06.12.2022 @ 18:35

Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Polar
Produkt: Pacer Pro
Farver: Carbon Gray, Snow white, Midnight Blue, Autumn Maroon, Aurora Green.
Specifikationer: Vandtæt: WR50, -10° til +50°, ↑ 7 dages batteritid, testet ift. militære standarder (MIL-STD-810G).
Vægt: Ca. 41 gram.

Pris: Kr. 2.299.-

 


Introduktion

Vi har på feltet.dk tidligere i år haft mulighed for at Polar Grit X Pro - en opdateret version af Polar’s topmodel indenfor multisportsure. Nu er turen kommet til Polar’s nyeste multisportsur Polar Pacer Pro, som vi på Feltet har foretaget en langtidstest af. Uret har derfor siddet mere end 4 måneder på testerens arm 24/7.

 

Det er mere end nogensinde populært med multisports-ure, som forener sports-tracking, fysiologisk data tracking og muligheden for smart funktioner, som understøttes af ens mobiltelefonen. Topmodellerne kan til tider koste, hvad der svarer til anskaffelsesprisen på en smartphone. Ikke alle er klar til at investere beløb af denne størrelse, hvorfor de mere ”prisvenlige” varianter er vundet meget frem hos det brede publikum. Prøv selv at lægge mærke til hvor mange mennesker, der har et ”smart-watch” siddende på håndleddet!

 

Grænserne mellem et ”smart-watch” og et multisportsur bliver løbende mere og mere flydende, da de fleste modeller efterhånden rummer funktioner der dækker begge dele af spektret.

 

Polar behøver måske ikke den mest dybdegående introduktion for cykelentusiaster. Det finske firma blev grundlagt i 1977, søgte deres første patent tre år senere og har siden været en af pionererne indenfor mobilt sportsteknologi. De var de første i verden til at introducere en trådløs pulsmåler og har siden været en af de førende producenter.

 

Udviklingen indenfor Smart Watches, GPS-ure og multisportsure har nok sat Polar lidt i baggrunden de sidste par år, da andre producenter har været i forgrunden på dette marked. Det betyder dog ikke, at Polar har ”sovet i timen” og med deres nye Polar Pacer Pro multisports-ur, har de nu uden tvivl et prisvenligt produkt, som kan blande sig i kampen med alle andre modeller på markedet.

 

Polar Pacer Pro er et mere prisvenligt bud på et meget alsidigt træningsur, som dækker vel sagtens alle de sportsgrene, man kan finde på at dyrke og opsamler så mange fysiske træningsdata, at de fleste sidder forpustet tilbage. Det kan ligeledes navigere dig fra A til B i alle terræner, og samtidig sørge for at du får øjeblik notifikation på uret, hvis der er nogen der har slået din Strava rekord.

 

Lavet til holdbarhed på militært niveau med safirglas og batteri med ekstra lang levetid. Funktioner til udebrug, som altid er slået til. Uret indeholder et hav af forskellige funktioner - for mange til at det giver mening at liste dem op her, men man kan nørde det yderligere på hjemmesiden.

 

Uret er uden touch-skærm og kan således kun betjenes med de knapper der sidder på siden af uret. Det bidrager til en lavere kostpris samt en hurtigere skærmreaktion og en hurtigere brugeroplevelse.

 

I forhold til kategorien med digitale ure er det vigtigt at skelne mellem rendyrkede Smart Watches og multisports-ure. Forskellen er at Smart Watches har flere funktioner rettet mod at skabe et fuldstændigt univers omkring det digitale, med udgangspunkt i en smartphone. Et sports-ur rummer til dels en række Smart Watch funktioner, men er med fokus på træning, tracking og analyse af fysiologiske data. Der er ingen tvivl om at grænserne imellem de to kategorier med tidens udvikling er blevet meget udviskede - hvilket Pacer Pro er et glimrende eksempel på - og til tider kan man derfor stille sig selv spørgsmålet om der overhovedet mere findes to kategorier.

 

Test

Med fare for at spolere spændingen, så er Polar Pacer Pro et fantastisk godt multisportsur, som imponerer på alle parametre.

 

Ved udpakning bliver man mødt af et velskåret design og straks bliver man imponeret og hvor let (41 gram) og fladt (11 mm.) uret er på armen. Samtidig er diameteren stor nok til, at man uden problemer kan aflæse de viste data. Derfor irriterer uret heller ikke, når man skal have det under en skjorte, jakke eller en anden tætsiddende tøjgenstand.

 

Det er særligt oplevelsen af uret på armen, som er imponerende, for man mærker knap man har uret på, og denne tester har ikke på noget tidspunkt haft den mindste irritation over uret på håndleddet. Det er bare et kæmpe plus at man til tider ”glemmer” at man har et ur på, og særligt i træningssituationen er det noget, der giver stor værdi.

 

Urets saphirglas dækker over en ”button-only” skærm, hvor man ved hjælp af de 5 knapper på siden nemt kan navigere intuitivt, let og hurtigt igennem de mange funktioner og muligheder, som uret rummer. Det er derfor yderst sjældent, at man har svært ved at finde de funktioner, man leder efter. Typisk har ure som dette en hurtigere responstid end ure med touch-skærm, hvilket også er tilfældet her.   

 

 

Ved andre ure i denne kategori har oplevelsen til tider været at holdbarheden og den tydelige brugsmærker på uret, til tider kan lade noget tilbage at ønske. Det er bare ikke tilfældet med Pacer Pro. Selv efter 4 måneders uafbrudt brug er der minimale brugspor at se på uret og holdbarheden er derfor meget tilfredsstillende. Remmen - som til tider kan være det ”svage punkt” på alle ure - fremstår også pænt og uden nævneværdige brugsmærker. Så også her imponerer uret.

 

Innovative menuer og aktivitetsvisninger

Uret kommer med en indbygget pulsmåler på bagsiden af urkassen, som problemfrit måler ens puls 24/7 og herved også registrerer søvn- og stress-niveau.

Pulsmåleren kan nemt forbindes til eksterne enheder. I test fungerer det upåklageligt med eksempelvis Zwift eller Garmin Edge cykelcomputer. Eksterne enheder såsom en Watt-måler kan også parres til uret.

 

GPS-trackeren fungerer rigtig fint, og det er egentlig til trods for, at man kan finde mere detaljerede kortdetaljer hos enkelte andre konkurrenters modeller. Men under eksempelvis løb er det ret nemt at bevare overblik over vejvisningen, til trods for at man ligger i den høje ende af pulsskalaen.  

 

Uret dækker som sagt langt de fleste sportsgrene, men dem denne tester har fokuseret på har været løb, cykling, indendørs træning og svømning. Overordnet set leverer uret på højt niveau i alle sportsgrenene.

 

I flere af træningspassene har vi derfor også kontrolmålt med et andet multisportsur eller cykelcomputer. Og der er ingen større afvigelser at bemærke de ligger alle indenfor ca. 1% difference.

Afvigelser er en ting - udfald i løbet af aktiviteten er noget andet, og her har vi ingen udfald eller mangler identificeret. Selv under svømning hvor man kunne antage at vandet kunne gøre det sværere for uret at registrere træningsdata, har vi ingen uregelmæssigheder registreret.

 

Polar Flow App bruges til at overføre data fra uret til telefonen eller computeren. Det virker upåklageligt og netop her excellerer Polar særligt. For de dataanalyser, nedbrydning af træningsdata samt let overblik over træningsstatus og fremgang er virkeligt godt. Det er her uret viser sit sande jeg som et multitrænings-ur, der kan løse selv den mest kræsne brugers behov. Man kan faktisk foranlediges til at påstå, at Polar Flow appen kan erstatte eksempelvis Training Peaks, hvis man ikke vil bekoste denne månedlige investering.  

 

Det er uden tvivl et solidt og velfungerende ur - uanset om du er løber, svømmer, cykelrytter, elsker at vandre eller ynder at gå i træningscentret.

 

Batterilevetiden på en fuld opladning er opgivet til ↑1032 timer i urtilstand, ↑35 timer i trænings. I test lever uret op til disse angivelser, selv efter 4 mdr. brug, hvilket også må siges at være godkendt. Det er måske ikke ”best in class”, men det er bestemt tilfredsstillende, og de er vel de færreste der skal bruge uret i træningssammenhæng uafbrudt i 35 timer uden opladning. Ved test af GPS i en time ”koster” det ca. 5% på batteriniveauet.  

   

Polar Pacer Pro indeholder ikke helt de samme funktioner som Polar topmodel Polar Grit X Pro. Det drejer sig primært omkring tre testfunktioner og ”Recovery Pro”. Testfunktioner som primært tjener til formål at ”binde” de selvstændige sportsspecifikke testfunktioner sammen, til et samlet overblik. Der er stadig en del specifikke testfunktioner i uret, som godt kan dække over de manglende funktioner. Her bør man i høj grad også afveje hvilke funktionsbehov man har kontra urets pris.

 

 

Konklusion
Polar Pacer Pro er et imponerende godt multisports-ur, som i forhold til hvad man kan forvente i dette prisniveau, leverer meget tilfredsstillende på alle parametre, og derfor også sagtens kan være med, når man sammenligner med konkurrenterne på markedet. Designet er enkelt, flot og særligt det faktum, at man nærmest ikke fornemmer, at man har et ur på armen er imponerende.

Henset til den periode vi har testet uret og med det uret er blevet udsat for, har holdbarhed og kvalitet været overraskende godt. Responstiden på skærmen er virkelig hurtig og fejlfri, og det gør bestemt ikke noget, at uret ikke har touch-skærm.

Særligt data nedbrydning og overblik ved hjælp af Polar Flow er et rigtig stærkt element ved dette ur. Prisen er generelt i den lavere ende, når man taler et trænings-ur, men ikke sammenlignet med markedet, hvor de fleste sammenlignelige konkurrenter ligger på ca. samme niveau. Med det sagt virker Polar Pacer Pro med dets holdbarhed, batterilevetid, design (størrelse og vægt) og pris i markedet, et ur med en meget høj grad af ”value for money”.

 

Så hvis man vil have et multifunktions-ur på militært niveau, med høj ”value for money”, der dækker langt de fleste trænings- og trackingbehov, så er Polar Pacer Pro bestemt et meget kompetent valg.

Sådan har vi testet

Polar Pacer Pro er testet 24/7 i +4 mdr. Har ikke været af håndleddet i perioden og testet i alle de elementer, der har budt sig. Det har været anvendt i forbindelse med cykling, løb, crossfit, svømning, navigation (hiking) og indendørs cykling.  


Stillet til rådighed af: Polar


 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Frank van den Broek fortsatte DSMs helt ustoppelige succes med sejr på kongeetapen, og nu skal meget gå galt, hvis ikke også det hollandske hold skal vinde samlet. De kan endda fortsætte succesen lørdag, hvor der venter en af de to helt lette etaper, når der skal sluttes i sprinterbyen Izmir, hvor de rene sprintere kan se frem til deres første opgør siden 1. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_7_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Brandon McNulty rejste sig efter en skuffende start på løbet og tog en ganske suveræn sejr på den vigtige enkeltstart, der samtidig sendte Juan Ayuso i trøjen. Den store spanier har derfor nu kurs mod sin anden sejr i et WorldTour-etapeløb, men forinden skal han overleve den vigtigste bjergtest, når løbet lørdag fortsætter med sin kongeetape, der dog byder på en relativt blød målstigning og en del modvind i finalen. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_tour_de_romandie_2024/Juan Ayuso kan stadig mærke, at kroppen ikke er helt på toppen efter oplevelsen i Fleche Wallonne. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ayuso_er_stadig_maerket_af_kuldechok/I disse dage køres Tour de Romandie, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 3. etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/tour_de_romandie-analyse_da_det_arabiske_tempomirakel_fortsatte/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet