Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

03.10.2019 @ 12:00

I år var vi fire hold af sted til Tour TransAlp 2019, som startede i Innsbruck med afslutning i Riva Del Garda. Otte mænd i deres bedste alder, var klar til en kæmpe udfordring - syv etaper, 800 km med 18.000 højdemeter, fordelt på 19 bjergpas.

6. etape: Aprica - Ossana 82,34 km - 1.979 hm

Igen er vi fuldtalligt på holdet, og I dag venter der en kort etape. Så med det i hovedet, tænkte jeg at den skulle have fuld gas, op over første stigning. Og så kunne jeg køre med et lidt mindre tempo resten af etapen.

 

Og det går også rigtig den første del af løbet, og min ben er helt fantastiske. Men hvad der ikke er fantastisk, er min røv. Jeg kan knap sidde på cyklen, og hver gang jeg skal gå fra stående til siddende, eller omvendt. Så er det med stor smerte HVER gang!

 

Jeg kommer på det først depot som nr. 2 fra holdet, og kan se resten af holdet komme dumpende ind. Men jeg må se langt efter min far, som kommer ned som sidste mand.

 

Det viser sig at den ene bremse ikke virker, og må derfor tage det roligt på nedkørslerne.

 

Denne etape, var en til glemmebogen. Og ikke nok med det, inden sidste stigning, kører jeg ind i helt nyt vejarbejde. Dette gør at jeg samler tjære, og samtlige sten med på vejen. Det giver heldigvis ikke punktering, men dog mange kilometer, hvor man nærmest føler at dækkende klæbrer sig afsted på asfalten.

 

Heldigvis var der masse af indlagte pauser, med is og sodavand. En dag, som ikke behøvedes at være lang, tog dog stadig 5 timer at komme igennem.

 

Vi kom på hotellet, hvor vi i dag skulle bo fire mand på samme hotelværelse. Så der var lagt op til god mandehygge. Og som det første gik turen ned i den indendørs pool, som var helt fantastisk. Dog lige med undtagelse af at, klorvand og siddesår ikke lige går hånd i hånd.

 

Vi nyder dog at kunne restituere i poolen, og snakken går på, at der nu kun er en dag tilbage. Dem der havde prøvet turen før, kan fortælle om den fantastiske følelse der er i vente, når man får øje på Gardasøen i det fjerne.

 

Stemningen er høj, og selvfølgelig skal vi lige op og have en øl, inden vi skal ud og spise.

 

Vi kommer hjem, og med en god dunst af metangas i lejligheden, kan man nu ligge sig til at sove med tankerne om at der nu kun var en etape tilbage.

 

Foto: Tour TransAlp

 

7. Etape: Ossana - Riva Del Garda 100,47 km - 2.320 hm

100 kilometer tilbage, af hvad der har været en af de vildeste oplevelser jeg nogensinde har haft. Og jeg glæder mig helt vildt til at skulle komme ned til Gardasøen.

 

Desværre står denne etape ikke helt så klar i min erindring. Om det skyldtes den ”gode stemning” senere på dagen, vides ikke.

 

Dog skulle den største overraskelse komme i dag. Jeg havde nok lidt mentalt indstillet mig på at det var slut, og havde desværre undervurderet dagens etape.

 

Dagens anden stigning, Passo Daone, skulle vise sig at være den mest overraskende stigning. En mega hård stigning, hvor jeg igen måtte se min far, stille og roligt trække fra mig. Jeg holder mig dog på cyklen, men også kun lige. Denne stigning, var konstant i procenterne, som aldrig lod til at slippe.

 

På toppen er vi kun lige nået halvvejs igennem dagen, og jeg kan mærke der er slukket. Jeg husker fra dagen før, at Søren siger til mig, at man på sidste dagen lige finder den sidste energi frem, og man har lige lidt ekstra at give af. Men dette var ikke tilfældet med mig.

 

Mine ben var tømte, og mit hovedet var heller ikke med mig. Heldigvis havde jeg tidligere på ugen, hjulpet min far igennem 4. etape, og nu var det hans tur til at give igen på den konto. Han sidder ved min side hele vejen igennem, og trækker mig op over både tredje og fjerde stigning. Og nu stod den på nedkørsel ned mod Gardasøen.

 

Vi havde tidligere aftalt at vi alle på holdet skulle vente på hinanden, så vi fælles kunne køre i mål. Men jeg tvivlede dog på at holdet ville vente på os, da jeg havde kørt i et meget langsomt tempo. Så til min store overraskelse, når vi kommer trillende nedad, står de seks andre gutter inde til højre og venter. Og lige der, får vi øje på Gardasøen - Alt går op i en højere enhed.

 

 

Hele holdet samlet, synet man havde set frem til. Lad mig bare ærligt sige, jeg er her glad for mine store oakley briller med reflekterende glas i. Med en lille klump i halsen, får man taget sine billeder. Og nu var turen til de sidste 10-15 kilometer.

 

Vi kommer ind i byen samlet, og jeg venter hele tiden på der hvor man får øje på porten. Og pludselig kører vi ind til højre, og her viser porten sig. Holdet samler sig så meget vi kan, og vi kører over i samlet flok - Speakeren anderkender holdet der kommer ind over stregen, og med det største smil læben, er dette års Tour TransAlp overstået.

 

Det er meget svært at beskrive hvad der sker oven i hovedet på en, når man passerer stregen. Man er utrolig stolt over sig selv. Og jeg er glad for den oplevelse jeg har kunne dele med min far, og med dem fra holdet. Jeg er lettet over at det er overstået, men samtidig lidt trist over at det nu er slut.

 

Men ovre var det, og det var tid til at få sin Finisher-trøje, og den velfortjente medalje hen over hovedet.

 

Og nu skulle aftenen bare nydes, og det var direkte i øllene. I målområdet, sidder vi alle og hygger, og får et par øl. Vores cykler bliver herefter afleveret, til hjemtransporten. Og herefter var det afsted til hotellet, med tasken på ryggen.

 

Vi går på hver vores værelser, og ikke mange minutter senere er vi alle nede i poolen, hvor øllene nu begynder at komme i en lind strøm.

 

En helt igennem hyggelig tur med holdet, peaker nu her ved poolområdet, hvor stravasegmenter gennemgåes, stikpiller gives til højre og venstre, og humøret er måske liiiige til den gode side.

 

Og med bar mave og lækkert hår, finder Rene os et bord på den absolutte nærmeste restaurant. Og hvem der får den gode idé, at vi alle skulle da have 1 liter øl til maden, vides ikke. Men klog er manden ikke. Mænd i deres bedste alder, hygger sig nu for fuld skrue.

 

Efter maden, dasker vi nu mod den allersidste tur i isboden. Nogen har mere succes end andre, med at få spist sin is. Og selvom vi for få timer siden var konger, var gassen nu gået af ballonen. Og med tanke på at vi også skulle hjem dagen efter, var det nu tid til at lukke og slukke.

 

En helt igennem fantastisk uge var nu slut. Og nu var der kun tilbage at sige, tak for denne gang, og dette her var absolut ikke sidste gang at jeg skulle prøve Tour TransAlp. Nu må vi så se, hvornår denne chance igen byder sig.

 

 

Læs første del af løbsberetningen om Tour TransAlp

Læs anden del af løbsberetningen om Tour TransAlp

Mangler du et påskeæg til cykelentusiasten
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har fået i webshoppen.
Produktnyt: Canyon Neuron AL 2020
Canyon lancerer i dag en ny mountainbike, Canyon Neuron AL. Vi ser nærmere på cyklen.
4 skøre, sjove og nyttige ideer til pedal-elskere
Hvordan udfordrer man sig selv? Hvordan gør jeg min cykelrutine lidt sjovere? Og hvor finder jeg live streaming af cykelløb? Vi har samlet 4 måder du kan forbedre dit cykelliv.
LIVESTREAM: Feltet.dk Race Series
I aften den 31. marts klokken 20.15 slutter vi Feltet.dk Race Series med manér. Ved seriens 7. og sidste afdeling er nemlig flere point på spil end ved nogen anden etape, og der kan således avanceres kraftigt og rykkes godt og grundigt rundt på topstillingen i seriens respektive klassementer. Du kan følge det hele her på Feltet.dk eller på vores forskellige sociale platforme, hvor vi kommenterer slagets gang og hylder vinderne.
GOOD VIBES (ONLY) - Fra ret fed plan til RIDE SOLO - FLATTEN THE CURVE!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Test: Pirelli Zero Cinturato dæk
Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  
Ny cykelbog i shoppen: Læs løbet - taktik for cykelryttere
Feltet.dk fejrer fødselsdag og giver 20% rabat på hele webshoppen resten af marts med rabatkoden HURRA. Vi har i shoppen netop tilføjet bogen "Læs løbet - taktik for cykelrytteren" af Henrik Zachariassen og med forord af Brian Holm.
Hyggetyk eller hardcore?
I de seneste år har vi set en eksplosiv udvikling i salget af hometrainere og e-cykling.
Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport
Et solidt og robust headset med fine funktioner og en god indstilling, som gør det nemmere at høre sine omgivelser, mens man hører musik.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Snup en vingummi - og kom i mål
Hurtige kulhydrater er din ven, når du er ved at køre træt på turen. Her har både energi-snacks, energidrikke og forskellige gel-produkter længe været et populært valg. Men nu kan du snuppe en energi-vingummi i stedet. Det er meget nemmere og knapt så besværligt at spise, når du er på hjul. Læs med, og find ud af, hvorfor det er så smart.
VIND ET HJULSÆT - VÆRDI 7.399!
Nu kan du vinde et lækkert 45mm carbon hjulsæt med keramiske lejer til en værdi af 7.399 kroner!
Test: Lazer Genesis
Lazers nyeste tophjelm - Genesis - kombinerer (usædvanlig) let vægt med aerodynamiske egenskaber og et avanceret justeringssystem, der giver gode tilpasningsmuligheder for de fleste. Det hele pakket ind i et ret cool og lækkert look.
Test: Rapha Pro Team Thermal Base Layer
Et teknisk meget veludført base layer som dækker alle de kolde måneder i Danmark.
Test: Isadore Thermerino Jersey
Slovakiske Isadore fortsætter med at producere high-end cykeltøj med baggrund i erfaringerne fra de nu pensionerede cykelbrødre Peter og Martin Velits.
Test: isolés Charles Storm Jacket
Vi har testet Charles Storm Jacket, som er en vind- og vandtæt jakke, der kan bruges som et ultrabeskyttende yderste lag i alle de kolde måneder i Danmark.
Vi udlodder 5 x Tour-præmier i aften kl. 19
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fem sæt. 
Canyon lancerer sin første e-trekking cykel
Canyon har i dag lanceret endnu en ny cykel. Denne gang en e-trekking cykel - Canyon Pathlite:On.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Sidste chance: Vind cykel til 15.990 kroner og over 8.000 kroner kontant
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Test: Rapha Pro Team sko
Rapha lancerer en ny sko som kører sig direkte ind i eliten med et vanvittigt godt miks af stivhed og komfort og et nyt, spændende materiale; Powerweave.
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2020 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Test: Knog Lil’ Cobber lygtesæt
Et kompakt lygtesæt i god kvalitet, som gør opmærksom på sin rytter og lyser godt op i mørket for god synlighed og tryghed.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Test: Trek Supercaliber 9.8 2020
Med den nye Supercaliber er Trek startet med et blankt stykke papir og tænkt ud af boksen, da de skulle designe deres nye full suspension XC MTB. Det er der kommet et nyt og hyper-effektivt affjedringsdesign ud af.  

Seneste indlæg i debatten

Contador blev vel ikke kun “småknaldet”, han fik da så vidt jeg husker karantæne og frataget sejren i 2 GT? Horner er måske en af de lidt mere spektakulære sejre, men det kan jo rent faktisk være at han for en gangs skyld ramte den rigtigt. Indurain, er den jeg synes der stikker mest ud, pga den tid han kørte i omvendt, modsat stort set alle andre vindere, vandt han vel aldrig en etape udover enkeltstarterne, hvor han så til gengæld moste resten? - og der var noget flere TT km dengang. Merckx blev da vist taget flere gange, der var bare ikke så meget straf dengang. Min pointe var egentlig heller ikke så meget at man skulle slette historien, eller lade være med at sende det igen, men mere at kalde det for “gyldne øjeblikke” måske er at strække den med hvad vi ved nu. Selvom det, dengang, var gyldne øjeblikke. I den forbindelse synes jeg egentlig det er mere problematisk, at man smider Mads Ps andenplads i Flandern og fulgsangs sejr i Liege (der er muligvis flere, har ikke set alle programmerne) i samme programserie, hvor størstedelen af vinderne var dopede [quote]Men jeg kan heller ikke forestille mig et løb i Frankrig på det tidspunkt, det bliver umuligt.[/quote] Det tror jeg også. ASO har også været ude og sige, at løbet ikke køres uden tilskuere. Paris-Nice var så heller ikke nogen særlig god generalprøve i forhold til at få folk til at holde sig væk.Benoit Cosnefroy er klar til at deltage i Tour de France uanset, hvornår løbet skal lægge og hvor mangelfuld forberedelsen er til løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/cosnefroy_vil_koere_tour_de_france_uanset_hvad/Oliver Naesen har markeret sig i coronatiden med flere lange træningsture i sit lokalområde, men det bliver der ikke mere af. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/naesen_fik_naesen_i_klemme_paa_strava/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Mangler du et påskeæg til cykelentusiasten
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har fået i webshoppen.
Produktnyt: Canyon Neuron AL 2020
Canyon lancerer i dag en ny mountainbike, Canyon Neuron AL. Vi ser nærmere på cyklen.
4 skøre, sjove og nyttige ideer til pedal-elskere
Hvordan udfordrer man sig selv? Hvordan gør jeg min cykelrutine lidt sjovere? Og hvor finder jeg live streaming af cykelløb? Vi har samlet 4 måder du kan forbedre dit cykelliv.
LIVESTREAM: Feltet.dk Race Series
I aften den 31. marts klokken 20.15 slutter vi Feltet.dk Race Series med manér. Ved seriens 7. og sidste afdeling er nemlig flere point på spil end ved nogen anden etape, og der kan således avanceres kraftigt og rykkes godt og grundigt rundt på topstillingen i seriens respektive klassementer. Du kan følge det hele her på Feltet.dk eller på vores forskellige sociale platforme, hvor vi kommenterer slagets gang og hylder vinderne.
GOOD VIBES (ONLY) - Fra ret fed plan til RIDE SOLO - FLATTEN THE CURVE!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Test: Pirelli Zero Cinturato dæk
Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  
Ny cykelbog i shoppen: Læs løbet - taktik for cykelryttere
Feltet.dk fejrer fødselsdag og giver 20% rabat på hele webshoppen resten af marts med rabatkoden HURRA. Vi har i shoppen netop tilføjet bogen "Læs løbet - taktik for cykelrytteren" af Henrik Zachariassen og med forord af Brian Holm.
Hyggetyk eller hardcore?
I de seneste år har vi set en eksplosiv udvikling i salget af hometrainere og e-cykling.
Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport
Et solidt og robust headset med fine funktioner og en god indstilling, som gør det nemmere at høre sine omgivelser, mens man hører musik.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet