06.08.2021 @ 21:00

Megmeister er et virkelig spændende, nyt bekendtskab med en svedtrøje som er intet mindre end eminent med en fantastisk pasform og konstruktion og egenskaber i top.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Megmeister
Produkt: Drynamo baselayer
Farver: Sort
Størrelse: S/M (fås også i L/XL)

Vejledende udsalgspris: 449,- kroner

 
Introduktion

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad:  Deres baselayers, som vi tester her, samt et helt nyudviklet par bibshorts.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

Test

Dan vi første gang hørte om Megmeister her på Feltet.dk, så var mærkets svedundertrøjer, som var i fokus og som rygtedes til at vække stor begejstring hos kunderne.

 

Det måtte vi naturligvis teste!

 

Drynamo

Drynamo er navnet på kollektionen fra Megmeister, som er blevet ultrapopulær blandt andet ved Jensen Cykler i Århus. Svedtrøjen fås i flere versioner, som er bygget op omkring den samme teknologi.


Til sommerbrug fås den uden ærmer eller med korte ærmer. Til brug i de koldere måneder findes der to versioner med lange ærmer til mænd samt én version til kvinderne.

 

Trøjen består primært af et materiale kaldet Dryarn, som har nogle rigtig gode egenskaber i forhold til at transportere fugt fra kroppen ud igennem stoffets fibre. Det er blandet med nylon og elastane, så det får det rette mix af tekniske egenskaber, blødhed og elastiske kvaliteter.

 

I hånden føles det som en traditionel, moderne svedtrøje, som er ekstremt let og blød at røre ved.

 

 

Helt fri for syninger

Men her hører det traditionelle ved svedtrøjen også umiddelbart op. Drynamo-trøjen fra Megmeister fremstår nemlig anderledes på flere fronter, når man pakker den ud af kassen.

 

Først og fremmest lægger man mærke til, at trøjen ikke har nogle synlige syninger. Ved nærmere inspektion kan man se, at trøjen er skåret ud i ét stykke og kun har to syninger i alt. De sidder øverst, inde i ærmerne og er usynlige udefra.

 

Det giver altså en trøje, som er virkelig strømlinet og hvor risikoen for generende syninger på kroppen er elimineret. Svedtrøjer sidder jo helt tæt til kroppen og vaskes ofte, så hvis der er mange syninger, så kan de med tiden ende med at blive et irritationsmoment, hvis de begynder at kradse eller genere. Det kommer i hvert fald ikke til at ske her.

 

Dernæst er der alle kanterne på trøjen, som ligeledes er helt fri for syninger eller andre konstruktioner. Det er kraven, afslutningerne på ærmerne samt bunden af trøjen.

 

Disse områder får ofte en lille fold eller syning fra producenten, men her er de blot en helt flad afslutning. Det er med til at forstærke udtrykket, men det har også den fordel, at trøjen lægger sig helt tæt ind til kroppen uden at bule, hvilket er lækkert under en tæt cykeltrøje.

 

 

Intelligent konstruktion

Udfordringen med en god svedtrøje er, at den skal have nok perforeret stof til at fjerne fugt effektivt, men den skal også have tilstrækkeligt med ’fasthed’ til at holde en god pasform, hvilket man som oftest får fra en materialekvalitet, som er lidt tættere og dermed ikke fjerner fugt i samme grad.

 

Det har Megmeister løst med en konstruktion, som er både klog og også veludført.


Stykket der løber hen over skuldrene er tæt i stoffet og har rigtig meget stræk, så det holder sammen på trøjen. I siderne sidder der to kiler, som på samme måde ’trækker’ trøjen sammen.

 

Forsiden er så til gengæld lavet med masser af perforering, som også går videre ind i armhulerne. Ryggen er lavet på samme måde, men har dog fire tværgående striber i det mere faste materiale, som igen er med til at sikre en konstant, fast og tæt pasform.

 

Lækker pasform

Materialerne og konstruktionen giver en pasform, som vi bare må overgive os til. For den er helt fantastisk! Trøjen sidder helt tæt, men den er så let, at man nærmest ikke bemærker den.

 

Trøjen føles ekstremt let over hele linjen og man glemmer hurtigt, at man faktisk har den på.

 

Det tætte materiale ved skuldrene giver en fast fornemmelse, som er trøjens anker, mens den også sidder dejligt fast hele vejen ned over overkroppen.

 

Ærmerne er tætte, men helt fjerlette, og matcher fornemmelsen fra resten af kroppen, hvor materialerne udvider sig og følger kroppen konturer helt perfekt.

 

Og så er der en designmæssig feature, som jeg er helt vild med. Når man tager trøjen på, så er den runde udskæring i kraven foran på trøjen sænket. Den sidder således ikke på halsen, men et par centimeter nede på brystet. For det første undgår man dermed at trøjen sidder oppe i halsen, som nogle gange kan være et problem med svedtrøjer. Det kan både genere omkring halsen og føles en anelse kvælende, men det er altså totalt elimineret her.

 

Dernæst så er det genialt i forhold til sammenspillet med den cykeltrøje, som man har over svedtrøjen. Den generer nemlig ikke kraven eller stikker op over lynlåsen og andet, som man ellers godt kan opleve. Det forstærker fornemmelsen af ikke at have noget på, som man gerne vil have af sit baselayer.

 

 

Suveræn funktionalitet

Ude på landevejene er Drynamo-trøjen rigtig god. Den yder godt under alle typer af trøjer og med sin slanke silhuet passer den under stort set alle typer cykeltrøjer.

 

Pasformen er som sagt både tæt, let og behagelig, men nok så vigtigt så forbliver den intakt, selv når man sveder meget og bevæger sig på cyklen.

 

Megmeister har lavet den en anelse længere på bagsiden, så den ikke stumper, når man sidder foroverbøjet. Det er med til at sikre den gode pasform yderligere og man føler, at man har en svedtrøje som bare følger kroppen uanset hvad.

 

Trøjen her excellerer helt som ventet på varme dage, hvor den effektivt fjerner fugt fra huden. Både når man sidder i sadlen og arbejder hårdt, men faktisk også, hvis man stopper efter intervaller eller hvis man sætter sig ind på en café efter en hård skiltespurt, så har man en tør fornemmelse på kroppen.

 

Et tegn på en god svedtrøje er i min optik, når den kan transportere masser af fugt uden at blive fuldstændig gennemblødt. Det betyder, at den kan trække fugten igennem fibrene og ud til ydersiden, hvor den kan fordampe igennem det yderste lag.  Det er tilfældet her, hvor jeg aldrig har oplevet at svedtrøjen har været gennemsvedt eller tung. Selv hvis man kører virkelig hårdt, så er man hurtig tør igen, når intensiteten daler.

 

Konklusion

Drynamo fra Megmeister lever op til den hype, som vi havde hørt inden test.


Det her er en vanvittigt lækker svedtrøje, som er lavet i topkvalitet og med egenskaber, som også er helt i top.

 

Pasformen er helt eminent og fraværet af syninger og de helt flade afslutninger alle steder, samt den lave krave, gør, at trøjen går helt i ét med kroppen, når den bæres over en cykeltrøje.

Sådan har vi testet:
Vi har testet trøjen på varme sommerdage samt lidt køligere aftener under både kortærmede og langærmede trøjer.


Stillet til rådighed af: Megmeister

 

TESTRAPPORT
 

Brand: Megmeister

Model: Drynamo kortærmet baselayer

 

Hvad er produktet lavet til?

Trøjen er lavet til at være det inderste lag under både kort’ og langærmede trøjer.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Trøjen er lavet i et svedtransporterende materiale i en konstruktion som er perforeret på strategiske steder samt mere fast og tæt andre steder.

 

Der kun to indvendige syninger i hele trøjen, placeret inde i ærmerne og så er alle afslutninger halt flade og uden syninger eller opsmøg.

 

Bedøm produktets konstruktion

Sammensætningen uden syninger er flot udført og fremstår velproduceret. Overgange mellem stofkvaliteter og -sammensætninger er flot udført.

 

Bedøm ydeevnen

Drynamo-trøjen yder fantastisk i varmt og mellemvarmt vejr og holder huden fri for fugt og er samtidig hurtigtørrende. Jobbet udføres til noget nær perfektion.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten er lækker og tilpas fast, når man tænker på, at størstedelen af trøjen er perforeret.


Jeg har vasket trøjen 5-6 gange under test og der er ingen tegn på at hverken pasform eller elasticitet formindskes.

 

Bedøm pasform

Trøjen er ultra-fleksibel og kan udvide sig til mange gange sin oprindelige størrelse, så man får et helt tæt fit, som samtidig er fjerlet, så man ikke rigtig bemærker trøjen.

 

Bedøm størrelse

Vi har testet i S/M og den sidder behageligt tæt på mine 75 kilo og 183 centimeter.

 

Bedøm vægt

Let på vægten og en let følelse omkring kroppen.

 

Bedøm komfort

Trøjen er behagelig at have på og behagelig i brug - også når den belastes hårdt i varmt vejr.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Man kan sagtens finde billigere svedtrøjer, men her får man funktionalitet, pasform og kvalitet i top, som jeg vurderer kan holde rigitg længe, hvis man vasker efter anvisningerne og straks efter brug.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasform, materialer og funktion går op i en højere enhed i kombination med den lette fornemmelse. Den lave krave, som er fri for syninger er helt genial og gør, at svedtrøjen er godt gemt væk, præcis som man vil have det.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Nej, der er faktisk ikke noget konkret at sætte en finger på.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?


Ja, det er en svedtrøje i topklasse!

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Dansk virksomhed sponsor for Vingegaards hold
Jonas Vingegaards Team Visma | Lease a Bike indgår sponsorat med dansk virksomhed.
Vild historie: "Jeg er overbevist om, at de forgiftede mig"
I 1987 i Vuelta a España var Bjarne Riis den eneste rytter tilbage på Lucas - Müllers - Orbea, så holdet ville gerne have, at danskeren stod af, så de kunne komme hjem.
MTB-landstræner giver OL-status efter forrygende EM
Danmark havde et succesfuldt EM for herrer, da Simon Andreassen blev europamester i short track og vandt sølv i XCO-løbet, men er det nok til to OL-pladser?
Simon Andreassen vinder ny EM-medalje - trods punktering
Simon Andreassen fortsætter de imponerende resultater. Danskeren vandt i dag EM-sølv i XCO i Rumænien.
Dansker i top 10 ved EM
Hollandske Puck Pieterse er ny europamester i mountainbike efter en suveræn præstation.
Dansk talent bliver europamester
Den danske succes ved EM i mountainbike fortsætter.
Fyen Rundt 2024: Cykelfest i Middelfart
Danmarks ældste cykelløb indtager søndag den 26. maj de fynske gader, når dette års Fyen Rundt skal afgøres blandt både eliten og motionisterne.
Giro-spillet starter i dag kl. 14.00
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter i dag klokken 14.00. Spillet slutter søndag den 26. maj 2024.
Dansk etapesejr og førertrøje i Fredsløbet
17-årige Albert Withen Philipsen var suveræn på dagens enkeltstart i Fredsløbet og sejrede suverænt. Danskeren er ny mand i førertrøjen.
Se Jørgen Leths cykelfilm gratis og hør ham fortælle om dem
Jørgen Leths Giro d’Italia-dokumentar ’Stjernerne og vandbærerne’ har 50 års jubilæum. Nu kan du se den samt ’En forårsdag i helvede’ og ’Den umulige time’ gratis online på Filminstituttets streamingsite 'Danmark på Film' og høre et spritnyt interview med Jørgen Leth om hans epokegørende cykelfilm.
Shimano-ligaen skudt i gang i Holte
Årets største danske liga, Shimano-Ligaen, i mountainbike blev i weekenden skudt i gang.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Kan Mattias Skjelmose forsvare 2023-sejren i Tour de Suisse? Det finder vi ud af i midten af juni - sæt dit managerhold nu.
Tøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Vi er for mange mennesker på Jorden til, at den kan følge med ressourcemæssigt, derfor banker det danske tøjmærke Re-Behave på carbonstellet og blæser til angreb. 
Danmark kikser ekstra OL-plads
Det gik ikke danskernes vej, da OL-pladserne skulle endelig afgøres - desværre. 
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?
Alle tre stjerner skal køre opvarmningsløbet til Tour de France, Critérium du Dauphiné, og du kan derfor vælge dem i Feltet.dk's store managerspil til etapeløbet.
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto
Det danske stortalent, Albert Withen Philipsen, bliver bare ved med at imponere, men han har fået konkurrence... af en anden dansker. 
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Dansk MTB'er før OL-afgørelsen: Jeg håber og tror på det
Sofie Heby vil blive skuffet, hvis hun ikke bliver udtaget til OL. 
Sølvhøj og Fini i ny duel i Shimano-ligaens tredje afdeling
Som det var tilfældet i Silkeborg var Shimano-ligaens tredje afdeling i Rold Skov en hård kamp mellem OL-bejleren Sebastian Fini Carstensen (Lapierre Mavic Unity) og den formstærke U-23 rytter Oliver Vedersø Sølvhøj (Scott Creuse Oxygene Gueret). Hos kvinderne var Sofie Heby Pedersen (Wilier-Vittoria Factory Team) ganske suveræn.
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Følg Giro d'Italia på Feltet.dk's app. Følg Alexander Kamp, Tobias Lund, Michael Valgren, Mikkel Honoré samt Mikkel Bjerg på tætteste hold.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet