07.11.2022 @ 17:30

Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem.
Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Trods det engelskklingende navn har Northwave til huse i Pederobba nord for Venedig. Før produktionen af cykelsko tog fart i 1993, producerede man snowboardstøvler, hvilket man stadig gør, og i dag dækker Northwaves cykelkollektion både tøj og et bredt sortiment af sko. Stjerner som Magnus Cort og Filippo Ganna kører i Northwave, og generelt har skoene fra det norditalienske firma et godt ry. Feltet.dk har testet Northwaves kombinerede gravel- og mountainbikesko Rebel 3.

 

Fakta

 

Producent: Northwave
Produkt: Rebel 3
Farver: Antracitgrå/sort (fås også i armygrøn/sort)

Materialer: Sål i carbon-komposit, overdel i TPU-trådnet og to X-Dial-wirespænder

Vægt: 375 gram (i størrelse 45 og uden klampe)
Pris: Kr. 1499,- kroner

 

Test

 

Effektivt og nemt at betjene under kørslen

Teknologi fra ét område kan ofte overføres til et andet, og med Northwaves erfaringer fra snowboardverdenen har man en masse viden om spændesystemer. Og netop dén viden har Northwave anvendt i forbindelse med udvikling af cykelsko.

 

På Rebel 3 sidder der - som på andre wirespændesystemer - en knap, der drejes rundt, til skoen sidder stramt. Men når man skal løsne igen, har Northwave skabt en alternativ løsning, for det sker ved at trykke på en lille fjeder, der sidder oven på drejeknappen. Ved at trykke let på fjederen, lettes trykket en anelse, og det er nemt at finjustere, og vil man løsne helt op, trækkes fjederen modsat. Når man har prøvet det et par gange, sidder bevægelsen i fingrene, systemet er nemt at betjene, og man behøver ikke fjerne blikket fra vejen og terrænet.

 

Sidder godt på foden

Ikke bare spændesystemet er godt, det samme gælder for pasformen, som Northwave har optimeret på. Rebel 3 føles behagelig at stikke i, nærmest som når man tager en sok på. Det skyldes den specielle unibody-konstruktion, hvor overdelen er lavet i ét med et minimum af samlinger og syninger. Inde i skoen er der god plads, og som nævnt kan man via wirespænderne justere stramheden meget præcist. Foden hviler på en indlægssål med tilpas svangstøtte.

 

Men eftersom Rebel 3 er en gravel- og mountainbikesko, er det også nødvendigt med en vis robusthed, så rykker man fra overdelens inder- til dens yderside kan man se, at der både i hælen og ved forfoden er lavet forstærkninger. På skoens forreste del (lige foran tæerne) er den udstyret med en vandtæt gummiforstærkning, ligesom skoen bagtil har en tilsvarende forstærkning omkring hælen. Dog kun på den ene side (ydersiden af hælen). En række lufthuller foran og hen langs siderne sørger for god udluftning.

 

Rebel 3 benytter sig af et klassisk, men yderst effektivt X-DIAL-spændesystem.

 

Relativ stiv sål

Sålen er lavet i et kompositmateriale - altså et blandingsmateriale, som benævnes carbon XC 12 - og det består primært af karbon og nylon. Som bekendt er fuld karbon meget stift, men ved at anvende et kompositmateriale har man opnået en lidt større fleksibilitet i sålen. På en skala fra 1 til 14 over stivhed ligger Rebel 3-sålen på 12, så generelt ligger sålen i den stive ende, og for at få ekstra kraftoverførsel har man forstærket området omkring klampen med 100 % karbon. Men anvendelsen af komposit betyder, at sålen har en vis fleksibilitet, så foden ikke trættes for hurtigt.

 

Enkelt design

Rebel 3 har et enkelt design, hvor de visuelle virkemidler er tonet ned, og skoen fremtræder - ifølge denne tester - pæn og stilfuld. Den fås i kombinationerne sort/antracitgrå og sort/armygrøn - alle sammen praktiske farver, når skoene skal anvendes i al slags terræn og efterfølgende rengøres. Og når der eventuelt skal køres på landevej efter mørkets frembrud, har skoen reflekser bag hælen samt i NW-logoet.

 

  1. Reflekser bag på skoen sikrer - eventuelt sammen med reflekser på bukserne - at man bliver set i mørke.

 

Ude på landevejen

 

Jeg testede Rebel 3 på både grus, i skov og på landevej, og under alle disse forhold performede skoen, som den skulle. På de stejle bakker, der krævede nogle watt under opstigningen, oplevede jeg to ting - nemlig en god kraftoverførsel på den fod, der trådte ned, men også en fin stabilitet og fasthed i skoens overdel ved den fod, der trak op.

 

Flere af mine ture havde en pæn længde - mere end et par timer - men foden blev ikke træt trods den relativt stive sål. Enkelte steder hoppede jeg af for at trække cyklen, og et par gange holdt jeg kaffepause og brugte skoen mere som gåsko end som cykelsko. Også her fungerede den fint.

 

Normalt får jeg spændt mine cykelsko, som de skal, inden jeg sætter mig i sadlen, og det er sjældent, jeg justerer under kørslen. På mine testture var det derfor mest ”for sjov”, jeg legede med spændesystemet, men da jeg efter et par forsøg havde automatiseret bevægelsen, sad den i fingrene, og jeg kunne betjene spændet uden at kigge ned.

 

Ventilationen virkede fint, men det skal dog fremhæves, at skoene blev testet midt på efteråret, hvor termometeret flere gange krøb ned under de tocifrede varmegrader. Men antallet af udluftningshuller - hver sko har mere end 200 af dem - indikerer, at ventilationen også er effektiv om sommeren.

 

  1. På hver sko er der mere end 200 udluftningshuller.

 

Konklusion

Kun en enkelt af Northwaves gravel- og mountainbikemodeller ligger niveaumæssigt over Rebel 3 - nemlig Extreme XC 2-model, der har fuld karbonsål og en endnu lavere vægt - men Rebel 3 vil dække behovet for langt de fleste mountainbike- eller gravelentusiaster. Skoen har alsidighed nok til kørsel på grus, i skov og på landevejsstykker.

 

Vi er i afdelingen for petitesser, men forreste del af skoens sål er forberedt til, at der kan skrues pigge eller knopper i. Naturligvis kan man selv bestille disse på nettet eller købe dem hos cykelhandleren for små penge, men på en sko af Rebel 3’s kaliber havde det været en lille ting at lægge to sæt i kassen.

 

Men dette ændrer ikke på, at Rebel 3 er en kvalitetssko, og i forhold til sin performance på væsentlige parametre som kraftoverførsel, komfort og ventilation, scorer Rebel 3 højt. At skoen oven i købet fås til en meget konkurrencedygtig pris trækker kun den samlede konklusion op.

 

Stillet til rådighed af: Peakbike

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet