06.04.2022 @ 08:00

Contec er en tysk producent af tilbehør til cykler, bagagebærer, skærme, pumper, pedaler og styr. Vi har testet to pumper fra tyskerne og de overrasker ganske positivt på flere parametre.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Mærket Contec fik ikke lige umiddelbart en klokke til at ringe hos mig, da jeg blev præsenteret for de to pumper, men da jeg fik dem i hånden, blev jeg meget overrasket over den umiddelbare kvalitetsfølelse disse pumper udstråler. Pumperne er fremstillet af CNC drejet aluminium, rustfrit stål og kraftigt gummi. Aluminiums-delene er elokseret sort og enkelte detaljer er elokseret rødt, og navne og logo er lasergraveret. I det hele taget er det umiddelbare kvalitetsindtryk på højde med det bedste på markedet.

Fakta

Mærke: Contec
Produkt: Air Support G-Force Pro
Pris: Kr. 479,-

 Pumpen her er en mini gulvpumpe som man betjener på samme måde som en normal gulvpumpe, men bare i et mindre format, så den kan monteres i en holder ved siden af drikkedunkholderen som en hver anden minipumpe. Holderen medfølger pumpen og er ligesom pumpen i en god kraftig kvalitet.

Når den er monteret, fylder den naturligvis noget mere en normal mini pumpe, og det kan være lidt svært at få den til at sidde korrekt, uden at den rammer pedalarmen, når du træder rundt.

Det skal dog retfærdigvis siges, at det lykkedes mig at få monteret pumpen, så den sad fint, uden at genere på min racercykel.

Desuden skal for de flestes vedkommende monteres på sadelrøret, da holderens udformning gør det næsten umuligt at montere på moderne cyklers brede, aerodynamiske skrårør. Holderen er udformet på en sådan måde, at det passer bedst på et rundt rør, så kører du på en klassisk stålramme, vil den sikkert kunne monteres på skrårøret, og derved vil der være mindre risiko for at komme i karambolage med pedalarmene.

 Pumpen er udformet og bruges som en almindelig gulvpumpe. Man klapper en lille stålbøjle ud som man kan træde på for at holde pumpen stabil, mens man pumper. Slangen er dog så kort, at man lige skal sørge for, at ventilen vender ned mod jorden, når man skal pumpe sit dæk.  En smart detalje er, at der i bunden af pumpen er indlejret en lille gummifod, så pumpen står fast mens man pumper. Pumpen virker ganske stabil, når man bruger den, uden at den fleksede til siden under brug.

Nu er det jo en minipumpe, og derfor skal man pumpe nogle flere gange inden man når det ønskede tryk. Jeg har ikke talt, hvor mange gange man skulle pumpe, men jeg pumpede et fladt 35 millimeter graveldæk til et tilpas tryk, uden at jeg følte at jeg skulle pumpe urimeligt mange gange eller begyndte at blive træt i armen.


Hovedet på pumpen er af den type, der skrues fast på ventilen, hvilket selvfølgelig tager lidt længere at montere, men til gengæld sidder det helt sikkert, mens du pumper dækket.

Fakta

Mærke: Contec
Produkt: Air Support CO2 Gun PRO
Pris: Kr. 299,-


En CO2 pumpe som består af et pumpehoved og en cylinder, der bliver skruet sammen. Derved kan CO2 patronen opbevares inden i selve pumpen. Når du så skal bruge pumpen, tager du patronen ud og skruer på pumpehovedet og skruer cylinderen på.

Derved er patronen skjult inden i pumpen, og da den ikke er i kontakt med cylinderen på denne måde, rører du heller ikke ved patronen, når du pumper dækket, og derved bliver den ikke kold at røre ved i samme grad, som hvis du holdt direkte på patronen.

Det er faktisk en lidt smart detalje, og da patronen opbevares i selve pumpen, har man det hele samlet, så man ikke skal rode i lommerne efter et separat pumpehoved og en patron.

Pumpehovedet skrues på ventilen, ligesom minipumpen, og for at åbne for luften skal man dreje et håndtag. Dette er en lidt langsommelig proces, i forhold til de CO2-pumper, hvor man bare skal presse hovedet op mod ventilen, men jeg synes ikke at den på nogen måde er besværlig at bruge, da pumpehovedet er let at skrue på og håndtaget virker solidt og det er nemt at dreje og at styre lufttilførslen.

Jeg har ikke haft mulighed for at teste det, men på en vinterdag, med kolde og våde fingre, kan det måske være en udfordring.

Da pumpen kan tage 25 grams patroner, er den samlede enhed lidt stor i forhold til nogle af de konkurrerende produkter.Konklusion

De 2 pumper fra Contec er pumper, der udstråler en meget solid kvalitet, har en rigtig god funktionalitet, men denne kvalitet koster. Og Contec-pumperne ligger i den øverste ende sammenlignet med konkurrenterne. Til gengæld for du formentlig et produkt der holder i mange år.

Stillet til rådighed af: Hjarte Ebsen

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!
Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x