Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

03.10.2019 @ 12:00

I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.

6. etape: Aprica - Ossana 82,34 km - 1.979 hm

Igen er vi fuldtalligt på holdet, og I dag venter der en kort etape. Så med det i hovedet, tænkte jeg at den skulle have fuld gas, op over første stigning. Og så kunne jeg køre med et lidt mindre tempo resten af etapen.

 

Og det går også rigtig den første del af løbet, og min ben er helt fantastiske. Men hvad der ikke er fantastisk, er min røv. Jeg kan knap sidde på cyklen, og hver gang jeg skal gå fra stående til siddende, eller omvendt. Så er det med stor smerte HVER gang!

 

Jeg kommer på det først depot som nr. 2 fra holdet, og kan se resten af holdet komme dumpende ind. Men jeg må se langt efter min far, som kommer ned som sidste mand.

 

Det viser sig at den ene bremse ikke virker, og må derfor tage det roligt på nedkørslerne.

 

Denne etape, var en til glemmebogen. Og ikke nok med det, inden sidste stigning, kører jeg ind i helt nyt vejarbejde. Dette gør at jeg samler tjære, og samtlige sten med på vejen. Det giver heldigvis ikke punktering, men dog mange kilometer, hvor man nærmest føler at dækkende klæbrer sig afsted på asfalten.

 

Heldigvis var der masse af indlagte pauser, med is og sodavand. En dag, som ikke behøvedes at være lang, tog dog stadig 5 timer at komme igennem.

 

Vi kom på hotellet, hvor vi i dag skulle bo fire mand på samme hotelværelse. Så der var lagt op til god mandehygge. Og som det første gik turen ned i den indendørs pool, som var helt fantastisk. Dog lige med undtagelse af at, klorvand og siddesår ikke lige går hånd i hånd.

 

Vi nyder dog at kunne restituere i poolen, og snakken går på, at der nu kun er en dag tilbage. Dem der havde prøvet turen før, kan fortælle om den fantastiske følelse der er i vente, når man får øje på Gardasøen i det fjerne.

 

Stemningen er høj, og selvfølgelig skal vi lige op og have en øl, inden vi skal ud og spise.

 

Vi kommer hjem, og med en god dunst af metangas i lejligheden, kan man nu ligge sig til at sove med tankerne om at der nu kun var en etape tilbage.

 

Foto: Tour TransAlp

 

7. Etape: Ossana - Riva Del Garda 100,47 km - 2.320 hm

100 kilometer tilbage, af hvad der har været en af de vildeste oplevelser jeg nogensinde har haft. Og jeg glæder mig helt vildt til at skulle komme ned til Gardasøen.

 

Desværre står denne etape ikke helt så klar i min erindring. Om det skyldtes den ”gode stemning” senere på dagen, vides ikke.

 

Dog skulle den største overraskelse komme i dag. Jeg havde nok lidt mentalt indstillet mig på at det var slut, og havde desværre undervurderet dagens etape.

 

Dagens anden stigning, Passo Daone, skulle vise sig at være den mest overraskende stigning. En mega hård stigning, hvor jeg igen måtte se min far, stille og roligt trække fra mig. Jeg holder mig dog på cyklen, men også kun lige. Denne stigning, var konstant i procenterne, som aldrig lod til at slippe.

 

På toppen er vi kun lige nået halvvejs igennem dagen, og jeg kan mærke der er slukket. Jeg husker fra dagen før, at Søren siger til mig, at man på sidste dagen lige finder den sidste energi frem, og man har lige lidt ekstra at give af. Men dette var ikke tilfældet med mig.

 

Mine ben var tømte, og mit hovedet var heller ikke med mig. Heldigvis havde jeg tidligere på ugen, hjulpet min far igennem 4. etape, og nu var det hans tur til at give igen på den konto. Han sidder ved min side hele vejen igennem, og trækker mig op over både tredje og fjerde stigning. Og nu stod den på nedkørsel ned mod Gardasøen.

 

Vi havde tidligere aftalt at vi alle på holdet skulle vente på hinanden, så vi fælles kunne køre i mål. Men jeg tvivlede dog på at holdet ville vente på os, da jeg havde kørt i et meget langsomt tempo. Så til min store overraskelse, når vi kommer trillende nedad, står de seks andre gutter inde til højre og venter. Og lige der, får vi øje på Gardasøen - Alt går op i en højere enhed.

 

 

Hele holdet samlet, synet man havde set frem til. Lad mig bare ærligt sige, jeg er her glad for mine store oakley briller med reflekterende glas i. Med en lille klump i halsen, får man taget sine billeder. Og nu var turen til de sidste 10-15 kilometer.

 

Vi kommer ind i byen samlet, og jeg venter hele tiden på der hvor man får øje på porten. Og pludselig kører vi ind til højre, og her viser porten sig. Holdet samler sig så meget vi kan, og vi kører over i samlet flok - Speakeren anderkender holdet der kommer ind over stregen, og med det største smil læben, er dette års Tour TransAlp overstået.

 

Det er meget svært at beskrive hvad der sker oven i hovedet på en, når man passerer stregen. Man er utrolig stolt over sig selv. Og jeg er glad for den oplevelse jeg har kunne dele med min far, og med dem fra holdet. Jeg er lettet over at det er overstået, men samtidig lidt trist over at det nu er slut.

 

Men ovre var det, og det var tid til at få sin Finisher-trøje, og den velfortjente medalje hen over hovedet.

 

Og nu skulle aftenen bare nydes, og det var direkte i øllene. I målområdet, sidder vi alle og hygger, og får et par øl. Vores cykler bliver herefter afleveret, til hjemtransporten. Og herefter var det afsted til hotellet, med tasken på ryggen.

 

Vi går på hver vores værelser, og ikke mange minutter senere er vi alle nede i poolen, hvor øllene nu begynder at komme i en lind strøm.

 

En helt igennem hyggelig tur med holdet, peaker nu her ved poolområdet, hvor stravasegmenter gennemgåes, stikpiller gives til højre og venstre, og humøret er måske liiiige til den gode side.

 

Og med bar mave og lækkert hår, finder Rene os et bord på den absolutte nærmeste restaurant. Og hvem der får den gode idé, at vi alle skulle da have 1 liter øl til maden, vides ikke. Men klog er manden ikke. Mænd i deres bedste alder, hygger sig nu for fuld skrue.

 

Efter maden, dasker vi nu mod den allersidste tur i isboden. Nogen har mere succes end andre, med at få spist sin is. Og selvom vi for få timer siden var konger, var gassen nu gået af ballonen. Og med tanke på at vi også skulle hjem dagen efter, var det nu tid til at lukke og slukke.

 

En helt igennem fantastisk uge var nu slut. Og nu var der kun tilbage at sige, tak for denne gang, og dette her var absolut ikke sidste gang at jeg skulle prøve Tour TransAlp. Nu må vi så se, hvornår denne chance igen byder sig.

 

 

Læs første del af løbsberetningen om Tour TransAlp

Læs anden del af løbsberetningen om Tour TransAlp

2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

Instagram #motionsfeltet

BHS-PL Beton cykelsponsor går nye veje
Kør på en teamcykel i 2020 og bliv samtidig sponsor for et dansk UCI cykelhold. Dansk cykelsponsor går nye kreative veje, hvor fans kan blive medsponsor.
Knap hver syvende cyklist har fået smidt noget i hovedet
Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ændrer vi karakter og opfører os ofte, som om vi ejer vejen. Særligt mændene mister besindelsen, men nu skal en ny kampagne minde os om, at hensyn er vejen frem.
Vejvrede: Hver tredje bilist har gjort aggressive fagter i trafikken
”Flyt dig nu for helvede!” Høje råb, hornet i bund og vilde fagter er daglig kost, når man bevæger sig rundt i den danske trafik. Ifølge psykolog Mette Herslund er stress og behov for kontrol den store synder.
Kørelærer: Adfærd i trafikken skal prioriteres
Man kan enten ryste på hovedet og sige pyt eller fare op og råbe ad sine medtrafikanter på vejene. Adfærd i trafikken og at træffe det rette valg er en vigtig lektion for fremtidens trafikanter, mener kørelærer.
Share The Road: Vis særligt hensyn til hinanden i det glatte vintervejr
Der er ingen grund til at stille din eller dit barns cykel, når vinteren og frostgraderne er over os med nyfalden sne og glatte veje. Cyklen kan med få justeringer gøres vinterklar. Og husker alle at tage lidt ekstra hensyn til medtrafikanterne, vil der være mange gode vintercykeldage til alle.
Oplev den belgiske cykelmagi på egen krop
De belgiske brostensstrækninger og skrappe ardennerstigninger er de seneste år blevet en skarp konkurrent til Alpernes cykelterræn, og for mange klinger navne som Koppenberg og Mur de Huy efterhånden lige så velkendt som Alpe d’Huez og Mont Ventoux. Via Belgian Cycling Club kan cykelinteresserede opleve det hele - lige fra deltagelse i amatørudgaven af Flandern Rundt til indføring i belgisk cykelkultur og en plads i første parket, når de professionelle suser forbi i en af de store monumentklassikere.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Test: Giant Defy Advanced Pro O Disc
Giant leverer en god cykel til distancen og med super udstyrspakke til en skarp pris. 
GOOD VIBES ONLY - DCU-kvindecamp - cykelglæde, netværk og nye udfordringer
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Motion: Niner’en - den endelige dom
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Produktnyt: Assos udvider Equipe kollektionen til de kølige måneder
Assos of Switzerland udvider sin Equipe-kollektion for at imødekomme kravene fra cykelrytteren, der leder efter aerodynamisk design og ultralette tekstiler i de køligere måneder. Alle produkter er testet i pro tour feltet af verdens bedste ryttere.
Find det rigtige cykelprodukt
Danmarks nye cykelsøgemaskine, Velomio.com, har et formål, og det er, at blive den foretrukne globale markedsplads på nettet  for cykler, beklædning, komponenter og give alle mulighed for at søge, sammenligne og købe cykelprodukter på tværs af webshop og fysiske butikker.
Test: Canyon Lux CF SL 8.0 2020
Er du XC typen med store ambitioner og fornuftigt budget, skal du læse med her. Canyon har med Deres Lux CF SL skabt en XC MTB der kan tilfredsstille de flestes ambitioner, uden det går for hårdt ud over pengepungen.
Test: Stages Dash L50 cykelcomputer
En ny forbedret udgave, der tager kampen op med flere konkurrenter på markedet, af Stages cykelcomputer, med stor flot farveskærm og med en masse data til træningsnørderne, 
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Thermal Glove
Women’s Escape Thermal Glove markedsføres som en let og lun all-round handske til cykling, løb eller anden udendørsaktivitet - og den holder, hvad den lover.

Seneste indlæg i debatten

Spekulationerne har været mange siden Tour de France, men nu skulle den være god nok: Rohan Dennis har skrevet kontrakt med storholdet Team Ineos fra og med 2020.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/rohan_dennis_officielt_paa_plads_hos_ineos/Ferien er ovre, og det er tid for de professionelle ryttere at starte den seriøse træning frem mod 2020-sæsonen. Efter de indledende teambuilding-øvelser ved de første holdsamlinger i november, er det som regel i december, at de første træningslejre organiseres, og den indledende sæsonplanlægning finder sted, og bare få uger senere er WorldTouren allerede i gang, når der igen bydes op til dans i Tour Down Under. I løbet af de kommende uger vil Feltet.dks cykelekspert Emil Axelgaard klæde dig på til den kommende sæson i en serie af analyser, hvor vi kaster et detaljeret blik på hvert af de 19 WorldTour-hold, og hvad vi kan forvente os af mandskabet i løbet af de kommende 12 måneder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/opvarmning_til_2020_hvad_kan_vi_forvente_af_trek-segafredo/Det bornholmske BHS-Almeborg Bornholm-mandskab, som er det ene af blot to danske kontinentalhold i 2020, har forlænget kontrakten med 21-årige Jeppe Hanssing, som dermem bliver den sidste rytter i en trup på 13 i 2020. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/bhs_har_sidste_rytter_klar_til_2020/Uno-X med de fem danske ryttere, Jacob Hindsgaul, Morten Hulgaard, Julius Johansen, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg, deltager i Volta ao Algarve til februar. Det bekræfter mandskabets chef til det norske medie, Procycling.no. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/danskerhold_skal_koere_staerkt_besat_etapeloeb_i_2020/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

2. søndag i advent: Anden fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Test: Pearl Izumi Women’s Escape Softshell Glove
Women’s Escape Softshell Glove markedsføres som en alsidig pendlerhandske, der kan bruges til de fleste udendørs aktiviteter - og her rammer Pearl Izumi plet.
Find julegaven til cyklisten
Har du svært ved at finde julegaven til cyklisten eller motionisten? Nu har Velomio.com løsningen til dig!
Sidste chance - slå til nu: Cykelferie i Harzen
Tag en tur med Risskov Bilferie til det naturskønne Harzen, hvor der er masser af muligheder og udfordringer for cykelture for motionister og mere krævende ruter med mountainbikes og racercykler.
1. søndag i advent: Første fase i La Marmotte
I samarbejde med Active Alps og Feltet.dk tager Velofit dig i fire afsnit med på ruten til La Marmotte 2020. Du får et nyt afsnit hver søndag i advent, og her vil være både tips og tricks samt bud på, hvad du skal være særlig opmærksom på.
Produktnyt: Isadore lancerer den mest synlige jakke
Stilfuld og reflekterende - og samtidig underspillet.
Maxxis Bike Transalp 2020: MTB-ruten er klar
Det kommer ikke til at skorte på bjergtagende landskaber, fantastiske udsigter og uprøvede mountainbike-trails, når 2020-udgaven af Maxxis Bike Transalp i 2020 løber af stablen - ruten er netop offentliggjort.
Test: Saris H3 Direct Drive Smart Trainer
Saris H3 Direct Drive Smart Trainer er en high-end hometrainer, som til en fordelagtig pris giver dig de samme funktioner, som andre hometrainere i samme kategori. Du få her en støjsvag maskine, præcise målinger og mulighed for at simulere høje stigningsprocenter samt en watt-kapacitet på 2000.
Det er altid de andre, der er idioter i trafikken
Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter. Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet