31.03.2022 @ 19:00

En cykeltrøje uden lynlås - må man godt det? Ifølge Velocio så må man gerne og når man først har vænnet sig til tanken, så savner man ikke lynlåsen. Pasform og kvalitet er helt i top, så man får en hurtig og moderne trøje, hvis man ikke er bange for at bryde modereglerne lidt.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Velocio
Produkt: Zipperless Jersey
Farver: Sky (lyseblå) (Fås også i Light Olive og Navy)
Størrelse: Medium (fås i XS - 4XL)

Pris: Kr. 1080,-

 

Zipperless-trøjen er - som navnet antyder - lavet uden den traditionelle lynlås foran.

 

Introduktion

Amerikanske Velocio har hurtigt og effektivt gjort sit indtog på det internationale marked for cykeltøj og er allerede blevet opsnappet af SRAM, så det nu er en del af gigantens mange brands.

 

Velocio har ramt markedet med en hel klar og tydelig holdning til bæredygtighed, som sammen med det enkle og afdæmpede design, synes at være gået lige ind hos forbrugerne på både de amerikanske og europæiske landeveje.

 

Nu lancerer Velocio sine første produkter til sommersæsonen 2022 og det første produkt har et spændende tvist, som er sjældent set. Zipperless-trøjen har - som navnet afslører - nemlig ingen lynlås og skal derfor trækkes over hovedet.

 

Test

 

Stadig bæredygtig

Et af Velocios helt store mærkesager er et øget hensyn til miljøet. Således også her, for Zipperless-trøjen er lavet af 85% genanvendte materialer. Bæredygtigheden er heldigvis ved at finde vej ind i cykelsporten og man kan roligt investere i tøj fra Velocio, hvis man har en holdning til miljøet.

 

Da trøjen her er lavet helt uden lynlåse, så er der også en ting mere, som kan gå i stykker og det giver nemmere reparationer, hvis uheldet er ude. Det er helt i tråd med Velocios filosofi.

 

Trøjen er tætsiddende, men har en utrolig behagelig pasform.

 

Moderne minimalisme

Zipperless-trøjen bringer nærmest en slags moderne minimalisme til markedet. Den er simpel, funktionel og fokuseret.

 

Lynlåsen er ellers blevet obligatorisk for en cykeltrøje - et stilmæssigt element.
Velocios tanke bag den nye trøje er, at lynlåsen faktisk i mange tilfælde ikke længere spiller en funktionel rolle. For de moderne materialer er så gode og åndbare, at man efterhånden sjældent ser en rytter komme kørende med åben trøje - ej heller, når verdens bedste ryttere duellerer i sommervarmen på de stejleste stigninger. Der er simpelthen sjældent behov for det, så Velocio har fjernet den.

 

Tæt - men afstemt - pasform

Fraværet af lynlåsen er helt klart trøjens varemærke. I forhold til pasformen, så vil jeg faktisk mene, at det er en fordel. Med et regulært stykke stof hen over forsiden af kroppen, så kan materialernes elasticitet for alvor komme uforstyrret i spil og man får en trøje, som er tætsiddende og lavet til at være aerodynamisk, men som samtidig er enormt godt afstemt og føles virkelig behagelig.

 

På en måde føles det som om, at trøjen nærmest giver en tættere pasform over brystet og så sidder den helt fremragende over skuldrene og under armene, så man virkelig får oplevelsen af en figursyet trøje.

 

Det føles nærmest, som at have sit favorit-baselayer på - det som sidder helt tæt og behageligt.

 

De lange ærmer bidrager til aero-fornemmelsen og det moderne look.

 

Naturligt aero

Fraværet af lynlåsen giver et helt fladt stykke materiale på forsiden - uden nogen risiko for buler i stoffet. Derfor er trøjen nærmest ’naturligt aero’.

 

Ærmerne er lange og går til albuen og det bidrager til fornemmelsen af en hurtig trøje, som er lavet til fart.

 

Vovet look

Zipperless-trøjen har en lav krave og udskæring, som giver associationer til en fodboldtrøje. Det er et stilmæssigt udtryk som nogle vil elske og andre hade. Sådan er det altid med nyskabelser i cykelverdenen.

 

Kraven er behagelig og der er rart med lidt plads i halsen. Der er en del aero-trøjer på markedet, som godt kan blive snævre i det område.

 

På mange måder føles det lidt underligt at trække sin cykeltrøje over hovedet, men når man lige har slået den tanke væk, så har jeg faktisk ikke savnet lynlåsen.

 

Zipperless-trøjen kommer både i en dame- og herremodel.

 

Lavet til de varme dage

Trøjen er ultralet og giver en luftig fornemmelse fornemmelse.

Den er lavet i et fint, åndbart materiale, som kan tåle en del tæsk, før det må give fortabt. Jeg har testet en del på hjemmetræner og her står trøjen distancen fint.

 

Så man får et produkt, som egner sig godt til sommerdagene.

 

Tre lommer bagpå sikrer godt med plads til det mest nødvendige.

 

Konklusion

Det føles underligt at trække sin cykeltrøje over hovedet, men det er nok mest på grund af vane eller cykelsportens strenge modekodeks. For når man først har lagt det bag sig, så har jeg faktisk ikke savnet lynlåsen. Den lave krave giver en luftig fornemmelse, så man ikke får lyst til at lyne lidt ned.

 

Pasformen er vanvittig god. Helt tæt, men behageligt afstemt og så sidder trøjen exceptionelt godt over bryst, skuldre og armhuler og her spiller fraværet af lynlåsen helt sikkert ind.

 

En fed, fed trøje, hvis man ikke er bange for at bryde modereglerne, til de gode sommerdage på cyklen.
Stillet til rådighed af: Velocio

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/Dette års udgave af Criterium du Dauphine leder tankerne hen på Jonas Vingegaards magtdemonstration i Baskerlandet Rundt i foråret, og rivalerne er også imponeret over danskerens niveau. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/grand_tour-rival_om_vingegaard__han_er_imponerende/Dagens storfavorit kunne ikke leve op til favoritværdigheden i duellen på de belgiske grusveje, men det handlede mere om uheld end form, og hollænderen ser frem mod det altoverskyggende mål. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_der_poel_efter_dagens_skuffelse_det_store_maal_er_tour_de_france/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x