08.06.2021 @ 07:51

I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Et nyt cykelfællesskab er sprunget op i København, og det er med et ganske kompetent ejerskab.

 

I Nordhavn har to danske cykelryttere efter at have prøvet kræfter med sportens hårdeste løb valgt at slå dørene op for Café Palmarés.

 

Ejerne hedder Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin, og efter at have kørt flere år på Kontinental- og ProKontinental-niveau tilbringer de nu tilværelsen på det storsatsende DCU-hold CO:PLAY-Giant, hvor de i weekenden begge kørte sig på podiet i henholdsvis GP Herning og Fyen Rundt.

 

I takt med skridtet til DCU-niveau åbnede Café Palmarés sidste sommer, og her har de to fundet plads til deres ambitioner, der er meget større end bare cappuccino og croissanter.

 

”Vi har haft et trænings-firma sammen siden 2015, men vi ville gerne have mere end det. Vi ville have et sted, hvor folk kan komme ned og ved, at vi har styr på det hele. At man kan få det bedste bikefit, det bedste gear, det bedste træningsprogram og den bedste kop kaffe. Derudover ville vi også gerne opbygge et fællesskab, om det så er for at tage med på group-rides eller sidde i caféen og få en kop kaffe," fortæller den ene halvdel af ejerskabet Rasmus Bøgh Wallin, da Feltet.dk lagde vejen forbi Café Palmarés.

 

Træn med profferne

Det er træning, test og fællesskab samlet under et tag, som de to unge ryttere har fået op at stå i det rolige kvarter i Nordhavn.

 

Dette har blandt andet udmøntet sig i et stadigt voksende trænings-fællesskab, da der hver uge kører grupper afsted fra caféens matrikel. 

 

Disse group rides' succes er kommet bag på Bøgh Wallin, der har set dem vokse markant henover de seneste måneder.

 

"Det startede med, at der kom fem-ti stykker, og nu er der over 30 på de gode dage," fortæller han glad, inden han uddyber turenes natur. 

 

“Vi kører typisk i tre grupper. En kører stærkt, den anden kører semi-hurtigt, og så er den tredje social ride. Det har været en populær ting, at vi har haft social rides. Her har alle kunne køre med, og det har blandt andet fået en del kvinde-ryttere til at køre med, da det virker mindre intimiderende," forklarer Bøgh Wallin.

 

Magnus Bak Klaris og Rasmus Bøgh Wallin har taget hul på en ny drøm, og den hedder Café Palmarés. Foto: Jesper Skovbølle

 

Ifølge Rasmus Bøgh Wallin skyldes deres træningstures succes også, at proffer, A-ryttere og andre af de to ejeres personlige venner fra Københavns-området, har det med at kigge forbi og trille en tur.

 

"Både Andreas Stokbro (Qhubeka Assos), Andreas Kron (Lotto Soudal), Louis Bendixen (Team Coop) og Rasmus Quaade (Riwal Cycling) har været forbi, og det er jo folk, der kan træde. Det er generelt ofte, at der har været af A-rytterne med," fortæller Bøgh Wallin om deltagelsen fra øverste hylde.

 

Her i sommerhalvåret afgår der group rides fra caféen onsdag og lørdag.

 

Lørdag er der afgang fra caféen klokken 9:45, og der køres traditionelt mellem 60 og 120 kilometer. 

 

Om onsdagen køres der en kortere tur omkring 60 kilometer med afgang klokken 17. Caféen vil være længe åbent onsdag, så der kan rundes af med sodavand eller øl i caféen efter turen.

 

Ønsket om fællesskab

Netop det, at motionister kan møde cykelryttere, er præcis det fællesskab, man kan være en del af hos Palmarès. Der er plads til alle.

 

At kunne køre træningsture med folk, der med Bøgh Wallins beskedne ord "Godt kan træde," har været en god oplevelse for deltagerne, der har kunne møde deres forbilleder på en unik måde.

 

"Folk har synes, det er sjovt at køre med nogen, der er så gode. Det er ret unik for cykelsporten, at folk har haft mulighed for at køre imod nogen, der er blandt verdens bedste. I de fleste andre sportsgrene kan man slet ikke træne med de bedste. Det er ret unikt for cykelsporten," fortæller Bøgh Wallin, der synes, det er en af sportens forcer.

 

"Jeg synes, det er sindssygt fedt. Vi prøver på at skabe et fællesskab på tværs af A-ryttere og motionister, så man på tværs af grupperne sagtens kan snakke sammen, selvom man måske ikke kører lige stærkt,"

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Medejer Magnus Bak Klaris i samtale med blandt andre Andreas Stokbro (Qhubeka Assos). Foto: Jesper Skovbølle.

 

Se cykelløb i godt selskab

Udover Group rides rundt på Sjælland er der også rigeligt med hygge inde i caféens lokaler i Nordhavn.

 

Caféen er ifølge ejerne fortsat under udvikling, og dermed er der stadig rig mulighed for, at du kan komme med bidrag og dermed præge Palmarés.

 

"Vi prøver at anspore til, at folk kommer med gode idéer. Vi er åbne, for det er vigtigt at skabe et miljø, hvor alle føler, de har noget at sige," forklarer Bøgh Wallin.

 

Udover en månedlig fredagsbar byder Palmarés også på masser af cykelløb i TV. Så du kan sagtens lægge vejen forbi, hvis du vil se en Tour-etape i godt selskab.

 

"Vi viser samtlige etaper fra de store løb, og særligt under Touren er det oplagt, hvor vejret er bedst. Vi håber på at se en masse mennesker hernede," fortæller Bøgh Wallin.

 

Få optimeret din position med et bikefit

Udover at være et godt sted for træning og fællesskab, er Palmarés også stedet, hvor du finder en stor kompetence i bikefits i form af Rasmus Bøgh Wallin.

 

Igennem sin karriere, der blandt andet gav ham to sæsoner som professionel hos Riwal, udviklede han en fascination for emnet, som han i dag hjælper motionister såvel som proffer med.

 

"Jeg har altid haft en stor interesse for at få folk til at sidde godt på cyklerne. Selvfølgelig var det vigtigt, da jeg selv var prof og prøvede at optimere min egen position for at blive mest mulig aerodynamisk og få flest watt ud i pedalerne," fortæller Bøgh Wallin.

 

Efterhånden lærte han dog, at det ikke kun er den professionelle rytter, der har gavn af en optimering af såvel cykel som rytter.

 

"Jo mere jeg er dykket ned i det, jo mere har jeg indset, hvor vigtigt det kan være for motionisten at sidde rigtigt for at undgå skader. I starten når man finder ud af, at cykling er det fedeste, kører man gerne, indtil man får ondt i knæet eller ryggen. Det er vigtigt at få justeret på de ting, før det sker," forklarer Bøgh Wallin.

 

Artiklen fortsætter under billedet

 

Blandt andre Andreas Kron (Lotto Soudal) har været forbi til et bikefit hos Rasmus Bøgh Wallin. Foto: Jesper Skovbølle.

 

Et Bikefit hos Palmarés og Bøgh Wallin tilbydes typisk til 1500 kroner, hvilket er omkring 500-1000 kroner under standardprisen. Der sættes to og en halv time af til hvert fit. Her tager man sig tid til at lære den enkelte rytters behov og krop at kende, forklarer den efterhånden erfarne bikefitter.

 

"Det er en dialog imellem bikefitter og rytter. Mange tror, man bare lige går ind og får justeret cyklen hurtigt, men det handler om at forstå dem, man har inde, og forstå deres behov og historik,"

 

Udover bikefit, tilbyder Palmarès også personlig cykeltræning, hvor du kan vælge mellem 3 forskellige abonnementer hhv. 1799, 1299 og 699 kroner. Udover målrettet træning kan du også få det sidste nye skrig i cykelgarderoben hos Palmarès, da butikken har et samarbejde med det australske mærke Black Sheep, hvilket betyder at de er den eneste forhandler i Danmark.

 

"Da vi stod og skulle åbne en cykelcafé, synes vi, det var oplagt at have de store produkter, som vi generelt har. Vi vil altid have de ting, vi selv synes er det bedste, og det gælder også tøjet. Vi har selv kørt i alverdens mærker i vores karrierer, så vi ledte efter et tøjmærke, hvor kvaliteten var høj, og det fandt vi med Black Sheep,” fortæller den tidligere Riwal-rytter.

 

Intet lader dermed til at være overladt til tilfældighederne hos de to perfektionistiske sportsfolk.

 

Så hvis du mangler et nyt trænings-fællesskab, har brug for et bikefit eller bare ønsker et sted, hvor du kan se cykelløb sammen med andre nørder, skal du slå vejen forbi Café Palmarés, hvor de to top-ryttere har sat deres hjertebarn i søen.

 

Caféen har åbent hver dag fra 8:30.

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

11 hold der deltager ved dette års Tour de France vil også deltage ved Arctic Race of Norway, heriblandt syv WorldTour-mandskaber. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/syv_worldtour-mandskaber_til_start_ved_arctic_race_of_norway/Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x