06.12.2020 @ 09:30

Team ColoQuick er i flere år været det mest vindende cykelhold. Nu tager holdet rumteknologi i brug med at kunne lave endnu bedre resultater.

Team ColoQuick er Danmarks mest vindende cykelhold, og hvis primære fokus er talentudvikling. Alene sidste år havde holdet 41 sejre og sendte fem ryttere videre til et højere niveau på norske Team Uno-X.

 

Med ambition om fortsat at kunne levere lige så imponerende resultater fremadrettet, har ledende sportsdirektør på ColoQuick, Christian Moberg, valgt at indgå et spændende samarbejde med Graspor, et nyt muskel-monitoreringsudstyr udviklet af det danske firma Ohmatex A/S.

Firmaet har oprindeligt udviklet teknologien til astronauter fra ESA (Den Europæiske Rumorganisation) og er ved at gøre udstyret klar til at måtte komme på den internationale rumstation, ISS. Sideløbende med astronaut-projektet har Ohmatex målrettet Graspor-teknologien til cykelsporten. 


Christian Moberg håber på, at den direkte indsigt i den arbejdende muskulatur kan hjælpe med at forbedre rytterne yderligere. 

”Vi har mange unge ryttere med en enorm træningsiver, og som gerne vil vise sig frem. Det betyder typisk også, at vi desværre har en del unge ryttere med skader på muskler eller i knæet,” forklarer Christian Moberg og tilføjer:


"Det giver god mening at få Graspor med ind på holdet. Vi bruger meget tid på at optimere alt eksternt omkring rytterne, såsom vores udstyr for at få det hurtigste og bedste. Generelt bruger kontinentalhold for lidt tid på det fysiologiske omkring rytterne, og der vil vi også gerne være et forbillede.”


Graspor giver indsigt og forbrygger skader
Graspor giver direkte indsigt i iltningen i muskulaturen og aktiveringen af muskulaturen. Det giver en række  nye muligheder; du kan f.eks. individualisere din opvarmning, køre threshold test, hvor du vil og få svaret uden besværlige blodprøver, intensitets-tyre din træning, styre længden på pauserne mellem dine intervaller, se forholdet mellem for- og baglår samt komme skader i forkøbet og meget mere.


”Vi hos Graspor er glade for at have fået en aftale som denne op at stå for 2021 sæsonen. ColoQuick er et hold, der har samme værdier, som vi selv har, og jeg tror på, at vi kan hjælpe hinanden til at nå hinandens individuelle mål," forklarer Jesper Vinkel, kommerciel ansvarlig for Graspor. 


"Christian og jeg har haft en lang og god dialog sammen, og vi har fået lagt en god handlingsplan for at få Graspor integreret, som en fast del af ColoQuick. Så jeg ser frem til første træningssamling, hvor vi skal introducere Graspor for alle rytterne og udlevere en unit til hver af rytterne. Herefter har vi en lang række planlagte samlinger, hvor vi er med og følger op, og til foråret er vi med på deres træningslejr. Det bliver spændende!"


Du kan læse mere om Graspor samt køb produktet

Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Alpecin-Deceuninck har nu holdet klar til deres tiende Grand Tour i træk.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/alpecin-deceuninck_har_giro_ditalia-holdet_paa_plads/Goddaw, nu har jeg igennem omtrent 4 måneder kørt med Campagnolos Super-duper EPS, og ja, det er da tæskelækkert grej som altid - bortset fra deres kiksede logoopdatering - men min ny racer var nu engang født med elektrisk så... Jeg forstår ikke the fuzz, hvorfor er det at elektrisk disk grej er så moderne? Jeg har kørt med udvendige "mekaniske" gear, mener at der var 6 klinger da jeg startede, nu er der så 12 - eller er vi oppe på 13 - så jeg har prøvet lidt af hvert, i en kort periode i 90'erne sågar kørt med Shimano, det fungerede ikke ;-) Jeg synes på ingen måde at elektrisk er bedre end de mekaniske gear, snarere er gearskift lidt underligt upersonligt hvis man ellers kan tale om at gear har personlighed - og det synes jeg at de har, man vænner sig til cyklens og gruppens små forskellige forskellig- og finurligheder. Når man læser cykelbutikkernes shoptalk hører man ofte ord som “uovertruffen præcision” og “hurtige gearskift”…. HALLO, hvis man har grej af en hvis standard har der jo altid været “uovertruffen præcision og hurtighed” - og dén der feature med at man kan rutsche fra 25 til 11 ved at holde skifteren inde…. det har man da altid kunne gøre med et par hurtige klik-klik-klik…. Tværtimod vejer en Super-duper EPS 491 gram MERE end en mekanisk tilsvarende og koster 1/3 mere - elektrisk er jo vanvid hvis man kigger på det fra en grimpeurs side - det er da max gakket, næsten 1/2 kilo. Og så er der også lige den med de grimme diskbremser som jeg får hovedpine af at se på - de skal være så virkelig gode til at bremse….. men igen, der er rim brakes da så sandelig også….. Så, er her nogen der kan fortælle mig ud fra et racer- og cykelpraktisk synspunkt, hvorfor elektrisk er så fedt? Tak-tak…..Den belgiske landstræner, Sven Vanthourenhout, står over for et væld af valgmuligheder, når han skal udvælge de fire helt rigtige ryttere til OL.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/belgisk_landstraener_saetter_ord_paa_ol-udtagelse/Der kan også bare være noget normal døgnrytme i det kombineret med trætheden efter en pendlertur. Personligt tager jeg enormt lang tid om at komme i gang om morgenen og har faste "kriser" omkring 13.30 og 20.30. Til gengæld kan jeg køre intervaller for fuld damp kl. 22 (kan så ikke sove bagefter, så det prøver jeg at undgå). Og intet som en lang transporttur til at gøre en træt og uoplagt. Jeg er betydeligt friskere hvis jeg cykler de 20-30 minutter hjem fra arbejde end hvis jeg tager bil eller tog. Så måske skal du prøve at planlægge efter at få cyklet på andre tidspunkter?

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet