30.03.2022 @ 18:00

Det belgiskbaseret firma, Lazer, har skabt verdens første cykelhjelm, der har en integreret beskyttelse af hjernen mod rotationkræfter. Et helt nyt niveau af beskyttelse.

Lazer hjelme der kommer med KinetiCore teknologien er de første cykelhjelme til at have indbygget beskyttelse mod rotationskræfter. Denne nye teknologi inkorporerer unikke kontrollerede Crumple Zones (deformeringszoner).

 

Eftersom KinetiCore er indbygget og fuldt integreret i hjelmens kerne, resulterer dette også i lavere vægt og øget ventilation. KinetiCore er et resultat af over 10 års design, forskning, test og raffinering af Lazer holdet.

 

Vi skal tænke over hjelmbeskyttelse på en helt ny måde med KinetiCore: Lazer’s helt nye hjelmteknologi giver bedre beskyttelse for cyklister og langt mere komfort, da den er lettere og har bedre ventilation. Det booster cyklistens performance, øger selvtilliden samt gør tiden i sadlen mere behagelig.

 

 

Evolutionen af beskyttelse

For omkring 10 år siden blev man mere opmærksom på skaderne som rotationskræfter medførte. Det lagde grundlaget for forskning, nytænkning, design og ny teknologi. Lazer begyndte at skabe deres egen innovative teknologi, der var indbygget fremfor tilført og giver et ekstra lag til at beskytte mod rotationskræfter. For at nå I mål, måtte designteamet fjerne alt og starte helt forfra.  

 

Teamet begyndte at undersøge hvordan forskellige former for kollision havde effekt på cyklister. De fokuserede på effekten på rytterens kranie og hjerne ved både direkte kollision og ved rotations kollision. De brugte avancerede simuleringer og tusindvis af test i deres søgen efter den helt rette teknologi.

 

 

Gennembruddet kom, da man undersøgte bilindustriens deformeringszoner. Det inspirerede teamet til at bygge kegleformede deformeringszoner inde I hjelmen. De er designet til at bryde sammen ved stød og slag og på den måde lede energien væk fra cyklistens kranie.  

 

Resultatet er KinetiCore’s Controlled Crumple Zones - et unikt sæt af EPS skumblokke indbygget i hjelmen, klar til at beskytte cyklisten og lede energien fra slaget væk, hvis uheldet er ude.

 

 

Avanceret beskyttelse og mindre vægt

Det at KinetiCore er indbygget i hjelmen er vitalt, da det reducerer hjelmens vægt, hvilket booster rytterens fart og komfort. Det betyder også at Lazer kan designe hjelmene ud fra egne specifikationer og indbygge KinetiCore fremfor at skulle tilføre det bagefter. Det betyder også at Lazer kan øge ventilationen og forbedre luftgennemstrømningen I hvert design, hvilket er noget alle ryttere er på udkig efter. Det reducerer også brugen af plastik i konstruktionen ift. tidligere sammenlignelige modeller. 

 

 

Med KinetiCore, har Lazer skabt et system, der forbedrer stødabsorberingen: den indbyggede beskyttelse baseret på deformeringszonerne beskytter mod både rotationspåvirkning og direkte påvirkning, hvilket gør at rytterne kan stole på hjelmen og fokusere på turen.  

 

KinetiCore er et benchmark for lette og sikre hjelme, der er tilgængelig for alle typer cyklister.  

 

 

Lazer’s kommercielle direktør Mike Smink fortæller: “Vores mål har altid været at beskytte cyklister, hvis uheldet er ude. Vores mål er at gøre det på den mest elegante, komfortable og stilfulde måde muligt. KinetiCore passer perfekt ind I vores mission, som har været det samme princip over de sidste 100 år: At bidrage til et samfund, hvor cyklister kan nyde cykelturen i sikkerhed.”  

 

Lazer’s general manager Sean van Waes forklarer: “Vi bruger profeltet som et statement for vores hjelme, for hvis den er god nok til 250 hårde kilometer og derefter sprint og sejr, så er den også god nok til vores kunder. Derfor arbejder vi hos Lazer ikke for prorytterne, men samarbejder med dem for at sikre os at kunderne har de bedst mulige hjelme.”    

 

 

“Med tanke på vores position som det hjelmbrand med flest 5-stjernede rangeringer hos det uafhængige Virginia Tech og deres test af cykelhjelme, var det et fantastisk øjeblik, da vi fik vores første 5-stjernede vurdering for en KinetiCore hjelm, da disse test er anset for at være den førende instans indenfor test af cykelhjelme,” siger Lazer’s RogD manager Guido de Bruyne.

 

Lazer’s KinetiCore hjelme lanceres globalt den 31. marts 2022 og vil være tilgængelige hos Lazer forhandlere.                                  

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet