07.05.2024 @ 07:57

Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.

Traditionen tro køres der igen i år cykelløb på Fyn for både motionister og elite. Danmarks ældste cykelløb, Fyen Rundt, løber af stablen søndag den 26. maj, og igen i år lægger Middelfart asfalt til både start og mål.

 

Det er noget, der glæder formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen, der står i spidsen for at arrangere løbet.

 

"Er der noget smukkere sted end lige her? Vi har et godt samarbejde med både Middelfart kommune og Middelfart Sparekasse, så vi er glade for at kunne fortsætte det. Vi føler også, at beboerne i Middelfart har taget rigtig godt imod os hvert år," forklarer Claus Rasmussen.

 

Motionsløbet: Tre ruter at vælge imellem

Løbet, der har eksisteret siden 1894, byder både på et eliteløb og et amatørløb for motionister, der gerne vil ud og teste benene af.

 

Motionsløbet har tre forskellige ruter, hvor man kan prøve kræfter med 70 km, 120 km eller hele 177 km. Ruterne er blevet ændret til årets udgave af løbet - både for eliten og motionisterne. Når man krydser målstregen venter en lækker burger fra Unik Catering - den perfekte belønning efter en dag på cyklen. 

 

"Både motions- og eliteruten køres i år på flere små og spændende veje og ikke helt så mange store transportveje, selvom vi ikke helt kan undgå de store veje, men det kan forhåbentlig gøre noget godt for løbet," fortæller Claus Rasmussen.

 

UCI-elite cykelløb og cykelfest med Frank Høj, men festen stopper ikke der! Ved målstregen i Middelfart får deltagerne ikke kun mulighed for at nyde en velsmagende burger, men også for at opleve UCI elitefeltet passere fire gange. Som noget nyt vil der på scenen være optakt til at elitefeltet kommer ind til de små omgange med interview og kommentering af Frank Høj, mens elitefeltet suser forbi på den lille rute. 

 

En dag for hele familien

Hvis man ikke er frisk på at hoppe i cykeltøjet og deltage i løbet, er der stadig rig mulighed for, at man kan deltage i cykelfesten.

 

Eliterytterne, der fordeler sig over 27 forskellige hold, bliver alle præsenteret foran Middelfart Sparekasse klokken 10.00, hvor man kan se dem alle tæt på. Samme sted bliver elitefeltet sendt afsted ud på ruten klokken 11.00, hvor man kan være med til at få sendt dem godt afsted med hep og klap.

 

Når elitestarten er gået, bliver der plads til, at de helt små cykelryttere kan prøve lidt af ruten af. Her afholdes der nemlig Kids Race, hvor børn med drømme om at blive den næste Jonas Vingegaard eller Mads Pedersen kan prøve at køre over den samme målstreg som elitefeltet.

 

Generelt kommer der i år, ifølge Claus Rasmussen, til at være flere aktiviteter for de små: "Vi har gjort noget for, der kommer flere børneaktiviteter i havneområdet, så der er nok at lave, mens man venter på at rytterne kommer tilbage igen," fortæller Claus Rasmussen.

 

Stærke ryttere og det danske landshold til start

Elitefeltet ved Fyen Rundt 2024 vil bestå af både danske og internationale hold, hvilket garanterer et højt niveau af konkurrence. Forvent masser af spændende action og et taktisk cykelløb fra nogle af Danmarks bedste ryttere. Udover de professionelle hold vil det danske landshold også være til start, hvilket tilføjer endnu en dimension af spænding til løbet.

 

Når elitefeltet igen vender tilbage til Middelfart, kører de afslutningsvis tre omgange af knap syv km rundt i byen. Her er der igen god mulighed for at få set rytterne helt tæt på, heppe dem på vej, og se hvem der tager sejren på målstregen.

 

Fyen Rundt 2024 er ikke kun et cykelløb, det er en festlig begivenhed, der fejrer den smukke sport og samler folk i en fælles passion for cykling.

 

Så sæt kryds i kalenderen den 26. maj og vær med til at opleve cykelsportens magi i Middelfart!

 

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet