05.09.2019 @ 08:50

Det ikoniske danske brand er helt fremme i feltet med en moderne aeroracer med skivebremser og masser af køreglæde.

Fakta:

Producent: Principia
Model: Aero
Farve: Sort
Vejledende udsalgspris: 54.999,- kroner


Indledning

Danske Principia er en af pionererne for danskbyggede cykelrammer med moderne teknologi og var en årgang blandt det danske felts mest respekterede og benyttede rammer.

 

Ny er brandet tilbage med en moderne racer, hvor aerodynamik er kombineret med skivebremser og altså peger mod fremtiden via de trends som boomer lige nu.

 

Cyklerne bygges på bestilling i Randers, hvor Principia bruger 3-5 dage på at samle og indstille cyklerne til kunderne.

 

Vi har prøvekørt cyklen med det målrettede navn: ’Aero’.

 

 

Test

Da Principia havde sin storhedstid, høstede rytterne på de danskproducerede rammer masser af anerkendende nik fra konkurrenterne, da alle respekterede de yderst stive rammer fra det danske firma.

 

Dengang var rammekonstruktionen traditionel, mens Principia nu har taget et skridt ind i fremtiden med en rendyrket, aerodynamisk racer.

 

Principia Aero kommer i tre udstyrspakker - udelukkende med skivebremser. Fælles er Ritchey-komponenter samt Lite Aero hjul. Eller fås standardopsætningerne med henholdsvis Ultegra Di2 (Kr. 29.999,-), SRAM Force 1 x 11 (Kr. 24.999, -) eller Shimano 105 (Kr. 19.999).

 

Den testede model er dog med Dura Ace Di2 samt DT Swiss hjul.

 

Rammen følger således de trends, som man ser hos alle de førende producenter, hvor rørformerne er dråbeformede for at ’snyde’ vinden, mens saddelstræberne er sænkede, for at understøtte både aerodynamik og stivhed. Man får altså øjensynligt en opdateret ramme i et gennemprøvet design.

 

 

God fart og stivhed

Ude på landevejen leverer rammen de egenskaber, som der er søgt efter.


Rammen er i særdeleshed god i høj fart, hvor den ’flyder’ godt: Den er effektiv i vinden, holder farten godt med en fin balance mellem vægt og aerodynamik og så er den retningsstabil, så den føles tryg og behagelig i høj fart.

 

Rammen gør sig bedst i høj, konstant fart - præcis som en aerocykel er lavet til. Selvom rammen har rigeligt med stivhed, så er den nemlig bedre til tons på lige vej end små sving og masser af accelerationer. Men det er forventeligt.

 

Krankboksen er stiv nok til at håndtere masser af watt og en af de ting, som man bemærker er, at Principia Aero er ret fed, når man i forvejen kører i høj fart og skal accelerere yderligere. Her reagerer den fortrinligt og er bedre end, når de små sving uden fart skal forceres.

 

Hjulene fra DT Swiss giver rammen en ekstra dimension og øger følelsen af at være effektiv i fart. De ruller upåklageligt og kan få alvor hive smilet frem på en sommerdag, hvor man drøner ad markvejene med 40 km/t.

 

 

Veludført ramme

Hvor Principia tidligere var kendt for en meget veludviklet aluminiumsproduktion, så står denne ramme i carbon ikke tilbage for sine forgængere. Rammen er flot udført både æstetisk og i detaljen.

 

Forgaflen forenes på smuk vis med krorøret i en flot integration, men også Principias placering og udførsel af saddelspændet - selvfølgelig integreret i rammen og udenfor vinden - er værd at bemærke.

 

Rammedesignet følger tidens trend og går i samme retning som mange af de store producenter, hvilket giver et godt fingerpeg om, at den er konkurrencedygtig.

 

 

Køreoplevelse

Aerocyklernes opbygning vil altid gøre, at der er et par kompromisser i forhold til køreoplevelsen, hvis man sammenligner med mere ’afslappede’ rammer. Dog er Principias Aero i den kategori af aerocykler, som også giver en ganske godkendt komfort.

 

Rammen er letkørt og absorberer fint ujævnheder uden at man bliver slået til lirekassemand.

 

De store rørformer giver rammen en fin ro, når der køres i høj fart, så den er stabil og rolig at håndtere. Det er godt for følelsen af tryghed og den vil derfor appellere til en bred målgruppe.

 

 

Konklusion

Principia returnerer til landevejen med en rigtig god cykel, som med sine aerodynamiske egenskaber passer godt til danske forhold.

 

Cyklen er bedst til turene med konstant høj fart, hvor den er både effektiv og rolig. Det giver en ramme, som er let at køre og som man ikke går galt i byen med næsten uanset niveau.

 

De tre udstyrsniveauer i Principias standardpakker er fornuftige og det er ret imponerende at man få få en ægte fuldblods aeroracer til 20.000,-, hvis man vælger den meget roste 105-gruppe fra Shimano.

 

Stillet til rådighed af: Principia

 

Læs vores optakt og få oversigten over indholdet i denne stortest.

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet