13.02.2023 @ 17:00

Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Det schweiziske firma Scott har en bred portefølje af produkter inden for sportsverdenen. Scott fremstiller både ski, støvler, hjelme og beklædning til vintersport, til løb har man sko og tøj, og når det drejer sig om cykling, tilbyder Scott næsten hele pakken fra hjelme, sko og solbriller til alle former for cykler. Herudover kommer Scotts cykelbeklædningslinje, der også omfatter handsker. Feltet har testet Scotts bud på en vandtæt vinterhandske - Scott Aqua GTX LF Glove.

 

Producent: Scott
Produkt: Aqua GTX LF vinterhandsker
Farve: Sort

Størrelse: Fås fra XS til XXL

Pris: Kr. 599,-

 

Materialer

I princippet har handsken to overflader. Den ene - dén, som er på håndens overside og som tager mod vind, kulde og regn - består af polyamid, polyuretan, elastan og polycloropren samt polyester. Det kræver nok en Ph.d. i materialevidenskab, hvis man helt skal gennemskue og beskrive sammensætningen, men formålet er at holde vinden ude og bevare varmen. Det skal også understreges, at handsken er udstyret med en Goretex-membran, der holder vandet ude, men samtidig tillader huden at ånde.

 

Materialerne i handskens håndflade er et miks af polyuretan, polyester, polyamid og elastan, og her tilstræber man at holde på varmen samtidig med at følelsen med bremse- og geargrebene skal være intakt. Ydermere har handsken en silikoneoverflade i håndfladen, hvilket giver et bedre greb, samt en sweat wiper på tommelfingeren. Trods navnet er den mest anvendelig, hvis brillerne bliver beskidte.

 

Inderforet er blødt og behageligt og har en høj lækkerhedsfaktor! Det er en anelse kradset op, så man har en varm fleece/velour-fornemmelse, når stoffet lægger sig om hånden.

 

 

Handsken har en visuel lethed over sig. Den er ikke tung og klodset og fremtræder flot og enkel.

 

Herudover fremhæver Scott, at handsken - som en ”key feature” - har reflekser på flere af fingrene. Hmmm - en ulempe kan dette naturligvis aldrig blive, men med de talrige reflekser, der i forvejen findes på nutidens cykeljakker- og bukser, på sko og på dæk og suppleret med de regulære røde og hvide cykellygter, man tænder for på de mørke eftermiddage, må vi være nede i de marginale salgsargumenter.

 

Pasform og funktionalitet

Handsken er behagelig at stikke i, og det fleeceagtige inderfor holder fint på varmen. Selv om Aqua GTX LF er en vinterhandske, virker den ikke klodset og voluminøs, og der er fin bevægelsesfrihed til fingrene, hvilket naturligvis også afhænger af, at man har fundet den rette størrelse.

 

Hvis man bare kunne lave cykelhandsker, som man laver skihandsker, ville det være lettere at holde kulden ude. Men cykelhandsker er nødt til at være tyndere, for hvis de ikke er det, mister man præcisionen i gearskiftene samt følingen med styret og bremserne, og det vil være så godt som umuligt at betjene en cykelcomputer under kørslen. Men på Aqua’en har Scott fundet et fint kompromis mellem de forskellige parametre.

 

Ved håndleddet er handsken udstyret med en høj manchet, og den beskytter mod kulde i det følsomme område, der er mellem handske og jakke, hvor huden ofte blotlægges. Som et ekstra værn mod indtrængende kulde kan manchetterne lukkes helt tæt via en lynlås.

 

 

Test

Kulde er slemt. Kulde + vind er værre. Men kombinationen af kulde + vind + vand er værst, så handsken blev gennemtestet, og for en sjælden gangs skyld kiggede jeg længselsfuldt i kalenderen efter en periode med rigtigt ruskevejr. Og jeg var heldig at ramle ned i en uge, hvor vejrudsigten lovede et par dage med både regn, minusgrader samt blæst på 6-8 sekundmeter.

 

Det viste sig, at handsken gav rigtig god beskyttelse mod elementerne. Især vand blev holdt effektivt ude af Goretex-membranen, og det blev testet på to måder. Først og fremmest gennemførte jeg et par cykelture i decideret regnvejr, men hjemme i køkkenet udsatte jeg handsken for den ultimative stresstest ved at fylde en margreteskål op med vand og lægge handsken i. Kun den øverste centimeter af manchetten stak op, og da jeg efter en time trak handsken på, blev mine fingre end ikke fugtige - de var helt tørre!  

 

 

Med hensyn til at holde på varmen, så kunne jeg mærke en snigende kulde sive ind, når temperaturen bevægede sig ned under minus 2-3 grader. Især på dage med vind, hvor chillfaktoren kom i spil, var det mærkbart. Men det kan næppe lastes Scott - jeg har endnu ikke prøvet en handske, der holder kulden 100 % ude i minusgrader.

 

På intet tidspunkt havde jeg problemer med præcise gearskift eller brug af bremserne.

 

Konklusion

Min overordnede vurdering af handsken er, at den rigtig god og solid, når vintervejret viser tænder. På regnvejrsdage er den ideel, da Goretex’en virker effektivt, og når termometeret bevæger sig lige omkring frysepunktet, holder man en behagelig temperatur inde i handsken. Handskens lethed gør, at der er fin føling med både styr og bremser, og når det kommer til cykelcomputeren, kan man i et vist omfang betjene de computerfunktioner, der aktiveres ved hjælp af knapper - fx start og stop - men fingertouchbetjente skærmbilleder kan man trods alt ikke arbejde med.

 

Deciderede mangler har Scotts Aqua-handske ikke, men to forhold bør fremhæves. Handsken har ingen gelpuder under nedre del af håndfladen. Normalt hjælper puderne med til at absorbere alle de små stød, man får, når man kører over ujævnheder, men skulle der have været puder i, var det gået ud over letheden i handsken, og som oftest kan stødabsorbering afhjælpes med et passende dæktryk.

Det andet forhold er, at handsker hurtigt kan komme til at lugte. Det problem løses dels ved hyppig vask, men også ved, at nogle producenter fremstiller handsker i antibakterielle materialer. Ifølge Scotts egne oplysninger er dette ikke tilfældet med Aqua-handsken

 

Men disse forhold trækker ikke ned i den samlede vurdering. Aqua-handsken har sin helt store force i regnvejr, og den holder som nævnt fint på varmen, når temperaturen ligger omkring frysepunktet.

 

Stillet til rådighed af: Scott

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet