13.02.2023 @ 17:00

Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Det schweiziske firma Scott har en bred portefølje af produkter inden for sportsverdenen. Scott fremstiller både ski, støvler, hjelme og beklædning til vintersport, til løb har man sko og tøj, og når det drejer sig om cykling, tilbyder Scott næsten hele pakken fra hjelme, sko og solbriller til alle former for cykler. Herudover kommer Scotts cykelbeklædningslinje, der også omfatter handsker. Feltet har testet Scotts bud på en vandtæt vinterhandske - Scott Aqua GTX LF Glove.

 

Producent: Scott
Produkt: Aqua GTX LF vinterhandsker
Farve: Sort

Størrelse: Fås fra XS til XXL

Pris: Kr. 599,-

 

Materialer

I princippet har handsken to overflader. Den ene - dén, som er på håndens overside og som tager mod vind, kulde og regn - består af polyamid, polyuretan, elastan og polycloropren samt polyester. Det kræver nok en Ph.d. i materialevidenskab, hvis man helt skal gennemskue og beskrive sammensætningen, men formålet er at holde vinden ude og bevare varmen. Det skal også understreges, at handsken er udstyret med en Goretex-membran, der holder vandet ude, men samtidig tillader huden at ånde.

 

Materialerne i handskens håndflade er et miks af polyuretan, polyester, polyamid og elastan, og her tilstræber man at holde på varmen samtidig med at følelsen med bremse- og geargrebene skal være intakt. Ydermere har handsken en silikoneoverflade i håndfladen, hvilket giver et bedre greb, samt en sweat wiper på tommelfingeren. Trods navnet er den mest anvendelig, hvis brillerne bliver beskidte.

 

Inderforet er blødt og behageligt og har en høj lækkerhedsfaktor! Det er en anelse kradset op, så man har en varm fleece/velour-fornemmelse, når stoffet lægger sig om hånden.

 

 

Handsken har en visuel lethed over sig. Den er ikke tung og klodset og fremtræder flot og enkel.

 

Herudover fremhæver Scott, at handsken - som en ”key feature” - har reflekser på flere af fingrene. Hmmm - en ulempe kan dette naturligvis aldrig blive, men med de talrige reflekser, der i forvejen findes på nutidens cykeljakker- og bukser, på sko og på dæk og suppleret med de regulære røde og hvide cykellygter, man tænder for på de mørke eftermiddage, må vi være nede i de marginale salgsargumenter.

 

Pasform og funktionalitet

Handsken er behagelig at stikke i, og det fleeceagtige inderfor holder fint på varmen. Selv om Aqua GTX LF er en vinterhandske, virker den ikke klodset og voluminøs, og der er fin bevægelsesfrihed til fingrene, hvilket naturligvis også afhænger af, at man har fundet den rette størrelse.

 

Hvis man bare kunne lave cykelhandsker, som man laver skihandsker, ville det være lettere at holde kulden ude. Men cykelhandsker er nødt til at være tyndere, for hvis de ikke er det, mister man præcisionen i gearskiftene samt følingen med styret og bremserne, og det vil være så godt som umuligt at betjene en cykelcomputer under kørslen. Men på Aqua’en har Scott fundet et fint kompromis mellem de forskellige parametre.

 

Ved håndleddet er handsken udstyret med en høj manchet, og den beskytter mod kulde i det følsomme område, der er mellem handske og jakke, hvor huden ofte blotlægges. Som et ekstra værn mod indtrængende kulde kan manchetterne lukkes helt tæt via en lynlås.

 

 

Test

Kulde er slemt. Kulde + vind er værre. Men kombinationen af kulde + vind + vand er værst, så handsken blev gennemtestet, og for en sjælden gangs skyld kiggede jeg længselsfuldt i kalenderen efter en periode med rigtigt ruskevejr. Og jeg var heldig at ramle ned i en uge, hvor vejrudsigten lovede et par dage med både regn, minusgrader samt blæst på 6-8 sekundmeter.

 

Det viste sig, at handsken gav rigtig god beskyttelse mod elementerne. Især vand blev holdt effektivt ude af Goretex-membranen, og det blev testet på to måder. Først og fremmest gennemførte jeg et par cykelture i decideret regnvejr, men hjemme i køkkenet udsatte jeg handsken for den ultimative stresstest ved at fylde en margreteskål op med vand og lægge handsken i. Kun den øverste centimeter af manchetten stak op, og da jeg efter en time trak handsken på, blev mine fingre end ikke fugtige - de var helt tørre!  

 

 

Med hensyn til at holde på varmen, så kunne jeg mærke en snigende kulde sive ind, når temperaturen bevægede sig ned under minus 2-3 grader. Især på dage med vind, hvor chillfaktoren kom i spil, var det mærkbart. Men det kan næppe lastes Scott - jeg har endnu ikke prøvet en handske, der holder kulden 100 % ude i minusgrader.

 

På intet tidspunkt havde jeg problemer med præcise gearskift eller brug af bremserne.

 

Konklusion

Min overordnede vurdering af handsken er, at den rigtig god og solid, når vintervejret viser tænder. På regnvejrsdage er den ideel, da Goretex’en virker effektivt, og når termometeret bevæger sig lige omkring frysepunktet, holder man en behagelig temperatur inde i handsken. Handskens lethed gør, at der er fin føling med både styr og bremser, og når det kommer til cykelcomputeren, kan man i et vist omfang betjene de computerfunktioner, der aktiveres ved hjælp af knapper - fx start og stop - men fingertouchbetjente skærmbilleder kan man trods alt ikke arbejde med.

 

Deciderede mangler har Scotts Aqua-handske ikke, men to forhold bør fremhæves. Handsken har ingen gelpuder under nedre del af håndfladen. Normalt hjælper puderne med til at absorbere alle de små stød, man får, når man kører over ujævnheder, men skulle der have været puder i, var det gået ud over letheden i handsken, og som oftest kan stødabsorbering afhjælpes med et passende dæktryk.

Det andet forhold er, at handsker hurtigt kan komme til at lugte. Det problem løses dels ved hyppig vask, men også ved, at nogle producenter fremstiller handsker i antibakterielle materialer. Ifølge Scotts egne oplysninger er dette ikke tilfældet med Aqua-handsken

 

Men disse forhold trækker ikke ned i den samlede vurdering. Aqua-handsken har sin helt store force i regnvejr, og den holder som nævnt fint på varmen, når temperaturen ligger omkring frysepunktet.

 

Stillet til rådighed af: Scott

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x