Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 09.04.2019 @ 12:36

Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.

Søndag den 14. april lyder startskuddet til den 10. udgave af motionscykelløbet ”En Forårsdag i Hell-singør”, som arrangeres af CK Kronborg i Helsingør.

Da det nu er et jubilæumsarrangement har byens borgmester Benedikte Kiær sagt ja til at sende rytterne afsted klokken 09.30 fra parkeringspladsen ved Hotel Marienlyst. Derefter kører de mellem 350 og 400 ryttere med master ad Claessensvej og videre ad Gl. Hellebækvej ud forbi golfklubben, hvor løbet gives fri i forbindelse med passage af den røde bom ved golfbanerne. Derefter venter enten en eller to omgange af 39 kilometer på såvel grus som skovstier og ikke mindst asfalt.

 

”Det er netop det, der er med til at karakterisere vores løb, som for 10 år siden blev opfundet på baggrund af inspiration fra de forårsklassikere, alle cykelsportsentusiaster elsker at se på TV. Vores løb er især inspireret af Paris-Roubaix - også kaldet ”En Forårsdag i Helvede” og udødeliggjort for snart mange år siden af filmmanden Jørgen Leth.

 

”En Forårsdag i Hell-singør” køres altid samme dag, og selv om terrænet naturligvis er en kende anderledes, har vi formået at skabe en rute, der byder på masser af udfordringer, som nok skal få sveden til at springe frem på panden af rytterne”, siger løbsansvarlig Henrik Malmgreen fra CK Kronborg.

 

Brosten og bakker

Ruten byder nemlig både på en brostenspavé af den barske slags og to korte, men skrappe stigninger, som også er kendt fra de store udenlandske løb. Pavéen gemmer sig i skoven bag Gurre Kirke og er en del af Chr. 4’s gamle Kongevej mellem Helsingør og Hillerød, mens de to stigninger dels er Ellebakkestien i Ålsgårde og opløbsstrækningen, der går fra stien bag det gamle stadion på Ndr. Strandvej og op mod målet i Helsingør Ferieby. Begge stigninger indgår altså som en naturlig del af kystskrænten ud mod Øresund, og derudover bydes der på et grusstykke ved den gamle Hellebæk Avlsgård samt flere skovstykker i Edens Have og Hammermølle skoven.

 

Foto: Her er ruten til dette års udgave af ”En Forårsdag i Hell-singør”. Alle kryds er bemandet med trafikofficials og flagposter, og MC Marshalls vil ledsage rytterne. Der vil dog ikke være nogen afspærringer eller yderligere trafikale begrænsninger i forbindelse med jubilæumsarrangementet.

 

”Hovedparten af løbet foregår ganske som vores inspirationskilde på asfalt, men det er disse afbræk med varierende underlag, der er med til, at deltagerne synes, det er sjovt. Desuden er det med til at gøre løbet hårdt samt ikke mindst give de materielmæssige udfordringer, der ligeledes er en af de charmerende ubekendte i cykelsport. Vejret plejer at være med os, og det håber vi naturligvis også er tilfældet i år. For selv om vådt og fedtet føre giver dramatik, er det jo kun et motionsløb. Vi skulle gerne have alle helskindet i mål," siger Henrik Malmgreen videre og ser frem mod et godt arrangement.

 

Ingen afspærringer

Løbet har naturligvis indhentet de nødvendige tilladelser fra såvel Nordsjællands Politi som Helsingør Kommune og ikke mindst Skov- og Naturstyrelsen. Cykelrytterne vil desuden blive ledsaget af fem motorcyklister fra MC Marshalls, ligesom der vil være trafikofficials og flagposter ved alle vejkryds. Derudover vil der ikke være nogen begrænsninger eller afspærringer af den offentlige trafik, pointerer Henrik Malmgreen.

Tilskuere er naturligvis velkommen på ruten, og især stigningen i Ålsgårde er spektakulær, da den overrumpler dem som ikke kender den og ikke ved, at den fortsætter efter knækket næsten på toppen.

 

Den korte, men ganske skrappe opkørsel til Helsingør Ferieby kan dog også være et besøg værd. Den rammes, når rytterne kører retur mod Helsingør ad Ndr. Strandvej og drejer til højre ad Slotsvej for at køre ad stisystemet bag om det gamle stadion. Opkørslen er lige over for Mariavej ved Højstrup station. Køretiden for hver omgang på 39 km. er lige omkring en time for de hurtigste - lidt kortere eller lidt længere alt efter vind, vejr og terræn. Efter strabadserne bydes rytterne traditionen tro på lune pandekager og varm kakao ved målet i Helsingør Ferieby. Online tilmelding er åben frem til weekenden, men der er også tilmelding på dagen.
 

Se mere om løbet på www.ckkforårsklassiker.dk


Team Motionsfeltet.dk deltager med stort hold
Team Motionsfeltet.dk vil igen være til start med et stort hold på 20 ryttere, og rytterne glæder sig til løbet. 

"Jeg har kørt løbet flere gange, og jeg synes, det er sjovt. Det er ikke et teknisk svært løb, som mange måske går og tror. Du kan sagtens køre det på en almindelig racercykel," forklarer Team Motionsfeltet.dks løbskoordinator Jan Vinter. 

"Team Motionsfeltet.dk kommer med et stort hold, og det er fedt at møde de andre ryttere på holdet. Der er stor forskel på rytternes niveau, men vi har det sjovt før og efter løbet. Det er et socialt fedt løb, da der altid er gode historier at fortælle ud fra ruten efterfølgende," smiler Jan Vinter. 

Team Motionsfeltet.dk har i dag godt 1200 gratis BASIS-medlemmer samt 250 betalende PREMIUM-medlemmer. Bliv gratis medlem af Team Motionsfeltet.dk på Facebook.

TILMELD DIG EN FORÅRSDAG I HELL-SINGØR

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Instagram #motionsfeltet

Tour de Taxa åben for forhåndstilmeldinger til turen til Paris i 2020
Der er fem teams, som cykler med start fra fem forskellige byer i Danmark til Paris hvert år i juli samtidig med den sidste uge af Tour de France. Tour de Taxa cykler til fordel for julemærkehjemmene, og denne sommers tur til Paris er tiende af sin slags.
Nye headset i webshoppen - Plantronic Backbeat trådløs in-ear
Hovedtelefoner til cykelturen kan være en udfording, hvis du også vil kunne høre hvad der foregår rundt omkring dig. Her kommer Plantronics trådløse headset ind i billedet med nye muligheder.
GOOD VIBES ONLY – Hold kæden stram og REN! med Muc-Off
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…  
Fejl i Giro-managerspillet - stillingen opdateret
Årets Giro d'Italia er slut og vinderen blev Richard Carapaz. I Feltet.dks Giro d'Italia managerspil blev vinderen Brian Hjortnæssom har vundet en lækker racercykel fra Python Pro.
Kræftramte danskere cykler over 7.000 kilometer
Overskuddet fra et rekordhurtigt salg af Brian Holms La Flamme Rouge-cykeltøj i Lidl er bogstavelig talt blevet aktiveret. 14 kræftramte danskere fik en oplevelse for livet, da de tilbagelagde over 7000 kilometer på cykel i Mallorcas bjerge.
Produktnyt: Nye Shimano DEORE XT & SLX grupper med 12 speed til MTB
Den bedst-til-prisen kvalitetsgruppe bliver nu 12-speed. Ved at benytte sig af erfaringerne fra de bedste mountainbikeryttere i verden har Shimano givet deres teknologi videre til MTB.
Astana-rytter med i gadeløb i Lyngby
Når der den 1. juni køres gadeløb i centrum af Kongens Lyngby bliver det med deltagelse af belgiske Laurens de Vreese fra Astana teamet.
Stor cykelfest i Lyngby i weekenden - Kør som de professionelle
I går kunne Lyngby CC fejre 100 års jubilæum, men den helt store fest bliver på lørdag. Alle cykelinteresserede er inviterede til cykelløb i hjertet af byen.
Test: ABUS AirBreaker
Hjelmen som Valverde bar, da han blev verdensmester, er et meget veludført kompromis mellem det aerodynamiske og det lette og luftige. En sand tophjelm, som kan det hele.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?! (Part 2): GREJSDALSSLØBET
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Motionscykelløbet København-Aarhus genopstår
Lørdag den 10. august køres København-Aarhus for 20. gang. Det er 30 år siden, løbet blev kørt for første gang.
Bag sponsorlinjerne: Lidl sponsorerer verdens bedste cykelhold
Lidl er Official Fresh Food Partner for Deceuninck-Quick Step, der i sidste sæson var det mest vindende hold i verden. Men hvorfor engagerer Lidl sig i det hele taget i sportshold- og aktiviteter, og hvad får de ud af det? Det og meget mere har vi spurgt dagligvarekædens Head of Marketing om.
Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Continental lancerer dæk med gummi fra mælkebøtter
Dækproducenten Continental er i år main partner for Tour de France, og den synlighed producenten får derigennem, vil de bruge til at øge opmærksomheden om bæredygtighed. I den forbindelse lancerer de nu et dæk lavet af miljøvenligt mælkebøtte-gummi.
Motion: Min MTB-sæson
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Færøerne - et cykelparadis uden for kategori
Hvor skal cykeleventyret gå hen næste gang? Et godt bud kunne være Færøerne som har en rå og fantastisk natur. En oplevelse du aldrig vil glemme.
Test: Isolés sommertøj
Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.
Hver tredje alvorligt tilskadekomne er cyklist
Sidste år steg antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister til det højeste niveau i over 10 år. En kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 66 kommuner skal få flere cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme i kryds, hvor de fleste alvorlige cykelulykker sker.
Hvordan lyder et cykeltyveri?
Det giver ABUS’ foldelås BORDO Alarm svaret på. Alarmen udløser nemlig en 100 dB høj og markant lyd, så snart en cykeltyv rusker i låsen.
Oplev Harzens bedste cykelterræn lige uden for døren
Maritim Hotel i Braunlage er med sin centrale placering midt mellem Harzens højeste bjerge og tæt på områdets mest spændende byer det perfekte udgangspunkt for et cykelophold.
Harzens cykelparadis ligger kun få timer fra grænsen
Kører man sydpå, er Harzen det første rigtige bjergområde, man støder på. Fra den dansk-tyske grænse er der blot 400 kilometer til det smukke og kuperede terræn, hvor priserne er overkommelige og cykelmulighederne fremragende. Harzen hitter lige nu som cykeldestination.
Test: Canyon Neuron 9.0
Inden for kategorien mountianbikes findes der cykler til mange forskellige discipliner: XC, Enduro, Downhill - you name it! Der findes dog ikke ”One bike to rule them all”. Eller gør der? Med den nye Neuron, har Canyon forsøgt at løse den gordiske knude og sende en ægte allround MTB på gaden.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat