13.02.2023 @ 17:00

Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Det schweiziske firma Scott har en bred portefølje af produkter inden for sportsverdenen. Scott fremstiller både ski, støvler, hjelme og beklædning til vintersport, til løb har man sko og tøj, og når det drejer sig om cykling, tilbyder Scott næsten hele pakken fra hjelme, sko og solbriller til alle former for cykler. Herudover kommer Scotts cykelbeklædningslinje, der også omfatter handsker. Feltet har testet Scotts bud på en vandtæt vinterhandske - Scott Aqua GTX LF Glove.

 

Producent: Scott
Produkt: Aqua GTX LF vinterhandsker
Farve: Sort

Størrelse: Fås fra XS til XXL

Pris: Kr. 599,-

 

Materialer

I princippet har handsken to overflader. Den ene - dén, som er på håndens overside og som tager mod vind, kulde og regn - består af polyamid, polyuretan, elastan og polycloropren samt polyester. Det kræver nok en Ph.d. i materialevidenskab, hvis man helt skal gennemskue og beskrive sammensætningen, men formålet er at holde vinden ude og bevare varmen. Det skal også understreges, at handsken er udstyret med en Goretex-membran, der holder vandet ude, men samtidig tillader huden at ånde.

 

Materialerne i handskens håndflade er et miks af polyuretan, polyester, polyamid og elastan, og her tilstræber man at holde på varmen samtidig med at følelsen med bremse- og geargrebene skal være intakt. Ydermere har handsken en silikoneoverflade i håndfladen, hvilket giver et bedre greb, samt en sweat wiper på tommelfingeren. Trods navnet er den mest anvendelig, hvis brillerne bliver beskidte.

 

Inderforet er blødt og behageligt og har en høj lækkerhedsfaktor! Det er en anelse kradset op, så man har en varm fleece/velour-fornemmelse, når stoffet lægger sig om hånden.

 

 

Handsken har en visuel lethed over sig. Den er ikke tung og klodset og fremtræder flot og enkel.

 

Herudover fremhæver Scott, at handsken - som en ”key feature” - har reflekser på flere af fingrene. Hmmm - en ulempe kan dette naturligvis aldrig blive, men med de talrige reflekser, der i forvejen findes på nutidens cykeljakker- og bukser, på sko og på dæk og suppleret med de regulære røde og hvide cykellygter, man tænder for på de mørke eftermiddage, må vi være nede i de marginale salgsargumenter.

 

Pasform og funktionalitet

Handsken er behagelig at stikke i, og det fleeceagtige inderfor holder fint på varmen. Selv om Aqua GTX LF er en vinterhandske, virker den ikke klodset og voluminøs, og der er fin bevægelsesfrihed til fingrene, hvilket naturligvis også afhænger af, at man har fundet den rette størrelse.

 

Hvis man bare kunne lave cykelhandsker, som man laver skihandsker, ville det være lettere at holde kulden ude. Men cykelhandsker er nødt til at være tyndere, for hvis de ikke er det, mister man præcisionen i gearskiftene samt følingen med styret og bremserne, og det vil være så godt som umuligt at betjene en cykelcomputer under kørslen. Men på Aqua’en har Scott fundet et fint kompromis mellem de forskellige parametre.

 

Ved håndleddet er handsken udstyret med en høj manchet, og den beskytter mod kulde i det følsomme område, der er mellem handske og jakke, hvor huden ofte blotlægges. Som et ekstra værn mod indtrængende kulde kan manchetterne lukkes helt tæt via en lynlås.

 

 

Test

Kulde er slemt. Kulde + vind er værre. Men kombinationen af kulde + vind + vand er værst, så handsken blev gennemtestet, og for en sjælden gangs skyld kiggede jeg længselsfuldt i kalenderen efter en periode med rigtigt ruskevejr. Og jeg var heldig at ramle ned i en uge, hvor vejrudsigten lovede et par dage med både regn, minusgrader samt blæst på 6-8 sekundmeter.

 

Det viste sig, at handsken gav rigtig god beskyttelse mod elementerne. Især vand blev holdt effektivt ude af Goretex-membranen, og det blev testet på to måder. Først og fremmest gennemførte jeg et par cykelture i decideret regnvejr, men hjemme i køkkenet udsatte jeg handsken for den ultimative stresstest ved at fylde en margreteskål op med vand og lægge handsken i. Kun den øverste centimeter af manchetten stak op, og da jeg efter en time trak handsken på, blev mine fingre end ikke fugtige - de var helt tørre!  

 

 

Med hensyn til at holde på varmen, så kunne jeg mærke en snigende kulde sive ind, når temperaturen bevægede sig ned under minus 2-3 grader. Især på dage med vind, hvor chillfaktoren kom i spil, var det mærkbart. Men det kan næppe lastes Scott - jeg har endnu ikke prøvet en handske, der holder kulden 100 % ude i minusgrader.

 

På intet tidspunkt havde jeg problemer med præcise gearskift eller brug af bremserne.

 

Konklusion

Min overordnede vurdering af handsken er, at den rigtig god og solid, når vintervejret viser tænder. På regnvejrsdage er den ideel, da Goretex’en virker effektivt, og når termometeret bevæger sig lige omkring frysepunktet, holder man en behagelig temperatur inde i handsken. Handskens lethed gør, at der er fin føling med både styr og bremser, og når det kommer til cykelcomputeren, kan man i et vist omfang betjene de computerfunktioner, der aktiveres ved hjælp af knapper - fx start og stop - men fingertouchbetjente skærmbilleder kan man trods alt ikke arbejde med.

 

Deciderede mangler har Scotts Aqua-handske ikke, men to forhold bør fremhæves. Handsken har ingen gelpuder under nedre del af håndfladen. Normalt hjælper puderne med til at absorbere alle de små stød, man får, når man kører over ujævnheder, men skulle der have været puder i, var det gået ud over letheden i handsken, og som oftest kan stødabsorbering afhjælpes med et passende dæktryk.

Det andet forhold er, at handsker hurtigt kan komme til at lugte. Det problem løses dels ved hyppig vask, men også ved, at nogle producenter fremstiller handsker i antibakterielle materialer. Ifølge Scotts egne oplysninger er dette ikke tilfældet med Aqua-handsken

 

Men disse forhold trækker ikke ned i den samlede vurdering. Aqua-handsken har sin helt store force i regnvejr, og den holder som nævnt fint på varmen, når temperaturen ligger omkring frysepunktet.

 

Stillet til rådighed af: Scott

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Alternativt kan du tage en smuttur til Pompei (enhver undskyldning for at tage til Pompei er en god undskyldning) og blive målt hos den sjove cykelshop der har denne fitter stånde udenfor ;-) [upl-image-preview url=https://www.feltet.dk/forum/assets/files/2024-04-20/1713599547-929115-img-8070.jpeg] Jasper Philipsen har kontraktår og er en af de mest ombejlede herrer. Hans agent fortæller åbent, hvor stor chance der er, for han skifter til eksempelvis Bora eller UAE. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/agent_sammenligner_philipsens_tilbud_saa_stor_er_chancen_for_et_skifte/Det meste af cykelverdenen er stadig i fuld gang med klassikersæsonen, men for mange andre intensiveres opbygningen frem mod Giro d’Italia. For nogle sker det i WorldTour-løbet Presidential Tour of Türkiye, der efter en omtumlet tilværelse som både WorldTour- og oktoberløb nu er tilbage i sin vante rolle som 2.Pro-løb i april med et felt bestående af en blanding af store og mindre hold, hvoraf nogle udnytter det gode vejr og velarrangerede format som en alternativ vej frem mod årets første grand tour. Det gælder som altid særligt for sprinterne, der altid kan se frem til lidt af en sprinterfestival, mens det som altid primært er lidt mindre etablerede navne, der får chancen for at slås om klassementet, der også i år synes at blive en sag for klatrerne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_presidential_tour_of_trkiye_2024/Den 25-årige Lotto Dstny-rytter er tilbage på cyklen for første gang efter sit styrt i Vuelta a Murcia for over to måneder siden. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lotto_dstny-rytter_tilbage_paa_cyklen_for_foerste_gang_efter_laarbensbrud/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet