22.06.2023 @ 16:25

MAD,ONE er en ny og spændende tilføjelse til markedet for veldesignet, high-end cykeltøj. Den første kollektion imponerer med både kvalitet, funktion og nogle særdeles gennemtænkte detaljer.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

Navnet MAD,ONE stammer fra den mytiske stigning op til Col de la Madone nær Nice og Monaco. En yndet træningslegeplads for alverdens proffer, hvor smerten fra de høje stigningsprocenter og stigningens længde har givet turen øgenavnet ’the mad one’.

 

Den danske cykellegende Jakob Fuglsang benytter netop denne stigning året rundt og han er netop en af bagmændende bag det nye brand sammen med sin hustru Loulou.

 

Fuglsang vil benytte sin erfaring fra tusindvis af timer på landevejen og i det professionelle felt til at skabe cykeltøj, som kan klare de mest krævende prøvelser.

 

Tøjet er skabt til performance, men også med en erkendelse af cykeltøj ikke kun er ren funktion. Det skal også fungere æstetisk i en sport og livsstil, hvor form og funktion for de fleste skal gå op i en højere enhed.

 

Vi har testet et sæt sommertøj fra MAD,ONE.

 

 

Fakta

 

Producent: MAD,ONE
Produkt: Mens’s Short Sleeve Jersey
Farver: Rød (fås i seks farver)
Størrelse: Medium (fås fra XS-XL)

Pris: Kr. 1341,-

 

Den kortærmede trøje fra MAD,ONE’s første kollektion er lavet til de varmere dage med materialer, som er udvalgte til holde rytteren fornøjet på hårde træningspas, såvel som de helt lange dagsture.

 

Trøjen er lavet i delvist genbrugte materialer og den fremstår som en rigtig sommertrøje, med lette og luftige materialer. Samlet set fremstår trøjen utrolig let i hænderne, når man pakker den ud. Materialerne virker gennemarbejdede og i god kvalitet, så man får at allround, godt indtryk af den samlede pakke.

Markant men afdæmpet design
Først og fremmest, så er MAD,ONE som en ny spiller på et ellers mættet marked for high-end cykeltøj, lykkedes med at lave et design, som  fremstår med tydelige brand-elementer med og har faktisk fundet et design, som er iøjnefaldende og brandspecifikt i et marked, som er utroligt mættet.

Trøjen findes i seks farvekombinationer, så det er muligt for enhver at finde et design, som passer til temperament, cykellakering eller hvad man ynder at basere sit køb på.

 

Tone-i-tone grafik gør at selv et stort logo forbliver relativt afdæmpet som kollektionens øvrige designelementer.

 

Masser af fede detaljer
Når man nærstuderer trøjen lidt nærmere, så bemærker man flere rigtig gode detaljer, som understreger, hvor stor en forskel det gør, at tøjet udvikles og designes af en cykelrytter, som bruger uendelige timer på landevejen. Det giver et højt fokus på små detaljer, som tilsammen gør en stor forskel. Jeg gætter på, at disse er dikteret af Jakob Fuglsang, som formentlig har haft mere end en finger med i spillet under udviklingen.

 

Laserskårede afslutninger i ærmerne med silikoneprikker

Den første ting, som fik min opmærksomhed, var ærmerne og trøjens afslutning i livet. For mig er det altafgørende områder for trøjens pasform og fornemmelse, og jeg er svært tilfreds med, hvordan MAD,ONE har løst opgaven.

 

Ærmerne er laserskårede, så afslutningerne er helt flade og uden sømme. På indersiden løber to rækker af silikoneprikker, som holder det hele på plads og forhindrer ærmerne i at løbe.

 

Stoffet i ærmerne er desuden super-elastisk, så det sætter sig helt tæt, men behageligt.

Facit bliver dermed en perfekt pasform i ærmer og skuldre, som samtidigt ser hurtigt ud og føles ligeså.

 

Bred elastikkant

Trøjens afslutning i taljen er en bred elastikkant, som løber hele vejen rundt.
På indersiden er der tre rækker med silikoneprikker, som sammen med elastikbåndet, holder det hele på plads og forhindrer trøjen i at kravle op og bevæge sig for meget under kørsel.

Det fungerer rigtig godt og er med til at sikre den gode pasform, selvom man bevæger sig på cyklen.

 

Den brede elastikkant i livet holdet trøjen på plads.

 

’Overlappende’ lommer

En af de helt store fordele, finder man faktisk bagpå.

MAD,ONE har lagt kræfter i at udtænke et virkelig fornuftigt lommesystem, som tager højde alle de udfordringer, man har ude på landevejen.

 

Første og fremmest er der tre konventionelle lommer, som har godt med plads og som er lette at komme til.

 

På ydersiden af den højre lomme er der lavet en lynlåslomme, som har en nøglering fastsyet indeni. Det betyder, at man har mulighed for at lyne kreditkort og kontanter inde, men man kan yderligere sætte sine nøgler fast, så de ikke risikerer at falde ud, når man roder med lommen.

 

Endeligt er der på venstre lomme påsyet en lomme i net (mesh) med et lille adgangshul, som kan bruges til brugt gel-indpakning, papir fra barer og så videre, så man slipper for at få en masse fedtet stads ned i sine almindelige lommer.

 

Systemet er en lille genialitet i min optik og viser igen, at folkene bag MAD,ONE selv bruger masser af tid på landevejen.

 

Udover tre almindelige lommer, så er der en lynlåslomme samt en mesh-lomme til brugt papir fra gels osv. Genialt!

 

Lav krave for optimal pasform
Jeg vil også fremhæve kraven, som er med til at give trøjen et moderne udtryk med sin relativt lave silhuet.

 

Rent funktionelt gør det også, at der er god plads omkring halsen, hvilket for mig er en vigtig detalje, som betyder meget for komforten.
 

Ventilerede sidepaneler

Vi er i øjeblikket velsignede med et flot sommervejr i Danmark, med mulighed for at teste trøjens af under høje temperaturer.

 

Her performer den helt fantastisk og lader intet tilbage at ønske i forhold til ventilation.

 

MAD,ONE har tilføjet to brede sidepaneler i helt tyndt mesh, som er med til at give noget ekstra lethed og som hjælper rytteren med at komme af med sved og  fugt, når intensiteten er høj eller når solen bager.

 

En lav krave med god plads og tætte, men komfortable ærmer er godt for både komfort og pasform.

 

Fakta

Producent: MAD,ONE
Produkt: Men’s Bib Shorts
Farver: Sort (fås også i navy)
Størrelse: Medium (fås fra XS-XL)

Pris: Kr. 1565,-
 

Det første man bemærker med bibshortsene fra MAD,ONE i hænderne, er den luksuriøse kvalitet. Bukserne er lavet i et kraftigt og stærkt materiale, som samtidig er blødt.
’Der er godt med gods i det’, ville man måske sige i visse dele af landet.

 

Minimal brug af sømme

Bukserne er konstrueret således, at der er brugt et minimum af syninger. Derfor fremstår shortsene nærmest som et stykke stof, kun afbrudt af den søm, som samler benene og syningerne, som holder indlægget på plads.

 

Det skal øge sandsynligheden for komfort - jo færre sømme, jo mindre der kan genere.

 

Laserskårede afslutninger

Benene er - som ærmerne på trøjen - laserskårede, så de fremstår helt minimalistiske.
Indersiden er forsynet med fem rækker silikoneprikker, som griber effektivt fast i huden og holder shortsene på plads.

 

Derfor oplever jeg, at shortsene både sidder godt, men også bliver siddende på plads, selv efter lang tid i sadlen.

 

Laserskårede kanter med silikoneprikker på indersiden virker godt og sikrer knivskarpe tanlines hen over sommeren.

 

Veludførte seler

Selesystemet er veludført og præcis som jeg foretrækker det: Helt flade seler, så de passer perfekt under en tynd jersey, og mesh på ryggen, som er med til at holde kroppen tør.

 

Den elastik, som selerne er lavet af, er stærk og kraftig, så hele systemet kan gøre det, som det skal, nemlig at holde shortsene på plads, selv når man bevæger sig i sadlen.

 

Helt flade seler af elastik - form og funktion når det er bedst.

 

Racer-inspireret indlæg

Puden i bukserne er forholdsvis minimalistisk og ret slank.

Men der er fint med både støtte og comfort og allerede fra første tur, har jeg oplevet at siddekomforten er både god og holdbar hen over en lang træning.

 

Kvaliteten virker lækker og robust og efter en del vaske har det absolut intet slid eller indikationer på, at der kommer det foreløbigt.    

God pasform og lækker komfort

Alt i alt udmærker shortsene sig ved at være af mærkbar høj materialekvalitet, som med sin bløde og kraftige fremtoning afleverer et øjeblikkeligt stærk indtryk.

 

I sadlen udmærker de sig ved en god pasform og med masser af komfort både omkring lårene, i hofteregionen, hen over selerne og med en godt afstemt pude.

 

Bagside i mesh for optimal håndtering af sved og fugt.

 

Konklusion
MAD,ONE rammer markedet med en gennemtænkt og veludført debutkollektion.

 

Materialerne er lækre og sammen med et markant, men afdæmpet, design får man en solid følelse af high-end.

 

Desuden er der flere virkelig gennemtænkte detaljer, som helt klart er udtænkt af cykelryttere til glæde for andre cykelryttere, og det bliver spændende at følge udviklingen hos MAD,ONE.

 

 

Stillet til rådighed af: MAD,ONE

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet