Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Øverst fra venstre: Simon Nielsen, Vidar Mehl, Aleksej Calmann og Pim Van Diemen. Nederst fra venstre: Kjell Power, Arne Jacobs, Håvard Gjeldnes og Rasmus Bertelsen
10.04.2024 @ 12:05

Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.

”Jeg havde faktisk ingen anelse om, hvorvidt vi nåede det eller ej. Så jeg går ind på hjemmesiden, mens de andre venter, og så råber jeg nærmest bare ind, at vi har vundet.”

 

Det er ikke tit, at en rytter uden hold stiller op ved VM i holdtidskørsel. Men det var, hvad Simon Nielsen i sidste uge gjorde. Og det med store ambitioner.

 

En måned forinden havde den tidligere Fusion-rytter talt med sin tidligere holdkammerat og dobbelte VM-deltager Aleksej Calmann. Emnet var det kommende uofficielle VM, arrangeret af WTRL i samarbejde med Zwift, hvortil man kunne sammensætte et hold frit efter eget ønske.

 

Derfor kontaktede de to danskere Movistar-rytteren Håvard Gjeldnes, og snart var også nordmandens tre holdkammerater Kjell Power, Pim Van Diemen og Vidar Mehl klar. Hollandske Arne Jacobs og danske Rasmus Bertelsen fuldendte holdet.

 

”Det var et helt komplet mix-hold. VI havde aldrig kørt sammen før. Alt forberedelse var for at køre det her ene løb,” fortæller Nielsen til Feltet.dk.

 

Forberedelsen bestod naturligvis blandt andet i at lægge en taktik for de 31 kilometer. Der skulle tages føringer af 30 sekunder med over syv watt per kilo, men forud for løbet den 4. april forblev det nemmere sagt end gjort.

 

”Mange af de andre har kørt rigtig mange holdtidskørsler, så de vidste godt, hvad det drejede sig om på Zwift. Men vi ville gerne prøve at køre sammen inden løbet. Men det var simpelthen så svært at finde et tidspunkt, hvor alle kunne, så det endte faktisk med, at vi ikke nåede at køre sammen. Vi blev kastet direkte ud i det på dagen,” forklarer Nielsen.

 

Hjerteflimmer og neglebider

VM-løbet foregik på den måde, at holdene havde et 24 timers vindue til at sætte en tid. Dette tillod deltagere fra alle tidszoner verden rundt.

 

Klokken 11 om formiddagen dansk tid havde den danske verdensmester Bjørn Andreassen kørt med sit hold, og deres tid står fortsat som den bedste, da Nielsen & co. sætter i gang.

 

”Det går egentlig rigtig godt til at starte med. Jeg havde set, at Bjørns hold havde kørt 53 kilometer i timen på flad vej, så inden løbet sagde jeg, at vi skulle køre endnu hurtigere end planlagt. Vi holder den aftalte pace, og i midten af løbet betyder det så også, at der kom lidt mindre splittelser,” fortæller Nielsen.

 

De otte formår dog at samles igen, indtil Nielsen efter små 20 kilometer bliver ramt af hjerteflimmer, der på mindre end et minut sender hans puls i vejret med 40 slag i minuttet.

 

”Jeg kan mærke, at der sker noget med hjertet. Jeg har en makspuls på omkring 183, og på det tidspunkt ryger den op omkring 210. Så det pumper og genererer meget mere, end det egentlig skal kunne. Det gør, at man bare bliver ekstra træt, og hvis man ikke stopper, kan man også få det dårligt. Så det er meget vigtigt, at man lytter efter.”

 

Nielsen har tidligere kørt for Fusion-holdet. Foto: Fusion ECT.

 

Nielsen forklarer, at han rammes af hjerteflimmer omkring én gang om måneden, men at lægerne har konkluderet hans tilfælde som mildt og uden alvorlige risici. Når det indtræffer, bliver det hårdere for ham at køre, men dårligt får han det ikke, og ved at stoppe med at træde kan han hurtigt sænke pulsen til det normale.

 

Sidstnævnte er præcis, hvad danskeren gør under VM-løbet. Men derfor er hans ræs ikke forbi. Med sin avatar ude af billedet indtager Nielsen rollen som virtuel sportsdirektør, hvor han skal forsøge at piske sine holdkammerater frem til sejren.

 

Han ved, at holdet efter al sandsynlighed kører lignende tider til Andreassens. Men han ved også, at verdensmesterens hold kun var fire mand tilbage efter den sidste mindre bakke med omkring fem kilometer til mål.

 

”Efter bakken fik jeg råbt og skreget på de andre. Hvis vi skulle vinde, så skulle det være nu. Det gav et kæmpe boost. Der lå de og kørte 7,5 til 8 watt per kilo i føringerne hele vejen til mål. Der vandt de sekunderne.”

 

1,3 sekund sikrer VM-titel og håneret

Gispende efter vejret krydser Van Diemen, Mehl, Jacobs og Calmann stregen, hvor fjerdemanden sætter tiden 36 minutter og 45 sekunder. Men den præcise tid er der ingen, der på dette tidspunkt kender.

 

Mens de andre puster ud, er Nielsen den første mand, der tjekker resultatet på WTRL´s hjemmeside. Der er stadig otte timer tilbage af de 24, men i næste øjeblik råber han ud i Discord-kanalen, som havde holdet allerede vundet.

 

”Vi følte lidt, at det var en sejr. Vi havde slået en af favoritterne, men vi kunne jo ikke vide, om der ville komme nogen senere, der ville køre hurtigere.”

 

Efter at have været bagud med otte sekunder på den sidste mellemtid efter 22 kilometer havde holdet under navnet ”Mix 8” slået Andreassens ZDR-hold med sølle 1,342 sekund. Og da ingen andre siden kørte hurtigere end 37.09, kunne Nielsen næste morgen fejre sejren.

 

”Den fedeste følelse er faktisk, da vi kommer i mål og kan se, at vi er 1,3 foran de andre. Der råber og skriger vi. Alle er vildt overraskede og glade for, at det kunne lade sig gøre, fordi alle var fuldstændig færdige og med blodsmag i munden. Det var en superfed følelse,” beskriver han.

 

Trods sejren mener Nielsen ikke, at de otte kørte perfekt. Qua holdets manglende træning sammen var det på forhånd en svær opgave, hvilken kun blev gjort sværere af det faktum, at ingen af rytterne kunne finde en velegnet leder til at styre tropperne udefra, indtil Nielsen pludselig befandt sig i den rolle med 12 kilometer igen.

 

Ikke desto mindre havde Mix8 altså poweren til at overkomme den manglende erfaring som hold.

 

”Jeg havde ikke regnet med, at vi ville vinde, selvom vi havde nogle sindssygt stærke ryttere. Det var virkelig svært. Der er mange ting, der skal spille sammen, og det var første gang, at vi kørte sammen. Så det var meget overraskende, at vi vandt. Der var utroligt mange stærke ryttere med, også professionelle ryttere der kører for forskellige hold derude,” siger Nielsen.

 

Calmann under opvarmningen til VM 2022. Foto: DCU.

 

Hvad betyder det for dig at have været med til at vinde det her?

 

”Det betyder alligevel en del, for det var så overraskende, at vi gik hen og vandt med et helt nyt sammensat hold. Så det var en ekstra fed følelse.”

 

”På forhånd vidste vi godt, at vi kunne komme derop af, men jeg havde ingen anelse, om vi ville blive nummer to eller otte. Så derfor var det ekstra fedt at vinde det, specielt når der er så mange deltagere og stærke hold. Det er det, der gør det spændende.”

 

Der er en endnu uafklaret præmie på vej til de otte vindere, men sejren (i et løb udenfor UCI-regi) vil hverken give regnbuestriber eller afspejle sig direkte på nogen formel måde.

 

Har det nogen betydning fremadrettet, at I har vundet?

 

”Nej, ikke andet end at vi har et års håneret overfor alle andre. Vi er verdensmestre i holdtidskørsel på Zwift. Men vi har da snakket om, at vi skal prøve at holde det ved lige og øve os lidt i løbet af året, så vi er klar til at prøve at forsvare det næste år. Det kunne være mega fedt.”

 

Efter VM-løbet skulle samtlige deltagere indsende højde og vægt til validering. Den proces er færdiggjort, hvorfor Mix8´s sejr er officiel.

 

Du kan her se hele resultatlisten.

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Giro-arrangørerne har i årevis kæmpet en hård kamp mod særligt Tour de France i deres forsøg på at tiltrække sportens største navne, og efter sidste års store succes med Remco Evenepoel og Primoz Roglic er det igen i år lykkedes at tiltrække en af sportens giganter i form af Tadej Pogacar, der tegner sig som en historisk stor favorit. Mens det måske kvæler spændingen om sejren, er kampen om resten af podiet til gengæld pivåbent i et felt, der tæller både nogle af sportens veteraner og mest spændende unge navne. Feltet.dk giver i en serie på fem artikler en analyse af de 15 største favoritter og finder ud af, hvilke svagheder og styrker de hver især har på vejen mod at realisere drømmen om at skrive sig ind i historie som vinder nummer 107 af sportens næststørste løb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/giro_ditalia_2024_favoritten/Det blev Lotto Dstny-ungdomsrytteren Matys Grisel, der viste sig som hurtigste mand på stregen, da 5. etape i Le Tour de Bretagne Cycliste skulle afgøres i dag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/18-aarig_franskmand_triumferer_i_bretagne/Hej. Jeg døjer lidt med at føle mig “sukkerkold”, når jeg træner efter arbejde sidst på eftermiddagen. Jeg synes ellers jeg spiser meget normalt, men alligevel kan jeg tit føle mig Tom for energi, og har lyst til at tømme køleskabet efter jeg har cyklet en time. En typisk dag ser sådan ud: Møder kl 6.30, spiser morgenmad ca kl 9, frokost kl 12, spiser en bolle med noget pålæg på vej hjem i bilen, og cykler afsted omkring kl 16.30. Er der nogen der har erfaring med noget lignende? Skal jeg bare til at spise noget mere, eller hvad kan jeg gøre forkert?Dagens etapevinder i Vuelta a España Femenina kunne næsten ikke få armene ned efter sin spurt, hvor hun slog alle konkurrenterne. Læs canadierens reaktion her. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/canadisk_mester_i_ekstase_under_vinderinterview/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet