04.05.2023 @ 20:04

Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.

 

Producent: Northwave
Importør: Peakbike

Produkt: Escape WMN Baggy cykelbukser og Xtrail 2 WMN jersey

Vægt: Bukserne vejer 192 gram i str. S, mens jerseyen vejer 126 gram også i str. S
Vejl. pris: 499 kroner for bukserne og 419 kroner for jerseyen

Farver: Bukserne fås i sort og green forest og jerseyen i sort/blå og hvid/grå

 

På fransk strandcafe med afslappet stemning er sættet perfekt.

 

Introduktion

Northwaves bud på en kombineret cykel- og fritidsbuks hedder Escape. Hvad udseende angår, ligner Escape mere et par shorts end en traditionel cykelbuks. Der er løbegang til bælte, bagpå finder man to lommer med velcrolukning, og foran er der to skrålommer, så allerede her signalerer Northwave, at buksen kan anvendes til flere formål.

 

Northwaves Xtrail 2-jersey er et oplagt match til Escape-buksen. Heller ikke Xtrail’en ligner en traditionel cykel-jersey, men udseendet går mere i retning af en afslappet T-shirt - men ikke af den billige slags. Den er loose i pasformen, har et diskret mønster ved skuldrene og er visuelt så diskret, at Xtrail’en passer lige så fint til caféen som til cyklen.  

 

Materialer og konstruktion

På Escapebuksen har man anvendt polyester og elastan. Det betyder, at stoffet har en høj strækbarhed samt stor slidstyrke, og samtidig er stoffet hurtigtørrende. Man kan som nævnt sætte et bælte om livet, men på hver side - ved hofterne - er buksen forsynet med en justerbar elastik.

 

Også Xtrail-jerseyen er fremstillet i polyester og elastan, hvilket - som på bukserne - giver stor elasticitet og robusthed. Og den hurtigtørrende effekt hjælpes yderligere på vej af den perforerede overflade, der er på jerseyens inderside

 

Alle syninger virker holdbare, og der er ingen ”svage” steder. Til gengæld er der forstærkninger ved overgangen mellem buks og lommer, og der er indsat en ekstra krave bag på halsåbningen af jerseyen.

 

Pasform

Snittet er baggy, så der er god bevægelsesfrihed til benene, og har man brug for at gemme mobiltelefon, kreditkort m.m. væk, er der rigeligt med lommer til formålet. Escape-buksen ikke er udstyret med pude, og er der tale om kortere ture, har det ingen praktisk betydning. Men til længere ture, hvor det er rart med en pude, kan man supplere med et par tynde og seleløse cykelbukser indenunder.

 

Jerseyen har et enkelt snit og er designet med rund hals og korte ærmer. De manglende lommer gør, at jerseyen falder naturligt over hofterne, og pasformen er afslappet.

 

Buksen har et enkelt og minimalistisk design.

 

Størrelse og vægt

Når man tænker på, at tøjet er italiensk, passer størrelsen på både jersey og buks overraskende godt til skandinaviske forhold. Ofte skal man opgradere et nummer eller to i forhold til normalen, når man skal have italienske sko eller tøj, der passer. Men to forhold bør overvejes; hvis man vil køre med cykelbukser inden under Escape-shortsene, kan man eventuelt gå en størrelse op, og hvis jerseyen er lidt for meget til den loose fit-agtige side, kan man her gå en størrelse ned.

 

Og vægten - både jersey og buks vejer hver især under 200 gram - betyder, at tøjet føles meget let, når man har det på.

 

Trøjen er lavet i et hurtigttørrende stof, der føles behageligt mod huden.

 

Test

Jeg afprøvede tøjet to forskellige steder. Dels havde jeg det på på en fire dage lang cykeltur langs den franske atlanterhavskyst syd for Saint Nazaire, og så supplerede jeg med en cafetur til den vejlensiske pitstop-klassiker Bindeballe Købmandsgaard.

 

Begge steder fungerede tøjet perfekt, og jeg følte ikke behov for at klæde om, når jeg skiftede cykelsadlen ud med en bar- eller caféstol. Jeg kunne glide ind i mængden af øvrige gæster uden at falde udenfor med hensyn til påklædning.

 

På cyklen fungerede tøjet godt. Det føltes behageligt at have ind mod kroppen, den løse pasform betød, at intet strammede unødigt, og jeg var glad for buksens fire forskellige lommer. Der var plads til både solbriller, iPhone og penge. På den lange etapetur i Frankrig havde jeg et par cykelbukser under Escape-shortsene, men ikke på den 45 kilometer lange tur til Bindeballe.

 

Men det er vigtigt at fremhæve, at tøjet i sig selv fungerer bedst på varme dage med +15 grader. Er det koldere, skal jerseyen suppleres med en let jakke.

 

Sættet fungerer ikke bare på cafe, men naturligvis også i terrænet.

 

Konklusion

Med Escape-buksen og Xtrail-jerseyen er Northwave lykkedes med et sæt, hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed. Det er oplagt at tage sættet med på sommerferie, da det både kan bruges på cyklen og på byture. Og tager man den overkommelige pris med i ligningen, har man - i en verden hvor mærkevarer til cykelsegmentet ofte koster en formue - mulighed for at gøre et fordelagtigt køb.

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Det danske MTB-landshold udtaget til OL
Så er spændingen udløst!
Dansk virksomhed investerer i vindtunnel
En nordjysk virksomhed bliver verdens første sportstøj-mærke med egen vindtunnel, det meddeler de i en pressemeddelelse mandag.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

For andet år i træk tog Søren Wærenskjold et stort skridt mod den samlede sejr ved at vinde enkeltstarten, og måske får han chancen for at styrke sin føring yderligere. Torsdag gælder det nemlig den helt klassiske sprinteretape til Knokke-Heist, hvor nordmanden vil håbe at sikre sig nogle bonussekunder - men det bliver ikke let i et uhyggeligt stærkt sprinterfelt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_baloise_belgium_tour_2024/ Der kan jeg godt følge dig, jeg har heller ikke noget imod at betale det ekstra, så længe det giver mening. Jeg må lige i gang med, at finde nogle flere 11-speed cykler, som jeg kan komme ud og se på i weekenden. Dylan Groenewegen fortsatte sin succes i det slovenske løb ved at vinde første etape, og han får chancen for at gøre det igen allerede torsdag. Her venter nemlig løbets sidste sprinteretaper, og derfor vil det være mærkeligt, hvis der ikke igen er lagt op til et brag af en massespurt. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_2_etape_af_tour_of_slovenia_2024/Torstein Træen tog karrierens første sejr på den helt store scene, men den største vinder på den første bjergetape var Adam Yates, der gav rivalerne et nyrestød fra start. I denne brutale udgave får han imidlertid ikke tid til at hvile på laurbærrene, for torsdag venter allerede det næste store bjergslag, når der som i 2016 skal sluttes på den ganske stejle Cari-stigning, der vil være rammen om endnu et vigtigt opgør i kampen om den samlede sejr. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_5_etape_af_tour_de_suisse_2024/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

DM-vinder var kritisk før løb, men: Vi fik de rigtige vindere
Den mangedobbelte danmarksmester i XCO, Sebastian Fini, havde før det netop overståede DM i Roskilde kaldt valget af det lokale “Gulddyssespor” for “ikke et danmarksmesterskab værdigt”, men han roser efterfølgende arrangørerne og kalder DM et fint event.
Danske OL-deltagere viste god form
Sofie Heby blev i weekenden dobbelt dansk mester.
Se Fini blive dobbelt dansk mester
Sebastian Fini blev dobbelt dansk mester i den forgangne weekend.
Følg Schweiz Rundt på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Tour de Suisse på Feltet.dk's app. Følg Mattias Skjelmose, Tobias Lund, Anders Foldager, Frederik Wandahl, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Johan Price-Pejtersen på tætteste hold.
Vingegaard og co i blåt til Touren? 124 sponsorpladser!
Der florerer masser af billeder af blandt andet Jonas Vingegaard og Wout van Aert, som træner på nye blå cykler, som forventes at blive lanceret til årets Tour de France. 
Fini vinder DM efter nervepirrende duel
Sebastian Fini genvandt DM i XCO-disciplinen efter en yderst tæt duel med Tobias Lillelund.
Sofie Heby stryger konkurrenterne og genvinder DM
Der var ingen slinger i valsen, da Sofie Heby Pedersen i dag skulle forsvare sit DM-mesterskab fra i fjor.
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse nu
Kan Mattias Skjelmose genvinde Tour de Suisse-titlen?
MTB-landstræneren melder målsætning ud til OL
Den danske landstræner Mads Bødker satte onsdag navne på de tre ryttere, der skal kæmpe om OL-medaljer til Danmark ved legene i Paris.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet