Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 26.02.2019 @ 18:00

Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 

S-Works EXOS er barberet ned til det essentielle i en cykelsko, mens den stadig bevarer alle kvaliteterne, som rytteren forventer fra en S-Works sko - såsom Body Geometry komfort, perfekt pasform, maksimal stivhed og effektivitet. Dette resulterer i en funktionel sko med en vægt på kun 150 gram pr. sko (størrelse 42).

"Flere af vores professionelle hold har allerede benyttet S-Works EXOS-skoene til Tour Down Under i januar og deres feedback var udelukkende positiv, især skoenes performance og pasform hæftede rytterne sig ved. Vi er derfor begejstrede over at kunne lancere disse sko til ryttere, som ønsker de ultimative letvægts, performance cykelsko," forklarer Specialized i en pressemeddelelse om skoene. 

Ny topsko: S-Works EXOS 99 til over 5.000 kroner

I forbindelse med lanceringen af S-Works EXOS, lanceres S-Works EXOS 99-skoene, der er synonym med topperformance og teknologi.

"Vi har gjort brug af alle vores erfaringer i udviklingen af denne sko, hvilket har resulteret i en vægt på 99 gram i størrelse 42, dette uden at gå på kompromis med hverken komfort, performance eller stivhed. Alle detaljer er endevendt, fra den retningsbestemte carbon sål, materialet og snørebåndenes placering, i jagten på den laveste vægt og maksimal performance," lyder forklaringen fra Specialized, som har sat et prismærke på skoene på hele 5.199 kroner. 


 
Produktionen af S-Works EXOS 99 skoene er utrolig kompliceret, hvorfor de kommer i et meget begrænset oplag på 500 par sko. Disse 500 par sko sælges via forudbestilling, hvilket foregår gennem din lokale Specialized forhandler.

Skoene har en vejledende udsalgspris på:

S-Works EXOS: 3.899.-
S-Works EXOS 99: 5.199.-

 

 

FAQ: S-Works EXOS 

 

Q: Hvad er formålet med disse sko?

A: Komme hurtigere frem.


Q: Hvad gør skoene så specielle og hvorfor koster de 3.899/5.199.-?

A: Det hele starter med skoens overdel, hvor vi har benyttet det eksklusive Dyneema®-materiale, der kendes fra vores S-Works 7 sko. Dette er kombineret med et mesh materiale, hvilket har muliggjort at skoene er utroligt lette, stærke og adaptive, og ikke kræver nogen forstærkninger. Dette giver en markant vægtbesparelse. Derudover har vi gjort hælen blødere og brugt et strækbart, adaptivt materiale til at beskyttelse tæerne.

 

Den anden markante detalje er den nye carbon sål, der er skabt af vores carbon ingeniører, som også skabte vores Rider-First Engineered™ Tarmac.  Ved at benytte en trykmåler har vi identificeret, hvor vi kunne nedbringe vægten på ydersålen, uden at gå på kompromis med stivheden. Dette er årsagen til, at du kan se flere udskæringer på ydersålen.

 

Q: Er disse sko stadig udstyret med Body Geometry detaljer?

A: Ja, begge sko er udstyret med alle tre Body Geometry detaljer - Varus kilen i forfoden, svangstøtte (longitudinal arch support) og forfodshævningen (metatarsal button). Skoene kommer med en BG+ sål og er kompatible med alle vores aftermarket såler og forfods kiler.


Q: Er pasformen den samme som S-Works 7?

A: Pasformen og den indvendige rummelighed føles som S-Works 7, men skoene er markant anderledes på alle andre punkter. S-Works EXOS vil stadig yde perfekt fit om rytterens fod og perfekt kraftoverførsel (ligesom S-Works 7), men S-Works EXOS er designet uden en specifik hælkappe og forfodsboks, hvilket betyder, at skoen har meget mindre struktur i overdelen end S-Works 7, som gør at skoene har et mere tilpassende fit. S-Works EXOS er lavet af Dyneema® materiale, med en stræktbar, blød overdel, hvilket giver den perfekte pasform.

 

Q: Hvad er ’stiffness index’ og hvorfor er det 13.0?

A: ’Stiffness index’ (stivhedsindeks) er et nummer som vi benytter for at beskrive ydersålens stivhed. Vi får dette nummer ved at tilføje et pres på 40kg og måle bøjningen i sålen. Stivhedsindeks 13 betyder, at der er mellem 1.32 og 2.11mm bøjning ved en påvirkning på 40kg. Sammenlignet med stivhedsindekset på S-Works 7 sålen (15 = 0-0.61mm), så er der en anelse mere bøjning i sålen, men 13 er stadig utrolig stift og matcher sålen på vores S-Works 6 sko.


Q: Skal jeg være bekymret for mine tæer?

A:  Selvom der er mindre beskyttelse omkring tæerne, så er det meget usandsynligt at du vil påføre tæerne skade.

 

Q: Hvorfor bruger I ikke BOA-spænderne fra S-Works 7 skoene?

For at opnå den laveste vægt på disse sko var det nødvendigt at gå væk fra zonelukkesystemet, da to BOA-spænder forøger vægten markant. Men vi ønskede stadig at S-Works EXOS skulle være udstyret med et BOA-spænde, derfor er skoen udstyret med BOAs IP1-spænde. Disse spænder er dual-pull, hvilket betyder de trækker i snøren fra begge sider og gør tilspændingen let og kan løsnes ved blot at hive op i spændet. Dette har muliggjort, at S-Works EXOS har ét BOA-spænde, hvilket betyder, at den samlede vægt derfor kan nedbringes.

 

Q: Er hælen udskiftelig?

A: Ja, hælen er udskiftelig på samme måde som S-Works 7 skoene.

 

Q: Hvordan er EXOS forskellig fra EXOS 99?

A: Der er få forskelle på disse sko, som har muliggjort, at vi endelig har produceret en sko, som vejer under 100 gram - som de første nogensinde. Den mest markante forskel er at EXOS 99 er udstyret med snørebånd, fremfor BOA-spænder. Dette har muliggjort en markant vægtbesparelse. Derudover er tungekonstruktionen også lettere på grund af snørebåndene. Derudover er skoene udstyret med en speciel sål, som ligner den fra EXOS, men er 20% lettere. Denne sål er utrolig svær at producere, hvorfor vi har begrænset oplaget til 500 par sko på global plan. På EXOS 99 findes herudover en ny og specialfremstillet hæl og vi har fjernet TPU for at spare ekstra vægt.

 

Q: Hvad gør jeg, hvis mine EXOS 99 i størrelse 42 vejer mere 99g?

A: Vi tjekker alle sko, for at sikre, at de lever op til nedenstående vægtgrænser i hver størrelse:  

 

Maksimalt tilladte vægt pr. sko (g)

40 - 92 gram

42 - 99 gram

43.5 - 106 gram

45 - 116 gram

46.5 - 123 gram

48 - 132 gram

 

Q: Hvor holdbare er de nye S-Works EXOS og EXOS 99?

A: Meget holdbare! Vi har testet disse sko i tusindvis af timer og de er ligeså holdbare som den nuværende S-Works 7 sko.

 

Q: Kan du køre cykelløb i disse sko?

A: Begge sko er designet til cykelløb. Mange af vores testere har indikeret, at dette er deres foretrukne sko, når rygnummeret skal på trøjen. En af vores testere beskriver skoene som et skinsuit til fødderne - perfekt til de dage, hvor han skal yde noget ekstraordinært.

 

Q: Hvad gør jeg, hvis jeg har en reklamation på EXOS 99?

A: Vi står bag alle sko vi laver og vi vil selvfølgelig tage os af alle garantisager, der potentielt kan opstå.

 

Q: Hvordan er pasformen og holdet omkring hælen i sammenligning med S-Works 7 skoene?

A: Pasformen er god, og skaber et sikkert hold om hælen, men er forskellig fra S-Works 7 versionen. På S-Works 7 skoene benyttede vi en sprøjtestøbt hælkappe, som sidder til på hælen og holder foden fast. På EXOS og EXOS 99 har vi fjernet denne hælkappe og benyttet kvaliteterne fra Dyneema® materialet til at skabe det perfekte hold om foden. Ved at tilføje et CubicTec™ lag, kan hælen tilpasse sig fodens konturer og giver et perfekt hold og den ultimative pasform.

 

Q: Kan BOA-spændet udskiftes?

A: Ja. Da spændet er placeret på skoens tunge er vi gået væk fra Snap-monteringen og du finder derfor et BOA IP1-spænde, som giver forbedrede justeringsmuligheder.

Du finder her en instruktion til, hvordan IP1-spændet skiftes: 
 

En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 
Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: Rapha Custom – teamtøj designet af dig
Nu kan flere af Raphas populære kollektioner fås som teamtøj, som let kan designes af alle med Raphas revolutionerende designmodul.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Test: Vittoria Barzo 29x2.35
Mange cykelmotionister kender Vittoria for deres landevejsdæk, men faktisk har Vittoria en bred palette af dæk til mountainbike, lige fra de lette XC-dæk til de tunge downhill-dæk. Vi har testet et godt bud på et allround dæk til XC-brug.
Årets største cykeldyst starter klokken 15 i dag
Feltet.dks helårlige spil, Feltet.dk Tour, starter på lørdag, når forårsklassikerne starter med Omloop Het Nieuwsblad. 
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 4
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykeloplevelse i Verdensklasse i Odense
Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.
MTB soloryttere i 2019-udgaven af Bike Transalp
Ruten for 2019-udgaven af mountainbikeløbet Bike Transalp er blevet offentliggjort, og ud over en ny målby kunne arrangørerne også afsløre, at det i år bliver muligt at stille op alene. Der er 1000 startpladser, så vent ikke for længe, hvis du vil prøve kræfter med løbet.
Produktnyt: S-Works EXOS
Specialized har lanceret en ny highend cykelsko, som er den letteste og mest revolutionerende, som den amerikanske gigant nogensinde har skabet. Navnet på skoen er S-Works EXOS. 
Jyllands største cykelmesse har vokseværk
De trange rammer i Ridehuset er skiftet ud med mere end 1.700 m2 i Centralværkstedet og Smedien, når Aarhus Bike Show afholdes den 9.-10. marts 2019. Dermed er Jyllands største cykelmesse blevet endnu større.
Kombinér cykeldrømme med skoleophold
Det pibler frem med talenter på den danske cykelscene. Sejre i både Grand Tours, forårsklassikere, OL, VM og EM vidner om den enorme kvalitet, de danske ryttere besidder. Har du eller en du kender drømme om at opnå det samme, eller er det lysten til socialt samvær i et læringspræget miljø, der trækker i dig, så kunne et efterskole- eller højskoleophold måske være noget for dig.  
Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour
Feltet.dk har startet vores store sæsonmanagerspil kaldet Feltet.dk Tour. Managerspillet starter den 2. marts og kan du køre dig til en podieplacering i spillet, så er du sikker på at vinde en cykel!
Produktfokus: ”Der er en grund til, at aerocyklerne ligner hinanden”
Cannondale SystemSix, det amerikanske mærkes aero-topracer, blev sendt på markedet i 2018, og modellen opnåede hen over efterår og vinter et utal af positive, internationaler anmeldelser samt topresultat i en uafhængig vindtunneltest af aerocykler: som den hurtigste på markedet. Feltet.dk har talt med Cannondale om modellen - og om aerocykler som ny, etableret modeltype.
Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år
Nørre Aaby Bageri har siden marts 2018, hvor de vandt prisen for Danmarks bedste romkugler ved FoodExpo i Herning, solgt over 500.000 romkugler. En stor del af dem er solgt til cykelturister, for det vestfynske bageri har en ganske særlig placering, der gør det nemt at nå på cykel fra flere af områdets større byer.
Python Pro udvider med nyt banebrydende koncept
Den danske cykelproducent, Python Pro, har udvidet deres koncept med et nyt og meget spændende tiltag til forbrugeren, hvor de kan spare 3.000 kroner.
Test: Giant Trance 29 2019
Er du på jagt efter en mountainbike, der kan bruges til at til det meste, er Giant Trance 29 et rigtigt godt bud.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

En forårsdag i Hell-singør - godkendt af Cancellara
I år er det 10. gang, CK Kronborg, afvikler "En Forårsdag i Hell-singør". Det sker søndag den 14. april og med sådan et arrangement lige om hjørnet er det naturligvis rart at få et klap på skulderen af en af forårsklassikernes konger, Fabian Cancellara, der i weekenden gæstede Copenhagen Bike Show i Øksnehallen.
Produktnyt: Ny hjelmteknologi fra Trek og Bontrager
Amerikanerne lancerer ny hjelmteknologi, der revolutionerer standarderne for sikkerhed og beskytter mod de farlige skråvinklede slag. Navnet er WaveCel og materialet er op mod 48 gange mere effektiv end almindelige hjelme til at forhindre hjernerystelser.
Øksnehallen skabte den perfekte kulisse for cykelfest
Der var mødt rekord mange udstillere fra ind- og udland op til Copenhagen Bike Show i weekenden, og det samme var Fabian Cancellara. Det var et godt mix, som trak mange besøgende til messen.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardsøen uge 6
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 1)
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Team Motionsfeltet åbner sæsonen i Jennum
Søndag den 31. marts åbner den danske landevejssæson for alvo, med motionsløbet Gran Fondo Jennum ved Vejle. Det største deltagende hold hedder Team Motionsfeltet.dk.
Jakob Fuglsang medejer af tøjmærke
Cykeltøj-iværksættere får den danske cykelrytter Jakob Fuglsang med på holdet. 
Cancellara kommer til dansk cykelmesse
Nordic Bike Shows A/S er firmaet bag Copenhagen Bike Show, der siden 2015 har arrangeret Skandinaviens største cykelmesse i København med mere end 100 udstillere fra ind- og udland og over 15.000 besøgende.
Test: Bkool Smart Air
Tiden hvor hjemmetrænere var forbeholdt vinteren er forbi. Nye og smart teknologi gør, at man kan få underholdende træning hele året, men måske vigtigst af alt, så er hjemmetræneren blevet et vigtigt våben for dem som træner seriøst og struktureret. Her kan man nemlig træne særdeles effektivt og målrettet og derved få maksimalt udbytte af sin tid.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat