09.07.2021 @ 21:00

Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Shimano
Produkt: S-PHYRE R Silver + Ridescape RD- og CL- linser
Størrelse: One size

Vægt: 23,7 gram

Vejledende udsalgspris: 1249,- kroner

 

 

Ridescape er navnet på fem nye linser fra Shimano - alle med den nyeste linse-teknologi fra det japanske mærke. Ridescape-linserne kommer med hver deres unikke features, hvilket gør dem egnet til hver deres type af lysforhold.

 

Ved at tillade forskellige mængder lys gennem linsen er de tilpasset til enten blå himmel og meget sol, overskyet og mørke forhold, eller mere varierende lysforhold. Så uanset om du er til landevejscykling, mountainbiking eller gravel kan du finde en linse, som passer til netop dit formål. Serien består af følgende fem linser:

 

 - ES (Extra Sunny) er en linse til de ekstra solrige dage og har en lystransmission på 13%

 - RD (All-round Road) er en allround-linse til landevej og har en lystransmission på 21%

 - GR (Gravel / Multi-surfaces) er en gravel-optimeret linse og med en lystransmission på 21%

 - OF (Off-road / Trail) er en linse optimal til mountainbike og har en lystransmission på 35%

 - CL (Cloudy / Low Light) er til de overskyede dage eller kørsel i mørke og med en lystransmission på 82%

 

Feltet.dk har haft et par Shimano S-PHYRE R (mirror silver) landevejssolbriller, med tilhørende Ridescape RD-linse og Ridescape CL-linse til test.

 

Design og komfort

Den nye S-PHYRE R landevejssolbrille er, til forskel fra tidligere udgaver af modellen, blevet rammeløs - det betyder også, at linsen nu er lavet i ét stykke.

 

Det er med til at give et uforstyrret udsyn, som ikke er afgrænset af en brilleramme. Hverken næseklemme eller stængernes tilhæftninger i siderne er forstyrrende elementer for dit udsyn.

 

Brilleglasset er bredt og dækker fint af for sol fra oven og i siderne. Den brede linse giver ligeledes god afskærmning for vind, dog uden at det på de varme sommerdage bliver for indelukket.

 

Med en vægt på blot 23,7 gram er brillen let og sidder komfortabelt på hovedet. Som tester har jeg oplevet, at S-PHYRE R sidder tilpas stramt til hovedet, men uden at klemme. Næseklemmen kan tilpasses rigtig godt, og der medfølger en ekstra næseklemme til mere brede næserygge. Det er derfor en behagelig solbrille at køre med - selv efter flere timers kørsel.

 

 

S-PHYRE R-stellet kan købes i tre udgaver - black, mirror silver og red iridescent.


RD-glasset kommer i en flot rød-farve, som ser godt ud, mens Cl-linsen er mere diskret med sin gennemsigtighed. Det er følger en instruktion med til, hvordan der skiftes mellem de to linser.

 

Der skal bruges relativt mange kræfter til at trække brillestængerne af linsen, men når man er lykkedes med det første gang, er det betydelig nemmere fremadrettet. Selv efter flere skift mellem linserne, sidder brillestængerne fortsat godt fast efter montering. 

 

Teknologier indbygget i brillen

Ridescape-linserne lavet i polyamid (PA-linse/nylon), som ifølge Shimano er 16,4% lettere end linser lavet i polycabonat (PC-linser). S-PHYRE R har en vægt på blot 23,7 gram og er derfor en relativ let cykelbrille.

 

PA-linsen har ligeledes en stor slidstyrke og sammen med Shimanos anti-scratch-teknologi, giver det ifølge Shimano en cykelbrille der er tre gange mere slidstærk end normalt.

 

En cykelbrille med høj slidstyrke er klart at foretrække, da den ofte skal tage kunne klare snavs og skidt - fx når deres køres i et felt, eller når der køres ude på de mindre danske landeveje, hvor biler og traktorer ofte kan støve.

 

En PA-linse har ligeledes evnen til at give et mere klart visuelt billede - og som tester er jeg enig heri og er meget begejstret for Ridescape-linsernes evne til at give et skarpt billede af omgivelserne.

 

Ifølge Shimano har deres polyamid-linse et lavt ”refractive index” hvilket betyder at Ridescape-linsen bryder med lyset på en måde, hvorpå lysbølger samles - det har den virkning at omgivelserne fremstår mere klare.

 

Yderligere er linsenes ”abbe-værdi” høj - et udtryk for at linsernes evne til at stille skarpt mellem mørke og lyse overgange i omgivelserne er rigtig god.

 

Ridescape-linserne kommer med en række indbyggede teknologier. De har UV-beskyttelsesfaktor på 400, og kommer med en super hydrofobisk belægning på både linsens yder- og inderside, hvilket betyder, at hverken vand eller snavs sætter sig fast.

 

Endvidere kommer indersiden med en belægning, som gør, at den ikke reflekterer sollys. Kører du om aftenen og med CL-linsen bliver lys fra bagfrakommende biler ikke reflekteret ind i dine øjne.

 

 

 

Funktionalitet og god alsidighed

S-PHYRE R med Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen lever op til forventningerne om en ”high end” cykelbrille. S-PHYRE R med kombinationen af de to linser er perfekt til de danske forhold.

 

I solrigt vejr er Ridescape RD eminent til fremme kontraster, og derved tydeliggøre ændringer i og på vejen. Forhindringer som ujævnheder, vandpytter, huller og grus bliver tydeligt, og brillen giver rytteren alle forudsætninger for at undgå disse.

 

Ridescape RD-linsen er en god allround linse til den danske sommer og det danske terræn, der ofte byder på variation. Linsen fungerer nemlig også upåklageligt, når der kommer skyer på himlen, eller når det åbne og lyse landskab erstattes af skov.

 

Til de mørkere dage med mange skyer på himlen eller eftermiddagsturene, når mørket har lagt sig, er Ridescape CL den foretrukne linse. Det er tydeligt, at linsen lader mere lys trænge igennem og giver et mere varmt visuelt billede af omgivelserne.

 

Ridescape CL er også at fortrække på regnvejrsdage, hvor den super hydrofobiske belægning får vanddråber til hurtigt af glide af linsen. Selvfølgelig kan man ikke helt undgå snavs og skidt på linsen efter en tur i regnvejr, men det er mindre end vanligt.

 

 

 

Konklusion

Med S-PHYRE R (inklusiv Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-Linsen) får du en solbrille til cykling, der er perfekt til det varierede danske cykelterræn og omskiftelige lysforhold. Linsernes-teknologier lever op til deres egenskaber og mens RD-linsen er super til de solrige sommerdage, er CL-linsen god i mere varierende forhold, så som mørke og regn.

 

Med andre ord er du dækket godt ind til de udfordringer du møder i det danske terræn og vejr. Og uden tvivl er kombinationen af linser også optimal til ture i Sydeuropa.

 

Brillen er ikke blot funktionel, men også let og komfortabel at køre med i længere tid ad gangen. Kombinationen af det uforstyrrede udsyn, den brede linse, pasformen og linsernes optiske egenskaber gør, at du her får en sportsbrille, som skaber optimale forudsætninger for, at øjnene holdes friske på de lange cykelture.

 

S-PHYRE har en vejledende udsalgspris på 1249,- kroner, som er en fornuftig pris for en brille af høj kvalitet.

 

Stillet til rådighed af: Shimano

Sådan har vi testet: S-PHYRE R er blevet testet gennem en månes tid i varieret forhold - sol, overskyet og i regn. Brillen er flere gange blevet pudset efter anvisninger fra Shimano.

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Shimano

Produkt: S-PHYRE R-solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?

En solbrille til cykling

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

PA-linse, som gør brillen let og slidstærk

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Rammeløs solbrille, som er lavet virkelig godt, samt enkelt og stilfuldt

 

Bedøm produktets ydeevne

Solbrillen og de to tilhørende linser lever bestemt op til det man kan forvente af en high end-solbrille.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lækre materialer og stærke slidstærke linser, som øger brillens holdbarhed

 

Bedøm vægt

23,7 gram er en meget fornuftig vægt

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen er yderst rimelig for en high end-brille

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Linserne giver et yderst skarpt billede af omgivelserne og det rammeløse design

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Lidt svært at afmontere og montere brillestængerne, når der skulle skiftes mellem de to linser

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Fornuftig pris for brillen - en rimelig pris, sammenlignet med tilsvarende produkter.

 

Konklusion

Det har været en fornøjelse at teste brillen. Linsernes evne til at stille skarpt og tydeliggøre detaljer i omgivelserne har været meget overbevisende.

 

Om testeren:

Alder: 29 år
Højde: 180 cm
Vægt: 68 kg

Jeg har cyklet i:  13 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 gang ugentligt

Jeg kører disse discipliner: Landevejscykling og mountainbike

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sebastian Fini glæder sig til VM i Haderslev
Mens mange holder ferie landet over, var Sebastian Fini, Danmarks bedste mandlige mountainbiker, en tur rundt på VM-ruten i Haderslev tirsdag morgen. Han glæder sig til VM på dansk grund og bed mærke i, hvor smukke omgivelser ryttere og publikum skal nyde på ruten.
De 7 mest populære Tour de France-bøger lige nu
Der udkommer rigtig mange Tour de France-bøger forud for verdens største cykelløb, og du kan naturligvis købe bøgerne til en skarp pris på Feltet.dks webshop. Vi har samlet de 7 nyeste bedst sælgende bøger til dig!
Danskerne starter i anden række
De danske MTB-ryttere fik en god start ved World Cup-afdelingen i Vallnord i Andorra. Alle tre startende ryttere kørte sig til placeringer i anden række i fredagens short track. 
Nyt dansk cykelmagasin - Få første eksemplar gratis
Bikemania Magazine er Danmarks nye og første e-magasin. Et cykelunivers med alt det vi elsker ved cykling.
Se VinDegaards triumf i billeder
Det har været et fantastisk Tour de France set med danske røde/hvide briller! Bjergtrøje, to danske etapesejre og nu den gule førertrøje...
Deltag på Python Camp Mallorca
Det danske cykelbrand, Python Pro, har i 2022 lavet en Camp på Mallorca, hvor danske cykelmotionister kan deltage og låne Python-cykler.
Historisk sejr: Dansker vinder World Cup-afdeling
I en hæsblæsende spurt vandt Sofie Heby Pedersen sin første World Cup-sejr, da hun slog til i Lenzerheide i Schweiz.
Kæmpe drama: Schurter styrtede kort før mål og missede rekorden på hjemmebane
Nino Schurter var i front af World Cuppen i Lenzerheide, men i et af de sidste sving styrtede schweizeren sammen med landsmanden Mathias Flückiger. Dermed missede Schurter den legendariske rekord for flest World Cup-sejre.
Fini med fremme i World Cup i schweizisk hjemmebanesejr
Sebastian Fini startede ud helt ved fronten, men måtte dog overlade scenen da fjerde afdeling af World Cuppen blev skudt i gang. Det blev til hjemmebanesejr til Filippo Colombo i Lenzerheide.
Bohé med stærk start i World Cup i svensk sejr
Caroline Bohé markerede sig i dagens Short Track i fjerde afdeling af World Cuppen. Ingen kunne dog indhente Jenny Rissveds, da hun var kørt væk i Lenzerheide.
Livestream: Se alle Tour-etaper uden afbrydelser - 64.50 KR
Tour de France starter på fredag. Det fejrer Feltet.dk i samarbejde med Warner Bros. Discovery, da du nu kan streame hele Touren for kun 64,50 kroner! Så skal du til stranden eller andet, så kan du have Touren med på tur. 
Produktnyt: Scott Foil RC
Scott lancerer re-designet og opdateret version af deres populære flagskib; Foil RC.
Anmeldelse: Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Qua sin baggrund som en af 1990-ernes allerbedste cykelryttere har Rolf Sørensen en indsigt i cykleverdenen som få andre, og kombineret med gode talegaver og humor er han en ideel formidler, når han i bogform beretter om Tourens univers.
Lillelund bedste dansker ved MTB EM
U23-herrer kørte det sidste løb ved EM, og det blev ikke til nogle danske topplaceringer i denne omgang.
Byd på fede cykelauktioner doneret af stjerneryttere
Er du stor cykelfan? Så har du nu mulighed for at få fingrene i unikke cykeloplevelser såsom VIP-billetter med INEOS Grenadiers, pladser i karavanen, signeret cykeltøj og meget mere, når Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med Lauritz.com auktionerer en masse fede præmier i anledning af Tour de France i Danmark.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Kun sålænge din anden dunk er cocacola branded, eller også er en termokop. Og holder sig under 610ml :P Der er ikke noget i vejen med SCO’en, udover den er lidt ting. Men det giver ikke mening at give +1000 eller 2000 for en cykel der vejer et kg mindre. Med tilsvarende komponenter. Der kan være lidt med hjulene, men ellers ikke det store. Min pointe var egentlig bare, at med et billigt kinastel, kan du få en fin, relativt let cykel ud af SCO’en, hvis du ville opgradere. I fht. SCO, skal man kigge på både cyklen og prisen. Den citybike jeg købte, er jeg svært irriteret over. Men det handler primært om at den er ting og jeg blev nødt til selv at rette et bukket gear drop op. Men igen, fik udvendige gear (1x8) og skivebremser for 3000, skiftede så kassette, kæde og gearskifter, så det blev 1x9 med sora (bagskifteren var sora). Ulempen er primært at rammen er for tung. Kom fra en ombygget racer med 2x9 tiagra, der vejede 6 kg mindre (men blev stjålet), de 6 kg er den primære forskel. Og ja, jeg overvejer at skifte stel og hjul, så hvis der er nogen der har noget inside info omkring hvilken størrelse landevejscykel-stel, der kunne fungere som citybike, så tager jeg gerne imod info( en størrelse større eller mindre?)Vueltaen nærmer sig med hastige skridt, og den kommende uge giver således de sidste muligheder for at få løbskilometer i benene forud for den spanske grand tour. Det sker i det lille bjergløb Tour de l’Ain, der dog mere har karakter af talenternes udstillingsvindue end Vuelta-forberedelse, og det spektakulære Arctic Race of Norway, der er verdens nordligste cykelløb, men ugen byder også på et af årets store mesterskaber i form af et sprintervenligt EM, der endelig igen har danske deltagelse, samt det store belgiske endagsløb Circuit Franco-Belge, der for første gang køres som et sommerløb. Alle fire løb kan følges på Feltet.dk, hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/foelg_skjelmose_og_kamp_paa_aabningsetapen_i_tour_de_lain/Tour de l’Ain er et bjergløb, men løbet er i sit nye tredagesformat altid startet med en relativt flad etape. Åbningsetapen er derfor det helt store mål for løbets få sprintere, men en ganske kuperet finale med flere mindre stigninger betyder, at det langt fra er så givet, at det i år er løbets enkelte tunge sprintere, der får det første ord. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_lain_2022/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
World Cuppen fortsatte i går aftes i Canada, hvor det blev til to dominerende sejre. Danske Caroline Bohé tog endnu en top ti placering, mens Sebastian Fini efter en fornem start måtte tage til takke i top 20.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Sidste chance: Tour-revanchen starter lørdag - Vælger du Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spilformat!
150 danske Tour-placeringer er nu indskrevet i historiebøgerne
Jonas Vingegaard skriver sig inden i toppen af de danske historiebøger. Feltet.dk har samlet samtlige danske Tour de France-placeringer. 
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med Cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022, der finder sted onsdag den 10. august 2022.
EL-pendlercykel EL-ler ej?
Kan der blive en vaskeægte EL-cykelpendler ud af en racerrøv? Cykelmosteren Tine Mathiesen har de seneste måneder testet en EL-pendlercykel. Læs om hendes erfaringer og konklusioner med en EL-cykel i denne artikel.
Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen
Jonas Vingegaard har kørt sig snublende tæt på Tour de France-sejren - og allerede før sidste etape er den første officielle fejring meldt ud!
Køb den officielle gule førertrøje m.m.
Skal du have det prikket bjergtrøje ligesom Magnus Cort? Den gule førertrøje som Jonas Vingegaard? Eller den grønne trøje, som Wout van Aert? Køb de officielle førertrøje på Feltet.dk.
Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Verdens bedste hjælperytter, Michael Mørkøv, udgiver den 21. juni en selvbiografi.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x