31.08.2022 @ 17:45

En fantastisk gravelcykel der kan klare det hele. Køreegenskaber, komfort og fart, både på landevejen og på singletrack. Scott Addict Gravel Tuned er kort sagt en cykel der kan imødekomme ethvert behov.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

Fakta

Producent: Scott
Produkt: Addict Gravel Tuned

Farve: Mat sort / hvid
Størrelse: 56
Vægt: 8.1 kg (uden pedaler)

Pris: Kr. 69.999,-

 

Specifikationer

Ramme: Addict Gravel Disc HMX Carbon

Forgaffel: Addict Gravel HMX flatmount Disc

Cockpit/styr: Syncros Creston iC SL X

Saddelpind: Syncros Duncan SL Aero

Saddel: Syncros Tofino Regular 1.0 Cutout

Hjul: DT Swiss GRC1100 Disc

Dæk: Schwalbe G-ONE Race Evolution 700x45C

Gruppe: SRAM RED eTap AXS 2x12

Bremser: SRAM RED eTap AXS HRD Shift-Brake

Kranksæt: SRAM RED Power Meter Crankset 46/33 T

 

Introduktion

Det schweiziske cykelmærke Scott har sendt en opdateret udgave af deres Addict på gaden, og den gør det godt.

Addict rammen er oprindeligt udviklet til landevejen, men Scott kom for et par år siden, med en Addict Gravel udgave, og 2022 udgaven af deres Addict Gravel Tuned er en fornøjelse at køre på, både i terrænet og på landevejen.

 

Den nye Scott Addict Gravel Tuned er en high-end gravel cykel, og Scott har helt sikkert haft både fart og performance i tankerne, da de designede cyklen.

 

Når Scott mærker deres cykler eller øvrige produkter med ”Tuned”, ved man at her er der kræset for kvaliteten. Tuned er en high-end-kollektion, hvor der ikke bliver gået på kompromis.

 

Designet på den nye Addict Gravel Tuned, leder tankerne hen på en landevejs aerocykel, men geometrien er velgennemtænkt, og selvom cyklen ved første øjekast kan synes aggressiv, er komforten høj og man har altid kontrollen. Cyklen appellerer derfor både til konkurrencerytteren og til motionisten, der ønsker en fantastisk cykel til motionsturene på gruset eller de længere eventyr med oppakning.

 

Alle detaljer er på plads, og kigger man på udstyrslisten er der ikke sparet på noget. Scott har begået en cykel der kan det hele og som nærmest tigger om at blive udfordret.

 

 

Test

Scott Addict Gravel Tuned er bygget til at blive udfordret.

 

Ved første øjekast er det næsten kun de brede dæk, der afslører at det er en gravelcykel.
Designet og geometrien gør, at der lige så godt kunne være tale om en racercykel i komfort/endurance-segmentet.

 

Ift. størstedelen af de gravelcykler man ser, kan designet på Addict umiddelbart virke aggressivt, og man tvivler ikke på, at cyklen er bygget til fart. Cyklen gør sig også virkelig godt, både på landevejen og i skoven, og selvom designet måske ser aggressivt ud, performer den virkelig godt, selv når stierne bliver smalle og det stiller krav til rytterens teknik.

På de hurtige segmenter, enten på den faste grus eller på landevejen, mærker man at cyklen også her kan følge med. Man kan indtage en mere aerodynamisk position, og få omsat sine watt til fart, i en stadig komfortabel siddestilling.

 

Den lave vægt, gravel-geometrien, de brede dæk, gearingen, aerodynamikken, der er ikke gået på kompromis med noget. Man har alle muligheder for at udfordre sine egne evner, det bliver næppe cyklen der sætter begrænsningen i jagten på personlige rekorder. Derudover er designet i topklasse, så man kan se godt ud samtidig.

 

Udstyr

Cyklen leveres med SRAM RED eTap AXS 2x12, hvilket gør cyklen meget alsidig, og gearingen giver rigtig god mening, når underlaget er skiftende og der på ruten er segmenter, hvor hastigheden kan være høj.

 

Hjulene er de lynhurtige DT Swiss GRC 1100, der flere steder nævnes som værende de hurtigste på gravelmarkedet. På hjulene er som standard monteret 45mm brede dæk, hvilket virkelig kan mærkes, når terrænet bliver ujævnt.

 

Cyklen leveres med SRAM RED AXS Quarg DZero wattmåler, som er en krankbaseret wattmåler fra øverste hylde, og som udemærker sig ved sin høje præcision.

 

Cockpittet er selvfølgelig helt uden kabler, og det integrerede computermount gør, at man ikke behøver forstyrre det rene look.

 

Vægten er lav, kun 8.1 kg, hvilket sammen med geometrien bl.a. gør, at cyklen er nem at håndtere på de snævre singletracks.

 

 

Komfort

For mig er komfort meget vigtigt på en gravelcykel. På længere grusture, hvor underlaget kan være skiftende og til tider meget ujævnt, skal jeg kunne indtage en forholdsvis komfortabel position, hvor det samtidig er muligt at have en god kraftoverførsel.

Jeg lægger derudover stor vægt på, at jeg har kontrollen, også på højhastigheds segmenter, hvor jeg af og til udfordrer både kondition og teknik.

 

Jeg må sige, at jeg er imponeret over Addict Tuned. Faktisk kan jeg ikke sætte en finger på noget. Cyklen var utrolig behagelig, og geometrien i kombination med de brede dæk, var virkelig komfortabel.

Både på højhastigheds segmenter, og når underlaget blev mere ujævnt, passede cyklen mig virkelig godt.

 

Som tidligere nævnt, tvivler man ikke på, at cyklen er bygget til fart og performance, men jeg synes virkelig Scott er lykkes med at bygge en cykel, hvor fart, performance og komfort virkelig spiller sammen.

 

”Handling”/styreegenskaber

På gravelcyklen er det, for mig, også vigtigt altid at føle, at jeg har kontrol over cyklen. Dette gælder både på tekniske segmenter og højhastighedssegmenterne, men også på transportsegmenterne, hvor kørestilen ofte er mere afslappet.

 

På Addict’en havde jeg på intet tidspunkt følelsen af, ikke at have fuld kontrol over cyklen, og jeg stolede fuldt ud på, at cyklen gjorde som jeg bad den om, og den svigtede på intet tidspunkt.

 

Der findes helt sikkert ryttere, der kan presse cyklen længere ud end jeg formåede, men i den tid jeg testede cyklen, fandt jeg ikke grænsen for, hvad den kan håndtere.

 

På singletrack, stående i pedalerne, virkede vægtfordelingen rigtig god, cyklens lave vægt gjorde den nem at håndtere i snævre sving, når der skulle hoppes over rødder, eller laves hurtige accelerationer.

 

På højhastighedssegmenterne sidder man godt i bukningerne, aerodynamisk og alligevel med rigtig god kontrol i det løse grus. Igen er vægtfordelingen god, og der er ikke for meget vægt ud over forgaflen, hvilket gør cyklen god at håndtere i sving med høj hastighed.

 

 

Konklusion

Scott har i mine øjne bygget en helt fantastisk gravelcykel. Under de forhold jeg har testet cyklen kan jeg ikke finde noget at sætte fingeren på.

 

Jeg er vild med designet. Den mat sorte farve i kombinationen med det hvide, gør cyklen i øjenfaldende uden det bliver for meget. De brune eller bronzefarvede detaljer, løfter den op til et niveau, hvor det hele bare spiller.

 

Cyklen er hurtig, den er bygget til dem der ønsker fart, og ønsker udfordre stierne uden at cyklen holder dem tilbage. Den er komfortabel uanset terrænet, og gør det godt både i skoven, på grusstierne og på landevejen.

 

Udstyret er i top fra start; DT Swiss hjulene med de brede Schwalbe dæk, SRAM RED eTap 2x12, SRAM RED wattmåler, bare for at nævne nogle af specs’ene.

 

Skulle jeg kun have én cykel i garagen, er der en overvejende sandsynlighed for, at det var en Scott Addict Gravel Tuned.

 

Om testeren:

Alder: 45 år
Højde: 182 cm
Vægt: 76 kg

Jeg har cyklet i:  16 år
Så ofte cykler jeg: 4-5 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: MTB, gravel, landevej og Zwift i vinterhalvåret

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.
Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!
Stream Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser fra kl. 11
Discovery+ sender i dag Liege-Bastogne-Liege både for herrer og damer samt har optakts- og nedtaktsstudie. 
Produktnyt: Argon 18 lancerer ny cykel
Argon 18 har netop introduceret den helt nye Krypton cykel, som passer til alle terræner. 
Produktnyt: Gravelier - Ny sadel fra WTB
Det californiske mærke, WTB, lancerer en ny sadel, kaldet Gravelier, som er specielt designet til alle gravel-rytterne.
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
Produktnyt: Nye cykelcomputere fra Garmin
Garmin er klar med to nye modeller af deres populære cykelcomputere. De hedder Edge 540 og Edge 840.
Manager: Vinderen af Baskerlandet Rundt fundet
”Satser du på Vingegaard?” blev der spurgt i teaseren til managerspillet i Baskerlandet Rundt. Det hurtige svar er: ”Ja, selvfølgelig!”, men er det nok - skal der ikke mere til end bare en genert knægt fra Salling? Det hurtige svar er: ”Jo, syv ryttere mere!”
Test: Trek Checkpoint SLR 9 AXS gravel
Ny gravelcykel fra Trek, hvor komfort og aerodynamik går hånd i hånd.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.
Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x