Hvordan kan man bruge cykling i andre sportsgrene?
Cykling er også godt for mange andre sportsgrene / Foto: Unipublic / Charly Lopez
07.09.2022 @ 12:34

Cykling er en virkelig god måde at komme i form på og det gælder uanset om du dyrker landevejscykling, svinger hjulene på de grusbelagte veje med din mountainbike eller måske har givet dig i kast med gravelcykling. Hver gang du tager en tur på cyklen, forbedrer du din kredsløbskondition, styrker dine muskler og lunger, øger din evne til at optage ilt - og så er det godt for miljøet. Der er altså mange gode grunde til at tage cyklenDer er dog også grunde, som du måske ikke lige har overvejet. Træning med cyklen er nemlig også godt, hvis du dyrker andre sportsgrene, og det kan faktisk krydse over og være direkte gavnligt i forhold til din sport. Derfor får du her nogle gode grunde til, hvorfor du skal inkludere træning på cyklen som et supplement til din almindelige træning. 

 

Der er mange fordele ved cykling

Uanset om du er en professionel svømmer som for eksempel Zach Apple, en professionel fodboldspiller eller endda en professionel pokerspiller som André Akkari, så er det enormt vigtigt at være i og forblive i topform. Det kan nogle gange betyde, at man skal inkludere øvelser og træningspas, der ikke er en direkte del af ens egen sportsgren - som for eksempel at træne på cyklen, selvom man til daglig er svømmer. Her kommer et par eksempler på, hvordan og hvorfor cykeltræning bør være en del af din træning og hvordan, det kan gøre dig stærkere og bedre til din egen sport.

 

Cykling er virkelig god kredsløbstræning og det er noget, som gavner alle uanset fitnessniveau og sportsgren. Der sker nemlig det, når du cykler, at alle de store muskelgrupper i kroppen bliver aktiveret. Det er blandt andet især benmuskler og i særdeleshed forsiden af lårene, lægmusklerne og sædemusklerne. Det er dermed nogle store muskelgrupper, der bliver aktiveret, og det betyder, at hjertet skal pumpe endnu mere blod rundt i kroppen og det gør hjertet både større og mere udholdende. Det fører til en bedre iltoptagelse og øger kroppens evne til at udnytte ilten, hvilket så igen betyder, at du får mere ilt og næring ud til musklerne. Det gør dig generelt i bedre form og sætter dig bedre i stand til at udføre hård og langvarig træning og konkurrencer. Kredsløbstræning er vigtigt for alle atleter, der vil træne, kæmpe og spille på topplan og især svømmere, fodbold- og håndboldspillere, ishockeyspillere og lignende har stor gavn af at føje cykeltræning til deres træningsrutine. 

 

Stor variation i træningen 


Mountainbiking er en sjov og spændende måde at få cykling ind i hverdagen.

 

En anden virkelig god ting ved cykling er den store mulighed for variation i træningen. Man kan køre de lange, hurtige stræk på landevejen; man kan tage cyklen med ud på én af de mange gode mountainbikeruter, der er her i landet som for eksempel ruten ved Nysø ved Varde eller en af de spændende ruter ved Vejle; man kan også vælge at give sig i kast med det førnævnte gravelcykling. Det er en helt anden måde at cykle på og det giver virkelig noget på træningskontoen for både garvede cyklister og alle dem med en anden sportsgren som den primære. Det er en form for cykling, som hurtigt er blevet meget populær, fordi den tilbyder en helt anden oplevelse på cyklen end normalt.

 

Det er hurtigere end på en mountainbike, men cyklen er mere holdbar og designet til grovere vejere end racercyklen. Den kan derfor bruges til både almindelig pendling, mountainbikeruter, asfalt, grus skovveje og meget andet. Det er perfekt til at udforske nye steder, som du ikke kan nå med andre cykler, og denne udforskende form for cykling, som vil føre dig ud ad smalle stier, op ad bakker og ned i dale, over marker og gennem små bække, er noget, der vil give dig noget helt særligt på fitnesskontoen. De udfordrende ruter er nemlig specielt godt for dit kredsløbssystem og giver virkelig dine muskler, lunger og hjerte noget at arbejde med. 

 

Udfordringer for enhver

Det gode ved cykling er altså, at det er fremragende konditions- og kredsløbstræning og det kan virkelig give din daglige træning et boost, hvis du ønsker at forbedre din kondition. Der er frit valg på alle hylder i forhold til, hvilken slags cykling, du vil give dig i kast med, og der er også mulighed for at krydstræne på kryds og tværs af stilarter. Så føj endelig cyklen til din træningsrutine og se din kondition forbedre sig i løbet af ingen tid.  

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet