10.10.2019 @ 13:34

Lækker, performance-orienteret regnjakke, som kan tage fra, når det regner for alvor. Også fantastisk som ekstra beskyttelse på kolde og blæsende dage.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Rapha
Produkt: Race Cape
Farver: Stone
Størrelse: Medium testet - fås i XXS-XXL

Pris: 2200,- kroner

 
Introduktion

Rapha er kendt for stort fokus på design, farvevalg og materialer, men som længerevarende sponsor af diverse professionelle hold, så har de masser af produkter på hylden, som er rendyrkede performance-produkter.

 

Et af dem er Rain Cape’en fra Pro Team-kollektionen. Det er fra denne kollektion, profferne plukker de produkter, de gerne vil køre med og det er her de produkter, som udvikles med de professionelle ryttere sidenhen lander, og bliver tilgængelige for alle os andre.

 

Vi har testet proffernes regnjakke - den såkaldte Rain Cape.

 

 

Test

’Den ultimative løbsjakke’ - det kalder Rapha selv Rain Cape’en, som med deres egne ord er både vandtæt, åndbar og tætsiddende. Essentielle ingredienser, når der skal vælges tøj til cykelløb eller hård træning.

 

Jakken har været i kollektionen længe, men har for nyligt fået opdateret en lang række features for at forbedre den.

 

Den nye version er således lavet i et forbedret materiale, som består af tre ultratynde, vandtætte lag. Det er både lettere end tidligere og så ånder det ifølge Rapha også bedre.


Også kraven og ærmelukningerne er opdaterede med et lettere materiale - Raphas Shadow-stof - sådan at de stadig skyer vandet, men ikke fylder så meget, som materialerne gjorde på tidligere versioner.

 

Yderligere er der placeret logoer på strategiske steder som indeholder refleks, sådan at synligheden øges i omgivelser med lav sigtbarhed som regn og mørke.

 

Lækre materialer

Det store fokus på materialerne kan mærkes, når man pakker Race Cape’en ud.


Materialerne er helt i top: Lækre at røre ved, lette og i god kvalitet hele vejen rundt.

 

Materialet på jakkens yderside er af den slags, hvor vandet løber af, når det kommer i kontakt, så på den måde kan jakken ikke absorbere regn og sprøjt.

 

Kraven er forholdsvis høj, så den kan beskytte med kold vind og så slutter den fint til om halsen - uden at stramme naturligvis - så man undgår at få vand ind i jakken ad den vej.

 

Indersiden er påført et blødt materiale, så den ikke kradser mod huden, når man lyner helt til.

 

Ærmerne er tilsvarende afsluttet med et cirka tre centimeter bredt bånd om håndleddet, som er elastisk, men samtidig skyr vandet.


Som en fin detaljer, så har Rapha forsynet det nederste af ærmerne med en lang lynlås, der løber op ad oversiden af underarmen. På den måde kan man lyde op og skabe mere plads omrkring håndled og underarm. Det fungerer rigtig godt og er med til at gøre det let at tage jakken af og på hurtigt, hvilket kan være nødvendigt på cyklen.

 

Det giver også mulighed for at få plads til et par handsker.

 

Pasform til væddeløbertypen

Pro Team-kollektionen er garant for tætsiddende tøj - et must, når performance er prioriteten. Det gælder også her. Pasformen er race-orienteret giver et tæt snit.

 

Stoffet bidrager også hertil, da der er en smule mere struktur i det, end i de traditionelle regnjakker. Derved får man på ingen måde en ’slasket’ fornemmelse, som man eller godt kan med regnjakker. Tænk snarere en regnjakke som fitter som en traditionel, performance jersey.

 

Jeg synes, at det fungerer vanvittigt godt og jakken sidder perfekt, når man sidder på cyklen.


Dog er det værd at bemærke, at den er skåret ret kort foran, sådan at den først rigtig passer, når man sætter sig i sadlen i den foroverbøjede position.

 

Ikke kun god til regn

Om Rapha har gjort dette for at spare stof og derved vægt og fylde ved jeg ikke, men det er nærliggende at tro, når man ser på en af jakkens andre, fine features.

 

Den er nemlig særdeles let at pakke sammen, så den let kan gå i en baglomme på en cykeltrøje. En vigtig detalje, da man så let kan få jakken med på dage med byger.

 

Det gør den også særdeles brugbar som vindjakke eller som et ydre skjold, når man ruller stille og roligt hjem efter en hård omgang træning og er i fare for at blive for kold.

 

For jakken skyr vinden fuldstændig.

 

 

Eksamen bestået i bjergene

Jeg har haft lejlighed til at teste jakken i Dolomitterne på en dag med stort set uafbrudt regn.

 

Her bestod Race Cape’en sin eksamen - og mere til.

 

For det første er den let at have med i lommen, når man kører opad. Jeg ruller den som en lang pølse og stikker den i den midterste lomme, så enden stikker op. På den måde overfylder jeg ikke lommen og ødelægger pasform på trøjen eller tager pladsen fra de andre lommer.

 

Når jakken så hives frem fra sit skjul, så holder den vandet fuldstændig ude og selv efter mange timer i konstant regn, slap der ikke en eneste dråbe igennem.

 

Den bibeholder også sine vindtætte egenskaber i behold, når den er våd, så man ikke kommer til at fryse på lange nedkørsler.

 

Selv om Rapha har gjort alt hvad de kan for at forbedre åndbarheden, så er det stadig en ’rigtig’ regnjakke vi har at gøre med her. Altså af den slags, som slutter helt til og som er 100 % vandtæt. Det koster på åndbarheden - alt andet er - endnu - umuligt.

 

Derfor kan jakken godt generere lidt mere sved på kroppen, hvis man giver den gas opad med jakken på. Men det er forventeligt. Dog kan man sagtens mærke, at materialerne her er væsentligt forbedrede i forhold til det helt klassiske regnjakkemateriale, som lavede ens overkrop om til en sauna.

 

Ingen tvivl om, at Rapha har taget store skridt her.

 

Konklusion
Race Cape er en ultimativ regnjakke. Den sidder til, så man kan køre stærkt i den og så holder den alt vand ude. Vinden også.

 

Alt ved Race Cape’en er lækker og jeg synes især at forholdet mellem beskyttelse og massefylde er perfekt. Man kan sagtens rulle jakken sammen i en baglomme og når man hiver den frem, så yder den maksimalt, trods lav vægt.

 

Jeg var dybt imponeret over dens egenskaber i regnvejr og kulde i bjergene - en ret ultimativ test i min bog.

 

Sådan har vi testet
Jakken er testet i både koldt, blæsende og vådt vejr for at vurdere jakkens beskyttende egenskaber. Den er også testet på en træningstur til de italienske Dolomitter.

Stillet til rådighed af: Rapha
 

TESTRAPPORT

Brand: Rapha

Model: Race Cape

 

Hvad er produktet lavet til?

Race Cape er en regnjakke til den performance-orienterede rytter som prioriterer en tætsiddende pasform og fuldstændig vandtæthed.

 

Vandtæthed og sekundært vindtæthed. Rapha har benyttet et nyt 3-lagsmateriale som øger vandtætheden samtidig med at vægten holdes nede.

 

Bedøm produktets konstruktion

Konstruktionen er imponerende med blandt andet sømme der er tapede på indersiden for at forstærke vandtætheden. Der er ikke en finger at sætte på noget her.

 

Bedøm ydeevnen

Ydeevnen er øj. Ikke en dråbe slipper igennem og jakken er desuden helt vindtæt. Selv på dage med tung regn, holder den rytteren tør.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed
Kvaliteten er meget høj hele vejen rundt. Materialerne er lækre både i hånden og når man benytter jakken. Alle materialer er i top lige fra lynlåse til refleksdetaljer.


Jakken vil givetvis holde rigtig længe, men kan have brug for at få opfrisket stoffets vandtæthed med et dertilhørende produkt over tid.

 

Bedøm pasform

Jakken er tætsiddende, men fint afstemt, så man har fin plads under armene, over brystet og i ærmerne. Fronten er cykelspecifik, så den er en anelse kort, så den passer, når man sidder i den foroverbøjede position.

 

Bedøm størrelse
Race Cape er tætsiddende men eller tro mod sin størrelse. Er man kraftig bygget kan man overveje at gå en størrelse op.

 

Bedøm vægt

Jakken er både let i vægt og let at rulle sammen, så den fylder minimalt.

 

Bedøm komfort

Jakken er behagelig at have på, især når man er i den naturlige cykelposition.

 

Bedøm ’Value-for-money’
Jakken er dyr, men man får nærmest fejlfri performance samt en kvalitet som givetvis kan holde i årevis, hvis man plejer den rigtigt.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Imponerende vandtæthed og god beskyttelse - selv på kolde nedkørsler.
Det underspillede, eksklusive design fungerer også rigtig godt!

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Der er ikke rigtig noget at sætte en finger på.

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

Jakken er dyr, men man får formentlig også en af de bedste jakker på markedet til dette formål. Dog vokser feltet af billigere konkurrenter i et produktområde, hvor det går rigtig stærkt.

 

Konklusion

Nød du at køre med tøjet?

Ja, jakken er en fornøjelse både som regnjakke og så et ekstra lag beskyttelse, som er let at have med i lommen.

 

Om testeren:

Alder: 36
Højde: 183 cm.
Vægt: 76 kg.

Jeg har cyklet i: 11 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej og Cross/Gravel

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet