Ved at bruge vores tjenester accepterer du samtidig vores brug af cookies.OKLÆS MERE OM COOKIES »

Af: Morten Andersen 05.02.2019 @ 06:00

En kraftig og effektiv forlygte, som kan det hele og leverer en bred række af gode lysmuligheder til især landevejen.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Indledning

Kryptonite har eksisteret siden 1971 og siden da leveret og udviklet innovative cykellåse og systemer til at sikre vores cykler mod tyveri.

 

I 2017 udvidede Kryptonite så produktionen til også at indeholde cykellygter, som både skal udvide sikkerheden på vejene og give rytterne bedre udsyn.

 

Fakta:

Kryptonite Alley F-650

Type: Forlygte
Max lumens: 650
Batteri: USB-genopladelig (Micro USB-port)
Størrelse: 10,5 cm x 4 cm x 3,4 cm
Vægt uden beslag: 127 g

Vejledende udsalgspris: 619,- kroner
 

Test

 

 

Design

Lygten er traditionelt opbygget som en aflang cylinder, der rummer nok elektronik og power til at fyre op for de 650 lumens.

 

Valget er lige del naturligt og klogt, for det lange, strømlinede design gør, at lygten trods sin størrelse stadig er aerodynamisk og ikke fylder synderligt i vinden, som den hele tiden skal bryde via sin montering på styret.

 

Ellers er det værd at bemærke, at Alley F-650 er sat sammen af nogle ekstra robuste materialer, som nærmest giver den industriel karakter.

 

Man er ikke i tvivl om, at det her er med gedigen kvalitet, at man har med at gøre. Det yderste parti, hvor selve lygte og pære sidder i, er tilmed pakket ind i metal, så det kan holde til mere, hvis uheldet skulle være ude.

 

Kryptonite mener det seriøst, det er der ingen tvivl om!

 

Størrelse

Alley F-650 fra Kryptonite er med sine 650 lumens en ret kraftig lygte og derfor er den også større end de lidt mindre modeller, som præger klassen lige under denne.

 

Den fylder med andre ord lidt på styret, men den er hverken tung eller klodset.

 

De godt 10 x 4 centimeter generer ikke og er heller ikke nok for alvor at hænge i vinden.

 

 

Montering

Monteringsenheden er adskilt fra selve lygten.

 

Først og fremmest er den robust og følger op fra selve lygtens hårdføre indtryk, så de sammen matcher i kvalitet og ambitionsniveau.

 

Enheden monteres på styret ved brug af en lidt særpræget anordning. Hvor man som oftest ser fleksible spænderemme med huller, som trækkes rundt om styret og hæftes i en krog (ligesom et bæltespænde), så bruger Kryptonite en helt anderledes facon.

 

Selve remmen er lavet i et kraftigere og stivere gummimateriale med små riller fræset i. Remmen køres omkring styret og igennem en åbning, som kontrolleres ved hjælp af en bred split. Letter man på den, så kan remmen køre igennem, indtil den holder tæt om styret. Slipper man splitten, så lukker den sammen og remmen og holder beslaget spændt fast til styret. Herefter kan systemet lukkes af med en lille klap, så splitten sidder beskyttet og at hele låsesystemet dermed skærmes mod snavs.

 

Herefter monteres lygten ovenpå, hvor beslaget passer ind i en fordybning i selve lygtens hus. På selve lygten skal man trykke en lille knap ind, for at få de to dele til at klikke sammen.

 

 

Lumens / batterilevetider / indstillinger

Alley F-650 har seks lygteindstillinger:

 

High Steady: Kraftigste lysindstilling med fast belysning - 650 lumens / 2 timers levetid

Medium Steady: Mellemste lysindstilling med fast belysning - 325 lumens / 4 timers levetid                 

Low Steady: Laveste lysindstilling med fast belysning - 100 lumens / 12 timers levetid  

DayTime Pulse: Langsomt pulserende blink - 650 lumens / 8 timers levetid                       
NightTime Pulse: Fast belysning med kraftige blink - 100 (fast) / 300 (blink) lumens / 10 timers levetid

Economic Flash: Blink - 100 lumens / 26 timers levetid

 

Features

Alley F-650 har flere fine features:

 

Drejebart lygtehoved

Monteringsenheden, som selve lygten klikkes i, er drejbart, så man kan få lidt vinkel på lygten, såfremt man ønsker. Beslaget har en lille skrue, som kan løsnes, så det kan drejes. Hermed kan man få lidt vinkel på, hvis man er nødt til at montere lygten i den ene side af styret, så lyskeglen stadig er central.

 

Batteriindikator på tændeknap

Den anden feature er en batteriindikator indbygget i tænd/sluk-knappen, som sidder øverst på lygten.


Grøn betyder fuldt opladet og lampen skifter først farve, når halvdelen af batteriet er opbrugt, hvor den bliver gul. Når der er mindre end 25% tilbage, så skifter farven til rød.

 

Desuden skifter lygten automatisk til den mest energibesparende indstilling, når der er mindre end 10% tilbage af batteriet.

 

Side Illumination Ports

Den primære lyskegle kastes naturligvis fremad, men på begge sider af lygtens hoved, sidder en lille åbning, så der kan slippe lys ud for at øge synligheden for trafik, der nærmer sig fra siderne.

 

Indtryk i brug

Kryptonite Alley F-650 er en kraftkarl af en cykellygte.

 

Den er yderst robust og lækker i sin kvalitet og minder nærmest om noget, som er udviklet til en byggeplads eller deslige, hvor der er risiko for at få nogle tæsk.

 

Vægten er godkendt for en lygte, der kan levere op til 650 lumens og den generer ikke på styret eller influerer på cyklens styring.

 

Monteringsenheden er en smule anderledes og lidt mere besværlig at have med at gøre, end de mere gængse, fleksible remme. Det kræver lidt fingersnilde og tilvænning at betjene den og få den strammet til, især fordi den måde splitten er placeret, som åbner og lukker for låsen, er lidt vanskelig at komme til.

 

I starten kan man godt være lidt irriteret på systemet, men man vænner sig dog ret hurtigt til det. Reelt tager det 10-15 sekunder mere at montere, når man har fået teknikken på plads, så det er ikke et reelt problem.

 

Derimod er det faktisk bøvlet værd, for det er godt set af Kryptonite, at levere lygten på denne måde.

 

Den er nemlig lige tilpas tung til, at en rem alene ville kunne holde den ordentligt på plads. Den brugte metode giver et bredere anvendelsesområde, da man ikke skal frygte for, at hele molevitten ryger af, hvis man kører på ujævnt underlag.

 

Beslaget kan desuden vendes to veje på styret, alt efter om man ønsker at have selve lygten lidt bagved eller lidt foran selve styret. Lygten klikker nemlig i, uanset retning.

 

Lysmæssigt leverer F-650 ret imponerende!

 

Den højeste indstilling hvor 650 lumens leveres fast i to timer, oplyser vejen fremragende og fordeler lyset godt. Man får vejen foran sig oplyst grundigt og området foran forhjulet lyser tydeligt op og afslører alle detaljer på vejen, som man skal være opmærksom på.

 

Lyskeglen er desuden doseret, så den giver en god rækkevidde. Man ser let 10-15 meter frem, hvor lyset er kraftigt nok til at afsløre de fleste afgørende detaljer tydeligt.


Jeg var også imponeret af bredden på lysfaldet, sådan at man virkelig føler, at man er godt oplyst og let kan orientere sig på helt mørklagte veje.

 

Man har to timers køretid med denne indstilling, så de fleste kan få en fin gang vinteraftentræning i hus med fuld blæs på lampen.

 

De to lavere indstillinger fungerer også godt, hvor især medium-indstillingen med sine 325 lumens i fire timer er et godt kompromis. Kører man på landeveje man kender og med et godt underlag, så vil det række for mange.

 

De kraftige indstillinger vil desuden række ret langt til gravel-kørsel i terrænet også, hvis man ikke skal køre single-tracks, tekniske spor og nedkørsler med høj fart. Kan man derimod godt lide at stikke ind over et grusstykke hist og her, så er man fint dækket ind her.

 

Skal man køre mere actionpræget, så er det værd at gå på jagt efter lidt flere lumens og en lygte som er mere kompakt og har en fladere montering.

 

Skal man ud og køre natkørsel i terrænet, anbefaler vi naturligvis, at man prøver sig forsigtigt frem og overvejer en ekstra lyskilde på hjelmen. Det skal også nævnes, at Kryptonite selv betegner deres lygter som ’Street Lights’, hvilket altså understreger at de er lavet til brug på vejene, snarere end i skoven.

 

De pulserende indstillinger fungerer som de skal og den mest økonomiske indstilling giver imponerende 26 timers kørsel, hvor man opnår masser af synlighed i trafikerede områder. Tilmed tilbyder Alley F-650 8 timers højfrekvente blink, som kan bruges i dagslys og vil fungere som lidt af en øjefanger for den øvrige trafik, så man får ekstra sikkerhed i tæt trafik eller på åbne landeveje, hvor bilister derved lægger mærke til rytteren langt udefra.

 

Den lidt snørklede montering betyder, at man oftest klikker selve lygten af og tager med sig, mens man lader beslaget blive på styret. Skifter man rigtig meget mellem flere cykler, så kan det være et mindre irritationsmoment.

 

Kryptonite har placeret indgangen til micro-USB-porten under lygten, lige foran beslaget. Det undrer lidt, da netop det område kan være udsat for en del vandsprøjt og snavs fra vejen. Man skal derfor huske at lukke forsvarligt efter sig efter opladning. Stikket burde Kryptonite have placeret bagpå lygten, hvor det hverken var udsat for vand fra oven eller nede fra.

 

 

Konklusion

En fremragende lygte, som udmærker sig for sin robusthed og rigtig høje materialekvalitet.

 

Lysmæssigt imponerer den også og leverer et godt udvalg af indstillinger, som hver især er godt afstemt og har sin fulde berettigelse. De faste belysningsindstillinger giver en god, bred lyskegle, som virkelig imponerer.

 

Alley F-650 er et godt bud på en allround lygte til især landevejsfolket, som bare kan det hele og giver brede anvendelsesmuligheder. Man opnår lang batterilevetid i oplyste, trafikerede områder samt god synlighed og har masser af udsyn på helt mørke veje.

 

Som en ekstra detalje leveres lygten i en kraftig metalkasse, som beskytter og opbevarer lygten elegant, når den ikke er i brug.

 

Vores bedste anbefalinger.

 

Stillet til rådighed af: Kryptonite

 

Læs også:

Test: Abus Libra forlygte

Test: Abus Gemini lygtesæt

Test: Kryptonite Avenue R-75

Motionsfeltet.dk's vurdering:

Optakt - Stortest af landevejscykler
Markedet for landevejscykler udvikler sig i vanvittig fart i disse år og nye trends opstår, mens andre smelter sammen. Vi har kigget på en række af de allermest spændende cykler på markedet lige nu.
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!

Instagram #motionsfeltet

Prøv banecykling - og få billet til 6-dagesløbet
Du har nu muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup!
Produktnyt: Canyon lancerer ny fitness-cykel - Roadlite:ON
Canyon har i dag lanceret en ny fitness cykel: Roadlite:ON, som er en en elcykel bygget på Canyons populære landevejsramme og egenskaber.
Hotel Hafen Flensburg - Cykelferie og forkælelse
De fleste forbinder Flensborg med grænsehandel og med byen, man kører forbi, inden turen fortsætter sydpå. Med under et ophold på Hotel Hafen Flensburg vil man dog hurtigt opleve, at byen summer af liv, byder på små hyggelige brostensbelagte gader samt smukke sejlture på fjorden, og så er byen udgangspunkt for nogle gode og anderledes cykelture.
På cykel i franske alpine omgivelser
Franske Annecy hitter på alle parametre - uanset om man kommer for at cykle, bade eller nyde de smukke alpine omgivelser - og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan være med.
Smukke og mondæne schweiziske fristelser
Om det er det varierede cykelterræn omkring Geneve, der har skabt grundlaget for Jacob Fuglsangs karriere, er uvist. Men sikkert er det, at bjergene, vandet og de flotte omgivelser i Fuglsangs fødeby indbyder til både cykling og storbyferie.
Gmunden – cykling, sejltur og konditori
I den nordligste del af de østrigske alper, finder man den smukke sø Traunsee, og her er Gmunden den første by, man støder ind i.
Via Panoramica, sejltur og hyggelig middelalderby
Den gamle middelalderby Malcesine, der ligger i den nordøstlige del af Gardasøen, er et perfekt udgangspunkt for cykelture nede langs søens klare vand, og samtidig har du muligheden for komme lidt op i terrænet, hvor de smukkeste panoramaudsigter udfolder sig. Malcesine byder på ægte italiensk stemning, vasketøj hængende i gaderne og gode muligheder for afslapning. Byen er bestemt et besøg værd for cykelinteresserede. 
Disse 10 bøger bør du under Touren - SPAR 50%
Juli måned er det oplagte tidspunkt for fordybelse i cykelsporten, når de lange etaper i Tour de France ruller hen over tv-skærmen. Her får du ti oplagte bud på cykelbøger, du kan læse de kommende uger.
S-Works – Asgreen og Mørkøvs hemmelige våben
Når rytterne på de Specialized-sponsorerede hold ruller ud på Tour-etaperne, så er et af deres hemmelige våben produkter fra amerikanernes S-Works-kollektion.
Hjælp os - Vind en Garmin Egde 830
​Vil du vinde en Garmin Edge cykelcomputer 830 til en værdi af 3.199 kroner?
Produktnyt: Cannondale opgraderer på E-MTB fronten
Cannondale har netop lanceret to nye E-MTB’ere; Moterra’en har været i Cannondales progran i flere år, og nu har Cannondale sendt en komplet re-designet udgave på gaden sammen med en elektrificeret udgave af deres trail MTB Habit.
Test: isolés Charles High Summer vindvest
En sand letvægter af en vindvest, som er perfekt til sommeren og som æstetisk viderefører det stramme, nordiske look fra isolés.
Tour Tech: Specialized lancerer nyt våben til Asgreen - ny enkeltstartscykel
Specialized bruger hvert år betragtelige ressourcer på at udvikle nogle af verdens hurtigste cykler. Nu har amerikanerne opdateret deres Shiv TT-model - den cykel som rytterne bruger i kampen mod uret.
Produktnyt: Rolf Sørensen sportsernæring fra LIDL
Rolf Sørensen har i samarbejde med Lidl lanceret en række produkter til at holde cykelbenene kørende.
GOOD VIBES ONLY – Fra cykelmoster til Queen of Mountain?!? (Part 3): Status og evaluering på 4 måneders struktureret træning
I forbindelse med mit medlemskab på Team Motionsfeltet.dk har jeg fået en invitation til at skrive om mit liv og mine erfaringer med motionscykling her på Motionsfeltet.dk. Jeg er ikke journalist, og jeg er ikke licensrytter eller noget, der ligner…

Seneste indlæg i debatten

Jeg kører på en Orbea Alu/Carbon Endurance racer med 105 gruppen og bruger den til motionsbrug. Cyklen er nu 5 år gammel. Pris/kvalitets forholdet synes jeg er godt, designet er en smagssag, men jeg synes den er flot og med meget gennemført forarbejdning. Når jeg opgraderer næste år, tror jeg det bliver Orbea igen.Jeg har eksperimenteret med forskellige løsninger. I Endomondo kan du (også i gratisversionen) selv komponere ruter. Du logger ind via din PC/browser på https://www.endomondo.com/home Så trykker du på "Ruter" og "opret rute" og kan nu klikke din egen rute på et kort. Meget simpelt og ligetil. Gem ruten, og du kan nu åbne den på din Endomondo app på din telefon. De ulemper som gælder for Endomondo, så vidt jeg kan se er følgende: - Ingen tale-navigation - Ingen import af GPX ruter, dog mulighed for at søge efter andres ruter som er offentligt tilgængelige. :slight_smile:Niklas Larsen leverede sit livs præstation ved at hænge med i Vejle og kørte sig dermed højst overraskende i førertrøjen. Desværre for ham er lørdagens 4. etape betydeligt hårdere, end man normalt ser det på Sjælland, når der for anden gang i historien skal sluttes på en svær rundstrækning med mål på bakken op til Asnæs Indelukke, hvor han og hans ColoQuick-mandskab kan imødese utallige angreb fra de større og stærkere hold. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_4_etape_af_postnord_danmark_rundt_2019/Den tidligere verdensmester Marianne Vos (CCC Liv) vandt i dag anden etape af Ladies Tour of Norway, da hun med ren råstyrke gjorde noget af, der er allersværest i cykelsporten. Hollænderen angreb kort før mål og snød dermed sprinterne for sejren. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/vos_holder_akkurat_feltet_bag_sig_i_solosejr/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

Optakt - Stortest af landevejscykler
Markedet for landevejscykler udvikler sig i vanvittig fart i disse år og nye trends opstår, mens andre smelter sammen. Vi har kigget på en række af de allermest spændende cykler på markedet lige nu.
Deceuninck-Quick Steps mekaniker blogger under Vueltaen
Feltet.dk og cykelsøgemaskinen Velomio.com lancerer i samarbejde med Deceuninck-Quick Steps mekaniker, Rune Kristensen, en blog under årets Vuelt a España. I bloggen vil du komme helt tæt på verdens bedste cykelryttere og hold samt få et unikt indblik i, hvad der sker i kulissen, når rytterne ikke er på landevejen og hvad en mekanikers rolle er.
Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter
For Brian Holm har en lang karriere og mange timer på landevejene budt på uheld og konflikter - og i mange situationer er cykelrytteren blevet torpederet af aggressive bilister. Men derfor skal ansvaret stadig deles mellem cyklister og bilister.
Prøv banecykling til Bike Blowout messen
Kom til cykelmesse og prøv banecykling i Ballerup Super Arena. Sæt en god omgangstid og få lov til at køre finalen.
På tur til Vejlsøhus og MTB i Silkeborg
Vejlsøhus ligger i smørhullet midt i det fantastiske mountainbikeområde, som Silkeborg byder på. Hotellet er et perfekt udgangspunkt for et aktivt ophold for venner, familie eller kollegaer, som elsker at hoppe på den tohjulede med god affjedring.
Test: AGU sommerkit til kvinder
Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.
På tur til Tysklands førende cykelby
For mange er Bremen og Bremerhaven blot to byer, man passerer på sin vej mod Nordfrankrig, de belgiske brosten eller det flade Holland. Men området, der blot ligger 280 kilometer fra den dansk-tyske grænse, er et besøg værd, for her har cykler førsteprioritet.
Test: Tøj fra MAAP på tur i bjergene
MAAP er et mærke, som vender masser af hoveder på landevejen med markant og afdæmpet design. Vi har testet tøjet i de sværest mulige omgivelser - de høje bjerge.
Produktnyt: Epic HT - Den letteste hardtail til dato
Specialized har lanceret en ny udgave af deres Epic MTB cykel, som er let - meget let!

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

AndetBoligadvokat