31.03.2022 @ 19:00

En cykeltrøje uden lynlås - må man godt det? Ifølge Velocio så må man gerne og når man først har vænnet sig til tanken, så savner man ikke lynlåsen. Pasform og kvalitet er helt i top, så man får en hurtig og moderne trøje, hvis man ikke er bange for at bryde modereglerne lidt.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Velocio
Produkt: Zipperless Jersey
Farver: Sky (lyseblå) (Fås også i Light Olive og Navy)
Størrelse: Medium (fås i XS - 4XL)

Pris: Kr. 1080,-

 

Zipperless-trøjen er - som navnet antyder - lavet uden den traditionelle lynlås foran.

 

Introduktion

Amerikanske Velocio har hurtigt og effektivt gjort sit indtog på det internationale marked for cykeltøj og er allerede blevet opsnappet af SRAM, så det nu er en del af gigantens mange brands.

 

Velocio har ramt markedet med en hel klar og tydelig holdning til bæredygtighed, som sammen med det enkle og afdæmpede design, synes at være gået lige ind hos forbrugerne på både de amerikanske og europæiske landeveje.

 

Nu lancerer Velocio sine første produkter til sommersæsonen 2022 og det første produkt har et spændende tvist, som er sjældent set. Zipperless-trøjen har - som navnet afslører - nemlig ingen lynlås og skal derfor trækkes over hovedet.

 

Test

 

Stadig bæredygtig

Et af Velocios helt store mærkesager er et øget hensyn til miljøet. Således også her, for Zipperless-trøjen er lavet af 85% genanvendte materialer. Bæredygtigheden er heldigvis ved at finde vej ind i cykelsporten og man kan roligt investere i tøj fra Velocio, hvis man har en holdning til miljøet.

 

Da trøjen her er lavet helt uden lynlåse, så er der også en ting mere, som kan gå i stykker og det giver nemmere reparationer, hvis uheldet er ude. Det er helt i tråd med Velocios filosofi.

 

Trøjen er tætsiddende, men har en utrolig behagelig pasform.

 

Moderne minimalisme

Zipperless-trøjen bringer nærmest en slags moderne minimalisme til markedet. Den er simpel, funktionel og fokuseret.

 

Lynlåsen er ellers blevet obligatorisk for en cykeltrøje - et stilmæssigt element.
Velocios tanke bag den nye trøje er, at lynlåsen faktisk i mange tilfælde ikke længere spiller en funktionel rolle. For de moderne materialer er så gode og åndbare, at man efterhånden sjældent ser en rytter komme kørende med åben trøje - ej heller, når verdens bedste ryttere duellerer i sommervarmen på de stejleste stigninger. Der er simpelthen sjældent behov for det, så Velocio har fjernet den.

 

Tæt - men afstemt - pasform

Fraværet af lynlåsen er helt klart trøjens varemærke. I forhold til pasformen, så vil jeg faktisk mene, at det er en fordel. Med et regulært stykke stof hen over forsiden af kroppen, så kan materialernes elasticitet for alvor komme uforstyrret i spil og man får en trøje, som er tætsiddende og lavet til at være aerodynamisk, men som samtidig er enormt godt afstemt og føles virkelig behagelig.

 

På en måde føles det som om, at trøjen nærmest giver en tættere pasform over brystet og så sidder den helt fremragende over skuldrene og under armene, så man virkelig får oplevelsen af en figursyet trøje.

 

Det føles nærmest, som at have sit favorit-baselayer på - det som sidder helt tæt og behageligt.

 

De lange ærmer bidrager til aero-fornemmelsen og det moderne look.

 

Naturligt aero

Fraværet af lynlåsen giver et helt fladt stykke materiale på forsiden - uden nogen risiko for buler i stoffet. Derfor er trøjen nærmest ’naturligt aero’.

 

Ærmerne er lange og går til albuen og det bidrager til fornemmelsen af en hurtig trøje, som er lavet til fart.

 

Vovet look

Zipperless-trøjen har en lav krave og udskæring, som giver associationer til en fodboldtrøje. Det er et stilmæssigt udtryk som nogle vil elske og andre hade. Sådan er det altid med nyskabelser i cykelverdenen.

 

Kraven er behagelig og der er rart med lidt plads i halsen. Der er en del aero-trøjer på markedet, som godt kan blive snævre i det område.

 

På mange måder føles det lidt underligt at trække sin cykeltrøje over hovedet, men når man lige har slået den tanke væk, så har jeg faktisk ikke savnet lynlåsen.

 

Zipperless-trøjen kommer både i en dame- og herremodel.

 

Lavet til de varme dage

Trøjen er ultralet og giver en luftig fornemmelse fornemmelse.

Den er lavet i et fint, åndbart materiale, som kan tåle en del tæsk, før det må give fortabt. Jeg har testet en del på hjemmetræner og her står trøjen distancen fint.

 

Så man får et produkt, som egner sig godt til sommerdagene.

 

Tre lommer bagpå sikrer godt med plads til det mest nødvendige.

 

Konklusion

Det føles underligt at trække sin cykeltrøje over hovedet, men det er nok mest på grund af vane eller cykelsportens strenge modekodeks. For når man først har lagt det bag sig, så har jeg faktisk ikke savnet lynlåsen. Den lave krave giver en luftig fornemmelse, så man ikke får lyst til at lyne lidt ned.

 

Pasformen er vanvittig god. Helt tæt, men behageligt afstemt og så sidder trøjen exceptionelt godt over bryst, skuldre og armhuler og her spiller fraværet af lynlåsen helt sikkert ind.

 

En fed, fed trøje, hvis man ikke er bange for at bryde modereglerne, til de gode sommerdage på cyklen.
Stillet til rådighed af: Velocio

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet