04.08.2021 @ 15:00

Megmeister byder ind med spændende nytænkning, når det kommer til indlægget, men man skal lide de tyndere indlæg, for at elske L8-shortsene, som ellers byder på en rigtig fin samlet pakke.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(6/10)

Fakta:

Producent: Megmeister
Produkt: L8 bibshorts
Farver: Sort
Størrelse: Medium (fås fra Small-XL)

Vejledende udsalgspris: 1299,- kroner

 
Introduktion

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad:  De nyudviklede L8 bibshorts, som vi tester her samt en række meget populære svedtrøjer.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

Test

L8-shortsene fra Megmeister er mærkets mest avancerede bukser, hvor de har lagt rigtig meget energi i især indlægget.

 

Traditionelt set, så benytter de fleste fabrikanter sig af skum i deres indlæg. Men Megmeister er af den overbevisning, at et skum har én svaghed, som spiller ind på komforten: Manglende evne til at genvinde sin form efter gentagne stød.

 

For at forstå Megmeisters løsning, skal man bruge sin fantasi:


Hvis man forestiller sig skummet placeret omkring et barns trampolin for at bryde barnets fald, så fungerer skummet ved at absorbere barnets energi ved sammenstødet. Sådan fungerer de fleste indlæg i cykelshorts: De absorberer det oprindelige stød og tryk, men det ’hopper’ ikke tilbage til sin oprindelige tilstand hurtigt ifølge Megmeister.  

 

Hollænderne mener så, at når man har siddet på sin cykel i noget tid, så har man presset al luft ud af puden og i høj grad reduceret dens dæmpningskvaliteter.

 

Megmeisters udviklere mente således, at de havde brug for et nyt polstringsmateriale, som kunne absorbere det oprindelige stød og så hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand for at håndtere det næste stød. Det er det, som de kalder affjedring.


Og Megmeister mener altså, at det er et helt nyt koncept inden for indlæg.

 

 

Anderledes indlæg

Resultatet af Megmeisters arbejde er et indlæg med det mundrette navn: ’3D Warp Aero Suspension (WAS) System’.

 

Det føles en anelse anderledes i hånden, sammenlignet med mange andre puder.


Bunden af indlægget er tynd og så er det belagt med ’3D WAS’-systemet i midten, som nærmest har den nøjagtige form som en traditionel racersadel.

 

Det fungerer ret fint. Man får fin beskyttelse fra de tyndere yderkanter i siden af sadlen (hvor det kan skarve) og så om foran i skridtområdet. Samtidig sidder man så på den kraftigere del af puden, som tilsvarende har bedre beskyttelse og polstring i området, hvor man sidder med alt sit tryk.

 

Selve ’3D WAS’-puden er reelt ikke specielt kraftig. Den er cirka en centimeter tyk og det er rigtig rart, for ellers kan det let komme til at fylde for meget og man kunne godt have frygtet, at et så teknisk indlæg med masser af indhold, godt kunne blive meget kraftigt. Det er ikke tilfældet og det tror jeg egentligt vil tiltale langt de fleste ryttere. Især dem, der også cykler for at køre stærkt.

 

Ude på cyklen synes jeg dog ikke helt, at systemet holder hvad det lover i forhold til komfort.

 

Puden mangler noget dybde synes jeg og den føles lidt hård.


Megmeister har haft meget fokus på den fjedrende effekt, men jeg synes, at de mangler noget grundlæggende fylde og blødhed.

 

Derved bliver det en meget kontant fornemmelse, som desværre ikke helt passer til min bagdel.

 

Er man rigtig gode venner med sin sadel, så kan sagtens være et godt indlæg, især hvis man godt kan lide den lidt minimalistiske fornemmelse, som ofte også føles ’race-’agtig’.

 

Til gengæld, så er Megmeister lykkes med at lave et indlæg, som sidder godt og tæt og som ikke flytter sig meget under kørsel og bevægelse i sadlen.

 


 

Fin materialekvalitet

Kigger man på resten af shortsene, så får man først og fremmest en rigtig fin stofkvalitet. Stoffet har en lidt stivere overflade end man ofte ser og det bidrager til fornemmelsen af et par robuste shorts, hvor stoffet ikke er så sårbart og derved har godt holdbarhed.

 

Det strækker godt uden at blive for tyndt og selerne er tilsvarende vellukkede med et smalt stykke mesh i ryggen og helt flade seler, som lægger sig mod overkroppen og er usynlige igennem en cykeltrøje.

 

 

Velafstemt pasform

Pasformen er rigtig god. Den er tæt og lækker via stoffets evner til at strække i alle fire retninger. Bukserne er til den race-orienterede side, men der er rigeligt med stræk til, at de fleste kan være med.

 

En af styrkerne er, at bukserne har en god evne til at blive siddende, som man gerne vil have det, også efter en del kilometer. En bred silikonekant på indersiden af afslutningerne i benene sørger elegant for at shortsene ikke kravler op.

 

Der er god støtte i lænden, hvor selerne har godt med power til at holde det hele på plads.

 

Konklusion

Det er altid spændende, når producenterne prøver nye ting af i jagten på at tilfredsstille os kræsne cykelryttere. ’3D WAS’-systemet er gennemtænkt, men jeg synes ikke helt det er lykkedes, da puden mangler noget tykkelse og blødhed. Jeg tror, at hvis puden fik tilføjet mere af materialet, så ville de fjedrende egenskaber komme mere til sin ret.

 

Resten af pakken er nemlig i topklasse, med gode materialer og rigtig god pasform.

 

Men i denne prisklasse, forventer jeg lidt mere af indlægget.

 

Sådan har vi testet:
Vi har testet bukserne i den danske sommer i temperaturer fra 15-25 grader. Vi har udelukkende testet bukserne på landevejen.


Stillet til rådighed af: Megmeister
 

TESTRAPPORT

 

Brand: Megmeister

Model: L8 bibshorts

 

Hvad er produktet lavet til?

Bukserne er lavet til alle slags forhold på landevejen til den performance-orienterede rytter.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Kernen i produktet er et nyudviklet indlæg - kaldet ’3D WAS’ - som er lavet til at være mere fjedrende, når man modtager stød og bump fra vejen.

 

Bedøm produktets konstruktion

Bukserne er rigtig godt sat sammen og sammenspillet mellem de enkelte dele er fin.
 

Bedøm ydeevnen

Indlægget er en anelse for tyndt til min smag og mangler lidt fylde. Resten af pakken performer rigtig godt med godt stræk, tæt og behagelig pasform og stof med gode egenskaber.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten, alle materialer er i top.

 

Bedøm pasform

Pasformen er tæt, som man forventer af et par short til den seriøse rytter, men det er ikke overdrevet og helt på linje med tilsvarende produkter fra konkurrerende mærker.

 

Bedøm størrelse

Vi har testet i medium og bukserne sidder behageligt tæt på mine 75 kilo og 183 centimeter.

 

Bedøm komfort

Indlægget henvender sig til dem, som kan lide en minimalistisk pude, mens jeg savner en smule mere polstring. Resten af pakken yder fin komfort.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Kan man lide indlægget, så får man et par shorts, som i pris svarer til samme kvalitet hos konkurrerende mærker.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasformen er rigtig godt afstemt, så de sidder godt.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Jeg savner lidt mere blødhed og fylde i indlægget.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (6/10)

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.
Dansk talent bliver europamester
Den danske succes ved EM i mountainbike fortsætter.
Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet