07.11.2022 @ 17:30

Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem.
Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Trods det engelskklingende navn har Northwave til huse i Pederobba nord for Venedig. Før produktionen af cykelsko tog fart i 1993, producerede man snowboardstøvler, hvilket man stadig gør, og i dag dækker Northwaves cykelkollektion både tøj og et bredt sortiment af sko. Stjerner som Magnus Cort og Filippo Ganna kører i Northwave, og generelt har skoene fra det norditalienske firma et godt ry. Feltet.dk har testet Northwaves kombinerede gravel- og mountainbikesko Rebel 3.

 

Fakta

 

Producent: Northwave
Produkt: Rebel 3
Farver: Antracitgrå/sort (fås også i armygrøn/sort)

Materialer: Sål i carbon-komposit, overdel i TPU-trådnet og to X-Dial-wirespænder

Vægt: 375 gram (i størrelse 45 og uden klampe)
Pris: Kr. 1499,- kroner

 

Test

 

Effektivt og nemt at betjene under kørslen

Teknologi fra ét område kan ofte overføres til et andet, og med Northwaves erfaringer fra snowboardverdenen har man en masse viden om spændesystemer. Og netop dén viden har Northwave anvendt i forbindelse med udvikling af cykelsko.

 

På Rebel 3 sidder der - som på andre wirespændesystemer - en knap, der drejes rundt, til skoen sidder stramt. Men når man skal løsne igen, har Northwave skabt en alternativ løsning, for det sker ved at trykke på en lille fjeder, der sidder oven på drejeknappen. Ved at trykke let på fjederen, lettes trykket en anelse, og det er nemt at finjustere, og vil man løsne helt op, trækkes fjederen modsat. Når man har prøvet det et par gange, sidder bevægelsen i fingrene, systemet er nemt at betjene, og man behøver ikke fjerne blikket fra vejen og terrænet.

 

Sidder godt på foden

Ikke bare spændesystemet er godt, det samme gælder for pasformen, som Northwave har optimeret på. Rebel 3 føles behagelig at stikke i, nærmest som når man tager en sok på. Det skyldes den specielle unibody-konstruktion, hvor overdelen er lavet i ét med et minimum af samlinger og syninger. Inde i skoen er der god plads, og som nævnt kan man via wirespænderne justere stramheden meget præcist. Foden hviler på en indlægssål med tilpas svangstøtte.

 

Men eftersom Rebel 3 er en gravel- og mountainbikesko, er det også nødvendigt med en vis robusthed, så rykker man fra overdelens inder- til dens yderside kan man se, at der både i hælen og ved forfoden er lavet forstærkninger. På skoens forreste del (lige foran tæerne) er den udstyret med en vandtæt gummiforstærkning, ligesom skoen bagtil har en tilsvarende forstærkning omkring hælen. Dog kun på den ene side (ydersiden af hælen). En række lufthuller foran og hen langs siderne sørger for god udluftning.

 

Rebel 3 benytter sig af et klassisk, men yderst effektivt X-DIAL-spændesystem.

 

Relativ stiv sål

Sålen er lavet i et kompositmateriale - altså et blandingsmateriale, som benævnes carbon XC 12 - og det består primært af karbon og nylon. Som bekendt er fuld karbon meget stift, men ved at anvende et kompositmateriale har man opnået en lidt større fleksibilitet i sålen. På en skala fra 1 til 14 over stivhed ligger Rebel 3-sålen på 12, så generelt ligger sålen i den stive ende, og for at få ekstra kraftoverførsel har man forstærket området omkring klampen med 100 % karbon. Men anvendelsen af komposit betyder, at sålen har en vis fleksibilitet, så foden ikke trættes for hurtigt.

 

Enkelt design

Rebel 3 har et enkelt design, hvor de visuelle virkemidler er tonet ned, og skoen fremtræder - ifølge denne tester - pæn og stilfuld. Den fås i kombinationerne sort/antracitgrå og sort/armygrøn - alle sammen praktiske farver, når skoene skal anvendes i al slags terræn og efterfølgende rengøres. Og når der eventuelt skal køres på landevej efter mørkets frembrud, har skoen reflekser bag hælen samt i NW-logoet.

 

  1. Reflekser bag på skoen sikrer - eventuelt sammen med reflekser på bukserne - at man bliver set i mørke.

 

Ude på landevejen

 

Jeg testede Rebel 3 på både grus, i skov og på landevej, og under alle disse forhold performede skoen, som den skulle. På de stejle bakker, der krævede nogle watt under opstigningen, oplevede jeg to ting - nemlig en god kraftoverførsel på den fod, der trådte ned, men også en fin stabilitet og fasthed i skoens overdel ved den fod, der trak op.

 

Flere af mine ture havde en pæn længde - mere end et par timer - men foden blev ikke træt trods den relativt stive sål. Enkelte steder hoppede jeg af for at trække cyklen, og et par gange holdt jeg kaffepause og brugte skoen mere som gåsko end som cykelsko. Også her fungerede den fint.

 

Normalt får jeg spændt mine cykelsko, som de skal, inden jeg sætter mig i sadlen, og det er sjældent, jeg justerer under kørslen. På mine testture var det derfor mest ”for sjov”, jeg legede med spændesystemet, men da jeg efter et par forsøg havde automatiseret bevægelsen, sad den i fingrene, og jeg kunne betjene spændet uden at kigge ned.

 

Ventilationen virkede fint, men det skal dog fremhæves, at skoene blev testet midt på efteråret, hvor termometeret flere gange krøb ned under de tocifrede varmegrader. Men antallet af udluftningshuller - hver sko har mere end 200 af dem - indikerer, at ventilationen også er effektiv om sommeren.

 

  1. På hver sko er der mere end 200 udluftningshuller.

 

Konklusion

Kun en enkelt af Northwaves gravel- og mountainbikemodeller ligger niveaumæssigt over Rebel 3 - nemlig Extreme XC 2-model, der har fuld karbonsål og en endnu lavere vægt - men Rebel 3 vil dække behovet for langt de fleste mountainbike- eller gravelentusiaster. Skoen har alsidighed nok til kørsel på grus, i skov og på landevejsstykker.

 

Vi er i afdelingen for petitesser, men forreste del af skoens sål er forberedt til, at der kan skrues pigge eller knopper i. Naturligvis kan man selv bestille disse på nettet eller købe dem hos cykelhandleren for små penge, men på en sko af Rebel 3’s kaliber havde det været en lille ting at lægge to sæt i kassen.

 

Men dette ændrer ikke på, at Rebel 3 er en kvalitetssko, og i forhold til sin performance på væsentlige parametre som kraftoverførsel, komfort og ventilation, scorer Rebel 3 højt. At skoen oven i købet fås til en meget konkurrencedygtig pris trækker kun den samlede konklusion op.

 

Stillet til rådighed af: Peakbike

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Sådan endte EM i cross
I dag køres EM i cyklecross i franske Pontchâteau. Hele seks discipliner afvikles søndag.
Test: Principia Gravel Carbon
En komfortabel og alsidig cykel til eventyr og race: Principia Gravel Carbon er en gravel-cykel, der kan klare både asfalt og grusveje med lethed. Den har en affjedret forgaffel, der giver ekstra komfort, og sammen med de gode muligheder for at montere tasker, er den meget velegnet til bikepacking.
Ny pumptrack giver muligheder for legebørn i alle aldre
Folk med hang til motion på en sjov måde kan glæde sig til lørdag den 21. oktober. Her åbner Hvidovres nye Pumptrackbane på Brøndby Havnevej 2.
Produktnyt: Canyon lancerer ny Grail til race
Den nye Grail er Canyons hurtigste gravelcykel til dato - aerodynamisk optimeret, effektiv og kompatibel ramme, fængende styregenskaber og selvfølgelig klar til de hårde udfordringer, som terrænet byder på. Og så har det ikoniske styr fra den tidligere model måtte lade livet!
AGU præsenterer ny efterårs- og vinterkollektion i samarbejde med Team Jumbo-Visma
Det hollandske tøjmærke AGU, som er tøjsponsor for Team Jumbo-Visma, præsenterer nu deres efterårs- og vinterkollektion for 2023/2024.
Pronghorn med ny allroad-cykel til både landevej og gravel
Den danske cykelproducent, Pronghorn, har lanceret deres nye hybridmodel Road-X. Cyklen er designet til både at kunne køre landevej og gravel. Nu lanceres den i den nye farve Candy Red, der kommer til at lyse godt op i den mørke tid.
Produktnyt: BMC Teammachine R
Et af verdens mest eksklusive cykelmærker - schweiziske BMC - lancerer en ny version af deres moderne klassiker. Sig hej til den nye Teammachine R.
Drama og flot dansk resultat i World Cup-finalen
Tom Pidcock, Nino Schürter og Mathias Flückiger var i går i fokus.
Test: Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex
Gaerne Ice-Storm MTB 1.0 Gore-Tex mountainbike-sko, er optimale til meget kolde temperaturer og sammen med en afbalanceret stivhed, et nemt betjeneligt BOA-spændesystem samt Gore-TEX, kan skoen hurtigt gå hen og blive din bedste ven gennem vinterens træningspas.
Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Garmin lancerer en ny hometrainer
Garmin lancerer Tacx NEO 3M: En kraftfuld indendørs smart trainer med bevægelse i flere retninger!
Test: GripGrab tøj
En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.
Test: AGU Vigarous MIPS
Julekonkurrence: Vind vintertøj fra AGU - værdi 3.148 kr
Feltet.dk's podcast: 'Forrest i Feltet' har fået en rigtig god start og er i top 40 over alle danske podcast på Spotify. 
Test: POC Ventral Air Mips
Et absolut sikkert valg, hvis man er på jagt efter en hjelm i højeste kvalitet, som er lige dele hurtigt og ventileret og efterlader et fejlfrit indtryk.  
Test: Fizik Omna
Kan en sko performe uden en ren carbonsål? Svaret er ja og faktisk giver det mening for de fleste. Det gør Omna-modellen fra Fizik også i sin helhed - en flot pakke, som bare fungerer og ser godt ud.
Ekoï Black Week: 60% rabat på alt!
Ekoï kan ikke lide halve løsninger - undtagen når det gælder rabatter. 
Test: Lezyne Macro Drive 1400+ forlygte og Strip Drive Pro 400+ baglygte
Lygterne fra Lezyne giver lys i mørket. De praktiske og kraftige lygter kan både bruges i skoven om natten, men er også anvendelige i dagligdagen.
Test: Scott Speedster 10 Gravel
En rigtig fin gravelcykel fra Scott, som beviser at aluminium ikke er dødt endnu.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x