-2,5 kilo) (-6,0 kilo i alt.)

Uge 10 = 86,0 kilo (-1,9 kilo) (Målsætning til næste gang)

 

Nu prøver vi med en målsætning på 1,9 kilo på 14 dage igen, og tænker det er realistisk, da det i sagens natur ikke kan gå lige så hurtig nedad, som i starten.

 

Men 1,9 kilo vil stadig være over det, som jeg skal tabe mig, for at følge planen, hvor jeg i alt skal tabe mig 8 kilo på de sidste 12 uger, hvilket er cirka 1,33 kilo for 14 dage.

 

Så selv hvis det skulle blive til 1,3 kilo tabt, så har jeg ro i maven.

 

Steffan Wichmann, 27 marts 2019

 

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og de forskellige medlemsskaberMotionsfeltet.dk

 

Læs de øvrige beretninger om Touren til Gardasøen :

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 6

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Instagram #motionsfeltet

Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Ny bog fra Thomas Dekker: Druk, damer og doping
Thomas Dekker var et af cykelsportens største talenter. Rabobank-rytteren fortæller i en ny bog, hvordan han ødslede sit talent væk.

Seneste indlæg i debatten

> Lidt på samme måde har jeg det med Danmark rundt. Vinderen skal jo findes blandt dem der kører en god enkeltstart og kan placere sig nogenlunde i en spurt. Af dem der reelt har en chance for at vinde, er det lidt som at kaste en terning, jeg synes ofte det er tilfældigheder der afgør Danmark rundt. I betragtning af hvor fladt Danmark er, så synes jeg egentlig at det er nogle rigtig godt all-round ryttere der har vundet PNDR. Ja, man skal kunne køre en god enkeltstart, men også kunne køre godt på f.eks. Vejle-etapen, og i nogle år også kunne køre en solid omgang sidevindskørsel. Så tit er der noget klassikerpotentiale over dem der vinder PNDR. Generelt, så synes jeg løbet har været rigtigt godt i forhold til at præsentere danske eller udenlandske ryttere lige før de får deres international gennembrud. Mængden af cykelløb der kan ses i fjernsynes eller på nettet stiger jo ret voldsomt i disse år. Jeg kan godt forstå hvis man synes at der er en nedre grænse selvom det er et nationalt løb. Gad f.eks. ikke se Fyn rundt, men ser gerne GP Herning og PNDR. PNDR primært dog aftenprogrammet på DR og så måske lidt mere fra de afgørende etaper. Hvis man kan lide en lur til cykling i fjernsynet, så er Vueltaen altid garanti for nogle ekstremt kedelige første timer af en etape ;-) Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig ting for fuglsangs ambitioner, hvis ambitionen fortsat er top-3/5 i Touren. Men der er et par andre stærke der har forladt holdet, så spændende st se hvad de henter indAustralske Zak Dempster tog i dag karrierens femte sejr i det hollandske éndagsløb, Veenendaal-Veenendaal Classic efter et langt udbrud. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dempster_vinder_hollandsk_ndagsloeb/ Det var nu heller ikke ment som om at hjul der er tubeless ready nødvendigvis er sværere at få dæk på. Det er bare tilfældigvis et sæt, der er TL ready jeg har, der er tæt på umulige at få dæk af og på. Pointen er mest, at det er nok en god idé at “kende” sine hjul, når man vurderer hvilket værktøj man skal have med på tur

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat