08.01.2022 @ 18:00

Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Rapha
Produkt: Women’s Explore Down Jacket

Farver: Pale Purple (fås også i Nave Blue)

Størrelse: Medium

Pris: Kr. 2100,- (fås lige nu på tilbud til kr. 1890,-)


Introduktion

Jakken her hører til Explore-serien fra Rapha, som fokuserer på den store alsidighed, der kræves, når man begiver sig på længere cykeleventyr. Den er således ikke lavet til væddeløb, men snarere den slags cykling, som tager rytteren på langfart og som kræver, at ens tøj kan klare alle forhold.

 

Men jakken er i høj grad også lavet som en hverdagsjakke, som kan bruges som almindelig dunjakke under stort set alle forhold.

 

The Explore Down Jacket is designed to provide warmth without weight on off-road adventure rides. Working closely with industry-leading partner Allied Feather, we use a fully traceable, responsibly sourced down and each jacket comes with a lot number, allowing you to track the exact origin of the fill. Heat is locked in with elasticated openings at the hood and cuffs as well as an elasticated waistband which is adjusted via hidden cinches inside the front pockets. The hood features a lightweight elastic binding and can be removed completely for those packing lighter still. Reflective logos are positioned on the back and chest for added visibility.

 

Test
Explore-dunjakken er lavet til at være isolerende og varm, men samtidig ekstrem let, så den kan medbringes overalt og pakkes sammen hvis nødvendigt.


Ydersiden er lavet i vævet nylon, som er fyldt med højkvalitetsdun, som skaber et isolerende lag. Dunene er behandlet med en vindafvisende coating, så de ikke falder sammen, når de bliver våde eller fugtige. Det gør, at dunene beholder sine varmende egenskaber, selv når det er vådt.

 

Pasform passer til det meste
Jakken fås til både kvinder og mænd, og kvindemodellen her har et tilpasset, feminint snit, som er mere figursyet end mændenes. Det er ret fedt og ser godt ud, synes jeg. Jakken sidder dermed pænt og man er som kvinde ikke spist af med en herremodel i en lille størrelse, hvor pasformen er for rummelig, her er tingene skåret som de skal.

 

Pasformen er ret størrelsestilsvarende, så den er hverken stor eller lille. Man kan overveje at gå en størrelse op, hvis man vil have noget fleksibilitet til at tilføje et ekstra lag under jakken, hvis man ved, at man kommer til at bruge den på årets koldeste måneder.

 

Ellers er det faktisk fint med plads i jakken og det er vigtigt, da kroppen skal holdes varm af det varme luftlag, som skabes mellem krop og jakke, når man bevæger sig. Rapha har taget højde for det meste her, så den vil kunne bruges til stort set alt. Man kan let få plads til et par varme lag under, hvis man skal cykle i den, mens man også sagtens kan have en sweater under, hvis man bruger den til hverdag. Der er sågar taget højde for, at man kan sove i den ifølge designerne, hvis man tager på cykeleventyr med overnatning i naturen.

Der er også afstemt fint med mængden af dun, så den fremstår lækker og med god beskyttelse, men samtidig slank nok til, at man kan være aktiv i den.

 


Explore Down Jacket er lavet til eventyr på cyklen og er meget alsidig i brug.

 

Fede detaljer
Jakken er generelt virkelig gennemført i både konstruktion, udførsel og kvalitet.

Der er også en række detaljer i tillæg til det lækre materialevalg og fine dunkvalitet, som jeg synes er godt gennemtænkte og viser, at der er tænkt over, at jakken skal kunne fungere som sportstøj og ikke kun som almindelig jakke.

 

Lynlåsen er tovejs, så men kan åbne nedefra, selv om den er lynet helt op i halsen. Det er en nødvendig løsning, hvis man cykler på kolde dage med høj intensitet og vil have ’luftet lidt ud’. Så kan man selv justere hvor meget varme man vil af med ved at lyne op i bunden snarere end i halsen, hvor man har større chance for at blive kritisk nedkølet på hals og bryst.

 

Hætten er aftagelig og hele konstruktionen omkring halsen er flot lavet, så hætten ser integreret ud, når den er på, men hvor man samtidig ikke kan se, at den har været der, hvis man ønsker at knappe den af. Igen en fin løsning, til når man er på tur, og ikke vil have en hætte flagrende, fordi man ikke kan have den på grundet sin cykelhjelm.

 

Jakken kan snøres ind i livet via nogle diskrete elastikker. I hverdagen kan det give endnu mere tilpasset pasform, mens det på cyklen kan sørge for, at der er lukket for den kolde luft.

 

Både materialer, konstruktion og udførsel imponerer.

 

Perfekt til eventyr
Jakken er lavet til eventyr på cyklen ifølge Rapha selv. Og til den slags gør den det også ret godt! Den er vanvittig let, så man ikke føler sig tynget af at have en decideret kraftig jakke på, når man cykler. Selvfølgelig er den ikke så strømlinet i vinden som en race-orienteret, tynd jakke, men det er heller ikke dens disciplin.

 

Er man på eventyr, så kan den pakkes sammen i en tilhørende nylonpose på godt 20x15 centimeter, så man kan pakke den væk uden at den fylder noget. Det gør den enormt fleksibel, for man kan have den med stort set overalt.
 

Jakken giver god varme med en god isolering. Man får en hyggelig fornemmelse under dunene af et produkt, som holder godt på varmen. Især hvis man har nogle gode lag under. Det er også ret let at justere temperaturen ved at lag af eller på under jakken.

 

Jakken har masser af cykelvenlige detaljer - blandt andet en aftagelig hætte.


Konklusion

Explore dunjakken er vellykket. Den er udført i virkelig god kvalitet og oser af lækkerhed hele vejen rundt.

 

Den holder hele vejen til hverdagsbrug, men endnu vigtigere, så er den fed, hvis man har hang til at trille afsted på cykelture eller -eventyr, hvor farten ikke er det vigtigste.

 

Den er nemlig virkelig alsidig og kan bruges under rigtig mange forhold - også i teltet om natten om nødvendigt.

 Stillet til rådighed af: Rapha 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Aeroe Bike Rack og tasker
Flere og flere har fundet glæden ved at køre afsted ud i det blå på cykel og medbringe nok til at kunne klare sig selv et par dage. Det kræver dog, at man kan laste cyklen godt og sikkert.  Vi har testet bikerack/bagagebærer og tasker fra Aeroe. En løsning som gør det nemmere at pakke din cykel, når du skal afsted med mere end bare lappegrej og energibarer.
Sønderjylland i gult
I Sønderjylland er nedtællingen til årets cykelfest - afslutningen på Tourens tredje etape den 3. juli 2022 - allerede begyndt. Christian X’s bro i Sønderborg er svøbt i gult, og overalt langs ruten er lokale kræfter i gang med at forberede sig. Et af de mange initiativer er udgivelsen af guidebogen som udkommer medio juni.
Flowlife tilbyder nu tre forskellige massagepistoler
Massagepistoler er blevet et stadigt mere populært redskab at bruge i forbindelse med kroppens restitution. Det svenske Flowlife udvider nu sortimentet til at bestå af tre modeller: Flowgun Pocket, Flowgun Go og Flowgun Pro.
Anmeldelse: Cyrille Guimard - Tour de France bag kulisserne
Af naturlige grunde er der ekstra hype omkring årets Tour de France, hvor løbets første tre etaper som bekendt afvikles i Danmark. Adskillige forlag rider med på bølgen, og en af de seneste udgivelser er en selvbiografi af den franske rytter og sportsdirektør Cyrille Guimard.
Bliv påklædt til den danske Tour-start
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Produktnyt: Baglygteradar med indbygget kamera
Garmin introducerer Varia RCT716 baglygteradar med indbygget kamera, som løbende optager dine omgivelser under en tur og gemmer automatisk optagelser, hvis en hændelse registreres.
Østrig - et gravel paradis
Det er ikke kun i Danmark, at gravel er super populært. Det er det også i Østrig, hvor der er muligheder for rigtige gode ruter. 
U23-dansker med ny topplacering
I weekenden blev der kørt mountainbike World Cup for U23-kvinder i Nové Mesto i Tjekkiet, hvor danske Sofie Heby Pedersen nok en gang leverede en topplacering.
Verdensetteren henter ny triumf
Verdensetteren, Gustav Heby, sejrede også i weekend, da han triumferede foran verdens bedste juniorer.
"Fuldstændig sindssyg dag"
Danske Caroline Bohé bliver bare ved og ved med at imponere. I hendes blot tredje World Cup-løb for eliten lykkedes det at slutte på podiet.
Ustoppelige Pidcock sejrer igen
Tom Pidcock sikrede sig i weekenden sejren i World Cup-løbet i Nové Mesto i Tjekkiet. Sidste uge kunne han række armene i vejret, efter han vandt i Albstadt.   
Vind Jacques Anquetils cykel!
Jysk Fynske Medier udlodder i samarbejde med Feltet.dk en af Jacques Anquetils cykler. Ja, du læste rigtigt!
DM-ruterne for 2022 præsenteret med hårde finaler
Aalborg danner rammen for DM i landevejscykling i 2022 og 2023. Tirsdag blev ruterne i landevejscykling præsenteret.
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne sætter i en ny bog fokus på verdens største etapeløb, der starter i Danmark i 2022. Bogen udkommer den 2. maj 2022. Du kan nu forudbestille bogen med 15% rabat i webshoppen. 
Dansker sejrede: Nummer ét på verdensranglisten
Nordjyderne Gustav og Sofie Heby Pedersen dominerer den internationale scene for mountainbikeryttere, og nu kan en af dem kalde sig verdens pt. bedste.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Har du fået stjålet din cykel? Hvis svaret er ja, har du noget tilfælles med cirka 40.000 andre danskere. De fleste af os har hverken kvittering eller stelnummer gemt og risikerer derfor ikke at få den retmæssige erstatning. Så er Wolli-løsningen.
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Mangler du gaven til verdens bedste far, der har alt? Vi har i webshoppen netop tilføjet bøger hvor Rolf Sørensen har skrevet en Tour hilsen. Der er også kommet Tour de France merchandise på lager igen - både kasketter, handsker, trøjer og bukser.  
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Tour de France starten i Danmark nærmer sig og i starten af juni køres opvarmningsløbet Critérium du Dauphiné. Deltag i opvarmningsmanagerspillet forud for Tour de France.
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Feltet.dk og Emil Axelgaard vil gerne udfordre vores brugere til en lille duel på forudsigelser i 2022. 
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Cykelrytter, Michael Mørkøv, træder til for kræftsagen. Sammen hylder Michael Mørkøv og Kræftens Bekæmpelse alle de hjælperyttere, der er så afgørende - uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Du kan også træde til ved at købe den unikke TRÆD TIL-cykeltrøje.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Specialized har i dag lanceret en ny cykelsko - S-Works Torch.
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Se det bedste cykling med Discovery+. Det koster normalt kun 129 kroner pr. måned, men Feltet.dk har et eksklusivt specialtilbud i maj under Giro d'Italia. Få Disocvery+ til halv pris, så du kun betaler 64,50 kroner for en måned uden binding.
Danske Framesandgear er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts, til mærker der spænder fra Colnago til Zipp. 
Dansk firma er specialist i Garmin og Wahoo mounts
Med over 60 unikke mounts til Garmin og Wahoo, er danske Framesandgear markedsledende indenfor udvalget af CNC skårne aluminium mounts til mærker, der spænder fra Colnago til Zipp.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x