02.03.2023 @ 15:50

At cykle er skønt. Uanset om det handler om at cykle bare for at nå et mål, eller om at cykle for  sportens skyld, så er det skønt. 

I Danmark lærer de fleste børn, allerede fra de er helt små, at cykle. Derfor er det senere i livet, en  nem aktivitet eller sport, at genoptage. Det er nemt at tro at cykling er en harmløs sport, netop fordi  de fleste af os har lært det som børn. Cykling er ikke en harmløs sport, hvis man ikke dyrker den på  en fornuftig måde. Læs med herunder og få mere viden om hvordan du undgår cykel skader, hvis du  gerne vil dyrke cykling som sport, eller hvis du bare vil cykle noget mere. 

 

Betting på cykelsport er inspirerende 

Måske har du selv prøvet at spille på cykelsport, på udenlandske betting sider, hvis du har, så  ved du hvor spændende det kan være. Det er snublende nært, selv at hoppe på cyklen og starte på at  cykle, som sport eller bare som motion. 

Mange der har spillet med under eksempelvis Tour de France, bliver så fascineret af sporten, at de  selv begynder at cyklen. Som nævnt er det en nem sport at komme i gang med, fordi de fleste  danskere allerede kan cykle. 

 

Der er mange fordele ved at cykle 

Cykling er en god sport, som der er mange fordele ved, hvis den ikke overdrives. Læs med herunder  og bliv klogere på fordelene ved at cykle, både som sport og som transportform. • Sport cykling. At cykle som sport har mange fordele. Dels er det en billig sport og dels er  det en sport du højst sandsynligt kender godt i forvejen. Læg en strategi for din sports betting og for din udøvelse af sport, uanset om det er cykling eller en anden form for sport.

 

En strategi bør både indeholde et realistisk mål og vejen dertil. Det første du skal afgøre er  derfor om det skal være en intens sport, eller måske bare god motion. Uanset hvad du  vælger bør du fra starten ind tænke afspænding og udstrækning, som en del af din daglige  træning.  

 

- Transport cykling. At bruge cyklen til transport har også sine fordele. Dels spare du penge  på benzin eller bus billetter og dels får du helt gratis ekstra motion. Selv om du kun bruger  din cykel til at komme fra A til B, bør du også her tænke over afspænding og udstrækning  og afsætte lidt ekstra tid til det. 

 

Hyggen ved at cykle, opleve omgivelserne og få frisk luft, er også klare fordele, som du faktisk ikke  finder i ret mange andre aktiviteter. 

 

Typiske cykel skader 

Som alle andre sportsgrene, så har cykelsporten også sine typiske skader. Skaderne opstår over tid,  hvilket gør det ekstra vigtigt at være opmærksom, lige fra starten.

 

- Knæ. Knæ er naturligvis meget udsatte i cykelsporten. At undgå knæskader handler langt  hen af vejen om at mærke efter og ikke overdrive. Dernæst handler det faktisk også om den rette indstilling af cyklen og om at bruge sine gear på en fornuftig måde. 

 

- Lænd. Lænden, eller den nederste del af ryggen er også hårdt belastet under cykling. Her er  Qigong, eller anden form for afspænding og udstrækning, den bedste hjælp, både til  forebyggelse og udbedring. 

 

- Nakke. Nakken er også en typisk skade i cykelsporten. Igen handler det om grundig  afspænding og udstrækning, både før og efter cykelturen.  

 

- Hofter. Hofterne er også under hård belastning under cykling. Noget kan, lige som med  knæ, afhjælpes med den korrekte indstilling af cyklen. Men igen handler det mest om at  mærke efter, ikke at overdrive træningen og af god afspænding og udstrækning, både før og  efter træningen. - Hæl. Akillessenen er under hård belastning under cykling. Du bør ikke kunne mærke din  akillessene, hverken mens du cykler eller bagefter. Kan du mærke den, så er der kun hvile  der hjælper. 

 

Fornuftig træning 

Fornuftig træning handler om at mærke efter. Det gælder uanset om det er cykling, eller en anden  form for sport.  

 

Fornuftig træning starter med meget korte forløb, som langsomt kan gøres længere. Du kan med  fordel starte med så lidt som ti minutter på cyklen. 

 

Cykel ti minutter. Stå af cyklen og mærk efter. Få kontrol over din vejrtrækning og mærk efter i  hele kroppen. Hvis der er noget som efter et par minutter stadig er ømt, eller hvis din vejrtrækning  ikke er under kontrol, så er der ikke mere træning denne dag. Omvendt, hvis du hurtigt har styr på  vejret og der ikke er noget i kroppen der siger nej, så kan du godt tage ti minutter mere. Øg din træning gradvist. Hvis de ti minutter var okay, men ikke mere end det, så skal du cykle ti  minutter, hver eller hver anden dag, lige indtil du kan mærke at du godt kan trappe op.  Hastværk duer ikke. Det eneste du får ud af at presse dig selv til hurtigere optrapning, er skader,  som i sidste ende sætter dig tilbage. 

 

Afspænding og udstrækning 

Afspænding og udstrækning er alfa og omega. Uanset om du har cyklet ti minutter eller tre timer, så  er afspænding og udstrækning en absolut nødvendighed. 

 

Afspænding og udstrækning kan være almindelige vejrtrækningsøvelser, kombineret med  almindelige strækøvelser. Hvilket er alt rigeligt, hvis du kun cykler de små ti minutter. Afspænding og udstrækning kan også være Qigong. Qigong er en serie af rolige lange  udstrækninger som giver dig balance med både dig selv, din krop og alt omkring dig. Det behøver  ikke at være en lang serie på en halv time, både før og efter cykling. Det kan sagtens være en kort  serie før og en lige så kort efter. 

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x