25.03.2023 @ 10:00

WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: WTB
Produkt: Dæk, WTB Nano 700 og TCS tubeless væske
Model: Nano 700c x 40 TCS Light/Fast Rolling 60tpi Dual DNA tire
Farver: Naturfarvet (Kan også fås med sorte sider)
Størrelse: Testet i 700c x 40.
Vægt: 497 gram.
Vejl. udsalgspris: 419,- kroner


Introduktion

Gravelcyklen har for længst gået sin sejrsgang blandt danske cykelmotionister, og med det følger også et stort udvalg af udstyr. Og for mange er det at vælge det rette dæk, nærmest et lige så personligt valg som sko og sadel (i hvert fald for undertegnede),


Det tricky ved at vælge et dæk til gravelcyklen er, at det skal kunne håndtere alle underlag; asfalt, hårde grusveje og mudrede skovstier. Så du skal altså vælge et dæk, der kan det hele... Det ved vi godt, at sådan et dæk findes ikke, men der findes dog nogle virkeligt gode kompromisser.


Her på Feltet har vi fået et sæt WTB Nano 700 gravel dæk til test, og det må betegnes som et allround dæk, der gør det godt på forskellige underlag. Sammen med dette dæk har vi også modtaget et par flasker af WTB’s TCS tubeless væske, da et gravel dæk, ligesom MTB-dæk, fungerer bedst, når det er sat op tubeless.


Dækket kan fås kun i en størrelse 700c x 40 mm, men kommer med forskellige udgaver af punkteringsbeskyttelse, casing, og også i en billigere ikke tubeless udgave.

 


Test -dæk

Her på Feltet’s udstyrsredaktion er det vores fornemmeste opgave at være på forkant med udviklingen, og derfor skal det testede dæk naturligvis sættes op med det medfølgende tubeless væske, og det plejer ikke at være noget problem. Det viste sig dog ikke at gå helt let, da dækket på forhjulet ikke ville sætte sig, men efter en tur på tanken og lån af deres kompressor pumpe blev problemet løst, og da det først havde sat sig, var der ingen problemer med at holde tæt sammen med tubeless væsken.


Dæktrykket blev sat til 2,4 bar foran og 2.6 bar bagpå. Jeg brugte SRAM’s dæktrykberegner, hvor man taster en masse parametre ind om dækstørrelse, hvilket underlag du kører på, hvor meget du vejer osv., og så giver den dig nogle vejledende dæktryk.


Det skal lige nævnes, at den udgave jeg havde modtaget til test, var den letteste udgave med tynde naturfarvede dæksider og uden ekstra punkteringsbeskyttelse. Og de der naturfarvede dæksider ser bare lækre ud på enhver cykel.


Som beskrevet i indledningen, skal et gravel dæk kunne håndtere mange forskellige underlag, og WTB Nano 700 gør det ganske udmærket som et allround dæk. 

På asfalt ruller det OK, uden at det føles sløvt eller tungt; på den anden side er det heller ikke det hurtigste gravel dæk på asfalt, da det har nogle forholdsvis grove knopper. Og man skal afpasse sin hastighed i sving, da det, med de lidt grovere sideknopper, ikke står så godt fast, som et glat dæk ville gøre.


Det sjove er, at når dækket rammer gruset, føles det pludseligt som et meget hurtigere dæk. Det er svært at sige, hvad det er der gør det, men det ruller ganske let, når det går ligeud på grus, og i svingene er der et fornuftigt bid i underlaget. Jeg har kørt det mest i tørt føre på fast og løst underlag, og har det tilstrækkeligt greb til, at du godt tør give den gas i svingene. Det er klart, at på et tidspunkt når du grænsen, og så dækkene naturligvis begynde at slippe underlaget, men de gør det langsomt så du kan nå at reagere på det.I mudderet skal du sørge for at holde tryk på baghjulet og kontrollere kraftudladningen, da det ellers vil slippe grebet. Det er bestemt ikke et dårligt dæk i mudderet, og det er meget bedre end de mere glatte dæk, men det er bedst på det tørre underlag.

Jeg har undervejs i testen sænket trykket en smule (0,2 bar) for at finde et sweetspot, hvor der er godt greb, forholdsvis lav rullemodstand og en god komfort. Og for mig handler komfort ikke kun om hvor godt dækkene dæmper vibrationerne, men også hvor roligt det opfører sig på grusvejene, og her kommer en kombination af et let rullende dæk med et godt greb ind i ligningen, og der gør WTB Nano det ganske udmærket.


Nu har jeg kørt på dækkene i 7 uger og ca. 300 km, de blev sat op tubeless med WTB tubeless væske i, og jeg har endnu ikke haft nogle punkteringer, så derfor har jeg måtte ty til grovere metoder for at se hvor effektivt dækket/væsken i samarbejde er over for punkteringer.


 

Test - tubeless væske

Første test var at stikke en 2 mm syl gennem dækket, og der skulle trykkes overraskende hårdt for at sylen gik i gennem, særligt når man tænker på at der ikke er nogen ekstra punkteringsbeskyttelse i dækkene. Da jeg trak sylen ud, begyndte der selvfølgelig at sive luft ud, men da jeg drejede hjulet rundt og væsken ramte hullet, blev det lappet med det samme, og der var stort set ikke noget tab af dæktryk.

Havde du været ude på en træningstur, havde du højst sandsynligt aldrig opdaget at du havde været punkteret.


Den næste test involverede en 4 mm skrue og en skruemaskine.
Der er noget grænseoverskridende ved at skrue en skrue i sit dæk med vilje, men heller ikke dette overgreb var noget problem for dækket og tubeless væsken. Samme øjeblik som skruen var ude og væsken ramte hullet, var hullet lappet.

WTB lover at deres TCS tubeless væske kan fungere i temperaturer ned til ca. -10 grader Celsius. Dette har jeg desværre ikke haft mulighed for at teste, da det ganske simpelt er for koldt for mig at køre i de temperaturer.


Konklusion

WTB Nano 700 og TCS tubeless væske er et rigtigt godt makkerpar. Dækket gør det rigtigt godt som et all-round dæk, med dets gode rulleegenskaber og fint greb på gruset. På asfalt er det ikke det hurtigste, men det ruller tilfredsstillende uden at imponere.  

TCS tubeless væsken har fungeret upåklageligt og modstod mine overgreb uden problemer, og lappede hullerne lynhurtigt, og der sprøjtede kun minimalt væske ud.


Sådan har vi testet:

Dækkene og væsken er testet januar-marts måned, på de nordsjællandske skov- og grusveje, samt en smule asfalt.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x