31.08.2022 @ 17:45

En fantastisk gravelcykel der kan klare det hele. Køreegenskaber, komfort og fart, både på landevejen og på singletrack. Scott Addict Gravel Tuned er kort sagt en cykel der kan imødekomme ethvert behov.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

Fakta

Producent: Scott
Produkt: Addict Gravel Tuned

Farve: Mat sort / hvid
Størrelse: 56
Vægt: 8.1 kg (uden pedaler)

Pris: Kr. 69.999,-

 

Specifikationer

Ramme: Addict Gravel Disc HMX Carbon

Forgaffel: Addict Gravel HMX flatmount Disc

Cockpit/styr: Syncros Creston iC SL X

Saddelpind: Syncros Duncan SL Aero

Saddel: Syncros Tofino Regular 1.0 Cutout

Hjul: DT Swiss GRC1100 Disc

Dæk: Schwalbe G-ONE Race Evolution 700x45C

Gruppe: SRAM RED eTap AXS 2x12

Bremser: SRAM RED eTap AXS HRD Shift-Brake

Kranksæt: SRAM RED Power Meter Crankset 46/33 T

 

Introduktion

Det schweiziske cykelmærke Scott har sendt en opdateret udgave af deres Addict på gaden, og den gør det godt.

Addict rammen er oprindeligt udviklet til landevejen, men Scott kom for et par år siden, med en Addict Gravel udgave, og 2022 udgaven af deres Addict Gravel Tuned er en fornøjelse at køre på, både i terrænet og på landevejen.

 

Den nye Scott Addict Gravel Tuned er en high-end gravel cykel, og Scott har helt sikkert haft både fart og performance i tankerne, da de designede cyklen.

 

Når Scott mærker deres cykler eller øvrige produkter med ”Tuned”, ved man at her er der kræset for kvaliteten. Tuned er en high-end-kollektion, hvor der ikke bliver gået på kompromis.

 

Designet på den nye Addict Gravel Tuned, leder tankerne hen på en landevejs aerocykel, men geometrien er velgennemtænkt, og selvom cyklen ved første øjekast kan synes aggressiv, er komforten høj og man har altid kontrollen. Cyklen appellerer derfor både til konkurrencerytteren og til motionisten, der ønsker en fantastisk cykel til motionsturene på gruset eller de længere eventyr med oppakning.

 

Alle detaljer er på plads, og kigger man på udstyrslisten er der ikke sparet på noget. Scott har begået en cykel der kan det hele og som nærmest tigger om at blive udfordret.

 

 

Test

Scott Addict Gravel Tuned er bygget til at blive udfordret.

 

Ved første øjekast er det næsten kun de brede dæk, der afslører at det er en gravelcykel.
Designet og geometrien gør, at der lige så godt kunne være tale om en racercykel i komfort/endurance-segmentet.

 

Ift. størstedelen af de gravelcykler man ser, kan designet på Addict umiddelbart virke aggressivt, og man tvivler ikke på, at cyklen er bygget til fart. Cyklen gør sig også virkelig godt, både på landevejen og i skoven, og selvom designet måske ser aggressivt ud, performer den virkelig godt, selv når stierne bliver smalle og det stiller krav til rytterens teknik.

På de hurtige segmenter, enten på den faste grus eller på landevejen, mærker man at cyklen også her kan følge med. Man kan indtage en mere aerodynamisk position, og få omsat sine watt til fart, i en stadig komfortabel siddestilling.

 

Den lave vægt, gravel-geometrien, de brede dæk, gearingen, aerodynamikken, der er ikke gået på kompromis med noget. Man har alle muligheder for at udfordre sine egne evner, det bliver næppe cyklen der sætter begrænsningen i jagten på personlige rekorder. Derudover er designet i topklasse, så man kan se godt ud samtidig.

 

Udstyr

Cyklen leveres med SRAM RED eTap AXS 2x12, hvilket gør cyklen meget alsidig, og gearingen giver rigtig god mening, når underlaget er skiftende og der på ruten er segmenter, hvor hastigheden kan være høj.

 

Hjulene er de lynhurtige DT Swiss GRC 1100, der flere steder nævnes som værende de hurtigste på gravelmarkedet. På hjulene er som standard monteret 45mm brede dæk, hvilket virkelig kan mærkes, når terrænet bliver ujævnt.

 

Cyklen leveres med SRAM RED AXS Quarg DZero wattmåler, som er en krankbaseret wattmåler fra øverste hylde, og som udemærker sig ved sin høje præcision.

 

Cockpittet er selvfølgelig helt uden kabler, og det integrerede computermount gør, at man ikke behøver forstyrre det rene look.

 

Vægten er lav, kun 8.1 kg, hvilket sammen med geometrien bl.a. gør, at cyklen er nem at håndtere på de snævre singletracks.

 

 

Komfort

For mig er komfort meget vigtigt på en gravelcykel. På længere grusture, hvor underlaget kan være skiftende og til tider meget ujævnt, skal jeg kunne indtage en forholdsvis komfortabel position, hvor det samtidig er muligt at have en god kraftoverførsel.

Jeg lægger derudover stor vægt på, at jeg har kontrollen, også på højhastigheds segmenter, hvor jeg af og til udfordrer både kondition og teknik.

 

Jeg må sige, at jeg er imponeret over Addict Tuned. Faktisk kan jeg ikke sætte en finger på noget. Cyklen var utrolig behagelig, og geometrien i kombination med de brede dæk, var virkelig komfortabel.

Både på højhastigheds segmenter, og når underlaget blev mere ujævnt, passede cyklen mig virkelig godt.

 

Som tidligere nævnt, tvivler man ikke på, at cyklen er bygget til fart og performance, men jeg synes virkelig Scott er lykkes med at bygge en cykel, hvor fart, performance og komfort virkelig spiller sammen.

 

”Handling”/styreegenskaber

På gravelcyklen er det, for mig, også vigtigt altid at føle, at jeg har kontrol over cyklen. Dette gælder både på tekniske segmenter og højhastighedssegmenterne, men også på transportsegmenterne, hvor kørestilen ofte er mere afslappet.

 

På Addict’en havde jeg på intet tidspunkt følelsen af, ikke at have fuld kontrol over cyklen, og jeg stolede fuldt ud på, at cyklen gjorde som jeg bad den om, og den svigtede på intet tidspunkt.

 

Der findes helt sikkert ryttere, der kan presse cyklen længere ud end jeg formåede, men i den tid jeg testede cyklen, fandt jeg ikke grænsen for, hvad den kan håndtere.

 

På singletrack, stående i pedalerne, virkede vægtfordelingen rigtig god, cyklens lave vægt gjorde den nem at håndtere i snævre sving, når der skulle hoppes over rødder, eller laves hurtige accelerationer.

 

På højhastighedssegmenterne sidder man godt i bukningerne, aerodynamisk og alligevel med rigtig god kontrol i det løse grus. Igen er vægtfordelingen god, og der er ikke for meget vægt ud over forgaflen, hvilket gør cyklen god at håndtere i sving med høj hastighed.

 

 

Konklusion

Scott har i mine øjne bygget en helt fantastisk gravelcykel. Under de forhold jeg har testet cyklen kan jeg ikke finde noget at sætte fingeren på.

 

Jeg er vild med designet. Den mat sorte farve i kombinationen med det hvide, gør cyklen i øjenfaldende uden det bliver for meget. De brune eller bronzefarvede detaljer, løfter den op til et niveau, hvor det hele bare spiller.

 

Cyklen er hurtig, den er bygget til dem der ønsker fart, og ønsker udfordre stierne uden at cyklen holder dem tilbage. Den er komfortabel uanset terrænet, og gør det godt både i skoven, på grusstierne og på landevejen.

 

Udstyret er i top fra start; DT Swiss hjulene med de brede Schwalbe dæk, SRAM RED eTap 2x12, SRAM RED wattmåler, bare for at nævne nogle af specs’ene.

 

Skulle jeg kun have én cykel i garagen, er der en overvejende sandsynlighed for, at det var en Scott Addict Gravel Tuned.

 

Om testeren:

Alder: 45 år
Højde: 182 cm
Vægt: 76 kg

Jeg har cyklet i:  16 år
Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: MTB, gravel, landevej og Zwift i vinterhalvåret

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sofacykling: Opvarmning til "åbningsweekend"
Første episode af Sofacykling er ude! Vi varmer op til endagsklassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne.
Danmarks ”sportsminister” melder om gode ben og luft i dækkene, men genkender ikke kritik
Intet er sikkert endnu, men kulturministeren er positiv stemt. 
Ny podcastserie på Feltet.dk: Sofacykling - Vind managerhold
Cykling skal ses. Om det er fra vejsiden, bagsædet i en Skoda Octavia eller fra en sofa er lige meget. Det skal ses, og det bliver det også af vores to værter på det helt nye program: Sofacykling.
Vidste du det? Opret en liga og dyst imod vennerne!
Få håneretten i Feltet.dks store cykelspil, som kører fra februar til oktober. Spillet starter den 24. februar.
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Årets ryttere er kåret af DCU's licenshavende medlemmer. 
Test: EKOI E-Lens
Lynhurtig, kontinuerlig tilpasning af brilleglasset, når lysforhold ændrer sig. EKOI E-Lens brillen giver en rigtig god køreoplevelse og samtidig bedre sikkerhed.
Manager: The Hæmo-riders Ride Again
Et nyt cykelår er i gang og dermed også starten på en ny managersæson. Nogle få managers skal prøve at leve op til sidste års succeser, og rigtig mange managers skal prøve at revanchere 2023’s jammerlige resultater.
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Den 31-årige grafiske designer, bosiddende i Kolding, har god grund til være optimistisk vedrørende den netop startede managersæson. Det blev nemlig til kroner 16.403 plus seks gratishold i 2023. Det hele fordelt på 14 placeringer i præmierækken. Sådan!
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge
Feltet.dk har indledt et samarbejde med 360 DANMARK, der har udgivet tre bøger, som tager dig med på en rejse på 2 eller 4 hjul langs Danmarks smukkeste og mest spændende veje.
Test: Tacx Neo 3M Hometrainer
Tacx NEO 3M er muligvis den bedste direct drive hometrainer på markedet lige nu. Den giver en fantastisk køreoplevelse og har tilføjet nye funktioner for at øge realismen. Men hvad gør det for din træning?
Test: POC Propel solbriller
POC markante og iøjnefaldende stil leverer et par markante hurtigbriller med en lækker linse, hvor det samlede billede trækkes lidt ned af kvalitetsindtrykket af stellet.
DM-vinder havde kramper i begge ben: Alle var færdige
Frederik Muff var egentlig blevet sat, men i et hårdt løb lykkedes det ham alligevel at blive danmarksmester i e-cykling. ”Jeg vidste, at hvis jeg havde ondt i benene, havde de andre det formentlig også,” fortæller han.
Frederik Muff slår verdensmesteren og vinder DM
De danske mesterskaber i e-cykling blev kørt i Aarhus søndag eftermiddag, og flere anerkendte ryttere var til start.
Oversigt: Stor danskeruge med flere stjerner i ilden
En ny uge i cykelsporten truer, og det betyder naturligvis også en ny dansk stjerneparade. Feltet.dk giver her et overblik over dem alle sammen.
Hjerteproblemer rammer flere ryttere - nu sætter danskerhold fokus på problemet
En ny trøje er blandt andet en del af kampagnen "Follow your heart".

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Sidste chance: Deltag i Tirreno-Adriatico managerspillet
Managerspillet til Tirreno-Adriatico starter mandag klokken 12.30. Dyst i mod alle Feltet.dk's brugere og opret en privat liga, hvor du kun dyster imod dine venner, familie eller arbejdskollegaer.
Feltet.dk's app: Følg Paris-Nice nu
Nu er den her - Feltet.dk's helt nye unikke app! En gratis app. Download den før dine cykelvenner og kom forrest i feltet. 
Feltet.dk køber Bikemania Magazine
Skandinaviens største online cykelportal Feltet.dk køber Bikemania Magazine og stifter samtidig et nyt selskab Motionsfeltet.dk ApS. 
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Den danske lysvirksomhed VELUX kan kalde sig ny sponsor af nogle af cykelsportens største løb.
Officielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys
Team Interklima ABC Copenhagen vil fremover være et samarbejde mellem Amager Cykle Ring og ABC København.
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Vi bringer her en oversigt over alle de nye trøjer, der kommer til at pryde landskabet i den kommende sæson.
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
UCI sanktionerer det amerikanske kontinentalhold, Cynisca Cycling, efter de sidste år forsøgte at snyde sig til en startplads i et belgisk endagsløb.
I dag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Er du klar til sæsonens ultimative managerspil? Feltet.dk's sæson kører helt fra februar til cykelsæsonen slutter den 20. oktober.
Test: EKOI HEAT Concept 5
Kolde fingre kan ødelægge den gode oplevelse af en vintercykeltur - med EKOI Heat Concept 5 er det bare med at komme afsted.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet