19.04.2022 @ 11:00

Bak Optics imponerer med service og know-how og som et sandt eldorado for Oakley-fans. Oakleys Custom-program og Radar EV-modellen er inspirerende og fantastiske i brug.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(10/10)

Fakta
Producent: Oakley
Produkt: Radar EV Pitch (inkl. styrke)
Farver: Celeste / Grey (lavet med Oakley Custom)

Priser:
Custom stel: Kr. 1740,-

Klart glas med styrke: Kr. 3500,-
Gråt eller sort glas med styrke: Kr. 4000,-
Gråt eller Sort Polarized glas med styrke: Kr. 4500,-

 

(Bak Optics tilbyder Feltet.dk's læsere 20% rabat på Oakley både online og i butikken - benyt rabatkoden: feltetsommer)


Introduktion

Bak Optics har efterhånden opnået status som Danmarks førende brille-pusher, når landets cykelryttere skal have opdateret brillegarderoben. Butikken er et sandt Oakley-eldorado - faktisk er optikeren i Hellerup en af de største Oakley-forhandlere i Nordeuropa, hvilket er ret imponerende for en brillebutik i helt almindelig størrelse.


Men det er i høj grad et vidnesbyrd om butikkens ejer Jesper Baks engagement i cykelsporten, hvor han støtter en lang række etablerede ryttere, talenter, løb, events og også er sponsor for kontinentalholdet Coloquick. 

Men grunden ligger ikke alene her. Butikken er nemlig også speciel idet, at Jesper og hans team som nogle af de eneste kan kombinere optikken med Oakleys fede Custom-program, hvor man selv kan designe sine briller.

Det betyder, at man kan gå i Bak Optics og designe et par Oakley-briller, som ingen andre har og samtidig få linserne med styrke, hvis man har behov for det.

 

I sidste sæson besøgte vi butikken og indehaver og cykelrytter, Jesper Bak, for at afprøve de muligheder, som ligger i at kunne designe sine egne briller med styrke.

 

Test

Oakley Custom

Oakley Custom er er online værktøj, hvor man kan sammensætte sit eget design på en lang række af Oakleys modeller. Men hos Bak Optics har de taget det skridtet videre og i stedet for kun at tilbyde at se brillerne online, så har de allerede sammensat en lang række modeller i alle tænkelige farver og kombinationer. Faktisk er der altid over 300 Oakley-modeller tilgængelige i butikken.

 

Det gør underværker for processen, når man skal designe sine egne, for der er stor forskel på at se noget online og rent faktisk have det i hænderne. Jeg synes, at det var fedt at kunne tjekke de lidt mere eksotiske farver ud i virkeligheden, for det kan godt være en anelse tricky kun at se tingene på en skærm.

 

Udover de mere klassiske valg, så har Bak Optics givet den fuld gas med de vilde farver, så man kan vurdere om man har lyst til gå efter et vovet design eller lade sig overbevise om en mere klassisk variant.

Det er superfedt at prøve briller på i de forskellige farvesammensætninger og få en fornemmelse for, hvordan de ser ud og fornemmes på. Det giver rigtig god mening - man ville jo heller ikke købe et par hverdagsbriller uden at prøve dem på først.

 

Efter at være duperet af Oakley-overfloden - som fylder mere end tre glasskabe - satte jeg mig til rette ved butikken iPad, som er dedikeret til formålet. Her kan man i ro og fred sidde og sammensætte sin brille, som man ønsker. Enten på egen hånd eller med hjælp og råd fra butikkens personale, som i sagens natur har opbygget en væsentlig erfaring med at rådgive, når rytterne kommer ind for at få nye Oakleys.

 

Mit eget valg faldt på et par Oakley Radar EV med Pitch-linse. Mere om valget af netop den model nedenfor.

 

Farvemæssigt var jeg fristet af at gå lidt amok og vælge nogle vilde farver - og få et par briller, som jeg kunne være relativ sikker på, at jeg var den eneste der har her i landet. Men jeg elsker et lidt mere underspillet look på cyklen, så jeg gik i en anden retning.

 

Derfor valgte jeg at brillerne ramme skulle være i den klassiske Oakley celeste-grøn.
Det giver et par briller, som er klassiske, men uden at være kedelige. Og så trækker de referencer til nogle af de klassiske Oakley-modeller, som for længst er blevet ikoniske. Lidt cykelhistorie, som jeg synes er ret fedt at have med.

Brillestængerne blev holdt i en lys grå, som jeg synes komplimenterer flot og som giver brillerne lidt kant, men stadig indenfor de strengt klassiske rammer.

 

Radar EV-modellen fås med to forskellige linsestørrelser - Path og Pitch.
Path er den mindste af de to - den som mange forbinder med Radar EV-modellen. Pitch er derimod lidt større og minder lidt mere om de store brilletyper, som er på mode i disse sæsoner.

 

Valget faldt på Pitch-linsen, som er med til at give brillen et lidt mere moderne og nutidigt look.

 

Alt i alt et par klassiske briller som man ikke ser på alle landeveje og med et moderne touch i form af de lidt større glas. Ret perfekt, hvis du spørger mig.

 

 
En klassisk brille, som man allligevel ikke ser på hvert gadehjørne. Med Oakley Custom kan man designe sin brille, som man vil.

 

Oakley med styrke

Inden jeg tog ind til Bak Optics, havde jeg sigtet rettet mod Sutro-modellen. Den er markant og moderigtig og så havde jeg set en del fede Custom-løsninger som inspiration.
Der var bare lige den udfordring, at denne model ikke kan laves med styrke.

 

Jesper Bak havde været så venlig at tilbyde mig at få styrke i brillerne også, da det efterhånden kniber med at se langt og det ville jeg naturligvis ikke sige nej til. Et par briller i ’eget’ design og med tilpasset styrke - det bliver ikke meget bedre. Lir og funktionalitet når det er bedst.

 

Bak Optics tilbyder naturligvis professionelle synsprøver og efter et kvarters tid, så kunne Jesper Bak bestille linserne til mine briller med den helt rigtige styrke.

 

Fra bestilling gik der cirka to uger til linserne landede i butikken - hvilket ikke er meget længere end man ofte må vente på dele, der skal bestilles hjem, så det synes jeg er godkendt for et par linser lavet specifikt til mig.

 

Selve linsen er i den farve, som hedder Black Iridium. Det er en neutral, grå linse, som er god i solen, men som også gør sig godt i de fleste andre lysforhold. Altså en linse, som er god allround, da vi jo desværre ikke altid kører rundt i høj solskin på vores breddegrader.

 

Ikke overraskende er linsekvaliteten vanvittig god. Det er ikke for ingenting, at Oakley er verdens førende brand for sportsbriller. Linsen er i lækker kvalitet, nem at holde ren og Black Iridium fungerer godt til stort set alle forhold i dagslys. Man kan godt få en linse, der er bedre optimeret til overskyet vejr, men jeg synes, at det er et godt kompromis. Man får en linse, som er vanvittigt god i solen - hvor man trods alt har mest brug for linsens egenskaber - og som er mere end udmærket i varieret vejr.

 
Styrken er integreret i linserne i to felter, som er tykkere end resten. Man kan selvfølgelig godt se det, men når man har brillerne på, så er der stort set ingen, der lægger mærke til det. Det gør, at brillerne stadig bibeholder de modeelement, som Oakley-brandet har.

 

Styrken er indbygget subtilt i linserne.

 

Radar - proffernes foretrukne model

Selvom mine tanker indledningsvis kredsede om en anden model, så er jeg blevet rigtig glad for, at jeg gik med Radar EV-stellet.

Brillen har et - for cykelsporten - tidløst design. Kigger man på felterne ude på landevejen, så er netop denne model væddeløbernes foretrukne - lige fra de nationale ryttere til rytterne på den største scene. Det er nærmest prototypen på en væddeløberbrille!

Det er der flere gode grunde til.

EV i modelnavnet står for ’Extended View’ da linsen er en anelse højere end de tidligere Radar-modeller.

I forhold til pasform, så sidder Radar EV først og fremmest tæt og sikkert omkring hovedet. Jeg synes, at brillestængerne er nogle af de bedste, der findes. De er kraftige og har tilpas med bøjelighed til at de sætter sig tæt over ørerne, så man kan bevæge sig frit, uden at brillerne flytter sig en millimeter.

 

Brillestængerne har masser af greb og sikrer et sikkert og godt fit.

 

Stængerne går forholdsvist langt bag øret, så de vil i nogle tilfælde komme i kontakt med hjelmens bespændingssystem. Det kan ofte give problemer, men jeg har ikke haft et problem med lige nøjagtig denne model. Stængerne har så meget greb, at de ikke nødvendigvis behøver at sidde lige over ørerne og man kan nemt ’justere’ på fittet’, så det passer sammen med hjelmen. For eksempel har jeg ladet brillestængerne sidde ovenpå det lille stykke af hjelmens indre bespænding, som går ned under hjelmens bagside helt uden problemer. Brillerne bliver på plads alligevel.

 

Stængerne gør desuden, at det er let at sætte brillerne op i hjelmen, hvis man har perioder, hvor de ikke skal være på. Det skal man ikke undervurdere, selvom det synes banalt, for det er ikke noget mere irriterende ude på cyklen end et par briller, som man ikke kan komme af med, hvis man ikke har brug for dem.


Linserne sidder fast i den øverste del af stellet, så der er ingen ydre kanter på siden og under linsen. Det betyder helt frit udsyn og ingen kanter, som potentielt kan genere eller hindre udsynet i visse vinkler. Det er vigtigt, hvis man kører væddeløb og konstant skal orientere sig i alle retninger. Og de hjælper naturligvis også, når man som motionsrytter skal orientere sig i trafikken.

 

Øverst på linsen er der fire luftindtag, som skal sikre ventilation og derved forhindre brillerne i at dugge. Jeg har på intet tidspunkt haft antydningen af dug i briller og jeg har kørt med dem i lang tid efterhånden, så det fungerer.

 

Oakleys linser er blandt de allerbedste på markedet.


Konklusion
Min konklusion er todelt om end at resultatet er det samme.

 

Først og fremmest er der Bak Optics. Butikken er et sandt eldorado for cykelryttere og det er intet mindre end imponerende, hvor mange modeller, farver og sammensætninger man kan se i butikken. I en tid, hvor retail-branchen skal gøre lidt ekstra for at gøre kundeoplevelsen bedre i kampen mod online-butikkerne rammer Bak Optics hovedet på sømmet her i min optik.

 

Dernæst er der butikkens - og i særdeleshed Jesper Baks - Oakley-erfaring. Han ved hvad der dur, hvad de forskellige modeller kan og så har han feedback fra hundredvis af ryttere. Det er ret fedt, når man sætter sig til iPaden med Oakley-custom modulet for at lave sine briller. Og så kan han tilmed smide en synsprøve ind, og levere med styrke.

 

Radar EV-brillerne er en af de seriøse rytteres favoritter med god grund. Brillen er let, sidder fantastisk og linsekvaliteten er uovertruffen. Hvis man vil have et par cykelbriller som bare fungerer og som på alle parametre er fintunet til cykling (og anden sport for den sags skyld), så er Radar EV et perfekt valg. Tager man dem med Pitch-linsen, så får man også et moderne præg med de lidt større linser.

 

Alt i alt har det været en helstøbt og virkelig god oplevelse at gå igennem processen med at lave et par Custom-Oakleys med styrke hos Bak Optics. Der er fuld plade på service og know-how!

 



Sådan har vi testet: Vi har testet på danske landeveje siden sensommeren i stort set alt slags vejr.

Stillet til rådighed af: Bak Optics

 

Få dine egne Oakley fra Bak Optics med 20% rabat
Bak Optics tilbyder Feltet.dk's læsere 20% rabat på Oakley, når man benytter koden: feltetsommer
Koden kan benyttes både på www.bakoptics.dk og i butikken.
Hvis man ønsker at lave et par cusom-Oakleys eller få styrke i sine briller, så kan man besøge butikken eller ringe på: 3294 9299
 
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (10/10)

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

De fleste spanske etapeløb er enten blevet aflyst eller forkortet, men enkelte af de regionale tours er overlevet. En af dem er Vuelta Asturias, der afvikles i en af de meste bjergrige egne af Spanien og har en lang og glorværdig historie, men desværre har den økonomiske krise også ramt det løb hårdt. Nu om dage er det bare et tre dage langt løb, der domineres af spanske hold og stort set ikke har deltagelse af de store internationale mandskaber, men det åbner til gengæld døren for, at nogle talenter og hjælpere kan få chancen i kamp med Movistar, UAE og Polti, der bruger løbet som den sidste forberedelse frem mod Giroen for flere af deres ryttere. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_vuelta_asturias_2024/Tobias Lund fortsatte sin pludselige sejrsstime ved at tage sin anden triumf på to dage, men der bliver intet hattrick til den formstærke dansker. Fredag skal klassementet nemlig efter alt at dømme afgøres på løbet kongeetape, hvor der ganske vist ikke skal sluttes på Tyrkiets sværeste stigning, men hvor der burde være rigeligt med terræn til, at klatrerne endelig kan boltre sig efter fem dages venten. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_6_etape_af_presidential_tour_of_trkiye_2024/Thibau Nys fortsatte sin opstigen mod stjernerne ved at tage en uventet sejr i uvant terræn på en første bjergetape, som modvinden gjorde endnu mindre selektiv end ventet. Dermed er alt reelt status quo, men det vil det ikke være fredag aften, når rytterne har udkæmpet løbets traditionelt vigtigste slag, nemlig den også i år ganske kuperede enkeltstart - en nøgleetape, der i lyset af dagens udvikling blot er blevet endnu vigtigere. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_3_etape_af_tour_de_romandie_2024/Hverken Kasper Asgreen eller Casper Pedersen har kontrakt i 2025 endnu, men døren er fortsat åben hos deres nuværende arbejdsgiver. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lefevere_kommenterer_asgreen_og_casper_ps_kontraktsituation/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet