22.04.2024 @ 17:00

EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

EKOI, der blev etableret i ikoniske Roubaix i Nordfrankrig, har nu etableret et stort hovedkvarter i Fréjus i det skønne Provence i Sydfrankrig. Med udgangspunkt i produktion og salg af hjelme samt briller, er produktporteføljen til cykelfolket hurtigt blevet udvidet og dækker nu det meste udstyr til os cykelentusiaster. EKOI-produkterne er generelt af god kvalitet og til fornuftige priser.

EKOI bliver bedre og bedre repræsenteret som sponsor på World Tour holdene. EKOI Gara hjelmen er rigtig racerhjelm, som er udviklet med fokus på komfort, vægt, ventilation, design og beskyttelse. Alle EKOI-produkterne udvikles i et tæt samarbejde mellem specialister og flere fra den lange række af topprofessionelle cykelryttere, som de sponsorerer.
 

Fakta

Producent: EKOI (Frankrig)

Produkt: GARA MIPS Air Hjelm

Farver: Flere farver, samt muligheder for personligt design og navn
Vægt: 250 gram +/- 10 %. Vejet til 270 gram, som er indenfor den angivne tolerance (gældende for størrelse L)

Størrelser: S (52 - 54 cm), M (55 - 58 cm) og L (59 - 61 cm
Pris: Kr. 1786,- (set i testperioden til 1250 kroner)

Test

Når det kommer til cykelterræn, så erkender jeg gerne, at jeg er ganske frankofil og er specielt fascineret af Provence- og Cote d’Azur-regionerne, som vi besøger flere gange om året - altid med cykling som den foretrukne aktivitet.

 

Med EKOI´s tilknytning til Provence og vores mange gode cykel- og naturoplevelser i området, har det været en perfekt legeplads til at teste Gara-hjelmen fra franskmændene.

 

Komfort, vægt og design

Det første jeg bemærkede, er den lette hjelm med en god pasform, som er nem at indstille og få fastspændt på hovedet. Hjelmen føles let og behagelig på hovedet og er virkelig komfortabel at have på. Omkredsen justeres via EKOI's Atop Lacing System, som via drejehjul på baghovedstøtten let justeres, baghovedstøttens placering kan justeres via et glidesystem øverst i hjelmen.

Spænderne til indstilling af remmene er lette at justere, de åbner og låser med hurtigt låsende clips. Spændet under hagen har en fiks lille detalje, fordi spændet er magnetisk, hvilket betyder, at spændet kan betjenes med en hånd. Det har jeg testet og det kan lade sig gøre, men ikke just et behov, der opstår særligt tit, men en god tænkt detalje.


Hjelmen har en god pasform og sidder stabilt, og centrerer sig naturligt om hovedet. Med remmene justeret som anbefalet, sidder hjelmen godt og bekvemt, hvilket giver en god tryghed, når der trilles ud på landevejen.


Hjelmen er meget behagelig indvendig. og kombineret med den lave vægt er den overordnede komfort helt i top, og understreger at der er tale om et produkt fra en af de øvre hylder. Hjelmen er designet i Italien og Frankrig. Jeg synes, det er en elegant og enkelt designet hjelm med et smart, omend lidt anonymt design.

Jeg har selv besøgt og været tæt på flere europæiske hjelmproducenter og ved, hvilket pres de er under for at sætte aerodynamikken allerhøjst, når nye hjelme designes og udvikles - rytterne vil simpelthen have reduceret vindmodstanden maksimalt.


EKOI Gara hjelmen er allerede tilgængelig i en række flotte farver og designkombinationer, eksempelvis er team Lotto Dstny-designet også en mulighed. Derudover tilbydes en spændende feature, hvor der er rigtigt mange muligheder for selv at designe og farvesammensætte hjelmen.

Det personlige design kreeres via hjemmesiden, hvor forskellige farver og kombinationer kan afprøves gennem en let anvendelig produktkonfigurator. Der er også mulighed for at indsætte et tekstfelt på hjelmen, typisk vil man nok indsætte sit navn - jeg synes,
 det er en ret god feature, der stilles til rådighed. Både mulighederne for farvekombinationer og påtrykning af tekst, er muligheder, jeg ved, min kone har benyttet sig af - og jeg har da også selv bestilt min personlige hjelm.

EKOI Gara i  personligt design - min første hjelm med mit eget navn på.

 

 

Ventilation og beskyttelse

Da jeg først er kommet godt afsted på cyklen, værdsatte jeg den lette og komfortable hjelm, og det stod hurtigt klart, at der også har været fokus på god ventilation. Der er 20 ventilationskanaler jævnt fordelt i hjelmen, så der er en god luftgennemstrømning, der sikrer tilstrækkelig afkøling. Jeg har testet hjelmen i vinterhalvåret, så jeg har ikke været helt kogt, men jeg er overbevist om, at de mange ventilationskanaler kan klare afkøling selv på en varm sommerdag.

 

Let og komfortabelt design.

 

EKOI Gara hjelmen overholder gældende internationale standarder for sikkerhed. Den testede hjelm har desuden MIPS Air beskyttelse. MIPS er teknologien, hvor der mellem den indre og det ydre del af cykelhjelmen er et friktionslag, så påvirkninger ved styrt fordeles bedre og dermed yder optimal beskyttelse. MIPS Air er den nyeste version af MIPS, hvor der er ekstra ventilation og et lettere design, hvilket understreger ambitionen om en let hjelm med maksimal beskyttelse. Personligt syntes jeg MIPS er et must, selv til os motionister, jeg vurderer merprisen er en billig ”forsikring”.

EKOI Gara MIPS Air efter en tur på gravel.

 

Konklusion

EKOI Gara MIPS er en let og komfortabel hjelm, umiddelbart når man får hjelmen i hånden virker den let og lækker.

Hjelmen er produceret i Kina, og det ses blandt andet i overgangene mellem yderskallen og det op skummede materiale, hvor der er lidt grater og manglende dækning. I praksis betyder det ikke det store, men signalerer blot at hjelmen ikke helt er fra den øverste europæisk producerede hylde.


Sikkerhed, komfort og ventilation er helt i top - så EKOI´s målsætning om at EKOI Gara MIPS skal være så let og komfortabel, at hjelmen slet ikke skal mærkes, er tæt på at lykkedes.


De mange design- og personaliseringsmuligheder, der er tilgængelige på hjemmesiden, gælder ikke kun EKOI Gara serien, men omfatter flere af EKOI’s andre hjelmserier.


Nu venter vi bare på, at sæsonen går rigtigt i gang, så jeg kan få nogle gode kilometer i EKOI Gara hjelmen, med navn på.


EKOI Gara hjelmen er et godt produkt, som efter min mening ligger i den øvre mellemklasse, hvilket også er reflekteret i salgsprisen. Så alt i alt et godt funktionelt produkt, der repræsenterer value for money og kan anbefales.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet