08.01.2022 @ 18:00

Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Rapha
Produkt: Women’s Explore Down Jacket

Farver: Pale Purple (fås også i Nave Blue)

Størrelse: Medium

Pris: Kr. 2100,- (fås lige nu på tilbud til kr. 1890,-)


Introduktion

Jakken her hører til Explore-serien fra Rapha, som fokuserer på den store alsidighed, der kræves, når man begiver sig på længere cykeleventyr. Den er således ikke lavet til væddeløb, men snarere den slags cykling, som tager rytteren på langfart og som kræver, at ens tøj kan klare alle forhold.

 

Men jakken er i høj grad også lavet som en hverdagsjakke, som kan bruges som almindelig dunjakke under stort set alle forhold.

 

The Explore Down Jacket is designed to provide warmth without weight on off-road adventure rides. Working closely with industry-leading partner Allied Feather, we use a fully traceable, responsibly sourced down and each jacket comes with a lot number, allowing you to track the exact origin of the fill. Heat is locked in with elasticated openings at the hood and cuffs as well as an elasticated waistband which is adjusted via hidden cinches inside the front pockets. The hood features a lightweight elastic binding and can be removed completely for those packing lighter still. Reflective logos are positioned on the back and chest for added visibility.

 

Test
Explore-dunjakken er lavet til at være isolerende og varm, men samtidig ekstrem let, så den kan medbringes overalt og pakkes sammen hvis nødvendigt.


Ydersiden er lavet i vævet nylon, som er fyldt med højkvalitetsdun, som skaber et isolerende lag. Dunene er behandlet med en vindafvisende coating, så de ikke falder sammen, når de bliver våde eller fugtige. Det gør, at dunene beholder sine varmende egenskaber, selv når det er vådt.

 

Pasform passer til det meste
Jakken fås til både kvinder og mænd, og kvindemodellen her har et tilpasset, feminint snit, som er mere figursyet end mændenes. Det er ret fedt og ser godt ud, synes jeg. Jakken sidder dermed pænt og man er som kvinde ikke spist af med en herremodel i en lille størrelse, hvor pasformen er for rummelig, her er tingene skåret som de skal.

 

Pasformen er ret størrelsestilsvarende, så den er hverken stor eller lille. Man kan overveje at gå en størrelse op, hvis man vil have noget fleksibilitet til at tilføje et ekstra lag under jakken, hvis man ved, at man kommer til at bruge den på årets koldeste måneder.

 

Ellers er det faktisk fint med plads i jakken og det er vigtigt, da kroppen skal holdes varm af det varme luftlag, som skabes mellem krop og jakke, når man bevæger sig. Rapha har taget højde for det meste her, så den vil kunne bruges til stort set alt. Man kan let få plads til et par varme lag under, hvis man skal cykle i den, mens man også sagtens kan have en sweater under, hvis man bruger den til hverdag. Der er sågar taget højde for, at man kan sove i den ifølge designerne, hvis man tager på cykeleventyr med overnatning i naturen.

Der er også afstemt fint med mængden af dun, så den fremstår lækker og med god beskyttelse, men samtidig slank nok til, at man kan være aktiv i den.

 


Explore Down Jacket er lavet til eventyr på cyklen og er meget alsidig i brug.

 

Fede detaljer
Jakken er generelt virkelig gennemført i både konstruktion, udførsel og kvalitet.

Der er også en række detaljer i tillæg til det lækre materialevalg og fine dunkvalitet, som jeg synes er godt gennemtænkte og viser, at der er tænkt over, at jakken skal kunne fungere som sportstøj og ikke kun som almindelig jakke.

 

Lynlåsen er tovejs, så men kan åbne nedefra, selv om den er lynet helt op i halsen. Det er en nødvendig løsning, hvis man cykler på kolde dage med høj intensitet og vil have ’luftet lidt ud’. Så kan man selv justere hvor meget varme man vil af med ved at lyne op i bunden snarere end i halsen, hvor man har større chance for at blive kritisk nedkølet på hals og bryst.

 

Hætten er aftagelig og hele konstruktionen omkring halsen er flot lavet, så hætten ser integreret ud, når den er på, men hvor man samtidig ikke kan se, at den har været der, hvis man ønsker at knappe den af. Igen en fin løsning, til når man er på tur, og ikke vil have en hætte flagrende, fordi man ikke kan have den på grundet sin cykelhjelm.

 

Jakken kan snøres ind i livet via nogle diskrete elastikker. I hverdagen kan det give endnu mere tilpasset pasform, mens det på cyklen kan sørge for, at der er lukket for den kolde luft.

 

Både materialer, konstruktion og udførsel imponerer.

 

Perfekt til eventyr
Jakken er lavet til eventyr på cyklen ifølge Rapha selv. Og til den slags gør den det også ret godt! Den er vanvittig let, så man ikke føler sig tynget af at have en decideret kraftig jakke på, når man cykler. Selvfølgelig er den ikke så strømlinet i vinden som en race-orienteret, tynd jakke, men det er heller ikke dens disciplin.

 

Er man på eventyr, så kan den pakkes sammen i en tilhørende nylonpose på godt 20x15 centimeter, så man kan pakke den væk uden at den fylder noget. Det gør den enormt fleksibel, for man kan have den med stort set overalt.
 

Jakken giver god varme med en god isolering. Man får en hyggelig fornemmelse under dunene af et produkt, som holder godt på varmen. Især hvis man har nogle gode lag under. Det er også ret let at justere temperaturen ved at lag af eller på under jakken.

 

Jakken har masser af cykelvenlige detaljer - blandt andet en aftagelig hætte.


Konklusion

Explore dunjakken er vellykket. Den er udført i virkelig god kvalitet og oser af lækkerhed hele vejen rundt.

 

Den holder hele vejen til hverdagsbrug, men endnu vigtigere, så er den fed, hvis man har hang til at trille afsted på cykelture eller -eventyr, hvor farten ikke er det vigtigste.

 

Den er nemlig virkelig alsidig og kan bruges under rigtig mange forhold - også i teltet om natten om nødvendigt.

 Stillet til rådighed af: Rapha 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x