06.08.2021 @ 21:00

Megmeister er et virkelig spændende, nyt bekendtskab med en svedtrøje som er intet mindre end eminent med en fantastisk pasform og konstruktion og egenskaber i top.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Fakta:

Producent: Megmeister
Produkt: Drynamo baselayer
Farver: Sort
Størrelse: S/M (fås også i L/XL)

Vejledende udsalgspris: 449,- kroner

 
Introduktion

Megmeister er et hollandsk mærke, som har fundet vej til Danmark og som nyder stor popularitet hos blandt andet den traditionsrige cykelbutik ’Jensen Cykler’ i Århus.

 

Brandet laver cykeltøj, som bevæger sig fra midten og opefter, når vi taler pris. Det er dog især to innovative produkter, som Megmeister er blevet kendte for i den jyske hovedstad:  Deres baselayers, som vi tester her, samt et helt nyudviklet par bibshorts.

 

Selv om Megmeister er hollandsk, så finder det sine rødder i det tyske ord Meister, der betyder 'mester' eller 'håndværker'. Et ord som mærket selv beskriver som strikket ind i sit DNA og et udtryk som skitserer tilgangen til at designe og producere med et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige og mest tekniske, performance-cykeltøj.

 

Ideen bag Megmeister-konceptet kom fra grundlæggeren, Jos Ruiterman som via sit arbejde med nogle af verdens største sportsbrands i tekstilindustrien indså, at der var en mulighed for at skabe et high-end brand hvor bæredygtighed og performance kunne gå hånd i hånd.

 

Megmeister insisterer på, at teknisk ydeevne kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og har et erklæret mål om at reducere påvirkningen som tøj har på vores planet.

 

 

Test

Dan vi første gang hørte om Megmeister her på Feltet.dk, så var mærkets svedundertrøjer, som var i fokus og som rygtedes til at vække stor begejstring hos kunderne.

 

Det måtte vi naturligvis teste!

 

Drynamo

Drynamo er navnet på kollektionen fra Megmeister, som er blevet ultrapopulær blandt andet ved Jensen Cykler i Århus. Svedtrøjen fås i flere versioner, som er bygget op omkring den samme teknologi.


Til sommerbrug fås den uden ærmer eller med korte ærmer. Til brug i de koldere måneder findes der to versioner med lange ærmer til mænd samt én version til kvinderne.

 

Trøjen består primært af et materiale kaldet Dryarn, som har nogle rigtig gode egenskaber i forhold til at transportere fugt fra kroppen ud igennem stoffets fibre. Det er blandet med nylon og elastane, så det får det rette mix af tekniske egenskaber, blødhed og elastiske kvaliteter.

 

I hånden føles det som en traditionel, moderne svedtrøje, som er ekstremt let og blød at røre ved.

 

 

Helt fri for syninger

Men her hører det traditionelle ved svedtrøjen også umiddelbart op. Drynamo-trøjen fra Megmeister fremstår nemlig anderledes på flere fronter, når man pakker den ud af kassen.

 

Først og fremmest lægger man mærke til, at trøjen ikke har nogle synlige syninger. Ved nærmere inspektion kan man se, at trøjen er skåret ud i ét stykke og kun har to syninger i alt. De sidder øverst, inde i ærmerne og er usynlige udefra.

 

Det giver altså en trøje, som er virkelig strømlinet og hvor risikoen for generende syninger på kroppen er elimineret. Svedtrøjer sidder jo helt tæt til kroppen og vaskes ofte, så hvis der er mange syninger, så kan de med tiden ende med at blive et irritationsmoment, hvis de begynder at kradse eller genere. Det kommer i hvert fald ikke til at ske her.

 

Dernæst er der alle kanterne på trøjen, som ligeledes er helt fri for syninger eller andre konstruktioner. Det er kraven, afslutningerne på ærmerne samt bunden af trøjen.

 

Disse områder får ofte en lille fold eller syning fra producenten, men her er de blot en helt flad afslutning. Det er med til at forstærke udtrykket, men det har også den fordel, at trøjen lægger sig helt tæt ind til kroppen uden at bule, hvilket er lækkert under en tæt cykeltrøje.

 

 

Intelligent konstruktion

Udfordringen med en god svedtrøje er, at den skal have nok perforeret stof til at fjerne fugt effektivt, men den skal også have tilstrækkeligt med ’fasthed’ til at holde en god pasform, hvilket man som oftest får fra en materialekvalitet, som er lidt tættere og dermed ikke fjerner fugt i samme grad.

 

Det har Megmeister løst med en konstruktion, som er både klog og også veludført.


Stykket der løber hen over skuldrene er tæt i stoffet og har rigtig meget stræk, så det holder sammen på trøjen. I siderne sidder der to kiler, som på samme måde ’trækker’ trøjen sammen.

 

Forsiden er så til gengæld lavet med masser af perforering, som også går videre ind i armhulerne. Ryggen er lavet på samme måde, men har dog fire tværgående striber i det mere faste materiale, som igen er med til at sikre en konstant, fast og tæt pasform.

 

Lækker pasform

Materialerne og konstruktionen giver en pasform, som vi bare må overgive os til. For den er helt fantastisk! Trøjen sidder helt tæt, men den er så let, at man nærmest ikke bemærker den.

 

Trøjen føles ekstremt let over hele linjen og man glemmer hurtigt, at man faktisk har den på.

 

Det tætte materiale ved skuldrene giver en fast fornemmelse, som er trøjens anker, mens den også sidder dejligt fast hele vejen ned over overkroppen.

 

Ærmerne er tætte, men helt fjerlette, og matcher fornemmelsen fra resten af kroppen, hvor materialerne udvider sig og følger kroppen konturer helt perfekt.

 

Og så er der en designmæssig feature, som jeg er helt vild med. Når man tager trøjen på, så er den runde udskæring i kraven foran på trøjen sænket. Den sidder således ikke på halsen, men et par centimeter nede på brystet. For det første undgår man dermed at trøjen sidder oppe i halsen, som nogle gange kan være et problem med svedtrøjer. Det kan både genere omkring halsen og føles en anelse kvælende, men det er altså totalt elimineret her.

 

Dernæst så er det genialt i forhold til sammenspillet med den cykeltrøje, som man har over svedtrøjen. Den generer nemlig ikke kraven eller stikker op over lynlåsen og andet, som man ellers godt kan opleve. Det forstærker fornemmelsen af ikke at have noget på, som man gerne vil have af sit baselayer.

 

 

Suveræn funktionalitet

Ude på landevejene er Drynamo-trøjen rigtig god. Den yder godt under alle typer af trøjer og med sin slanke silhuet passer den under stort set alle typer cykeltrøjer.

 

Pasformen er som sagt både tæt, let og behagelig, men nok så vigtigt så forbliver den intakt, selv når man sveder meget og bevæger sig på cyklen.

 

Megmeister har lavet den en anelse længere på bagsiden, så den ikke stumper, når man sidder foroverbøjet. Det er med til at sikre den gode pasform yderligere og man føler, at man har en svedtrøje som bare følger kroppen uanset hvad.

 

Trøjen her excellerer helt som ventet på varme dage, hvor den effektivt fjerner fugt fra huden. Både når man sidder i sadlen og arbejder hårdt, men faktisk også, hvis man stopper efter intervaller eller hvis man sætter sig ind på en café efter en hård skiltespurt, så har man en tør fornemmelse på kroppen.

 

Et tegn på en god svedtrøje er i min optik, når den kan transportere masser af fugt uden at blive fuldstændig gennemblødt. Det betyder, at den kan trække fugten igennem fibrene og ud til ydersiden, hvor den kan fordampe igennem det yderste lag.  Det er tilfældet her, hvor jeg aldrig har oplevet at svedtrøjen har været gennemsvedt eller tung. Selv hvis man kører virkelig hårdt, så er man hurtig tør igen, når intensiteten daler.

 

Konklusion

Drynamo fra Megmeister lever op til den hype, som vi havde hørt inden test.


Det her er en vanvittigt lækker svedtrøje, som er lavet i topkvalitet og med egenskaber, som også er helt i top.

 

Pasformen er helt eminent og fraværet af syninger og de helt flade afslutninger alle steder, samt den lave krave, gør, at trøjen går helt i ét med kroppen, når den bæres over en cykeltrøje.

Sådan har vi testet:
Vi har testet trøjen på varme sommerdage samt lidt køligere aftener under både kortærmede og langærmede trøjer.


Stillet til rådighed af: Megmeister

 

TESTRAPPORT
 

Brand: Megmeister

Model: Drynamo kortærmet baselayer

 

Hvad er produktet lavet til?

Trøjen er lavet til at være det inderste lag under både kort’ og langærmede trøjer.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Trøjen er lavet i et svedtransporterende materiale i en konstruktion som er perforeret på strategiske steder samt mere fast og tæt andre steder.

 

Der kun to indvendige syninger i hele trøjen, placeret inde i ærmerne og så er alle afslutninger halt flade og uden syninger eller opsmøg.

 

Bedøm produktets konstruktion

Sammensætningen uden syninger er flot udført og fremstår velproduceret. Overgange mellem stofkvaliteter og -sammensætninger er flot udført.

 

Bedøm ydeevnen

Drynamo-trøjen yder fantastisk i varmt og mellemvarmt vejr og holder huden fri for fugt og er samtidig hurtigtørrende. Jobbet udføres til noget nær perfektion.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten er lækker og tilpas fast, når man tænker på, at størstedelen af trøjen er perforeret.


Jeg har vasket trøjen 5-6 gange under test og der er ingen tegn på at hverken pasform eller elasticitet formindskes.

 

Bedøm pasform

Trøjen er ultra-fleksibel og kan udvide sig til mange gange sin oprindelige størrelse, så man får et helt tæt fit, som samtidig er fjerlet, så man ikke rigtig bemærker trøjen.

 

Bedøm størrelse

Vi har testet i S/M og den sidder behageligt tæt på mine 75 kilo og 183 centimeter.

 

Bedøm vægt

Let på vægten og en let følelse omkring kroppen.

 

Bedøm komfort

Trøjen er behagelig at have på og behagelig i brug - også når den belastes hårdt i varmt vejr.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Man kan sagtens finde billigere svedtrøjer, men her får man funktionalitet, pasform og kvalitet i top, som jeg vurderer kan holde rigitg længe, hvis man vasker efter anvisningerne og straks efter brug.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasform, materialer og funktion går op i en højere enhed i kombination med den lette fornemmelse. Den lave krave, som er fri for syninger er helt genial og gør, at svedtrøjen er godt gemt væk, præcis som man vil have det.

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Nej, der er faktisk ikke noget konkret at sætte en finger på.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?


Ja, det er en svedtrøje i topklasse!

 

Om testeren:

Alder: 38
Højde: 183 centimeter
Vægt: 75 kilo

Jeg har cyklet i: 13 år 
Så ofte cykler jeg: 3-4 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_4_etape_af_zlm_tour_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/Sidste års udgave var en undtagelse, men normalt er det tempospecialisterne, der har det første ord i Tour de Suisse, og det gælder i særlig grad i år, hvor åbningsetapen er historisk vigtig. Med en distance på hele 12,7 km er der nemlig tale om den længste indledende enkeltstart i mands minde, og dermed vil der med det samme blive gjort væsentlige forskelle på en flad tur rundt om søen Sihlsee, hvor specialisterne vil slikke sig om munden over udsigten til flade veje uden tekniske udfordringer. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_1_etape_af_tour_de_suisse_2023/For Robin Juel Skivild kommer næste uges Baby-Giro til at handle om at jagte personlig succes, så drømmen om VM på både banen og landevejen kan realiseres.  Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/ung_dansker_jagter_vm_paa_baade_landevejen_og_banen_til_baby-giroen/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x