06.12.2022 @ 18:35

Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Polar
Produkt: Pacer Pro
Farver: Carbon Gray, Snow white, Midnight Blue, Autumn Maroon, Aurora Green.
Specifikationer: Vandtæt: WR50, -10° til +50°, ↑ 7 dages batteritid, testet ift. militære standarder (MIL-STD-810G).
Vægt: Ca. 41 gram.

Pris: Kr. 2.299.-

 


Introduktion

Vi har på feltet.dk tidligere i år haft mulighed for at Polar Grit X Pro - en opdateret version af Polar’s topmodel indenfor multisportsure. Nu er turen kommet til Polar’s nyeste multisportsur Polar Pacer Pro, som vi på Feltet har foretaget en langtidstest af. Uret har derfor siddet mere end 4 måneder på testerens arm 24/7.

 

Det er mere end nogensinde populært med multisports-ure, som forener sports-tracking, fysiologisk data tracking og muligheden for smart funktioner, som understøttes af ens mobiltelefonen. Topmodellerne kan til tider koste, hvad der svarer til anskaffelsesprisen på en smartphone. Ikke alle er klar til at investere beløb af denne størrelse, hvorfor de mere ”prisvenlige” varianter er vundet meget frem hos det brede publikum. Prøv selv at lægge mærke til hvor mange mennesker, der har et ”smart-watch” siddende på håndleddet!

 

Grænserne mellem et ”smart-watch” og et multisportsur bliver løbende mere og mere flydende, da de fleste modeller efterhånden rummer funktioner der dækker begge dele af spektret.

 

Polar behøver måske ikke den mest dybdegående introduktion for cykelentusiaster. Det finske firma blev grundlagt i 1977, søgte deres første patent tre år senere og har siden været en af pionererne indenfor mobilt sportsteknologi. De var de første i verden til at introducere en trådløs pulsmåler og har siden været en af de førende producenter.

 

Udviklingen indenfor Smart Watches, GPS-ure og multisportsure har nok sat Polar lidt i baggrunden de sidste par år, da andre producenter har været i forgrunden på dette marked. Det betyder dog ikke, at Polar har ”sovet i timen” og med deres nye Polar Pacer Pro multisports-ur, har de nu uden tvivl et prisvenligt produkt, som kan blande sig i kampen med alle andre modeller på markedet.

 

Polar Pacer Pro er et mere prisvenligt bud på et meget alsidigt træningsur, som dækker vel sagtens alle de sportsgrene, man kan finde på at dyrke og opsamler så mange fysiske træningsdata, at de fleste sidder forpustet tilbage. Det kan ligeledes navigere dig fra A til B i alle terræner, og samtidig sørge for at du får øjeblik notifikation på uret, hvis der er nogen der har slået din Strava rekord.

 

Lavet til holdbarhed på militært niveau med safirglas og batteri med ekstra lang levetid. Funktioner til udebrug, som altid er slået til. Uret indeholder et hav af forskellige funktioner - for mange til at det giver mening at liste dem op her, men man kan nørde det yderligere på hjemmesiden.

 

Uret er uden touch-skærm og kan således kun betjenes med de knapper der sidder på siden af uret. Det bidrager til en lavere kostpris samt en hurtigere skærmreaktion og en hurtigere brugeroplevelse.

 

I forhold til kategorien med digitale ure er det vigtigt at skelne mellem rendyrkede Smart Watches og multisports-ure. Forskellen er at Smart Watches har flere funktioner rettet mod at skabe et fuldstændigt univers omkring det digitale, med udgangspunkt i en smartphone. Et sports-ur rummer til dels en række Smart Watch funktioner, men er med fokus på træning, tracking og analyse af fysiologiske data. Der er ingen tvivl om at grænserne imellem de to kategorier med tidens udvikling er blevet meget udviskede - hvilket Pacer Pro er et glimrende eksempel på - og til tider kan man derfor stille sig selv spørgsmålet om der overhovedet mere findes to kategorier.

 

Test

Med fare for at spolere spændingen, så er Polar Pacer Pro et fantastisk godt multisportsur, som imponerer på alle parametre.

 

Ved udpakning bliver man mødt af et velskåret design og straks bliver man imponeret og hvor let (41 gram) og fladt (11 mm.) uret er på armen. Samtidig er diameteren stor nok til, at man uden problemer kan aflæse de viste data. Derfor irriterer uret heller ikke, når man skal have det under en skjorte, jakke eller en anden tætsiddende tøjgenstand.

 

Det er særligt oplevelsen af uret på armen, som er imponerende, for man mærker knap man har uret på, og denne tester har ikke på noget tidspunkt haft den mindste irritation over uret på håndleddet. Det er bare et kæmpe plus at man til tider ”glemmer” at man har et ur på, og særligt i træningssituationen er det noget, der giver stor værdi.

 

Urets saphirglas dækker over en ”button-only” skærm, hvor man ved hjælp af de 5 knapper på siden nemt kan navigere intuitivt, let og hurtigt igennem de mange funktioner og muligheder, som uret rummer. Det er derfor yderst sjældent, at man har svært ved at finde de funktioner, man leder efter. Typisk har ure som dette en hurtigere responstid end ure med touch-skærm, hvilket også er tilfældet her.   

 

 

Ved andre ure i denne kategori har oplevelsen til tider været at holdbarheden og den tydelige brugsmærker på uret, til tider kan lade noget tilbage at ønske. Det er bare ikke tilfældet med Pacer Pro. Selv efter 4 måneders uafbrudt brug er der minimale brugspor at se på uret og holdbarheden er derfor meget tilfredsstillende. Remmen - som til tider kan være det ”svage punkt” på alle ure - fremstår også pænt og uden nævneværdige brugsmærker. Så også her imponerer uret.

 

Innovative menuer og aktivitetsvisninger

Uret kommer med en indbygget pulsmåler på bagsiden af urkassen, som problemfrit måler ens puls 24/7 og herved også registrerer søvn- og stress-niveau.

Pulsmåleren kan nemt forbindes til eksterne enheder. I test fungerer det upåklageligt med eksempelvis Zwift eller Garmin Edge cykelcomputer. Eksterne enheder såsom en Watt-måler kan også parres til uret.

 

GPS-trackeren fungerer rigtig fint, og det er egentlig til trods for, at man kan finde mere detaljerede kortdetaljer hos enkelte andre konkurrenters modeller. Men under eksempelvis løb er det ret nemt at bevare overblik over vejvisningen, til trods for at man ligger i den høje ende af pulsskalaen.  

 

Uret dækker som sagt langt de fleste sportsgrene, men dem denne tester har fokuseret på har været løb, cykling, indendørs træning og svømning. Overordnet set leverer uret på højt niveau i alle sportsgrenene.

 

I flere af træningspassene har vi derfor også kontrolmålt med et andet multisportsur eller cykelcomputer. Og der er ingen større afvigelser at bemærke de ligger alle indenfor ca. 1% difference.

Afvigelser er en ting - udfald i løbet af aktiviteten er noget andet, og her har vi ingen udfald eller mangler identificeret. Selv under svømning hvor man kunne antage at vandet kunne gøre det sværere for uret at registrere træningsdata, har vi ingen uregelmæssigheder registreret.

 

Polar Flow App bruges til at overføre data fra uret til telefonen eller computeren. Det virker upåklageligt og netop her excellerer Polar særligt. For de dataanalyser, nedbrydning af træningsdata samt let overblik over træningsstatus og fremgang er virkeligt godt. Det er her uret viser sit sande jeg som et multitrænings-ur, der kan løse selv den mest kræsne brugers behov. Man kan faktisk foranlediges til at påstå, at Polar Flow appen kan erstatte eksempelvis Training Peaks, hvis man ikke vil bekoste denne månedlige investering.  

 

Det er uden tvivl et solidt og velfungerende ur - uanset om du er løber, svømmer, cykelrytter, elsker at vandre eller ynder at gå i træningscentret.

 

Batterilevetiden på en fuld opladning er opgivet til ↑1032 timer i urtilstand, ↑35 timer i trænings. I test lever uret op til disse angivelser, selv efter 4 mdr. brug, hvilket også må siges at være godkendt. Det er måske ikke ”best in class”, men det er bestemt tilfredsstillende, og de er vel de færreste der skal bruge uret i træningssammenhæng uafbrudt i 35 timer uden opladning. Ved test af GPS i en time ”koster” det ca. 5% på batteriniveauet.  

   

Polar Pacer Pro indeholder ikke helt de samme funktioner som Polar topmodel Polar Grit X Pro. Det drejer sig primært omkring tre testfunktioner og ”Recovery Pro”. Testfunktioner som primært tjener til formål at ”binde” de selvstændige sportsspecifikke testfunktioner sammen, til et samlet overblik. Der er stadig en del specifikke testfunktioner i uret, som godt kan dække over de manglende funktioner. Her bør man i høj grad også afveje hvilke funktionsbehov man har kontra urets pris.

 

 

Konklusion
Polar Pacer Pro er et imponerende godt multisports-ur, som i forhold til hvad man kan forvente i dette prisniveau, leverer meget tilfredsstillende på alle parametre, og derfor også sagtens kan være med, når man sammenligner med konkurrenterne på markedet. Designet er enkelt, flot og særligt det faktum, at man nærmest ikke fornemmer, at man har et ur på armen er imponerende.

Henset til den periode vi har testet uret og med det uret er blevet udsat for, har holdbarhed og kvalitet været overraskende godt. Responstiden på skærmen er virkelig hurtig og fejlfri, og det gør bestemt ikke noget, at uret ikke har touch-skærm.

Særligt data nedbrydning og overblik ved hjælp af Polar Flow er et rigtig stærkt element ved dette ur. Prisen er generelt i den lavere ende, når man taler et trænings-ur, men ikke sammenlignet med markedet, hvor de fleste sammenlignelige konkurrenter ligger på ca. samme niveau. Med det sagt virker Polar Pacer Pro med dets holdbarhed, batterilevetid, design (størrelse og vægt) og pris i markedet, et ur med en meget høj grad af ”value for money”.

 

Så hvis man vil have et multifunktions-ur på militært niveau, med høj ”value for money”, der dækker langt de fleste trænings- og trackingbehov, så er Polar Pacer Pro bestemt et meget kompetent valg.

Sådan har vi testet

Polar Pacer Pro er testet 24/7 i +4 mdr. Har ikke været af håndleddet i perioden og testet i alle de elementer, der har budt sig. Det har været anvendt i forbindelse med cykling, løb, crossfit, svømning, navigation (hiking) og indendørs cykling.  


Stillet til rådighed af: Polar


 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x