09.07.2021 @ 21:00

Ridescape er navnet på den nyeste linse-kollektion fra Shimano. Kollektionen består af fem linser, som er udviklet til hvert sit cykelmiljø. Den nye S-PHYRE R solbrille kommer med to linser fra kollektionen - Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen. Linserne giver dine øjne optimale forudsætninger for et klart og skarpt udsyn, hvorved dine øjne holdes friske på selv de helt lange cykelture.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Shimano
Produkt: S-PHYRE R Silver + Ridescape RD- og CL- linser
Størrelse: One size

Vægt: 23,7 gram

Vejledende udsalgspris: 1249,- kroner

 

 

Ridescape er navnet på fem nye linser fra Shimano - alle med den nyeste linse-teknologi fra det japanske mærke. Ridescape-linserne kommer med hver deres unikke features, hvilket gør dem egnet til hver deres type af lysforhold.

 

Ved at tillade forskellige mængder lys gennem linsen er de tilpasset til enten blå himmel og meget sol, overskyet og mørke forhold, eller mere varierende lysforhold. Så uanset om du er til landevejscykling, mountainbiking eller gravel kan du finde en linse, som passer til netop dit formål. Serien består af følgende fem linser:

 

 - ES (Extra Sunny) er en linse til de ekstra solrige dage og har en lystransmission på 13%

 - RD (All-round Road) er en allround-linse til landevej og har en lystransmission på 21%

 - GR (Gravel / Multi-surfaces) er en gravel-optimeret linse og med en lystransmission på 21%

 - OF (Off-road / Trail) er en linse optimal til mountainbike og har en lystransmission på 35%

 - CL (Cloudy / Low Light) er til de overskyede dage eller kørsel i mørke og med en lystransmission på 82%

 

Feltet.dk har haft et par Shimano S-PHYRE R (mirror silver) landevejssolbriller, med tilhørende Ridescape RD-linse og Ridescape CL-linse til test.

 

Design og komfort

Den nye S-PHYRE R landevejssolbrille er, til forskel fra tidligere udgaver af modellen, blevet rammeløs - det betyder også, at linsen nu er lavet i ét stykke.

 

Det er med til at give et uforstyrret udsyn, som ikke er afgrænset af en brilleramme. Hverken næseklemme eller stængernes tilhæftninger i siderne er forstyrrende elementer for dit udsyn.

 

Brilleglasset er bredt og dækker fint af for sol fra oven og i siderne. Den brede linse giver ligeledes god afskærmning for vind, dog uden at det på de varme sommerdage bliver for indelukket.

 

Med en vægt på blot 23,7 gram er brillen let og sidder komfortabelt på hovedet. Som tester har jeg oplevet, at S-PHYRE R sidder tilpas stramt til hovedet, men uden at klemme. Næseklemmen kan tilpasses rigtig godt, og der medfølger en ekstra næseklemme til mere brede næserygge. Det er derfor en behagelig solbrille at køre med - selv efter flere timers kørsel.

 

 

S-PHYRE R-stellet kan købes i tre udgaver - black, mirror silver og red iridescent.


RD-glasset kommer i en flot rød-farve, som ser godt ud, mens Cl-linsen er mere diskret med sin gennemsigtighed. Det er følger en instruktion med til, hvordan der skiftes mellem de to linser.

 

Der skal bruges relativt mange kræfter til at trække brillestængerne af linsen, men når man er lykkedes med det første gang, er det betydelig nemmere fremadrettet. Selv efter flere skift mellem linserne, sidder brillestængerne fortsat godt fast efter montering. 

 

Teknologier indbygget i brillen

Ridescape-linserne lavet i polyamid (PA-linse/nylon), som ifølge Shimano er 16,4% lettere end linser lavet i polycabonat (PC-linser). S-PHYRE R har en vægt på blot 23,7 gram og er derfor en relativ let cykelbrille.

 

PA-linsen har ligeledes en stor slidstyrke og sammen med Shimanos anti-scratch-teknologi, giver det ifølge Shimano en cykelbrille der er tre gange mere slidstærk end normalt.

 

En cykelbrille med høj slidstyrke er klart at foretrække, da den ofte skal tage kunne klare snavs og skidt - fx når deres køres i et felt, eller når der køres ude på de mindre danske landeveje, hvor biler og traktorer ofte kan støve.

 

En PA-linse har ligeledes evnen til at give et mere klart visuelt billede - og som tester er jeg enig heri og er meget begejstret for Ridescape-linsernes evne til at give et skarpt billede af omgivelserne.

 

Ifølge Shimano har deres polyamid-linse et lavt ”refractive index” hvilket betyder at Ridescape-linsen bryder med lyset på en måde, hvorpå lysbølger samles - det har den virkning at omgivelserne fremstår mere klare.

 

Yderligere er linsenes ”abbe-værdi” høj - et udtryk for at linsernes evne til at stille skarpt mellem mørke og lyse overgange i omgivelserne er rigtig god.

 

Ridescape-linserne kommer med en række indbyggede teknologier. De har UV-beskyttelsesfaktor på 400, og kommer med en super hydrofobisk belægning på både linsens yder- og inderside, hvilket betyder, at hverken vand eller snavs sætter sig fast.

 

Endvidere kommer indersiden med en belægning, som gør, at den ikke reflekterer sollys. Kører du om aftenen og med CL-linsen bliver lys fra bagfrakommende biler ikke reflekteret ind i dine øjne.

 

 

 

Funktionalitet og god alsidighed

S-PHYRE R med Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-linsen lever op til forventningerne om en ”high end” cykelbrille. S-PHYRE R med kombinationen af de to linser er perfekt til de danske forhold.

 

I solrigt vejr er Ridescape RD eminent til fremme kontraster, og derved tydeliggøre ændringer i og på vejen. Forhindringer som ujævnheder, vandpytter, huller og grus bliver tydeligt, og brillen giver rytteren alle forudsætninger for at undgå disse.

 

Ridescape RD-linsen er en god allround linse til den danske sommer og det danske terræn, der ofte byder på variation. Linsen fungerer nemlig også upåklageligt, når der kommer skyer på himlen, eller når det åbne og lyse landskab erstattes af skov.

 

Til de mørkere dage med mange skyer på himlen eller eftermiddagsturene, når mørket har lagt sig, er Ridescape CL den foretrukne linse. Det er tydeligt, at linsen lader mere lys trænge igennem og giver et mere varmt visuelt billede af omgivelserne.

 

Ridescape CL er også at fortrække på regnvejrsdage, hvor den super hydrofobiske belægning får vanddråber til hurtigt af glide af linsen. Selvfølgelig kan man ikke helt undgå snavs og skidt på linsen efter en tur i regnvejr, men det er mindre end vanligt.

 

 

 

Konklusion

Med S-PHYRE R (inklusiv Ridescape RD-linsen og Ridescape CL-Linsen) får du en solbrille til cykling, der er perfekt til det varierede danske cykelterræn og omskiftelige lysforhold. Linsernes-teknologier lever op til deres egenskaber og mens RD-linsen er super til de solrige sommerdage, er CL-linsen god i mere varierende forhold, så som mørke og regn.

 

Med andre ord er du dækket godt ind til de udfordringer du møder i det danske terræn og vejr. Og uden tvivl er kombinationen af linser også optimal til ture i Sydeuropa.

 

Brillen er ikke blot funktionel, men også let og komfortabel at køre med i længere tid ad gangen. Kombinationen af det uforstyrrede udsyn, den brede linse, pasformen og linsernes optiske egenskaber gør, at du her får en sportsbrille, som skaber optimale forudsætninger for, at øjnene holdes friske på de lange cykelture.

 

S-PHYRE har en vejledende udsalgspris på 1249,- kroner, som er en fornuftig pris for en brille af høj kvalitet.

 

Stillet til rådighed af: Shimano

Sådan har vi testet: S-PHYRE R er blevet testet gennem en månes tid i varieret forhold - sol, overskyet og i regn. Brillen er flere gange blevet pudset efter anvisninger fra Shimano.

 

TESTRAPPORT

 

Brand: Shimano

Produkt: S-PHYRE R-solbriller

 

Hvad er produktet lavet til?

En solbrille til cykling

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

PA-linse, som gør brillen let og slidstærk

 

Bedøm konstruktion / udførelse

Rammeløs solbrille, som er lavet virkelig godt, samt enkelt og stilfuldt

 

Bedøm produktets ydeevne

Solbrillen og de to tilhørende linser lever bestemt op til det man kan forvente af en high end-solbrille.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Lækre materialer og stærke slidstærke linser, som øger brillens holdbarhed

 

Bedøm vægt

23,7 gram er en meget fornuftig vægt

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prisen er yderst rimelig for en high end-brille

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Linserne giver et yderst skarpt billede af omgivelserne og det rammeløse design

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Lidt svært at afmontere og montere brillestængerne, når der skulle skiftes mellem de to linser

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Fornuftig pris for brillen - en rimelig pris, sammenlignet med tilsvarende produkter.

 

Konklusion

Det har været en fornøjelse at teste brillen. Linsernes evne til at stille skarpt og tydeliggøre detaljer i omgivelserne har været meget overbevisende.

 

Om testeren:

Alder: 29 år
Højde: 180 cm
Vægt: 68 kg

Jeg har cyklet i:  13 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 gang ugentligt

Jeg kører disse discipliner: Landevejscykling og mountainbike

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Ferien er ovre, og det er tid for de professionelle ryttere at starte den seriøse træning frem mod 2021-sæsonen. Ganske vist betyder coronavirus, at løbene starter senere end vanligt, men i år er fælles træningslejre heldigvis atter mulige, og nedtællingen er for alvor gået i gang. I løbet af de kommende uger vil Feltet.dks cykelekspert Emil Axelgaard klæde dig på til den kommende sæson i en serie af analyser, hvor vi kaster et detaljeret blik på hvert af de 19 WorldTour-hold, og hvad vi kan forvente os af mandskabet i løbet af de kommende 12 måneder. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/opvarmning_til_2022_hvad_kan_vi_forvente_af_bahrain-victorious_1/ areo eger vil jeg ikke anbefale at genbruge, slet ikke de helt tynde CX-ray og Areolite. Tror heller ikke at flade vs. runde eger har nogen videre betydning for aerodynamikken i et hjul med 30mm fælge. Campagnolo's Shamal Carbon er bygget med runde eger, det er stadig et rimeligelig aerodynamisk hjul. Ellers kan du evt bruge pillar egere hvis du ikke vil betale for DT eller Sapim.Baloise Trek Lions-rytterne Lucinda Brand og Shirin van Anrooij var i hopla i lørdagens X2O Trofee Hamme Flandriencross. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trek_lions-par_til_tops_i_flandriencross/I den afsluttende spurtduel trak Laurens Sweeck det længste strå og vandt årets udgave af X2O Trofee Hamme - Flandriencross. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sweeck_swipede_konkurrenterne_til_side_i_flandriencross/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x