Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 26.02.2019 @ 18:00

Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 

S-Works EXOS er barberet ned til det essentielle i en cykelsko, mens den stadig bevarer alle kvaliteterne, som rytteren forventer fra en S-Works sko - såsom Body Geometry komfort, perfekt pasform, maksimal stivhed og effektivitet. Dette resulterer i en funktionel sko med en vægt på kun 150 gram pr. sko (størrelse 42).

"Flere af vores professionelle hold har allerede benyttet S-Works EXOS-skoene til Tour Down Under i januar og deres feedback var udelukkende positiv, især skoenes performance og pasform hæftede rytterne sig ved. Vi er derfor begejstrede over at kunne lancere disse sko til ryttere, som ønsker de ultimative letvægts, performance cykelsko," forklarer Specialized i en pressemeddelelse om skoene. 

Ny topsko: S-Works EXOS 99 til over 5.000 kroner

I forbindelse med lanceringen af S-Works EXOS, lanceres S-Works EXOS 99-skoene, der er synonym med topperformance og teknologi.

"Vi har gjort brug af alle vores erfaringer i udviklingen af denne sko, hvilket har resulteret i en vægt på 99 gram i størrelse 42, dette uden at gå på kompromis med hverken komfort, performance eller stivhed. Alle detaljer er endevendt, fra den retningsbestemte carbon sål, materialet og snørebåndenes placering, i jagten på den laveste vægt og maksimal performance," lyder forklaringen fra Specialized, som har sat et prismærke på skoene på hele 5.199 kroner. 


 
Produktionen af S-Works EXOS 99 skoene er utrolig kompliceret, hvorfor de kommer i et meget begrænset oplag på 500 par sko. Disse 500 par sko sælges via forudbestilling, hvilket foregår gennem din lokale Specialized forhandler.

Skoene har en vejledende udsalgspris på:

S-Works EXOS: 3.899.-
S-Works EXOS 99: 5.199.-

 

 

FAQ: S-Works EXOS 

 

Q: Hvad er formålet med disse sko?

A: Komme hurtigere frem.


Q: Hvad gør skoene så specielle og hvorfor koster de 3.899/5.199.-?

A: Det hele starter med skoens overdel, hvor vi har benyttet det eksklusive Dyneema®-materiale, der kendes fra vores S-Works 7 sko. Dette er kombineret med et mesh materiale, hvilket har muliggjort at skoene er utroligt lette, stærke og adaptive, og ikke kræver nogen forstærkninger. Dette giver en markant vægtbesparelse. Derudover har vi gjort hælen blødere og brugt et strækbart, adaptivt materiale til at beskyttelse tæerne.

 

Den anden markante detalje er den nye carbon sål, der er skabt af vores carbon ingeniører, som også skabte vores Rider-First Engineered™ Tarmac.  Ved at benytte en trykmåler har vi identificeret, hvor vi kunne nedbringe vægten på ydersålen, uden at gå på kompromis med stivheden. Dette er årsagen til, at du kan se flere udskæringer på ydersålen.

 

Q: Er disse sko stadig udstyret med Body Geometry detaljer?

A: Ja, begge sko er udstyret med alle tre Body Geometry detaljer - Varus kilen i forfoden, svangstøtte (longitudinal arch support) og forfodshævningen (metatarsal button). Skoene kommer med en BG+ sål og er kompatible med alle vores aftermarket såler og forfods kiler.


Q: Er pasformen den samme som S-Works 7?

A: Pasformen og den indvendige rummelighed føles som S-Works 7, men skoene er markant anderledes på alle andre punkter. S-Works EXOS vil stadig yde perfekt fit om rytterens fod og perfekt kraftoverførsel (ligesom S-Works 7), men S-Works EXOS er designet uden en specifik hælkappe og forfodsboks, hvilket betyder, at skoen har meget mindre struktur i overdelen end S-Works 7, som gør at skoene har et mere tilpassende fit. S-Works EXOS er lavet af Dyneema® materiale, med en stræktbar, blød overdel, hvilket giver den perfekte pasform.

 

Q: Hvad er ’stiffness index’ og hvorfor er det 13.0?

A: ’Stiffness index’ (stivhedsindeks) er et nummer som vi benytter for at beskrive ydersålens stivhed. Vi får dette nummer ved at tilføje et pres på 40kg og måle bøjningen i sålen. Stivhedsindeks 13 betyder, at der er mellem 1.32 og 2.11mm bøjning ved en påvirkning på 40kg. Sammenlignet med stivhedsindekset på S-Works 7 sålen (15 = 0-0.61mm), så er der en anelse mere bøjning i sålen, men 13 er stadig utrolig stift og matcher sålen på vores S-Works 6 sko.


Q: Skal jeg være bekymret for mine tæer?

A:  Selvom der er mindre beskyttelse omkring tæerne, så er det meget usandsynligt at du vil påføre tæerne skade.

 

Q: Hvorfor bruger I ikke BOA-spænderne fra S-Works 7 skoene?

For at opnå den laveste vægt på disse sko var det nødvendigt at gå væk fra zonelukkesystemet, da to BOA-spænder forøger vægten markant. Men vi ønskede stadig at S-Works EXOS skulle være udstyret med et BOA-spænde, derfor er skoen udstyret med BOAs IP1-spænde. Disse spænder er dual-pull, hvilket betyder de trækker i snøren fra begge sider og gør tilspændingen let og kan løsnes ved blot at hive op i spændet. Dette har muliggjort, at S-Works EXOS har ét BOA-spænde, hvilket betyder, at den samlede vægt derfor kan nedbringes.

 

Q: Er hælen udskiftelig?

A: Ja, hælen er udskiftelig på samme måde som S-Works 7 skoene.

 

Q: Hvordan er EXOS forskellig fra EXOS 99?

A: Der er få forskelle på disse sko, som har muliggjort, at vi endelig har produceret en sko, som vejer under 100 gram - som de første nogensinde. Den mest markante forskel er at EXOS 99 er udstyret med snørebånd, fremfor BOA-spænder. Dette har muliggjort en markant vægtbesparelse. Derudover er tungekonstruktionen også lettere på grund af snørebåndene. Derudover er skoene udstyret med en speciel sål, som ligner den fra EXOS, men er 20% lettere. Denne sål er utrolig svær at producere, hvorfor vi har begrænset oplaget til 500 par sko på global plan. På EXOS 99 findes herudover en ny og specialfremstillet hæl og vi har fjernet TPU for at spare ekstra vægt.

 

Q: Hvad gør jeg, hvis mine EXOS 99 i størrelse 42 vejer mere 99g?

A: Vi tjekker alle sko, for at sikre, at de lever op til nedenstående vægtgrænser i hver størrelse:  

 

Maksimalt tilladte vægt pr. sko (g)

40 - 92 gram

42 - 99 gram

43.5 - 106 gram

45 - 116 gram

46.5 - 123 gram

48 - 132 gram

 

Q: Hvor holdbare er de nye S-Works EXOS og EXOS 99?

A: Meget holdbare! Vi har testet disse sko i tusindvis af timer og de er ligeså holdbare som den nuværende S-Works 7 sko.

 

Q: Kan du køre cykelløb i disse sko?

A: Begge sko er designet til cykelløb. Mange af vores testere har indikeret, at dette er deres foretrukne sko, når rygnummeret skal på trøjen. En af vores testere beskriver skoene som et skinsuit til fødderne - perfekt til de dage, hvor han skal yde noget ekstraordinært.

 

Q: Hvad gør jeg, hvis jeg har en reklamation på EXOS 99?

A: Vi står bag alle sko vi laver og vi vil selvfølgelig tage os af alle garantisager, der potentielt kan opstå.

 

Q: Hvordan er pasformen og holdet omkring hælen i sammenligning med S-Works 7 skoene?

A: Pasformen er god, og skaber et sikkert hold om hælen, men er forskellig fra S-Works 7 versionen. På S-Works 7 skoene benyttede vi en sprøjtestøbt hælkappe, som sidder til på hælen og holder foden fast. På EXOS og EXOS 99 har vi fjernet denne hælkappe og benyttet kvaliteterne fra Dyneema® materialet til at skabe det perfekte hold om foden. Ved at tilføje et CubicTec™ lag, kan hælen tilpasse sig fodens konturer og giver et perfekt hold og den ultimative pasform.

 

Q: Kan BOA-spændet udskiftes?

A: Ja. Da spændet er placeret på skoens tunge er vi gået væk fra Snap-monteringen og du finder derfor et BOA IP1-spænde, som giver forbedrede justeringsmuligheder.

Du finder her en instruktion til, hvordan IP1-spændet skiftes: 
 

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Instagram #motionsfeltet

Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.
Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat