20.11.2023 @ 16:05

Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta

Producent: POC
Produkt: Ventral Air Mips
Farver: Aventurine Yellow (fås i 9 farver)
Størrelse: Medium (54-59 cm)
Vægt: 264 gram (vejet)

Pris: Euro 260,-


Introduktion

POC behøver næppe noget længere introduktion.
Det svenske brand har på cykelmarkedet især gjort sig bemærket med iøjnefaldende hjelme og briller.

En synlighed som ikke er blevet mindre med samarbejdet med World Tour-holdet EF Education-EasyPost, som er kendt for sin frembrusende og vovede stil.

Holdet har således kørt rundt i en lyserød version af POC’s Ventral Air Mips-model, som er blevet så populær, at POC måtte lave en version til salg efter stor efterspørgsel.

 

Vi har testet den selvsamme hjelm - blot i en anden farve.

POC karakteristiske design er letgenkendeligt og de mange luftkanaler sørger for god ventilation.
 

Test

Performance-hjelm

Helt grundlæggende er Ventral Air Mips lavet til at opfylde de behov, som en professionel rytter stiller til en hjelm. Med andre ord skal den performe på en række parametre og ikke kun udmærke sig ét sted.

 

Således er Ventral Air lavet til at kunne bruges på selv de varmeste dage med et optimeret system af luftkanaler og den er også lavet til at kunne være med på de hurtigste dage via en aero-optimeret form.

 

Slutteligt skal den naturligvis give den fornødne sikkerhed og beskyttelse mod både slag fra styrt såvel som roterende kræfter, som Mips-systemet er designet til at tage sig af.

Karakteristisk POC-design

Ventral Air Mips er en ægte POC-hjelm og læner sig kraftigt op ad det design, som har gjort POC’s hjelme til nogle af de mest karakteristiske på markedet.

 

Der er masser af ventilationshuller - mere om det nedenfor - og så er bagenden kort og flad for at skabe en minimalistisk og kompakt hjelm.

 

Design er subjektivt, men i mine øjne er Ventral Air-modellen på en og samme tid karakteristisk og underspillet. POC holder sig til rene designlinjer og designet er nedtonet uden forstyrrende elementer.

 

Overfladen er mat, hvilket øger det lidt nedtonede udtryk.

 

Kold og kølig
Det er ikke tilfældigt, at hjelmen her har ’Air’ i sit modelnavn. Den er ifølge POC nemlig designet to at levere kølighed til overophedede hoveder som aldrig før.

 

Ventilationshullerne er nøje og strategisk placeret, så rytteren får den rette luftstrøm hen over hovedet til at skabe den kølende effekt på varme dage.

Faktisk har POC arbejdet med ventilationskanalernes placering, så hjelmens ydeevne slår til i høj såvel som lav fart.

 

Der er ikke mindre end 14 huller placeret hen over hjelmen, hvor luften kan finde vej ind og hen over hovedet, mens der er seks huller bagpå hjelmen, som leder luften ud igen. 

Luften ledes ud gennem kanalerne bag på hjelmen. Bespændingen er let at betjene med én hånd og har høj kvalitet.

Aerodynamisk fokus
POC har benyttet CFD-testning i designfasen, for at opnå så stor aerodynamik som muligt.
CFD er en databaseret metode til at forudsige og teste luftens interaktion og passage af et objekt - her en hjelm - og derved optimere formen indtil man opnår det bedste eller ønskede resultat.

 

Så selvom at Ventral Air er lavet med ventilation for øje, så er den i høj grad også aero-optimeret. Præcis som man forventer det af et topprodukt, som benyttes på øverste hylde i det professionelle felt.

 

En af de features, som sikrer et godt airflow omkring hjelmen er det karakteristiske knæk, som man ser fra toppen af baghovedet og ned mod nakken. Denne kant falder med 22 grader, som har vist sig at være optimal for at minimere turbulensen fra den luft, som passerer omkring hjelmen. Mindre turbulens får luften til at slippe nemmere og derved reducere dragget.

Vinklen fra baghovedet og ned mod nakken gør, at luften slipper let og designet optimerer aerodynamikken.
 

Top, top kvalitet
Ventral Air Mips er dyr, det er der ingen tvivl om. Men man får også en hjelm, hvor der helt tydeligt er lagt kræfter i at få alle detaljer til at spille.

 

Hjelmens konstruktion og kvalitet er helt i top og både hjelmens kerne i hårdt skum og den ydre skal er fuldstændig perfekt udført og sammensat.

 

Indvendig i hjelmen er MIPS-systemet totalt integreret, mens bespændingssystemet er holdt i gult, så det smelter fuldstændig sammen med resten af hjelmen.


Alt ved Ventral Air Mips skriger kvalitet og veludført håndværk.

 

God pasform
Hjelmen har en god pasform og bespændingsystemet holder samme kvalitet som resten af pakken.

 

Systemet kører rundt langs hjelmens kant hele vejen rundt om hovedet, således at trykket fordeles helt rigtigt, når man spænder hjelmen til. Jeg mindes ikke, at jeg har prøvet et system, som er mere ’smooth’ end her - det er helt i toppen og sikrer en optimal pasform.

 

Hjelmens inderside har naturligvis også en række puder, som skal beskytte hovedet mod den hårde skal. Disse er en anelse til den tynde side, men omvendt trækker det ikke for alvor ned, da pasformen er så god, at det ikke er et problem i praksis.

Bespændingssystemet er blandt de allerbedste på markedet og komforten i hjelmen er i top.
 

Konklusion
POC Ventral Air Mips er en ægte tophjelm og jeg kan godt forstå, hvorfor den har sin vante plads i det professionelle felt.

 

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten, som er uovertruffen og med en nærmest perfekt finish.

 

Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.Stillet til rådighed af: POC
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x