30.07.2021 @ 08:15

Danmark er i sandhed et yndigt land. Især om sommeren, hvor brisen rusker blidt i træernes kroner og får kornet til at bølge; hvor vandet er kølende i den hede sol og hvor sandet føles varmt og blødt under tæerne. Danmark er magisk og der er mange måder at holde ferie i Danmark på. Én af dem kan være at hoppe på cyklen og se landet fra sadlen. Der er nemlig mange muligheder for at holde en skøn cykelferie herhjemme og du kan selv tilrette, hvor kort eller lang den skal være. I denne artikel får du derfor et par forslag til, hvor cykelturen kan gå hen i det ganske danske land.

 

Noget for enhver

Der er nemlig noget for enhver uanset om det bare skal være en hurtig smuttur ud i landet eller en længere og mere seriøs tur - og det er uanset om du er til landevejscykling, mountainbike gennem kuperet terræn, en stille hyggetur eller en anstrengende maratontur. Uanset hvad så bliver du dog nogle gange bare nødt til at hoppe af cyklen og slappe af lidt. Ligge i skyggen under et skønt træ og se en god bog, bruge lidt af tiden på online kasinospil, eller spille et andet sjovt spil på din smartphone; måske skal dine reserver fyldes op med mad og drikke eller måske har du bare brug for en hurtig lur i skyggen for at kunne oplade batterierne.

 

Når du skal til at planlægge din rute, så er der et par ting at tage højde for. For det første så skal du finde ud af, hvor turen skal gå hen. I Danmark findes der et indviklet netværk af cykelstier, der strækker sig over 3500 kilometer. Disse ruter kaldes for Danmarks 11 nationale cykelruter og de forbinder kort sagt landet på kryds og tværs fra øst til vest og fra nord til syd. Skal det for eksempel være en naturskøn tur væk fra trafikken, så kan du overveje ruten N1, der i alt er på omkring 560 km. Her er det bedst med brede dæk eller ligefrem en mountainbike, for det meste af ruten er på grusstier. Der findes selvfølgelig også de lækre, specialdesignede gravelcykler, hvis man skal gå hele linen ud. Ruten kaldes for Vestkystruten og løber fra Rudbøl til Skagen. Du kan også tage N2’eren fra Hanstholm til København, der på trods af sine 420 km faktisk er en rigtig skøn og afslappet tur, der er helt perfekt til nybegynderen på sin første lange tur.

 

Er du mere til asfalteret vej og masser af sceneskift, så er du N6-turen fra Esbjerg til København, du skal ud på. Den er primært på asfaltvej og tager dig i direkte rute fra Jyllands skønne natur over Fyns bølgende kornmarker og ender i Københavns urbane gader.

 

N8 er Østersøruten. Den er på hele 820 km og tager dig gennem en masse skøn natur tæt ved havet og gennem en skøn perlerække af små byer og øer.

 

Det skønne ved disse ruter er, at man selvfølgelig ikke behøver cykle alle de mange hundredvis af kilometer. Man kan hoppe på og af ligesom det passer en og krydse ruterne på alle leder og kanter. Men faktum er, at de i hvert fald fører dig sikkert gennem det danske land på kryds og tværs.  

 

De praktiske ting

Foto af Sandro Kadolfer CC0 1.0 / Caption: Løkken er en skøn destination for den cykelglade naturelsker.
 

Når du skal ud på en cykeltur, så er der selvfølgelig nogle ting, du skal have styr på - alt efter hvor lang turen skal være. Udstyret skal være i orden, du skal være sikker på, at du har nok mad og drikke med eller at du i det mindste ved, hvor det kan skaffes på vejen. Det gode ved at cykle rundt i Danmark er, at man sjældent er langt fra noget. Der er aldrig langt til det nærmeste supermarked, hvis det brænder på. Det giver også muligheden for at spare på oppakningen af for eksempel vand og proviant. Hvis turen er lang, kan du nemlig bare indlægge et par indkøbsture langs ruten. Slutteligt så er det altid en god idé at alliere sig med en ven eller to. Det kan være, I skal køre turen sammen, hvilket både er hyggeligt, men også mere sikkert end alene, men det kan også udmønte sig i, at vennen bare er en back up buddy. Sådan en ven, der altid lige tjekker ind og som ved, hvor du er, hvis uheldet skulle være ude.

 

Vi håber, du har fået lidt inspiration til din næste (eller måske første) cykeltur. Danmark er et skønt land og cykle i med mange fede attraktioner, museer og naturoplevelser og det kan også anbefales at tilrettelægge turen, så den går forbi nogle af disse skønne oplevelser.

 

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x