23.02.2023 @ 09:15

SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Scott Shield er et sæt moderne cykelbriller, der er optimeret til høj performance med en rund facon, der dækker meget af ansigtet omkring øjnene.

Brillerne er iøjnefaldende i sit design, som nærmest fremstår uden et egentligt stel. Designet er med til at give et kæmpe udsyn uden en ramme, der generer

 

Scott har brugt optisk, præcise linser, som skal være med til at give en køreoplevelse uden forstyrrelser i synet. Linserne benytter desuden SCOTT’s Light Sensitive Photochromic Technology, som giver 100% UV-beskyttelse, og som gør linsen mørkere, når der er meget sol - den såkaldte fotokromiske effekt.

 

Fakta
 

Producent: Scott
Produkt: Scott Sheild Light Sensitive
Farve: Matsort stel + grå linse. (Findes i to farvekombinationer).
Størrelse: Bredde:145 mm. / Højde: 61 mm. Længde på stænger: 115 mm. (Testbrillerne passer til ansigter i størrelsen Medium / Large).

Vægt: 34 gram vejet. (Opgivet til 33 gram)
Vejl. udsalgspris: kr. 999,-

 

 

Test
SCOTT Shield bliver leveret i et sort etui, med en hvid transport pose af blødt stof til opbevaring. Dertil en mindre manual. Selve brillen er sort i rammen med en grå linse. Det hele bliver sendt i en almindelig sort papkasse og kvalitetsoplevelsen virker rigtig god.

Ved første øjekast er brillerne lækre at se på og kvalitet af materialer og samlekvalitet er overbevisende. De er smarte, med indgraveret logo på selve brilleglasset og mærker på stellet.


Unboxing: I den sorte kasse er en blød opbevaringspose, manual og sort etui.

Brillerne har en skridsikker næsestøtte, og tilsvarende bløde stænger til bag om ørerne. Disse stænger er bøjet ned og presser lidt ind, ligesom de er belagt med skridsikkert materiale.
Alt sammen for at sikre, at brillen sidder som den skal. Stængerne kan ikke forlænges og er faste i bøjningen.

Efter lidt justering og nogle dages opvarmning, så virker den skridsikre funktion fra næsebøjlen og fra stængerne rigtigt godt. Selv på en længere gravel-tur var der kun få gange behov for at rette på brillerne.

Jeg har en lidt bred næse, og Shield-brillen har en fast facon. Derfor vil en brille som denne, aldrig kunne justeres ret meget i selve stellet, men naturligvis på støttepuderne. Puderne kan justeres, og dermed sidder den godt og behageligt på de lange ture.

Under testen ramte hjelmen og brillen hinanden et par gange. Dels fordi brillen er så forholdsvis stor og dækker så godt, men også fordi hjelmen vippede lidt ned ved kørsel på ujævnt terræn. Du bør derfor være opmærksom på, om din hjelm “spidser” til foran eller har plads til den store brille.

Udsynet er rigtigt godt og meget klart. På grund af den store størrelse og den runde facon, så er der frit udsyn både op, ned og til siderne. Kigger man ned, ses den nederste del af stellet, men ikke generende. Helt overordnet giver den store linse et fantastisk udsyn.

Brillerne klar til en gravel-tur på en frostklar lørdag i februar.

Brillerne er ganske store og dækker rigtigt godt for øjnene. Det er der flere fordele i. Under testen i februar måned, oplevede jeg, at brillerne ikke bare beskytter mod sol og UV men også mod almindelig træk og kulde i øjnene. For mig virkede det ganske overbevisende.

SCOTT fremhæver selv deres ’Photochromic Technology’, der benyttes i linsen og gør, at brillerne bliver mørkere, når de udsættes for UV-stråler og opfører sig omvendt, når der bliver overskyet og dermed mindre lys.

Det skulle vi naturligvis teste, og under en længere tur i vintersol oplevede jeg, at linsen roligt og ubemærket blev mørkere og ydede en god balanceret dæmpning mod solen. Brillerne blev aldrig helt mørke, og det virkede som om der var plads til yderligere dæmpning, når sommeren kommer og solens UV-stråler, virkelig fyrer op for kraften.

Omvendt vil brillen altid være lidt grå, og kører du i gråvejr, så vil det altid føles lidt mørkere.

Selve linsen er som sagt ganske stor. På trods af størrelsen, så er linsens udførelse af rigtig høj kvalitet. Der er ingen forstyrrelser i udsynet i glasset, hverken op, ned, til siden eller når man lader øjnene vandre fra den ene side til den anden. Noget af det vigtigste ved briller i det hele taget. SCOTT kalder dette for ’Precision Optics’, og må siges at virke ganske godt.

Og nu vi er ved linsen, så var der dage under testen, hvor der blev kørt i decideret regnvejr. Meget positivt, så betød det aldrig, at brillerne duggede undervejs, hvilket må tilskrives en god nok ventilation, hvilket er et klart plus.

Efter nogle uger med brug af brillerne, er der kun kommet ganske få brugsspor. De er blevet pudset ofte, for at se efter om de er modtagelige for ridser. Der kommer ikke flere ridser, end man kunne forvente, nemlig ganske få. Resten af brillen virker ganske solid i samling og hængsler. Det skridsikre gummi er fuldt intakt her i slutningen af testen og virker godt og solidt og skal nok holde i lang tid.

Ét styk tester med solen i øjnene. Bemærk, hvordan brillerne dækker rigtig meget omkring øjenene og sidder tæt på hjelmen.


Brillerne fra Scott virker til at være bygget rigtigt godt, og kunne holde i lang tid, hvilket man også bør kunne forvente, når man rammer denne prisklasse.

 

En brille som denne er, ud over det praktiske, også en vigtig accessory, hvor et smart design og et moderne look har afgørende betydning. Denne brille fås i to forskellige farvekombinationer og sammen med din cykel og cykeltøj, vil man kunne skille sig ud fra mængden.

 

Konklusion
SCOTT Shield er en smart og moderne brille med et rigtigt fint udsyn og en god præcis linse med fotokromiske egenskaber. Oplevelsen med den store brille er en helt anden, end noget jeg tidligere har kørt med og det kan anbefales at prøve. Kvaliteten af SCOTT-brillerne er i top, og produktet kan anbefales til race og landevejskørsel, men bestemt også til gravel og MTB.

 

Brillerne kan placeres i hjelmen og sidder, pga det skridsikre gummi på ørestængerne, ganske godt fast.

 

Stillet til rådighed af: Scott

 

Om testeren:

Alder: 57 år
Højde:  177 cm
Vægt: 74 Kg
Så længe har jeg cyklet: Siden 2008
Så ofte cykler jeg: 2-4 gange pr. uge + daglig pendling
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x