08.06.2021 @ 07:51

I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Et nyt cykelfællesskab er sprunget op i København, og det er med et ganske kompetent ejerskab.

 

I Nordhavn har to danske cykelryttere efter at have prøvet kræfter med sportens hårdeste løb valgt at slå dørene op for Café Palmarés.

 

Ejerne hedder Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin, og efter at have kørt flere år på Kontinental- og ProKontinental-niveau tilbringer de nu tilværelsen på det storsatsende DCU-hold CO:PLAY-Giant, hvor de i weekenden begge kørte sig på podiet i henholdsvis GP Herning og Fyen Rundt.

 

I takt med skridtet til DCU-niveau åbnede Café Palmarés sidste sommer, og her har de to fundet plads til deres ambitioner, der er meget større end bare cappuccino og croissanter.

 

”Vi har haft et trænings-firma sammen siden 2015, men vi ville gerne have mere end det. Vi ville have et sted, hvor folk kan komme ned og ved, at vi har styr på det hele. At man kan få det bedste bikefit, det bedste gear, det bedste træningsprogram og den bedste kop kaffe. Derudover ville vi også gerne opbygge et fællesskab, om det så er for at tage med på group-rides eller sidde i caféen og få en kop kaffe," fortæller den ene halvdel af ejerskabet Rasmus Bøgh Wallin, da Feltet.dk lagde vejen forbi Café Palmarés.

 

Træn med profferne

Det er træning, test og fællesskab samlet under et tag, som de to unge ryttere har fået op at stå i det rolige kvarter i Nordhavn.

 

Dette har blandt andet udmøntet sig i et stadigt voksende trænings-fællesskab, da der hver uge kører grupper afsted fra caféens matrikel. 

 

Disse group rides' succes er kommet bag på Bøgh Wallin, der har set dem vokse markant henover de seneste måneder.

 

"Det startede med, at der kom fem-ti stykker, og nu er der over 30 på de gode dage," fortæller han glad, inden han uddyber turenes natur. 

 

“Vi kører typisk i tre grupper. En kører stærkt, den anden kører semi-hurtigt, og så er den tredje social ride. Det har været en populær ting, at vi har haft social rides. Her har alle kunne køre med, og det har blandt andet fået en del kvinde-ryttere til at køre med, da det virker mindre intimiderende," forklarer Bøgh Wallin.

 

Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin har taget hul på en ny drøm, og den hedder Café Palmarés. Foto: Jesper Skovbølle

 

Ifølge Rasmus Bøgh Wallin skyldes deres træningstures succes også, at proffer, A-ryttere og andre af de to ejeres personlige venner fra Københavns-området, har det med at kigge forbi og trille en tur.

 

"Både Andreas Stokbro (Qhubeka Assos), Andreas Kron (Lotto Soudal), Louis Bendixen (Team Coop) og Rasmus Quaade (Riwal Cycling) har været forbi, og det er jo folk, der kan træde. Det er generelt ofte, at der har været af A-rytterne med," fortæller Bøgh Wallin om deltagelsen fra øverste hylde.

 

Her i sommerhalvåret afgår der group rides fra caféen onsdag og lørdag.

 

Lørdag er der afgang fra caféen klokken 9:45, og der køres traditionelt mellem 60 og 120 kilometer. 

 

Om onsdagen køres der en kortere tur omkring 60 kilometer med afgang klokken 17. Caféen vil være længe åbent onsdag, så der kan rundes af med sodavand eller øl i caféen efter turen.

 

Ønsket om fællesskab

Netop det, at motionister kan møde cykelryttere, er præcis det fællesskab, man kan være en del af hos Palmarès. Der er plads til alle.

 

At kunne køre træningsture med folk, der med Bøgh Wallins beskedne ord "Godt kan træde," har været en god oplevelse for deltagerne, der har kunne møde deres forbilleder på en unik måde.

 

"Folk har synes, det er sjovt at køre med nogen, der er så gode. Det er ret unik for cykelsporten, at folk har haft mulighed for at køre imod nogen, der er blandt verdens bedste. I de fleste andre sportsgrene kan man slet ikke træne med de bedste. Det er ret unikt for cykelsporten," fortæller Bøgh Wallin, der synes, det er en af sportens forcer.

 

"Jeg synes, det er sindssygt fedt. Vi prøver på at skabe et fællesskab på tværs af A-ryttere og motionister, så man på tværs af grupperne sagtens kan snakke sammen, selvom man måske ikke kører lige stærkt,"

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Medejer Magnus Bak Klaris i samtale med blandt andre Andreas Stokbro (Qhubeka Assos). Foto: Jesper Skovbølle.

 

Se cykelløb i godt selskab

Udover Group rides rundt på Sjælland er der også rigeligt med hygge inde i caféens lokaler i Nordhavn.

 

Caféen er ifølge ejerne fortsat under udvikling, og dermed er der stadig rig mulighed for, at du kan komme med bidrag og dermed præge Palmarés.

 

"Vi prøver at anspore til, at folk kommer med gode idéer. Vi er åbne, for det er vigtigt at skabe et miljø, hvor alle føler, de har noget at sige," forklarer Bøgh Wallin.

 

Udover en månedlig fredagsbar byder Palmarés også på masser af cykelløb i TV. Så du kan sagtens lægge vejen forbi, hvis du vil se en Tour-etape i godt selskab.

 

"Vi viser samtlige etaper fra de store løb, og særligt under Touren er det oplagt, hvor vejret er bedst. Vi håber på at se en masse mennesker hernede," fortæller Bøgh Wallin.

 

Få optimeret din position med et bikefit

Udover at være et godt sted for træning og fællesskab, er Palmarés også stedet, hvor du finder en stor kompetence i bikefits i form af Rasmus Bøgh Wallin.

 

Igennem sin karriere, der blandt andet gav ham to sæsoner som professionel hos Riwal, udviklede han en fascination for emnet, som han i dag hjælper motionister såvel som proffer med.

 

"Jeg har altid haft en stor interesse for at få folk til at sidde godt på cyklerne. Selvfølgelig var det vigtigt, da jeg selv var prof og prøvede at optimere min egen position for at blive mest mulig aerodynamisk og få flest watt ud i pedalerne," fortæller Bøgh Wallin.

 

Efterhånden lærte han dog, at det ikke kun er den professionelle rytter, der har gavn af en optimering af såvel cykel som rytter.

 

"Jo mere jeg er dykket ned i det, jo mere har jeg indset, hvor vigtigt det kan være for motionisten at sidde rigtigt for at undgå skader. I starten når man finder ud af, at cykling er det fedeste, kører man gerne, indtil man får ondt i knæet eller ryggen. Det er vigtigt at få justeret på de ting, før det sker," forklarer Bøgh Wallin.

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Blandt andre Andreas Kron (Lotto Soudal) har været forbi til et bikefit hos Rasmus Bøgh Wallin. Foto: Jesper Skovbølle.

 

Et Bikefit hos Palmarés og Bøgh Wallin tilbydes typisk til 1500 kroner, hvilket er omkring 500-1000 kroner under standardprisen. Der sættes to og en halv time af til hvert fit. Her tager man sig tid til at lære den enkelte rytters behov og krop at kende, forklarer den efterhånden erfarne bikefitter.

 

"Det er en dialog imellem bikefitter og rytter. Mange tror, man bare lige går ind og får justeret cyklen hurtigt, men det handler om at forstå dem, man har inde, og forstå deres behov og historik,"

 

Udover bikefit, tilbyder Palmarès også personlig cykeltræning, hvor du kan vælge mellem 3 forskellige abonnementer hhv. 1799, 1299 og 699 kroner. Udover målrettet træning kan du også få det sidste nye skrig i cykelgarderoben hos Palmarès, da butikken har et samarbejde med det australske mærke Black Sheep, hvilket betyder at de er den eneste forhandler i Danmark.

 

"Da vi stod og skulle åbne en cykelcafé, synes vi, det var oplagt at have de store produkter, som vi generelt har. Vi vil altid have de ting, vi selv synes er det bedste, og det gælder også tøjet. Vi har selv kørt i alverdens mærker i vores karrierer, så vi ledte efter et tøjmærke, hvor kvaliteten var høj, og det fandt vi med Black Sheep,” fortæller den tidligere Riwal-rytter.

 

Intet lader dermed til at være overladt til tilfældighederne hos de to perfektionistiske sportsfolk.

 

Så hvis du mangler et nyt trænings-fællesskab, har brug for et bikefit eller bare ønsker et sted, hvor du kan se cykelløb sammen med andre nørder, skal du slå vejen forbi Café Palmarés, hvor de to top-ryttere har sat deres hjertebarn i søen.

 

Caféen har åbent hver dag fra 8:30.

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Se verdensstjernerne dyste i Ballerup
Torsdag til lørdag afvikler verdens ældste cykelklub, DBC, udgaven nummer to af deres nye format, DBCs 3-dagesløb. Der køres for både herre og kvinde elite, et talentløs og et Miniløb for de 12 til 14-årige.
Produktnyhed: Cannondale Scalpel HT
Canondale byder velkommen til en ny version af Scalpel-modellen - den populære hardtail, som dermed repræsenterer den nyeste model til at få en opdatering i Cannondales sortiment.
Guide: Tour-arrangementer i Danmark 2022
Feltet.dk giver dig her en guide til, hvilke arrangementer, som er i Danmark i 2022 i forbindelse med Tour de France kommer til landet.
Produktnyhed: 2022 Giant Revolt
Giant lancerer en ny version af den populære Revolt gravelcykel. Opdateringerne inkluderer en lettere ramme, opdateret geometri og en unik mulighed for at ændre på akselafstanden for at tilpasse cyklen til terrænet.
Test: GripGrab Flandrien Waterproof Knitted skoovertræk
GripGrab har (gen)skabt en klassiker med flere moderne tvists, som vil gøre rigtig mange fødder glade, når det er ’danskervejr’ udenfor.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
Kilometerkongen fylder 75!
I dag torsdag den 28. oktober fylder Niels Fredborg 75 år. Niels var i toppen af dansk banesport fra 1963, da han som blot 16-årig vandt sit første danske mesterskab i sprint og frem til han stillede cyklen i stald 17 år senere.
Boganmeldelse: Væddeløber af Matti Breschel
Med Væddeløber har Matti Breschel skrevet en ærlig og uprætentiøs bog om livet i cykelsportens overhalingsbane, hvor der er masser af stjernestunder, men mindst lige så mange hverdage.
Verdens bedste cykelhold - en aften med Voigt, Cancellara, brødrene Schleck, Riis og Ritter
Kom til foredrag med hovedpersonerne bag det, der engang var verdens bedste cykelhold. Mød Frank og Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jens Voigt og Bjarne Riis i Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og København.
Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: EKOI Gara hjelm
Super hjelm, som kombinerer sikkerhed med høj komfort og lækkert design.
Test: 2022 LIV Langma
En cykel uden kompromiser, som tilmed er den bedste, som denne tester har kørt på - nogensinde.
"Smeden" lancerer træningsfællesskab og nye aktiviteter
Drømmer du om at optimere din cykeltræning? Har du svært ved at finde motivationen til at komme i bedre form eller at blive bedre til at cykle? Uanset hvad dit træningsmål er, så kan Allan "Smeden" Johansen og Belgian Cycling Club Træningsforum hjælpe dig.
Overblik: De bedste Black Day og Cyber Monday tilbud
Feltet.dk bringer her links til nogen af de bedste Black Friday tilbud.
Test: EKOI Twenty solbriller
Komfortabel og hurtig brille fra øverste hylde, til en yderst konkurrencedygtig pris.
Test: Specialized S-Works Aethos
Specialized har for en gangs skyld set i en anden retning end pro-rytterne i udviklingen af deres seneste ramme med et mål om at skabe en ultimativ køreoplevelse. Det er til fulde lykkedes med en ultralet og velafbalanceret cykel. Men oplevelsen kommer med et stort prismærke.  
Test: Bontrager Specter WaveCel
Virkelig lækker hjelm med fantastisk komfort og pasform i høj kvalitet.
Foredrag med Leth og Mader: Den sidste Tour
I 14 år var Jørgen Leth og Jørn Mader nærmest synonym med Tour de France på TV 2. Nu tager det ikoniske makkerpar på deres sidste Tour sammen med et foredrag.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x