31.08.2022 @ 17:45

En fantastisk gravelcykel der kan klare det hele. Køreegenskaber, komfort og fart, både på landevejen og på singletrack. Scott Addict Gravel Tuned er kort sagt en cykel der kan imødekomme ethvert behov.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

Fakta

Producent: Scott
Produkt: Addict Gravel Tuned

Farve: Mat sort / hvid
Størrelse: 56
Vægt: 8.1 kg (uden pedaler)

Pris: Kr. 69.999,-

 

Specifikationer

Ramme: Addict Gravel Disc HMX Carbon

Forgaffel: Addict Gravel HMX flatmount Disc

Cockpit/styr: Syncros Creston iC SL X

Saddelpind: Syncros Duncan SL Aero

Saddel: Syncros Tofino Regular 1.0 Cutout

Hjul: DT Swiss GRC1100 Disc

Dæk: Schwalbe G-ONE Race Evolution 700x45C

Gruppe: SRAM RED eTap AXS 2x12

Bremser: SRAM RED eTap AXS HRD Shift-Brake

Kranksæt: SRAM RED Power Meter Crankset 46/33 T

 

Introduktion

Det schweiziske cykelmærke Scott har sendt en opdateret udgave af deres Addict på gaden, og den gør det godt.

Addict rammen er oprindeligt udviklet til landevejen, men Scott kom for et par år siden, med en Addict Gravel udgave, og 2022 udgaven af deres Addict Gravel Tuned er en fornøjelse at køre på, både i terrænet og på landevejen.

 

Den nye Scott Addict Gravel Tuned er en high-end gravel cykel, og Scott har helt sikkert haft både fart og performance i tankerne, da de designede cyklen.

 

Når Scott mærker deres cykler eller øvrige produkter med ”Tuned”, ved man at her er der kræset for kvaliteten. Tuned er en high-end-kollektion, hvor der ikke bliver gået på kompromis.

 

Designet på den nye Addict Gravel Tuned, leder tankerne hen på en landevejs aerocykel, men geometrien er velgennemtænkt, og selvom cyklen ved første øjekast kan synes aggressiv, er komforten høj og man har altid kontrollen. Cyklen appellerer derfor både til konkurrencerytteren og til motionisten, der ønsker en fantastisk cykel til motionsturene på gruset eller de længere eventyr med oppakning.

 

Alle detaljer er på plads, og kigger man på udstyrslisten er der ikke sparet på noget. Scott har begået en cykel der kan det hele og som nærmest tigger om at blive udfordret.

 

 

Test

Scott Addict Gravel Tuned er bygget til at blive udfordret.

 

Ved første øjekast er det næsten kun de brede dæk, der afslører at det er en gravelcykel.
Designet og geometrien gør, at der lige så godt kunne være tale om en racercykel i komfort/endurance-segmentet.

 

Ift. størstedelen af de gravelcykler man ser, kan designet på Addict umiddelbart virke aggressivt, og man tvivler ikke på, at cyklen er bygget til fart. Cyklen gør sig også virkelig godt, både på landevejen og i skoven, og selvom designet måske ser aggressivt ud, performer den virkelig godt, selv når stierne bliver smalle og det stiller krav til rytterens teknik.

På de hurtige segmenter, enten på den faste grus eller på landevejen, mærker man at cyklen også her kan følge med. Man kan indtage en mere aerodynamisk position, og få omsat sine watt til fart, i en stadig komfortabel siddestilling.

 

Den lave vægt, gravel-geometrien, de brede dæk, gearingen, aerodynamikken, der er ikke gået på kompromis med noget. Man har alle muligheder for at udfordre sine egne evner, det bliver næppe cyklen der sætter begrænsningen i jagten på personlige rekorder. Derudover er designet i topklasse, så man kan se godt ud samtidig.

 

Udstyr

Cyklen leveres med SRAM RED eTap AXS 2x12, hvilket gør cyklen meget alsidig, og gearingen giver rigtig god mening, når underlaget er skiftende og der på ruten er segmenter, hvor hastigheden kan være høj.

 

Hjulene er de lynhurtige DT Swiss GRC 1100, der flere steder nævnes som værende de hurtigste på gravelmarkedet. På hjulene er som standard monteret 45mm brede dæk, hvilket virkelig kan mærkes, når terrænet bliver ujævnt.

 

Cyklen leveres med SRAM RED AXS Quarg DZero wattmåler, som er en krankbaseret wattmåler fra øverste hylde, og som udemærker sig ved sin høje præcision.

 

Cockpittet er selvfølgelig helt uden kabler, og det integrerede computermount gør, at man ikke behøver forstyrre det rene look.

 

Vægten er lav, kun 8.1 kg, hvilket sammen med geometrien bl.a. gør, at cyklen er nem at håndtere på de snævre singletracks.

 

 

Komfort

For mig er komfort meget vigtigt på en gravelcykel. På længere grusture, hvor underlaget kan være skiftende og til tider meget ujævnt, skal jeg kunne indtage en forholdsvis komfortabel position, hvor det samtidig er muligt at have en god kraftoverførsel.

Jeg lægger derudover stor vægt på, at jeg har kontrollen, også på højhastigheds segmenter, hvor jeg af og til udfordrer både kondition og teknik.

 

Jeg må sige, at jeg er imponeret over Addict Tuned. Faktisk kan jeg ikke sætte en finger på noget. Cyklen var utrolig behagelig, og geometrien i kombination med de brede dæk, var virkelig komfortabel.

Både på højhastigheds segmenter, og når underlaget blev mere ujævnt, passede cyklen mig virkelig godt.

 

Som tidligere nævnt, tvivler man ikke på, at cyklen er bygget til fart og performance, men jeg synes virkelig Scott er lykkes med at bygge en cykel, hvor fart, performance og komfort virkelig spiller sammen.

 

”Handling”/styreegenskaber

På gravelcyklen er det, for mig, også vigtigt altid at føle, at jeg har kontrol over cyklen. Dette gælder både på tekniske segmenter og højhastighedssegmenterne, men også på transportsegmenterne, hvor kørestilen ofte er mere afslappet.

 

På Addict’en havde jeg på intet tidspunkt følelsen af, ikke at have fuld kontrol over cyklen, og jeg stolede fuldt ud på, at cyklen gjorde som jeg bad den om, og den svigtede på intet tidspunkt.

 

Der findes helt sikkert ryttere, der kan presse cyklen længere ud end jeg formåede, men i den tid jeg testede cyklen, fandt jeg ikke grænsen for, hvad den kan håndtere.

 

På singletrack, stående i pedalerne, virkede vægtfordelingen rigtig god, cyklens lave vægt gjorde den nem at håndtere i snævre sving, når der skulle hoppes over rødder, eller laves hurtige accelerationer.

 

På højhastighedssegmenterne sidder man godt i bukningerne, aerodynamisk og alligevel med rigtig god kontrol i det løse grus. Igen er vægtfordelingen god, og der er ikke for meget vægt ud over forgaflen, hvilket gør cyklen god at håndtere i sving med høj hastighed.

 

 

Konklusion

Scott har i mine øjne bygget en helt fantastisk gravelcykel. Under de forhold jeg har testet cyklen kan jeg ikke finde noget at sætte fingeren på.

 

Jeg er vild med designet. Den mat sorte farve i kombinationen med det hvide, gør cyklen i øjenfaldende uden det bliver for meget. De brune eller bronzefarvede detaljer, løfter den op til et niveau, hvor det hele bare spiller.

 

Cyklen er hurtig, den er bygget til dem der ønsker fart, og ønsker udfordre stierne uden at cyklen holder dem tilbage. Den er komfortabel uanset terrænet, og gør det godt både i skoven, på grusstierne og på landevejen.

 

Udstyret er i top fra start; DT Swiss hjulene med de brede Schwalbe dæk, SRAM RED eTap 2x12, SRAM RED wattmåler, bare for at nævne nogle af specs’ene.

 

Skulle jeg kun have én cykel i garagen, er der en overvejende sandsynlighed for, at det var en Scott Addict Gravel Tuned.

 

Om testeren:

Alder: 45 år
Højde: 182 cm
Vægt: 76 kg

Jeg har cyklet i:  16 år
Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: MTB, gravel, landevej og Zwift i vinterhalvåret

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!
Test: Assos Löwenkralle jakke
En spændende opfindelse fra Assos, som giver mulighed for at lave en fleksibel og lækker jakke om til en styrtaske, så man kan have den med overalt. Som altid leverer Assos sublim kvalitet og løsninger.
Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Test: Trek Commuter Pro RT og Flare RT lygtesæt
Lygtesættet fra Trek bestående af Commuter Pro RT-forlygte og Flare RT-baglygte dækker rigeligt de behov, du har som cykelrytter eller cykel-pendler i vinterhalvåret. Lygtesættet gør dig synlig på god afstand, blænder ikke modkørende og kan forbindes med hinanden, så du kan styre begge lygter på én og samme tid.
En aften med Jens Voigt - The Shut Up Legs Tour
Unik aften med en af cykelsportens mest elskede karakterer, den tyske tempomaskine, speedsnakker og standupkomiker, tyske Jens Voigt. 
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Min vanlige cykelpusher er heldigvis en af de store, så jeg tror ikke den er i fare. Personligt betaler jeg gerne en overpris for at støtte min butik. Forrige uge købte jeg en ny Garmin Varia til 1500 bobs og kunne nok have sparet 400 ved at handle på nettet. Men hvis de igen i år ikke gider/kan få de rigtige slanger hjem, så køber jeg dem på nettet, i stedet for at køre med nogle andre. De sælger heller ikke det tøj jeg gerne vil køre i, så det kommer Postmand Per også med. Mere hellig er jeg altså heller ikke. Men sliddele og den slags…. Jeg sender også cyklen til forårscheck på værkstedet hvert år, selvom der ikke er noget jeg ikke selv kunne lave. Til gengæld står de på hænder for mig, hvis jeg kommer og lokummet brænder, så “hjælpen” går begge veje.Sprinterne har ofte haft det første ord i Valencia-regionens etapeløb, og det drømmer de også om at få i år. Som det er stilen i årets udgave, der slet ikke byder på én eneste klassisk sprinteretape, skal der imidlertid graves dybt, hvis man vil have en chance for at spurte sig til den første førertrøje, når en lang og flad tur langs kysten afsluttes med en tur ind i bakkerne omkring målbyen Altea, hvor der formentlig vil være en del udskilning inden en forventet reduceret massespurt ved den østspanske feriekyst. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_volta_a_la_comunitat_valenciana_2023/Når verdensmesterskaberne afvikles i weekenden i Hoogerheide bliver det på en rute, som rytterne har besøgt de sidste mange år. Dog er der blev lavet flere finjusteringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/van_der_poels_far_aendrer_paa_vm-ruten/Efter halvandet år øjner Lizzie Deignan et comeback ude i horisonten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trek-stjerne_forklarer_roubaix-fravalg_og_udpeger_comeback/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 40.000 kroner samlet i startpuljerne, så hvis du sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.
Spilstart rykket til Tour Down Under-managerspillet
Er du klar til WorldTouren? Sæt dit managerhold inden tirsdag klokken 08.30!
Test: Mavic Crossmax SL Ultimate 25 / Conway RLC FS 7.9
Hvor stor forskel gør det for en god cykel at få skiftet standardhjulene ud med et sæt i topklasse? Det prøver vi at give et bud på med denne test, hvor vi tester Conways full suspension MTB med en seriøs opgradering på hjulfronten.
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics
Kom til Tysklands største cykelfestival BEMER Cyclassics i Hamborg søndag den 20. august 2023. Cykl selv med og se WorldTour-løbet.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg 2022
Tine Mathiesen fortæller her om sin oplevelse ved motionsløbet Bemer Cyclassics i Hamborg.
Test: Canyon Lux WC CFR team
Den konstante udvikling af materialer og teknologi, giver os motionister bedre og hurtige cykler. Og Canyon har med deres topmodel af deres lagt endnu et lag på når det gælder om at komme først til stregen.
Produktfokus: DT Swiss leverer populære hjulsæt
DT Swiss har produkter til stort set alle kategorier blandt andet MTB, landevej, Gravel, Cross Country, E-MTB og flere. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x