01.01.2021 @ 08:00

En teknisk jakke i klassisk indpakning, som giver god beskyttelse i kombination med let vægt. En jakke som kan det hele.

 

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Fakta:

Producent: Rapha

Produkt: Classic vinterjakke

Farver: Sort (fås også i orange og brun)

Størrelse: Test i medium - fås i fra XS-XXL

Vejledende udsalgspris: 2499,- kroner

 

Introduktion

Rapha er kendte for sine veldesignede og underspillede produkter i høj, teknisk kvalitet.

 

Vi har testet den nye vinterjakke fra Classic-kollektionen - en teknisk pakke i afdæmpet design.

 

 

Test

Classic-kollektionen fra Rapha er hjemsted for mærkets mest - ja - klassiske og tidløse produkter. Classic vinterjakken er også en evergreen fra englænderne, som nu er relanceret i en længe ventet, opdateret version.

 

Jakken er lavet til at modstå alle tænkelige forhold, som cykelryttere er nødt til at udstå, hvis man vil træne på landevejen igennem en hel vinter i den nordiske hemisfære. 

 

Underspillet design

Classic-kollektionen er også Raphas mest stringente produktserie, når det kommer til design. Den er tro mod det ’originale’ Rapha-design med underspillede og afdæmpede farver og mærkets ikoniske kendetegn; striben om ærmet.

 

Således og denne jakke, som kommer i enkelte farver. Vi har testet den mest klassiske - sort - mens jakken også kommer i en mere synlig orange eller en mere modepræget brun.

 

Blokfarverne brydes af enkelte designelementer i form af føromtalte stribe på ærmet samt en hvid, vertikal stribe på lænden, som begge samtidig fungerer som refleks. 

 

Der er desuden refleksdetaljer på skuldrene og brystet, så man er oplyst hele vejen rundt, når billygterne rammer en.

 

 

Lag-på-lag pasform

Pasformen i Classic-kollektionen er lidt mere afslappet og det gælder også her. Der er fint med plads i jakken både hen over brystet og i ærmerne og det er der en god grund til. Jakken er nemlig designet til at man både kan have et baselayer samt et mellemlag på indenunder.

 

På den måde kan man selv regulere varmen alt efter temperatur og træningens karakter.

 

Den rummelige pasform er behagelig og det faktisk rart at have lidt plads i vintermånederne, synes jeg, da man eller godt kan føle sig lidt indeklemt - især hvis man skal have flere lag under.

 

Det er især fedt, hvis man skal ud at køre nogle ture, hvor intensiteten ikke er høj. Jeg er også vild med, at der er lidt mere plads i ærmerne.

 

Hvis de sidder ultratæt, så kan det tit gå ud over ens baselayer som drejes eller trækkes op. Det sker ikke her. Ærmerne afsluttes med en lille genialitet, hvor der er tætsiddende afslutninger, som passer ind i en handske. De hæfter cirka fem centimeter oppe i selve ærmet, sådan at man kan trække ydersider ud over ens handske samtidigt. Derved lukkes der fuldstændig af for kold vind.

 

Når pasformen er lidt løsere, så er der også lidt mere plads rundt i livet, hvor kold luft kan finde vej ind. Derfor kan jakken strammes ind i begge sider, hvilket fungere udmærket.

 

 

God beskyttelse

Selve jakken er lavet i et tre-lags materiale fra Gore_Tex’s INFINIUM-linje som skal sikre balancen mellem beskyttelse og åndbarhed.

 

Stoffet er selvfølgelig både vind- og vandtæt, mens membranen skal sikre, at overskydende varme kan finde vej ud.

 

Ved første øjekast er jakken ret tynd for en rendyrket vinterjakke. Selve stoffet er bastant og kraftigt, men jakken fremstår nærmest som en skaljakke til vinterbrug.

 

Man kunne godt frygte, at det kunne stå i kontrast til Raphas vurdering af, at jakken kan bruges under selv de koldeste forhold, hvor man typisk ville vælge en jakke med isolering.

 

Men den tvivl fordufter som is for morgensolen ude på landevejen. Jakken beskytter ekstremt effektivt og lukker af for al kulde og vind. Jeg har kørt i jakken ved frysepunktet med kun et tyndt baselayer i uld under, og der var jeg komfortabel hele vejen på en tur, hvor jeg gav den godt med gas.

 

Skal man ud med vennerne på rulletur og være ude flere timer, så kan det anbefales at benytte et lag mere, men det er jo også netop det, som Rapha anbefaler.

 

Jeg er imponeret over ydeevnen i en så let og tynd jakke. Og pasformen bibeholdes fuldstændig, da der er plads til op til to kraftige lag under.

 

Der er desuden to lynlåse på brystet, som giver adgang to lommer, men som også tjener som udluftningskanel, hvis man skal af med noget damp. Det er en god måde at ’lufte ud’, når man kører intervaller og så kan man igen lukke af, når intensiteten er lavere.

 

 

Konklusion

Det er svært at sige noget dårligt om Raphas Classic-vinterjakke. Den holder alt, hvad den lover og leverer suveræn beskyttelse i en let og enkelt pakke.

 

Den lettere afslappede pasform fungerer godt til en vinterjakke, hvor man selv justerer varmen med antallet og karakteren af de lag man ifører sig indenunder. Det giver også en alsidig jakke, som kan bruges under alle vinterforhold. Er det meget koldt, så tager man flere 

lag på, er det mildt, så er den god med kun et tyndt lag under. 

 

Det gør også, at prisen kan retfærdiggøres, da man reelt får en jakke, som dækker samtlige forhold, vi oplever om vinteren her i Norden. 

Kvaliteten er helt i top den vandafvisende overflade er god til danske forhold, hvor der ofte er vådt igennem vinteren, snarere end stærk frost.

 

Kort og godt: En moderne, teknisk jakke i forklædning som en simpel og klassisk jakke. Det bedste fra to verdener på mange måder.

 

Sådan har vi testet: Jakken er testet udelukkende på landevejen i temperaturer ned til minus 2 grader.

 

Stillet til rådighed af: Rapha

 

TESTRAPPORT

Brand: Rapha

Model: Classic Winter Jacket

 

Hvad er produktet lavet til?

Jakken er lavet til at modstå alle tænkelige vinterforhold, til dem som vil køre på landevejen hele sæsonen.

 

Hvad er produktets hovedformål?

Jakken er lavet til at beskytte mod vind og vejr og være vandtæt, mens den holder på varmen, som kan justeres ved valg af inder- og mellemlag.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Jakken benytter Gore_Tex’s INFINIUM-tekstiler, som er et tre-lags-produkt, som er vind- og vandtæt og samtidigt åndbart.

 

Bedøm produktionskvaliteten og udførslen

Materialerne er lækre og der er ikke en finger at sætte på konstruktionskvaliteten. Jakken er lækker i hænderne såvel som på kroppen.

 

Bedøm ydeevnen

Helt som lovet: Jakken isolerer godt, holder kold vind samt vand ude og så giver den en god fornemmelse af at man ikke koger over. Hvis man tilføjer flere lag under, så kan man let lave en meget varm jakke.

 

Bedøm pasform

Pasformen er afslappet og der er godt med plads over brystet og i ærmerne, så man kan få plads til at justere sit tøjvalg indenunder. Et godt valg til alle kropstyper.

 

Bedøm størrelse

Tage man den afslappede pasform in mente, så er jakken tro mod sin størrelse. En medium passer perfekt til mine 183 centimeter fordelt på 75 kilo.

 

Bedøm vægt

Jakken fremstår udpræget let.

 

Bedøm komfort

Der er masser af komfort i både pasform og ydelse, hvis man klæder sig rigtigt på indenunder.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Jakken er dyr, men alsidigheden vejer lidt op. Jakken dækker rigtig mange fohold.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Den imponerende ydeevne i en let pakke.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, det er lækkert med den afslappede pasform og den gode beskyttelse, som giver let adgang til stor komfort.

 

Om testeren:

Alder: 37

Højde: 183 centimeter

Vægt: 75 ilo

Jeg har cyklet i: 12 år 

Så ofte cykler jeg: 2-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Der har været meget snak om, at Tadej Pogacar kun havde Rafal Majka tilbage i finalen på Giroens åbningsetape. Mikkel Bjerg blev forholdt dette inden starten på 2. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/bjerg_belyser_uaes_fejlslagne_taktik/Visma l Lease a Bike er i knæ allerede på Giroens 2. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/aergerlig_visma-kaptajn_det_er_noget_lort/ Det er en større fordel at have elektronisk gear på vintercyklen end sommercyklen. En landevejscykel som kun bliver taget ud i tørvejr, så er der ikke mere vedligehold med mekanisk gear. Man behøver ikke opdatere elektronisk gear via firmware. Det skal jo fx ikke beskyttes mod hackere og spam. Opdaterer man ikke vil det virke lige så godt som det gjorde første dag. Ofte er det jo minimalt hvad det giver at forbinde det elektroniske gear med computeren. Dog har jeg ændret hvilken knap der skifter til stor klinge i mit greb. Jeg blev ved med at trykke forkert med forskifteren. Måske fordi jeg kom fra Campagnolo. Sjovt nok skifter jeg ikke forkert med det mekaniske gear. I mit hoved skal den fysisk største skifteenhed skifte til stor klinge for at jeg kan finde ud af det. Men ja, det er altid en god ide ikke at have fuld spænd på kæden under gearskift.Amalie Møller Rasmussen sikrede en flot samlet placering i den franske Nations Cup Tour du Gevaudan Occitanie. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/dansker_forsvarer_flot_placering/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet