09.12.2022 @ 16:15

Lygtesættet fra Trek bestående af Commuter Pro RT-forlygte og Flare RT-baglygte dækker rigeligt de behov, du har som cykelrytter eller cykel-pendler i vinterhalvåret. Lygtesættet gør dig synlig på god afstand, blænder ikke modkørende og kan forbindes med hinanden, så du kan styre begge lygter på én og samme tid.

Fakta

 

Brand: Trek

Model: Trek Commuter Pro RT og Flare RT

Commuter Pro-tilstande: Høj 1000 lumen - 1½ times batteritid, lav 500 lumen - 3 times batteritid, dag-blink 300 lumen - 12 times batteritid

Flare RT:Blinketilstande: 90 lumen - 6 timer, 45 lumen - 12 timer, 5 lumen - 15 timer. Tilstande med konstant lys: 25 lumen - 4½ time, 5 lumen - 13½ time

Synlighed: Op til 2 km

Vandtæthed: IPX4

Vejl. udsalgspris: Kr. 1.799,-

 

 

Test

 

Nem opsætning og betjening

Commuter Pro RT og Flare RT er begge lygter, der er nemme at anvende. En stor startknap, der er nem at trykke på - også med vinterhandsker - sætter gang i lygterne, og samme knap bruges til at veksle mellem lygternes forskellige lysetilstande.

 

Lygterne er nemme at montere og sidder godt fast - også i skoven og på grusvejen bliver lygterne siddende, som de skal. Der er altså ikke noget med at rette på lygterne løbende på trods af bump på vejen.

 

En god feature er, at de to lygter kan forbindes, så både forlygte og baglygte betjenes på samme tid. Betjeningen af begge lygter foregår via forlygten. I brugervejledningen, der følger med, findes en guide til at parre de to enheder med hinanden. Når de enheder er parret, vil batteristatus for begge lygter vises på Commuter Pro RT-forlygtens display.

 

En anden god feature, er at Commuter Pro RT kan bruges som en powerbank. Der følger ikke et kabel med, som kan bruges, men nyere mobiltelefoner, der bruger USB-C-opladerport, kan anvende mobil-kabelet til dette formål.

 

Lygtesættet er kompatibel med Bontrager Blendr, som er en række forskellige beslag, der integrerer lygterne på en mere smart og diskret måde.

 

Kindbeam - en blændfri forlygte

Commuter Pro RT kommer med en teknologi, som Trek kalder for Kindbeam.

Det er en teknologi, som sikrer, at lygten er blændfri og dermed undgår at generere modkørende cyklister. Via et avanceret lygteglas og en unik konstruktion sikres en refleksion, der centrerer lyset ligefrem og ned mod jorden, og derved undgås, at lys sendes opad.

Samtidig bevirker teknologien, at mest muligt lyst bruges til at oplyse vejen foran dig, så huller i vejen og andre forhindringer nemt opdages og undviges. Teknologien virker overraskende godt, og lyset er ikke generende for en modkørende cyklist.


 

Sikkerheden i top - dag og nat

Commuter Pro RT lyser vejen rigtig godt op og tilpas langt frem. Det betyder, at vejens eller stiens forandringer bliver så synlige, at det giver en god følelse af sikkerhed og mulighed for stadig at træde i pedalerne, når der køres i mørke. Lyskeglen er stabil og ryster ikke for meget, når der køres på ujævnt underlag.


Med lygtesættets forskellige lysstyrker og blinkefunktioner bliver du nemmere set i både dagslys og i mørketid. Blinkefunktionerne med forskellige grader af lysintensitet øger synligheden i løbet af dagtimerne og giver synlighed fra minimum 400 meters afstand.

 

Konklusion

Lygtesættet fra Trek bestående af Commuter Pro RT og Flare RT lever op til, hvad produktbeskrivelsen lover. Med Commuter Pro RT og Flare RT er der skabet god synlighed både dag og nat, og med fuld power på lumen får du muligheden for at give den ekstra gas på cyklen under mørke forhold - især med forlygtens evne til at lyse underlaget op samt med Kindbeam-teknologi.


Betjeningen er god og nem - selv med vinterhandsker på. Ikke mindst er muligheden for at forbinde de to enheder og betjene begge lygter med én enkelt knap en god detalje, som gør brugeroplevelsen god og anvendelig for et bredt publikum.


Baglygten er lille og diskret, mens forlygten er lidt større, men forventeligt af en lygte der giver op til 1000 lumen.

 


Sådan har vi testet

Trek Commuter Pro RT og Flare RT er testet gennem november måned. Lygtesættet har været brugt til pendling til og fra arbejde, samt til sport på landevejen samt på grus- og skovstier i alt slags vejr.

 

Stillet tilrådighed af: Trek

 

 

Feltet.dk's app: Paris-Nice og Tirreno-Adriatico minut for minut
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".
Feltet.dk's app: Paris-Nice og Tirreno-Adriatico minut for minut
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Sidste chance: Deltag i Paris-Nice managerspillet
Managerspillene til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico er åbnet. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet