08.04.2024 @ 07:55

Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

I cykling kan små forbedringer hist og her betyde forskellen på fiasko eller sejr. Derfor ses det, at producenter af cykelprodukter i højere grad går videnskabeligt til værks i udviklingen af deres produkter. Denne videnskabelige tilgang ses i udviklingen af cykler, sko og tøj, men bestemt også cykelhjelme. Her er ABUS ingen undtagelse. Det tyske brand går i deres iver for at udvikle verdens bedste cykelhjelme struktureret og videnskabeligt til værks, når de skal udvikle nogle af verdens bedste cykelhjelme. Og måske derfor ser vi, at flere ryttere fra blandt andet Alpecin-Deceuninck og Movistar Team kører med netop ABUS Gamechanger 2.0.

 

Fakta

Brand: ABUS
Navn: Gamechanger 2.0
Farver: 12 forskellige farver
Størrelser: S (51-55), M (54-58) og L (57-61)
Vægt: 265g i medium
Pris: 1.999 kr. (udgaven uden MIPS/med MIPS er prisen 2.399 kr.)

 

 

Aerodynamik i fokus

Man skal ikke lede længe før man ser hjelmens aerodynamiske features. Først og fremmest er hjelmen forholdsvis lukket og designet med kanaler, der skal lede vinden nemt over hjelmen.

 

 

Udformningen følger moderne tendenser inden for aerodynamik og hjelmen er derfor gjort en anelse længere - på samme vis som en TT-hjelm. Bagenden er gjort mere bred og er designet med en brat afslutning for at give hjelmen den karakteristiske aerodynamiske kamm-tail eller D-form.

 

 

Et af hjelmens mest unikke teknologiske features er hjelmens Aero Blade. Aero Blanden en plastikstruktur, som er placeret på toppen af hjelmen og som både kan give en øget aerodynamisk og en afkølende effekt afhængig af, hvilken position og fart du kører med. Når hastigheden er lav, og du kommer i en mere oprejst position, fx når du rammer en stigning, vil Aero Bladen lede vinden ind i hjelmen og virke til større luftgennemstrømning og afkøling. I høj fart og i en mere aerodynamisk position vil Aero Bladen lede vinden over sig og gør derved hjelmen mere aerodynamisk.

 

En anden feature der er gemt i Aero Bladen er den gitterstruktur, som den er lavet i. Denne gitterstruktur skulle efter sigende være mere effektiv i at bryde med vinden fra flere forskellige vinkler. Det betyder, at du, ifølge ABUS, hverken skal bekymre dig om hvordan du vinkler dit hoved, når du kører, hvor vinden kommer fra, eller hvor hurtigt du kører.

 

 

Gode ventilerende features

Ud over de smarte funktioner som Aero Blade giver med at lede vind ind i hjelmen, når farten aftages, kommer hjelmen med flere tiltag, der sikrer en optimal afkøling og luftgennemstrømning. Fronten af hjelmen er forsynet med store indslusningskanaler, som ABUS kalder for AirBoost-luftindtag. Indvendigt er hjelmen forsynet med dybe kanaler, der leder luften direkte igennem hjelmen fra start til slut, hvilket sikrer at der er en konstant luftudveksling.


 

Da hjelmen er testet i vintermånederne og starten af foråret, har det været svært at mærke hjelmens egentlige nedkølningseffekt. Ventilationsevnen er god, så jeg ville ikke tøve med at tage en Gamechanger 2.0 på, når sommeren vender tilbage.




En komfortabel hjelm med gode detaljer

 

Gamechanger 2.0 har i mit tilfælde siddet meget komfortabelt. Hjelmen vejer 270 gram og de små puder, hjelmen er forsynet med, er tilstrækkelig til at hjelmen sidder behageligt. Hjelmstroppene sidder godt og kommer uden en justeringsmulighed under øret - disse er fravalgt for at optimere aerodynamikken. I mit tilfælde har stropperne passet rigtig fint, men den manglende tilpasningsmulighed kan potentielt være en udfordring for andre ryttere.

 

Hjelmen er bagtil forsynet med et justeringssystem, der sikrer, at hjelmen kan tilpasses forskellige hovedformer. Systemet tilpasses bagpå af en drejeknap, som også kan justeres i højden. Højdejusteringen bagpå går forholdsvist stramt. Det betyder at justeringen ikke kan foregå mens man cykler, men til gengæld rykker den sig ikke under kørsel, og det gør at hjelmen sidder godt under hele cykelturen.



For kvinder er der god plads til at føre en hestehale udover justeringsknappen. I praksis har hjelmen været utrolig komfortabel at have på, og den sidder godt og behageligt efter flere timer i sadlen. Min oplevelse af hjelmen har været, at den sidder godt til hovedet, og den ændrer ikke position - heller ikke i en spurt, hvor der godt kan laves en del ryk med hovedet.


Både foran og bagved kan ventilationskanalerne fungerer som brilleholdere. Der er god plads til at have solbriller på. Brillestængerne er der lavet god plads til - ved andre cykelhjelme har jeg oplevet, at justeringssystemet og brillestængerne ikke er 100% kompatible med hinanden. Solbrillerne er blevet sat i de forskellige positioner under kørsel og min oplevelse er, at solbrillerne sidder uanset hvor der er placeret.

 

 

 

Konklusion

ABUS Gamechanger 2.0 er en hjelm, der er innovativ og med fremme på de nyeste teknologier hvad angår aerodynamik og ventilation. Især hjelmens Aero Blade er nytænkende, og dens flerfunktionelle egenskaber gør, at hjelmen adskiller sig positivt fra andre hjelme på markedet. Ventilationsevnen er virkelig god og det er en let og komfortabel hjelm at have på. Hjelmen kan også fås med MIPS, som er med til at højne sikkerheden.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet