08.04.2024 @ 07:55

Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

I cykling kan små forbedringer hist og her betyde forskellen på fiasko eller sejr. Derfor ses det, at producenter af cykelprodukter i højere grad går videnskabeligt til værks i udviklingen af deres produkter. Denne videnskabelige tilgang ses i udviklingen af cykler, sko og tøj, men bestemt også cykelhjelme. Her er ABUS ingen undtagelse. Det tyske brand går i deres iver for at udvikle verdens bedste cykelhjelme struktureret og videnskabeligt til værks, når de skal udvikle nogle af verdens bedste cykelhjelme. Og måske derfor ser vi, at flere ryttere fra blandt andet Alpecin-Deceuninck og Movistar Team kører med netop ABUS Gamechanger 2.0.

 

Fakta

Brand: ABUS
Navn: Gamechanger 2.0
Farver: 12 forskellige farver
Størrelser: S (51-55), M (54-58) og L (57-61)
Vægt: 265g i medium
Pris: 1.999 kr. (udgaven uden MIPS/med MIPS er prisen 2.399 kr.)

 

 

Aerodynamik i fokus

Man skal ikke lede længe før man ser hjelmens aerodynamiske features. Først og fremmest er hjelmen forholdsvis lukket og designet med kanaler, der skal lede vinden nemt over hjelmen.

 

 

Udformningen følger moderne tendenser inden for aerodynamik og hjelmen er derfor gjort en anelse længere - på samme vis som en TT-hjelm. Bagenden er gjort mere bred og er designet med en brat afslutning for at give hjelmen den karakteristiske aerodynamiske kamm-tail eller D-form.

 

 

Et af hjelmens mest unikke teknologiske features er hjelmens Aero Blade. Aero Blanden en plastikstruktur, som er placeret på toppen af hjelmen og som både kan give en øget aerodynamisk og en afkølende effekt afhængig af, hvilken position og fart du kører med. Når hastigheden er lav, og du kommer i en mere oprejst position, fx når du rammer en stigning, vil Aero Bladen lede vinden ind i hjelmen og virke til større luftgennemstrømning og afkøling. I høj fart og i en mere aerodynamisk position vil Aero Bladen lede vinden over sig og gør derved hjelmen mere aerodynamisk.

 

En anden feature der er gemt i Aero Bladen er den gitterstruktur, som den er lavet i. Denne gitterstruktur skulle efter sigende være mere effektiv i at bryde med vinden fra flere forskellige vinkler. Det betyder, at du, ifølge ABUS, hverken skal bekymre dig om hvordan du vinkler dit hoved, når du kører, hvor vinden kommer fra, eller hvor hurtigt du kører.

 

 

Gode ventilerende features

Ud over de smarte funktioner som Aero Blade giver med at lede vind ind i hjelmen, når farten aftages, kommer hjelmen med flere tiltag, der sikrer en optimal afkøling og luftgennemstrømning. Fronten af hjelmen er forsynet med store indslusningskanaler, som ABUS kalder for AirBoost-luftindtag. Indvendigt er hjelmen forsynet med dybe kanaler, der leder luften direkte igennem hjelmen fra start til slut, hvilket sikrer at der er en konstant luftudveksling.


 

Da hjelmen er testet i vintermånederne og starten af foråret, har det været svært at mærke hjelmens egentlige nedkølningseffekt. Ventilationsevnen er god, så jeg ville ikke tøve med at tage en Gamechanger 2.0 på, når sommeren vender tilbage.
En komfortabel hjelm med gode detaljer

 

Gamechanger 2.0 har i mit tilfælde siddet meget komfortabelt. Hjelmen vejer 270 gram og de små puder, hjelmen er forsynet med, er tilstrækkelig til at hjelmen sidder behageligt. Hjelmstroppene sidder godt og kommer uden en justeringsmulighed under øret - disse er fravalgt for at optimere aerodynamikken. I mit tilfælde har stropperne passet rigtig fint, men den manglende tilpasningsmulighed kan potentielt være en udfordring for andre ryttere.

 

Hjelmen er bagtil forsynet med et justeringssystem, der sikrer, at hjelmen kan tilpasses forskellige hovedformer. Systemet tilpasses bagpå af en drejeknap, som også kan justeres i højden. Højdejusteringen bagpå går forholdsvist stramt. Det betyder at justeringen ikke kan foregå mens man cykler, men til gengæld rykker den sig ikke under kørsel, og det gør at hjelmen sidder godt under hele cykelturen.For kvinder er der god plads til at føre en hestehale udover justeringsknappen. I praksis har hjelmen været utrolig komfortabel at have på, og den sidder godt og behageligt efter flere timer i sadlen. Min oplevelse af hjelmen har været, at den sidder godt til hovedet, og den ændrer ikke position - heller ikke i en spurt, hvor der godt kan laves en del ryk med hovedet.


Både foran og bagved kan ventilationskanalerne fungerer som brilleholdere. Der er god plads til at have solbriller på. Brillestængerne er der lavet god plads til - ved andre cykelhjelme har jeg oplevet, at justeringssystemet og brillestængerne ikke er 100% kompatible med hinanden. Solbrillerne er blevet sat i de forskellige positioner under kørsel og min oplevelse er, at solbrillerne sidder uanset hvor der er placeret.

 

 

 

Konklusion

ABUS Gamechanger 2.0 er en hjelm, der er innovativ og med fremme på de nyeste teknologier hvad angår aerodynamik og ventilation. Især hjelmens Aero Blade er nytænkende, og dens flerfunktionelle egenskaber gør, at hjelmen adskiller sig positivt fra andre hjelme på markedet. Ventilationsevnen er virkelig god og det er en let og komfortabel hjelm at have på. Hjelmen kan også fås med MIPS, som er med til at højne sikkerheden.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet