07.11.2022 @ 17:30

Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem.
Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Trods det engelskklingende navn har Northwave til huse i Pederobba nord for Venedig. Før produktionen af cykelsko tog fart i 1993, producerede man snowboardstøvler, hvilket man stadig gør, og i dag dækker Northwaves cykelkollektion både tøj og et bredt sortiment af sko. Stjerner som Magnus Cort og Filippo Ganna kører i Northwave, og generelt har skoene fra det norditalienske firma et godt ry. Feltet.dk har testet Northwaves kombinerede gravel- og mountainbikesko Rebel 3.

 

Fakta

 

Producent: Northwave
Produkt: Rebel 3
Farver: Antracitgrå/sort (fås også i armygrøn/sort)

Materialer: Sål i carbon-komposit, overdel i TPU-trådnet og to X-Dial-wirespænder

Vægt: 375 gram (i størrelse 45 og uden klampe)
Pris: Kr. 1499,- kroner

 

Test

 

Effektivt og nemt at betjene under kørslen

Teknologi fra ét område kan ofte overføres til et andet, og med Northwaves erfaringer fra snowboardverdenen har man en masse viden om spændesystemer. Og netop dén viden har Northwave anvendt i forbindelse med udvikling af cykelsko.

 

På Rebel 3 sidder der - som på andre wirespændesystemer - en knap, der drejes rundt, til skoen sidder stramt. Men når man skal løsne igen, har Northwave skabt en alternativ løsning, for det sker ved at trykke på en lille fjeder, der sidder oven på drejeknappen. Ved at trykke let på fjederen, lettes trykket en anelse, og det er nemt at finjustere, og vil man løsne helt op, trækkes fjederen modsat. Når man har prøvet det et par gange, sidder bevægelsen i fingrene, systemet er nemt at betjene, og man behøver ikke fjerne blikket fra vejen og terrænet.

 

Sidder godt på foden

Ikke bare spændesystemet er godt, det samme gælder for pasformen, som Northwave har optimeret på. Rebel 3 føles behagelig at stikke i, nærmest som når man tager en sok på. Det skyldes den specielle unibody-konstruktion, hvor overdelen er lavet i ét med et minimum af samlinger og syninger. Inde i skoen er der god plads, og som nævnt kan man via wirespænderne justere stramheden meget præcist. Foden hviler på en indlægssål med tilpas svangstøtte.

 

Men eftersom Rebel 3 er en gravel- og mountainbikesko, er det også nødvendigt med en vis robusthed, så rykker man fra overdelens inder- til dens yderside kan man se, at der både i hælen og ved forfoden er lavet forstærkninger. På skoens forreste del (lige foran tæerne) er den udstyret med en vandtæt gummiforstærkning, ligesom skoen bagtil har en tilsvarende forstærkning omkring hælen. Dog kun på den ene side (ydersiden af hælen). En række lufthuller foran og hen langs siderne sørger for god udluftning.

 

Rebel 3 benytter sig af et klassisk, men yderst effektivt X-DIAL-spændesystem.

 

Relativ stiv sål

Sålen er lavet i et kompositmateriale - altså et blandingsmateriale, som benævnes carbon XC 12 - og det består primært af karbon og nylon. Som bekendt er fuld karbon meget stift, men ved at anvende et kompositmateriale har man opnået en lidt større fleksibilitet i sålen. På en skala fra 1 til 14 over stivhed ligger Rebel 3-sålen på 12, så generelt ligger sålen i den stive ende, og for at få ekstra kraftoverførsel har man forstærket området omkring klampen med 100 % karbon. Men anvendelsen af komposit betyder, at sålen har en vis fleksibilitet, så foden ikke trættes for hurtigt.

 

Enkelt design

Rebel 3 har et enkelt design, hvor de visuelle virkemidler er tonet ned, og skoen fremtræder - ifølge denne tester - pæn og stilfuld. Den fås i kombinationerne sort/antracitgrå og sort/armygrøn - alle sammen praktiske farver, når skoene skal anvendes i al slags terræn og efterfølgende rengøres. Og når der eventuelt skal køres på landevej efter mørkets frembrud, har skoen reflekser bag hælen samt i NW-logoet.

 

  1. Reflekser bag på skoen sikrer - eventuelt sammen med reflekser på bukserne - at man bliver set i mørke.

 

Ude på landevejen

 

Jeg testede Rebel 3 på både grus, i skov og på landevej, og under alle disse forhold performede skoen, som den skulle. På de stejle bakker, der krævede nogle watt under opstigningen, oplevede jeg to ting - nemlig en god kraftoverførsel på den fod, der trådte ned, men også en fin stabilitet og fasthed i skoens overdel ved den fod, der trak op.

 

Flere af mine ture havde en pæn længde - mere end et par timer - men foden blev ikke træt trods den relativt stive sål. Enkelte steder hoppede jeg af for at trække cyklen, og et par gange holdt jeg kaffepause og brugte skoen mere som gåsko end som cykelsko. Også her fungerede den fint.

 

Normalt får jeg spændt mine cykelsko, som de skal, inden jeg sætter mig i sadlen, og det er sjældent, jeg justerer under kørslen. På mine testture var det derfor mest ”for sjov”, jeg legede med spændesystemet, men da jeg efter et par forsøg havde automatiseret bevægelsen, sad den i fingrene, og jeg kunne betjene spændet uden at kigge ned.

 

Ventilationen virkede fint, men det skal dog fremhæves, at skoene blev testet midt på efteråret, hvor termometeret flere gange krøb ned under de tocifrede varmegrader. Men antallet af udluftningshuller - hver sko har mere end 200 af dem - indikerer, at ventilationen også er effektiv om sommeren.

 

  1. På hver sko er der mere end 200 udluftningshuller.

 

Konklusion

Kun en enkelt af Northwaves gravel- og mountainbikemodeller ligger niveaumæssigt over Rebel 3 - nemlig Extreme XC 2-model, der har fuld karbonsål og en endnu lavere vægt - men Rebel 3 vil dække behovet for langt de fleste mountainbike- eller gravelentusiaster. Skoen har alsidighed nok til kørsel på grus, i skov og på landevejsstykker.

 

Vi er i afdelingen for petitesser, men forreste del af skoens sål er forberedt til, at der kan skrues pigge eller knopper i. Naturligvis kan man selv bestille disse på nettet eller købe dem hos cykelhandleren for små penge, men på en sko af Rebel 3’s kaliber havde det været en lille ting at lægge to sæt i kassen.

 

Men dette ændrer ikke på, at Rebel 3 er en kvalitetssko, og i forhold til sin performance på væsentlige parametre som kraftoverførsel, komfort og ventilation, scorer Rebel 3 højt. At skoen oven i købet fås til en meget konkurrencedygtig pris trækker kun den samlede konklusion op.

 

Stillet til rådighed af: Peakbike

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Spar 25% på italienske topcykelsko i flotte designs. Benyt dette tilbud og få cykelsko med en unik historie.
First Ride: Cannondale SuperSix EVO 4
Feltet.dk har eksklusivt testet den nye Cannondale SuperSix EVO i spanske Girona og vores høje forventninger blev indfriet til fulde!
I Mojn-land med flot udsigt til Fyn, Jylland og Tyskland
Als kom for alvor på cykelverdenskortet, da Tourens tredje etape i løbets 2022-udgave sluttede i Sønderborg. Den bølge af interesse, begivenheden kastede af sig, har turistmyndigheder fulgt op på ved at etablere en række cykelruter gennem det smukke landskab.
Jobannonce: Scott søger ny medarbejder
SCOTT Sports SA er en international sportsudstyrsvirksomhed. Vi udvikler, producerer og markedsfører cykel-, vintersport-, motorsport- og løbeprodukter på verdensplan. Er du vores nye medarbejder?
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...
Live Podcast og Social Ride med Dan Martin på Copenhagen Bike Show
Når Skandinaviens største cykelmesse løber af stablen i weekenden lørdag den 25. marts og søndag den 26. marts kan du opleve én af cykelsportens mest vellidte topryttere på tætteste hold, når Argon 18 inviterer sin ambassadør, tidligere professionelle cykelrytter, dobbelte monumentvinder og etapevinder i alle tre grand tours, Dan Martin, til Copenhagen Bike Show til både live podcast med Forhjulslir og social ride med Mikkeller Cycling Club.
Produktnyhed: Cannondale SuperSix EVO 4
Cannondale lancerer den nyeste version af den ikoniske SuperSix EVO, som nu er nået til 4. generation. Kodeordene er mere aerodynamik og endnu større integration, mens de velkendte køreegenskaber skal bibeholdes.
Sæt dine managerhold til Paris-Nice og Tirreno-Adriatico
Kan du forudsige, hvem der vinder Paris-Nice? Bliver det Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Mattias Skjelmose eller? 
SIDSTE CHANCE: Tilmeld dig Feltet.dk's store sæsonspil
Er du klar til cykelsæsonen 2023? Nu er Feltet.dk's to store sæsonmanagerspil åbnet for tilmelding! Vi har puttet 20.000 kroner samlet i startpuljen, så hvis du vil sætte de andre manager af, så er det kontant afregning!
Test: Scott Shield (Light Sensitive) briller
SCOTT Shield er en stor, markant brille, som med det helt rigtige look og høj kvalitet er en sikker vinder.
Test: Scott Aqua GTX LF vinterhandsker
Få ting kan ødelægge fornøjelsen ved en cykeltur som våde og gennemfrosne fingre. Men med et par Aqua GTX LF, der er Scotts bud på en solid vinterhandske, er man godt rustet til den del af vinteren, hvor vejret er værst. Regnen kan bare komme an!
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.
Masterclass: Imponerende palmarès og kronen på værket
Kristian Jensen har noget, som kun de færreste i managerspillere kan matche: Et pokalskab med 3 x guld, 2 x sølv og 2 x bronze. Den sidste af fineste karat vundet i Feltet.dk's helårsspil 2022 uden kaptajn eller i daglig tale kaldet Manager Classic. Nok det spil man allerhelst vil vinde, hvis man er inkarneret virtuel cykelmanager!
Det danske landshold udtaget til cross-VM
Den 4.-5. februar er der VM i cross i hollandske Hoogerheide, hvor et ungt dansk landshold stiller til start. 
Fini og Degns hold med store nyheder
Malene Degn og Sebastian Finis hold skifter sponsorer, får nyt navn og et helt nyt cykelmærke.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Giant søger ryttere til talentprogram
Har du lyst, talent og ambitioner om at gå hele vejen til WorldTour niveau? Så vil Giant gerne hjælpe dig på vej!
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Managersæsonen fortsætter med Baskerlandt Rundt (Itzulia Basque Country), som starter den 3. april og slutter den 8. april. Du har mulighed for at sætte dit eget managerhold til det stjernespækket etapeløb.
Fra regnjakker til Vingegaards uniform
Hollandske AGU er på vej frem i Danmark efter at have været en del af cykelsporten i mere end fire årtier. I dag nyder Jonas Vingegaard og Wout van Aert godt af mærket, der breder sig over langt mere end udstyr til professionelle.
Bag på sadlen af Feltet.dk’s historie
Du er måske en af dem, som har fulgt Feltet.dk igennem de seneste mange år, men kender du egentligt historien bag og bagmanden? 
Test: WTB Nano 700 graveldæk og TCS tubeless væske
WTB Nano 700 har efterhånden været på markedet i en del år, men det er stadig et virkelig godt gravel dæk. Vi har testet det sammen med WTB’s TCS tubeless væske, og det har bestemt været et positivt bekendtskab.
Feltet.dk fylder 20 år - det skal fejres!
Onsdag den 22. marts fyldte Feltet.dk 20 år - og det fejrer vi med en lille konkurrence og ekstraordinære gode tilbud!
Tour de Frances Grand Depart sætter fokus på Baskerlandet i 2023
Hvor Danmark og ikke mindst danske ryttere satte et stort præg på Tour de France i 2022, er det nu Spaniens tur. Hele tre etaper starter på den iberiske halvø og lokationerne er ikke tilfældigt valgt.
Test: Moon Nebula lygtesæt
  Et helt igennem lækkert sæt lygter med overvældende features, høj kvalitet og gode monteringsmuligheder.
Discovery+ udvider dækningen med studieprogrammer
Discovery+ udvider dækningen af deres enorme cykeldækning. Flere rettigheder og nu satser Discovery også på studieprogrammer fra de store klassikere startende med lørdagens Milano-Sanremo. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x