Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

11.03.2020 @ 06:30

Lazers nyeste tophjelm - Genesis - kombinerer (usædvanlig) let vægt med aerodynamiske egenskaber og et avanceret justeringssystem, der giver gode tilpasningsmuligheder for de fleste. Det hele pakket ind i et ret cool og lækkert look.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Lazers nyeste bud på en tophjelm, der både er let og aerodynamisk, kan anvendes til landevej, MTB, cross og gravel.

 

Vi har testet hjelmen under hjemlige og sydeuropæiske himmelstrøg i disciplinerne landevej og gravel og konstaterer, at her er en hjelm, der virkelig føles let og samtidig har en høj ”very nice faktor”.

 

Hjelmen kommer i to versioner. Én med MIPS og én uden. Vi har testet den sidstnævnte version, som er den billigste af de to.

 

Ydermere kan der tilkøbes en aeroshell, som let påmonteres hjelmen, hvorved hjelmens ventilationskanaler reduceres i forhold til at øge aerodynamikken. Vi har dog ikke testet denne aeroshell i kombination med hjelmen, men er bekendte med udenlandske tests, som anpriser løsningen.

 

Fakta:

Producent: Lazer
Produkt: Lazer Genesis
Farver: Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow

Ventilation: 22 kanaler
Størrelse: Vi har testet i str. L. Fås i S / M / L
Vægt: 190 gram i str. S.

Vejledende udsalgspris: 
Med MIPS: 1749,- kroner

Uden MIPS: 1599,- kroner


Test

Avanceret bespændingssystem

Lazer har monteret Genesis-hjelmen med en let version af Lazers patenterede bespændingssystem - Advanced Rollsys System - som længe har været anerkendt for at yde en god pasform og give rytteren fine justeringsmuligheder.

 

Hjelmen “grundindstilles” inde i hjelmen (det er let og gøres i forbindelse med første brug), hvorefter resten klares på toppen af hjelmen med et lille drejehjul.

 

Systemet er fordi at tilpasningen af hjelmens spænding ikke blot sker i nakkeregionen, som på de fleste andre producenters hjelme, men nærmere “trækker til” rundt om hele hovedet, hvilket giver en følelse af, at hjelmen går i ét med hovedet og således sidder sikkert, godt og opleves let.

Komfort og pasform

Bespændingssystemet skal man vænne sig til, men det gør man hurtigt. Herfra føles bespændingen som en god oplevelse, der også medvirker til en god komfort i kombination med hjelmens indvendige puder, der både er antibakterielle og medfølger i to udgaver, én til komfort og én til race.

 

Vi kunne rigtig godt lide den feature, som er en fed detalje, der er med til at understrege hjelmens øvrige egenskaber og funktioner.

 

Hjelmen er ikke stor i sin fysiske udformning og kigger man på den formelle størrelser, så føles disse heller ikke store i forhold til andre hjelme.

 

Pasformen passede nogenlunde til testerens hovedfacon, men der skulle dog en ombytning til, før rette hjelmstørrelse blev fundet i forhold til testerens hovedstørrelse.

 

Så prøv den før du køber. Derved undgår du at købe et nummer for lille (eller omvendt).

Let og suverænt ventileret

Når du står med hjelmen i hånden, så mærker du med det samme, at her er tale om en meget let hjelm, som i øvrigt er udført af lækre materialer med en høj finish.

 

Genesis vejer kun 189 gram for en størrelse medium og er derfor helt oppe i superligaen for “letvægt”, når det gælder afdelingen for lette hjelme.

 

Som en hjelm der kan anvendes under alle forhold, er det rart, at hjelmen kommer med hele 22 ventilationshuller. Den opleves på alle måder ventilleret, hvilket testeren nød på et par varme forårsture i det sydspanske på vindstille dage med knap 26 grader.

 

Lazer hævder, at hjelmen i test viser, at man rent faktisk opnår en højere ventilationsgrad end, hvis man kørte uden hjelm, hvilket skyldes den måde, hvorpå luften guides igennem hjelmens ventilationskanaler.

 

Det er i sagens natur svært at vurdere på denne påstand, men testeren indrømmer blankt, at hjelmen føltes ualmindelig behagelig og ventilleret under varme bjergture i Sydspanien, hvor der - foruden op- og nedstigninger - også blev arbejdet med et pænt hårdt pedaltryk over længere stræk. Så klart en fordel, hvis du søger en hjelm, der holder hovedet koldt i varme omgivelser

Konklusion

Det samlede indtryk er, at hjelmen er en rigtig lækkerbisken. Flot er den, stilet og med mange gennemtænkte detaljer.

 

At den er så let som den er, gør den egnet til alle discipliner, hvilket klart er at foretrække. Den har potentialet til at kunne blive din yndlingshjelm.

 

Testeren havde dog udfordringer med at få cykelbrillerne placeret i hjelmen. Forskellige briller blev anvendt og i forskellige positioner på hjelmen.

 

Det lykkedes ikke helt at finde en god placering for brillerne, så de sad godt i hjelmen. Så tjek med dine egne briller, om de kan fittes på hjelmen. Det er et must, at en hjelm skal mestre denne lidt selvfølgelige disciplin.


Sådan har vi testet:

Vi har testet hjelmen fra januar til marts under hjemlige og sydeuropæiske himmelstrøg i disciplinerne landevej og gravel. Vi har kørt den med og uden hjelmhue.

 

Stillet til rådighed af: Shimano Danmark

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Lazer

Model: Genesis

 

Hvad er hjelmen lavet til?

Alle discipliner: landevej, gravel, mtb og cross

 

Hvilke særlige tekniske features har hjelmen?

2i1 hjelm med aeroshell tilkøbt. Men ellers er hovedfunktionen en allround hjelm, som er meget let og med stor ventilation.

 

Hjelmen har Advanced Rollsys System, som er lækkert, når man har vænnet sig til det. Herudover kan hjelmen fungere som en ren aerohjelm, når aeroshell tilkøbes.
 

Bedøm hjelmens konstruktion

Hjelmen har en høj finish. Den er veludført hele vejen rundt og monteret med Advanced Rollsys System, som gør den let at justere, når man har vænnet sig til systemet og har foretaget en ”grundindstilling” inde i hjelmen.

 

Remsystemet som går rundt under hagen lider desværre af den mangel, at remmens ”løse ender” kun kan puttes ind under en lille gummirem, som ikke på ordentligvis kan holdes de løse ender tæt og fast til remsystemet.

 

Man risikerer derved, at overskydende rem hænger og slasker. Desværre er det en detalje, som de fleste hjelmproducenter ikke gør nok ud af at løse.

 

Bedøm hjelmens ventilation

Jeg tror ikke der findes bedre ventillerede hjelme.

 

Bedøm hjelmens overordnede kvalitet/holdbarhed

Høj kvalitet hele vejen rundt. Det er hjelm der tåler at blive brugt og virker solid trods den lave vægt.

 

Bedøm pasform

I udgangspunktet sidder hjelmen godt, da bespændingssystemet justerer automatisk rundt om hele hovedet. Det er en fed detalje. Dog må testeren erkende, at faconen på testerens hoved og hjelmens indre ikke er et godt nok match.

 

Det kan det sagtens være for andre, så prøv den før køb.

 

Bedøm størrelse

Hjelmen opleves lille i størrelsen. Prøv den før køb.

 

Bedøm vægt

Den er meget let og føles sådan. Den er rigtig behagelig at have på hovedet.

 

Bedøm komfort

Ja, når man har vænnet sig til bespændingen. Så sidder den godt og opleves komfortabel.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Ikke en billig hjelm, men en lækker hjelm med mange gode egenskaber.

 

Hvad kunne du især lide ved hjelmen?

Udtrykket og finish. Det er en lirens hjelm. Og så er den behagelig let hjelm.

 

Hvilke positive ting ved produktet står stærkest i hukommelsen?

Letheden.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Løse ender på remsystemet. Man kan ikke have briller siddende godt fast i hjelmen. Det sidste opleves som en irriterende mangel.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

I den høje ende, men hjelmen kan også meget - har mange gode egenskaber og er meget let.


Man kan få en ren aerohjelm ved køb af aeroshell. Så har man to hjelme for prisen for en enkelt.

 

KONKLUSION

Hvad er dine konklusioner på testen?

 

Det er på alle måder en rigtig lækker hjelm, som er flot, let, ventileret og - qua bespændingssystemet - samlet scorer højt på karakterskalaen. Da hjelmstørrelser og faconer ikke altid matcher med hovedstørrelse (sådan er det jo egentlig altid) så prøv den gerne før et køb. Tjek også om dine briller kan sidde godt i hjelmen.

 

Er der et fint match, så bliver Lazer Genesis måske din nye yndlingshjelm.

 

Om testeren:

Alder: 53
Højde: 180
Vægt: 70

Jeg har cyklet i: 12 år 
Så ofte cykler jeg: Tre-fire gange ugentligt. 10-12.000 km årligt.

Jeg kører disse discipliner: Landevej, gravel og MTB.

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Instagram #motionsfeltet

Se eller gense 3. afdeling af Uno-X Cup
3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk køres i aften den 19. maj med løbsstart fra klokken 20.15, og her bringer vi dig links til tilmelding. Vi gennemgår desuden betingelserne for at kunne køre med om seriens officielle sejr. Husk, at vi livestreamer og kommenterer løbet her på Feltet.dk samt på vores Facebook-side og Youtube-kanal. Det hele begynder med optakt fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Derfor er Giro d’Italia verdens smukkeste cykelløb
I det seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir sættes der fokus på Giro d’Italia. De to tidligere professionelle cykelryttere, Per Bausager og Alex Rasmussen, tager lytterne med ind under huden på Giroen samt fortæller anekdoter og røverhistorier fra den italienske Grand Tour.
Guide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop
Feltet.dk har siden 2010 haft en nyhedsbrev om cykler, udstyr og tilbehør, men vi har ikke serviceret vores nyhedsbrevsmodtagere specielt godt indenfor dette område...
Produktnyt: Garmin Varia RVR315 og Varia RTL516
Garmin har netop offentliggjort to nye produkter. Garmin Varia RVR315, som er en bagudvendt radar og baglygteradaren Varia RTL516. Begge produkter advarer cyklister om køretøjer, der nærmer sig - uanset, hvor eller hvornår de kører.
Produktnyt: AMP Carbon bremseklodser
Hvorfor har bremseklodserne ikke udviklet sig de sidste 10 år i takt med cyklerne? Dette spørgsmål stillede to franske ingeniører, Ben og Anthony sig selv. Som ingeniører med speciale inden for komposit materialer er svaret logisk; og derfor startede de All Mountain Project.
Se eller gense rekordsættende 2. afdeling af Uno-X Cup
I aften den 12. maj køres 2. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings Facebook-side fra klokken 20.00.
Produktnyt: Giro Manifest Spherical
Det vigtigste udstyr en mountainbiker skal bruge, er en god hjelm - og gennem de sidste 20 år har hjelmene udviklet sig radikalt, fra den gamle bananhjelm til de seneste nye typer med avancerede metoder til beskyttelse mod alvorlige hovedskader.
Grejsdalsløbet trodser corona: Motionister kan alligevel deltage
Der er godt nyt til de mange motionister, der havde set frem til at cykle Danmarks hårdeste motionscykelløb. Grejsdalsløbet trodser coronakrisen og afvikles alligevel - dog på en mere corona-venlig måde. Bakkerne og de høje stigningsprocenter bliver der ikke ændret på, når løbet afvikles i Danmarks hårdeste cykelterræn - online.
Se eller gense vild 1. afdeling af Uno-X Cup
Tirsdag aften den 5. maj blev 1. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk kørt, og herunder kan du se det hæsblæsende åbningsløb.
Uno-X Cup starter 20.15 - over 800 har tilmeldt sig
Mere end 800 ryttere har nu tilmeldt sig 1. afdeling af Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk. Løbet er åbent for alle, og i denne artikel bringer vi dig links til tilmelding samt betingelser for at kunne køre med om sejren. 1. afdeling af Uno-X Cuppen køres i aften klokken 20.15 på Zwift og kan ses på både Feltet.dk, Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU´s Facebook-sider.
Produktnyt: Pronghorn med facelift til populær aero-racer
Den danske cykelproducent Pronghorn har netop lanceret et helt nyt facelift til deres populære carbon aero-racercykel. Den giver nu mulighed for at få helt skjulte kabler i styret.
Alternativ måde at holde afstand på cyklen
Colin Furze har fundet en alternativ måde at holde social afstand under coronakrisen. Se den sjove video!
Pro Cycling Manager 2020 – Det kan vi forvente
Det kan være, at den internationale løbskalender er sat på pause, men den virtuelle cykelverden ruller hurtigere end nogensinde, og det gælder også for Pro Cycling Manager, der snart udkommer i 2020-versionen. Feltet.dks spilanmelder Rasmus Brandt kommer her med sit bud på, hvad vi kan forvente.
Test: Assos Equipe RS Spring Fall
Noget af det ypperste cykeltøj der kan trækkes på og potentielt en hel ny, funktionel dimension til forårs- og efterårsturene.  
Badehotel og barske passager
Fire år i træk har tv-serien ”Badehotellet” toppet listen over Danmarks mest populære tv-serier, og turistbranchen melder om konstant stigende interesse for klassisk badehotelsferie. Hvis kombinationen af cykling og afslapning lokker, kan man i Hjerting ved Esbjerg toppe et luksusophold op med vestjyske cykeludfordringer.  

Seneste indlæg i debatten

Den behandling hende den Sydafrikanske løber har været udsat for er sgu også i sig selv en tragedie ... og modsat LA, Ulrich, MR og alle de andre, så har naturen produceret hende som hun er ...Malene Degn er begejstret for den nye UCI-kalender, som kom i sidste måned og de næste måneder kommer til at byde på masser af forberedelse. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/degn_den_nye_mtb-saeson_kan_give_muligheder/I en stjerneparade af både danske og internationale Zwift-profiler blev det Stefan Kirchmair, som tog sejren ved 5. afdeling af Uno-X Cup. På opløbsstrækningen kendt for Peter Sagans første VM-titel var østrigeren hurtigst foran Brett Boniface og Christopher McGlinchey. Anders Foldager blev bedste dansker som nummer fire, mens Mads Rahbek og Joshua Gudnitz blev henholdsvis nummer syv og otte. Samlet overtager Gudnitz føringen fra Nicklas Amdi Pedersen, der valgte ikke at køre løbet. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag den 9. juni med 6. afdeling. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/internationale_stjerner_slog_danskerne_-_gudnitz_ny_mand_i_spidsen/Tadej Pogacar er et af cykelsportens helt store talenter, og i år er han klar til at køre sit første Tour de France. Coronakrisen har udskudt den franske Grand Tour, men ifølge sloveneren har krisen hjulpet på at gøre folks ambitioner til ham mindre.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/pogacar_mindre_pres_paa_mine_skuldre_i_touren/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Danskerne vs. Top 4 i verden - se eller gense Uno-X Cup
Tirsdag den 2. juni køres 5. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, og her gennemgår vi rute, indlagte spurter, regler, pointsystem, favoritter og meget mere. Husk, at løbet livestreames her på Feltet.dk, på Feltet.dk´s Facebook- og Youtube-side samt på DCU e-cyklings og DBR Lives respektive Facebook-sider fra klokken 20.00.
Forhjulslir Podcast: Niklas Larsen tilbage efter skadeshelvede
I et af de seneste afsnit af den danske podcast Forhjulslir fortæller Niklas Larsen om sin genoptræning efter at have brækket anklen til ColoQuicks afslutningsfest sidste efterår. Danskeren beskriver også sine følelser fra dagene under VM på banen i marts, da han så sine holdkammerater og landsmænd smadre verdensrekorden på vejen mod guldet.
Perfekt gave til fars dag
Har du købt en gave til verdens bedste far? Hvis ikke, så har vi et par gode ideer til vores website. 
Test: Rapha Pro Team Training kit – herre og dame
En billigere og lidt mere afslappet tilføjelse til Raphas Pro team-kollektion med fokus på dyder, som vil komme de fleste motionsryttere til gode.  
Vind Tour de France præmie - Vi udlodder 10 præmier
Vind et flot Tour de France sæt til en værdi af 249 kroner. Feltet.dk udlodder i samarbejde med cykelsøgemaskinen Velomio.com 10 sæt.
På cykelferie i de danske bjerge
Downhill-nedkørsel i Pyrenæerne, alpine hårnålesving og cruise langs Comosøens bredder - Bornholm tilbyder varierede cykeloplevelser, der kommer tæt på den ægte vare, og den smukke klippeø er klar til at modtage cykelgæster hele året.
Test: Principia Evoke Carbon med Shimano XT
Evoke Carbon er Principias mountainbike i carbon, som er yderst velegnet til de danske single tracks og til en fornuftig pris. Afhængigt af de komponenter, du vælger at få monteret cyklen med, er den både interessant for motionisten, der skal have sved på panden og for rytteren, som vil prøve kræfter med løb.
Velomio.com kan hjælpe fysiske butikker
Har du en fysisk cykelforretning? Vores cykelsøgemaskine Velomio.com kan hjælpe dig til gratis eksponering!
Fusion sponsor for Uno-X Cup og dansk e-cykling
Fusion donerer masser af fede præmier til de ryttere, som deltager ved Uno-X Cup. Samlet donerer Fusion præmier for hele 16.400 kroner til de syv kommende afdelinger.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet