04.08.2021 @ 15:00

Megmeister byder ind med spændende nytænkning, når det kommer til indlægget, men man skal lide de tyndere indlæg, for at elske L8-shortsene, som ellers byder på en rigtig fin samlet pakke.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(6/10)

Fakta:

Producent: Megmeister
Produkt: L8 bibshorts
Farver: Sort
Størrelse: Medium (fås fra Small-XL)

Vejledende udsalgspris: 1299,- kroner

 
Introduktion

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad:  De nyudviklede L8 bibshorts, som vi tester her samt en række meget populære svedtrøjer.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

Test

L8-shortsene fra Megmeister er mærkets mest avancerede bukser, hvor de har lagt rigtig meget energi i især indlægget.

 

Traditionelt set, så benytter de fleste fabrikanter sig af skum i deres indlæg. Men Megmeister er af den overbevisning, at et skum har én svaghed, som spiller ind på komforten: Manglende evne til at genvinde sin form efter gentagne stød.

 

For at forstå Megmeisters løsning, skal man bruge sin fantasi:


Hvis man forestiller sig skummet placeret omkring et barns trampolin for at bryde barnets fald, så fungerer skummet ved at absorbere barnets energi ved sammenstødet. Sådan fungerer de fleste indlæg i cykelshorts: De absorberer det oprindelige stød og tryk, men det ’hopper’ ikke tilbage til sin oprindelige tilstand hurtigt ifølge Megmeister.  

 

Hollænderne mener så, at når man har siddet på sin cykel i noget tid, så har man presset al luft ud af puden og i høj grad reduceret dens dæmpningskvaliteter.

 

Megmeisters udviklere mente således, at de havde brug for et nyt polstringsmateriale, som kunne absorbere det oprindelige stød og så hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand for at håndtere det næste stød. Det er det, som de kalder affjedring.


Og Megmeister mener altså, at det er et helt nyt koncept inden for indlæg.

 

 

Anderledes indlæg

Resultatet af Megmeisters arbejde er et indlæg med det mundrette navn: ’3D Warp Aero Suspension (WAS) System’.

 

Det føles en anelse anderledes i hånden, sammenlignet med mange andre puder.


Bunden af indlægget er tynd og så er det belagt med ’3D WAS’-systemet i midten, som nærmest har den nøjagtige form som en traditionel racersadel.

 

Det fungerer ret fint. Man får fin beskyttelse fra de tyndere yderkanter i siden af sadlen (hvor det kan skarve) og så om foran i skridtområdet. Samtidig sidder man så på den kraftigere del af puden, som tilsvarende har bedre beskyttelse og polstring i området, hvor man sidder med alt sit tryk.

 

Selve ’3D WAS’-puden er reelt ikke specielt kraftig. Den er cirka en centimeter tyk og det er rigtig rart, for ellers kan det let komme til at fylde for meget og man kunne godt have frygtet, at et så teknisk indlæg med masser af indhold, godt kunne blive meget kraftigt. Det er ikke tilfældet og det tror jeg egentligt vil tiltale langt de fleste ryttere. Især dem, der også cykler for at køre stærkt.

 

Ude på cyklen synes jeg dog ikke helt, at systemet holder hvad det lover i forhold til komfort.

 

Puden mangler noget dybde synes jeg og den føles lidt hård.


Megmeister har haft meget fokus på den fjedrende effekt, men jeg synes, at de mangler noget grundlæggende fylde og blødhed.

 

Derved bliver det en meget kontant fornemmelse, som desværre ikke helt passer til min bagdel.

 

Er man rigtig gode venner med sin sadel, så kan sagtens være et godt indlæg, især hvis man godt kan lide den lidt minimalistiske fornemmelse, som ofte også føles ’race-’agtig’.

 

Til gengæld, så er Megmeister lykkes med at lave et indlæg, som sidder godt og tæt og som ikke flytter sig meget under kørsel og bevægelse i sadlen.

 


 

Fin materialekvalitet

Kigger man på resten af shortsene, så får man først og fremmest en rigtig fin stofkvalitet. Stoffet har en lidt stivere overflade end man ofte ser og det bidrager til fornemmelsen af et par robuste shorts, hvor stoffet ikke er så sårbart og derved har godt holdbarhed.

 

Det strækker godt uden at blive for tyndt og selerne er tilsvarende vellukkede med et smalt stykke mesh i ryggen og helt flade seler, som lægger sig mod overkroppen og er usynlige igennem en cykeltrøje.

 

 

Velafstemt pasform

Pasformen er rigtig god. Den er tæt og lækker via stoffets evner til at strække i alle fire retninger. Bukserne er til den race-orienterede side, men der er rigeligt med stræk til, at de fleste kan være med.

 

En af styrkerne er, at bukserne har en god evne til at blive siddende, som man gerne vil have det, også efter en del kilometer. En bred silikonekant på indersiden af afslutningerne i benene sørger elegant for at shortsene ikke kravler op.

 

Der er god støtte i lænden, hvor selerne har godt med power til at holde det hele på plads.

 

Konklusion

Det er altid spændende, når producenterne prøver nye ting af i jagten på at tilfredsstille os kræsne cykelryttere. ’3D WAS’-systemet er gennemtænkt, men jeg synes ikke helt det er lykkedes, da puden mangler noget tykkelse og blødhed. Jeg tror, at hvis puden fik tilføjet mere af materialet, så ville de fjedrende egenskaber komme mere til sin ret.

 

Resten af pakken er nemlig i topklasse, med gode materialer og rigtig god pasform.

 

Men i denne prisklasse, forventer jeg lidt mere af indlægget.

 

Sådan har vi testet:
Vi har testet bukserne i den danske sommer i temperaturer fra 15-25 grader. Vi har udelukkende testet bukserne på landevejen.


Stillet til rådighed af: Megmeister
 

TESTRAPPORT

 

Brand: Megmeister

Model: L8 bibshorts

 

Hvad er produktet lavet til?

Bukserne er lavet til alle slags forhold på landevejen til den performance-orienterede rytter.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Kernen i produktet er et nyudviklet indlæg - kaldet ’3D WAS’ - som er lavet til at være mere fjedrende, når man modtager stød og bump fra vejen.

 

Bedøm produktets konstruktion

Bukserne er rigtig godt sat sammen og sammenspillet mellem de enkelte dele er fin.
 

Bedøm ydeevnen

Indlægget er en anelse for tyndt til min smag og mangler lidt fylde. Resten af pakken performer rigtig godt med godt stræk, tæt og behagelig pasform og stof med gode egenskaber.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten, alle materialer er i top.

 

Bedøm pasform

Pasformen er tæt, som man forventer af et par short til den seriøse rytter, men det er ikke overdrevet og helt på linje med tilsvarende produkter fra konkurrerende mærker.

 

Bedøm størrelse

Vi har testet i medium og bukserne sidder behageligt tæt på mine 75 kilo og 183 centimeter.

 

Bedøm komfort

Indlægget henvender sig til dem, som kan lide en minimalistisk pude, mens jeg savner en smule mere polstring. Resten af pakken yder fin komfort.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Kan man lide indlægget, så får man et par shorts, som i pris svarer til samme kvalitet hos konkurrerende mærker.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasformen er rigtig godt afstemt, så de sidder godt.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Jeg savner lidt mere blødhed og fylde i indlægget.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (6/10)

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Manager: Mens vi bare venter på en ny sæson #2
Nu er det meget snart alvor. De forskellige WorldTour-mandskaber er ved at være klar - holdopstillingerne er på plads, de nye uniformer er blevet flashet, team-cyklerne fået den sidste lakering og januars obligatoriske træningslejre så småt gået i gang...
Test: Flowfeet by Flowlife
Flowfeet er et massageapparat, der giver dine fødder alt fra en kærlig til en dyb og effektiv massagebehandling, som får dine fødder hurtigt på toppen efter en hård træning. 
Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden
I de kommende måneder vil Feltet.dk lancere en række nye aktiviteter både på det redaktionelle, funktions-. og designmæssigt plan. Feltet.dk øger også satsningen på det sociale medie, Instagram.
Produktnyt: Velocio "A better way"
Det der startede som en lancering af en kvindefokuseret kollektion har udviklet sig til en forpligtelse for en grønnere fremtid, hvor amerikansk-baserede Velocio mener, at der er en bedre måde at producere cykeltøj på.
Covid-alarm: Bestil dit Tour-merchandise senest søndag
De tre første dage i juli i år bliver historiske! For første og måske eneste gang gæster Tour de France-feltet lille Danmark. Skal du være festklædt?
Test: Rapha Women’s Explore Down Jacket
Vellykket og virkelig lækker dunjakke, som kan bruges på eventyr på cyklen såvel som i hverdagen.
Specialized præsenterer 2022-teamcykler
Specialized løfter sløret for de nye cykeldesigns til Quick-Step-Alpha Vinyl, Total-Energies og SD Worx. 
Test: 2022 Giant Revolt Advanced Pro 0
Den nye Revolt cementerer sin position som en af markedets bedste gravelcykler med levende styregenskaber, god komfort og muligheden for at ændre køregenskaberne med et udskifteligt dropout, som kan øge akselafstanden.
Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022
Scalpel HT Hi-MOD 1 har et rigtig godt forhold mellem effektivitet, adræthed, kontrol og stabilitet, mens cyklens geometri og lethed skaber en meget progressiv high-end mountainbike, der tilfredsstiller den konkurrenceorienterede og kræsne hardtail-rytters høje krav.
Konggaard / Xtreme sætter gang i generationsskifte
Konggaard ApS lancerer på årets første dag, at de har sat gang i et generationsskifte.
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Godt nytår fra Feltet.dk - Tilbageblik og 2022
Feltet.dk ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på året og frem på, hvad der venter i 2022.
Podcast: Quiz og kåringer fra året der gik på WorldTouren
Hvilke øjeblikke og ryttere var de mest fantastiske på WorldTouren i 2021? 
Prøv banecykling - Spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Glædelig jul til alle
Feltet.dk og Motionsfeltet.dk ønsker alle en rigtig glædelig jul!

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022
Feltet.dk's populære sæsonspil bliver nu udvidet med et aktivt sæsonspil. Du kan tilmelde dig allerede i dag.
Test: isolés vintertøj
Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.
Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj
Feltet.dk og Team Motionsfeltet.dk har sat en række produkter ned på vores webshop, så søger du et godt tilbud - så kig forbi. 
Cannondale lancerer ny Synapse med SmartSense-teknologi
Amerikanerne lancerer en re-designet version af deres endurance-cykel til landevejen med stærkt opdaterede, teknologiske features, som inkluderer lys og radar. Målet er at fusionere performance, komfort og alsidighed i endnu højere grad.
Et klenodie har jubilæum - kender du ALAN?
I sommeren 1972 grundlagde en lille italiener ved navn Falconi Lodovico, et cykelbrand, der i dag, er et klenodie indenfor cykelsporten.
Test: Velocio vintertøj
Det amerikanske brand gør sit indtog med et teknisk ’tøjsystem’ til de koldeste vinterdage, som performer på alle parametre.
Øl skal give Børnecancerfonden halvanden million kroner
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby har sat sig et ambitiøst mål. På bare fire uger vil de frivillige deltagere sælge over 35.000 gaveæsker med specialøl fra Fur Bryghus. Det skal give op imod halvanden million kroner til Børnecancerfonden.
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko med snørebånd
Specialized har netop lanceret en ny sko med snørebånd, som hedder S-Works 7 Lace.
Test: Assos Superléger-tøj til hometrainer
Et komplet sæt optimeret til indendørs cykling, hvor bukserne imponerer så stort, at de er blandt de bedste denne tester har prøvet.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x