04.05.2023 @ 20:04

Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.

 

Producent: Northwave
Importør: Peakbike

Produkt: Escape WMN Baggy cykelbukser og Xtrail 2 WMN jersey

Vægt: Bukserne vejer 192 gram i str. S, mens jerseyen vejer 126 gram også i str. S
Vejl. pris: 499 kroner for bukserne og 419 kroner for jerseyen

Farver: Bukserne fås i sort og green forest og jerseyen i sort/blå og hvid/grå

 

På fransk strandcafe med afslappet stemning er sættet perfekt.

 

Introduktion

Northwaves bud på en kombineret cykel- og fritidsbuks hedder Escape. Hvad udseende angår, ligner Escape mere et par shorts end en traditionel cykelbuks. Der er løbegang til bælte, bagpå finder man to lommer med velcrolukning, og foran er der to skrålommer, så allerede her signalerer Northwave, at buksen kan anvendes til flere formål.

 

Northwaves Xtrail 2-jersey er et oplagt match til Escape-buksen. Heller ikke Xtrail’en ligner en traditionel cykel-jersey, men udseendet går mere i retning af en afslappet T-shirt - men ikke af den billige slags. Den er loose i pasformen, har et diskret mønster ved skuldrene og er visuelt så diskret, at Xtrail’en passer lige så fint til caféen som til cyklen.  

 

Materialer og konstruktion

På Escapebuksen har man anvendt polyester og elastan. Det betyder, at stoffet har en høj strækbarhed samt stor slidstyrke, og samtidig er stoffet hurtigtørrende. Man kan som nævnt sætte et bælte om livet, men på hver side - ved hofterne - er buksen forsynet med en justerbar elastik.

 

Også Xtrail-jerseyen er fremstillet i polyester og elastan, hvilket - som på bukserne - giver stor elasticitet og robusthed. Og den hurtigtørrende effekt hjælpes yderligere på vej af den perforerede overflade, der er på jerseyens inderside

 

Alle syninger virker holdbare, og der er ingen ”svage” steder. Til gengæld er der forstærkninger ved overgangen mellem buks og lommer, og der er indsat en ekstra krave bag på halsåbningen af jerseyen.

 

Pasform

Snittet er baggy, så der er god bevægelsesfrihed til benene, og har man brug for at gemme mobiltelefon, kreditkort m.m. væk, er der rigeligt med lommer til formålet. Escape-buksen ikke er udstyret med pude, og er der tale om kortere ture, har det ingen praktisk betydning. Men til længere ture, hvor det er rart med en pude, kan man supplere med et par tynde og seleløse cykelbukser indenunder.

 

Jerseyen har et enkelt snit og er designet med rund hals og korte ærmer. De manglende lommer gør, at jerseyen falder naturligt over hofterne, og pasformen er afslappet.

 

Buksen har et enkelt og minimalistisk design.

 

Størrelse og vægt

Når man tænker på, at tøjet er italiensk, passer størrelsen på både jersey og buks overraskende godt til skandinaviske forhold. Ofte skal man opgradere et nummer eller to i forhold til normalen, når man skal have italienske sko eller tøj, der passer. Men to forhold bør overvejes; hvis man vil køre med cykelbukser inden under Escape-shortsene, kan man eventuelt gå en størrelse op, og hvis jerseyen er lidt for meget til den loose fit-agtige side, kan man her gå en størrelse ned.

 

Og vægten - både jersey og buks vejer hver især under 200 gram - betyder, at tøjet føles meget let, når man har det på.

 

Trøjen er lavet i et hurtigttørrende stof, der føles behageligt mod huden.

 

Test

Jeg afprøvede tøjet to forskellige steder. Dels havde jeg det på på en fire dage lang cykeltur langs den franske atlanterhavskyst syd for Saint Nazaire, og så supplerede jeg med en cafetur til den vejlensiske pitstop-klassiker Bindeballe Købmandsgaard.

 

Begge steder fungerede tøjet perfekt, og jeg følte ikke behov for at klæde om, når jeg skiftede cykelsadlen ud med en bar- eller caféstol. Jeg kunne glide ind i mængden af øvrige gæster uden at falde udenfor med hensyn til påklædning.

 

På cyklen fungerede tøjet godt. Det føltes behageligt at have ind mod kroppen, den løse pasform betød, at intet strammede unødigt, og jeg var glad for buksens fire forskellige lommer. Der var plads til både solbriller, iPhone og penge. På den lange etapetur i Frankrig havde jeg et par cykelbukser under Escape-shortsene, men ikke på den 45 kilometer lange tur til Bindeballe.

 

Men det er vigtigt at fremhæve, at tøjet i sig selv fungerer bedst på varme dage med +15 grader. Er det koldere, skal jerseyen suppleres med en let jakke.

 

Sættet fungerer ikke bare på cafe, men naturligvis også i terrænet.

 

Konklusion

Med Escape-buksen og Xtrail-jerseyen er Northwave lykkedes med et sæt, hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed. Det er oplagt at tage sættet med på sommerferie, da det både kan bruges på cyklen og på byture. Og tager man den overkommelige pris med i ligningen, har man - i en verden hvor mærkevarer til cykelsegmentet ofte koster en formue - mulighed for at gøre et fordelagtigt køb.

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x