Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Joachim Alexander Farshøj 28.02.2019 @ 06:30

Frank Institute of Sports tilbyder nytænkende cykeloplevelse, hvor alt fra bikefit til kaffe gennemsyres af kompromisløs kvalitet.

Den danske ultra-rytter, Mads Frank, er manden bag Frank Institute of Sports, der den 13. oktober 2018 slog dørene op til nye lokaler på Rødegårdsvej i Odense.

 

Mads Frank er tidligere landevejsrytter hos kontinentalhold som Team Roth og Voralberg. I dag gør han sig som ultra-rytter, med topresultater i både Melfar-24, Race Around Austria og Ultra-Cycling Dolomitica, hvor Frank, som den yngste nogensinde, sikrede sig en podieplacering i den italienske World-Cup-afdeling.

 

Sideløbende med cyklingen har Frank taget uddannelse inden for Manuel Sportsterapi i Skotland samt Idræt & Sundhed ved Syddansk Universitet. Igennem uddannelserne udvikledes interessen for bevægelseslære og herigennem bikefit.

 

Netop bikefit er en afgørende service hos Frank Institute of Sports. Virksomheden kan bryste sig af at være de eneste i Skandinavien med det ypperste inden for Motion Capture-teknologi, som muliggør analyse af komplette bevægelsesmønstre, hvilket sikrer største præcision og eliminerer gætværk.

 

 

Mads Frank og teamet bag vil ikke nøjes med noget andet. Som Frank selv fortæller, går Frank Institute of Sports ikke på kompromis med noget, og mener, at ingen cykelryttere skal have ondt når de cykler - i hvert fald ikke på grund af cyklen.

 

Alle fra weekendkrigeren til WorldTour-rytteren skal elske at tilbringe tid på rammen, hvad end det så indebærer af forskelligheder. Ingen er ens, og et bikefit skal derfor ikke bare køres igennem en formel. Individualiseret kropslig forståelse er altså en uhyggelig vigtig del af Frank Institute of Sports’ tilgang til bikefit.

 

Der skal være videnskab bag, uanset om det gælder coaching, testning eller bikefit. Bare fordi noget virkede for én, betyder det ikke, at det også virker for en anden, hvorfor man også opfordres til at komme ind til at et opfølgende bikefit for at sikre, at alt er som det skal være, og at de medfølgende øvelser har haft den ønskede effekt. Intet overlades til tilfældighederne.

 

Med baggrund i Franks egne erfaringer fra forskellige afkroge af cykelsporten, ønsker han at kombinere praktisk erfaring med teori og viden.

 

Dette med ønsket om at kombinere to stereotype trænere. Teoretikeren, der ved meget, men som aldrig selv har prøvet det, og praktikeren, der fungerer som modsætning. Frank Institute of Sports vil undervise folk, så cykelryttere begynder at stille højere krav til både sig selv, deres træning, udstyr og hvad man kan forvente sig af et coaching-samarbejde.

 

Samme kompromisløshed som gennemsyrer Frank Institute of Sports’ bikefit kommer til udtryk i alle andre dele af virksomheden. High-end-cykeltøj - testet af Frank selv, naturligvis - sælges også, og man har mulighed for at prøve kræfter med den cykeloptimerende træning, Cycle Strength, der både hiver dig op på hometraineren til en solid omgang kredsløbstræning, og tager dig med i styrkelokalet til vægtløft, balancetræning med mere.

 

Også quizzer om cykelsporten, fællestræninger og foredrag med fremtrædende personer er regelmæssigt på programmet i stedets lille café, hvor barista-kaffen er klar til alle ryttere, som skulle lægge vejen forbi. Coaching-forløbene tilpasses i Franks ånd individuelle behov og kan blandt andet inkludere laktat- og critical-power-tests.

 

Frank Institute of Sports bestræber sig på ikke blot at være bikefittere, cykeltøjsforhandlere, eller coache, men på at tilbyde en hel oplevelse - en oplevelse, hvor der på ingen måde gåes på kompromis med kvaliteten. Hele pakken under samme tag.

 

Website: www.frankinstituteofsports.com/en

Telefonnummer: +45 22 61 00 12

Mailadresse: contact@frankinstituteofsports.com

Adresse: Rødegårdsvej 203, st. th, Odense

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Instagram #motionsfeltet

Bynært, sjovt og sikkert MTB-spor i Vejle - perfekt til motionsrytteren
Feltet.dk har været til indvielse og gennemkørt et nyt otte kilometer langt mountainbike-spor i Søndermarksskoven, Vejle.
Hjulene ruller på Rydhave: Tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.
Produktnyt: Rapha lancerer shorts med lommer
Rapha udvider deres serie af Cargo-shorts med lommer til at inkludere den prisbevidste Core-kollektion.
Nyt MTB-spor indvies i Vejle
VisitVejle har offentliggjort, at et nyt otte kilometer langt MTB-spor bliver indviet i Vejle i begyndelsen af maj.
Bliv inspireret af Team Motionsfeltet.dk - Touren til Gardasøen uge 12
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Se masser af video i Feltet.dks videosektion
Du kan fremover finde masser af videoreaktioner og sammendrag fra verdens største cykelløb. 
Ny cykelmesse i Ballerup Super Arena til november
Den første weekend i november omdannes Ballerup Super Arena til en kæmpe cykelmesse, når Bike Blowout slår dørene op for første gang.
Test: Bergamont Grandurance Elite cykel
Over 3 uger har jeg fået testet Bergamont’s Grandurance Elite. Jeg var heldig at have cyklen i en periode som mest bød på rigtig dårlig dansk forårsvejr. Masser af vand fra oven og meget få solstrejf.
Produktnyt: Garmin lancerer Edge 530 og Edge 830
Garmin har lanceret to nye produkter, som snart kommer i butikkerne. Det er Edge 530 og Edge 830 - GPS-cykelcomputere med avanceret navigation, sikkerhedsfunktioner og præstationsdata.
Aalborg MTB Marathon 2019 giver garanti for gåsehud
27. april 2019 er datoen, hvor det traditionsrige Aalborg MTB Marathon holder sit indtog i Aalborg - og byen fyldes med 3000 MTB-ryttere til en oplevelse, der sætter sig på nethinden.  
Tema om elcykler: Trek Powerfly
På en e-mountainbike kan man følge med uden at kunne køre med. En E-mountainbike kan gøre, at man som cykel-novice kan køre med sine mere rutinerede venner uden først at køre sig i form.
Ny MTB-bog: Slip for dårlige vaner på cyklen
Ny MTB-bog er udkommet: "Kom ud over kanten". Bogen er skrevet af Torben Iisager, som har erfaring med MTB-løb rundt om i verden og ikke mindst mange års undervisning i ind- og udland som personlig træner.
Tema om elcykler: Pininfarina E-volutione
Elcyklerne er over os og har gjort deres indtog særligt hos folk hvor lemmerne på den ene eller anden måde knager eller pendlerne som kan komme hurtigere og nemmere rundt i det daglige.
Tema om elcykler: Cannondale eMTB Moterra NEO 3
At bruge en elektrisk assisteret MTB til motionsformål, lyder måske ikke umiddelbart som en gennemtænkt ide. For man er jo ude for at motionere både ben og lunger, ikke?
Test: ABUS Moventor
Leder du efter en ny hjelm, i det prisgunstige segment, så læs med her. ABUS Moventor er en fornuftig MTB-hjelm, med masser af muligheder  for justeringer, og så er den hestehale-kompatibel.

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Test: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 SL
En imponerende let og accelerationsvillig racer med en udstyrspakke som er så lækker, at det er imponerende at Canyon kan sælge den til prisen.
Babysitteren fra helvedet: Danny MacAskill er Danny Daycare
Det er sikkert ikke alle forældre, der ville lade overlade deres børn til Danny MacAskill, men Stu Thomson og hans kone har gjort netop det, og turen med datteren Daisy i cykeltrailer må siges at være… Anderledes.
Schwarzwald Super - udfordring og nydelse
Schwarzwald Super Cykelmaraton den 25. august 2019 i Münstertal / Schwarzwald, er måske det smukkeste og absolut mest krævende cykelterræn i Tyskland.
Touren til Gardasøen – 5 uger tilbage
Som medlem af Team Motionsfeltet.dk PREMIUM har jeg fået mulighed for at køre TransAlp i sommeren 2019. Min tanke er derfor, at jeg løbende vil opdatere på mit lille projekt, om at blive klar til Tour TransAlp her til sommer.
Det skal du være opmærksom på, hvis du skal have ny mountainbike
Trænger du til en ny mountainbike, der kan følge med dig, når du skal ud og opleve skovenes bakkede terræn og Danmarks fede mountainbikebaner? Eller er den gamle mountainbike ved at være lidt slidt i bremserne og kassetten? Uanset hvad der er tilfældet, så er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine præferencer og ønsker, før du går ud og investerer i en ny mountainbike.
Produktnyt: Shimano GRX
Med udgangspunkt i den fremherskende gravel trend, har Shimano sendt en komplet drivetrain serie på markedet. Serien opfylder behovene for alle type ryttere, lige fra den seriøse gravelracer til motionisten, der foretrækker at nyde turen væk fra alfarvej.
Castelli og den danske forbindelse
Feltet.dk har været på Mallorca for at blive præsenteret for Castellis nyeste aerodynamiske landvindinger og for at mærke italienernes stærke passion for kompromisløst cykeltøj.
Test: Assos S9 bibshorts
Nyt selesystem giver bedre stabilitet og mærkbar komfort i Assos’ nyskabende S9-platform, som holder den høje kvalitet, som schweizerne er kendte for.  
SIDSTE CHANCE: Præmier for 73.055 kroner i Giro-spillet
Vind cykler, rabatkoder, managerhold og årsabonnementer på Eurosport Player m.m. Sæt dine Giro d'Italia managerhold nu!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat