02.07.2024 @ 08:02

Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 

Hele fem nye trøjer er på spil i årets Tour de France.

 

I anledning af verdens største cykelløb har Feltet.dk spurgt Brian Holm, der er kendt som kommentator samt cykel- og modeekspert, hvilken trøje der skal have prisen som hans favorit.

 

Nedenfor følger de fem trøjer kronologisk fra Brian Holms værste til bedste.

 

5. Alpecin-Deceuninck 

Foto: A.S.O./Charly Lopez.

 

De fleste kender måske Alpecin-shampooen, der modarbejder hårtab, men færre er bekendte med deres Grey Hair Attack, der har til formål at bekæmpe grå hår. 

 

Shampooen forhindrer dog ikke grå farver på cykeltøj. Lanceringen af en ny kampagne fra Alpecin betyder nemlig, at holdet skifter sine blå farver ud med grå. De nye farver falder dog ikke i god jord, hos den anerkendte ekspert.

 

”Det er for kedeligt. Hvis man skulle lave den grå, skal man lave den rigtig grå - sådan rigtig østtysker grå. Jeg køber heller ikke rigtig det der demin-tema, før de faktisk får en demin-sponsor,” lyder konklusionen fra Holm, der dog samtidigt påpeger, at man før både demin og grå formåede at lave pæne trøjer.

 

”Jeg kunne meget bedre lide den gamle blå. Jeg synes faktisk, at de havde den kønneste blå trøje dengang.”

 

 

4. Cofidis 

Foto: A.S.O./Charly Lopez.

 

Nyt cykeltøj sættes ofte i forbindelse med en større økonomisk udskrivning. Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at et af WorldTourens mindste budgetter præsenterer en ny Tour-trøje.

 

Modsat Alpecin-Deceuninck skifter farverne ikke, men der er alligevel blevet plads til et nyt udtryk - men skaber det den ønskede opmærksomhed?

"Vi sidder i hvert fald og taler om den nu."

 

"Jeg er ikke grafiker, men det er ikke sådan en, hvor jeg tænker, at den skal jeg købe. Men jeg ryster omvendt ikke på hovedet. Jeg synes ikke, den er forfærdelig; den er sgu ok," lyder det lidt grinende, mens han fortsætter.

 

"Jeg tænker lidt praktisk: når de kører igennem Massif Central, er det meget rart med lidt hvidt på."

 

3. Visma | Lease a Bike

Foto: A.S.O./Billy Ceusters.

 

Modsat førnævnte har Visma-holdet altid haft en tradition for at skifte trøje. Det hollandske hold forbindes nemlig med en gul farve, der minder lidt for meget om Tourens gule trøje.

 

Tidligere år har man valgt brunlige eller mørke nuancer, men i år er der sket noget radikalt - Visma er blevet blå. Med henvisning til renæssancen dominerer en ny mørkeblå farve nemlig trøjen - men kommer de i mål?

 

"Ja, det synes jeg, at den gør. Jeg synes egentlig, at den er meget flot."

 

"Men jeg synes, at den er lidt for vild i forhold til holdet. Hvis man ser det i lyset af, at Visma er et meget konservativt hold, så overrasker den mig faktisk lidt. Renæssance-temaet havde måske passet bedre til et hold som EF Education," bemærker Holm.

 

2. Red Bull-BORA-hansgrohe

Foto: A.S.O./Billy Ceusters.

 

Nej, det er ikke Formel 1.

 

Men da Red Bull i starten af året købte majoriteten af BORA-hansgrohe, måtte tidspunktet vel komme, hvor holdet også skiftede stil - og modsat tidligere nævnte trøjer er denne kommet for at blive.

 

"Jeg havde måske håbet på lidt mere. Men det er godt, at Red Bull kommer ind i sporten, og så giver det selvfølgelig lidt Formel 1-vibes."

 

"Der er mange sponsorer på, men de mener det alvorligt. De lykkes meget godt med den. Hvis den havde været en anelse mere blå, var jeg nok blevet lidt gladere," er Holms forklaring på, at trøjen får andenpladsen.

 

1. Jayco AlUla

Foto: A.S.O./Charly LopezA.S.O./Billy Ceusters.

 

Øverst på Holms liste ligger Jayco AlUla. En orange top kombineres med en mørkere bund, hvor der samtidigt dannes et mønster, der sender tankerne hen på byen AlUla, der er navnesponsor for holdet.

 

"Jeg blev lidt overrasket, da de præsenterede den. Men jeg synes, det er en opgradering. Den er noget mere stilren," lyder det første indtryk.

 

"Jo længere sydpå du kommer, jo flere farver er der. Hvis du sætter dig ud og kigger på cykelstien i København, så kører næsten alle i sort eller mørkeblåt. Der er ikke mange, der kommer i orange. Hvis man sidder og kigger nede i Milano, så kommer folk i lidt flere farver."

 

"Jo mere man kigger på den, jo gladere bliver man. Den er flot - det har de gjort godt," lyder det.

 

I er uenige

Brian Holm er ikke den eneste, der er blevet spurgt til råds - i forbindelse med lanceringen af trøjerne har Feltet.dk også spurgt jer læsere, hvilken der er jeres favorit.

 

Og her kommer trøjerne ind i en lidt anderledes rækkefølge.

 

Fælles er dog, at Alpecins nye grå skal have en sidsteplads, mens Cofidis og Red Bull beholder henholdsvis anden- og fjerdepladsen.

 

Læserne foretrækker dog ikke Jaycos orange farver, men derimod den nye blå fra Visma.

 

Læsernes rangering:

1. Visma | Lease a Bike

2. Red Bull-BORA-hansgrohe

3. Jayco AlUla

4. Cofidis

5. Alpecin-Deceuninck

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet