Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

09.04.2019 @ 12:36

Søndag den 14. april drager mellem 350 og 400 cykelryttere ud for at opleve den nordsjællandske natur på to hjul. Men det bliver en hård tur på en rute, der byder både på en ægte brostenspavé, grus, skovstier og skrappe stigninger.

Søndag den 14. april lyder startskuddet til den 10. udgave af motionscykelløbet ”En Forårsdag i Hell-singør”, som arrangeres af CK Kronborg i Helsingør.

Da det nu er et jubilæumsarrangement har byens borgmester Benedikte Kiær sagt ja til at sende rytterne afsted klokken 09.30 fra parkeringspladsen ved Hotel Marienlyst. Derefter kører de mellem 350 og 400 ryttere med master ad Claessensvej og videre ad Gl. Hellebækvej ud forbi golfklubben, hvor løbet gives fri i forbindelse med passage af den røde bom ved golfbanerne. Derefter venter enten en eller to omgange af 39 kilometer på såvel grus som skovstier og ikke mindst asfalt.

 

”Det er netop det, der er med til at karakterisere vores løb, som for 10 år siden blev opfundet på baggrund af inspiration fra de forårsklassikere, alle cykelsportsentusiaster elsker at se på TV. Vores løb er især inspireret af Paris-Roubaix - også kaldet ”En Forårsdag i Helvede” og udødeliggjort for snart mange år siden af filmmanden Jørgen Leth.

 

”En Forårsdag i Hell-singør” køres altid samme dag, og selv om terrænet naturligvis er en kende anderledes, har vi formået at skabe en rute, der byder på masser af udfordringer, som nok skal få sveden til at springe frem på panden af rytterne”, siger løbsansvarlig Henrik Malmgreen fra CK Kronborg.

 

Brosten og bakker

Ruten byder nemlig både på en brostenspavé af den barske slags og to korte, men skrappe stigninger, som også er kendt fra de store udenlandske løb. Pavéen gemmer sig i skoven bag Gurre Kirke og er en del af Chr. 4’s gamle Kongevej mellem Helsingør og Hillerød, mens de to stigninger dels er Ellebakkestien i Ålsgårde og opløbsstrækningen, der går fra stien bag det gamle stadion på Ndr. Strandvej og op mod målet i Helsingør Ferieby. Begge stigninger indgår altså som en naturlig del af kystskrænten ud mod Øresund, og derudover bydes der på et grusstykke ved den gamle Hellebæk Avlsgård samt flere skovstykker i Edens Have og Hammermølle skoven.

 

Foto: Her er ruten til dette års udgave af ”En Forårsdag i Hell-singør”. Alle kryds er bemandet med trafikofficials og flagposter, og MC Marshalls vil ledsage rytterne. Der vil dog ikke være nogen afspærringer eller yderligere trafikale begrænsninger i forbindelse med jubilæumsarrangementet.

 

”Hovedparten af løbet foregår ganske som vores inspirationskilde på asfalt, men det er disse afbræk med varierende underlag, der er med til, at deltagerne synes, det er sjovt. Desuden er det med til at gøre løbet hårdt samt ikke mindst give de materielmæssige udfordringer, der ligeledes er en af de charmerende ubekendte i cykelsport. Vejret plejer at være med os, og det håber vi naturligvis også er tilfældet i år. For selv om vådt og fedtet føre giver dramatik, er det jo kun et motionsløb. Vi skulle gerne have alle helskindet i mål," siger Henrik Malmgreen videre og ser frem mod et godt arrangement.

 

Ingen afspærringer

Løbet har naturligvis indhentet de nødvendige tilladelser fra såvel Nordsjællands Politi som Helsingør Kommune og ikke mindst Skov- og Naturstyrelsen. Cykelrytterne vil desuden blive ledsaget af fem motorcyklister fra MC Marshalls, ligesom der vil være trafikofficials og flagposter ved alle vejkryds. Derudover vil der ikke være nogen begrænsninger eller afspærringer af den offentlige trafik, pointerer Henrik Malmgreen.

Tilskuere er naturligvis velkommen på ruten, og især stigningen i Ålsgårde er spektakulær, da den overrumpler dem som ikke kender den og ikke ved, at den fortsætter efter knækket næsten på toppen.

 

Den korte, men ganske skrappe opkørsel til Helsingør Ferieby kan dog også være et besøg værd. Den rammes, når rytterne kører retur mod Helsingør ad Ndr. Strandvej og drejer til højre ad Slotsvej for at køre ad stisystemet bag om det gamle stadion. Opkørslen er lige over for Mariavej ved Højstrup station. Køretiden for hver omgang på 39 km. er lige omkring en time for de hurtigste - lidt kortere eller lidt længere alt efter vind, vejr og terræn. Efter strabadserne bydes rytterne traditionen tro på lune pandekager og varm kakao ved målet i Helsingør Ferieby. Online tilmelding er åben frem til weekenden, men der er også tilmelding på dagen.
 

Se mere om løbet på www.ckkforårsklassiker.dk


Team Motionsfeltet.dk deltager med stort hold
Team Motionsfeltet.dk vil igen være til start med et stort hold på 20 ryttere, og rytterne glæder sig til løbet. 

"Jeg har kørt løbet flere gange, og jeg synes, det er sjovt. Det er ikke et teknisk svært løb, som mange måske går og tror. Du kan sagtens køre det på en almindelig racercykel," forklarer Team Motionsfeltet.dks løbskoordinator Jan Vinter. 

"Team Motionsfeltet.dk kommer med et stort hold, og det er fedt at møde de andre ryttere på holdet. Der er stor forskel på rytternes niveau, men vi har det sjovt før og efter løbet. Det er et socialt fedt løb, da der altid er gode historier at fortælle ud fra ruten efterfølgende," smiler Jan Vinter. 

Team Motionsfeltet.dk har i dag godt 1200 gratis BASIS-medlemmer samt 250 betalende PREMIUM-medlemmer. Bliv gratis medlem af Team Motionsfeltet.dk på Facebook.

TILMELD DIG EN FORÅRSDAG I HELL-SINGØR

Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Instagram #motionsfeltet

Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest
En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.
GOOD VIBES ONLY - Lidt om overgange og cykelløb
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Vuelta-værkstedet: Jakob VANDT sgu!
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Garmin Edge 530 og 830
Denne tester kan stadig huske sin første cykelcomputer, som kunne vise hastighed, distance og hvor langt man havde kørt total. Bevares den kunne også tage tiden, men det er alligevel kvantespring fra der hvor udviklingen i dag har taget os hen indenfor denne kategori. Om det er mest sigende i forhold til denne testers alder eller den hurtighed, hvormed tingene i vore tider udvikler sig, skal vi lade stå i det uvisse.
Vuelta-værkstedet: Svar på Jeres spørgsmål
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Produktnyt: Garmins nye ure med solopladning
Garmin® lancerer Fēnix® 6-serien Multisport GPS ur-serien introducerer større skærme, innovative præstationsfunktioner, længere batterilevetid - og Garmins første solopladede ur.
Test: Trek Checkpoint SL 6
Et rigtig godt bud på en fartmaskine til grusveje og samtidig en cykel der overrasker på landevejen.
Vuelta-værkstedet: Måtte ikke køre videre for politiet
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
First ride: Canyon Ultimate CF Evo Disc
Feltet.dk har haft den ultralette bjergcykel Canyon Ultimate CF Evo Disc til test i 14 dage. Læs vores forhåndsindtryk af cyklen.
Test: Principia Aero
Det ikoniske danske brand er helt fremme i feltet med en moderne aeroracer med skivebremser og masser af køreglæde.
Vuelta-værkstedet: Jeg stopper - Rygter om Riis' hold
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Vuelta-værkstedet: Hårdt arbejde på hviledagen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Test: Specialized S-Works Prevail-hjelm og EXOS-sko
To af de mest brugte produkter i årets Tour som begge byder på innovative nyskabelser, som peger mod fremtiden og viser kræfterne i Specialized’s udviklingsafdeling.  
Sporbyggerne, de sande helte
Du blæser ned af sporet for fuldt skrald, mens du tager de perfekt formede berms med den helt rigtige teknik, så at du har maksimal fart ud af svingene, og selv om det har regnet hele natten, er der ikke noget vand på sporet, og der er ikke nogen irriterende mudderhuller, der stanser dit fede flow.
GOOD VIBES ONLY - FYEN RUNDT - med hovedet under armen... eller noget!
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…
Nyt managerspil til VM og efterårsløbene
Feltet.dk er klar med årets sidste managerspil: Efterårsspillet!  Et spil, hvor de store endagsløb inklusiv VM for eliten og U23, Lombardiet Rundt samt årets sidste WorldTour-etapeløb er med.
Test: AGU Bibshort og Jersey
AGU leverer med dette sæt et ”no-nonsense” produkt som i høj grad kendetegnes af funktionalitet, komfort og ”value for money”.    
Cykelrejse til Kroatien i uge 43 - Slå til nu!
Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Kroatien er blevet et kæmpe hit blandt især europæiske rejsende. Landet har oplevet en eksplosiv fremgang i turismen i de sidste 5-6 år - og sidste år blev der endnu engang sat rekord for antallet af turister og overnatninger i Kroatien. 
Motion: Min MTB-sæson - Jeg kører på cykel for sjov
Her på siden vil vi give et indblik i det danske MTB-miljø på motionsplan. Derfor vil vores tester af mountainbike-udstyr - Kent Løngaa - skrive en række blogindlæg om sin sæson: Både om træning, kammeratskab, løb, og udstyr.
Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Specialized Days - en unik mulighed for at se og prøve 2020-nyhederne
Specialized byder nu dig og dine cykelinteresserede venner velkommen til to spændende dage i Roskilde fra den 21. til den 22. september. 
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg
Ny mountainbike teknikbane ved Brandbjerg danner spænding og uderum for hele familien.
Produktnyt: Trek Supercaliber XC MTB
Med præsentationen af den nye Supercaliber, har Trek rystet posen godt og grundigt, og brudt med vanetænkningen, når det handler om, hvordan en Full suspension MTB skal se ud.
Debutanten skriver: Stjerneløbet - En hyldest til de frivillige kræfter
I weekenden var Skribenten til ’Stjerneløbet’ i Roskilde. Løbsdebuten endte med at blive en noget anden oplevelse end ventet. Held i uheld gjorde nemlig, at jeg kom om bag løbet og oplevede de frivillige kræfter, der holder hele Cykeldanmark kørende.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet