06.12.2022 @ 18:35

Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Polar
Produkt: Pacer Pro
Farver: Carbon Gray, Snow white, Midnight Blue, Autumn Maroon, Aurora Green.
Specifikationer: Vandtæt: WR50, -10° til +50°, ↑ 7 dages batteritid, testet ift. militære standarder (MIL-STD-810G).
Vægt: Ca. 41 gram.

Pris: Kr. 2.299.-

 


Introduktion

Vi har på feltet.dk tidligere i år haft mulighed for at Polar Grit X Pro - en opdateret version af Polar’s topmodel indenfor multisportsure. Nu er turen kommet til Polar’s nyeste multisportsur Polar Pacer Pro, som vi på Feltet har foretaget en langtidstest af. Uret har derfor siddet mere end 4 måneder på testerens arm 24/7.

 

Det er mere end nogensinde populært med multisports-ure, som forener sports-tracking, fysiologisk data tracking og muligheden for smart funktioner, som understøttes af ens mobiltelefonen. Topmodellerne kan til tider koste, hvad der svarer til anskaffelsesprisen på en smartphone. Ikke alle er klar til at investere beløb af denne størrelse, hvorfor de mere ”prisvenlige” varianter er vundet meget frem hos det brede publikum. Prøv selv at lægge mærke til hvor mange mennesker, der har et ”smart-watch” siddende på håndleddet!

 

Grænserne mellem et ”smart-watch” og et multisportsur bliver løbende mere og mere flydende, da de fleste modeller efterhånden rummer funktioner der dækker begge dele af spektret.

 

Polar behøver måske ikke den mest dybdegående introduktion for cykelentusiaster. Det finske firma blev grundlagt i 1977, søgte deres første patent tre år senere og har siden været en af pionererne indenfor mobilt sportsteknologi. De var de første i verden til at introducere en trådløs pulsmåler og har siden været en af de førende producenter.

 

Udviklingen indenfor Smart Watches, GPS-ure og multisportsure har nok sat Polar lidt i baggrunden de sidste par år, da andre producenter har været i forgrunden på dette marked. Det betyder dog ikke, at Polar har ”sovet i timen” og med deres nye Polar Pacer Pro multisports-ur, har de nu uden tvivl et prisvenligt produkt, som kan blande sig i kampen med alle andre modeller på markedet.

 

Polar Pacer Pro er et mere prisvenligt bud på et meget alsidigt træningsur, som dækker vel sagtens alle de sportsgrene, man kan finde på at dyrke og opsamler så mange fysiske træningsdata, at de fleste sidder forpustet tilbage. Det kan ligeledes navigere dig fra A til B i alle terræner, og samtidig sørge for at du får øjeblik notifikation på uret, hvis der er nogen der har slået din Strava rekord.

 

Lavet til holdbarhed på militært niveau med safirglas og batteri med ekstra lang levetid. Funktioner til udebrug, som altid er slået til. Uret indeholder et hav af forskellige funktioner - for mange til at det giver mening at liste dem op her, men man kan nørde det yderligere på hjemmesiden.

 

Uret er uden touch-skærm og kan således kun betjenes med de knapper der sidder på siden af uret. Det bidrager til en lavere kostpris samt en hurtigere skærmreaktion og en hurtigere brugeroplevelse.

 

I forhold til kategorien med digitale ure er det vigtigt at skelne mellem rendyrkede Smart Watches og multisports-ure. Forskellen er at Smart Watches har flere funktioner rettet mod at skabe et fuldstændigt univers omkring det digitale, med udgangspunkt i en smartphone. Et sports-ur rummer til dels en række Smart Watch funktioner, men er med fokus på træning, tracking og analyse af fysiologiske data. Der er ingen tvivl om at grænserne imellem de to kategorier med tidens udvikling er blevet meget udviskede - hvilket Pacer Pro er et glimrende eksempel på - og til tider kan man derfor stille sig selv spørgsmålet om der overhovedet mere findes to kategorier.

 

Test

Med fare for at spolere spændingen, så er Polar Pacer Pro et fantastisk godt multisportsur, som imponerer på alle parametre.

 

Ved udpakning bliver man mødt af et velskåret design og straks bliver man imponeret og hvor let (41 gram) og fladt (11 mm.) uret er på armen. Samtidig er diameteren stor nok til, at man uden problemer kan aflæse de viste data. Derfor irriterer uret heller ikke, når man skal have det under en skjorte, jakke eller en anden tætsiddende tøjgenstand.

 

Det er særligt oplevelsen af uret på armen, som er imponerende, for man mærker knap man har uret på, og denne tester har ikke på noget tidspunkt haft den mindste irritation over uret på håndleddet. Det er bare et kæmpe plus at man til tider ”glemmer” at man har et ur på, og særligt i træningssituationen er det noget, der giver stor værdi.

 

Urets saphirglas dækker over en ”button-only” skærm, hvor man ved hjælp af de 5 knapper på siden nemt kan navigere intuitivt, let og hurtigt igennem de mange funktioner og muligheder, som uret rummer. Det er derfor yderst sjældent, at man har svært ved at finde de funktioner, man leder efter. Typisk har ure som dette en hurtigere responstid end ure med touch-skærm, hvilket også er tilfældet her.   

 

 

Ved andre ure i denne kategori har oplevelsen til tider været at holdbarheden og den tydelige brugsmærker på uret, til tider kan lade noget tilbage at ønske. Det er bare ikke tilfældet med Pacer Pro. Selv efter 4 måneders uafbrudt brug er der minimale brugspor at se på uret og holdbarheden er derfor meget tilfredsstillende. Remmen - som til tider kan være det ”svage punkt” på alle ure - fremstår også pænt og uden nævneværdige brugsmærker. Så også her imponerer uret.

 

Innovative menuer og aktivitetsvisninger

Uret kommer med en indbygget pulsmåler på bagsiden af urkassen, som problemfrit måler ens puls 24/7 og herved også registrerer søvn- og stress-niveau.

Pulsmåleren kan nemt forbindes til eksterne enheder. I test fungerer det upåklageligt med eksempelvis Zwift eller Garmin Edge cykelcomputer. Eksterne enheder såsom en Watt-måler kan også parres til uret.

 

GPS-trackeren fungerer rigtig fint, og det er egentlig til trods for, at man kan finde mere detaljerede kortdetaljer hos enkelte andre konkurrenters modeller. Men under eksempelvis løb er det ret nemt at bevare overblik over vejvisningen, til trods for at man ligger i den høje ende af pulsskalaen.  

 

Uret dækker som sagt langt de fleste sportsgrene, men dem denne tester har fokuseret på har været løb, cykling, indendørs træning og svømning. Overordnet set leverer uret på højt niveau i alle sportsgrenene.

 

I flere af træningspassene har vi derfor også kontrolmålt med et andet multisportsur eller cykelcomputer. Og der er ingen større afvigelser at bemærke de ligger alle indenfor ca. 1% difference.

Afvigelser er en ting - udfald i løbet af aktiviteten er noget andet, og her har vi ingen udfald eller mangler identificeret. Selv under svømning hvor man kunne antage at vandet kunne gøre det sværere for uret at registrere træningsdata, har vi ingen uregelmæssigheder registreret.

 

Polar Flow App bruges til at overføre data fra uret til telefonen eller computeren. Det virker upåklageligt og netop her excellerer Polar særligt. For de dataanalyser, nedbrydning af træningsdata samt let overblik over træningsstatus og fremgang er virkeligt godt. Det er her uret viser sit sande jeg som et multitrænings-ur, der kan løse selv den mest kræsne brugers behov. Man kan faktisk foranlediges til at påstå, at Polar Flow appen kan erstatte eksempelvis Training Peaks, hvis man ikke vil bekoste denne månedlige investering.  

 

Det er uden tvivl et solidt og velfungerende ur - uanset om du er løber, svømmer, cykelrytter, elsker at vandre eller ynder at gå i træningscentret.

 

Batterilevetiden på en fuld opladning er opgivet til ↑1032 timer i urtilstand, ↑35 timer i trænings. I test lever uret op til disse angivelser, selv efter 4 mdr. brug, hvilket også må siges at være godkendt. Det er måske ikke ”best in class”, men det er bestemt tilfredsstillende, og de er vel de færreste der skal bruge uret i træningssammenhæng uafbrudt i 35 timer uden opladning. Ved test af GPS i en time ”koster” det ca. 5% på batteriniveauet.  

   

Polar Pacer Pro indeholder ikke helt de samme funktioner som Polar topmodel Polar Grit X Pro. Det drejer sig primært omkring tre testfunktioner og ”Recovery Pro”. Testfunktioner som primært tjener til formål at ”binde” de selvstændige sportsspecifikke testfunktioner sammen, til et samlet overblik. Der er stadig en del specifikke testfunktioner i uret, som godt kan dække over de manglende funktioner. Her bør man i høj grad også afveje hvilke funktionsbehov man har kontra urets pris.

 

 

Konklusion
Polar Pacer Pro er et imponerende godt multisports-ur, som i forhold til hvad man kan forvente i dette prisniveau, leverer meget tilfredsstillende på alle parametre, og derfor også sagtens kan være med, når man sammenligner med konkurrenterne på markedet. Designet er enkelt, flot og særligt det faktum, at man nærmest ikke fornemmer, at man har et ur på armen er imponerende.

Henset til den periode vi har testet uret og med det uret er blevet udsat for, har holdbarhed og kvalitet været overraskende godt. Responstiden på skærmen er virkelig hurtig og fejlfri, og det gør bestemt ikke noget, at uret ikke har touch-skærm.

Særligt data nedbrydning og overblik ved hjælp af Polar Flow er et rigtig stærkt element ved dette ur. Prisen er generelt i den lavere ende, når man taler et trænings-ur, men ikke sammenlignet med markedet, hvor de fleste sammenlignelige konkurrenter ligger på ca. samme niveau. Med det sagt virker Polar Pacer Pro med dets holdbarhed, batterilevetid, design (størrelse og vægt) og pris i markedet, et ur med en meget høj grad af ”value for money”.

 

Så hvis man vil have et multifunktions-ur på militært niveau, med høj ”value for money”, der dækker langt de fleste trænings- og trackingbehov, så er Polar Pacer Pro bestemt et meget kompetent valg.

Sådan har vi testet

Polar Pacer Pro er testet 24/7 i +4 mdr. Har ikke været af håndleddet i perioden og testet i alle de elementer, der har budt sig. Det har været anvendt i forbindelse med cykling, løb, crossfit, svømning, navigation (hiking) og indendørs cykling.  


Stillet til rådighed af: Polar


 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x