11.05.2021 @ 11:00

Canyon lancerer i dag en ny gravelcykel: Grizl. Feltet.dk kigger nærmere på cyklen og dens egenskaber.

Der er blevet sagt meget om gravelcykling i løbet af de seneste år - både definerende, fortolkende og forklarende for at prøve at forstå, hvad ’det’ lige præcis handler om.

Men en ting er sikkert. Uanset, hvordan man vender og drejer det, så er gravelcykling kommet for at blive. 

 

I 2018 lancerede Canyon gravelcyklen Grailen, som er cyklen, der afspejlede Canyons modige tilgang til cykelscenen. Med dens ikoniske design og revolutionerende dobbeltdækker cockpit fik den hurtigt stor betydning på gravelscenen.

Især det dobbelte styr gav meget omtale, men delte også vandene. Måske for meget? Styret er i hvert fald droppet på Canyons nye gravelmodel Grizl. 

 

Feltet.dk på en af deres testture af Grizl-cyklen
 

Så, hvorfor en ny gravelserie?
Det er nemt. Det brede udvalg af ryttere, cykelstile og ikke mindst forskellige terræner forbundet med gravelcykling betyder, at der ikke er en gravelcykel, der kan det hele.

Ligesom ved mountainbikes handler det om den rette cykel til det rette terræn og rute. Netop derfor ser Canyon ikke længere gravelcykling som et produkt, men derimod en komplet verden. Lige fra hurtige, effektive, allroad cykler til XC mountainbikes. 

Canyon skriver i forbindelse med lanceringen, at de tror på, at man skal have en komplet serie af cykler for at kunne tilfredstille forskellige gravelryttere.

"Vi kalder det et Gravel Spektrum," lyder det fra den tyske producent. 

 

Derfor Canyon Grizl
Derfor har Canyon udviklet en ny gravelcykel, som hedder Grizl, der giver svar på et enkelt spørgsmål: Hvordan kunne Canyon udvide deres eget Gravel Spektrum til at dække flere basisbehov hos flere ryttere?

"På et område vægtede vi modularitet samt at give ryttere muligheden for at tilpasse deres opsætning til, hvordan de gerne vil cykle. Om det er til bikepacking, cykelløb eller hyggeture, ville vi gerne give flere ryttere bedre muligheder," sagde Canyons ingeniør Mataj Sömen på et webseminar for udvalgte journalister tidligere på måneden.

"Vi ville også gerne afspejle udviklingen inden for gravel, hvor ryttere nu kan tilføre endnu mere teknisk terræn til deres gravelrutiner. Vi ville gerne lave et alternativ til Grailen."

Det er bestemt lykkedes for Canyon. Feltet.dk har haft den nye Grizl cykel stillet til rådighed i et par uger, før denne lancering og det har været en rigtig god oplevelse. Vi vil senere på måneden komme med en "First Ride" oplevelse af, hvordan cyklen performer. 

 


Feltet.dk på en af deres testture af cyklen


Hvad kan man forvente af Grizl gravelcykel?

Cyklen er bygget til at gå på oplevelse i naturen og terrænet. Cyklen ligger godt i terrænet, er hurtig og giver mulighed for mange forskellige opsætninger. Altså alt hvad du har brug for, hvis du vil køre gravelcykel. Lige fra endagsture til uge-lange ture, så er du sikret topfunktionalitet med Canyon Grizl, da cyklen er velovervejet designet. 

 

Grizl er tilgængelig i to forskellige modeller: den holdbare og brugbare Grizl CF SL samt topmodellen CF SLX med dens superlette 950 gram carbonramme. Vægten er inklusiv lakering, størrelse mediumm og inklusiv smådele.
 

Alle modeller er designet med den præcise og performance orienterede Gravel Pro geometri, som Canyon originalt udviklede til Grail´en. For at sikre mere konsekvent køreperformance til alle ryttere, tilbyder Canyon cyklen i syv rammestørrelser (2XS - 2XL) og skaber dermed en af de bredeste serier på markedet.

For yderligere at optimere køreposition og handling til mindre ryttere, er 2XS og XS cykler udstyret med mindre 650B hjulsæt, mens større rammestørrelser udstyres med 700C. 


Leveres med 45 mm bredde dæk

Til de mere krævende ruter, som f.eks. ujævne grusveje eller lidt sværere spor i skoven, har Canyon sat bredere dæk på cyklen, så du har meget komfort og greb, når du skal på opdagelsesrejse. Cyklen ruller godt på asfalten, selvom der er brede dæk.

Alle Grizl modeller leveres med 45 mm dæk, som standard monteret på tubeless-ready fælge. Cyklerne har plads til op til 50 mm dæk til dem, der kræver endnu bredere dæk, men grunden til at cyklen kommer med 45 mm dæk, er fordi der er mulighed for at påmontere skærme på cyklerne, hvis man ønsker det.

For at cykelryttere kan have alt deres værktøj, reservedele, tøj og ernæring med er Grizl også designet med tre monteringshuller på forgaflen, et beslag på overrøret samt huller til en tredje flaskeholder under skrårøret (kun CF SL modeller). Ved hver monteringshul på cyklen, er der beskrevet, hvor hårdt skruerne må strammes, max belastning og hvilken skrue det skal benyttes  / Foto: Roo Fowler
 

For maksimal alsidighed samt all-round brugbarhed er Grizl udstyret med en række progressive komponenter og egenskaber, der er helt nye for en Canyon gravelcykel.

Til de mere tekniske ryttere, har Canyon designet Grizl-modellen med indvendig kabelføring, så der kan påmonteres en til dropperpost på cyklen, hvis man ønsker det. Canyon blev også på webseminaret spurgt til, om det var muligt at påmontere forgaflen med affjedring. Det forklarede Canyon, at det var det, men man skulle være opmærksom på en række ting, hvis man gik i gang med det projekt. Det var vigtigt, at det kunne spille sammen med cockpittet.

Grizl er også både 1-by og 2-by kompatibel med Shimano GRX samt Campagnolo Ekar, dermed kan du få en stor gearvariation. 

 

Canyons ingeniører slog desuden fast på webseminaret, at cyklen var både bygget til fart, men også til at gå på oplevelse og bikepacking. Derfor har Canyon i samarbejdet med Apidura, der er førende på markedet indenfor cykeltasker, tilpasset Grizl-cyklen til at gå på opdagelse.


Her ses cyklen påmonteret "Apidura x Canyon" cykeltasker / Foto: Roo Fowler

"Apidura x Canyon" cykeltasker er klar til alle slags gravelture og er lige så performance orienterede som Grizl. Med inspiration fra Apiduras Race og Backcountry kollektion er taskerne lette, vandtætte og holdbare nok til at kunne klare alt lige fra en let tur fra arbejde til et 200 kilometer langt graveltur med bikepacking. Kollektionen er tilgængeligt eksklusivt på Canyon.com og Apidura.com. 

 

Grizl CF SL modellerne vil blive tilgængelige fra 15.799 kroner til 21.999 kroner, mens topmodellerne Grizl CF SLX vil kunne fås til 35.499 kroner til 36.299 kroner.

Alle syv modeller i Grizl serien er lanceret i dag på canyon.com.

 

Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x