07.11.2022 @ 17:30

Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem.
Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.

 

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

 

Trods det engelskklingende navn har Northwave til huse i Pederobba nord for Venedig. Før produktionen af cykelsko tog fart i 1993, producerede man snowboardstøvler, hvilket man stadig gør, og i dag dækker Northwaves cykelkollektion både tøj og et bredt sortiment af sko. Stjerner som Magnus Cort og Filippo Ganna kører i Northwave, og generelt har skoene fra det norditalienske firma et godt ry. Feltet.dk har testet Northwaves kombinerede gravel- og mountainbikesko Rebel 3.

 

Fakta

 

Producent: Northwave
Produkt: Rebel 3
Farver: Antracitgrå/sort (fås også i armygrøn/sort)

Materialer: Sål i carbon-komposit, overdel i TPU-trådnet og to X-Dial-wirespænder

Vægt: 375 gram (i størrelse 45 og uden klampe)
Pris: Kr. 1499,- kroner

 

Test

 

Effektivt og nemt at betjene under kørslen

Teknologi fra ét område kan ofte overføres til et andet, og med Northwaves erfaringer fra snowboardverdenen har man en masse viden om spændesystemer. Og netop dén viden har Northwave anvendt i forbindelse med udvikling af cykelsko.

 

På Rebel 3 sidder der - som på andre wirespændesystemer - en knap, der drejes rundt, til skoen sidder stramt. Men når man skal løsne igen, har Northwave skabt en alternativ løsning, for det sker ved at trykke på en lille fjeder, der sidder oven på drejeknappen. Ved at trykke let på fjederen, lettes trykket en anelse, og det er nemt at finjustere, og vil man løsne helt op, trækkes fjederen modsat. Når man har prøvet det et par gange, sidder bevægelsen i fingrene, systemet er nemt at betjene, og man behøver ikke fjerne blikket fra vejen og terrænet.

 

Sidder godt på foden

Ikke bare spændesystemet er godt, det samme gælder for pasformen, som Northwave har optimeret på. Rebel 3 føles behagelig at stikke i, nærmest som når man tager en sok på. Det skyldes den specielle unibody-konstruktion, hvor overdelen er lavet i ét med et minimum af samlinger og syninger. Inde i skoen er der god plads, og som nævnt kan man via wirespænderne justere stramheden meget præcist. Foden hviler på en indlægssål med tilpas svangstøtte.

 

Men eftersom Rebel 3 er en gravel- og mountainbikesko, er det også nødvendigt med en vis robusthed, så rykker man fra overdelens inder- til dens yderside kan man se, at der både i hælen og ved forfoden er lavet forstærkninger. På skoens forreste del (lige foran tæerne) er den udstyret med en vandtæt gummiforstærkning, ligesom skoen bagtil har en tilsvarende forstærkning omkring hælen. Dog kun på den ene side (ydersiden af hælen). En række lufthuller foran og hen langs siderne sørger for god udluftning.

 

Rebel 3 benytter sig af et klassisk, men yderst effektivt X-DIAL-spændesystem.

 

Relativ stiv sål

Sålen er lavet i et kompositmateriale - altså et blandingsmateriale, som benævnes carbon XC 12 - og det består primært af karbon og nylon. Som bekendt er fuld karbon meget stift, men ved at anvende et kompositmateriale har man opnået en lidt større fleksibilitet i sålen. På en skala fra 1 til 14 over stivhed ligger Rebel 3-sålen på 12, så generelt ligger sålen i den stive ende, og for at få ekstra kraftoverførsel har man forstærket området omkring klampen med 100 % karbon. Men anvendelsen af komposit betyder, at sålen har en vis fleksibilitet, så foden ikke trættes for hurtigt.

 

Enkelt design

Rebel 3 har et enkelt design, hvor de visuelle virkemidler er tonet ned, og skoen fremtræder - ifølge denne tester - pæn og stilfuld. Den fås i kombinationerne sort/antracitgrå og sort/armygrøn - alle sammen praktiske farver, når skoene skal anvendes i al slags terræn og efterfølgende rengøres. Og når der eventuelt skal køres på landevej efter mørkets frembrud, har skoen reflekser bag hælen samt i NW-logoet.

 

  1. Reflekser bag på skoen sikrer - eventuelt sammen med reflekser på bukserne - at man bliver set i mørke.

 

Ude på landevejen

 

Jeg testede Rebel 3 på både grus, i skov og på landevej, og under alle disse forhold performede skoen, som den skulle. På de stejle bakker, der krævede nogle watt under opstigningen, oplevede jeg to ting - nemlig en god kraftoverførsel på den fod, der trådte ned, men også en fin stabilitet og fasthed i skoens overdel ved den fod, der trak op.

 

Flere af mine ture havde en pæn længde - mere end et par timer - men foden blev ikke træt trods den relativt stive sål. Enkelte steder hoppede jeg af for at trække cyklen, og et par gange holdt jeg kaffepause og brugte skoen mere som gåsko end som cykelsko. Også her fungerede den fint.

 

Normalt får jeg spændt mine cykelsko, som de skal, inden jeg sætter mig i sadlen, og det er sjældent, jeg justerer under kørslen. På mine testture var det derfor mest ”for sjov”, jeg legede med spændesystemet, men da jeg efter et par forsøg havde automatiseret bevægelsen, sad den i fingrene, og jeg kunne betjene spændet uden at kigge ned.

 

Ventilationen virkede fint, men det skal dog fremhæves, at skoene blev testet midt på efteråret, hvor termometeret flere gange krøb ned under de tocifrede varmegrader. Men antallet af udluftningshuller - hver sko har mere end 200 af dem - indikerer, at ventilationen også er effektiv om sommeren.

 

  1. På hver sko er der mere end 200 udluftningshuller.

 

Konklusion

Kun en enkelt af Northwaves gravel- og mountainbikemodeller ligger niveaumæssigt over Rebel 3 - nemlig Extreme XC 2-model, der har fuld karbonsål og en endnu lavere vægt - men Rebel 3 vil dække behovet for langt de fleste mountainbike- eller gravelentusiaster. Skoen har alsidighed nok til kørsel på grus, i skov og på landevejsstykker.

 

Vi er i afdelingen for petitesser, men forreste del af skoens sål er forberedt til, at der kan skrues pigge eller knopper i. Naturligvis kan man selv bestille disse på nettet eller købe dem hos cykelhandleren for små penge, men på en sko af Rebel 3’s kaliber havde det været en lille ting at lægge to sæt i kassen.

 

Men dette ændrer ikke på, at Rebel 3 er en kvalitetssko, og i forhold til sin performance på væsentlige parametre som kraftoverførsel, komfort og ventilation, scorer Rebel 3 højt. At skoen oven i købet fås til en meget konkurrencedygtig pris trækker kun den samlede konklusion op.

 

Stillet til rådighed af: Peakbike

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Produktfokus: Magnus Cort kører kun på SystemSix
Vi har set nærmere på Magnus Corts vindermaskine - Cannondales SystemSix.
Test: Stages SB20 indoor bike
Vintersæsonen er i gang og rigtig mange ryttere rykker lige nu deres træning - eller i hvert fald noget af den - indenfor. Vi er også rykket delvist indenfor og har i den forbindelse kørt lidt på den stationære, indendørscykel fra Stages kaldet SB20. Har du endnu ikke læst vores optakt til testen og cyklens baggrund, så kan du læse den her.
Test: Northwave Rebel 3
Rebel 3 er en flot sko til gravel og MTB  med et suverænt spædensystem. Pasform, komfort og god kraftoverførsel kendetegner Northwaves nye Rebel 3-model og med detaljer som Northwaves helt eget spændesystem, X-Dial, holder skoen et højt niveau.  
Test: Bontrager Circuit Road Shoe
Med Bontrager Circuit Road Shoe får man en god landevejssko til en rimelig pris, velegnet til længere træningsture samt visuel rigtig flot. Og så kan den bruges af både damer og herrer.  
Test: Giordana G-Shield cykeltøj
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 
Ny bog: Uden for kategori - Dagbog fra Tour de France 2022
Cykelsportsekspert Brian Nygaard fulgte Tour de France gennem en brandvarm sommer og i sin meget personlige dagbog endte han med at skrive sig helt ind på løbets sjæl og på de skæbner, der inkarnerer de vigtigste øjeblikke, fulde af lidelse og forløsning. Det blev en sommer, vi aldrig glemmer.
Ny bog fra Bastian Emil - Forudbestil nu og få rabat!
Før tv og radio transmitterede direkte fra helikoptere og motorcykler, blev de store løb præsenteret gennem reportager i de europæiske dagblade. Denne tradition vækker Bastian Emil Goldschmidt til live i 32 reportager fra et mindeværdigt år på landevejene.
Nye bøger i webshoppen - få rabat
Der udkommer mange bøger i øjeblikket. Vi har netop fyldt webshoppen med bøger og giver dig her et overblik over de nyeste.  
Produktnyt: Mavic sender nyt MTB-hjul på markedet
Mavic har lanceret et nyt MTB-hjul, Crossmax SL Ultimate, som blandt andet Sebastian Fini kører med.
Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.
Optakt: Test af Stages SB20 indoor bike
Indendørs-sæsonen står for døren og vi er i gang med at teste en komplet indendørs cykel fra Stages.
Produktnyt: Flowgun One - Nyeste massageteknologi fra Flowlife
Flowlifes næste innovation til massage og restitution er Flowgun One - avanceret teknologi med et gummi belagt aluminiumshus for perfekt massage og kontrol. Dette giver en dybdegående behandling og en helt ny massagefornemmelse.
VeloDays - en ny cykelmesse ser dagens lys
Christian Ritter er idémanden bag Copenhagen Bike Show, som afholdes hvert år i marts måned. Det er Skandinaviens største cykelmesse med mange internationale udstillere og besøgende.
Nu udkommer Mads P.s nye bog - og spar 20%
Mads Pedersen har længe arbejdet på en bogudgivelse: "Væddeløber og verdensmester"! Den udkommer i næste uge og Feltet.dk har udsender fra starten af næste uge.
Bankede hele manager-feltet: Hvem er den anonyme Vuelta-vinder?
Den beskedne nu-ikke-længere-helt-så-anonyme etter fortæller: "Der skal lidt rygvind til."

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Klar til cykelsæsonen? Opret en spillekonto - Få 1000 kr i velkomstbonus og 2 managerhold
Feltet.dk har lavet en samarbejdsaftale med spiludbyderen ComeOn, som gælder hele VM-slutrunden i fodbold. Det er en aftale, som sender Feltet.dk's brugere i udbrud, når det kommer til gambling på sportsbegivenheder eller casino. Vi tilbyder i samarbejde med ComeOn helt op til 1.000 kroner i bonus og to gratis managerhold til 2023-sæsonen.
Anmeldelse: Pro Cycling Quiz
Feltet.dk har anmeldt brætspillet Pro Cycling Quiz.
Feltet.dk lancerer "Jul i Feltet"
Feltet.dk lancerer en julekalender, som kommer på sitet fra den 1. til den 24. december med forskellige cykelkendisser.
Cykelbrands advarer om falske hjemmesider og webshops
Falske hjemmesider og webshops, der henviser til FSA og VISION uden autorisation, er på spil.
Boganmeldelse: Mads P - Væddeløber og Verdensmester
Sin unge alder til trods har Mads Pedersen allerede opnået mere end mange etablerede stjerner når gennem en hel karriere. I sin selvbiografi, der er skrevet sammen med Per Bausager, kommer hovedpersonen omkring alt fra verdensmesterskab til vanvittige træningspas og vilde finaler.
Kom på billig cykelferie på Mallorca
Har du lyst til at køre på lækre racercykler på skønne Mallorca, så er Python Camp Mallorca måske lige noget for dig?
Oplev det bedste af Sierra Nevada på cykel
Det lyder som opskriften på den perfekte cykeldestination; masser af bjerge med hårnålesving og panoramiske udsigter, hyggelige tapasbarer i de små landsbyer og endelig mulighed for at slutte dagen med en svømmetur i Middelhavets blå bølger. Alt det kan man opleve, hvis man besøger ”Cycle Sierra Nevada” i det sydlige Spanien.
Tacx lancerer en ny indendørscykel
Alt i én indendørs smart bike tilbyder en af de mest præcise, realistiske og støjsvage indendørs cykeloplevelser - plus en fuldt justerbar pasform.
Test: Rapha Pro Team Training – efterårstøj
Lækre produkter i høj kvalitet, hvor især bukserne lukker et hul i markedet, som denne tester har efterlyst. 

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x