13.02.2023 @ 17:00

Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Det schweiziske firma Scott har en bred portefølje af produkter inden for sportsverdenen. Scott fremstiller både ski, støvler, hjelme og beklædning til vintersport, til løb har man sko og tøj, og når det drejer sig om cykling, tilbyder Scott næsten hele pakken fra hjelme, sko og solbriller til alle former for cykler. Herudover kommer Scotts cykelbeklædningslinje, der også omfatter handsker. Feltet har testet Scotts bud på en vandtæt vinterhandske - Scott Aqua GTX LF Glove.

 

Producent: Scott
Produkt: Aqua GTX LF vinterhandsker
Farve: Sort

Størrelse: Fås fra XS til XXL

Pris: Kr. 599,-

 

Materialer

I princippet har handsken to overflader. Den ene - dén, som er på håndens overside og som tager mod vind, kulde og regn - består af polyamid, polyuretan, elastan og polycloropren samt polyester. Det kræver nok en Ph.d. i materialevidenskab, hvis man helt skal gennemskue og beskrive sammensætningen, men formålet er at holde vinden ude og bevare varmen. Det skal også understreges, at handsken er udstyret med en Goretex-membran, der holder vandet ude, men samtidig tillader huden at ånde.

 

Materialerne i handskens håndflade er et miks af polyuretan, polyester, polyamid og elastan, og her tilstræber man at holde på varmen samtidig med at følelsen med bremse- og geargrebene skal være intakt. Ydermere har handsken en silikoneoverflade i håndfladen, hvilket giver et bedre greb, samt en sweat wiper på tommelfingeren. Trods navnet er den mest anvendelig, hvis brillerne bliver beskidte.

 

Inderforet er blødt og behageligt og har en høj lækkerhedsfaktor! Det er en anelse kradset op, så man har en varm fleece/velour-fornemmelse, når stoffet lægger sig om hånden.

 

 

Handsken har en visuel lethed over sig. Den er ikke tung og klodset og fremtræder flot og enkel.

 

Herudover fremhæver Scott, at handsken - som en ”key feature” - har reflekser på flere af fingrene. Hmmm - en ulempe kan dette naturligvis aldrig blive, men med de talrige reflekser, der i forvejen findes på nutidens cykeljakker- og bukser, på sko og på dæk og suppleret med de regulære røde og hvide cykellygter, man tænder for på de mørke eftermiddage, må vi være nede i de marginale salgsargumenter.

 

Pasform og funktionalitet

Handsken er behagelig at stikke i, og det fleeceagtige inderfor holder fint på varmen. Selv om Aqua GTX LF er en vinterhandske, virker den ikke klodset og voluminøs, og der er fin bevægelsesfrihed til fingrene, hvilket naturligvis også afhænger af, at man har fundet den rette størrelse.

 

Hvis man bare kunne lave cykelhandsker, som man laver skihandsker, ville det være lettere at holde kulden ude. Men cykelhandsker er nødt til at være tyndere, for hvis de ikke er det, mister man præcisionen i gearskiftene samt følingen med styret og bremserne, og det vil være så godt som umuligt at betjene en cykelcomputer under kørslen. Men på Aqua’en har Scott fundet et fint kompromis mellem de forskellige parametre.

 

Ved håndleddet er handsken udstyret med en høj manchet, og den beskytter mod kulde i det følsomme område, der er mellem handske og jakke, hvor huden ofte blotlægges. Som et ekstra værn mod indtrængende kulde kan manchetterne lukkes helt tæt via en lynlås.

 

 

Test

Kulde er slemt. Kulde + vind er værre. Men kombinationen af kulde + vind + vand er værst, så handsken blev gennemtestet, og for en sjælden gangs skyld kiggede jeg længselsfuldt i kalenderen efter en periode med rigtigt ruskevejr. Og jeg var heldig at ramle ned i en uge, hvor vejrudsigten lovede et par dage med både regn, minusgrader samt blæst på 6-8 sekundmeter.

 

Det viste sig, at handsken gav rigtig god beskyttelse mod elementerne. Især vand blev holdt effektivt ude af Goretex-membranen, og det blev testet på to måder. Først og fremmest gennemførte jeg et par cykelture i decideret regnvejr, men hjemme i køkkenet udsatte jeg handsken for den ultimative stresstest ved at fylde en margreteskål op med vand og lægge handsken i. Kun den øverste centimeter af manchetten stak op, og da jeg efter en time trak handsken på, blev mine fingre end ikke fugtige - de var helt tørre!  

 

 

Med hensyn til at holde på varmen, så kunne jeg mærke en snigende kulde sive ind, når temperaturen bevægede sig ned under minus 2-3 grader. Især på dage med vind, hvor chillfaktoren kom i spil, var det mærkbart. Men det kan næppe lastes Scott - jeg har endnu ikke prøvet en handske, der holder kulden 100 % ude i minusgrader.

 

På intet tidspunkt havde jeg problemer med præcise gearskift eller brug af bremserne.

 

Konklusion

Min overordnede vurdering af handsken er, at den rigtig god og solid, når vintervejret viser tænder. På regnvejrsdage er den ideel, da Goretex’en virker effektivt, og når termometeret bevæger sig lige omkring frysepunktet, holder man en behagelig temperatur inde i handsken. Handskens lethed gør, at der er fin føling med både styr og bremser, og når det kommer til cykelcomputeren, kan man i et vist omfang betjene de computerfunktioner, der aktiveres ved hjælp af knapper - fx start og stop - men fingertouchbetjente skærmbilleder kan man trods alt ikke arbejde med.

 

Deciderede mangler har Scotts Aqua-handske ikke, men to forhold bør fremhæves. Handsken har ingen gelpuder under nedre del af håndfladen. Normalt hjælper puderne med til at absorbere alle de små stød, man får, når man kører over ujævnheder, men skulle der have været puder i, var det gået ud over letheden i handsken, og som oftest kan stødabsorbering afhjælpes med et passende dæktryk.

Det andet forhold er, at handsker hurtigt kan komme til at lugte. Det problem løses dels ved hyppig vask, men også ved, at nogle producenter fremstiller handsker i antibakterielle materialer. Ifølge Scotts egne oplysninger er dette ikke tilfældet med Aqua-handsken

 

Men disse forhold trækker ikke ned i den samlede vurdering. Aqua-handsken har sin helt store force i regnvejr, og den holder som nævnt fint på varmen, når temperaturen ligger omkring frysepunktet.

 

Stillet til rådighed af: Scott

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x