11.05.2021 @ 11:00

Canyon lancerer i dag en ny gravelcykel: Grizl. Feltet.dk kigger nærmere på cyklen og dens egenskaber.

Der er blevet sagt meget om gravelcykling i løbet af de seneste år - både definerende, fortolkende og forklarende for at prøve at forstå, hvad ’det’ lige præcis handler om.

Men en ting er sikkert. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er gravelcykling kommet for at blive. 

 

I 2018 lancerede Canyon gravelcyklen Grailen, som er cyklen, der afspejlede Canyons modige tilgang til cykelscenen. Med dens ikoniske design og revolutionerende dobbeltdækker cockpit fik den hurtigt stor betydning på gravelscenen.

Især det dobbelte styr gav meget omtale, men delte også vandene. Måske for meget? Styret er i hvert fald droppet på Canyons nye gravelmodel Grizl. 

 

Feltet.dk på en af deres testture af Grizl-cyklen
 

Så, hvorfor en ny gravelserie?
Det er nemt. Det brede udvalg af ryttere, cykelstile og ikke mindst forskellige terræner forbundet med gravelcykling betyder, at der ikke er en gravelcykel, der kan det hele.

Ligesom ved mountainbikes handler det om den rette cykel til det rette terræn og rute. Netop derfor ser Canyon ikke længere gravelcykling som et produkt, men derimod en komplet verden. Lige fra hurtige, effektive, allroad cykler til XC mountainbikes. 

Canyon skriver i forbindelse med lanceringen, at de tror på, at man skal have en komplet serie af cykler for at kunne tilfredstille forskellige gravelryttere.

"Vi kalder det et Gravel Spektrum," lyder det fra den tyske producent. 

 

Derfor Canyon Grizl
Derfor har Canyon udviklet en ny gravelcykel, som hedder Grizl, der giver svar på et enkelt spørgsmål: Hvordan kunne Canyon udvide deres eget Gravel Spektrum til at dække flere basisbehov hos flere ryttere?

"På et område vægtede vi modularitet samt at give ryttere muligheden for at tilpasse deres opsætning til, hvordan de gerne vil cykle. Om det er til bikepacking, cykelløb eller hyggeture, ville vi gerne give flere ryttere bedre muligheder," sagde Canyons ingeniør Mataj Sömen på et webseminar for udvalgte journalister tidligere på måneden.

"Vi ville også gerne afspejle udviklingen inden for gravel, hvor ryttere nu kan tilføre endnu mere teknisk terræn til deres gravelrutiner. Vi ville gerne lave et alternativ til Grailen."

Det er bestemt lykkedes for Canyon. Feltet.dk har haft den nye Grizl cykel stillet til rådighed i et par uger, før denne lancering og det har været en rigtig god oplevelse. Vi vil senere på måneden komme med en "First Ride" oplevelse af, hvordan cyklen performer. 

 


Feltet.dk på en af deres testture af cyklen


Hvad kan man forvente af Grizl gravelcykel?

Cyklen er bygget til at gå på oplevelse i naturen og terrænet. Cyklen ligger godt i terrænet, er hurtig og giver mulighed for mange forskellige opsætninger. Altså alt hvad du har brug for, hvis du vil køre gravelcykel. Lige fra endagsture til uge-lange ture, så er du sikret topfunktionalitet med Canyon Grizl, da cyklen er velovervejet designet. 

 

Grizl er tilgængelig i to forskellige modeller: den holdbare og brugbare Grizl CF SL samt topmodellen CF SLX med dens superlette 950 gram carbonramme. Vægten er inklusiv lakering, størrelse mediumm og inklusiv smådele.
 

Alle modeller er designet med den præcise og performance orienterede Gravel Pro geometri, som Canyon originalt udviklede til Grail´en. For at sikre mere konsekvent køreperformance til alle ryttere, tilbyder Canyon cyklen i syv rammestørrelser (2XS - 2XL) og skaber dermed en af de bredeste serier på markedet.

For yderligere at optimere køreposition og handling til mindre ryttere, er 2XS og XS cykler udstyret med mindre 650B hjulsæt, mens større rammestørrelser udstyres med 700C. 


Leveres med 45 mm bredde dæk

Til de mere krævende ruter, som f.eks. ujævne grusveje eller lidt sværere spor i skoven, har Canyon sat bredere dæk på cyklen, så du har meget komfort og greb, når du skal på opdagelsesrejse. Cyklen ruller godt på asfalten, selvom der er brede dæk.

Alle Grizl modeller leveres med 45 mm dæk, som standard monteret på tubeless-ready fælge. Cyklerne har plads til op til 50 mm dæk til dem, der kræver endnu bredere dæk, men grunden til at cyklen kommer med 45 mm dæk, er fordi der er mulighed for at påmontere skærme på cyklerne, hvis man ønsker det.

For at cykelryttere kan have alt deres værktøj, reservedele, tøj og ernæring med er Grizl også designet med tre monteringshuller på forgaflen, et beslag på overrøret samt huller til en tredje flaskeholder under skrårøret (kun CF SL modeller). Ved hver monteringshul på cyklen, er der beskrevet, hvor hårdt skruerne må strammes, max belastning og hvilken skrue det skal benyttes  / Foto: Roo Fowler
 

For maksimal alsidighed samt all-round brugbarhed er Grizl udstyret med en række progressive komponenter og egenskaber, der er helt nye for en Canyon gravelcykel.

Til de mere tekniske ryttere, har Canyon designet Grizl-modellen med indvendig kabelføring, så der kan påmonteres en til dropperpost på cyklen, hvis man ønsker det. Canyon blev også på webseminaret spurgt til, om det var muligt at påmontere forgaflen med affjedring. Det forklarede Canyon, at det var det, men man skulle være opmærksom på en række ting, hvis man gik i gang med det projekt. Det var vigtigt, at det kunne spille sammen med cockpittet.

Grizl er også både 1-by og 2-by kompatibel med Shimano GRX samt Campagnolo Ekar, dermed kan du få en stor gearvariation. 

 

Canyons ingeniører slog desuden fast på webseminaret, at cyklen var både bygget til fart, men også til at gå på oplevelse og bikepacking. Derfor har Canyon i samarbejdet med Apidura, der er førende på markedet indenfor cykeltasker, tilpasset Grizl-cyklen til at gå på opdagelse.


Her ses cyklen påmonteret "Apidura x Canyon" cykeltasker / Foto: Roo Fowler

"Apidura x Canyon" cykeltasker er klar til alle slags gravelture og er lige så performance orienterede som Grizl. Med inspiration fra Apiduras Race og Backcountry kollektion er taskerne lette, vandtætte og holdbare nok til at kunne klare alt lige fra en let tur fra arbejde til et 200 kilometer langt graveltur med bikepacking. Kollektionen er tilgængeligt eksklusivt på Canyon.com og Apidura.com. 

 

Grizl CF SL modellerne vil blive tilgængelige fra 15.799 kroner til 21.999 kroner, mens topmodellerne Grizl CF SLX vil kunne fås til 35.499 kroner til 36.299 kroner.

Alle syv modeller i Grizl serien er lanceret i dag på canyon.com.

 

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/Antwan Tolhoek skifter efter fem år hos Jumbo-Visma til amerikanske Trek - Segafredo. Hollænderen ønsker mere frihed.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tolhoek_paa_vej_vaek_fra_jumbo/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x