06.04.2022 @ 08:00

Contec er en tysk producent af tilbehør til cykler, bagagebærer, skærme, pumper, pedaler og styr. Vi har testet to pumper fra tyskerne og de overrasker ganske positivt på flere parametre.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Mærket Contec fik ikke lige umiddelbart en klokke til at ringe hos mig, da jeg blev præsenteret for de to pumper, men da jeg fik dem i hånden, blev jeg meget overrasket over den umiddelbare kvalitetsfølelse disse pumper udstråler. Pumperne er fremstillet af CNC drejet aluminium, rustfrit stål og kraftigt gummi. Aluminiums-delene er elokseret sort og enkelte detaljer er elokseret rødt, og navne og logo er lasergraveret. I det hele taget er det umiddelbare kvalitetsindtryk på højde med det bedste på markedet.

Fakta

Mærke: Contec
Produkt: Air Support G-Force Pro
Pris: Kr. 479,-

 



Pumpen her er en mini gulvpumpe som man betjener på samme måde som en normal gulvpumpe, men bare i et mindre format, så den kan monteres i en holder ved siden af drikkedunkholderen som en hver anden minipumpe. Holderen medfølger pumpen og er ligesom pumpen i en god kraftig kvalitet.

Når den er monteret, fylder den naturligvis noget mere en normal mini pumpe, og det kan være lidt svært at få den til at sidde korrekt, uden at den rammer pedalarmen, når du træder rundt.

Det skal dog retfærdigvis siges, at det lykkedes mig at få monteret pumpen, så den sad fint, uden at genere på min racercykel.

Desuden skal for de flestes vedkommende monteres på sadelrøret, da holderens udformning gør det næsten umuligt at montere på moderne cyklers brede, aerodynamiske skrårør. Holderen er udformet på en sådan måde, at det passer bedst på et rundt rør, så kører du på en klassisk stålramme, vil den sikkert kunne monteres på skrårøret, og derved vil der være mindre risiko for at komme i karambolage med pedalarmene.

 



Pumpen er udformet og bruges som en almindelig gulvpumpe. Man klapper en lille stålbøjle ud som man kan træde på for at holde pumpen stabil, mens man pumper. Slangen er dog så kort, at man lige skal sørge for, at ventilen vender ned mod jorden, når man skal pumpe sit dæk.  En smart detalje er, at der i bunden af pumpen er indlejret en lille gummifod, så pumpen står fast mens man pumper. Pumpen virker ganske stabil, når man bruger den, uden at den fleksede til siden under brug.

Nu er det jo en minipumpe, og derfor skal man pumpe nogle flere gange inden man når det ønskede tryk. Jeg har ikke talt, hvor mange gange man skulle pumpe, men jeg pumpede et fladt 35 millimeter graveldæk til et tilpas tryk, uden at jeg følte at jeg skulle pumpe urimeligt mange gange eller begyndte at blive træt i armen.


Hovedet på pumpen er af den type, der skrues fast på ventilen, hvilket selvfølgelig tager lidt længere at montere, men til gengæld sidder det helt sikkert, mens du pumper dækket.

Fakta

Mærke: Contec
Produkt: Air Support CO2 Gun PRO
Pris: Kr. 299,-


En CO2 pumpe som består af et pumpehoved og en cylinder, der bliver skruet sammen. Derved kan CO2 patronen opbevares inden i selve pumpen. Når du så skal bruge pumpen, tager du patronen ud og skruer på pumpehovedet og skruer cylinderen på.

Derved er patronen skjult inden i pumpen, og da den ikke er i kontakt med cylinderen på denne måde, rører du heller ikke ved patronen, når du pumper dækket, og derved bliver den ikke kold at røre ved i samme grad, som hvis du holdt direkte på patronen.

Det er faktisk en lidt smart detalje, og da patronen opbevares i selve pumpen, har man det hele samlet, så man ikke skal rode i lommerne efter et separat pumpehoved og en patron.

Pumpehovedet skrues på ventilen, ligesom minipumpen, og for at åbne for luften skal man dreje et håndtag. Dette er en lidt langsommelig proces, i forhold til de CO2-pumper, hvor man bare skal presse hovedet op mod ventilen, men jeg synes ikke at den på nogen måde er besværlig at bruge, da pumpehovedet er let at skrue på og håndtaget virker solidt og det er nemt at dreje og at styre lufttilførslen.

Jeg har ikke haft mulighed for at teste det, men på en vinterdag, med kolde og våde fingre, kan det måske være en udfordring.

Da pumpen kan tage 25 grams patroner, er den samlede enhed lidt stor i forhold til nogle af de konkurrerende produkter.



Konklusion

De 2 pumper fra Contec er pumper, der udstråler en meget solid kvalitet, har en rigtig god funktionalitet, men denne kvalitet koster. Og Contec-pumperne ligger i den øverste ende sammenlignet med konkurrenterne. Til gengæld for du formentlig et produkt der holder i mange år.

Stillet til rådighed af: Hjarte Ebsen

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Arnaud De Lie er på vej tilbage efter en længere pause, og pausen gør, at det nu er usikkert, om De Lie skal køre Tour de France eller ej.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/belgisk_stjerne_usikker_til_touren/Fra 2025 vil Baloise - Trek Lions ikke længere have Trek som navnesponsor. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/trek_traekker_sig_fra_sponsorat/Er der andre på feltet.dk, som er træt af at prædikatet "vidunderbarn" åbenbart altid skal sættes på unge, dygtige cykelryttere i artikler og analyser? Der er tale om voksne mænd i fantastisk form, som kæmper med og vinder over nogle af de bedste atleter i verden. Så venligst, kan i på feltet.dk ikke godt give disse fantastiske, unge mænd den respekt ikke at kalde dem børn. Og heller ikke "vidunderbørn", som i øvrigt på alle måder, også i andre henseender, er et virkelig upassende prædikat. Tak :-) > Er dcu så fattige, at landevejen ikke engang kan tage sine egne folk med, men skal påtvinges en, i øvrigt dygtig på landjord, banerytter med... > > Pointen med CJJ er at han har stamina til at holde 300 km på dagen og yde på topniveau for holdet, mens Mørkøv er tvunget til at økonomisere med kræfterne og derfor sandsynligvis dropper ud relativt tidligt. Hvis hensynet til banen er så stort, så hvorfor ikke tage Lasse Norman eller Julius med som fjerdemand...? Kan godt fornemme du har lidt et horn i siden på Anders Lund/DCU, men det er ikke DCU, der selv har fundet på det af pengehensyn. Det er UCI/IOC, der har sat skrappe restriktioner op ift. hvor mange ryttere der må udtages til de forskellige discipliner. Så hvis ikke Mørkøv var en del af landevejstruppen, måtte man enten droppe Mørkøv/Normann i holdløbet eller skære en rytter fra 4-km holdet (hvor Mørkøv så skulle træde ind). Men han må godt køre baneløb og landevej - så det var næsten givet på forhånd, at han ville få en af de fire pladser. Det er pænt komplekst, men nogenlunde gennemskueligt beskrevet her: https://www.auscycling.org.au/nat/news/paris-2024-olympic-track-cycling-qualification "For the team pursuit, the top 10 nations each qualify a team of 4 athletes. Those nations also automatically qualify 2 athletes for the Madison, and one 1 for the omnium. Note, however, that the athletes who participate in those other events must already be entered into another track event or cycling discipline. In practice, this means two of your team sprinters will contest the individual sprint and keirin, and two (or three) of your pursuiters will contest the Madison and omnium. It’s also possible for a road cyclist to compete in the road race, then head to the track for the bunch races." På samme måde er der jo også idiotiske regler om at det kun er ryttere fra linjeløbet, der må stille op i enkeltstart. Så det er jo næsten 100% givet at den sidste plads går til Asgreen eller Bjerg (med Vingegaard som en lille outsier).

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet