09.07.2021 @ 21:00

Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Shimano
Produkt: S-PHYRE R Silver + Ridescape RD- og CL- linser
Størrelse: One size

Vægt: 23,7 gram

Vejledende udsalgspris: 1249,- kroner

 

 

Ridescape er navnet på fem nye linser fra Shimano - alle med den nyeste linse-teknologi fra det japanske mærke. Ridescape-linserne kommer med hver deres unikke features, hvilket gør dem egnet til hver deres type af lysforhold.

 

Ved at tillade forskellige mængder lys gennem linsen er de tilpasset til enten blå himmel og meget sol, overskyet og mørke forhold, eller mere varierende lysforhold. Så uanset om du er til landevejscykling, mountainbiking eller gravel kan du finde en linse, som passer til netop dit formål. Serien består af følgende fem linser:

 

 - ES (Extra Sunny) er en linse til de ekstra solrige dage og har en lystransmission på 13%

 - RD (All-round Road) er en allround-linse til landevej og har en lystransmission på 21%

 - GR (Gravel / Multi-surfaces) er en gravel-optimeret linse og med en lystransmission på 21%

 - OF (Off-road / Trail) er en linse optimal til mountainbike og har en lystransmission på 35%

 - CL (Cloudy / Low Light) er til de overskyede dage eller kørsel i mørke og med en lystransmission på 82%

 

Feltet.dk har haft et par Shimano S-PHYRE R (mirror silver) landevejssolbriller, med tilhørende Ridescape RD-linse og Ridescape CL-linse til test.

 

Design og komfort

Den nye S-PHYRE R landevejssolbrille er, til forskel fra tidligere udgaver af modellen, blevet rammeløs - det betyder også, at linsen nu er lavet i ét stykke.

 

Det er med til at give et uforstyrret udsyn, som ikke er afgrænset af en brilleramme. Hverken næseklemme eller stængernes tilhæftninger i siderne er forstyrrende elementer for dit udsyn.

 

Brilleglasset er bredt og dækker fint af for sol fra oven og i siderne. Den brede linse giver ligeledes god afskærmning for vind, dog uden at det på de varme sommerdage bliver for indelukket.

 

Med en vægt på blot 23,7 gram er brillen let og sidder komfortabelt på hovedet. Som tester har jeg oplevet, at S-PHYRE R sidder tilpas stramt til hovedet, men uden at klemme. Næseklemmen kan tilpasses rigtig godt, og der medfølger en ekstra næseklemme til mere brede næserygge. Det er derfor en behagelig solbrille at køre med - selv efter flere timers kørsel.

 

 

S-PHYRE R-stellet kan købes i tre udgaver - black, mirror silver og red iridescent.


RD-glasset kommer i en flot rød-farve, som ser godt ud, mens Cl-linsen er mere diskret med sin gennemsigtighed. Det er følger en instruktion med til, hvordan der skiftes mellem de to linser.

 

Der skal bruges relativt mange kræfter til at trække brillestængerne af linsen, men når man er lykkedes med det første gang, er det betydelig nemmere fremadrettet. Selv efter flere skift mellem linserne, sidder brillestængerne fortsat godt fast efter montering. 

 

Teknologier indbygget i brillen

Ridescape-linserne lavet i polyamid (PA-linse/nylon), som ifølge Shimano er 16,4% lettere end linser lavet i polycabonat (PC-linser). S-PHYRE R har en vægt på blot 23,7 gram og er derfor en relativ let cykelbrille.

 

PA-linsen har ligeledes en stor slidstyrke og sammen med Shimanos anti-scratch-teknologi, giver det ifølge Shimano en cykelbrille der er tre gange mere slidstærk end normalt.

 

En cykelbrille med høj slidstyrke er klart at foretrække, da den ofte skal tage kunne klare snavs og skidt - fx når deres køres i et felt, eller når der køres ude på de mindre danske landeveje, hvor biler og traktorer ofte kan støve.

 

En PA-linse har ligeledes evnen til at give et mere klart visuelt billede - og som tester er jeg enig heri og er meget begejstret for Ridescape-linsernes evne til at give et skarpt billede af omgivelserne.

 

Ifølge Shimano har deres polyamid-linse et lavt ”refractive index” hvilket betyder at Ridescape-linsen bryder med lyset på en måde, hvorpå lysbølger samles - det har den virkning at omgivelserne fremstår mere klare.

 

Yderligere er linsenes ”abbe-værdi” høj - et udtryk for at linsernes evne til at stille skarpt mellem mørke og lyse overgange i omgivelserne er rigtig god.

 

Ridescape-linserne kommer med en række indbyggede teknologier. De har UV-beskyttelsesfaktor på 400, og kommer med en super hydrofobisk belægning på både linsens yder- og inderside, hvilket betyder, at hverken vand eller snavs sætter sig fast.

 

Endvidere kommer indersiden med en belægning, som gør, at den ikke reflekterer sollys. Kører du om aftenen og med CL-linsen bliver lys fra bagfrakommende biler ikke reflekteret ind i dine øjne.

 

 

 

Funktionalitet og god alsidighed

S-PHYRE R med Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen lever op til forventningerne om en ”high end” cykelbrille. S-PHYRE R med kombinationen af de to linser er perfekt til de danske forhold.

 

I solrigt vejr er Ridescape RD eminent til fremme kontraster, og derved tydeliggøre ændringer i og på vejen. Forhindringer som ujævnheder, vandpytter, huller og grus bliver tydeligt, og brillen giver rytteren alle forudsætninger for at undgå disse.

 

Ridescape RD-linsen er en god allround linse til den danske sommer og det danske terræn, der ofte byder på variation. Linsen fungerer nemlig også upåklageligt, når der kommer skyer på himlen, eller når det åbne og lyse landskab erstattes af skov.

 

Til de mørkere dage med mange skyer på himlen eller eftermiddagsturene, når mørket har lagt sig, er Ridescape CL den foretrukne linse. Det er tydeligt, at linsen lader mere lys trænge igennem og giver et mere varmt visuelt billede af omgivelserne.

 

Ridescape CL er også at fortrække på regnvejrsdage, hvor den super hydrofobiske belægning får vanddråber til hurtigt af glide af linsen. Selvfølgelig kan man ikke helt undgå snavs og skidt på linsen efter en tur i regnvejr, men det er mindre end vanligt.

 

 

 

Konklusion

Med S-PHYRE R (inklusiv Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-Linsen) får du en solbrille til cykling, der er perfekt til det varierede danske cykelterræn og omskiftelige lysforhold. Linsernes-teknologier lever op til deres egenskaber og mens RD-linsen er super til de solrige sommerdage, er CL-linsen god i mere varierende forhold, så som mørke og regn.

 

Med andre ord er du dækket godt ind til de udfordringer du møder i det danske terræn og vejr. Og uden tvivl er kombinationen af linser også optimal til ture i Sydeuropa.

 

Brillen er ikke blot funktionel, men også let og komfortabel at køre med i længere tid ad gangen. Kombinationen af det uforstyrrede udsyn, den brede linse, pasformen og linsernes optiske egenskaber gør, at du her får en sportsbrille, som skaber optimale forudsætninger for, at øjnene holdes friske på de lange cykelture.

 

S-PHYRE har en vejledende udsalgspris på 1249,- kroner, som er en fornuftig pris for en brille af høj kvalitet.

 

Stillet til rådighed af: Shimano

Sådan har vi testet: S-PHYRE R er blevet testet gennem en månes tid i varieret forhold - sol, overskyet og i regn. Brillen er flere gange blevet pudset efter anvisninger fra Shimano.

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Shimano

Produkt: S-PHYRE R-solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?

En solbrille til cykling

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

PA-linse, som gør brillen let og slidstærk

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Rammeløs solbrille, som er lavet virkelig godt, samt enkelt og stilfuldt

 

Bedøm produktets ydeevne

Solbrillen og de to tilhørende linser lever bestemt op til det man kan forvente af en high end-solbrille.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lækre materialer og stærke slidstærke linser, som øger brillens holdbarhed

 

Bedøm vægt

23,7 gram er en meget fornuftig vægt

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen er yderst rimelig for en high end-brille

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Linserne giver et yderst skarpt billede af omgivelserne og det rammeløse design

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Lidt svært at afmontere og montere brillestængerne, når der skulle skiftes mellem de to linser

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Fornuftig pris for brillen - en rimelig pris, sammenlignet med tilsvarende produkter.

 

Konklusion

Det har været en fornøjelse at teste brillen. Linsernes evne til at stille skarpt og tydeliggøre detaljer i omgivelserne har været meget overbevisende.

 

Om testeren:

Alder: 29 år
Højde: 180 cm
Vægt: 68 kg

Jeg har cyklet i:  13 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 gang ugentligt

Jeg kører disse discipliner: Landevejscykling og mountainbike

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: S-PHYRE solbriller og linser fra Shimano
Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.
SIDSTE CHANCE: DCU præsenterer nyt OL-tøj - forudbestil kun i dag
Når de danske cykelryttere drager til OL om få uger, så bliver det i en nydesignet OL-kollektion.
Test: Flowgun Massagepistol
Kraftig massagepistol fra Flowlife, der udmærker sig med et flot design, god kvalitet og ikke mindst, så ælter den musklerne godt igennem.
Job: Shimano søger ny medarbejder
Shimano Nordic Denmark er på udkig efter en Technical Service Advisor til at blive medlem af det Danske team I København.
Bikepacking i Sverige
At sige, at jeg har glædet mig til at Sverige skulle åbne op igen, er en underdrivelse. Som helsingoraner er de svenske grusveje og klippefyldte skove kun en færgetur på 20 minutter væk og med kun to måneder til Unsupported Grinder, er det svenske terræn helt perfekt til lange træningsture.  
Job: Service Course søger Cykelmekanikere
Job som Cykelmekaniker hos Service Course
Ét år til den danske Tour-start: Det bliver så stort
I anledningen af præcis ét år til den danske Tour de France-start i 2022 har vi taget en snak med direktøren i Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, Alex Pedersen, som i den seneste uge har fulgt årets Tour-afvikling fra nærmeste hold.
Test: XLC Malediven solbriller
Cool brille, der kan det nødvendige, og som har en fornuftig pris.
Boost din indre Tour-rytter med Look pedaler og Fizik sko
LOOK pedaler og Fizik sko - det perfekte match, hvis du vil cykle som en ægte Tour-vinder.
Verdens største støtterklæring til Wout van Aert - 1689 m2!
Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert.
Team Jumbo-Visma stiller op i Tour de France med blå forhjul
Hører du til dem, der lagde mærke til - eller måske undrede dig over - at Team Jumbo Vismas cykler alle kørte med blå forhjul under Critérium du Dauphiné? I de kommende tre uger, hvor Touren skal køres, vil de blå forhjul komme endnu mere i fokus … men hvad er forklaringen?
3 timer til Tour-start! Er dit hold klar?
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Test: Flowpillow Heat fra Flowlife
Flowpillow Heat leverer gedigen massage, lækker varme, scorer helt i top på velværekontoen, og i vores familie er den kommet for at blive.
Produktnyt: Pro Stealth Curved
Ny Curved model, designet til dem der rokker fra højre til venstre side i sadlen, nedsat vægt og nyt look.
Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser
Se masser af livesport og følg de danske OL-cykelryttere på Discovery+. Benyt Feltet.dks tilbud for bliv klar til OL.
Starter op få timer! Præmier for +15.000 kroner
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil og anderledes spil format! Du kan stille dit hold allerede nu!
I morgen starter OL: Sådan er TV-rettighederne fordelt
I morgen skydes sommerens nok mest ventede sportsbegivenhed i gang: OL Tokyo 2020. På Discovery+ får du det fulde overblik, og det bliver det eneste sted, du kan se hvert et minut, hver en atlet og hver en medalje både live og on demand. På Kanal 5, Eurosport 1 og 2 kan du følge de danske medaljehåb og de største OL-øjeblikke.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
"Thyfonen Vingefar" mødte verdenspressen i Touren
Den danske ’thyfon’, Jonas Vingegaard, er stormet ind på Tour de France podiet og interessen er blevet enorm for den unge dansker. Efter gårsdagens etape skulle Jonas Vingegaard til pressemøde - og der var mange spørgsmål til danskeren.
Dansk Tour-succes skal tiltrække børn og unge til sporten
Se danske cykelryttere vader i succes, det vil Danmarks Cykle Union udnytte til at få endnu flere talenter i gang med cykelsporten. 
Good Vibes Only - Tour de Midtjylland
Fra forfærdelig til fantastisk... Som en del af mit medlemskab af Team Motionsfeltet.dk (Premium) var jeg heldig, at blive trukket ud til en gratis start til Tour de Midtjylland, som er et løb, jeg ikke har kørt før. I det hele taget er området ved Silkeborg og omegn rimelig ukendt terræn for mig, og jeg var derfor helt på bar bund forud for denne dag, der bød på 80 km med godt 1.000 hm, hvilket kan være en smule udfordrende for en forholdsvis solidt bygget “fladbane-moster” som mig. Heldigvis har jeg trænet kontinuerligt og struktureret hen over vinteren og foråret, så jeg var klar til en udfordring, og opsat på at få testet om bakkebenene var skruet rigtigt på denne søndag i juli.
Livestream dagens Kongeetape i Tour de France
Følg det store bjergslag i Tour de France, som venter på dagens etape. Kan Jonas Vingegaard igen sætte Tadej Pogacar? Kravler den unge dansker på podiet samlet igen?
Pressure Washer fra Muc-Off: Perfekt rengøring af din cykel
Muc-Off lancerer verdens første højtryksrenser designet udelukkende til brug til rengøring af cykler og motorcykler.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x