04.05.2023 @ 20:04

Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.

 

Producent: Northwave
Importør: Peakbike

Produkt: Escape WMN Baggy cykelbukser og Xtrail 2 WMN jersey

Vægt: Bukserne vejer 192 gram i str. S, mens jerseyen vejer 126 gram også i str. S
Vejl. pris: 499 kroner for bukserne og 419 kroner for jerseyen

Farver: Bukserne fås i sort og green forest og jerseyen i sort/blå og hvid/grå

 

På fransk strandcafe med afslappet stemning er sættet perfekt.

 

Introduktion

Northwaves bud på en kombineret cykel- og fritidsbuks hedder Escape. Hvad udseende angår, ligner Escape mere et par shorts end en traditionel cykelbuks. Der er løbegang til bælte, bagpå finder man to lommer med velcrolukning, og foran er der to skrålommer, så allerede her signalerer Northwave, at buksen kan anvendes til flere formål.

 

Northwaves Xtrail 2-jersey er et oplagt match til Escape-buksen. Heller ikke Xtrail’en ligner en traditionel cykel-jersey, men udseendet går mere i retning af en afslappet T-shirt - men ikke af den billige slags. Den er loose i pasformen, har et diskret mønster ved skuldrene og er visuelt så diskret, at Xtrail’en passer lige så fint til caféen som til cyklen.  

 

Materialer og konstruktion

På Escapebuksen har man anvendt polyester og elastan. Det betyder, at stoffet har en høj strækbarhed samt stor slidstyrke, og samtidig er stoffet hurtigtørrende. Man kan som nævnt sætte et bælte om livet, men på hver side - ved hofterne - er buksen forsynet med en justerbar elastik.

 

Også Xtrail-jerseyen er fremstillet i polyester og elastan, hvilket - som på bukserne - giver stor elasticitet og robusthed. Og den hurtigtørrende effekt hjælpes yderligere på vej af den perforerede overflade, der er på jerseyens inderside

 

Alle syninger virker holdbare, og der er ingen ”svage” steder. Til gengæld er der forstærkninger ved overgangen mellem buks og lommer, og der er indsat en ekstra krave bag på halsåbningen af jerseyen.

 

Pasform

Snittet er baggy, så der er god bevægelsesfrihed til benene, og har man brug for at gemme mobiltelefon, kreditkort m.m. væk, er der rigeligt med lommer til formålet. Escape-buksen ikke er udstyret med pude, og er der tale om kortere ture, har det ingen praktisk betydning. Men til længere ture, hvor det er rart med en pude, kan man supplere med et par tynde og seleløse cykelbukser indenunder.

 

Jerseyen har et enkelt snit og er designet med rund hals og korte ærmer. De manglende lommer gør, at jerseyen falder naturligt over hofterne, og pasformen er afslappet.

 

Buksen har et enkelt og minimalistisk design.

 

Størrelse og vægt

Når man tænker på, at tøjet er italiensk, passer størrelsen på både jersey og buks overraskende godt til skandinaviske forhold. Ofte skal man opgradere et nummer eller to i forhold til normalen, når man skal have italienske sko eller tøj, der passer. Men to forhold bør overvejes; hvis man vil køre med cykelbukser inden under Escape-shortsene, kan man eventuelt gå en størrelse op, og hvis jerseyen er lidt for meget til den loose fit-agtige side, kan man her gå en størrelse ned.

 

Og vægten - både jersey og buks vejer hver især under 200 gram - betyder, at tøjet føles meget let, når man har det på.

 

Trøjen er lavet i et hurtigttørrende stof, der føles behageligt mod huden.

 

Test

Jeg afprøvede tøjet to forskellige steder. Dels havde jeg det på på en fire dage lang cykeltur langs den franske atlanterhavskyst syd for Saint Nazaire, og så supplerede jeg med en cafetur til den vejlensiske pitstop-klassiker Bindeballe Købmandsgaard.

 

Begge steder fungerede tøjet perfekt, og jeg følte ikke behov for at klæde om, når jeg skiftede cykelsadlen ud med en bar- eller caféstol. Jeg kunne glide ind i mængden af øvrige gæster uden at falde udenfor med hensyn til påklædning.

 

På cyklen fungerede tøjet godt. Det føltes behageligt at have ind mod kroppen, den løse pasform betød, at intet strammede unødigt, og jeg var glad for buksens fire forskellige lommer. Der var plads til både solbriller, iPhone og penge. På den lange etapetur i Frankrig havde jeg et par cykelbukser under Escape-shortsene, men ikke på den 45 kilometer lange tur til Bindeballe.

 

Men det er vigtigt at fremhæve, at tøjet i sig selv fungerer bedst på varme dage med +15 grader. Er det koldere, skal jerseyen suppleres med en let jakke.

 

Sættet fungerer ikke bare på cafe, men naturligvis også i terrænet.

 

Konklusion

Med Escape-buksen og Xtrail-jerseyen er Northwave lykkedes med et sæt, hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed. Det er oplagt at tage sættet med på sommerferie, da det både kan bruges på cyklen og på byture. Og tager man den overkommelige pris med i ligningen, har man - i en verden hvor mærkevarer til cykelsegmentet ofte koster en formue - mulighed for at gøre et fordelagtigt køb.

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Endurace CFR
Den moderne rytter kan være svær at definere, men Canyon har givet sig i kast med at fange dens opmærksomhed med komfort og integration.
Guide: Alt om tubeless
Tubeless på racercyklen er efterhånden ved at være almindeligt. Det forstår man godt, når man har prøvet den komfort, som følger med. Feltet.dk har derfor testet forskellige setup og vi vil se på fordele og ulemper, som trods alt følger med brugen af væske i dækkene.  
Nyt dansk cykelregister i kæmpe fremgang
Bliver din cykel stjålet er chancerne for at du får den tilbage nærmest ikke eksisterende - det vil Bikekey ændre på, og de danske cykelejere tager det til sig.
Ferrand-Prevot skriver VM-historie - Dansker kæmpede bravt
31-årige Pauline Ferrand-Prevot er verdensmester igen på den olympiske distance. Ferrand-Prevot skriver dermed historie og er den første kvinde nogensinde, der vinder fem VM-titler på den olympiske distance.
Feltet.dk kører Maratona Dolomites 2023
Jeg kæmper mig op af det sidste af løbets mange bjerge. 786 højdemeter bringer mig over Passo Valparola via Falzarego i over 2200 meters højde. Solen skinner og de flotte bjerge står lodret op omkring mig. Endelig er jeg oppe og nu går det stærkt ned mod mål i Corvara.
Nedtur: Sofie Heby misser VM-titlen efter styrt og dårlig dag
Sofie Heby Pedersen var kæmpe favorit til at vinde VM-titlen i mountainbike, men danskeren styrtede i starten af løbet - og det kostede dyrt.
Produktnyt: Specialized lancerer ny version af Tarmac
Specialized lancerer næste generation af den populære Tarmac-platform - Tarmac SL8 er på gaden nu.
Sidste chance: Efterårsspillet starter søndag kl. 12.00
Managersæsonen fortsætter efter Tour de France med et helt nyt spil - og anderledes spilformat!
Abu Dhabi bliver VM-værter i 2028 og 2029
VM i landsvejscykling finder sted i Abu Dhabi i 2028. Det blev annonceret i dag på en UCI-konference forud for verdensmesterskaberne i Glasgow. VM i banecykling i 2029 vil også blive afholdt i hovedstaden af De Forenede Arabiske Emirater.
Så du det? Det danske hold kører på vilde nye banecykler til VM
Canyon bliver ny cykelsponsor for det danske og amerikanske banelandshold med en banebrydende cykel, der jagter fart.
Man kan da ikke stoppe efter fire ture?
På trods af, at det blev en fysisk hård omgang på en ellers let tur og med flere mindre uheld, blev det samlet en stor oplevelse for Torsten Brix at cykle til Paris for femte gang. Her kommer hans dagbog!
Klar til weekenden!? Køb Tour-merchandise til nedsat pris!
Skal du have den officielle gule førertrøje? 
Vind 24 karats Tour de France-guldmønt til en værdi af 4.500 kroner!
Feltet.dk udlodder smuk og stærkt limiteret guldmønt i samarbejde med Mønthuset Danmark.
12 gode Tour-bøger - SPAR 15-50%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Ny bog fra Jørgen Leth og Bastian Emil
Forfatterne Jørgen Leth ​og Bastian Emil Goldschmidt er klar med en ny bog omhandlende legenden Fausto Coppi.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Scott Road RC-landevejssko
Schweiziske Scott lancerer sin opgraderede Road RC-sko, hvor der er fokus på stivhed og justeringsmuligheder samt fin balance i forholdet mellem pris og kvalitet.
Manager: Vuelta-vinderen deltog for første gang - og vandt 8.266 kroner
”Og så er det for øvrigt slut med at satse på Sepp Kuss - for anden gang i træk scorer han et stort rundt nul.”
Test: Goodyear Vector Sport dæk
Nyt dæk fra Goodyear specielt udviklet til danske forhold. Lav rullemodstand og ekstra punkteringsresistens.
Test: Scott Trail Rocket FR’ 16 rygsæk
Virkelig fed terrænrygsæk i lækker kvalitet og med fede features, som kan bruges af alle,d er har brug for en behagelig rygsæk, når de cykler.
Hent Feltet.dk´s Vuelta-app
Feltet.dk lancerer en app til årets Vuelta a España, hvor du kan følge etaperne helt tæt. Kan Jonas Vingegaard skrive historie og blive den første dansker nogensinde, som vinder Vueltaen og to GrandTours det samme år? 
Test: Geosmina-tasker til bikepacking
Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.  
Sidste chance: Vuelta-spillet starter i dag kl. 19.05
Deltag i årets Vuelta a España-managerspil, som starter lørdag den 26. august klokken 19.05 med en 16,6 km holdtidskørsel. Spillet slutter søndag den 17. september.
Test: GoodYear Eagle F1R Tubeless
Tubeless har i flere år vundet stort indpas, og kan tilbyde en god komfort og punkteringsbeskyttelse for motionister på ujævne danske veje. Vi tester de helt nye Goodyear Eagle F1R tubeless og prøver om de kan levere på løfterne.
Test: Trek Ballista MIPS
Sæsonen mest hypede hjelm skuffer ikke og leverer god komfort og ventilation samtidig med at den er hurtigt. Nå ja, så ser den også virkelig hurtigt ud!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x