Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.03.2020 @ 06:30

Lazers nyeste tophjelm - Genesis - kombinerer (usædvanlig) let vægt med aerodynamiske egenskaber og et avanceret justeringssystem, der giver gode tilpasningsmuligheder for de fleste. Det hele pakket ind i et ret cool og lækkert look.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Lazers nyeste bud på en tophjelm, der både er let og aerodynamisk, kan anvendes til landevej, MTB, cross og gravel.

 

Vi har testet hjelmen under hjemlige og sydeuropæiske himmelstrøg i disciplinerne landevej og gravel og konstaterer, at her er en hjelm, der virkelig føles let og samtidig har en høj ”very nice faktor”.

 

Hjelmen kommer i to versioner. Én med MIPS og én uden. Vi har testet den sidstnævnte version, som er den billigste af de to.

 

Ydermere kan der tilkøbes en aeroshell, som let påmonteres hjelmen, hvorved hjelmens ventilationskanaler reduceres i forhold til at øge aerodynamikken. Vi har dog ikke testet denne aeroshell i kombination med hjelmen, men er bekendte med udenlandske tests, som anpriser løsningen.

 

Fakta:

Producent: Lazer
Produkt: Lazer Genesis
Farver: Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow

Ventilation: 22 kanaler
Størrelse: Vi har testet i str. L. Fås i S / M / L
Vægt: 190 gram i str. S.

Vejledende udsalgspris: 
Med MIPS: 1749,- kroner

Uden MIPS: 1599,- kroner


Test

Avanceret bespændingssystem

Lazer har monteret Genesis-hjelmen med en let version af Lazers patenterede bespændingssystem - Advanced Rollsys System - som længe har været anerkendt for at yde en god pasform og give rytteren fine justeringsmuligheder.

 

Hjelmen “grundindstilles” inde i hjelmen (det er let og gøres i forbindelse med første brug), hvorefter resten klares på toppen af hjelmen med et lille drejehjul.

 

Systemet er fordi at tilpasningen af hjelmens spænding ikke blot sker i nakkeregionen, som på de fleste andre producenters hjelme, men nærmere “trækker til” rundt om hele hovedet, hvilket giver en følelse af, at hjelmen går i ét med hovedet og således sidder sikkert, godt og opleves let.

Komfort og pasform

Bespændingssystemet skal man vænne sig til, men det gør man hurtigt. Herfra føles bespændingen som en god oplevelse, der også medvirker til en god komfort i kombination med hjelmens indvendige puder, der både er antibakterielle og medfølger i to udgaver, én til komfort og én til race.

 

Vi kunne rigtig godt lide den feature, som er en fed detalje, der er med til at understrege hjelmens øvrige egenskaber og funktioner.

 

Hjelmen er ikke stor i sin fysiske udformning og kigger man på den formelle størrelser, så føles disse heller ikke store i forhold til andre hjelme.

 

Pasformen passede nogenlunde til testerens hovedfacon, men der skulle dog en ombytning til, før rette hjelmstørrelse blev fundet i forhold til testerens hovedstørrelse.

 

Så prøv den før du køber. Derved undgår du at købe et nummer for lille (eller omvendt).

Let og suverænt ventileret

Når du står med hjelmen i hånden, så mærker du med det samme, at her er tale om en meget let hjelm, som i øvrigt er udført af lækre materialer med en høj finish.

 

Genesis vejer kun 189 gram for en størrelse medium og er derfor helt oppe i superligaen for “letvægt”, når det gælder afdelingen for lette hjelme.

 

Som en hjelm der kan anvendes under alle forhold, er det rart, at hjelmen kommer med hele 22 ventilationshuller. Den opleves på alle måder ventilleret, hvilket testeren nød på et par varme forårsture i det sydspanske på vindstille dage med knap 26 grader.

 

Lazer hævder, at hjelmen i test viser, at man rent faktisk opnår en højere ventilationsgrad end, hvis man kørte uden hjelm, hvilket skyldes den måde, hvorpå luften guides igennem hjelmens ventilationskanaler.

 

Det er i sagens natur svært at vurdere på denne påstand, men testeren indrømmer blankt, at hjelmen føltes ualmindelig behagelig og ventilleret under varme bjergture i Sydspanien, hvor der - foruden op- og nedstigninger - også blev arbejdet med et pænt hårdt pedaltryk over længere stræk. Så klart en fordel, hvis du søger en hjelm, der holder hovedet koldt i varme omgivelser

Konklusion

Det samlede indtryk er, at hjelmen er en rigtig lækkerbisken. Flot er den, stilet og med mange gennemtænkte detaljer.

 

At den er så let som den er, gør den egnet til alle discipliner, hvilket klart er at foretrække. Den har potentialet til at kunne blive din yndlingshjelm.

 

Testeren havde dog udfordringer med at få cykelbrillerne placeret i hjelmen. Forskellige briller blev anvendt og i forskellige positioner på hjelmen.

 

Det lykkedes ikke helt at finde en god placering for brillerne, så de sad godt i hjelmen. Så tjek med dine egne briller, om de kan fittes på hjelmen. Det er et must, at en hjelm skal mestre denne lidt selvfølgelige disciplin.


Sådan har vi testet:

Vi har testet hjelmen fra januar til marts under hjemlige og sydeuropæiske himmelstrøg i disciplinerne landevej og gravel. Vi har kørt den med og uden hjelmhue.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Danmark

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Lazer

Model: Genesis

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Alle discipliner: landevej, gravel, mtb og cross

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

2i1 hjelm med aeroshell tilkøbt. Men ellers er hovedfunktionen en allround hjelm, som er meget let og med stor ventilation.

 

Hjelmen har Advanced Rollsys System, som er lækkert, når man har vænnet sig til det. Herudover kan hjelmen fungere som en ren aerohjelm, når aeroshell tilkøbes.
 

Bedøm hjelmens konstruktion

Hjelmen har en høj finish. Den er veludført hele vejen rundt og monteret med Advanced Rollsys System, som gør den let at justere, når man har vænnet sig til systemet og har foretaget en ”grundindstilling” inde i hjelmen.

 

Remsystemet som går rundt under hagen lider desværre af den mangel, at remmens ”løse ender” kun kan puttes ind under en lille gummirem, som ikke på ordentligvis kan holdes de løse ender tæt og fast til remsystemet.

 

Man risikerer derved, at overskydende rem hænger og slasker. Desværre er det en detalje, som de fleste hjelmproducenter ikke gør nok ud af at løse.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Jeg tror ikke der findes bedre ventillerede hjelme.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Høj kvalitet hele vejen rundt. Det er hjelm der tåler at blive brugt og virker solid trods den lave vægt.

 

Bedøm pasform

I udgangspunktet sidder hjelmen godt, da bespændingssystemet justerer automatisk rundt om hele hovedet. Det er en fed detalje. Dog må testeren erkende, at faconen på testerens hoved og hjelmens indre ikke er et godt nok match.

 

Det kan det sagtens være for andre, så prøv den før køb.

 

Bedøm størrelse

Hjelmen opleves lille i størrelsen. Prøv den før køb.

 

Bedøm vægt

Den er meget let og føles sådan. Den er rigtig behagelig at have på hovedet.

 

Bedøm komfort

Ja, når man har vænnet sig til bespændingen. Så sidder den godt og opleves komfortabel.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Ikke en billig hjelm, men en lækker hjelm med mange gode egenskaber.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?

Udtrykket og finish. Det er en lirens hjelm. Og så er den behagelig let hjelm.

 

Hvilke positive ting ved produktet står stærkest i hukommelsen?

Letheden.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Løse ender på remsystemet. Man kan ikke have briller siddende godt fast i hjelmen. Det sidste opleves som en irriterende mangel.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

I den høje ende, men hjelmen kan også meget - har mange gode egenskaber og er meget let.


Man kan få en ren aerohjelm ved køb af aeroshell. Så har man to hjelme for prisen for en enkelt.

 

KONKLUSION

Hvad er dine konklusioner på testen?

 

Det er på alle måder en rigtig lækker hjelm, som er flot, let, ventileret og - qua bespændingssystemet - samlet scorer højt på karakterskalaen. Da hjelmstørrelser og faconer ikke altid matcher med hovedstørrelse (sådan er det jo egentlig altid) så prøv den gerne før et køb. Tjek også om dine briller kan sidde godt i hjelmen.

 

Er der et fint match, så bliver Lazer Genesis måske din nye yndlingshjelm.

 

Om testeren:

Alder: 53
Højde: 180
Vægt: 70

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: Tre-fire gange ugentligt. 10-12.000 km årligt.

Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og MTB.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Mangler du et påskeæg til cykelentusiasten
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har fået i webshoppen.
Produktnyt: Canyon Neuron AL 2020
Canyon lancerer i dag en ny mountainbike, Canyon Neuron AL. Vi ser nærmere på cyklen.
4 skøre, sjove og nyttige ideer til pedal-elskere
Hvordan udfordrer man sig selv? Hvordan gør jeg min cykelrutine lidt sjovere? Og hvor finder jeg live streaming af cykelløb? Vi har samlet 4 måder du kan forbedre dit cykelliv.
LIVESTREAM: Feltet.dk Race Series
I aften den 31. marts klokken 20.15 slutter vi Feltet.dk Race Series med manér. Ved seriens 7. og sidste afdeling er nemlig flere point på spil end ved nogen anden etape, og der kan således avanceres kraftigt og rykkes godt og grundigt rundt på topstillingen i seriens respektive klassementer. Du kan følge det hele her på Feltet.dk eller på vores forskellige sociale platforme, hvor vi kommenterer slagets gang og hylder vinderne.
GOOD VIBES (ONLY) - Fra ret fed plan til RIDE SOLO - FLATTEN THE CURVE!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Test: Pirelli Zero Cinturato dæk
Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  
Ny cykelbog i shoppen: Læs løbet - taktik for cykelryttere
Feltet.dk fejrer fødselsdag og giver 20% rabat på hele webshoppen resten af marts med rabatkoden HURRA. Vi har i shoppen netop tilføjet bogen "Læs løbet - taktik for cykelrytteren" af Henrik Zachariassen og med forord af Brian Holm.
Hyggetyk eller hardcore?
I de seneste år har vi set en eksplosiv udvikling i salget af hometrainere og e-cykling.
Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport
Et solidt og robust headset med fine funktioner og en god indstilling, som gør det nemmere at høre sine omgivelser, mens man hører musik.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Snup en vingummi - og kom i mål
Hurtige kulhydrater er din ven, når du er ved at køre træt på turen. Her har både energi-snacks, energidrikke og forskellige gel-produkter længe været et populært valg. Men nu kan du snuppe en energi-vingummi i stedet. Det er meget nemmere og knapt så besværligt at spise, når du er på hjul. Læs med, og find ud af, hvorfor det er så smart.
VIND ET HJULSÆT - VÆRDI 7.399!
Nu kan du vinde et lækkert 45mm carbon hjulsæt med keramiske lejer til en værdi af 7.399 kroner!
Test: Lazer Genesis
Lazers nyeste tophjelm - Genesis - kombinerer (usædvanlig) let vægt med aerodynamiske egenskaber og et avanceret justeringssystem, der giver gode tilpasningsmuligheder for de fleste. Det hele pakket ind i et ret cool og lækkert look.
Test: Rapha Pro Team Thermal Base Layer
Et teknisk meget veludført base layer som dækker alle de kolde måneder i Danmark.
Test: Isadore Thermerino Jersey
Slovakiske Isadore fortsætter med at producere high-end cykeltøj med baggrund i erfaringerne fra de nu pensionerede cykelbrødre Peter og Martin Velits.
Test: isolés Charles Storm Jacket
Vi har testet Charles Storm Jacket, som er en vind- og vandtæt jakke, der kan bruges som et ultrabeskyttende yderste lag i alle de kolde måneder i Danmark.
Vi udlodder 5 x Tour-præmier i aften kl. 19
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com fem sæt. 
Canyon lancerer sin første e-trekking cykel
Canyon har i dag lanceret endnu en ny cykel. Denne gang en e-trekking cykel - Canyon Pathlite:On.
Interesseret i cykeludstyr, rabatter, guides - se her!
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Sidste chance: Vind cykel til 15.990 kroner og over 8.000 kroner kontant
Er du klar til en fantastisk cykelsæson? Sammensæt dit managerhold til 2020-sæsonen og vind kontante præmier.
Test: Rapha Pro Team sko
Rapha lancerer en ny sko som kører sig direkte ind i eliten med et vanvittigt godt miks af stivhed og komfort og et nyt, spændende materiale; Powerweave.
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2020 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Test: Knog Lil’ Cobber lygtesæt
Et kompakt lygtesæt i god kvalitet, som gør opmærksom på sin rytter og lyser godt op i mørket for god synlighed og tryghed.
Atlanterhavets cykel-hotspot
300 kilometer fra Afrikas kyst ligger De kanariske Øer, og den største af disse - Tenerife - byder på optimale forhold for cykling. Flere steder fremhæves øen som en af verdens bedste cykeldestinationer.
Test: Trek Supercaliber 9.8 2020
Med den nye Supercaliber er Trek startet med et blankt stykke papir og tænkt ud af boksen, da de skulle designe deres nye full suspension XC MTB. Det er der kommet et nyt og hyper-effektivt affjedringsdesign ud af.  

Seneste indlæg i debatten

Vi er nød til at splitte det op, det nytter simpelthen ikke at sammenligne på tværs af tidslommer. Du er nød til at se på det ud fra samtidens moral (ikke lovgivning). 1960/1967 - Enevold & Simpsons højt profilerede dødsfald under henholdsvis OL & TDF: Ingen, hverken tilskuere, medier, stater, forbund, sponsorer eller udøvere havde nogen form for foragt for doping. Bloddoping: Vi ved ikke hvornår det starter, men start 80'erne på Olympisk niveau som et led i den kolde krig er godt bud. Vi ved at Morser's timerekord fra 1983 og det Amerikanske Bane & landvejsholds success ved OL 1984 skyldtes blod doping. Jeg husker at min idrætslærer i syvende klassse 1984/1985 beskrev det. Bloddoping var stadig lovligt imens de vandt. Bloddoping havde forgået i årevis i andre Olympisek sportsgrene, men i vesten var begge begivenheder og åbenheden om at der blev brugt blod doping den første øjenåbner. I forhold til alt andet vi tidligere har set er brugen af bloddoping som at opgradere våbenarsenalet fra en spisegaffel til et maskingevær ... også financielt grundet afhængigheden af læger, sundhedspersonale mm. EPO +1989: De første dødsfald blandt hollandske ungdoms ryttere dør kort efter EPO er gjort tilgængelig i vesten som behandling for anemia (frigivet i US 1989). Cononi lægerne som allerede havde erfaring med bloddoping skifter fra blod doping til EPO behandling hvad de anser som nemmere og sikrere at admistre. Ét eller andet sted er Ferrari's forsvar for EPO i 1994/95 validt. EPO var var en demokratisering af våbenkapløbet og det var langt sikrere for atleterne - i 1990/1991/1992 var denne antageligt ikke slået bredt igennem endnu. Hvem der skifter først ved vi ikke rigtigt. Men jeg husker J.Leth på TV2 lovpriste Ferrari, Checini osv som de store preperatures for sine helte og i flæng kunne nævne hvilke læger der arbejde med hvilke ryttere. Det er FØR Riis's TDF gennembrud i 93. Der er stadig ingen medier i europa der rynker på næsen i 1993-1996. I 1997 sæsonnen blev hemtocrit grænsen på 50% indført med støtte fra rytterne da de vidste at dødsfaldene var et problem. Jeg husker at Riis var én af dem der advokerede for 50% imens P.Richard protesterede som et overgreb på rytterne (han var OL mester og involveret i rytternes fagforening). Enkelte journalister begynder at undersøge hvordan det står til i baggrunden - ikke mindst DR's journalister. Ca samtidig sker der noget på statsligt niveau i primært Italien og Frankrig hvor politikkerne og den udøvende magt begynder at efterforske cykelsporten. Det fører til Festina sagen i 1998. 1998 burde have været en lussing til sporten, sponsorenes kunder ville ikke være med mere, sporten lænede sig stadig op af HC grænsen og mente at en var nok til at undgå dødsfald og dermed lade som om at sporten var reformeret. Man skulle være virkelig naiv i 1999 for at tro at LA i 1999 var ren, og at resten var rene - de havde højst skruet lidt ned for doserne pga HC test og den EPO test der var på trapperne. (mht EPO testen ved vi at Concioni var med til at udvikle den for den olympiske komite samtidig med at hans læger fik insider viden om hvordan man kunne ungå positive tests). Næste nedslag burde have været Oil for Drugs - men ingen uden for Italien intereseerde sig for den - for det var jo ikke TDF. Vilkårlige ofre var Hamilton, Landis, Vanderbrüke, Pantani - dem med mange financiele resurser skiftede tilbage til blod og de dem der havde råd til de bedste læger kunne tillige stadig mikro dossere EPO i daglige under træning. Den naive offentlighed som betalte for gildet klappede og lod som om det ikke forgik, men insidere og entusiaster som os burde have vidst at 1998 ikke var et cleanup. Det franske forbund og hold på alle nivauer begyndte stille og roligt at forme en ny generation af unge ryttere efter 1998. 2006 Operation puerto var det næste nedslag - herefter kan INGEN være i tvivl om at det er alvor, jeg vi tro at de fleste hold efterfølgende ophører at organisere EPO og blod doping. Enkelte satser stadig og bliver nappet, eks M.Rasmussen men han var sluppet fri hvis ikke det var fordi direktøren for hans eget nationale forbund var vedholdende nok og gik på nationalt TV både før og under TDF for at gøre opmærksom på at der stadig var et problem. Det bilogiske pas indføres først af RIis, dernæst af hele cykel (og skisporten). En dansker udvikler testen men forlader anti dopingen organisationerne og lader sig ansætte af af alle Brÿnell for at ligitimere LA's comeback. I dag ved vi at alle spor peger på at Ferrari, LA & Breünell formåede at fake testene - om Damsgaard var vidende ved vi ikke, enten var han eller også var Ferrari bare et skridt foran. (Senest har Damsgaard udemærket sig ved ikke at kunne detecte blod manipualtion i landrends skisporten). Sidste og havd der burde være det endegyldige nedslag er USADA's sag imod LA i 2011/2012. Alt efterfølegende, selv et pift for meget fra Asthma sprayen burde nu være uacceptabelt - men vi ved at det biologiske pas stadig kan slås og der er stadig ryttere der nuppes for blodmanipulation - men mønsteret er det samme som i Breünell/Armstrong/Ferrari årene - de blive snuppet efter de har forladt et af de helt store hold. eks som Suitsu der i sin karrieres efterår pludselig har taget EPO for første gnag i sit liv efter at have været ansat på Moviestar, Sky og Bahrain :-( Journalisterne, UCI og tilsyneladende også seerne tror på røver historien og der er ingen der har lyst til at grave i eks hans tid på Sky. Vi stiller cykelløbsabstinenserne med lidt guld fra gemmerne - i dag kan du gense Fabio Jakobsens imponerende sejr i Scheldeprijs fra 2019. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/gense_momentet_jakobsen_tager_anden_scheldeprijs-sejr_i_traek/Giovanni Visconti og Luca Scinto har et nært forhold, som har ført dem sammen af flere omgange gennem en lang karriere for den erfarne italienske veteran. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/visconti_scinto_smed_mig_ud_af_en_bil_i_2009/Det nyeste afsnit af Eurosports Radio Tour er på gaden. Jacob Staehelin leder snakken med de faste eksperter Thomas Bay og Brian Holm, som kommer vidt omkring. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/holm_i_radio_tour_det_er_jo_lidt_en_fis_i_en_hornlygte/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Mangler du et påskeæg til cykelentusiasten
Hvis du ligesom os bare ikke kan få nok af Tour de France, så tjek de sportslige babushkadukker vi har fået i webshoppen.
Produktnyt: Canyon Neuron AL 2020
Canyon lancerer i dag en ny mountainbike, Canyon Neuron AL. Vi ser nærmere på cyklen.
4 skøre, sjove og nyttige ideer til pedal-elskere
Hvordan udfordrer man sig selv? Hvordan gør jeg min cykelrutine lidt sjovere? Og hvor finder jeg live streaming af cykelløb? Vi har samlet 4 måder du kan forbedre dit cykelliv.
LIVESTREAM: Feltet.dk Race Series
I aften den 31. marts klokken 20.15 slutter vi Feltet.dk Race Series med manér. Ved seriens 7. og sidste afdeling er nemlig flere point på spil end ved nogen anden etape, og der kan således avanceres kraftigt og rykkes godt og grundigt rundt på topstillingen i seriens respektive klassementer. Du kan følge det hele her på Feltet.dk eller på vores forskellige sociale platforme, hvor vi kommenterer slagets gang og hylder vinderne.
GOOD VIBES (ONLY) - Fra ret fed plan til RIDE SOLO - FLATTEN THE CURVE!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner...
Test: Pirelli Zero Cinturato dæk
Pirelli har med Cinturato dækket leveret et rigtigt kompetent dæk til de koldere måneder samt pendling. Særligt rullemodstand og vægt imponerer på dette super velrullende dæk.  
Ny cykelbog i shoppen: Læs løbet - taktik for cykelryttere
Feltet.dk fejrer fødselsdag og giver 20% rabat på hele webshoppen resten af marts med rabatkoden HURRA. Vi har i shoppen netop tilføjet bogen "Læs løbet - taktik for cykelrytteren" af Henrik Zachariassen og med forord af Brian Holm.
Hyggetyk eller hardcore?
I de seneste år har vi set en eksplosiv udvikling i salget af hometrainere og e-cykling.
Test: Plantronics BackBeat FIT 2100 – Wireless Sport
Et solidt og robust headset med fine funktioner og en god indstilling, som gør det nemmere at høre sine omgivelser, mens man hører musik.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet