02.03.2023 @ 15:50

At cykle er skønt. Uanset om det handler om at cykle bare for at nå et mål, eller om at cykle for  sportens skyld, så er det skønt. 

I Danmark lærer de fleste børn, allerede fra de er helt små, at cykle. Derfor er det senere i livet, en  nem aktivitet eller sport, at genoptage. Det er nemt at tro at cykling er en harmløs sport, netop fordi  de fleste af os har lært det som børn. Cykling er ikke en harmløs sport, hvis man ikke dyrker den på  en fornuftig måde. Læs med herunder og få mere viden om hvordan du undgår cykel skader, hvis du  gerne vil dyrke cykling som sport, eller hvis du bare vil cykle noget mere. 

 

Betting på cykelsport er inspirerende 

Måske har du selv prøvet at spille på cykelsport, på udenlandske betting sider, hvis du har, så  ved du hvor spændende det kan være. Det er snublende nært, selv at hoppe på cyklen og starte på at  cykle, som sport eller bare som motion. 

Mange der har spillet med under eksempelvis Tour de France, bliver så fascineret af sporten, at de  selv begynder at cyklen. Som nævnt er det en nem sport at komme i gang med, fordi de fleste  danskere allerede kan cykle. 

 

Der er mange fordele ved at cykle 

Cykling er en god sport, som der er mange fordele ved, hvis den ikke overdrives. Læs med herunder  og bliv klogere på fordelene ved at cykle, både som sport og som transportform. • Sport cykling. At cykle som sport har mange fordele. Dels er det en billig sport og dels er  det en sport du højst sandsynligt kender godt i forvejen. Læg en strategi for din sports betting og for din udøvelse af sport, uanset om det er cykling eller en anden form for sport.

 

En strategi bør både indeholde et realistisk mål og vejen dertil. Det første du skal afgøre er  derfor om det skal være en intens sport, eller måske bare god motion. Uanset hvad du  vælger bør du fra starten ind tænke afspænding og udstrækning, som en del af din daglige  træning.  

 

- Transport cykling. At bruge cyklen til transport har også sine fordele. Dels spare du penge  på benzin eller bus billetter og dels får du helt gratis ekstra motion. Selv om du kun bruger  din cykel til at komme fra A til B, bør du også her tænke over afspænding og udstrækning  og afsætte lidt ekstra tid til det. 

 

Hyggen ved at cykle, opleve omgivelserne og få frisk luft, er også klare fordele, som du faktisk ikke  finder i ret mange andre aktiviteter. 

 

Typiske cykel skader 

Som alle andre sportsgrene, så har cykelsporten også sine typiske skader. Skaderne opstår over tid,  hvilket gør det ekstra vigtigt at være opmærksom, lige fra starten.

 

- Knæ. Knæ er naturligvis meget udsatte i cykelsporten. At undgå knæskader handler langt  hen af vejen om at mærke efter og ikke overdrive. Dernæst handler det faktisk også om den rette indstilling af cyklen og om at bruge sine gear på en fornuftig måde. 

 

- Lænd. Lænden, eller den nederste del af ryggen er også hårdt belastet under cykling. Her er  Qigong, eller anden form for afspænding og udstrækning, den bedste hjælp, både til  forebyggelse og udbedring. 

 

- Nakke. Nakken er også en typisk skade i cykelsporten. Igen handler det om grundig  afspænding og udstrækning, både før og efter cykelturen.  

 

- Hofter. Hofterne er også under hård belastning under cykling. Noget kan, lige som med  knæ, afhjælpes med den korrekte indstilling af cyklen. Men igen handler det mest om at  mærke efter, ikke at overdrive træningen og af god afspænding og udstrækning, både før og  efter træningen. - Hæl. Akillessenen er under hård belastning under cykling. Du bør ikke kunne mærke din  akillessene, hverken mens du cykler eller bagefter. Kan du mærke den, så er der kun hvile  der hjælper. 

 

Fornuftig træning 

Fornuftig træning handler om at mærke efter. Det gælder uanset om det er cykling, eller en anden  form for sport.  

 

Fornuftig træning starter med meget korte forløb, som langsomt kan gøres længere. Du kan med  fordel starte med så lidt som ti minutter på cyklen. 

 

Cykel ti minutter. Stå af cyklen og mærk efter. Få kontrol over din vejrtrækning og mærk efter i  hele kroppen. Hvis der er noget som efter et par minutter stadig er ømt, eller hvis din vejrtrækning  ikke er under kontrol, så er der ikke mere træning denne dag. Omvendt, hvis du hurtigt har styr på  vejret og der ikke er noget i kroppen der siger nej, så kan du godt tage ti minutter mere. Øg din træning gradvist. Hvis de ti minutter var okay, men ikke mere end det, så skal du cykle ti  minutter, hver eller hver anden dag, lige indtil du kan mærke at du godt kan trappe op.  Hastværk duer ikke. Det eneste du får ud af at presse dig selv til hurtigere optrapning, er skader,  som i sidste ende sætter dig tilbage. 

 

Afspænding og udstrækning 

Afspænding og udstrækning er alfa og omega. Uanset om du har cyklet ti minutter eller tre timer, så  er afspænding og udstrækning en absolut nødvendighed. 

 

Afspænding og udstrækning kan være almindelige vejrtrækningsøvelser, kombineret med  almindelige strækøvelser. Hvilket er alt rigeligt, hvis du kun cykler de små ti minutter. Afspænding og udstrækning kan også være Qigong. Qigong er en serie af rolige lange  udstrækninger som giver dig balance med både dig selv, din krop og alt omkring dig. Det behøver  ikke at være en lang serie på en halv time, både før og efter cykling. Det kan sagtens være en kort  serie før og en lige så kort efter. 

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x