Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

29.03.2019 @ 20:00

Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.

 

Uge 8 - 12 uger tilbage

Så er foråret så småt begyndt at indsnige sig og gode kilometer er blevet kørt på asfalten.

 

Munkebjerg er endnu engang blevet passeret. Jeg har lige været ude at smugkigge på Jennum bakken, med henblik på Gran Fondo Jennum-løbet, som vi er mange på holdet der glæder os til.

 

Og cyklen er nyserviceret - og jeg er så klar, som man kan blive!

 

Vi er 30 ryttere til start, og vi alle har fået gratis start via holdets medlemskab.

 

Det er nu sæsonen går i gang, og det er nu vi skal lure hinanden af, og se hvem der har været mest seriøs med træningen henover vinteren.

 

Selvfølgelig kan vi følge hinanden på vores fælles Strava-gruppe, men det er benene der skal tale på dagen!

 

Når vi er færdige med løbet, så mødes vi nogle stykker på en café i Vejle og får fyldt depoterne op igen, og får en sludder for en sladder, om vores alles fælles interesse: Cykling!

 

Det bliver skide fedt!

 

Jeg vil også lige knytte en kommentar til mit lille indlæg her - Jeg ved at mit niveau er langt under, mange andre motionister. Og til dem der er over mit niveau, er det måske ikke relevant at følge mig.

 

Men til jer, som enten lige er gået i gang med cyklingen, eller bare som mig selv, aldrig helt har fået gjort det så seriøst, som man gerne ville, så håber jeg dette kan inspirere.

 

 

Træningen

I uge 7, stod den på regn - og der var jeg kun at finde på BKool’en - Men i uge 8, fik jeg nogle gode ture på cyklen udenfor.

 

Jeg tog med to kammerater ud, og fik testet Jennum-bakken. Her kunne jeg tydeligt se på den nedadgående vægt, og den småt forbedrende form, at jeg var bedre på Jennem-bakken, end jeg har været tidligere år, på samme tidspunkt. Og dette var endda uden at gøre mig umage.

 

Så endnu en grund, til at se frem til løbet på søndag.

 

Og nu har jeg rundet de første 1.000 kilometer i år - hvilket ALDRIG er sket på dette tidspunkt af året for mig.

 

Så indtil nu ser ”regnestykket” således ud:

 

Kilometer kørt i 2019:

1.041,7 kilometer / 2.500 kilometer - Hvor 257,6 kilometer er kørt de sidste to uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit, skal køre 121,5 kilometer pr. uge, for at nå mit mål.

 

Højdemeter kørt i 2019:

12.356 m / 30.000 m - Hvor 2.229 m er kørt de sidste to uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit skal køre 1470,3 m pr. uge, for at nå mit mål.

 

Indtil videre, må jeg nok erkende at jeg ikke har den helt rette balance mellem antal kilometer, og antal højdemeter.

 

Så jeg tænker at de næste 14 dage, skal jeg ude og finde ruter, hvor jeg får trænet nogle bakker, og får lagt flere HM på mine ture.

 

Og det giver også en god træning, med denne slags naturlige indlagte ”intervaller”.

 

 

Vægten & kosten

Vægten fortsætter stødt nedad - hvilket er super fedt. Jeg går dog stadig med den frygt at det lige pludselig går i stå.

 

Men så er det jo så også fedt, at man er noget foran målsætningen, og har ”lidt at give af”.

 

Jeg holder mig ikke så striks til planen, som jeg i første omgang beskrev, da det også kan have sin effekt på ydeevnen.

 

For mig er det tydeligt at mærke, at har jeg ikke fået maven fyldt op, så har benene intet at skyde med.

 

Men to ting, som jeg holder ved 100 %, og som også er en stor faktor for mig. Havregryn om morgenen - og så ingen slik, godter og alt hvad der kan snackes om aftenen.

 

Og holder mig til tre måltider om dagen, og så hele tiden tænke over at jeg kun spiser, til jeg ikke er sulten mere, og ikke til jeg er mæt.

 

Men som jeg skrev, så kører det med vægten. Jeg havde en målsætning om at skulle smide 1,9 kilo i løbet af de sidste 14 dage. Men det er blevet til 2,5 kilo, hvilket betyder at jeg i løbet af de sidste fire uger, har tabt seks kilo.

 

Her er overblikket over vægtforløbet:

Uge 04 = 93,9 kilo (Startpunkt)

Uge 06 = 90,4 kilo (-3,5 kilo)

Uge 08 = 87,9 kilo (-2,5 kilo) (-6,0 kilo i alt.)

Uge 10 = 86,0 kilo (-1,9 kilo) (Målsætning til næste gang)

 

Nu prøver vi med en målsætning på 1,9 kilo på 14 dage igen, og tænker det er realistisk, da det i sagens natur ikke kan gå lige så hurtig nedad, som i starten.

 

Men 1,9 kilo vil stadig være over det, som jeg skal tabe mig, for at følge planen, hvor jeg i alt skal tabe mig 8 kilo på de sidste 12 uger, hvilket er cirka 1,33 kilo for 14 dage.

 

Så selv hvis det skulle blive til 1,3 kilo tabt, så har jeg ro i maven.

 

Steffan Wichmann, 27 marts 2019

 

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og de forskellige medlemsskaberMotionsfeltet.dk

 

Læs de øvrige beretninger om Touren til Gardasøen :

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 6

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.
BHS-PL Beton cykelsponsor går nye veje
Kør på en teamcykel i 2020 og bliv samtidig sponsor for et dansk UCI cykelhold. Dansk cykelsponsor går nye kreative veje, hvor fans kan blive medsponsor.

Instagram #motionsfeltet

Knap hver syvende cyklist har fået smidt noget i hovedet
Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ændrer vi karakter og opfører os ofte, som om vi ejer vejen. Særligt mændene mister besindelsen, men nu skal en ny kampagne minde os om, at hensyn er vejen frem.
Vejvrede: Hver tredje bilist har gjort aggressive fagter i trafikken
”Flyt dig nu for helvede!” Høje råb, hornet i bund og vilde fagter er daglig kost, når man bevæger sig rundt i den danske trafik. Ifølge psykolog Mette Herslund er stress og behov for kontrol den store synder.
Kørelærer: Adfærd i trafikken skal prioriteres
Man kan enten ryste på hovedet og sige pyt eller fare op og råbe ad sine medtrafikanter på vejene. Adfærd i trafikken og at træffe det rette valg er en vigtig lektion for fremtidens trafikanter, mener kørelærer.
Share The Road: Vis særligt hensyn til hinanden i det glatte vintervejr
Der er ingen grund til at stille din eller dit barns cykel, når vinteren og frostgraderne er over os med nyfalden sne og glatte veje. Cyklen kan med få justeringer gøres vinterklar. Og husker alle at tage lidt ekstra hensyn til medtrafikanterne, vil der være mange gode vintercykeldage til alle.
Oplev den belgiske cykelmagi på egen krop
De belgiske brostensstrækninger og skrappe ardennerstigninger er de seneste år blevet en skarp konkurrent til Alpernes cykelterræn, og for mange klinger navne som Koppenberg og Mur de Huy efterhånden lige så velkendt som Alpe d’Huez og Mont Ventoux. Via Belgian Cycling Club kan cykelinteresserede opleve det hele - lige fra deltagelse i amatørudgaven af Flandern Rundt til indføring i belgisk cykelkultur og en plads i første parket, når de professionelle suser forbi i en af de store monumentklassikere.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Test: Giant Defy Advanced Pro O Disc
Giant leverer en god cykel til distancen og med super udstyrspakke til en skarp pris. 
GOOD VIBES ONLY - DCU-kvindecamp - cykelglæde, netværk og nye udfordringer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Motion: Niner’en - den endelige dom
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Produktnyt: Assos udvider Equipe kollektionen til de kølige måneder
Assos of Switzerland udvider sin Equipe-kollektion for at imødekomme kravene fra cykelrytteren, der leder efter aerodynamisk design og ultralette tekstiler i de køligere måneder. Alle produkter er testet i pro tour feltet af verdens bedste ryttere.
Find det rigtige cykelprodukt
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.
Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen
I samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com præsenterer Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ugens fem skarpe og relevante tilbud.​

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.
BHS-PL Beton cykelsponsor går nye veje
Kør på en teamcykel i 2020 og bliv samtidig sponsor for et dansk UCI cykelhold. Dansk cykelsponsor går nye kreative veje, hvor fans kan blive medsponsor.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet