Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.03.2020 @ 06:30

Lazers nyeste tophjelm - Genesis - kombinerer (usædvanlig) let vægt med aerodynamiske egenskaber og et avanceret justeringssystem, der giver gode tilpasningsmuligheder for de fleste. Det hele pakket ind i et ret cool og lækkert look.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Lazers nyeste bud på en tophjelm, der både er let og aerodynamisk, kan anvendes til landevej, MTB, cross og gravel.

 

Vi har testet hjelmen under hjemlige og sydeuropæiske himmelstrøg i disciplinerne landevej og gravel og konstaterer, at her er en hjelm, der virkelig føles let og samtidig har en høj ”very nice faktor”.

 

Hjelmen kommer i to versioner. Én med MIPS og én uden. Vi har testet den sidstnævnte version, som er den billigste af de to.

 

Ydermere kan der tilkøbes en aeroshell, som let påmonteres hjelmen, hvorved hjelmens ventilationskanaler reduceres i forhold til at øge aerodynamikken. Vi har dog ikke testet denne aeroshell i kombination med hjelmen, men er bekendte med udenlandske tests, som anpriser løsningen.

 

Fakta:

Producent: Lazer
Produkt: Lazer Genesis
Farver: Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow

Ventilation: 22 kanaler
Størrelse: Vi har testet i str. L. Fås i S / M / L
Vægt: 190 gram i str. S.

Vejledende udsalgspris: 
Med MIPS: 1749,- kroner

Uden MIPS: 1599,- kroner


Test

Avanceret bespændingssystem

Lazer har monteret Genesis-hjelmen med en let version af Lazers patenterede bespændingssystem - Advanced Rollsys System - som længe har været anerkendt for at yde en god pasform og give rytteren fine justeringsmuligheder.

 

Hjelmen “grundindstilles” inde i hjelmen (det er let og gøres i forbindelse med første brug), hvorefter resten klares på toppen af hjelmen med et lille drejehjul.

 

Systemet er fordi at tilpasningen af hjelmens spænding ikke blot sker i nakkeregionen, som på de fleste andre producenters hjelme, men nærmere “trækker til” rundt om hele hovedet, hvilket giver en følelse af, at hjelmen går i ét med hovedet og således sidder sikkert, godt og opleves let.

Komfort og pasform

Bespændingssystemet skal man vænne sig til, men det gør man hurtigt. Herfra føles bespændingen som en god oplevelse, der også medvirker til en god komfort i kombination med hjelmens indvendige puder, der både er antibakterielle og medfølger i to udgaver, én til komfort og én til race.

 

Vi kunne rigtig godt lide den feature, som er en fed detalje, der er med til at understrege hjelmens øvrige egenskaber og funktioner.

 

Hjelmen er ikke stor i sin fysiske udformning og kigger man på den formelle størrelser, så føles disse heller ikke store i forhold til andre hjelme.

 

Pasformen passede nogenlunde til testerens hovedfacon, men der skulle dog en ombytning til, før rette hjelmstørrelse blev fundet i forhold til testerens hovedstørrelse.

 

Så prøv den før du køber. Derved undgår du at købe et nummer for lille (eller omvendt).

Let og suverænt ventileret

Når du står med hjelmen i hånden, så mærker du med det samme, at her er tale om en meget let hjelm, som i øvrigt er udført af lækre materialer med en høj finish.

 

Genesis vejer kun 189 gram for en størrelse medium og er derfor helt oppe i superligaen for “letvægt”, når det gælder afdelingen for lette hjelme.

 

Som en hjelm der kan anvendes under alle forhold, er det rart, at hjelmen kommer med hele 22 ventilationshuller. Den opleves på alle måder ventilleret, hvilket testeren nød på et par varme forårsture i det sydspanske på vindstille dage med knap 26 grader.

 

Lazer hævder, at hjelmen i test viser, at man rent faktisk opnår en højere ventilationsgrad end, hvis man kørte uden hjelm, hvilket skyldes den måde, hvorpå luften guides igennem hjelmens ventilationskanaler.

 

Det er i sagens natur svært at vurdere på denne påstand, men testeren indrømmer blankt, at hjelmen føltes ualmindelig behagelig og ventilleret under varme bjergture i Sydspanien, hvor der - foruden op- og nedstigninger - også blev arbejdet med et pænt hårdt pedaltryk over længere stræk. Så klart en fordel, hvis du søger en hjelm, der holder hovedet koldt i varme omgivelser

Konklusion

Det samlede indtryk er, at hjelmen er en rigtig lækkerbisken. Flot er den, stilet og med mange gennemtænkte detaljer.

 

At den er så let som den er, gør den egnet til alle discipliner, hvilket klart er at foretrække. Den har potentialet til at kunne blive din yndlingshjelm.

 

Testeren havde dog udfordringer med at få cykelbrillerne placeret i hjelmen. Forskellige briller blev anvendt og i forskellige positioner på hjelmen.

 

Det lykkedes ikke helt at finde en god placering for brillerne, så de sad godt i hjelmen. Så tjek med dine egne briller, om de kan fittes på hjelmen. Det er et must, at en hjelm skal mestre denne lidt selvfølgelige disciplin.


Sådan har vi testet:

Vi har testet hjelmen fra januar til marts under hjemlige og sydeuropæiske himmelstrøg i disciplinerne landevej og gravel. Vi har kørt den med og uden hjelmhue.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Danmark

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Lazer

Model: Genesis

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Alle discipliner: landevej, gravel, mtb og cross

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

2i1 hjelm med aeroshell tilkøbt. Men ellers er hovedfunktionen en allround hjelm, som er meget let og med stor ventilation.

 

Hjelmen har Advanced Rollsys System, som er lækkert, når man har vænnet sig til det. Herudover kan hjelmen fungere som en ren aerohjelm, når aeroshell tilkøbes.
 

Bedøm hjelmens konstruktion

Hjelmen har en høj finish. Den er veludført hele vejen rundt og monteret med Advanced Rollsys System, som gør den let at justere, når man har vænnet sig til systemet og har foretaget en ”grundindstilling” inde i hjelmen.

 

Remsystemet som går rundt under hagen lider desværre af den mangel, at remmens ”løse ender” kun kan puttes ind under en lille gummirem, som ikke på ordentligvis kan holdes de løse ender tæt og fast til remsystemet.

 

Man risikerer derved, at overskydende rem hænger og slasker. Desværre er det en detalje, som de fleste hjelmproducenter ikke gør nok ud af at løse.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Jeg tror ikke der findes bedre ventillerede hjelme.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Høj kvalitet hele vejen rundt. Det er hjelm der tåler at blive brugt og virker solid trods den lave vægt.

 

Bedøm pasform

I udgangspunktet sidder hjelmen godt, da bespændingssystemet justerer automatisk rundt om hele hovedet. Det er en fed detalje. Dog må testeren erkende, at faconen på testerens hoved og hjelmens indre ikke er et godt nok match.

 

Det kan det sagtens være for andre, så prøv den før køb.

 

Bedøm størrelse

Hjelmen opleves lille i størrelsen. Prøv den før køb.

 

Bedøm vægt

Den er meget let og føles sådan. Den er rigtig behagelig at have på hovedet.

 

Bedøm komfort

Ja, når man har vænnet sig til bespændingen. Så sidder den godt og opleves komfortabel.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Ikke en billig hjelm, men en lækker hjelm med mange gode egenskaber.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?

Udtrykket og finish. Det er en lirens hjelm. Og så er den behagelig let hjelm.

 

Hvilke positive ting ved produktet står stærkest i hukommelsen?

Letheden.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Løse ender på remsystemet. Man kan ikke have briller siddende godt fast i hjelmen. Det sidste opleves som en irriterende mangel.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

I den høje ende, men hjelmen kan også meget - har mange gode egenskaber og er meget let.


Man kan få en ren aerohjelm ved køb af aeroshell. Så har man to hjelme for prisen for en enkelt.

 

KONKLUSION

Hvad er dine konklusioner på testen?

 

Det er på alle måder en rigtig lækker hjelm, som er flot, let, ventileret og - qua bespændingssystemet - samlet scorer højt på karakterskalaen. Da hjelmstørrelser og faconer ikke altid matcher med hovedstørrelse (sådan er det jo egentlig altid) så prøv den gerne før et køb. Tjek også om dine briller kan sidde godt i hjelmen.

 

Er der et fint match, så bliver Lazer Genesis måske din nye yndlingshjelm.

 

Om testeren:

Alder: 53
Højde: 180
Vægt: 70

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: Tre-fire gange ugentligt. 10-12.000 km årligt.

Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og MTB.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Specialized Tarmac SL7
Specialized gør op med filosofien om at have flere landevejscykler til forskelligt terræn og præsenterer en cykel der kombinerer lav vægt og aerodynamik i hidtil uset grad.
Test: Rapha Outdoor Voices – trøje og bibshorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
DKBIKE - Carbon hjul med 900 dages garanti
DKBIKE har specialiseret sig i carbon cykelhjul, og det har de stor succes med. 
First ride: Canyon Grail:ON
El cyklerne stormer frem, og det er ikke kun Hr. og Fru Danmarks dagligdags cykler, der bliver solgt. I det dyre segment findes der både el-racer og MTB’er, og nu kommer Canyon med en elektrificeret udgave af deres gravel cykel, Grail.
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Beskyt din cykel - imod vind og vejr
Det danske firma, Skjoldet.dk, har udviklet en special nano coating til cykler, som beskytter dem imod vind og vejr. 
Test: Garmin Varia RTL516
Garmin Varia RTL516 er en kombineret radar og baglygte, som gør dig synlig på vejen og giver dig besked på din Garmin-kompatible enhed (cykelcomputer, mobil) om bagfrakommende trafik. Uanset om du er motionist, løbsrytter eller blot kører til og fra arbejde på din cykel, vil du kunne få glæde af Garmin Varia RTL516.

Instagram #motionsfeltet

Gravelcykling - det nye sort?
Flere og flere motionister og cykelløb begynder at inkludere grusveje i deres cykelture og løb. Er gravelcykling ved at blive det "nye sort"?
Test: Rapha Outdoor Voices – vindjakke og taske
To anderledes, spændende og vanvittigt fede produkter i Raphas spændende samarbejde med Outdoor Voices.  
Test: Rapha Outdoor Voices – jersey og shorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
10 skarpe tilbud på cykelprodukter
Vi har i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fundet 10 skarpe tilbud / populære produkter netop nu.
Boganmeldelse: Iltgæld
Det kan på forhånd virke som et umuligt projekt. At tage en forfatter, der aldrig selv har dyrket cykelløb, og supplere med en illustrator, som med egne ord udtaler: ”Det er udfordrende ad Helvede til, men det holder jo en væk fra gadehjørnerne. Haha.” Alligevel har de to - forfatteren Brian Nygaard og maleren Erik A. Frandsen - tilsammen lavet en cykelbog, der både er nyskabende og værd at læse.
Test: Specialized Torch 3.0 cykelsko
En rigtig arbejdshest af en sko, som appellerer bredt, tilbyder en lidt mere afslappet pasform og som med garanti kan holde til en masse.
IT-system hjælper over 100 cykelklubber
IT er smart - især når det hjælper cykelklubber med at løse udfordringer og sparer tid i dagligdagen.
GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Flere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær
Stadig flere cyklister vælger at køre med cykelhjelm, viser den årlige cykelhjelmstælling fra Rådet for Sikker Trafik. Der er især sket en stigning blandt cyklister over 60 år.
Test: Carbon hjulsæt fra DKBIKE
Et godt rullende, stift og stilrent hjulsæt fra en af de nyere spillere på det danske marked.  
Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion
Rapha lancerer hele fire nye briller til ethvert behov på cyklen.
Har du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!
Kan du holde humøret oppe trods corona-krisen? Hvis du ikke kan, så er en tur på cyklen i det gode sommervejr.
Cykelforretning fylder 100 år - fejres med stor bogudgivelse
Cykelforretningen Schrøder Cykler fylder 100 år den 1. juli, og det bliver fejret med receptioner og bogudgivelse.
First Ride: Specialized Epic 2021
I dag præsenterer Specialized næste generation af deres ikoniske Epic-model.
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Produktnyt: Specialized Tarmac SL7
Specialized gør op med filosofien om at have flere landevejscykler til forskelligt terræn og præsenterer en cykel der kombinerer lav vægt og aerodynamik i hidtil uset grad.
Test: Rapha Outdoor Voices – trøje og bibshorts
En rigtig veldesignet og spændende kvindekollektion til kvinder med nogle unikke designs og features.  
Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse
Sommer betyder som regel Tour de France og Pro Cycling Manager, men i år må vi dog nøjes med sidstnævnte. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt har fået fat i årets udgave af cykelsimulatoren. Læs hans gennemgang af de nye elementer og hans dom lige her.
DKBIKE - Carbon hjul med 900 dages garanti
DKBIKE har specialiseret sig i carbon cykelhjul, og det har de stor succes med. 
First ride: Canyon Grail:ON
El cyklerne stormer frem, og det er ikke kun Hr. og Fru Danmarks dagligdags cykler, der bliver solgt. I det dyre segment findes der både el-racer og MTB’er, og nu kommer Canyon med en elektrificeret udgave af deres gravel cykel, Grail.
Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner
Nu kan du vinde et par lækre hvide cykelsko fra Fizik til en værdi af 1.599 kroner. Vinderen findes ultimo juli.
Beskyt din cykel - imod vind og vejr
Det danske firma, Skjoldet.dk, har udviklet en special nano coating til cykler, som beskytter dem imod vind og vejr. 
Test: Garmin Varia RTL516
Garmin Varia RTL516 er en kombineret radar og baglygte, som gør dig synlig på vejen og giver dig besked på din Garmin-kompatible enhed (cykelcomputer, mobil) om bagfrakommende trafik. Uanset om du er motionist, løbsrytter eller blot kører til og fra arbejde på din cykel, vil du kunne få glæde af Garmin Varia RTL516.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Livetipsportal.com   •   Andet