Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

01.05.2019 @ 13:00

Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.

Uge 12 - 8 uger tilbage

Nå for pokker.. Så gik der lige fire uger siden sidste opdatering. Både grundet ferie, blandet med travlhed op til, og efter. Men også fordi, at de sidste fire uger, har været en ren transportetape, for at bruge et godt cykeludtryk.

 

Vægten har stået helt stille - da jeg ikke har formået mig at holde mig til kuren.

 

Hvis jeg skal putte et positivt spind på det, så har jeg dog formået at holde vægten - hvor jeg normalt vil tage dem på igen, når jeg ”falder i”.

 

Når det så er sagt, så er træningen på cyklen egentlig gået som planlagt. Knap så mange ture som jeg plejer, dog har de været længere, dem jeg så endelig har været ude på.

 

Siden sidst, fik jeg også kørt Gran Fondo Jennum, hvilket endte med at være en god oplevelse.

 

Min taktik for løbet, var at køre hele løbet med overskud, uden at komme ud på grænsen, før til allersidst.

 

Jeg kørte fire omgange, hvor alle omgange var i selskab med en god ven, og endnu en rytter fra holdet. Vi sad med et fornuftigt tempo hele vejen rundt, hvor vi ikke mistede farten i løbet af løbet.

 

Og med afslutning op af Jennumbakken, fik den alt hvad den kunne trække opad, og endte også med at lave hurtigste tid på bakken, på sidste omgang.

 

Så planen holdt, og jeg fik kørt løbet som jeg ville.

 

Og så har Michael Hohn fra holdet, stået for en fremragende fællestræning, hvor vi var fire afsted, på den absolut mest kurperede træningstur, jeg har været på.

 

90 kilometer, med 1200 hm - det var rigtig god træning, og jeg fik endelig prøvet kræfter med Kiddesvej og Gl. Kongevej samt Chr. Winthersvej, hvilke jeg aldrig har fået taget mig sammen til, at klatre op over.

 

Super fedt, og dejligt at prøve noget andet af, da det oftest, kan blive til de samme ture, når man træner alene.

 

 

Træningen

Som sagt, har der været færre ture, men når jeg så har været ude, har jeg været ude på lidt længere ture, end jeg var i starten af året.

 

Og jeg får lagt gode højdemeter i min træning, det er meget op og ned når jeg er ude at køre. Heldigvis bor jeg tæt på mange bakker, lige i nærheden, så jeg kører konstant rundt i baghaven.

 

Og selvom, det var fedt at køre fællestræningen, hvor man kom ud på nyt terræn, så nyder jeg også at køre samme veje i min træning, da jeg har nemmere ved at ”slå fra” - og det gør det nemmere at sammenligne ens form, og se om der sker noget, når man kommer hjem, og tjekker Strava-segmenter.

 

Mit mål lød i starten af året, på 2.500 kilometer, som skulle være tilbagelagt inden vi kører mod Innsbruck - Men det opjusterer jeg til 3.000 kilmeter, dog uden at ændre på de højdemeter der skal køres.

 

Jeg har svært ved at nå de højdemeter på de 2.500 kilometer, med mindre jeg konstant skal lægge og køre op og ned af den samme bakke.

 

Og det bliver trods alt også for kedeligt.

 

Så indtil nu ser ”regnestykket” således ud:

 

Kilometer kørt i 2019:

1.578,7 kilometer / 3.000 km - Hvor 537,0 kilometer er kørt de sidste fire uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg fra i gennemsnit, skal køre 177,7 kilometer pr. uge, for at nå mit mål.

 

Højdemeter kørt i 2019:

17.413 m / 30.000 m - Hvor 5.057 m er kørt de sidste fire uger.

Hvilket lige nu betyder at jeg i gennemsnit skal køre 1573,3 m pr. uge, for at nå mit mål.

 

Nogle uger vil jeg nok ikke helt ramme de 177 kilometer, men nu begynder der at komme flere løb i kalenderen, og de hjælper altid godt på gennemsnittet.

 

 

Vægten & kosten

Ja - jeg gider egentlig ikke gentage mig selv. Det har været noget L-Å-R-T, for at sige det lige ud.

 

Så vi starter ”forfra” - for at motivere mig på ny. Jeg giver mig selv en nyt start, og nu hedder det sig, at der skal tabes præcis 1 kilo pr. uge, for at nå målet på 79,9 kilo.

 

Hvilket betyder at jeg ligger på 87,9 kilo lige nu.

 

Så ja, jeg har sat mig selv under gevaldig pres, men  det er også der jeg fungerer bedst.

 

Steffan Wichmann, 25 april 2019

 

Læs mere om Team Motionsfeltet.dk og de forskellige medlemsskaberMotionsfeltet.dk

 

Læs de øvrige beretninger om Touren til Gardasøen :

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 6

Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8

Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.

Instagram #motionsfeltet

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN
Cykelsøgemaskinen Velomio.com guider og sammenligner cykler og cykeludstyr for dig blandt mere end 150 webshops og cykelhandlere. Velomio.com søger feedback til sitet og udlodder derfor præmier til de 10 bedste inputs.
Gravel Ride: Dirty Kanzelled & The Solstice Century Challenge
Verdenspremiere på den første danske film om gravelcykling
West Coast er et cykeleventyr på grus og den første danske film om gravelcykling. Filmen tager os på en smuk og udfordrende rejse op langs hele den jyske vestkyst. Nu kan du se verdenspremieren på den første danske gravel film.
Fremtidssikker – Canyon lancerer opgraderet 2021 Commuter
En ting er sikkert: Canyon er meget engagerede i at bane vejen for den fremtidige urbane mobilitet. Og dette år har Canyon virkelig sat fokus på dette engagement.
Christmas Gravel Challenge 2020
Vær med til at hylde alt det sociale som gravelcykling står for. Det har vi nemlig ikke haft nok af i år og derfor skal vi dyrke det sociale sammen, men på sikker afstand. Jeg vil derfor gerne invitere dig til en “Jule Gravel Challenge”.
Test: Assos Equipe RS-vintertøj
Assos presser citronen maksimalt med den nye Equipe RS-serie, hvor især jakken er et mindre vidunder af tekniske detaljer. Har man budgettet, så er det ultimativ luksus og komfort.
Test: Fizik Terra Powerstrap X4 gravelsko
Fizik Terra Powerstrap X4 - toplirens gravelsko med super god komfort og god funktionalitet. Et godt valg til træning, naturoplevelser og en god kop kaffe.
Produktnyt: Lazer præsenter Jackal, den nye go-to MTB hjelm
Efter introduktionen af Impala og Coyote i 2019, kan Lazer nu annoncere endnu en hjelm til deres MTB kollektion. Tag et kig på denne high-end hjelm, der er spækket med features.
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne
I disse Corona tider hvor restriktioner og "social distancing" har sat en kæp i hjulet for mange og vi har givet afkald på at bruge tiden med venner og bekendte, har turcyklen stået som en trofast ven.
Feltet.dk laver podcastsamarbejde med ReTouren
Danmark er en dedikeret Tour de France-nation, som ynder at hylde og granske sine Tour-helte. Touren er lyden af sommer og nostalgi, og Feltet.dk ser stort potentiale for endnu mere Tour-nørderi ved at indgå et samarbejde med ReTouren - podcasten, der genopliver og genfortæller de mest mindeværdige øjeblikke fra den moderne Tour de France-historie. Sammen vil de udgive og udvikle unikt Tour de France-indhold til deres læsere og lyttere.
Julegaveidéer til pendleren
I webshoppen har vi givet vores bud på idéer til julegaver - en del er med rabat. Vi har opdelt vores forslag i forskellige kategorier og viser her nogle bud fra kategorien "Gaver til pendleren".
Test: Canyon Exceed CFR Team
Canyon har introduceret en ny topklasse ramme til deres XC hardtail, Exceed. En ultra lav vægt, topklasse komponenter og fornyet geometri gør den til en virkelig effektiv MTB.
Produktnyt: Canyon introducerer Stoic til deres hardtail udvalg
Canyon har lanceret i budgetvenlig hardtail mountainbike til nybegynderen, som "bare" har brug for noget der virker.
Tilbud på vintertøj i webshoppen
Koldere vejr behøver ikke nødvendigvis, at betyde mindre udendørs cykling. Vi giver derfor 25% rabat på vinterbukser, trøje og vinterjakke. 

Seneste indlæg i debatten

Riwal Cycling Teams sportslige ansvarlige Michael Skelde har stor tiltro til Christoffer Lisson, som netop har forlænget med mandskabet. I dette interview fortæller Skelde, hvad der står mellem Lisson og hans imponerende 2019-niveau. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/skelde_har_stor_tiltro_til_lisson_han_er_meget_dedikeret/Cape Epic, som er verdens suverænt største mountainbike-etapeløb, er blevet udskudt til efteråret. Dette skyldes, at arrangørende mener, at det passer bedst ind, da flere ryttere helst vil fokusere på OL i Tokyo. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/simon_andreassen_om_cape_epic-udskydelse_det_giver_god_mening/ Jeg tænker ikke så meget på at justere bremserne, jeg har selv prøvet at skifte mellem nogenlunde ens hjul (DT Swiss 1501 versioner) uden problemer. Det jeg tænker på er at der er tydelig forskel på hvor godt et nyt sæt klodser bremser. De skal lige "køres ind" (en: embedding) førend de bremser bedst muligt. Det samme sker hvis man renser klodserne inkl. en smule sandpapir. Og det er her jeg er i tvivl om det at skifte hjul også vil have nogen (stor) effekt på bremse-egenskaberne, hvis klodserne er slidt til at passe til en bestemt skive. Man kan vel bare bremse indtil de så bremser godt, men lidt træls hvis det er nødvendigt hver gang fordi man lørdag kører i skoven og tirsdag på landevejen. ...husk den lange cykelpumpe og stik ham en forhjulsbremse i egrene hver gang i kører, så skal han nok lære at holde sig til svømmehallen. For nogen år siden var vi et par stykker fra pinden der lokkede en håndfuld med op at køre Båstad grandprix og fik vores chef til at betale for turen mod at vi trænede sammen og gjorde det til en team event. Det skulle vi ikke have gjort der var en ung tynd udvikler som aldrig havde siddet på andet end sin københavner havelåge - i løbet af sommeren fik han smag for racercyklen og begyndte som sommeren skred frem at pine os på den ugentlige træningstur i bakkerne heroppe. I Båstad jordrede han os alle, jeg mener virkelig jordrede os.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Hold varmen under træningen i vinterperioden
Gør de kolde ture på cyklen til en fornøjelse. Den rigtige påklædning er vigtig for, at du kan holde varmen fra start til slut. 
Gravel ride: En vinterdag på grus i Vejle Ådal
Det er blevet vinter i Danmark, og frosten har sat ind. Det afholder dog ikke mig fra at tage en tur i Vejle Ådalen
Test: Vintertøj fra Futurum
”4 Seasons” er navnet på vinterkollektionen fra mærket Futurum. Med tøj fra denne kollektion sæt kommer du godt igennem vinterhalvåret med våde og kolde dage på landevej, grusstier og i skov. Det slidstærke og funktionelle tøj kommer med en række nytænkende detaljer, og det er optimalt til et barsk nordeuropæisk klima. Her får du lækker kvalitet til en meget fornuftig pris.
Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger
Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger en sælger. Er du den rette person og har du kendskab til cykelbranchen?
Produktnyt: Lazer Sphere - Cyklistens nye bedste ven
Ved at bygge videre på successen fra Lazer Genesis, præsenterer Lazer deres nyeste hjelm: Lazer Sphere. 
Test: Rapha Classic vinterjakke
En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.    
Test: Rapha Pro Team vinterjakke
En virkelig topjakke til den seriøse rytter, som også kører stærkt om vinteren.
Produktnyt: Nye flade mountainbike sko fra Crankbrothers
Crankbrothers introducerer ny serie af flade cykelsko til brug på mountainbiken. Kollektionen består af to modeller med klamper og én uden.
LIVESTREAM: Social Ride med VM-sølvvinderen
Se livestream af Social Ride med Anders Foldager.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet