11.05.2021 @ 11:00

Canyon lancerer i dag en ny gravelcykel: Grizl. Feltet.dk kigger nærmere på cyklen og dens egenskaber.

Der er blevet sagt meget om gravelcykling i løbet af de seneste år - både definerende, fortolkende og forklarende for at prøve at forstå, hvad ’det’ lige præcis handler om.

Men en ting er sikkert. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er gravelcykling kommet for at blive. 

 

I 2018 lancerede Canyon gravelcyklen Grailen, som er cyklen, der afspejlede Canyons modige tilgang til cykelscenen. Med dens ikoniske design og revolutionerende dobbeltdækker cockpit fik den hurtigt stor betydning på gravelscenen.

Især det dobbelte styr gav meget omtale, men delte også vandene. Måske for meget? Styret er i hvert fald droppet på Canyons nye gravelmodel Grizl. 

 

Feltet.dk på en af deres testture af Grizl-cyklen
 

Så, hvorfor en ny gravelserie?
Det er nemt. Det brede udvalg af ryttere, cykelstile og ikke mindst forskellige terræner forbundet med gravelcykling betyder, at der ikke er en gravelcykel, der kan det hele.

Ligesom ved mountainbikes handler det om den rette cykel til det rette terræn og rute. Netop derfor ser Canyon ikke længere gravelcykling som et produkt, men derimod en komplet verden. Lige fra hurtige, effektive, allroad cykler til XC mountainbikes. 

Canyon skriver i forbindelse med lanceringen, at de tror på, at man skal have en komplet serie af cykler for at kunne tilfredstille forskellige gravelryttere.

"Vi kalder det et Gravel Spektrum," lyder det fra den tyske producent. 

 

Derfor Canyon Grizl
Derfor har Canyon udviklet en ny gravelcykel, som hedder Grizl, der giver svar på et enkelt spørgsmål: Hvordan kunne Canyon udvide deres eget Gravel Spektrum til at dække flere basisbehov hos flere ryttere?

"På et område vægtede vi modularitet samt at give ryttere muligheden for at tilpasse deres opsætning til, hvordan de gerne vil cykle. Om det er til bikepacking, cykelløb eller hyggeture, ville vi gerne give flere ryttere bedre muligheder," sagde Canyons ingeniør Mataj Sömen på et webseminar for udvalgte journalister tidligere på måneden.

"Vi ville også gerne afspejle udviklingen inden for gravel, hvor ryttere nu kan tilføre endnu mere teknisk terræn til deres gravelrutiner. Vi ville gerne lave et alternativ til Grailen."

Det er bestemt lykkedes for Canyon. Feltet.dk har haft den nye Grizl cykel stillet til rådighed i et par uger, før denne lancering og det har været en rigtig god oplevelse. Vi vil senere på måneden komme med en "First Ride" oplevelse af, hvordan cyklen performer. 

 


Feltet.dk på en af deres testture af cyklen


Hvad kan man forvente af Grizl gravelcykel?

Cyklen er bygget til at gå på oplevelse i naturen og terrænet. Cyklen ligger godt i terrænet, er hurtig og giver mulighed for mange forskellige opsætninger. Altså alt hvad du har brug for, hvis du vil køre gravelcykel. Lige fra endagsture til uge-lange ture, så er du sikret topfunktionalitet med Canyon Grizl, da cyklen er velovervejet designet. 

 

Grizl er tilgængelig i to forskellige modeller: den holdbare og brugbare Grizl CF SL samt topmodellen CF SLX med dens superlette 950 gram carbonramme. Vægten er inklusiv lakering, størrelse mediumm og inklusiv smådele.
 

Alle modeller er designet med den præcise og performance orienterede Gravel Pro geometri, som Canyon originalt udviklede til Grail´en. For at sikre mere konsekvent køreperformance til alle ryttere, tilbyder Canyon cyklen i syv rammestørrelser (2XS - 2XL) og skaber dermed en af de bredeste serier på markedet.

For yderligere at optimere køreposition og handling til mindre ryttere, er 2XS og XS cykler udstyret med mindre 650B hjulsæt, mens større rammestørrelser udstyres med 700C. 


Leveres med 45 mm bredde dæk

Til de mere krævende ruter, som f.eks. ujævne grusveje eller lidt sværere spor i skoven, har Canyon sat bredere dæk på cyklen, så du har meget komfort og greb, når du skal på opdagelsesrejse. Cyklen ruller godt på asfalten, selvom der er brede dæk.

Alle Grizl modeller leveres med 45 mm dæk, som standard monteret på tubeless-ready fælge. Cyklerne har plads til op til 50 mm dæk til dem, der kræver endnu bredere dæk, men grunden til at cyklen kommer med 45 mm dæk, er fordi der er mulighed for at påmontere skærme på cyklerne, hvis man ønsker det.

For at cykelryttere kan have alt deres værktøj, reservedele, tøj og ernæring med er Grizl også designet med tre monteringshuller på forgaflen, et beslag på overrøret samt huller til en tredje flaskeholder under skrårøret (kun CF SL modeller). Ved hver monteringshul på cyklen, er der beskrevet, hvor hårdt skruerne må strammes, max belastning og hvilken skrue det skal benyttes  / Foto: Roo Fowler
 

For maksimal alsidighed samt all-round brugbarhed er Grizl udstyret med en række progressive komponenter og egenskaber, der er helt nye for en Canyon gravelcykel.

Til de mere tekniske ryttere, har Canyon designet Grizl-modellen med indvendig kabelføring, så der kan påmonteres en til dropperpost på cyklen, hvis man ønsker det. Canyon blev også på webseminaret spurgt til, om det var muligt at påmontere forgaflen med affjedring. Det forklarede Canyon, at det var det, men man skulle være opmærksom på en række ting, hvis man gik i gang med det projekt. Det var vigtigt, at det kunne spille sammen med cockpittet.

Grizl er også både 1-by og 2-by kompatibel med Shimano GRX samt Campagnolo Ekar, dermed kan du få en stor gearvariation. 

 

Canyons ingeniører slog desuden fast på webseminaret, at cyklen var både bygget til fart, men også til at gå på oplevelse og bikepacking. Derfor har Canyon i samarbejdet med Apidura, der er førende på markedet indenfor cykeltasker, tilpasset Grizl-cyklen til at gå på opdagelse.


Her ses cyklen påmonteret "Apidura x Canyon" cykeltasker / Foto: Roo Fowler

"Apidura x Canyon" cykeltasker er klar til alle slags gravelture og er lige så performance orienterede som Grizl. Med inspiration fra Apiduras Race og Backcountry kollektion er taskerne lette, vandtætte og holdbare nok til at kunne klare alt lige fra en let tur fra arbejde til et 200 kilometer langt graveltur med bikepacking. Kollektionen er tilgængeligt eksklusivt på Canyon.com og Apidura.com. 

 

Grizl CF SL modellerne vil blive tilgængelige fra 15.799 kroner til 21.999 kroner, mens topmodellerne Grizl CF SLX vil kunne fås til 35.499 kroner til 36.299 kroner.

Alle syv modeller i Grizl serien er lanceret i dag på canyon.com.

 

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet