20.11.2023 @ 16:05

Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: POC
Produkt: Ventral Air Mips
Farver: Aventurine Yellow (fås i 9 farver)
Størrelse: Medium (54-59 cm)
Vægt: 264 gram (vejet)

Pris: Euro 260,-


Introduktion

POC behøver næppe noget længere introduktion.
Det svenske brand har på cykelmarkedet især gjort sig bemærket med iøjnefaldende hjelme og briller.

En synlighed som ikke er blevet mindre med samarbejdet med World Tour-holdet EF Education-EasyPost, som er kendt for sin frembrusende og vovede stil.

Holdet har således kørt rundt i en lyserød version af POC’s Ventral Air Mips-model, som er blevet så populær, at POC måtte lave en version til salg efter stor efterspørgsel.

 

Vi har testet den selvsamme hjelm - blot i en anden farve.

POC karakteristiske design er letgenkendeligt og de mange luftkanaler sørger for god ventilation.
 

Test

Performance-hjelm

Helt grundlæggende er Ventral Air Mips lavet til at opfylde de behov, som en professionel rytter stiller til en hjelm. Med andre ord skal den performe på en række parametre og ikke kun udmærke sig ét sted.

 

Således er Ventral Air lavet til at kunne bruges på selv de varmeste dage med et optimeret system af luftkanaler og den er også lavet til at kunne være med på de hurtigste dage via en aero-optimeret form.

 

Slutteligt skal den naturligvis give den fornødne sikkerhed og beskyttelse mod både slag fra styrt såvel som roterende kræfter, som Mips-systemet er designet til at tage sig af.

Karakteristisk POC-design

Ventral Air Mips er en ægte POC-hjelm og læner sig kraftigt op ad det design, som har gjort POC’s hjelme til nogle af de mest karakteristiske på markedet.

 

Der er masser af ventilationshuller - mere om det nedenfor - og så er bagenden kort og flad for at skabe en minimalistisk og kompakt hjelm.

 

Design er subjektivt, men i mine øjne er Ventral Air-modellen på en og samme tid karakteristisk og underspillet. POC holder sig til rene designlinjer og designet er nedtonet uden forstyrrende elementer.

 

Overfladen er mat, hvilket øger det lidt nedtonede udtryk.

 

Kold og kølig
Det er ikke tilfældigt, at hjelmen her har ’Air’ i sit modelnavn. Den er ifølge POC nemlig designet to at levere kølighed til overophedede hoveder som aldrig før.

 

Ventilationshullerne er nøje og strategisk placeret, så rytteren får den rette luftstrøm hen over hovedet til at skabe den kølende effekt på varme dage.

Faktisk har POC arbejdet med ventilationskanalernes placering, så hjelmens ydeevne slår til i høj såvel som lav fart.

 

Der er ikke mindre end 14 huller placeret hen over hjelmen, hvor luften kan finde vej ind og hen over hovedet, mens der er seks huller bagpå hjelmen, som leder luften ud igen. 

Luften ledes ud gennem kanalerne bag på hjelmen. Bespændingen er let at betjene med én hånd og har høj kvalitet.

Aerodynamisk fokus
POC har benyttet CFD-testning i designfasen, for at opnå så stor aerodynamik som muligt.
CFD er en databaseret metode til at forudsige og teste luftens interaktion og passage af et objekt - her en hjelm - og derved optimere formen indtil man opnår det bedste eller ønskede resultat.

 

Så selvom at Ventral Air er lavet med ventilation for øje, så er den i høj grad også aero-optimeret. Præcis som man forventer det af et topprodukt, som benyttes på øverste hylde i det professionelle felt.

 

En af de features, som sikrer et godt airflow omkring hjelmen er det karakteristiske knæk, som man ser fra toppen af baghovedet og ned mod nakken. Denne kant falder med 22 grader, som har vist sig at være optimal for at minimere turbulensen fra den luft, som passerer omkring hjelmen. Mindre turbulens får luften til at slippe nemmere og derved reducere dragget.

Vinklen fra baghovedet og ned mod nakken gør, at luften slipper let og designet optimerer aerodynamikken.
 

Top, top kvalitet
Ventral Air Mips er dyr, det er der ingen tvivl om. Men man får også en hjelm, hvor der helt tydeligt er lagt kræfter i at få alle detaljer til at spille.

 

Hjelmens konstruktion og kvalitet er helt i top og både hjelmens kerne i hårdt skum og den ydre skal er fuldstændig perfekt udført og sammensat.

 

Indvendig i hjelmen er MIPS-systemet totalt integreret, mens bespændingssystemet er holdt i gult, så det smelter fuldstændig sammen med resten af hjelmen.


Alt ved Ventral Air Mips skriger kvalitet og veludført håndværk.

 

God pasform
Hjelmen har en god pasform og bespændingsystemet holder samme kvalitet som resten af pakken.

 

Systemet kører rundt langs hjelmens kant hele vejen rundt om hovedet, således at trykket fordeles helt rigtigt, når man spænder hjelmen til. Jeg mindes ikke, at jeg har prøvet et system, som er mere ’smooth’ end her - det er helt i toppen og sikrer en optimal pasform.

 

Hjelmens inderside har naturligvis også en række puder, som skal beskytte hovedet mod den hårde skal. Disse er en anelse til den tynde side, men omvendt trækker det ikke for alvor ned, da pasformen er så god, at det ikke er et problem i praksis.

Bespændingssystemet er blandt de allerbedste på markedet og komforten i hjelmen er i top.
 

Konklusion
POC Ventral Air Mips er en ægte tophjelm og jeg kan godt forstå, hvorfor den har sin vante plads i det professionelle felt.

 

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten, som er uovertruffen og med en nærmest perfekt finish.

 

Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.Stillet til rådighed af: POC
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.
Dansk talent bliver europamester
Den danske succes ved EM i mountainbike fortsætter.
Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet