23.04.2024 @ 14:44

I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.

Mountainbiken kommer lige op til, at sæsonen rigtig går i gang. Så det er perfekt timing af Cannondale, som har lanceret en cykel med flere teknologiske fremskridt inden for materialer, geometri, affjedring og håndtering. 

 

Fem højdepunkter ved den nye Scalpel 

- Mere vandring: 120 mm (sammenlignet med 100 mm på den nuværende Scalpel) - Lefty Ocho


- Integreret cockpit - System Bar XC One


- Cannondales egen FlexPivot-teknologi og Proportional Response-designfilosofi.


- Bredere dæk (2.4) 


- Dropperpost som standard på alle modeller

 

Læs mere om Cannondales nye Scarpel

 

 

 

 

Lad os gå i dybden med nyheder

Den nye Scalpel skiller sig ud fra andre ultra lette XC-cykler ved at fokusere på ting, der muliggør reel hastighed: vejgreb, køreegenskaber og momentum.

 

Den nye Scalpel er bygget til at give dig en fordel i de afgørende øjeblikke, hvor du får en større mulighed for at træde i pedalerne, når det gælder, tage svingene hårdere, bremse senere eller træde jævnt gennem det ujævne terræn. Det kan reelt afgøre forskellen mellem podiet og en placering udenfor. 

 

Med 120 mm serverer Scalpel en generøs portion for- og bagaffjedring uden at påvirke vægten. Det sikres med Cannondales FlexPivot-teknologi. Rammen har nemlig fleksible kulfibersektioner i stedet for traditionelle Horst Link-pivots.

 

 

Resultatet er et let 4-bar linkagesystem, der efterligner stivheden og enkelheden ved et single-pivot-design, fri for den ekstra vægt og vedligeholdelse af kædestagspivotsbolte og lejer.

 

Fordi FlexPivot forbliver et ægte 4-bar-system, bevarer det alle de præcise anti-rise/anti-squat-justeringsegenskaber, som mountainbikere kender og elsker ved designet. Færre bevægelige dele betyder også større holdbarhed - og som enhver anden Cannondale ramme  dækket af livstidsgaranti.

 

"Hemmelig" krydderier i affjedringssystemet

Der er flere nyheder i affjedringssystemet, fordi en rytters tyngdepunkt har en enorm effekt på affjedringens adfærd, går Cannondale ekstra langt for at tilpasse affjedringskinematikken til hver enkelt ramme størrelse. Det er en designfilosofi kaldet Proportional Response, og det sikrer, at alle får den samme fantastiske køreoplevelse uanset deres ramme størrelse.

 

Den nye Scalpels geometri afspejler, hvor langt og hurtigt XC-cykler kan udvikle sig. Den diabolske ”slack” på 66,6 graders kronrørsvinkel skaber utrolig stabilitet.

 

Matchet til en 75,5 graders sadelstangsvinkel og størrelsesspecifikke kædestagslængder er kørepositionen skræddersyet til at være så effektiv som muligt, uanset om det er op ad bakke, ned ad bakke eller et sted derimellem.

 

Gaflen leverer knivskarp styring

Den foreste affjedring er den nyeste Lefty Ocho 120 mm forgaffel. Med næsten 20 års erfaring med at føre ryttere til podiets øverste trin, forbliver dens unikke design lige så uovertruffen i dag, som det var dengang.

 

Nålelejer minimerer friktion, intern rotation og slid for at levere jævn affjedring og super lange serviceintervaller. Let, stiv og justeret til at styre snorlige - både på lige stræk og gennem sving - dette er gaflen til aggressiv XC-kørsel.

 

 

Kroningen af pakken er det nye SystemBar XC-One, et one-piece carbon cockpit, der er både lettere og stivere end næsten enhver todelt cockpit.

 

Formet til komfort pakker SystemBar XC-One en fuld bredde på 760 mm og har integreret kabelføring, der er brugervenlig og holder cockpitet stilrent foran.

 

Afslutning på hele pakken er grippy 2.4” dæk og endda en dropperpost. Ja, en dropperposts evne til øjeblikkeligt at hæve eller sænke sadelhøjden til tekniske sektioner eller stejle nedstigninger, er en anden hemmelighed til at finde den hastighed, som dagens XC-ryttere søger. Derfor kommer det nu som standard.

 

 

Størrelser og priser

Den nye Scarpel er tilgængelig i fem modeller i størrelserne small - X-large.

 

Lefty Ocho 120 vil være tilgængelig på Scalpel Carbon Lab 71, Scalpel Carbon 1, og Scalpel Carbon 2 Lefty-modellerne.

 

SystemBar XC-One Bar leveres som standard på Scalpel Carbon Lab 71 og Scalpel Carbon 1. Både Lefty Ocho 120 og SystemBar XC-One Bar vil være tilgængelige til eftermarkedssalg.

 

Scalpelen sælges fra 33.999-75.999 kroner.

 

Læs mere om Cannondales nye Scarpel

 

Cannondale har endnu ikke en pris klar på LAB71, men her er et par billeder af "vilddyret". 

 

 

 

 

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet