Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Jesper Johannesen 09.04.2019 @ 12:36

Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.

Søndag den 14. april lyder startskuddet til den 10. udgave af motionscykelløbet ”En Forårsdag i Hell-singør”, som arrangeres af CK Kronborg i Helsingør.

Da det nu er et jubilæumsarrangement har byens borgmester Benedikte Kiær sagt ja til at sende rytterne afsted klokken 09.30 fra parkeringspladsen ved Hotel Marienlyst. Derefter kører de mellem 350 og 400 ryttere med master ad Claessensvej og videre ad Gl. Hellebækvej ud forbi golfklubben, hvor løbet gives fri i forbindelse med passage af den røde bom ved golfbanerne. Derefter venter enten en eller to omgange af 39 kilometer på såvel grus som skovstier og ikke mindst asfalt.

 

”Det er netop det, der er med til at karakterisere vores løb, som for 10 år siden blev opfundet på baggrund af inspiration fra de forårsklassikere, alle cykelsportsentusiaster elsker at se på TV. Vores løb er især inspireret af Paris-Roubaix - også kaldet ”En Forårsdag i Helvede” og udødeliggjort for snart mange år siden af filmmanden Jørgen Leth.

 

”En Forårsdag i Hell-singør” køres altid samme dag, og selv om terrænet naturligvis er en kende anderledes, har vi formået at skabe en rute, der byder på masser af udfordringer, som nok skal få sveden til at springe frem på panden af rytterne”, siger løbsansvarlig Henrik Malmgreen fra CK Kronborg.

 

Brosten og bakker

Ruten byder nemlig både på en brostenspavé af den barske slags og to korte, men skrappe stigninger, som også er kendt fra de store udenlandske løb. Pavéen gemmer sig i skoven bag Gurre Kirke og er en del af Chr. 4’s gamle Kongevej mellem Helsingør og Hillerød, mens de to stigninger dels er Ellebakkestien i Ålsgårde og opløbsstrækningen, der går fra stien bag det gamle stadion på Ndr. Strandvej og op mod målet i Helsingør Ferieby. Begge stigninger indgår altså som en naturlig del af kystskrænten ud mod Øresund, og derudover bydes der på et grusstykke ved den gamle Hellebæk Avlsgård samt flere skovstykker i Edens Have og Hammermølle skoven.

 

Foto: Her er ruten til dette års udgave af ”En Forårsdag i Hell-singør”. Alle kryds er bemandet med trafikofficials og flagposter, og MC Marshalls vil ledsage rytterne. Der vil dog ikke være nogen afspærringer eller yderligere trafikale begrænsninger i forbindelse med jubilæumsarrangementet.

 

”Hovedparten af løbet foregår ganske som vores inspirationskilde på asfalt, men det er disse afbræk med varierende underlag, der er med til, at deltagerne synes, det er sjovt. Desuden er det med til at gøre løbet hårdt samt ikke mindst give de materielmæssige udfordringer, der ligeledes er en af de charmerende ubekendte i cykelsport. Vejret plejer at være med os, og det håber vi naturligvis også er tilfældet i år. For selv om vådt og fedtet føre giver dramatik, er det jo kun et motionsløb. Vi skulle gerne have alle helskindet i mål," siger Henrik Malmgreen videre og ser frem mod et godt arrangement.

 

Ingen afspærringer

Løbet har naturligvis indhentet de nødvendige tilladelser fra såvel Nordsjællands Politi som Helsingør Kommune og ikke mindst Skov- og Naturstyrelsen. Cykelrytterne vil desuden blive ledsaget af fem motorcyklister fra MC Marshalls, ligesom der vil være trafikofficials og flagposter ved alle vejkryds. Derudover vil der ikke være nogen begrænsninger eller afspærringer af den offentlige trafik, pointerer Henrik Malmgreen.

Tilskuere er naturligvis velkommen på ruten, og især stigningen i Ålsgårde er spektakulær, da den overrumpler dem som ikke kender den og ikke ved, at den fortsætter efter knækket næsten på toppen.

 

Den korte, men ganske skrappe opkørsel til Helsingør Ferieby kan dog også være et besøg værd. Den rammes, når rytterne kører retur mod Helsingør ad Ndr. Strandvej og drejer til højre ad Slotsvej for at køre ad stisystemet bag om det gamle stadion. Opkørslen er lige over for Mariavej ved Højstrup station. Køretiden for hver omgang på 39 km. er lige omkring en time for de hurtigste - lidt kortere eller lidt længere alt efter vind, vejr og terræn. Efter strabadserne bydes rytterne traditionen tro på lune pandekager og varm kakao ved målet i Helsingør Ferieby. Online tilmelding er åben frem til weekenden, men der er også tilmelding på dagen.
 

Se mere om løbet på www.ckkforårsklassiker.dk


Team Motionsfeltet.dk deltager med stort hold
Team Motionsfeltet.dk vil igen være til start med et stort hold på 20 ryttere, og rytterne glæder sig til løbet. 

"Jeg har kørt løbet flere gange, og jeg synes, det er sjovt. Det er ikke et teknisk svært løb, som mange måske går og tror. Du kan sagtens køre det på en almindelig racercykel," forklarer Team Motionsfeltet.dks løbskoordinator Jan Vinter. 

"Team Motionsfeltet.dk kommer med et stort hold, og det er fedt at møde de andre ryttere på holdet. Der er stor forskel på rytternes niveau, men vi har det sjovt før og efter løbet. Det er et socialt fedt løb, da der altid er gode historier at fortælle ud fra ruten efterfølgende," smiler Jan Vinter. 

Team Motionsfeltet.dk har i dag godt 1200 gratis BASIS-medlemmer samt 250 betalende PREMIUM-medlemmer. Bliv gratis medlem af Team Motionsfeltet.dk på Facebook.

TILMELD DIG EN FORÅRSDAG I HELL-SINGØR

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Instagram #motionsfeltet

Produktnyt: ABUS AirBreaker
ABUS har på rekordtid blandet sig i toppen af markedet for racerhjelme med flere markante high-end-hjelme, der har ramt markedet indenfor de seneste sæsoner.
GOOD VIBES ONLY – Glædeligt gensyn med Gran Fondo Jennum
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
”En Forårsdag i Hell-singør” køres for 10. gang i weekenden
Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.
Job: Shimano søger kørende sælger til Distrikt Sjælland/Fyn
Har du lyst til at arbejde med cykelbranchens stærkeste brands?
Danmarks bjergmotionsløb afvikles i slutningen af maj
Born Fondo er et kuperet og meget trafiksikkert motionscykelløb, der køres i og omkring Gudhjem søndag den 27. maj 2018.
Motionsløbet Rundt om Trehøje afvikles for 19. gang
Lørdag den 27. april afvikles motionsløbet Rundt i Trehøje i Vildbjerg og omegn. Skal du med?
Danmarks første cykelhandler app: Heino Cykler sætter standarden
Med en ny app til både Android og iOS flytter Heino Cykler tilgængeligheden helt ud i kundernes fingre.
Produktnyt: SRAM FORCE kommer nu i en eTap AXS-udgave
SRAM lancerer en ny elektronisk Force eTap AXS geargruppe. Feltet.dk har været på besøg hos Cycle Service Nordic og set nærmere på geargruppen. Force eTap AXS geargruppen udfordrer konkurrenterne både på pris og teknologi.
Shimano udvider samarbejdet med Elite
Shimano Europe Bike Holding udvider samarbejdet med Elite på det danske marked fra april 2019.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 8
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.  
Cykelfest på havnen: Flandern Rundt fejres i Aarhus
Den 7. april kan aarhusianske cykel- og ølentusiaster komme med til cykelfest, når VisitFlanders viser Flandern Rundt på storskærm - og serverer kolde belgisk-inspirerede øl på Hantwerk ved Aarhus Lystbådehavn. De første 180 øl er på turistrådets regning. Samtidig er der mulighed for at vinde en rejse til Flandern. 
Ny trend: Det blå forhjul er alle vegne
Interessen for det prisvindende hollandske cykelkoncept, Swapfiets, er større end nogensinde. Virksomheden vokser stødt og har nu nået 100.000 cykelglade kunder fordelt på fire lande og er dermed verdens største abonnementsservice med cykler. Swapfiets i Danmark bidrager med over 2800 cykelglade kunder - blot 4 måneder efter åbningen af de tre butikker i København, Århus og Odense.
Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension
Stjerneløbet i Roskilde er en af Danmarks ældste landevejsklassikere, der med forskellige koncepter har begejstret cykelfolket. 2019-udgaven bliver kørt 15. september 2019 uden eliteløb men med et nyt koncept, der skal få endnu flere motionister med.
Få 26% rabat på alt Feltet.dks webshop i dag
Feltet.dk har fødselsdag - Få 26% rabat på alt! 
Specialized sender stor Peter Sagan kollektion på gaden
Specialized har i samarbejde med Peter Sagan lavet en helt ny kollektion til 2019. Varerne er allerede på vej på hylderne i denne weekend hos Specializeds forhandlere.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.
Optakt: Tema om elcykler
Cykelbranchen udvikler sig hele tiden. Nye trends popper op og nye produkter udvikles hele tiden. En af disse sæsoners mest vedblivende trends er elcyklen.
Grejsdalsløbet åbner for paracykling i Parasportens år
Grejsdalsløbet fejrer parasportens år i Vejle ved at byde velkommen til paracyklister i Danmarks hårdeste motionscykelløb. Paracyklisterne får deres egen startgruppe til Grejsdalsløbet søndag den 12. maj 2019 klokken 11.15.
Test: Baselayer og uldsokker fra Pearl Izumi
Et par fine forårs-essentials fra Pearl Izumi, hvor især de kraftige uldsokker viser, at de nærmest er et must-have på disse breddegrader.
Produktnyt: PRO Combipack
PRO giver dig en smart mulighed for at udskifte sin egen hjemmelavet toolbottle ud, og samtidig få minipumpe, multitool og dækjern med til en skarp pris.
Test: PRO Team Floorpump Tubeless
En ny fodpumpe fra PRO, der gør det godt på de fleste testede parametre. Med et stort display og nem pumpning. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat