27.06.2024 @ 16:00

Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.

Datoen siger i dag d. 27/6, og om to dage går årets Tour de France løs. For storholdet Lidl-Trek bliver verdens største cykelløb i år på en helt ny cykel. Trek Madone Gen 8, som er overtitlen for en flåde af nye cykler i alle prisklasser, er også den selvsamme cykel, som danske Mads Pedersen og co. stiller til start på i årets udgave.

 

 

Faktisk er cyklen allerede blevet smuglanceret, idet selvsamme Mads Pedersen vandt 1. etape af opvarmningsløbet Criterium du Dauphine på netop denne cykel, hvilket kun tilføjede til spekulationerne om den nye cykel.

 

Nogen kalder det en pandang til Specialized Tarmac. Spørger man Trek selv, er det noget helt andet. De kalder cyklen et supervåben og den eneste cykel, deres ryttere behøver at køre på.

 

Trek Émondas afgang

I forlængelse af det vil det også markere enden på den velkendte bjergcykelserie fra Trek, Émonda. Den nye Trek Madone er nemlig også en bjergcykel, og for kenderen vil det måske undre en smule. For Trek Madone har traditionelt set været anerkendt som en aero-cykel, altså en cykel for de hurtige ryttere. Under Tour de France sidste år gjorde Mads Pedersen sig bemærket ved blandt andet at vælge sin Madone selv på de hårde bjergetaper.

 

Og faktisk har det ønske været tilstede hos flere af holdets ryttere, ja selv bjergryttere, som ikke følte, de havde en cykel, der kunne holde feltet stangen i udbrud. Det har de så nu, for den nye Trek Madone er et mix af begge.

 

Farten er den samme som de tidligere Madone, hvilket vil sige, at ved 200W kører Trek Madone Gen 8 præcis 77 sekunder hurtigere i timen end en Émonda under samme forhold. Men det helt store er, at den nye Trek Madone vejer det samme som en bjergcykel. Hvordan gør man lige det? Det gør man f.eks. ved at ændre på rammestørrelser, gøre rammerne dynamiske afhængig af størrelsen på cyklen og implementere superlette men aerodynamiske dunke og dunkeholdere.

 

Vi er ude i et "best of both worlds".

 

 

Vores test af cyklen

Vi fik lov at køre et par testture på den nye cykel til Treks media camp på et hemmeligt sted i nærheden af Madrid. Det kan I læse meget mere om i vores digitale cykelmagasin på Motionsfeltet.dk, som udkommer netop i dag. Her viser vi flere billeder, videoer og beskriver oplevelsen af at køre på den nye cykel i større detaljegrad. Men alligevel får I selvfølgelig lidt her. For sikke en cykel. Den nye Madone er en hurtig cykel, men vi testede den faktisk i bjergene.

 

 

For det, vi skulle opleve, var momentet, når man rejste sig første gang opad, og cyklen med det samme gav efter. Det var en så let og legende acceleration og medgørlighed ved en cykel, som jeg ikke selv har oplevet før. Man har lyst til at klatre på denne cykel.

 

Nedkørslen var også en leg, og pludselig kom hurtigheden til sit gode. Man flyver afsted, og det er uden tvivl et legetøj for fartdjævlen. For den danske motionist får man pludselig en maskine, der kan køre hurtigt på de flade veje, men også være en hjælp selv på de små bakker. Ja, og så kan man jo pakke cyklen i bilen, tage til Alsace og uden bekymring klatre løs i Vogesernes bjerge. Om aftenen kunne man så fejre succesen med et lokalt glas vin.

 

De vigtigste detaljer

  • - OCLV 900 Carbon er det store salgsargument for denne cykel. Vi holder os på det bedste carbon på markedet, hvilket gør meget godt for cyklen både på vægt, stivhed og fart.
  •  
  • - Nye former på rammen gør, at cyklen er bedre optimeret. Formerne afhænger af størrelsen på cyklen, hvilket gør, at selv de helt små eller helt store ryttere får mest muligt ud af denne racer.
  •  
  • - Hurtige nye RSL Aero-drikkedunke (og holdere). Disse dunke fås også separat, og holderne kan også holde andre dunke. Man skal altså som løbsrytter ikke være bekymret for kompatibiliteten med neutrale dunke.
  •  
  • - ISOFlow er forbedret og endnu engang implementeret. Den velkendte hulformede udgang på bagsiden af rammen, også kendt som ISOFlow, findes også på denne model. Formålet er både aero og komfort, og en af de nyere ting ved cyklen er, at stød absorberes bedre op gennem sadlen.

 

  •  
  • - Mere kompakt form på styret. Så kan man jo også være så aero som Skjelmose med et 3 cm smallere styr.
  • Plads til bredere dæk. Hvilket jo altid er en kamp mellem aerodynamik og krav fra omverdenen. 33 mm er den nye øvre grænse. Så er den jo også klar til Paris-Roubaix.

 

Den første vurdering

Med mulighed for en senere mere dybdegående test starter vi med førstehåndsindtrykket. Trek Madone Gen 8 er en cykel, som virkelig lever op til enhver forventning, man kunne have.

 

Du sætter dig på cyklen, og med det samme føler du, at du kan køre hurtigt. Ikke bare lidt hurtigt, men virkelig hurtigt. Cyklen overrasker også opad. Da jeg rejste mig i pedalerne, accelererede cyklen lige med det samme. Den slags giver efter for rytterens vilje er intet andet end motiverende. Du får simpelthen lyst til at køre videre på cyklen.

 

 

Derfor er jeg allerede klar til at give en forsigtig anbefaling til denne cykel. Netop fordi du får alt i en pakke. Om du er ægte væddeløber eller bare motionist, så får du her den eneste landevejscykel, du strengt taget behøver at eje. Og er det ikke lidt et stort salgsargument i sig selv?

 

Ud over det kan du selv designe udseendet på din cykel, hvis du altså vil betale det ekstra for det. Med Project One, som de tidligere generationer, kan du altså sætte dit eget personlige præg på din cykel.

 

Men du kan selvfølgelig også gå med de ellers fine standardfarver. Selv kørte jeg på en Bordeauxrød cykel, men hvis du virkelig er i den rigtige stemning, så hvorfor ikke gå med teamfarverne, som nærmest ligner en vaskeægte LEGO-cykel?

 

Vi gemmer karakteren til den rigtige test, så følg med på siden, når vi vender tilbage.

 

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.
Test: Scott Foil RC 30
En rendyrket aeroracer, som gør sig godt, hvis man er til høj fart og en stabil platform, når der køres stærkt i en vanvittig flot finish med en klar opgraderingsmulighed for at optimere oplevelsen endnu mere.  
Tidligere dansk WorldTour-rytter bliver talentchef og sportsdirektør
Niklas Eg fortsætter i cykelsporten, men det bliver ikke kun i sadlen.
Udbygger sin vilde World Cup-rekorder
Fantastiske Nino Schurter (38 år gammel!) sejrede på 4. afdeling af World Cuppen i Val di Sole (Italien), dermed sætter han nu to nye rekorder. 
Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL starter i næste uge. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Oplagt udbrudsdag i vente - følg med på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på Tour de France på Feltet.dk's app. Følg Jonas Vingegaard og Tadej Pogacars kamp om Tour-sejren og kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?
Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet