25.03.2023 @ 10:00

WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: WTB
Produkt: Dæk, WTB Nano 700 og TCS tubeless væske
Model: Nano 700c x 40 TCS Light/Fast Rolling 60tpi Dual DNA tire
Farver: Naturfarvet (Kan også fås med sorte sider)
Størrelse: Testet i 700c x 40.
Vægt: 497 gram.
Vejl. udsalgspris: 419,- kroner


Introduktion

Gravelcyklen har for længst gået sin sejrsgang blandt danske cykelmotionister, og med det følger også et stort udvalg af udstyr. Og for mange er det at vælge det rette dæk, nærmest et lige så personligt valg som sko og sadel (i hvert fald for undertegnede),


Det tricky ved at vælge et dæk til gravelcyklen er, at det skal kunne håndtere alle underlag; asfalt, hårde grusveje og mudrede skovstier. Så du skal altså vælge et dæk, der kan det hele... Det ved vi godt, at sådan et dæk findes ikke, men der findes dog nogle virkeligt gode kompromisser.


Her på Feltet har vi fået et sæt WTB Nano 700 gravel dæk til test, og det må betegnes som et allround dæk, der gør det godt på forskellige underlag. Sammen med dette dæk har vi også modtaget et par flasker af WTB’s TCS tubeless væske, da et gravel dæk, ligesom MTB-dæk, fungerer bedst, når det er sat op tubeless.


Dækket kan fås kun i en størrelse 700c x 40 mm, men kommer med forskellige udgaver af punkteringsbeskyttelse, casing, og også i en billigere ikke tubeless udgave.

 


Test -dæk

Her på Feltet’s udstyrsredaktion er det vores fornemmeste opgave at være på forkant med udviklingen, og derfor skal det testede dæk naturligvis sættes op med det medfølgende tubeless væske, og det plejer ikke at være noget problem. Det viste sig dog ikke at gå helt let, da dækket på forhjulet ikke ville sætte sig, men efter en tur på tanken og lån af deres kompressor pumpe blev problemet løst, og da det først havde sat sig, var der ingen problemer med at holde tæt sammen med tubeless væsken.


Dæktrykket blev sat til 2,4 bar foran og 2.6 bar bagpå. Jeg brugte SRAM’s dæktrykberegner, hvor man taster en masse parametre ind om dækstørrelse, hvilket underlag du kører på, hvor meget du vejer osv., og så giver den dig nogle vejledende dæktryk.


Det skal lige nævnes, at den udgave jeg havde modtaget til test, var den letteste udgave med tynde naturfarvede dæksider og uden ekstra punkteringsbeskyttelse. Og de der naturfarvede dæksider ser bare lækre ud på enhver cykel.


Som beskrevet i indledningen, skal et gravel dæk kunne håndtere mange forskellige underlag, og WTB Nano 700 gør det ganske udmærket som et allround dæk. 

På asfalt ruller det OK, uden at det føles sløvt eller tungt; på den anden side er det heller ikke det hurtigste gravel dæk på asfalt, da det har nogle forholdsvis grove knopper. Og man skal afpasse sin hastighed i sving, da det, med de lidt grovere sideknopper, ikke står så godt fast, som et glat dæk ville gøre.


Det sjove er, at når dækket rammer gruset, føles det pludseligt som et meget hurtigere dæk. Det er svært at sige, hvad det er der gør det, men det ruller ganske let, når det går ligeud på grus, og i svingene er der et fornuftigt bid i underlaget. Jeg har kørt det mest i tørt føre på fast og løst underlag, og har det tilstrækkeligt greb til, at du godt tør give den gas i svingene. Det er klart, at på et tidspunkt når du grænsen, og så dækkene naturligvis begynde at slippe underlaget, men de gør det langsomt så du kan nå at reagere på det.I mudderet skal du sørge for at holde tryk på baghjulet og kontrollere kraftudladningen, da det ellers vil slippe grebet. Det er bestemt ikke et dårligt dæk i mudderet, og det er meget bedre end de mere glatte dæk, men det er bedst på det tørre underlag.

Jeg har undervejs i testen sænket trykket en smule (0,2 bar) for at finde et sweetspot, hvor der er godt greb, forholdsvis lav rullemodstand og en god komfort. Og for mig handler komfort ikke kun om hvor godt dækkene dæmper vibrationerne, men også hvor roligt det opfører sig på grusvejene, og her kommer en kombination af et let rullende dæk med et godt greb ind i ligningen, og der gør WTB Nano det ganske udmærket.


Nu har jeg kørt på dækkene i 7 uger og ca. 300 km, de blev sat op tubeless med WTB tubeless væske i, og jeg har endnu ikke haft nogle punkteringer, så derfor har jeg måtte ty til grovere metoder for at se hvor effektivt dækket/væsken i samarbejde er over for punkteringer.


 

Test - tubeless væske

Første test var at stikke en 2 mm syl gennem dækket, og der skulle trykkes overraskende hårdt for at sylen gik i gennem, særligt når man tænker på at der ikke er nogen ekstra punkteringsbeskyttelse i dækkene. Da jeg trak sylen ud, begyndte der selvfølgelig at sive luft ud, men da jeg drejede hjulet rundt og væsken ramte hullet, blev det lappet med det samme, og der var stort set ikke noget tab af dæktryk.

Havde du været ude på en træningstur, havde du højst sandsynligt aldrig opdaget at du havde været punkteret.


Den næste test involverede en 4 mm skrue og en skruemaskine.
Der er noget grænseoverskridende ved at skrue en skrue i sit dæk med vilje, men heller ikke dette overgreb var noget problem for dækket og tubeless væsken. Samme øjeblik som skruen var ude og væsken ramte hullet, var hullet lappet.

WTB lover at deres TCS tubeless væske kan fungere i temperaturer ned til ca. -10 grader Celsius. Dette har jeg desværre ikke haft mulighed for at teste, da det ganske simpelt er for koldt for mig at køre i de temperaturer.


Konklusion

WTB Nano 700 og TCS tubeless væske er et rigtigt godt makkerpar. Dækket gør det rigtigt godt som et all-round dæk, med dets gode rulleegenskaber og fint greb på gruset. På asfalt er det ikke det hurtigste, men det ruller tilfredsstillende uden at imponere.  

TCS tubeless væsken har fungeret upåklageligt og modstod mine overgreb uden problemer, og lappede hullerne lynhurtigt, og der sprøjtede kun minimalt væske ud.


Sådan har vi testet:

Dækkene og væsken er testet januar-marts måned, på de nordsjællandske skov- og grusveje, samt en smule asfalt.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  
Feltet.dk har store planer for nyt magasin
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet