26.03.2024 @ 15:00

I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.

Mountainbiken kommer lige op til, at sæsonen rigtig går i gang. Så det er perfekt timing af Cannondale, som har lanceret en cykel med flere teknologiske fremskridt inden for materialer, geometri, affjedring og håndtering. 

 

Fem højdepunkter ved den nye Scalpel 

- Mere vandring: 120 mm (sammenlignet med 100 mm på den nuværende Scalpel) - Lefty Ocho


- Integreret cockpit - System Bar XC One


- Cannondales egen FlexPivot-teknologi og Proportional Response-designfilosofi.


- Bredere dæk (2.4) 


- Dropperpost som standard på alle modeller

 

Læs mere om Cannondales nye Scarpel

 

 

 

 

Lad os gå i dybden med nyheder

Den nye Scalpel skiller sig ud fra andre ultra lette XC-cykler ved at fokusere på ting, der muliggør reel hastighed: vejgreb, køreegenskaber og momentum.

 

Den nye Scalpel er bygget til at give dig en fordel i de afgørende øjeblikke, hvor du får en større mulighed for at træde i pedalerne, når det gælder, tage svingene hårdere, bremse senere eller træde jævnt gennem det ujævne terræn. Det kan reelt afgøre forskellen mellem podiet og en placering udenfor. 

 

Med 120 mm serverer Scalpel en generøs portion for- og bagaffjedring uden at påvirke vægten. Det sikres med Cannondales FlexPivot-teknologi. Rammen har nemlig fleksible kulfibersektioner i stedet for traditionelle Horst Link-pivots.

 

 

Resultatet er et let 4-bar linkagesystem, der efterligner stivheden og enkelheden ved et single-pivot-design, fri for den ekstra vægt og vedligeholdelse af kædestagspivotsbolte og lejer.

 

Fordi FlexPivot forbliver et ægte 4-bar-system, bevarer det alle de præcise anti-rise/anti-squat-justeringsegenskaber, som mountainbikere kender og elsker ved designet. Færre bevægelige dele betyder også større holdbarhed - og som enhver anden Cannondale ramme  dækket af livstidsgaranti.

 

"Hemmelig" krydderier i affjedringssystemet

Der er flere nyheder i affjedringssystemet, fordi en rytters tyngdepunkt har en enorm effekt på affjedringens adfærd, går Cannondale ekstra langt for at tilpasse affjedringskinematikken til hver enkelt ramme størrelse. Det er en designfilosofi kaldet Proportional Response, og det sikrer, at alle får den samme fantastiske køreoplevelse uanset deres ramme størrelse.

 

Den nye Scalpels geometri afspejler, hvor langt og hurtigt XC-cykler kan udvikle sig. Den diabolske ”slack” på 66,6 graders kronrørsvinkel skaber utrolig stabilitet.

 

Matchet til en 75,5 graders sadelstangsvinkel og størrelsesspecifikke kædestagslængder er kørepositionen skræddersyet til at være så effektiv som muligt, uanset om det er op ad bakke, ned ad bakke eller et sted derimellem.

 

Gaflen leverer knivskarp styring

Den foreste affjedring er den nyeste Lefty Ocho 120 mm forgaffel. Med næsten 20 års erfaring med at føre ryttere til podiets øverste trin, forbliver dens unikke design lige så uovertruffen i dag, som det var dengang.

 

Nålelejer minimerer friktion, intern rotation og slid for at levere jævn affjedring og super lange serviceintervaller. Let, stiv og justeret til at styre snorlige - både på lige stræk og gennem sving - dette er gaflen til aggressiv XC-kørsel.

 

 

Kroningen af pakken er det nye SystemBar XC-One, et one-piece carbon cockpit, der er både lettere og stivere end næsten enhver todelt cockpit.

 

Formet til komfort pakker SystemBar XC-One en fuld bredde på 760 mm og har integreret kabelføring, der er brugervenlig og holder cockpitet stilrent foran.

 

Afslutning på hele pakken er grippy 2.4” dæk og endda en dropperpost. Ja, en dropperposts evne til øjeblikkeligt at hæve eller sænke sadelhøjden til tekniske sektioner eller stejle nedstigninger, er en anden hemmelighed til at finde den hastighed, som dagens XC-ryttere søger. Derfor kommer det nu som standard.

 

 

Størrelser og priser

Den nye Scarpel er tilgængelig i fem modeller i størrelserne small - X-large.

 

Lefty Ocho 120 vil være tilgængelig på Scalpel Carbon Lab 71, Scalpel Carbon 1, og Scalpel Carbon 2 Lefty-modellerne.

 

SystemBar XC-One Bar leveres som standard på Scalpel Carbon Lab 71 og Scalpel Carbon 1. Både Lefty Ocho 120 og SystemBar XC-One Bar vil være tilgængelige til eftermarkedssalg.

 

Scalpelen sælges fra 33.999-75.999 kroner.

 

Læs mere om Cannondales nye Scarpel

 

Cannondale har endnu ikke en pris klar på LAB71, men her er et par billeder af "vilddyret". 

 

 

 

 

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet