08.01.2022 @ 18:00

Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta

Producent: Rapha
Produkt: Women’s Explore Down Jacket

Farver: Pale Purple (fås også i Nave Blue)

Størrelse: Medium

Pris: Kr. 2100,- (fås lige nu på tilbud til kr. 1890,-)


Introduktion

Jakken her hører til Explore-serien fra Rapha, som fokuserer på den store alsidighed, der kræves, når man begiver sig på længere cykeleventyr. Den er således ikke lavet til væddeløb, men snarere den slags cykling, som tager rytteren på langfart og som kræver, at ens tøj kan klare alle forhold.

 

Men jakken er i høj grad også lavet som en hverdagsjakke, som kan bruges som almindelig dunjakke under stort set alle forhold.

 

The Explore Down Jacket is designed to provide warmth without weight on off-road adventure rides. Working closely with industry-leading partner Allied Feather, we use a fully traceable, responsibly sourced down and each jacket comes with a lot number, allowing you to track the exact origin of the fill. Heat is locked in with elasticated openings at the hood and cuffs as well as an elasticated waistband which is adjusted via hidden cinches inside the front pockets. The hood features a lightweight elastic binding and can be removed completely for those packing lighter still. Reflective logos are positioned on the back and chest for added visibility.

 

Test
Explore-dunjakken er lavet til at være isolerende og varm, men samtidig ekstrem let, så den kan medbringes overalt og pakkes sammen hvis nødvendigt.


Ydersiden er lavet i vævet nylon, som er fyldt med højkvalitetsdun, som skaber et isolerende lag. Dunene er behandlet med en vindafvisende coating, så de ikke falder sammen, når de bliver våde eller fugtige. Det gør, at dunene beholder sine varmende egenskaber, selv når det er vådt.

 

Pasform passer til det meste
Jakken fås til både kvinder og mænd, og kvindemodellen her har et tilpasset, feminint snit, som er mere figursyet end mændenes. Det er ret fedt og ser godt ud, synes jeg. Jakken sidder dermed pænt og man er som kvinde ikke spist af med en herremodel i en lille størrelse, hvor pasformen er for rummelig, her er tingene skåret som de skal.

 

Pasformen er ret størrelsestilsvarende, så den er hverken stor eller lille. Man kan overveje at gå en størrelse op, hvis man vil have noget fleksibilitet til at tilføje et ekstra lag under jakken, hvis man ved, at man kommer til at bruge den på årets koldeste måneder.

 

Ellers er det faktisk fint med plads i jakken og det er vigtigt, da kroppen skal holdes varm af det varme luftlag, som skabes mellem krop og jakke, når man bevæger sig. Rapha har taget højde for det meste her, så den vil kunne bruges til stort set alt. Man kan let få plads til et par varme lag under, hvis man skal cykle i den, mens man også sagtens kan have en sweater under, hvis man bruger den til hverdag. Der er sågar taget højde for, at man kan sove i den ifølge designerne, hvis man tager på cykeleventyr med overnatning i naturen.

Der er også afstemt fint med mængden af dun, så den fremstår lækker og med god beskyttelse, men samtidig slank nok til, at man kan være aktiv i den.

 


Explore Down Jacket er lavet til eventyr på cyklen og er meget alsidig i brug.

 

Fede detaljer
Jakken er generelt virkelig gennemført i både konstruktion, udførsel og kvalitet.

Der er også en række detaljer i tillæg til det lækre materialevalg og fine dunkvalitet, som jeg synes er godt gennemtænkte og viser, at der er tænkt over, at jakken skal kunne fungere som sportstøj og ikke kun som almindelig jakke.

 

Lynlåsen er tovejs, så men kan åbne nedefra, selv om den er lynet helt op i halsen. Det er en nødvendig løsning, hvis man cykler på kolde dage med høj intensitet og vil have ’luftet lidt ud’. Så kan man selv justere hvor meget varme man vil af med ved at lyne op i bunden snarere end i halsen, hvor man har større chance for at blive kritisk nedkølet på hals og bryst.

 

Hætten er aftagelig og hele konstruktionen omkring halsen er flot lavet, så hætten ser integreret ud, når den er på, men hvor man samtidig ikke kan se, at den har været der, hvis man ønsker at knappe den af. Igen en fin løsning, til når man er på tur, og ikke vil have en hætte flagrende, fordi man ikke kan have den på grundet sin cykelhjelm.

 

Jakken kan snøres ind i livet via nogle diskrete elastikker. I hverdagen kan det give endnu mere tilpasset pasform, mens det på cyklen kan sørge for, at der er lukket for den kolde luft.

 

Både materialer, konstruktion og udførsel imponerer.

 

Perfekt til eventyr
Jakken er lavet til eventyr på cyklen ifølge Rapha selv. Og til den slags gør den det også ret godt! Den er vanvittig let, så man ikke føler sig tynget af at have en decideret kraftig jakke på, når man cykler. Selvfølgelig er den ikke så strømlinet i vinden som en race-orienteret, tynd jakke, men det er heller ikke dens disciplin.

 

Er man på eventyr, så kan den pakkes sammen i en tilhørende nylonpose på godt 20x15 centimeter, så man kan pakke den væk uden at den fylder noget. Det gør den enormt fleksibel, for man kan have den med stort set overalt.
 

Jakken giver god varme med en god isolering. Man får en hyggelig fornemmelse under dunene af et produkt, som holder godt på varmen. Især hvis man har nogle gode lag under. Det er også ret let at justere temperaturen ved at lag af eller på under jakken.

 

Jakken har masser af cykelvenlige detaljer - blandt andet en aftagelig hætte.


Konklusion

Explore dunjakken er vellykket. Den er udført i virkelig god kvalitet og oser af lækkerhed hele vejen rundt.

 

Den holder hele vejen til hverdagsbrug, men endnu vigtigere, så er den fed, hvis man har hang til at trille afsted på cykelture eller -eventyr, hvor farten ikke er det vigtigste.

 

Den er nemlig virkelig alsidig og kan bruges under rigtig mange forhold - også i teltet om natten om nødvendigt.

 



Stillet til rådighed af: Rapha



 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra 2025 vil Baloise - Trek Lions ikke længere have Trek som navnesponsor. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trek_traekker_sig_fra_sponsorat/Er der andre på feltet.dk, som er træt af at prædikatet "vidunderbarn" åbenbart altid skal sættes på unge, dygtige cykelryttere i artikler og analyser? Der er tale om voksne mænd i fantastisk form, som kæmper med og vinder over nogle af de bedste atleter i verden. Så venligst, kan i på feltet.dk ikke godt give disse fantastiske, unge mænd den respekt ikke at kalde dem børn. Og heller ikke "vidunderbørn", som i øvrigt på alle måder, også i andre henseender, er et virkelig upassende prædikat. Tak :-) > Er dcu så fattige, at landevejen ikke engang kan tage sine egne folk med, men skal påtvinges en, i øvrigt dygtig på landjord, banerytter med... > > Pointen med CJJ er at han har stamina til at holde 300 km på dagen og yde på topniveau for holdet, mens Mørkøv er tvunget til at økonomisere med kræfterne og derfor sandsynligvis dropper ud relativt tidligt. Hvis hensynet til banen er så stort, så hvorfor ikke tage Lasse Norman eller Julius med som fjerdemand...? Kan godt fornemme du har lidt et horn i siden på Anders Lund/DCU, men det er ikke DCU, der selv har fundet på det af pengehensyn. Det er UCI/IOC, der har sat skrappe restriktioner op ift. hvor mange ryttere der må udtages til de forskellige discipliner. Så hvis ikke Mørkøv var en del af landevejstruppen, måtte man enten droppe Mørkøv/Normann i holdløbet eller skære en rytter fra 4-km holdet (hvor Mørkøv så skulle træde ind). Men han må godt køre baneløb og landevej - så det var næsten givet på forhånd, at han ville få en af de fire pladser. Det er pænt komplekst, men nogenlunde gennemskueligt beskrevet her: https://www.auscycling.org.au/nat/news/paris-2024-olympic-track-cycling-qualification "For the team pursuit, the top 10 nations each qualify a team of 4 athletes. Those nations also automatically qualify 2 athletes for the Madison, and one 1 for the omnium. Note, however, that the athletes who participate in those other events must already be entered into another track event or cycling discipline. In practice, this means two of your team sprinters will contest the individual sprint and keirin, and two (or three) of your pursuiters will contest the Madison and omnium. It’s also possible for a road cyclist to compete in the road race, then head to the track for the bunch races." På samme måde er der jo også idiotiske regler om at det kun er ryttere fra linjeløbet, der må stille op i enkeltstart. Så det er jo næsten 100% givet at den sidste plads går til Asgreen eller Bjerg (med Vingegaard som en lille outsier).Corinna Lechner vinder første etape af Gracia. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tysker_sejrer_paa_aabningsetapen__rutineret_dansker_med_fremme/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet