04.08.2021 @ 15:00

Megmeister byder ind med spændende nytænkning, når det kommer til indlægget, men man skal lide de tyndere indlæg, for at elske L8-shortsene, som ellers byder på en rigtig fin samlet pakke.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(6/10)

Fakta:

Producent: Megmeister
Produkt: L8 bibshorts
Farver: Sort
Størrelse: Medium (fås fra Small-XL)

Vejledende udsalgspris: 1299,- kroner

 
Introduktion

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad:  De nyudviklede L8 bibshorts, som vi tester her samt en række meget populære svedtrøjer.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

Test

L8-shortsene fra Megmeister er mærkets mest avancerede bukser, hvor de har lagt rigtig meget energi i især indlægget.

 

Traditionelt set, så benytter de fleste fabrikanter sig af skum i deres indlæg. Men Megmeister er af den overbevisning, at et skum har én svaghed, som spiller ind på komforten: Manglende evne til at genvinde sin form efter gentagne stød.

 

For at forstå Megmeisters løsning, skal man bruge sin fantasi:


Hvis man forestiller sig skummet placeret omkring et barns trampolin for at bryde barnets fald, så fungerer skummet ved at absorbere barnets energi ved sammenstødet. Sådan fungerer de fleste indlæg i cykelshorts: De absorberer det oprindelige stød og tryk, men det ’hopper’ ikke tilbage til sin oprindelige tilstand hurtigt ifølge Megmeister.  

 

Hollænderne mener så, at når man har siddet på sin cykel i noget tid, så har man presset al luft ud af puden og i høj grad reduceret dens dæmpningskvaliteter.

 

Megmeisters udviklere mente således, at de havde brug for et nyt polstringsmateriale, som kunne absorbere det oprindelige stød og så hurtigt vende tilbage til sin oprindelige tilstand for at håndtere det næste stød. Det er det, som de kalder affjedring.


Og Megmeister mener altså, at det er et helt nyt koncept inden for indlæg.

 

 

Anderledes indlæg

Resultatet af Megmeisters arbejde er et indlæg med det mundrette navn: ’3D Warp Aero Suspension (WAS) System’.

 

Det føles en anelse anderledes i hånden, sammenlignet med mange andre puder.


Bunden af indlægget er tynd og så er det belagt med ’3D WAS’-systemet i midten, som nærmest har den nøjagtige form som en traditionel racersadel.

 

Det fungerer ret fint. Man får fin beskyttelse fra de tyndere yderkanter i siden af sadlen (hvor det kan skarve) og så om foran i skridtområdet. Samtidig sidder man så på den kraftigere del af puden, som tilsvarende har bedre beskyttelse og polstring i området, hvor man sidder med alt sit tryk.

 

Selve ’3D WAS’-puden er reelt ikke specielt kraftig. Den er cirka en centimeter tyk og det er rigtig rart, for ellers kan det let komme til at fylde for meget og man kunne godt have frygtet, at et så teknisk indlæg med masser af indhold, godt kunne blive meget kraftigt. Det er ikke tilfældet og det tror jeg egentligt vil tiltale langt de fleste ryttere. Især dem, der også cykler for at køre stærkt.

 

Ude på cyklen synes jeg dog ikke helt, at systemet holder hvad det lover i forhold til komfort.

 

Puden mangler noget dybde synes jeg og den føles lidt hård.


Megmeister har haft meget fokus på den fjedrende effekt, men jeg synes, at de mangler noget grundlæggende fylde og blødhed.

 

Derved bliver det en meget kontant fornemmelse, som desværre ikke helt passer til min bagdel.

 

Er man rigtig gode venner med sin sadel, så kan sagtens være et godt indlæg, især hvis man godt kan lide den lidt minimalistiske fornemmelse, som ofte også føles ’race-’agtig’.

 

Til gengæld, så er Megmeister lykkes med at lave et indlæg, som sidder godt og tæt og som ikke flytter sig meget under kørsel og bevægelse i sadlen.

 


 

Fin materialekvalitet

Kigger man på resten af shortsene, så får man først og fremmest en rigtig fin stofkvalitet. Stoffet har en lidt stivere overflade end man ofte ser og det bidrager til fornemmelsen af et par robuste shorts, hvor stoffet ikke er så sårbart og derved har godt holdbarhed.

 

Det strækker godt uden at blive for tyndt og selerne er tilsvarende vellukkede med et smalt stykke mesh i ryggen og helt flade seler, som lægger sig mod overkroppen og er usynlige igennem en cykeltrøje.

 

 

Velafstemt pasform

Pasformen er rigtig god. Den er tæt og lækker via stoffets evner til at strække i alle fire retninger. Bukserne er til den race-orienterede side, men der er rigeligt med stræk til, at de fleste kan være med.

 

En af styrkerne er, at bukserne har en god evne til at blive siddende, som man gerne vil have det, også efter en del kilometer. En bred silikonekant på indersiden af afslutningerne i benene sørger elegant for at shortsene ikke kravler op.

 

Der er god støtte i lænden, hvor selerne har godt med power til at holde det hele på plads.

 

Konklusion

Det er altid spændende, når producenterne prøver nye ting af i jagten på at tilfredsstille os kræsne cykelryttere. ’3D WAS’-systemet er gennemtænkt, men jeg synes ikke helt det er lykkedes, da puden mangler noget tykkelse og blødhed. Jeg tror, at hvis puden fik tilføjet mere af materialet, så ville de fjedrende egenskaber komme mere til sin ret.

 

Resten af pakken er nemlig i topklasse, med gode materialer og rigtig god pasform.

 

Men i denne prisklasse, forventer jeg lidt mere af indlægget.

 

Sådan har vi testet:
Vi har testet bukserne i den danske sommer i temperaturer fra 15-25 grader. Vi har udelukkende testet bukserne på landevejen.


Stillet til rådighed af: Megmeister
 

TESTRAPPORT

 

Brand: Megmeister

Model: L8 bibshorts

 

Hvad er produktet lavet til?

Bukserne er lavet til alle slags forhold på landevejen til den performance-orienterede rytter.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Kernen i produktet er et nyudviklet indlæg - kaldet ’3D WAS’ - som er lavet til at være mere fjedrende, når man modtager stød og bump fra vejen.

 

Bedøm produktets konstruktion

Bukserne er rigtig godt sat sammen og sammenspillet mellem de enkelte dele er fin.
 

Bedøm ydeevnen

Indlægget er en anelse for tyndt til min smag og mangler lidt fylde. Resten af pakken performer rigtig godt med godt stræk, tæt og behagelig pasform og stof med gode egenskaber.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Der er ikke en finger at sætte på kvaliteten, alle materialer er i top.

 

Bedøm pasform

Pasformen er tæt, som man forventer af et par short til den seriøse rytter, men det er ikke overdrevet og helt på linje med tilsvarende produkter fra konkurrerende mærker.

 

Bedøm størrelse

Vi har testet i medium og bukserne sidder behageligt tæt på mine 75 kilo og 183 centimeter.

 

Bedøm komfort

Indlægget henvender sig til dem, som kan lide en minimalistisk pude, mens jeg savner en smule mere polstring. Resten af pakken yder fin komfort.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Kan man lide indlægget, så får man et par shorts, som i pris svarer til samme kvalitet hos konkurrerende mærker.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasformen er rigtig godt afstemt, så de sidder godt.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Jeg savner lidt mere blødhed og fylde i indlægget.

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (6/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x