30.07.2021 @ 08:15

Danmark er i sandhed et yndigt land. Især om sommeren, hvor brisen rusker blidt i træernes kroner og får kornet til at bølge; hvor vandet er kølende i den hede sol og hvor sandet føles varmt og blødt under tæerne. Danmark er magisk og der er mange måder at holde ferie i Danmark på. Én af dem kan være at hoppe på cyklen og se landet fra sadlen. Der er nemlig mange muligheder for at holde en skøn cykelferie herhjemme og du kan selv tilrette, hvor kort eller lang den skal være. I denne artikel får du derfor et par forslag til, hvor cykelturen kan gå hen i det ganske danske land.

 

Noget for enhver

Der er nemlig noget for enhver uanset om det bare skal være en hurtig smuttur ud i landet eller en længere og mere seriøs tur - og det er uanset om du er til landevejscykling, mountainbike gennem kuperet terræn, en stille hyggetur eller en anstrengende maratontur. Uanset hvad så bliver du dog nogle gange bare nødt til at hoppe af cyklen og slappe af lidt. Ligge i skyggen under et skønt træ og se en god bog, bruge lidt af tiden på online kasinospil, eller spille et andet sjovt spil på din smartphone; måske skal dine reserver fyldes op med mad og drikke eller måske har du bare brug for en hurtig lur i skyggen for at kunne oplade batterierne.

 

Når du skal til at planlægge din rute, så er der et par ting at tage højde for. For det første så skal du finde ud af, hvor turen skal gå hen. I Danmark findes der et indviklet netværk af cykelstier, der strækker sig over 3500 kilometer. Disse ruter kaldes for Danmarks 11 nationale cykelruter og de forbinder kort sagt landet på kryds og tværs fra øst til vest og fra nord til syd. Skal det for eksempel være en naturskøn tur væk fra trafikken, så kan du overveje ruten N1, der i alt er på omkring 560 km. Her er det bedst med brede dæk eller ligefrem en mountainbike, for det meste af ruten er på grusstier. Der findes selvfølgelig også de lækre, specialdesignede gravelcykler, hvis man skal gå hele linen ud. Ruten kaldes for Vestkystruten og løber fra Rudbøl til Skagen. Du kan også tage N2’eren fra Hanstholm til København, der på trods af sine 420 km faktisk er en rigtig skøn og afslappet tur, der er helt perfekt til nybegynderen på sin første lange tur.

 

Er du mere til asfalteret vej og masser af sceneskift, så er du N6-turen fra Esbjerg til København, du skal ud på. Den er primært på asfaltvej og tager dig i direkte rute fra Jyllands skønne natur over Fyns bølgende kornmarker og ender i Københavns urbane gader.

 

N8 er Østersøruten. Den er på hele 820 km og tager dig gennem en masse skøn natur tæt ved havet og gennem en skøn perlerække af små byer og øer.

 

Det skønne ved disse ruter er, at man selvfølgelig ikke behøver cykle alle de mange hundredvis af kilometer. Man kan hoppe på og af ligesom det passer en og krydse ruterne på alle leder og kanter. Men faktum er, at de i hvert fald fører dig sikkert gennem det danske land på kryds og tværs.  

 

De praktiske ting

Foto af Sandro Kadolfer CC0 1.0 / Caption: Løkken er en skøn destination for den cykelglade naturelsker.
 

Når du skal ud på en cykeltur, så er der selvfølgelig nogle ting, du skal have styr på - alt efter hvor lang turen skal være. Udstyret skal være i orden, du skal være sikker på, at du har nok mad og drikke med eller at du i det mindste ved, hvor det kan skaffes på vejen. Det gode ved at cykle rundt i Danmark er, at man sjældent er langt fra noget. Der er aldrig langt til det nærmeste supermarked, hvis det brænder på. Det giver også muligheden for at spare på oppakningen af for eksempel vand og proviant. Hvis turen er lang, kan du nemlig bare indlægge et par indkøbsture langs ruten. Slutteligt så er det altid en god idé at alliere sig med en ven eller to. Det kan være, I skal køre turen sammen, hvilket både er hyggeligt, men også mere sikkert end alene, men det kan også udmønte sig i, at vennen bare er en back up buddy. Sådan en ven, der altid lige tjekker ind og som ved, hvor du er, hvis uheldet skulle være ude.

 

Vi håber, du har fået lidt inspiration til din næste (eller måske første) cykeltur. Danmark er et skønt land og cykle i med mange fede attraktioner, museer og naturoplevelser og det kan også anbefales at tilrettelægge turen, så den går forbi nogle af disse skønne oplevelser.

 

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x