22.09.2022 @ 08:09

Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

 

Introduktion
Det er altid spændende, når cykelproducenterne lancerer deres nyeste modeller i sortimentet. Ofte er det små justeringer, som næsten ikke kan spottes med det blotte øje, men det er ikke tilfældet med Treks nye Madone-model, som har gennemgået en radikal ændring og har skabt stor nysgerrighed blandt cykelinteresserede. Den nye Trek Madone SLR kommer med et udfordrende og innovativt design, hvor det mest iøjnefaldende er sadelpindrørets udformning og den helt nye IsoFlow-teknologi, hvor vinden ledes gennem en åbning i stellet lige under sadelrøret. Der er tænkt aerodynamik gennem hele udviklingsprocessen af den nye Madone SLR 9 og med blandt andet Mads Pedersen i spidsen som testperson har ingeniørholdet ikke blot optimeret cyklen, men også ændret på geometrien så rytterpositionen bidrager yderligere til aerodynamikken. Feltet.dk har haft Trek Madone SLR 9 Gen 7 til test.


Fakta

Model: Trek Madone SLR 9

Geargruppe: SRAM Red E-tap AXS

Hjul: Bontrager Aeolus SLR 51

Pris: Kr. 117.999, -


Når kun det bedste er godt nok

Trek Madone SLR 9 er en high end-landevejscykel, der henvender sig til den meget kræsne og erfarne cykelrytter samt den professionelle rytter. Den nye IsoFlow-teknologi samt den innovative udformning af stel og styr gør Gen 7- versionen af Madone hele 300 gram lettere end de tidligere modeller.


Cyklen er lavet i Treks 800 OCLV Carbon, der er mærkets bedste og letteste kulfiber-sammensætning. Forventeligt er den nye Madone SLR 9 forsynet med SRAM Red e-tap AXS geargruppe og Bontrager Aeolus SLR 51 hjulsæt, og det er komponenter fra øverste hylde.

Hjulsættet er utrolig let, hurtigt og giver en tilfredsstillende stabilitet i vindige forhold. Ønsker man at køre tubeless, er hjulene selvfølgelig klar til det. Dækkene føles smidige og med et godt greb, så her er der heller ikke sparet på kvaliteten. Cyklen er forsynet med en kædegriber, så kæden ikke risikerer at falde ned mellem den lille klinge og stellet. Den fungerer, som den skal, og er nem at justere, hvis der er behov for det. I en størrelse Large/56  har Madone SLR 9 på en vægt på 7,36 kilo, hvilket er tilfredsstillende.


IsoFlow-teknologien

IsoFlow er navnet på den nye og unikke stødabsorberende samt aerodynamiske sadelrørs-teknologi som Trek har udviklet. Teknologien, hvor sadelrøret er bygget op på en helt ny måde, er den første af sin slags, og det giver samtidig cyklen sit yderst innovative look. Designet gør efter sigende sadelrøret mere eftergivende, når cyklen møder ujævnheder på vejen og giver den komfort, som er ønskværdig.

I udviklingen af IsoFlow opdagede ingeniørerne bag designet, at sadelpindsrøret var et punkt på cyklen, der gav forholdsvis stor luftpåvirkning og drag. Derfor var dette punkt på cyklen i fokus i udviklingsprocessen og med det unikke design ledes vinden nu gennem åbningen i cyklen, hvilket giver klare aerodynamiske fordele.Mere aerodynamik

Det er ikke blot IsoFlow-teknologien der bidrager til en øget aerodynamik og hurtighed, men også en ny udformning af stellet og geometrien bidrager hertil. Ifølge Trek vil den nye kammatail-form (D-formet rør) af rørene og geometrien tilsammen skabe en forbedring på 19 watt ved samme ydelse sammenlignet med tidligere modeller, og hvor udformningen af stellet sparer de første 10 watt, spares de sidste 9 watt ved optimering af rytterens position.Ifølge Treks beregninger svarer det til 60 sekunders forbedring over en time med en hastighed på 45 km/t. Det er således ikke bare professionelle ryttere, som kan få gavn af de aerodynamiske fordele, da fordelene forbliver stort set de samme ved til en hastighed på 25 km/t. Efter sigende skulle en rytter kørende med 35 km/t spare 59 sekunder og en rytter kørende med 25 km/t spare 58 sekunder på en time. Det ny design og det mindre drag kan altså give aerodynamiske fordele til en bred gruppe af ryttere.


Styr med fokus på ergonomi og aerodynamik

Trek har udviklet et nyt cockpit til den nye Madone SLR, som bidrager væsentligt til øget aerodynamik og giver en vægtbesparelse på cirka 150 gram. Det nye styr kommer med udad-vinklede drops, hvorved afstanden mellem droppene bliver større end afstanden mellem skiftegrebene. Helt præcist er differencen på 3 centimeter - det betyder, at et styr med en bredde på 42 cm vil få en bredde på 39 cm mellem skiftegrebene.

Den kortere afstand mellem skiftegrebene er noget, der kan mærkes, og det er tydeligt, at armene bliver mere samlede, hvilket giver netop den aerodynamiske fordel, som Trek tilsigter. Det kræver en anelse tilvænning at få armene mere ind under overkroppen, og styringen bliver naturligt lidt mere fintfølende, men tilvænningen sker hurtigt og føles meget naturlig.God geometri og køreoplevelse i verdensklasse

Madone SLR 9 i en størrelse 56 kommer med reach (horisontale afstand mellem krank og kronrørstop) på 39,1 cm og en stack-højde (vertikale afstand mellem krank og kronrørstop) på 56,3 cm og giver en stack-reach-ratio på 1,44. Det er en ratio, som ikke er overraskende efter at have kørt på cyklen, der selvfølgelig er aggressiv og beregnet til at køre race, men den tilbyder samtidig en meget komfortabel køreposition, da man ikke sidder alt for foroverbøjet, og det kommer en til gode på de lange ture. For nogle ryttere vil cyklen måske føles for kort og give en for oprejst køreposition, men det har dog ikke været tilfældet i testers optik.


Trek har formået at lave en cykel, der opleves som en komplet enhed, der på én og samme tid er utrolig stiv og responderbar, men som samtidig giver den komfort, som der er brug for omkring saddel og styr. Kronrørsvinklen er på 73,5 grader i en størrelse 56 og sammen med det kortere reach giver det cyklen en hurtig og præcis styrringsfornemmelse og får cyklen til at lægge sig godt i sving. Krankboksen og kædestræberne giver en utrolig kraftoverførelse, der gør det ekstra sjovt at sprinte og lave vilde accelerationer.Line up og fakta

Den nye Trek Madone SLR kommer med forskelligt udstyr, men fælles for alle modellerne (SLR 6, SLR 7 og SLR 9) er, at de kommer med 800 OCLV carbon. SRL 6 og SLR 7 kommer med Bontrager Aeolus Pro 51 hjulsæt og SLR 9 kommer med Bontrager Aeolus RSL 51 hjulsæt. Største dækbredde er 28C. 

SLR 6 kan fås med Shimano 105 eller Sram Rival eTap AXS, SLR 7 kommer i en udgave med Shimano Ultegra og med SRAM Force eTap AXS, mens SLR 9 kommer med Shimano Dura-Ace eller SRAM Red eTap AXS. Udgaverne med SRAM er alle med integreret powermeter.

Madone SLR vejer mellem 8 kg og 7,36 kg i en størrelse 56 cm og priserne går fra kr. 60.499, - til kr. 117.999, -.


Konklusion

Madone SLR 9 Gen 7 er helt oppe i toppen af verdensklasse-landevejscykler og prisen er også herefter. Trek har virkelig formået at lave en radikal ændring i deres design, indført ny teknologi og er lykkedes med at lave en cykel, der leverer. Komponenterne er fra øverste hylde og spiller rigtig godt sammen med resten af cyklen. Den nye Iso-Flow-teknologi giver cyklen et unikt og progressivt design og sammen med styret samt en ikke alt for aggressiv geometri er cyklen meget komfortabel at køre på. Komforten i kombination med en stiv ramme gør cyklen til ren underholdning - den er sjov at køre på, hurtig at accelerere op, og så er den hurtig som et lyn ude på landevejen.


Sådan har vi testet: Cyklen har været stillet til rådighed af Trek og er blevet testet gennem august måned. Madone SLR 9 Gen 7 har været på lange ture, er blevet testet i sprint og på bakker og har kørt kortere tempoture.

 

Stillet til rådighed af: Trek

 

Om testeren:

Alder: 30
Højde: 180
Vægt: 67

Jeg har cyklet i:  14 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 ugentligt

Jeg kører disse discipliner: landevej og mountainbike

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Talent om VM i Danmark: Var fandme en fed dag
21-årige Sofie Heby Pedersen missede lige akkurat en VM-medalje i Danmark, da verdensmesterskabet i marathondistancen blev kørt. 
Formand glæder sig over VM-medalje
Der var glæde i dag over et vellykket VM i mountainbike på dansk grund, som blev kronet med en dansk medalje.
Simon Andreassen vinder VM-medalje
Simon Andreassen vandt VM-medalje på hjemmebane i Haderslev og bekræftede endnu engang, at han er på vej tilbage.
Dansk stortalent misser akkurat VM-medalje på hjemmebane
Det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, var lige ved at hente en medalje, da mountainbikeverdensmesterskabet i marathondisciplinen blev kørt i Haderslev. 
Produktnyt + First Ride: Assos GTS efterårskollektion
Schweiziske Assos har altid været kendte for deres ypperlige bibshorts, men på vores breddegrader er der også mange, der efterhånden har stiftet bekendtskab med deres ingeniørkunst, når det kommer til tøj i ydersæsonerne, hvor vejr og vind stiller store krav til påklædningen, hvis det skal være sjovt at træne udenfor.
Test: Garmin Edge 1040 Solar
Garmin har netop sendt en ny topmodel af deres Edge cykel computer på gaden. Og med den nye Edge 1040 Solar rykker Garmin lige en klasse op i form af flere funktioner, nyt layout og længere batteri tid. Meget længere batteritid!
Dansker før VM på hjemmebane: Vil prøve at køre med om sejren
Simon Andreassen er på vej tilbage fra en drilsk skade i år og han mener, topformen er ved at være der, så hvorfor ikke gå efter at blive verdensmester på lørdag.
Dansk talent tager UCI-sejr
Sidste afdeling af Shimano Ligaen blev afviklet søndag og Sofie Heby Pedersen var helt suveræn.
Dansk stjerne tilbage øverst på podiet
24-årige Simon Andreassen har haft en svær sæson, hvor han har været ude med sygdom. Men efter sommerferien er danskeren kommet tilbage og i går kulminerede det med en UCI-sejr på hjemmebane.
Dyst imod Emil Axelgaard i cykelduellen
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Managers på tur 3: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 2: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Managers på tur 1: Sommeren er forbi nu og den nærmest fløj afsted
For de fleste er det blevet hverdag igen og ferien er forbi - også for sypigen og den pensionerede overlærer, som hver især skal tilbage til deres respektive jobs bag katederet og på spinningscyklen. Den sidste uge af ferien har vi brugt på 6 cykeldage i det vestjyske -  en kombination af historie, geografi og ikke mindst gastronomi - garneret med masser af frisk luft i okay dansk sommervejr.
Førstehåndsindtryk af Canyon Ultimate CF SLX 8 Di2 2023
Den nye Ultimate CF SLX 2023-model kommer med en række forbedringer og kan nu byde på fuldt integreret kabelføring, mulighed for dækbredde på op til 32 mm og optimeret aerodynamik. Cyklen er i dag mere end en landevejsracer til bjergkørsel og den bevæger sig mere i retning af en allround-landevejscykel. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Du skal blot konfigurere dit gear setup efter du har paret dit EPS (version 3 min) via Ant+ til Garmin. Du angiver antallet af klinger og tænder for klingerne - enten forvalgte 53-39, 52-36 eller 50-34, i modsat fald kan du også vælge det selv. På samme måde med kassetten: Vælg antal speed, og enten vælg mellem forvalgte kassetter, eller angiv selv tænder.Enkelte af klatrerne har afsluttet sæsonen, men heldigvis er der alligevel ganske mange, der har bevaret motivationen til at gå efter sæsonens sidste helt store mål, næste uges Il Lombardia. Lørdag får de chancen for at teste benene i Giro dell’Emilia, der heldigvis har genvundet sin prestige efter en nylig restrukturering af kalenderen, og som efter nogle sløje år atter kan fremvise en fabelagtig liste af stjerner, der er klar til at slås om sejren på den legendariske San Luca-stigning i Bologna - en ikonisk stigning, som enhver klatrer drømmer om at erobre. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_giro_dellemilia_2022/ Jeg kan for så vidt godt acceptere at man kører uden radioer til et mesterskabsløb på en aflukket og velkontrolleret rute som rytterne kan have rekognoseret på forhånd. Der burde risici alt andet være noget mindre. Selvfølgelig under forudsætning at man er i stand til at kommunikere ordentligt med skiltene. Om jeg så tror det er væsentligt mere spændende uden radio tvivler jeg nok noget på. Axel Laurance kom bedst ud af det livsfarlige mylder af sving i Crikvenica, men med 9 bonussekunder styrkede Jonathan Milan sit greb om den samlede føring. Han får imidlertid kam til sit hår, hvis han skal forsvare den lørdag, hvor det gælder løbets kongeetape, og selvom løbets eneste rigtige bjerg, Ucka, har top med næsten 100 km til mål, er der lagt op til, at en vis dansk Tour-konge skal teste bjergbenene, inden der mod slutningen venter en puncheurfinale, som er stejlere, end det var udmeldt inden løbet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_cro_race_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: GripGrab Polaris 2 Waterproof Winter handsker
GripGrab har lavet et par vinterhandsker, som er perfekte til de rigtig kolde dage samtidig med, at de er lette og bevægelige.
Test: Fizik Tempo Decos Carbon
Den nye Fizik Tempo Decos Carbon landevejssko kombinerer høj komfort og ydeevne og er velegnet til hverdagens lange træningsture, Gran Fondos og bjergkørsel. En flot og minimalistisk sko, der med sin ene BOA-spænde er hurtig og nem at justere - også på farten. En stiv carbonsål, tilbagetrukne klampehuller og et godt greb om hælen er blot nogle af de features, som gør skoen effektiv.
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn
Team Rynkeby indsamler 77,9 millioner kroner til børn med kritiske sygdomme.
Test: Garmin Varia RCT716 - Radar med kamera og lygte
Den populære cykelradar baglygte fra Garmin har fået en kraftig opdatering med længere batteritid og ikke mindst indbygget kamera.
Køb VM- og WorldTour-rytternes cykler hos ny virksomhed
Ny italiensk hjemmeside tilbyder cykelfans og motionister muligheden for at købe deres stjerners racercykler.
Forudbestil: Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer den 13. oktober i år.
Produktnyt: Nye dæk og nyt hjulsæt fra Specialized
Specialized har lanceret en ny dækserie, hvilket er en stor opdatering af de populære Turbo-dæk.
Test: Trek Madone SLR 9 Gen 7
Den helt nye Trek Madone SLR 9 Gen 7-model hører til det ypperste på markedet og med sit innovative design og sine imponerende teknologiske features skubber Trek grænserne for, hvad landevejscykler kan præstere. Den nye IsoFlow-teknologi og cyklens geometri bidrager på én og samme tid til øget fart og komfort.
Produktnyt: Van der Poel får nye sko til VM
Shimano sender en ny landevejscykelsko på markedet, som hedder S-Phyre RC903 (herremodellen) og RC903W (kvindemodellen).

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x