09.07.2021 @ 21:00

Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Shimano
Produkt: S-PHYRE R Silver + Ridescape RD- og CL- linser
Størrelse: One size

Vægt: 23,7 gram

Vejledende udsalgspris: 1249,- kroner

 

 

Ridescape er navnet på fem nye linser fra Shimano - alle med den nyeste linse-teknologi fra det japanske mærke. Ridescape-linserne kommer med hver deres unikke features, hvilket gør dem egnet til hver deres type af lysforhold.

 

Ved at tillade forskellige mængder lys gennem linsen er de tilpasset til enten blå himmel og meget sol, overskyet og mørke forhold, eller mere varierende lysforhold. Så uanset om du er til landevejscykling, mountainbiking eller gravel kan du finde en linse, som passer til netop dit formål. Serien består af følgende fem linser:

 

 - ES (Extra Sunny) er en linse til de ekstra solrige dage og har en lystransmission på 13%

 - RD (All-round Road) er en allround-linse til landevej og har en lystransmission på 21%

 - GR (Gravel / Multi-surfaces) er en gravel-optimeret linse og med en lystransmission på 21%

 - OF (Off-road / Trail) er en linse optimal til mountainbike og har en lystransmission på 35%

 - CL (Cloudy / Low Light) er til de overskyede dage eller kørsel i mørke og med en lystransmission på 82%

 

Feltet.dk har haft et par Shimano S-PHYRE R (mirror silver) landevejssolbriller, med tilhørende Ridescape RD-linse og Ridescape CL-linse til test.

 

Design og komfort

Den nye S-PHYRE R landevejssolbrille er, til forskel fra tidligere udgaver af modellen, blevet rammeløs - det betyder også, at linsen nu er lavet i ét stykke.

 

Det er med til at give et uforstyrret udsyn, som ikke er afgrænset af en brilleramme. Hverken næseklemme eller stængernes tilhæftninger i siderne er forstyrrende elementer for dit udsyn.

 

Brilleglasset er bredt og dækker fint af for sol fra oven og i siderne. Den brede linse giver ligeledes god afskærmning for vind, dog uden at det på de varme sommerdage bliver for indelukket.

 

Med en vægt på blot 23,7 gram er brillen let og sidder komfortabelt på hovedet. Som tester har jeg oplevet, at S-PHYRE R sidder tilpas stramt til hovedet, men uden at klemme. Næseklemmen kan tilpasses rigtig godt, og der medfølger en ekstra næseklemme til mere brede næserygge. Det er derfor en behagelig solbrille at køre med - selv efter flere timers kørsel.

 

 

S-PHYRE R-stellet kan købes i tre udgaver - black, mirror silver og red iridescent.


RD-glasset kommer i en flot rød-farve, som ser godt ud, mens Cl-linsen er mere diskret med sin gennemsigtighed. Det er følger en instruktion med til, hvordan der skiftes mellem de to linser.

 

Der skal bruges relativt mange kræfter til at trække brillestængerne af linsen, men når man er lykkedes med det første gang, er det betydelig nemmere fremadrettet. Selv efter flere skift mellem linserne, sidder brillestængerne fortsat godt fast efter montering. 

 

Teknologier indbygget i brillen

Ridescape-linserne lavet i polyamid (PA-linse/nylon), som ifølge Shimano er 16,4% lettere end linser lavet i polycabonat (PC-linser). S-PHYRE R har en vægt på blot 23,7 gram og er derfor en relativ let cykelbrille.

 

PA-linsen har ligeledes en stor slidstyrke og sammen med Shimanos anti-scratch-teknologi, giver det ifølge Shimano en cykelbrille der er tre gange mere slidstærk end normalt.

 

En cykelbrille med høj slidstyrke er klart at foretrække, da den ofte skal tage kunne klare snavs og skidt - fx når deres køres i et felt, eller når der køres ude på de mindre danske landeveje, hvor biler og traktorer ofte kan støve.

 

En PA-linse har ligeledes evnen til at give et mere klart visuelt billede - og som tester er jeg enig heri og er meget begejstret for Ridescape-linsernes evne til at give et skarpt billede af omgivelserne.

 

Ifølge Shimano har deres polyamid-linse et lavt ”refractive index” hvilket betyder at Ridescape-linsen bryder med lyset på en måde, hvorpå lysbølger samles - det har den virkning at omgivelserne fremstår mere klare.

 

Yderligere er linsenes ”abbe-værdi” høj - et udtryk for at linsernes evne til at stille skarpt mellem mørke og lyse overgange i omgivelserne er rigtig god.

 

Ridescape-linserne kommer med en række indbyggede teknologier. De har UV-beskyttelsesfaktor på 400, og kommer med en super hydrofobisk belægning på både linsens yder- og inderside, hvilket betyder, at hverken vand eller snavs sætter sig fast.

 

Endvidere kommer indersiden med en belægning, som gør, at den ikke reflekterer sollys. Kører du om aftenen og med CL-linsen bliver lys fra bagfrakommende biler ikke reflekteret ind i dine øjne.

 

 

 

Funktionalitet og god alsidighed

S-PHYRE R med Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen lever op til forventningerne om en ”high end” cykelbrille. S-PHYRE R med kombinationen af de to linser er perfekt til de danske forhold.

 

I solrigt vejr er Ridescape RD eminent til fremme kontraster, og derved tydeliggøre ændringer i og på vejen. Forhindringer som ujævnheder, vandpytter, huller og grus bliver tydeligt, og brillen giver rytteren alle forudsætninger for at undgå disse.

 

Ridescape RD-linsen er en god allround linse til den danske sommer og det danske terræn, der ofte byder på variation. Linsen fungerer nemlig også upåklageligt, når der kommer skyer på himlen, eller når det åbne og lyse landskab erstattes af skov.

 

Til de mørkere dage med mange skyer på himlen eller eftermiddagsturene, når mørket har lagt sig, er Ridescape CL den foretrukne linse. Det er tydeligt, at linsen lader mere lys trænge igennem og giver et mere varmt visuelt billede af omgivelserne.

 

Ridescape CL er også at fortrække på regnvejrsdage, hvor den super hydrofobiske belægning får vanddråber til hurtigt af glide af linsen. Selvfølgelig kan man ikke helt undgå snavs og skidt på linsen efter en tur i regnvejr, men det er mindre end vanligt.

 

 

 

Konklusion

Med S-PHYRE R (inklusiv Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-Linsen) får du en solbrille til cykling, der er perfekt til det varierede danske cykelterræn og omskiftelige lysforhold. Linsernes-teknologier lever op til deres egenskaber og mens RD-linsen er super til de solrige sommerdage, er CL-linsen god i mere varierende forhold, så som mørke og regn.

 

Med andre ord er du dækket godt ind til de udfordringer du møder i det danske terræn og vejr. Og uden tvivl er kombinationen af linser også optimal til ture i Sydeuropa.

 

Brillen er ikke blot funktionel, men også let og komfortabel at køre med i længere tid ad gangen. Kombinationen af det uforstyrrede udsyn, den brede linse, pasformen og linsernes optiske egenskaber gør, at du her får en sportsbrille, som skaber optimale forudsætninger for, at øjnene holdes friske på de lange cykelture.

 

S-PHYRE har en vejledende udsalgspris på 1249,- kroner, som er en fornuftig pris for en brille af høj kvalitet.

 

Stillet til rådighed af: Shimano

Sådan har vi testet: S-PHYRE R er blevet testet gennem en månes tid i varieret forhold - sol, overskyet og i regn. Brillen er flere gange blevet pudset efter anvisninger fra Shimano.

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Shimano

Produkt: S-PHYRE R-solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?

En solbrille til cykling

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

PA-linse, som gør brillen let og slidstærk

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Rammeløs solbrille, som er lavet virkelig godt, samt enkelt og stilfuldt

 

Bedøm produktets ydeevne

Solbrillen og de to tilhørende linser lever bestemt op til det man kan forvente af en high end-solbrille.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lækre materialer og stærke slidstærke linser, som øger brillens holdbarhed

 

Bedøm vægt

23,7 gram er en meget fornuftig vægt

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen er yderst rimelig for en high end-brille

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Linserne giver et yderst skarpt billede af omgivelserne og det rammeløse design

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Lidt svært at afmontere og montere brillestængerne, når der skulle skiftes mellem de to linser

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Fornuftig pris for brillen - en rimelig pris, sammenlignet med tilsvarende produkter.

 

Konklusion

Det har været en fornøjelse at teste brillen. Linsernes evne til at stille skarpt og tydeliggøre detaljer i omgivelserne har været meget overbevisende.

 

Om testeren:

Alder: 29 år
Højde: 180 cm
Vægt: 68 kg

Jeg har cyklet i:  13 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 gang ugentligt

Jeg kører disse discipliner: Landevejscykling og mountainbike

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Fini og Andreassen til start til VM-generalprøve på dansk grund
I 2022 er der VM i MTB maraton på dansk grund, og de danske topryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini er klar, når der i år afholdes DM i MTB maraton på ruten.
Bliv en bedre cykelrytter og undgå skader
Nu kan du få adgang til din krops interne performance data både før, under og efter din træning. Graspor er en nyudviklet moniteringsenhed, indbygget i et tyndt lår-sleeve, som placeres under cykelbukserne.
MTB Maraton: Prøv den virtuelle rute inden DM 2021 og VM 2022
Den virtuelle verden vokser og vokser. Nu kan du prøve kræfter med ruterne til mountainbike DM i 2021 og VM 2022. Mesterskaberne afvikles i Haderslev. Du kan nu kører marathon ruten, som er tilgængelig på den virtuelle platform Bkool.
Cykelløb, Tour de France-nørderi og festival i samme weekend
Der bliver ikke sparet på cykelfesten i Vejle. Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.
Produktnyt: Cadex udvider samlingen af cykelkomponenter med racerstyr
Cadex har lanceret et racerstyr, som er et superlet styr støbt i ét carbonstykke, der leverer en ydeevne med fokus på stivhed, komfort og håndtering.
Livestream Vueltaen for 99 kroner - uden afbrydelser
Vil du gerne se alle etaper af Vuelta a España, så har Feltet.dk i samarbejde med Discovery+ et godt tilbud.
Produktnyt: Shimano lancerer nye 12-speed geargrupper
Shimano har netop lanceret to nye geargrupper. En 12-speed Shimano Dura-ace gruppe (R9200) og en 12-speed Ultegra gruppe (R8100).
Cross-DM til Aarhus: Arrangør lover stor DM-fest
Det bliver til en gentagelse og mere til af sidste DM-fest, når også 2022-udgaven skal arrangeres af Grote Prijs CK Aarhus. Denne gang håber arrangørerne at kunne afholde eventet i den form, de havde planlagt sidste år, hvor coronasituationen udgjorde et benspænd.
Livestream nu: Rent Liv løbet i Skive
I dag bliver det danske UCI-løb, Rent Liv-løbet i Skive, afviklet. Hele løbet kan ses GRATIS på Feltet.dk.
Weekendens to danske UCI-løb streames på Feltet.dk
Lørdag og søndag køres der i denne uge UCI-løb i Danmark, og startlisterne tager form til weekendens to brag på de danske landeveje. 
Produktnyt: Cannondale lancerer SuperSix EVO CX og SE
Cannondale lancerer i dag to nye gravelcykler, som er bygget på deres succesfulde EVO-landevejsramme.
Se billeder og video af Corts sejr
Magnus Cort vandt en helt fantastisk etapesejr i Vuelta a España, da hans vandt torsdagens etape.
Stor Vuelta a España-guide
Feltet.dk giver dig i denne artikel en guide til årets Vuelta a España. Find alle de væsentlige oplysninger om løbet.
Produktnyt: Canyon Lux Trail
Den nye Lux Trail indeholder alt det, der gør Lux’en fremragende.
Test: Wilier Jena Hybrid E-gravel
Elcykel fra Wilier til terrænet, der overrasker med sin lave vægt og sin gode komfort.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Se alle 33 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x