04.08.2021 @ 15:00

Megmeister byder ind med spændende nytænkning, når det kommer til indlægget, men man skal lide de tyndere indlæg, for at elske L8-shortsene, som ellers byder på en rigtig fin samlet pakke.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(6/10)

Fakta:

Producent: Megmeister
Produkt: L8 bibshorts
Farver: Sort
Størrelse: Medium (fås fra Small-XL)

Vejledende udsalgspris: 1299,- kroner

 
Introduktion

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad:  De nyudviklede L8 bibshorts, som vi tester her samt en række meget populære svedtrøjer.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

Test

L8-shortsene fra Megmeister er mærkets mest avancerede bukser, hvor de har lagt rigtig meget energi i især indlægget.

 

Traditionelt set, så benytter de fleste fabrikanter sig af skum i deres indlæg. Men Megmeister er af den overbevisning, at et skum har én svaghed, som spiller ind på komforten: Manglende evne til at genvinde sin form efter gentagne stød.

 

For at forstå Megmeisters løsning, skal man bruge sin fantasi:


Hvis man forestiller sig skummet placeret omkring et barns trampolin for at bryde barnets fald, så fungerer skummet ved at absorbere barnets energi ved sammenstødet. Sådan fungerer de fleste indlæg i cykelshorts: De absorberer det oprindelige stød og tryk, men det ’hopper’ ikke tilbage til sin oprindelige tilstand hurtigt ifølge Megmeister.  

 

Hollænderne mener så, at når man har siddet på sin cykel i noget tid, så har man presset al luft ud af puden og i høj grad reduceret dens dæmpningskvaliteter.

 

Megmeisters udviklere mente således, at de havde brug for et nyt polstringsmateriale, som kunne absorbere det oprindelige stød og så hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand for at håndtere det næste stød. Det er det, som de kalder affjedring.


Og Megmeister mener altså, at det er et helt nyt koncept inden for indlæg.

 

 

Anderledes indlæg

Resultatet af Megmeisters arbejde er et indlæg med det mundrette navn: ’3D Warp Aero Suspension (WAS) System’.

 

Det føles en anelse anderledes i hånden, sammenlignet med mange andre puder.


Bunden af indlægget er tynd og så er det belagt med ’3D WAS’-systemet i midten, som nærmest har den nøjagtige form som en traditionel racersadel.

 

Det fungerer ret fint. Man får fin beskyttelse fra de tyndere yderkanter i siden af sadlen (hvor det kan skarve) og så om foran i skridtområdet. Samtidig sidder man så på den kraftigere del af puden, som tilsvarende har bedre beskyttelse og polstring i området, hvor man sidder med alt sit tryk.

 

Selve ’3D WAS’-puden er reelt ikke specielt kraftig. Den er cirka en centimeter tyk og det er rigtig rart, for ellers kan det let komme til at fylde for meget og man kunne godt have frygtet, at et så teknisk indlæg med masser af indhold, godt kunne blive meget kraftigt. Det er ikke tilfældet og det tror jeg egentligt vil tiltale langt de fleste ryttere. Især dem, der også cykler for at køre stærkt.

 

Ude på cyklen synes jeg dog ikke helt, at systemet holder hvad det lover i forhold til komfort.

 

Puden mangler noget dybde synes jeg og den føles lidt hård.


Megmeister har haft meget fokus på den fjedrende effekt, men jeg synes, at de mangler noget grundlæggende fylde og blødhed.

 

Derved bliver det en meget kontant fornemmelse, som desværre ikke helt passer til min bagdel.

 

Er man rigtig gode venner med sin sadel, så kan sagtens være et godt indlæg, især hvis man godt kan lide den lidt minimalistiske fornemmelse, som ofte også føles ’race-’agtig’.

 

Til gengæld, så er Megmeister lykkes med at lave et indlæg, som sidder godt og tæt og som ikke flytter sig meget under kørsel og bevægelse i sadlen.

 


 

Fin materialekvalitet

Kigger man på resten af shortsene, så får man først og fremmest en rigtig fin stofkvalitet. Stoffet har en lidt stivere overflade end man ofte ser og det bidrager til fornemmelsen af et par robuste shorts, hvor stoffet ikke er så sårbart og derved har godt holdbarhed.

 

Det strækker godt uden at blive for tyndt og selerne er tilsvarende vellukkede med et smalt stykke mesh i ryggen og helt flade seler, som lægger sig mod overkroppen og er usynlige igennem en cykeltrøje.

 

 

Velafstemt pasform

Pasformen er rigtig god. Den er tæt og lækker via stoffets evner til at strække i alle fire retninger. Bukserne er til den race-orienterede side, men der er rigeligt med stræk til, at de fleste kan være med.

 

En af styrkerne er, at bukserne har en god evne til at blive siddende, som man gerne vil have det, også efter en del kilometer. En bred silikonekant på indersiden af afslutningerne i benene sørger elegant for at shortsene ikke kravler op.

 

Der er god støtte i lænden, hvor selerne har godt med power til at holde det hele på plads.

 

Konklusion

Det er altid spændende, når producenterne prøver nye ting af i jagten på at tilfredsstille os kræsne cykelryttere. ’3D WAS’-systemet er gennemtænkt, men jeg synes ikke helt det er lykkedes, da puden mangler noget tykkelse og blødhed. Jeg tror, at hvis puden fik tilføjet mere af materialet, så ville de fjedrende egenskaber komme mere til sin ret.

 

Resten af pakken er nemlig i topklasse, med gode materialer og rigtig god pasform.

 

Men i denne prisklasse, forventer jeg lidt mere af indlægget.

 

Sådan har vi testet:
Vi har testet bukserne i den danske sommer i temperaturer fra 15-25 grader. Vi har udelukkende testet bukserne på landevejen.


Stillet til rådighed af: Megmeister
 

TESTRAPPORT

 

Brand: Megmeister

Model: L8 bibshorts

 

Hvad er produktet lavet til?

Bukserne er lavet til alle slags forhold på landevejen til den performance-orienterede rytter.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Kernen i produktet er et nyudviklet indlæg - kaldet ’3D WAS’ - som er lavet til at være mere fjedrende, når man modtager stød og bump fra vejen.

 

Bedøm produktets konstruktion

Bukserne er rigtig godt sat sammen og sammenspillet mellem de enkelte dele er fin.
 

Bedøm ydeevnen

Indlægget er en anelse for tyndt til min smag og mangler lidt fylde. Resten af pakken performer rigtig godt med godt stræk, tæt og behagelig pasform og stof med gode egenskaber.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten, alle materialer er i top.

 

Bedøm pasform

Pasformen er tæt, som man forventer af et par short til den seriøse rytter, men det er ikke overdrevet og helt på linje med tilsvarende produkter fra konkurrerende mærker.

 

Bedøm størrelse

Vi har testet i medium og bukserne sidder behageligt tæt på mine 75 kilo og 183 centimeter.

 

Bedøm komfort

Indlægget henvender sig til dem, som kan lide en minimalistisk pude, mens jeg savner en smule mere polstring. Resten af pakken yder fin komfort.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Kan man lide indlægget, så får man et par shorts, som i pris svarer til samme kvalitet hos konkurrerende mærker.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasformen er rigtig godt afstemt, så de sidder godt.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Jeg savner lidt mere blødhed og fylde i indlægget.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (6/10)

Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.
Fini og Andreassen til start til VM-generalprøve på dansk grund
I 2022 er der VM i MTB maraton på dansk grund, og de danske topryttere Simon Andreassen og Sebastian Fini er klar, når der i år afholdes DM i MTB maraton på ruten.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.
Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x