23.02.2023 @ 09:15

SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Scott Shield er et sæt moderne cykelbriller, der er optimeret til høj performance med en rund facon, der dækker meget af ansigtet omkring øjnene.

Brillerne er iøjnefaldende i sit design, som nærmest fremstår uden et egentligt stel. Designet er med til at give et kæmpe udsyn uden en ramme, der generer

 

Scott har brugt optisk, præcise linser, som skal være med til at give en køreoplevelse uden forstyrrelser i synet. Linserne benytter desuden SCOTT’s Light Sensitive Photochromic Technology, som giver 100% UV-beskyttelse, og som gør linsen mørkere, når der er meget sol - den såkaldte fotokromiske effekt.

 

Fakta
 

Producent: Scott
Produkt: Scott Sheild Light Sensitive
Farve: Matsort stel + grå linse. (Findes i to farvekombinationer).
Størrelse: Bredde:145 mm. / Højde: 61 mm. Længde på stænger: 115 mm. (Testbrillerne passer til ansigter i størrelsen Medium / Large).

Vægt: 34 gram vejet. (Opgivet til 33 gram)
Vejl. udsalgspris: kr. 999,-

 

 

Test
SCOTT Shield bliver leveret i et sort etui, med en hvid transport pose af blødt stof til opbevaring. Dertil en mindre manual. Selve brillen er sort i rammen med en grå linse. Det hele bliver sendt i en almindelig sort papkasse og kvalitetsoplevelsen virker rigtig god.

Ved første øjekast er brillerne lækre at se på og kvalitet af materialer og samlekvalitet er overbevisende. De er smarte, med indgraveret logo på selve brilleglasset og mærker på stellet.


Unboxing: I den sorte kasse er en blød opbevaringspose, manual og sort etui.

Brillerne har en skridsikker næsestøtte, og tilsvarende bløde stænger til bag om ørerne. Disse stænger er bøjet ned og presser lidt ind, ligesom de er belagt med skridsikkert materiale.
Alt sammen for at sikre, at brillen sidder som den skal. Stængerne kan ikke forlænges og er faste i bøjningen.

Efter lidt justering og nogle dages opvarmning, så virker den skridsikre funktion fra næsebøjlen og fra stængerne rigtigt godt. Selv på en længere gravel-tur var der kun få gange behov for at rette på brillerne.

Jeg har en lidt bred næse, og Shield-brillen har en fast facon. Derfor vil en brille som denne, aldrig kunne justeres ret meget i selve stellet, men naturligvis på støttepuderne. Puderne kan justeres, og dermed sidder den godt og behageligt på de lange ture.

Under testen ramte hjelmen og brillen hinanden et par gange. Dels fordi brillen er så forholdsvis stor og dækker så godt, men også fordi hjelmen vippede lidt ned ved kørsel på ujævnt terræn. Du bør derfor være opmærksom på, om din hjelm “spidser” til foran eller har plads til den store brille.

Udsynet er rigtigt godt og meget klart. På grund af den store størrelse og den runde facon, så er der frit udsyn både op, ned og til siderne. Kigger man ned, ses den nederste del af stellet, men ikke generende. Helt overordnet giver den store linse et fantastisk udsyn.

Brillerne klar til en gravel-tur på en frostklar lørdag i februar.

Brillerne er ganske store og dækker rigtigt godt for øjnene. Det er der flere fordele i. Under testen i februar måned, oplevede jeg, at brillerne ikke bare beskytter mod sol og UV men også mod almindelig træk og kulde i øjnene. For mig virkede det ganske overbevisende.

SCOTT fremhæver selv deres ’Photochromic Technology’, der benyttes i linsen og gør, at brillerne bliver mørkere, når de udsættes for UV-stråler og opfører sig omvendt, når der bliver overskyet og dermed mindre lys.

Det skulle vi naturligvis teste, og under en længere tur i vintersol oplevede jeg, at linsen roligt og ubemærket blev mørkere og ydede en god balanceret dæmpning mod solen. Brillerne blev aldrig helt mørke, og det virkede som om der var plads til yderligere dæmpning, når sommeren kommer og solens UV-stråler, virkelig fyrer op for kraften.

Omvendt vil brillen altid være lidt grå, og kører du i gråvejr, så vil det altid føles lidt mørkere.

Selve linsen er som sagt ganske stor. På trods af størrelsen, så er linsens udførelse af rigtig høj kvalitet. Der er ingen forstyrrelser i udsynet i glasset, hverken op, ned, til siden eller når man lader øjnene vandre fra den ene side til den anden. Noget af det vigtigste ved briller i det hele taget. SCOTT kalder dette for ’Precision Optics’, og må siges at virke ganske godt.

Og nu vi er ved linsen, så var der dage under testen, hvor der blev kørt i decideret regnvejr. Meget positivt, så betød det aldrig, at brillerne duggede undervejs, hvilket må tilskrives en god nok ventilation, hvilket er et klart plus.

Efter nogle uger med brug af brillerne, er der kun kommet ganske få brugsspor. De er blevet pudset ofte, for at se efter om de er modtagelige for ridser. Der kommer ikke flere ridser, end man kunne forvente, nemlig ganske få. Resten af brillen virker ganske solid i samling og hængsler. Det skridsikre gummi er fuldt intakt her i slutningen af testen og virker godt og solidt og skal nok holde i lang tid.

Ét styk tester med solen i øjnene. Bemærk, hvordan brillerne dækker rigtig meget omkring øjenene og sidder tæt på hjelmen.


Brillerne fra Scott virker til at være bygget rigtigt godt, og kunne holde i lang tid, hvilket man også bør kunne forvente, når man rammer denne prisklasse.

 

En brille som denne er, ud over det praktiske, også en vigtig accessory, hvor et smart design og et moderne look har afgørende betydning. Denne brille fås i to forskellige farvekombinationer og sammen med din cykel og cykeltøj, vil man kunne skille sig ud fra mængden.

 

Konklusion
SCOTT Shield er en smart og moderne brille med et rigtigt fint udsyn og en god præcis linse med fotokromiske egenskaber. Oplevelsen med den store brille er en helt anden, end noget jeg tidligere har kørt med og det kan anbefales at prøve. Kvaliteten af SCOTT-brillerne er i top, og produktet kan anbefales til race og landevejskørsel, men bestemt også til gravel og MTB.

 

Brillerne kan placeres i hjelmen og sidder, pga det skridsikre gummi på ørestængerne, ganske godt fast.

 

Stillet til rådighed af: Scott

 

Om testeren:

Alder: 57 år
Højde:  177 cm
Vægt: 74 Kg
Så længe har jeg cyklet: Siden 2008
Så ofte cykler jeg: 2-4 gange pr. uge + daglig pendling
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet