23.02.2023 @ 09:15

SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Scott Shield er et sæt moderne cykelbriller, der er optimeret til høj performance med en rund facon, der dækker meget af ansigtet omkring øjnene.

Brillerne er iøjnefaldende i sit design, som nærmest fremstår uden et egentligt stel. Designet er med til at give et kæmpe udsyn uden en ramme, der generer

 

Scott har brugt optisk, præcise linser, som skal være med til at give en køreoplevelse uden forstyrrelser i synet. Linserne benytter desuden SCOTT’s Light Sensitive Photochromic Technology, som giver 100% UV-beskyttelse, og som gør linsen mørkere, når der er meget sol - den såkaldte fotokromiske effekt.

 

Fakta
 

Producent: Scott
Produkt: Scott Sheild Light Sensitive
Farve: Matsort stel + grå linse. (Findes i to farvekombinationer).
Størrelse: Bredde:145 mm. / Højde: 61 mm. Længde på stænger: 115 mm. (Testbrillerne passer til ansigter i størrelsen Medium / Large).

Vægt: 34 gram vejet. (Opgivet til 33 gram)
Vejl. udsalgspris: kr. 999,-

 

 

Test
SCOTT Shield bliver leveret i et sort etui, med en hvid transport pose af blødt stof til opbevaring. Dertil en mindre manual. Selve brillen er sort i rammen med en grå linse. Det hele bliver sendt i en almindelig sort papkasse og kvalitetsoplevelsen virker rigtig god.

Ved første øjekast er brillerne lækre at se på og kvalitet af materialer og samlekvalitet er overbevisende. De er smarte, med indgraveret logo på selve brilleglasset og mærker på stellet.


Unboxing: I den sorte kasse er en blød opbevaringspose, manual og sort etui.

Brillerne har en skridsikker næsestøtte, og tilsvarende bløde stænger til bag om ørerne. Disse stænger er bøjet ned og presser lidt ind, ligesom de er belagt med skridsikkert materiale.
Alt sammen for at sikre, at brillen sidder som den skal. Stængerne kan ikke forlænges og er faste i bøjningen.

Efter lidt justering og nogle dages opvarmning, så virker den skridsikre funktion fra næsebøjlen og fra stængerne rigtigt godt. Selv på en længere gravel-tur var der kun få gange behov for at rette på brillerne.

Jeg har en lidt bred næse, og Shield-brillen har en fast facon. Derfor vil en brille som denne, aldrig kunne justeres ret meget i selve stellet, men naturligvis på støttepuderne. Puderne kan justeres, og dermed sidder den godt og behageligt på de lange ture.

Under testen ramte hjelmen og brillen hinanden et par gange. Dels fordi brillen er så forholdsvis stor og dækker så godt, men også fordi hjelmen vippede lidt ned ved kørsel på ujævnt terræn. Du bør derfor være opmærksom på, om din hjelm “spidser” til foran eller har plads til den store brille.

Udsynet er rigtigt godt og meget klart. På grund af den store størrelse og den runde facon, så er der frit udsyn både op, ned og til siderne. Kigger man ned, ses den nederste del af stellet, men ikke generende. Helt overordnet giver den store linse et fantastisk udsyn.

Brillerne klar til en gravel-tur på en frostklar lørdag i februar.

Brillerne er ganske store og dækker rigtigt godt for øjnene. Det er der flere fordele i. Under testen i februar måned, oplevede jeg, at brillerne ikke bare beskytter mod sol og UV men også mod almindelig træk og kulde i øjnene. For mig virkede det ganske overbevisende.

SCOTT fremhæver selv deres ’Photochromic Technology’, der benyttes i linsen og gør, at brillerne bliver mørkere, når de udsættes for UV-stråler og opfører sig omvendt, når der bliver overskyet og dermed mindre lys.

Det skulle vi naturligvis teste, og under en længere tur i vintersol oplevede jeg, at linsen roligt og ubemærket blev mørkere og ydede en god balanceret dæmpning mod solen. Brillerne blev aldrig helt mørke, og det virkede som om der var plads til yderligere dæmpning, når sommeren kommer og solens UV-stråler, virkelig fyrer op for kraften.

Omvendt vil brillen altid være lidt grå, og kører du i gråvejr, så vil det altid føles lidt mørkere.

Selve linsen er som sagt ganske stor. På trods af størrelsen, så er linsens udførelse af rigtig høj kvalitet. Der er ingen forstyrrelser i udsynet i glasset, hverken op, ned, til siden eller når man lader øjnene vandre fra den ene side til den anden. Noget af det vigtigste ved briller i det hele taget. SCOTT kalder dette for ’Precision Optics’, og må siges at virke ganske godt.

Og nu vi er ved linsen, så var der dage under testen, hvor der blev kørt i decideret regnvejr. Meget positivt, så betød det aldrig, at brillerne duggede undervejs, hvilket må tilskrives en god nok ventilation, hvilket er et klart plus.

Efter nogle uger med brug af brillerne, er der kun kommet ganske få brugsspor. De er blevet pudset ofte, for at se efter om de er modtagelige for ridser. Der kommer ikke flere ridser, end man kunne forvente, nemlig ganske få. Resten af brillen virker ganske solid i samling og hængsler. Det skridsikre gummi er fuldt intakt her i slutningen af testen og virker godt og solidt og skal nok holde i lang tid.

Ét styk tester med solen i øjnene. Bemærk, hvordan brillerne dækker rigtig meget omkring øjenene og sidder tæt på hjelmen.


Brillerne fra Scott virker til at være bygget rigtigt godt, og kunne holde i lang tid, hvilket man også bør kunne forvente, når man rammer denne prisklasse.

 

En brille som denne er, ud over det praktiske, også en vigtig accessory, hvor et smart design og et moderne look har afgørende betydning. Denne brille fås i to forskellige farvekombinationer og sammen med din cykel og cykeltøj, vil man kunne skille sig ud fra mængden.

 

Konklusion
SCOTT Shield er en smart og moderne brille med et rigtigt fint udsyn og en god præcis linse med fotokromiske egenskaber. Oplevelsen med den store brille er en helt anden, end noget jeg tidligere har kørt med og det kan anbefales at prøve. Kvaliteten af SCOTT-brillerne er i top, og produktet kan anbefales til race og landevejskørsel, men bestemt også til gravel og MTB.

 

Brillerne kan placeres i hjelmen og sidder, pga det skridsikre gummi på ørestængerne, ganske godt fast.

 

Stillet til rådighed af: Scott

 

Om testeren:

Alder: 57 år
Højde:  177 cm
Vægt: 74 Kg
Så længe har jeg cyklet: Siden 2008
Så ofte cykler jeg: 2-4 gange pr. uge + daglig pendling
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x