26.03.2024 @ 11:39

Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.


Foto: Elcykler er steget markant i kvalitet over de seneste år. Den hollandske producent Gazelle har netop lanceret en ny version af deres populære Eclipse, som har kraftfuld motor, trinløst gearskifte og indbygget tyverisikring.

 

Engang var en elcykel nok mest bare en cykel - med motor på. Siden har interessen for ekstra hjælp på cykelstien taget fart, og nu overstiger salget af elcykler snart salget af ’rugbrødscykler’. Imens overvejer flere og flere danskere en elcykel som erstatning for bil nummer to.

 

Hvis bilen skal have kamp til stregen, kræver det elcykler fra øverste hylde, som kan konkurrere på parametre som kvalitet og sikkerhed. Heldigvis får danskernes efterspørgsel også kvaliteten til at stige, og det ses blandt andet på den hollandske cykelproducent Gazelles nyeste version af deres populære Eclipse.

 

Foto: 47 procent af danskernes elcykel-ture erstatter en lignende tur i bil. Gazelle Eclipse er en pendler-cykel fra øverste hylde, som får dig hurtigt frem uanset vejrforhold og underlag.]

 

Den topmoderne elcykel byder blandt andet på avanceret teknologi, imponerende ydeevne og et prisvindende design.

 

’En bil på to hjul’

Tomas Pedersen er daglig leder i E-Bike Testcenteret i Søborg. Her kan nysgerrige førstegangskøbere komme på besøg og prøve en tur på el, før de tager den endelige beslutning om køb. 

 

"Der er brug for et testcenter, fordi elcyklen typisk er lidt dyrere end almindelige cykler. Derfor foretrækker mange danskere lige at prøve det af, før de investerer," siger han.

 

Efter næsten 25 år i cykelbranchen er han imponeret over Eclipsens kvalitet.

 

"Set fra mit perspektiv er det en model fra allerøverste hylde, fordi den placerer sig klart i førerfeltet hvad angår teknologi, design, kvalitet og ydeevne. Jeg oplever, at mange af vores besøgende efterspørger et værdigt alternativ til en hverdag med bilkøer, vægtafgift, benzinudgifter og reparationer, som samtidig ikke går på kompromis med den komfort, man er vant til. Til de mennesker er Eclipsen nok det tætteste vi kommer på ’en bil på to hjul’", tilføjer han.

 

Foto: Udover en kraftfuld Bosch centermotor/kapacitet (750 Wh) er Gazelle Eclipse udstyret med et Bosch Kiox 300-display, som giver dig hurtigt indblik i ydeevne, afstande og hastighed.

 

Ekspertens tre favorit-kvaliteter

Vi har bedt Tomas Pedersen om at pege på de kvaliteter, som får Eclipsen til at trække fra resten af feltet.

 

"Først og fremmest er der ydeevnen. Den drives frem af Boschs mest kraftfulde centermotor med en kapacitet på 750 Wh, som er integreret i stellet. Den giver stabilitet, får dig hurtigt frem og bringer dig langt på hver opladning," forklarer han.

 

Tomas Pedersen peger også på, at Gazelle Eclipse er en ægte prisvinder. Den har for eksempel modtaget en if Design Award 2023 for sit flotte og ergonomiske design. Derudover er den kåret til ’Årets El-cykel’ ved RAI Bicycle Awards 2024. Her udtalte juryen, at ’Eclipse er sat samme med kærlighed’.

 

Som sit sidste eksempel fremhæver Tomas Pedersen elcyklens kørestilling. 

 

"Kørestillingen er det, vi kalder ’aktiv’. Det vil sige, at den ikke er helt oprejst, men den er heller ikke helt tilbagelænet. Personligt kan jeg godt lide den aktive kørestilling, fordi den gør, at cyklen ikke kun er til fartdjævle. Den egner sig til alle, som ønsker lidt ekstra fart uden at gå ned på komforten."

 

Gazelle Eclipse sælges inklusive tyverisikrings-konceptet ’Connect’, som via en app både sikrer dig indblik i dine køredata, giver mulighed for at holde øje med cyklens lokation takket være den indbyggede GPS - og samtidig gør det nemt at anmelde et tyveri, hvis uheldet er ude. Skulle dette ske, påtager Gazelle sig at skaffe din cykel tilbage, og lykkes det ikke inden for 48 timer, erstatter de den med en voucher svarende til cyklens værdi.

 

Vejledende pris: 42.999 kr.

 

Læs mere om Gazelle Eclipse her.

 

Fakta: Danskerne elsker el

 • - El-cyklister angiver, at elcyklen får dem til at cykle længere og oftere.

 •  

 • - I 2023 var 32 procent af el-cyklisterne under 40 år.

 •  

 • 47 procent af danskernes ture på elcykler erstatter en lignende tur i bil.

 •  

 • - Vejdirektoratet forventer fortsat stigning i efterspørgslen på elcykler.

 •  

Kilde: Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme

 

Fakta: Gazelle Eclipse

 • - Eclipse-serien består af Eclipse T11 HMB, Eclipse C380 HMB og en Speed Pedelec: Eclipse Speed

 •  

 • - Integreret kraftfuld Bosch centermotor med kapacitet på (750 Wh) og Bosch Kiox 300-display

 •  

 • - Trinløst gearskifte, der giver ekstra bekvemmelighed

 •  

 • - Integreret GPS-tracker og Gazelle Connect; et anti-tyverisystem, som sikrer dig en voucher svarende til cyklens værdi, hvis Gazelle ikke kan skaffe dig din cykel tilbage inden for 48 timer efter, du melder den stjålet.

 •  

Kilde: Gazelle

 

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet