11.05.2021 @ 11:00

Canyon lancerer i dag en ny gravelcykel: Grizl. Feltet.dk kigger nærmere på cyklen og dens egenskaber.

Der er blevet sagt meget om gravelcykling i løbet af de seneste år - både definerende, fortolkende og forklarende for at prøve at forstå, hvad ’det’ lige præcis handler om.

Men en ting er sikkert. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er gravelcykling kommet for at blive. 

 

I 2018 lancerede Canyon gravelcyklen Grailen, som er cyklen, der afspejlede Canyons modige tilgang til cykelscenen. Med dens ikoniske design og revolutionerende dobbeltdækker cockpit fik den hurtigt stor betydning på gravelscenen.

Især det dobbelte styr gav meget omtale, men delte også vandene. Måske for meget? Styret er i hvert fald droppet på Canyons nye gravelmodel Grizl. 

 

Feltet.dk på en af deres testture af Grizl-cyklen
 

Så, hvorfor en ny gravelserie?
Det er nemt. Det brede udvalg af ryttere, cykelstile og ikke mindst forskellige terræner forbundet med gravelcykling betyder, at der ikke er en gravelcykel, der kan det hele.

Ligesom ved mountainbikes handler det om den rette cykel til det rette terræn og rute. Netop derfor ser Canyon ikke længere gravelcykling som et produkt, men derimod en komplet verden. Lige fra hurtige, effektive, allroad cykler til XC mountainbikes. 

Canyon skriver i forbindelse med lanceringen, at de tror på, at man skal have en komplet serie af cykler for at kunne tilfredstille forskellige gravelryttere.

"Vi kalder det et Gravel Spektrum," lyder det fra den tyske producent. 

 

Derfor Canyon Grizl
Derfor har Canyon udviklet en ny gravelcykel, som hedder Grizl, der giver svar på et enkelt spørgsmål: Hvordan kunne Canyon udvide deres eget Gravel Spektrum til at dække flere basisbehov hos flere ryttere?

"På et område vægtede vi modularitet samt at give ryttere muligheden for at tilpasse deres opsætning til, hvordan de gerne vil cykle. Om det er til bikepacking, cykelløb eller hyggeture, ville vi gerne give flere ryttere bedre muligheder," sagde Canyons ingeniør Mataj Sömen på et webseminar for udvalgte journalister tidligere på måneden.

"Vi ville også gerne afspejle udviklingen inden for gravel, hvor ryttere nu kan tilføre endnu mere teknisk terræn til deres gravelrutiner. Vi ville gerne lave et alternativ til Grailen."

Det er bestemt lykkedes for Canyon. Feltet.dk har haft den nye Grizl cykel stillet til rådighed i et par uger, før denne lancering og det har været en rigtig god oplevelse. Vi vil senere på måneden komme med en "First Ride" oplevelse af, hvordan cyklen performer. 

 


Feltet.dk på en af deres testture af cyklen


Hvad kan man forvente af Grizl gravelcykel?

Cyklen er bygget til at gå på oplevelse i naturen og terrænet. Cyklen ligger godt i terrænet, er hurtig og giver mulighed for mange forskellige opsætninger. Altså alt hvad du har brug for, hvis du vil køre gravelcykel. Lige fra endagsture til uge-lange ture, så er du sikret topfunktionalitet med Canyon Grizl, da cyklen er velovervejet designet. 

 

Grizl er tilgængelig i to forskellige modeller: den holdbare og brugbare Grizl CF SL samt topmodellen CF SLX med dens superlette 950 gram carbonramme. Vægten er inklusiv lakering, størrelse mediumm og inklusiv smådele.
 

Alle modeller er designet med den præcise og performance orienterede Gravel Pro geometri, som Canyon originalt udviklede til Grail´en. For at sikre mere konsekvent køreperformance til alle ryttere, tilbyder Canyon cyklen i syv rammestørrelser (2XS - 2XL) og skaber dermed en af de bredeste serier på markedet.

For yderligere at optimere køreposition og handling til mindre ryttere, er 2XS og XS cykler udstyret med mindre 650B hjulsæt, mens større rammestørrelser udstyres med 700C. 


Leveres med 45 mm bredde dæk

Til de mere krævende ruter, som f.eks. ujævne grusveje eller lidt sværere spor i skoven, har Canyon sat bredere dæk på cyklen, så du har meget komfort og greb, når du skal på opdagelsesrejse. Cyklen ruller godt på asfalten, selvom der er brede dæk.

Alle Grizl modeller leveres med 45 mm dæk, som standard monteret på tubeless-ready fælge. Cyklerne har plads til op til 50 mm dæk til dem, der kræver endnu bredere dæk, men grunden til at cyklen kommer med 45 mm dæk, er fordi der er mulighed for at påmontere skærme på cyklerne, hvis man ønsker det.

For at cykelryttere kan have alt deres værktøj, reservedele, tøj og ernæring med er Grizl også designet med tre monteringshuller på forgaflen, et beslag på overrøret samt huller til en tredje flaskeholder under skrårøret (kun CF SL modeller). Ved hver monteringshul på cyklen, er der beskrevet, hvor hårdt skruerne må strammes, max belastning og hvilken skrue det skal benyttes  / Foto: Roo Fowler
 

For maksimal alsidighed samt all-round brugbarhed er Grizl udstyret med en række progressive komponenter og egenskaber, der er helt nye for en Canyon gravelcykel.

Til de mere tekniske ryttere, har Canyon designet Grizl-modellen med indvendig kabelføring, så der kan påmonteres en til dropperpost på cyklen, hvis man ønsker det. Canyon blev også på webseminaret spurgt til, om det var muligt at påmontere forgaflen med affjedring. Det forklarede Canyon, at det var det, men man skulle være opmærksom på en række ting, hvis man gik i gang med det projekt. Det var vigtigt, at det kunne spille sammen med cockpittet.

Grizl er også både 1-by og 2-by kompatibel med Shimano GRX samt Campagnolo Ekar, dermed kan du få en stor gearvariation. 

 

Canyons ingeniører slog desuden fast på webseminaret, at cyklen var både bygget til fart, men også til at gå på oplevelse og bikepacking. Derfor har Canyon i samarbejdet med Apidura, der er førende på markedet indenfor cykeltasker, tilpasset Grizl-cyklen til at gå på opdagelse.


Her ses cyklen påmonteret "Apidura x Canyon" cykeltasker / Foto: Roo Fowler

"Apidura x Canyon" cykeltasker er klar til alle slags gravelture og er lige så performance orienterede som Grizl. Med inspiration fra Apiduras Race og Backcountry kollektion er taskerne lette, vandtætte og holdbare nok til at kunne klare alt lige fra en let tur fra arbejde til et 200 kilometer langt graveltur med bikepacking. Kollektionen er tilgængeligt eksklusivt på Canyon.com og Apidura.com. 

 

Grizl CF SL modellerne vil blive tilgængelige fra 15.799 kroner til 21.999 kroner, mens topmodellerne Grizl CF SLX vil kunne fås til 35.499 kroner til 36.299 kroner.

Alle syv modeller i Grizl serien er lanceret i dag på canyon.com.

 

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x