30.04.2024 @ 14:54

Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.

I høj sol og behagelige 18 forårsgrader åbnede landets hurtigste XCO-ryttere søndag den 28. april årets ligasæson i Holte.

 

Den lokale mtb-klub, HMTBK, bød på et brag af et velorganiseret event og de ruteansvarlige havde forberedt en særdeles udfordrende og i anledningen knastør og hurtig rundstrækning i Geels skov. Bedre start på den hjemlige XCO-sæson fås ikke.  

 

Sebastian Fini og Caroline Bohé viste sig flot frem

Hjemvendt fra World Cup-afdelingerne i Brasilien viste både Sebastian Fini (Lapierre Mavic Unity) og Caroline Bohé (Ghost Factory Racing), at der stadig er et stykke vej for de unge fremadstormende løver til en etableret World Cup-rytter.

 

Fra start satte Fini og Bohé sig i front af henholdsvis herre og dame elitefeltet, og derfra så ingen af dem sig tilbage. Det resulterede i to sikre sejre til de rutinerede verdensstjerner, hvilket luner på selvtillidskontoen frem mod næste måneds World Cup i tjekkiske Nove Mesto.  

 

Hos herrerne tog unge Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret) sig af andenpladsen, mens den helt unge lokale Holte-dreng Mikkel Lose i sin første sæson på senior-niveau tog en flot tredjeplads.

 

De to unge knægte fulgtes med et andet fremadstormende talent, Hector Glud Hjorth (HMTBK), der snuppede en flot fjerdeplads, mens landsholdskøreren Tobias Lillelund (Trek Future Racing), der netop er kommet tilbage efter en skade, måtte slippe trioen til sidst og køre i mål på femtepladsen. 

 

 

Hos kvinderne var Caroline Bohé suveræn på sin gamle hjemmebane og kørte i mål med lidt over to minutter ned til den ligeledes World Cup hjemvendte Malene Degn (Lapierre Mavic Unity).

 

På tredjepladsen kørte Emma Lyngholm (Aalborg mountainbikeklub) et meget flot og stabilt løb og sluttede blot 42  sekunder efter den fuldtidsprofessionelle Malene Degn.

 

To stærke juniorfelter

U19 junior-kategorien hos både drengene og pigerne bød på to hæsblæsende løb af høj kvalitet. Hos pigerne dannede der sig hurtigt en  front-trio bestående af de tre U19 landsholdsryttere Sara Aaboe Kallestrup (MTB Randers), Kamma Bergholt (Team Rytger Carl Ras junior) samt Freja Dissing Andersen (Aalborg Mountainbikeklub).

 

De tre fulgtes pænt ad indtil næstsidste omgang, hvor først Kamma måtte slippe på rutens stejleste stigning og siden måtte også førsteårs U19’eren Sara slippe, hvilket resulterede i en flot og velfortjent sejr samt 20 gode UCI-point til juniorverdensranglistens nummer 23 Freja Dissing Andersen.

 

Hos drengene tog det lokale kæmpetalent og nummer fem på  verdensranglisten Nikolaj Hougs (HMTBK) en suveræn sejr efter at have ført fra start til slut. Nikolajs omgangstider ligger på højde med elitefeltet, så den unge herre bliver spændende at følge, når han næste år skal konkurrere på voksenniveau.

 

Andenpladsen hos U19 drengene gik til Jonas Posselt  Gamborg (Aarhus MTB) efter en hård fight med Lucca Bennetzen (Team  Mascot Workwear) og Johan Eltoft (Skovlyst MTB).

 

Johan måtte slippe de to andre efter tredje omgang, mens Lucca sad på lidt længere, inden også han måtte slippe den stærke Aarhus-rytter.

 

Jonas udmærkede sig i vinters med en flot 20. plads til VM i cross, så også han bliver spændende at følge, når han næste år skal køre på senior-niveau. 

 

Hos U17-drengene vandt bomstærke Tobias Gren (Aalborg mountainbikeklub) med klubkammeraten Malthe Risbjerg (Aalborg mountainbikeklub) efter sig på andenpladsen. På tredjepladsen var der mere metal til familien Gamborg fra  Hammel ved Aarhus, da Markus Posselt Gamborg (Hammel MTB) snuppede  bronzemedaljen.

 

Lidt kuriøst snuppede lillesøster Laura faktisk sølv i U13 piger kategorien, så der var fuld plade til familien Gamborg fra Hammel. Hos U17 -pigerne vandt lokale Caroline Mathilde Hede (HMTBK) foran Luna Ennemark Høiriis (Solbjerg IF Cycling) og Rose-Mai Damsgaard (Mountainbikeclub Vejle).  

 

Hos U15-drengene var Thor Nørlyng (Roskilde Mountainbike klub) stærkest og vandt foran Oscar Kragh Karlsen (Holte MTB klub) og Johan Marius Andersen (Skovlyst MTB). 

 

Hos U15-pigerne var Esther Mejdal Haaning (Aarhus MTB) bedst foran Mathilde Ryth Leegaard (Dansk Mountainbike klub) og Rebecca Koch Sørensen (Viborg MTB).

 

 

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet