30.03.2022 @ 18:00

Det belgiskbaseret firma, Lazer, har skabt verdens første cykelhjelm, der har en integreret beskyttelse af hjernen mod rotationkræfter. Et helt nyt niveau af beskyttelse.

Lazer hjelme der kommer med KinetiCore teknologien er de første cykelhjelme til at have indbygget beskyttelse mod rotationskræfter. Denne nye teknologi inkorporerer unikke kontrollerede Crumple Zones (deformeringszoner).

 

Eftersom KinetiCore er indbygget og fuldt integreret i hjelmens kerne, resulterer dette også i lavere vægt og øget ventilation. KinetiCore er et resultat af over 10 års design, forskning, test og raffinering af Lazer holdet.

 

Vi skal tænke over hjelmbeskyttelse på en helt ny måde med KinetiCore: Lazer’s helt nye hjelmteknologi giver bedre beskyttelse for cyklister og langt mere komfort, da den er lettere og har bedre ventilation. Det booster cyklistens performance, øger selvtilliden samt gør tiden i sadlen mere behagelig.

 

 

Evolutionen af beskyttelse

For omkring 10 år siden blev man mere opmærksom på skaderne som rotationskræfter medførte. Det lagde grundlaget for forskning, nytænkning, design og ny teknologi. Lazer begyndte at skabe deres egen innovative teknologi, der var indbygget fremfor tilført og giver et ekstra lag til at beskytte mod rotationskræfter. For at nå I mål, måtte designteamet fjerne alt og starte helt forfra.  

 

Teamet begyndte at undersøge hvordan forskellige former for kollision havde effekt på cyklister. De fokuserede på effekten på rytterens kranie og hjerne ved både direkte kollision og ved rotations kollision. De brugte avancerede simuleringer og tusindvis af test i deres søgen efter den helt rette teknologi.

 

 

Gennembruddet kom, da man undersøgte bilindustriens deformeringszoner. Det inspirerede teamet til at bygge kegleformede deformeringszoner inde I hjelmen. De er designet til at bryde sammen ved stød og slag og på den måde lede energien væk fra cyklistens kranie.  

 

Resultatet er KinetiCore’s Controlled Crumple Zones - et unikt sæt af EPS skumblokke indbygget i hjelmen, klar til at beskytte cyklisten og lede energien fra slaget væk, hvis uheldet er ude.

 

 

Avanceret beskyttelse og mindre vægt

Det at KinetiCore er indbygget i hjelmen er vitalt, da det reducerer hjelmens vægt, hvilket booster rytterens fart og komfort. Det betyder også at Lazer kan designe hjelmene ud fra egne specifikationer og indbygge KinetiCore fremfor at skulle tilføre det bagefter. Det betyder også at Lazer kan øge ventilationen og forbedre luftgennemstrømningen I hvert design, hvilket er noget alle ryttere er på udkig efter. Det reducerer også brugen af plastik i konstruktionen ift. tidligere sammenlignelige modeller. 

 

 

Med KinetiCore, har Lazer skabt et system, der forbedrer stødabsorberingen: den indbyggede beskyttelse baseret på deformeringszonerne beskytter mod både rotationspåvirkning og direkte påvirkning, hvilket gør at rytterne kan stole på hjelmen og fokusere på turen.  

 

KinetiCore er et benchmark for lette og sikre hjelme, der er tilgængelig for alle typer cyklister.  

 

 

Lazer’s kommercielle direktør Mike Smink fortæller: “Vores mål har altid været at beskytte cyklister, hvis uheldet er ude. Vores mål er at gøre det på den mest elegante, komfortable og stilfulde måde muligt. KinetiCore passer perfekt ind I vores mission, som har været det samme princip over de sidste 100 år: At bidrage til et samfund, hvor cyklister kan nyde cykelturen i sikkerhed.”  

 

Lazer’s general manager Sean van Waes forklarer: “Vi bruger profeltet som et statement for vores hjelme, for hvis den er god nok til 250 hårde kilometer og derefter sprint og sejr, så er den også god nok til vores kunder. Derfor arbejder vi hos Lazer ikke for prorytterne, men samarbejder med dem for at sikre os at kunderne har de bedst mulige hjelme.”    

 

 

“Med tanke på vores position som det hjelmbrand med flest 5-stjernede rangeringer hos det uafhængige Virginia Tech og deres test af cykelhjelme, var det et fantastisk øjeblik, da vi fik vores første 5-stjernede vurdering for en KinetiCore hjelm, da disse test er anset for at være den førende instans indenfor test af cykelhjelme,” siger Lazer’s RogD manager Guido de Bruyne.

 

Lazer’s KinetiCore hjelme lanceres globalt den 31. marts 2022 og vil være tilgængelige hos Lazer forhandlere.                                  

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x