25.10.2022 @ 18:35

Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: Polar
Produkt: Pacer Pro
Farver: Carbon Gray, Snow white, Midnight Blue, Autumn Maroon, Aurora Green.
Specifikationer: Vandtæt: WR50, -10° til +50°, ↑ 7 dages batteritid, testet ift. militære standarder (MIL-STD-810G).
Vægt: Ca. 41 gram.

Pris: Kr. 2.299.-

 


Introduktion

Vi har på feltet.dk tidligere i år haft mulighed for at Polar Grit X Pro - en opdateret version af Polar’s topmodel indenfor multisportsure. Nu er turen kommet til Polar’s nyeste multisportsur Polar Pacer Pro, som vi på Feltet har foretaget en langtidstest af. Uret har derfor siddet mere end 4 måneder på testerens arm 24/7.

 

Det er mere end nogensinde populært med multisports-ure, som forener sports-tracking, fysiologisk data tracking og muligheden for smart funktioner, som understøttes af ens mobiltelefonen. Topmodellerne kan til tider koste, hvad der svarer til anskaffelsesprisen på en smartphone. Ikke alle er klar til at investere beløb af denne størrelse, hvorfor de mere ”prisvenlige” varianter er vundet meget frem hos det brede publikum. Prøv selv at lægge mærke til hvor mange mennesker, der har et ”smart-watch” siddende på håndleddet!

 

Grænserne mellem et ”smart-watch” og et multisportsur bliver løbende mere og mere flydende, da de fleste modeller efterhånden rummer funktioner der dækker begge dele af spektret.

 

Polar behøver måske ikke den mest dybdegående introduktion for cykelentusiaster. Det finske firma blev grundlagt i 1977, søgte deres første patent tre år senere og har siden været en af pionererne indenfor mobilt sportsteknologi. De var de første i verden til at introducere en trådløs pulsmåler og har siden været en af de førende producenter.

 

Udviklingen indenfor Smart Watches, GPS-ure og multisportsure har nok sat Polar lidt i baggrunden de sidste par år, da andre producenter har været i forgrunden på dette marked. Det betyder dog ikke, at Polar har ”sovet i timen” og med deres nye Polar Pacer Pro multisports-ur, har de nu uden tvivl et prisvenligt produkt, som kan blande sig i kampen med alle andre modeller på markedet.

 

Polar Pacer Pro er et mere prisvenligt bud på et meget alsidigt træningsur, som dækker vel sagtens alle de sportsgrene, man kan finde på at dyrke og opsamler så mange fysiske træningsdata, at de fleste sidder forpustet tilbage. Det kan ligeledes navigere dig fra A til B i alle terræner, og samtidig sørge for at du får øjeblik notifikation på uret, hvis der er nogen der har slået din Strava rekord.

 

Lavet til holdbarhed på militært niveau med safirglas og batteri med ekstra lang levetid. Funktioner til udebrug, som altid er slået til. Uret indeholder et hav af forskellige funktioner - for mange til at det giver mening at liste dem op her, men man kan nørde det yderligere på hjemmesiden.

 

Uret er uden touch-skærm og kan således kun betjenes med de knapper der sidder på siden af uret. Det bidrager til en lavere kostpris samt en hurtigere skærmreaktion og en hurtigere brugeroplevelse.

 

I forhold til kategorien med digitale ure er det vigtigt at skelne mellem rendyrkede Smart Watches og multisports-ure. Forskellen er at Smart Watches har flere funktioner rettet mod at skabe et fuldstændigt univers omkring det digitale, med udgangspunkt i en smartphone. Et sports-ur rummer til dels en række Smart Watch funktioner, men er med fokus på træning, tracking og analyse af fysiologiske data. Der er ingen tvivl om at grænserne imellem de to kategorier med tidens udvikling er blevet meget udviskede - hvilket Pacer Pro er et glimrende eksempel på - og til tider kan man derfor stille sig selv spørgsmålet om der overhovedet mere findes to kategorier.

 

Test

Med fare for at spolere spændingen, så er Polar Pacer Pro et fantastisk godt multisportsur, som imponerer på alle parametre.

 

Ved udpakning bliver man mødt af et velskåret design og straks bliver man imponeret og hvor let (41 gram) og fladt (11 mm.) uret er på armen. Samtidig er diameteren stor nok til, at man uden problemer kan aflæse de viste data. Derfor irriterer uret heller ikke, når man skal have det under en skjorte, jakke eller en anden tætsiddende tøjgenstand.

 

Det er særligt oplevelsen af uret på armen, som er imponerende, for man mærker knap man har uret på, og denne tester har ikke på noget tidspunkt haft den mindste irritation over uret på håndleddet. Det er bare et kæmpe plus at man til tider ”glemmer” at man har et ur på, og særligt i træningssituationen er det noget, der giver stor værdi.

 

Urets saphirglas dækker over en ”button-only” skærm, hvor man ved hjælp af de 5 knapper på siden nemt kan navigere intuitivt, let og hurtigt igennem de mange funktioner og muligheder, som uret rummer. Det er derfor yderst sjældent, at man har svært ved at finde de funktioner, man leder efter. Typisk har ure som dette en hurtigere responstid end ure med touch-skærm, hvilket også er tilfældet her.   

 

 

Ved andre ure i denne kategori har oplevelsen til tider været at holdbarheden og den tydelige brugsmærker på uret, til tider kan lade noget tilbage at ønske. Det er bare ikke tilfældet med Pacer Pro. Selv efter 4 måneders uafbrudt brug er der minimale brugspor at se på uret og holdbarheden er derfor meget tilfredsstillende. Remmen - som til tider kan være det ”svage punkt” på alle ure - fremstår også pænt og uden nævneværdige brugsmærker. Så også her imponerer uret.

 

Innovative menuer og aktivitetsvisninger

Uret kommer med en indbygget pulsmåler på bagsiden af urkassen, som problemfrit måler ens puls 24/7 og herved også registrerer søvn- og stress-niveau.

Pulsmåleren kan nemt forbindes til eksterne enheder. I test fungerer det upåklageligt med eksempelvis Zwift eller Garmin Edge cykelcomputer. Eksterne enheder såsom en Watt-måler kan også parres til uret.

 

GPS-trackeren fungerer rigtig fint, og det er egentlig til trods for, at man kan finde mere detaljerede kortdetaljer hos enkelte andre konkurrenters modeller. Men under eksempelvis løb er det ret nemt at bevare overblik over vejvisningen, til trods for at man ligger i den høje ende af pulsskalaen.  

 

Uret dækker som sagt langt de fleste sportsgrene, men dem denne tester har fokuseret på har været løb, cykling, indendørs træning og svømning. Overordnet set leverer uret på højt niveau i alle sportsgrenene.

 

I flere af træningspassene har vi derfor også kontrolmålt med et andet multisportsur eller cykelcomputer. Og der er ingen større afvigelser at bemærke de ligger alle indenfor ca. 1% difference.

Afvigelser er en ting - udfald i løbet af aktiviteten er noget andet, og her har vi ingen udfald eller mangler identificeret. Selv under svømning hvor man kunne antage at vandet kunne gøre det sværere for uret at registrere træningsdata, har vi ingen uregelmæssigheder registreret.

 

Polar Flow App bruges til at overføre data fra uret til telefonen eller computeren. Det virker upåklageligt og netop her excellerer Polar særligt. For de dataanalyser, nedbrydning af træningsdata samt let overblik over træningsstatus og fremgang er virkeligt godt. Det er her uret viser sit sande jeg som et multitrænings-ur, der kan løse selv den mest kræsne brugers behov. Man kan faktisk foranlediges til at påstå, at Polar Flow appen kan erstatte eksempelvis Training Peaks, hvis man ikke vil bekoste denne månedlige investering.  

 

Det er uden tvivl et solidt og velfungerende ur - uanset om du er løber, svømmer, cykelrytter, elsker at vandre eller ynder at gå i træningscentret.

 

Batterilevetiden på en fuld opladning er opgivet til ↑1032 timer i urtilstand, ↑35 timer i trænings. I test lever uret op til disse angivelser, selv efter 4 mdr. brug, hvilket også må siges at være godkendt. Det er måske ikke ”best in class”, men det er bestemt tilfredsstillende, og de er vel de færreste der skal bruge uret i træningssammenhæng uafbrudt i 35 timer uden opladning. Ved test af GPS i en time ”koster” det ca. 5% på batteriniveauet.  

   

Polar Pacer Pro indeholder ikke helt de samme funktioner som Polar topmodel Polar Grit X Pro. Det drejer sig primært omkring tre testfunktioner og ”Recovery Pro”. Testfunktioner som primært tjener til formål at ”binde” de selvstændige sportsspecifikke testfunktioner sammen, til et samlet overblik. Der er stadig en del specifikke testfunktioner i uret, som godt kan dække over de manglende funktioner. Her bør man i høj grad også afveje hvilke funktionsbehov man har kontra urets pris.

 

 

Konklusion
Polar Pacer Pro er et imponerende godt multisports-ur, som i forhold til hvad man kan forvente i dette prisniveau, leverer meget tilfredsstillende på alle parametre, og derfor også sagtens kan være med, når man sammenligner med konkurrenterne på markedet. Designet er enkelt, flot og særligt det faktum, at man nærmest ikke fornemmer, at man har et ur på armen er imponerende.

Henset til den periode vi har testet uret og med det uret er blevet udsat for, har holdbarhed og kvalitet været overraskende godt. Responstiden på skærmen er virkelig hurtig og fejlfri, og det gør bestemt ikke noget, at uret ikke har touch-skærm.

Særligt data nedbrydning og overblik ved hjælp af Polar Flow er et rigtig stærkt element ved dette ur. Prisen er generelt i den lavere ende, når man taler et trænings-ur, men ikke sammenlignet med markedet, hvor de fleste sammenlignelige konkurrenter ligger på ca. samme niveau. Med det sagt virker Polar Pacer Pro med dets holdbarhed, batterilevetid, design (størrelse og vægt) og pris i markedet, et ur med en meget høj grad af ”value for money”.

 

Så hvis man vil have et multifunktions-ur på militært niveau, med høj ”value for money”, der dækker langt de fleste trænings- og trackingbehov, så er Polar Pacer Pro bestemt et meget kompetent valg.

Sådan har vi testet

Polar Pacer Pro er testet 24/7 i +4 mdr. Har ikke været af håndleddet i perioden og testet i alle de elementer, der har budt sig. Det har været anvendt i forbindelse med cykling, løb, crossfit, svømning, navigation (hiking) og indendørs cykling.  


Stillet til rådighed af: Polar


 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Produktfokus: Magnus Cort kører kun på SystemSix
Vi har set nærmere på Magnus Corts vindermaskine - Cannondales SystemSix.
Test: Stages SB20 indoor bike
Vintersæsonen er i gang og rigtig mange ryttere rykker lige nu deres træning - eller i hvert fald noget af den - indenfor. Vi er også rykket delvist indenfor og har i den forbindelse kørt lidt på den stationære, indendørscykel fra Stages kaldet SB20. Har du endnu ikke læst vores optakt til testen og cyklens baggrund, så kan du læse den her.
Test: Northwave Rebel 3
Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem. Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.  
Test: Bontrager Circuit Road Shoe
Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.  
Test: Giordana G-Shield cykeltøj
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 
Ny bog: Uden for kategori - Dagbog fra Tour de France 2022
Cykelsportsekspert Brian Nygaard fulgte Tour de France gennem en brandvarm sommer og i sin meget personlige dagbog endte han med at skrive sig helt ind på løbets sjæl og på de skæbner, der inkarnerer de vigtigste øjeblikke, fulde af lidelse og forløsning. Det blev en sommer, vi aldrig glemmer.
Ny bog fra Bastian Emil - Forudbestil nu og få rabat!
Før tv og radio transmitterede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem reportager i de europæiske dagblade. Denne tradition vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i 32 reportager fra et mindeværdigt år på landevejene.
Nye bøger i webshoppen - få rabat
Der udkommer mange bøger i øjeblikket. Vi har netop fyldt webshoppen med bøger og giver dig her et overblik over de nyeste.  
Produktnyt: Mavic sender nyt MTB-hjul på markedet
Mavic har lanceret et nyt MTB-hjul, Crossmax SL Ultimate, som blandt andet Sebastian Fini kører med.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Optakt: Test af Stages SB20 indoor bike
Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.
Produktnyt: Flowgun One - Nyeste massageteknologi fra Flowlife
Flowlifes næste innovation til massage og restitution er Flowgun One - avanceret teknologi med et gummi belagt aluminiumshus for perfekt massage og kontrol. Dette giver en dybdegående behandling og en helt ny massagefornemmelse.
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Nu udkommer Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer i næste uge og Feltet.dk har udsender fra starten af næste uge.
Bankede hele manager-feltet: Hvem er den anonyme Vuelta-vinder?
Den beskedne nu-ikke-længere-helt-så-anonyme etter fortæller: "Der skal lidt rygvind til."

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x