20.01.2022 @ 18:00

Et lækkert sæt fra danske isolés, som viser stor teknisk know-how og kapacitet, hvor især jakken imponerer med høje beskyttelse og masser af varme i en strømlinet pakke.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(9/10)

Introduktion

 

Den nyeste kollektion fra danske isolés er gearet til den hårde danske vinter, hvor rytterne skal holdes varme, samtidig med at vind og regn skal holdes ude. Vintersæsonens Paul-kollektion fra isolés byder elementerne op til dans og vi har testet tøjet i særdeles hårde forhold. 

 

Fakta

Producent: isolés
Produkt: Paul Winter Jacket
Farver: Wooden Green

Størrelse: Medium

Pris:  Kr. 1999.95,-

 

 

Test
 

Et yderste lag til det hele

Paul Nordic Winter-jakken er lavet til at være et yderlag, som skal kunne modstå det hele og fungere som din foretrukne jakke på de koldeste dage, eller der hvor forholdene er værst i form af blæst, regn, sne og alt derimellem.


Isolés er dansk, så folkene bag kender på egen hånd, hvordan den skandinaviske vinter kræver lidt ekstra. Jakken er således fremstillet af et solidt materiale i kvaliteten 350 g/m2.

Denne tekniske betegnelse siger måske ikke os cykelryttere så meget, men det er et stof med masser af gods i og som føles kraftigt i hånden

 

Jeg har for alvor haft lejlighed til at teste egenskaberne, da testperioden har budt på flere dage med regn, slud og temperaturer tæt på frysepunktet. Det er absolut i de forhold, at jakken er bedst.

 

Regnen preller af stoffet og det er ikke lykkes mig at gennembløde materialet selv på den hårdeste testtur på over to timer, hvor vejret bød på tæt regn, og slud på vejene, som gav masser af sprøjt.

 

Jakken skærmer også helt perfekt for kold vind og kvaliteterne forbliver intakte, selvom jakken er under konstant pres af vand fra oven. De beskyttende egenskaber er nærmest helt perfekte og der er ikke noget vejr eller kulde, som ville få mig til at tøve med at hive jakken her ud af skabet.

 

 

Vær opmærksom på varmen

Jakken har en opbørstet inderside, som altid giver en lun fornemmelse og er med til at gøre den varmere. Netop varmen er den næste egenskab, som er værd at nævne. For jeg er ret imponeret over, hvor varm jakken faktisk er, selvom den er minimalistisk i sit udtryk.

 

Derfor er den rigtig god på de kolde vinterdage, hvor man får rigtig meget varme og beskyttelse kontra vægt og ’fylde’. Det er her jakken excellerer, for den er er ’rigtig’ vinterjakke. Jeg har testet jakken med Isolés’ eget merino-baselayer og den kombination har været rigelig, selv når der er frost, regn og blæst.

 

Derfor skal man også være opmærksom på, at man ikke får proppet et for tykt lag eller for mange lag under, hvis man er ude på de meget milde vinterdage eller i ydersæsonerne.

 

 

Traditionel pasform

Isolés beskriver selv pasformen som klassisk og det vil jeg faktisk give dem ret i.

Der er ikke så meget at rafle om. Den sidder behageligt tæt og man får en fornemmelse af en hurtig jakke, hvor intet kommer til at hænge eller fylde i vinden.

Omvendt er den heller ikke ultratæt, så der er plads til et solidt lag indenunder og der er også noget bevægelsesfrihed.

 

Jeg kan godt lide, at det virker som om, at Isolés har efterladt lige lidt ekstra rum i ærmerne og under armene. Ikke noget man lægger mærke til rent æstetisk, men funktionelt giver det lige nøjagtig plads til en tykke baselayer, uden at det føles klemt. Jeg synes, det er vigtigt, at der er lidt plads i områderne omkring overarmene og skuldrene, så man kan bevæge sig og det fungerer her.

 

Jeg vil også rose Isolés for taljen, som har en kraftig elastik, så den sidder godt til og ikke lukker kold luft op, når man bevæger sig. Det hjælper os med at bibeholde pasformen.
Og så er der en ekstra ’flap’ bagpå, som beskytter bagdelen mod vand fra baghjulet.

 

Jeg er 183 centimeter høj og vejer cirka 75 kilo og jeg har testet jakken i en medium.
Jeg har valgt den størrelse fremfor en large, da jeg godt kan lide den strømlinede fornemmelse og følelse (hvis man ikke har hurtige nok ben, så er det rart at tøjet hjælper).
Hvis man foretrækker en lidt mere tilgivende pasform eller ligger mellem to størrelser, så kan man vælge at gå en størrelse op uden at det påvirker egenskaberne.

 


 

Detaljerne

Isolés har efterhånden opbygget en stærk, visuel identitet, hvor det afdæmpede og underspillede design er i fokus. Således også her. Silhuetten er slank og strømlinet og den støvede, grønne farve er klassisk uden at være kedelig sort.

 

Tre baglommer sørger for godt med plads til opbevaring, mens en enkelt lynlåslomme gemmer værdierne og andre sarte genstande væk. Lommen er tilmed lavet i et tykt, isoleret materiale, så ens telefon for eksempel kan holdes varm. Fin detalje.

 

Der er en enkelt refleks på skulderen foran og en i nakken. De er en del af Isolés’ udtryk og det fungerer fint og giver lige lidt ekstra synlighed.

 

 

Fakta
Producent: isolés
Produkt: Paul Nordic Deep Winter Bib Tights
Farver: Wet Navy

Størrelse: Medium

Pris: Kr. 1399.95,- 

 


 

Test
 

Lavet til nordisk vinter

Paul Nordic Deep Winter Bib Tights er lavet som en makker til jakken - de skal fungere på de koldeste dage.

 

Bukserne er todelte i materialet, så forsiden er  lavet i et stof, som Isolés kalder Nordic Shelter. Det er vind- og vandtæt og skal derved beskytte mod kulden, der hvor den er allerværst, nemlig der hvor rytterens krop bryder vinden.

Bagsiden består så af et nylon- og elastanmix med fleece på indersiden, som giver mere komfortabel bevægelsesfrihed. Stoffet er tyndere og mere strækbart i hænderne, i modsætning til det forreste materiale, som i sagens natur er nødt til at være lidt mere rigidt for at opnå sine egenskaber.

 

Jeg har testet bukserne under samme forhold som jakken, og ydeevnen er langt hen ad vejen den samme. Jeg oplevede lidt, at bukserne - i modsætning til jakken - måtte give lidt fortabt, da jeg kørte over to timer i silende regn. Her tog de imod lidt vand og varmegenskaberne blev forringet.
Det skal dog siges, at det på en måde er forventeligt. For det første kan bukserne ikke være lige så kraftige som en jakke. Det ville ødelægge bevægelsesfriheden totalt. For det andet, så er kraftig, silende regn atypisk for det vejr, som man normalt ville køre ud i om vinteren. Jeg er ret sikker på, at stort set alle bukser ville have kapituleret den dag - medmindre de var lavet til decideret regn, hvormed åndbarheden ville være væk og det ville give nogle helt andre problemer.

 

På de øvrige ture har bukserne fungeret fint i forhold til beskyttelse, dog uden at de har den samme fornemmelse som jakken, som man for alvor mærker er lavet til rendyrket vinter.
Det skal dog også siges, at den åndbarhed som er prioriteret her, er helt nødvendig i min optik. Hvis man kommer afsted i et par lange tights, som ikke kan ånde, så koger man simpelthen over lynhurtigt, da benene jo som bekendt arbejder hele tiden.

Så det er en balance og bukserne fungerer især godt, når man er ude for at træde igennem, hvor de regulerer varme/åndbarhed ganske godt.

 

 

God pasform

Bukserne jeg har testet, er uden pude, så man skal benytte et par shorts under. Det er en klassisk model, hvor man kan komme til at køre med sine yndlingsshorts hele året, hvilken for nogen er en prioritet.

 

Det kræver så, at man lige bruger et ekstra øjeblik på at få det hele på plads og på at få hevet vinterbukserne helt rigtig på plads ovenpå shortsene.

 

Når først de er på plads, så sidder de til gengæld godt. Især omkring benene, hele vejen ned til afslutningerne i anklen, får man en behagelig, tæt pasform, hvor den bløde inderside efterlader en lun fornemmelse.

 

Detaljerne

Den gode pasform hjælpes også på vej af, at antallet af syninger er minimeret. Det mærkes blandt andet på selerne og i afslutningerne i benene, som i stedet er laserskårede, mens de såkaldte ’Flat Lock’-syninger på resten af bukserne gør, at der ikke er noget, som kan komme til at genere huden.

 


Konklusion
Isolés imponerer med en virkelig god jakke, som for alvor kan tage kampen op med vintervejret - og som bestod en monstertest på en af årets allerværste dage, hvor slud og regn stod i ledtog med hård kulde.

 

Den er forbavsende let og elegant i forhold til sin styrke, så man føler sig stadig hurtig selv om man er pakket ind.

 

Bukserne har en god pasform og er som jakken, lavet i lækre materialer og med tilsvarende finish.
Stillet til rådighed af: isolés

 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (9/10)

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Heby og Vedersø kæmpede om U23-titlen
Gustav Heby Pedersen blev dansk mester i U23-klassen i mountainbike, da Danmarks største talenter dystede om XCO-titlen.
DM-tronen skifter: Bohés stime brudt
22-årige Sofie Heby Pedersen er ny dansk mester i mountainbike!
MAD,ONE: Slip dit indre bæst løs med innovativt cykeltøj
Den danske cykelrytter, Jakob Fuglsang, står bag et nyt cykeltøjsmærke, som Feltet.dk kigger nærmere på i denne artikel.
Feltet.dk lancerer en ny Giro-app
Feltet.dk lancerer en gratis app til årets Giro d'Italia. Det er en gratis beta-version, hvor du kan følge Giro-etaperne helt tæt.
Test: WTB Gravelier-sadel
For en cykelrytter som har rigtig svært ved at finde en sadel, som føles komfortabel, så vil begejstringen ingen ende tage, når man finder en sadel, som giver timevis på cyklen uden ubehag. WTB Gravelier har været netop den oplevelse og er en meget komfortabel sadel med nogle fede gravel specifikke features.  
Test: Assos R Bibshorts S9
Virkelig lækre bibs med vanlig Assos-teknologi, god materialekvalitet, lækre materialer og en pris som er yderst fair i et marked, hvor prisen for bibshorts ellers er stukket af.  
Produktnyt: Nyt dæk fra Pirelli - det hurtigste nogensinde
Mads Pedersen og Mattias Skjelmose kan se frem til at rulle bedre i 2023, da dæksponsoren Pirelli har gode nyheder til dem.
Danmarks Højeste Motionscykelløb fejrer jubilæum Kr. Himmmelfartsdag - skal du køre?
Danmarks Højeste Motionscykelløb afholdes igen i år Kr. Himmelfartsdag den 18. maj 2023.
Sidste chance: Deltag i årets Giro-spil! Præmier for over 40.000 kroner
Deltag i årets Giro d'Italia managerspil starter lørdag den 6. maj og slutter søndag den 28. maj 2022.
Test: Northwave gravel-tøj
Et afslappet sæt tøj til gravel-turene hvor udseende, funktion og komfort går op i en højere enhed.  
Langtidstest: Principia Gravel Carbon
Feltet.dk langtidstester Principia Gravel Carbon med HiRide Suspension forgaffel. Følg med de kommende måneder. 
Når de franske bjerge skiftes ud med ruter langs vandet
Cykelferie kan være andet end stejle alpeveje, skarpe kurver og dagsruter på plus hundrede kilometer. Vil man opleve en mere afslappet form for cykelferie, hvor der også er plads til en god frokost og et koldt glas vin, er området syd for Bretagne - det hedder Atlantique-Loire - det perfekte sted.
Talenterne kæmpede om sejrene i MTB Ligaen
Tobias Lillelund og Caroline Bohe triumferede i årets første afdeling af Shimano MTB Ligaen i Randers.
Test: Northwave Crossland Plus
Den trend, der lige nu buldrer frem i Sydeuropa, med all mountain-sko, som både kan bruges på cyklen, til og fra arbejde eller på café, er ved at vinde indpas i Danmark. Northwave introducerer nu Crossland Plus-modellen, der kan det hele.
Vind en signeret Jonas Vingegaard-trøje
Du kan vinde en signeret Jonas Vingegaard-trøje i Feltet.dk's Giro-managerspil. Tilmeld dig nu!

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

Anden gang var lykkens gang for tyske Georg Zimmermann. I dag trak han det længste strå i kampen mod Mathieu Burgaudeau og sikrede sig karrierens anden professionelle sejr.   Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/etapevinder_en_andenplads_havde_ogsaa_vaeret_et_godt_resultat/Mens et par af Tour-favoritterne og flere af deres rivaler afslutter deres sidste forberedelsesløb i Dauphiné, gør de fleste af de øvrige store navne til dette års udgave af La Grande Boucle sig klar til deres sidste udfordring inden deres store mål. Trods dets tidligere status som verdens mest prestigefulde ugelange etapeløb har Tour de Suisse tabt meget af dets appel til de største stjerner, der med 2018 som en markant undtagelse klart har tabt kampen om de største navne til Criterium du Dauphiné. Det gælder også i år, hvo antallet af Tour-kaptajner på klassementssiden er ganske lavt, men det ændrer ikke på, at det er en stjerneparade af navne, der vil kaste sig ud i otte dages alsidigt cykelløb på en rute, der byder på lidt for enhver smag. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_tour_de_suisse_2023/Måske er det sommer, men lørdag eftermiddag vil det kortvarigt igen føles som forår, når det herlige grusvejsløb Dwars door Het Hageland løber af stablen. For fjerde gang er det endda en del af den nye ProSeries, og det har ført til en ganske stærk startliste, hvor særligt de belgiske hold møder op med en stor del af deres A-hold til klassikerne og vil se frem til et løb, der på alle måder appellerer til dem, som elsker forårets store endagsløb. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/optakt_dwars_door_het_hageland_2023/Fra onsdag til søndag køres det fem dage lange ProSeries-løb ZLM Tour, der med sin prolog og fire helt flade etaper er en ganske speciel sag, der ofte er blevet brugt som Tour-forberedelse for de helt rene sprintere. I disse Dauphiné-tider tillader tiden ikke store optakter til hver etape, men vi vil hver dag komme med en kortere lynoptakt til den efterfølgende dags etape. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/lynoptakt_3_etape_af_zlm_tour_2023/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Tour de France-spillet er åbnet!
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 1. juli! Tour de France køres frem til søndag den 23. juli. 
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Hvem kunne ikke tænke sig at opleve stemningen, når Tour de France-feltet kæmper sig op over de høje pas i Alperne - eller måske endnu bedre - hvem drømmer ikke om selv at bestige et af de ikoniske bjergpas, man kender fra sommerens tv-transmissioner fra Touren. Denne sommer kan begge dele lade sig gøre i franske Serre Chevalier-Briancondalen.
SIDSTE CHANCE: Skal Vingegaard på dit managerhold?
Det er nu muligt at sætte dit managerhold til Critérium du Dauphiné. Jonas Vingegaards sidste forberedelsesløb før Tour de France-forsvaret.
Giro-manager: Vinderne er fundet
Årets Giro d'Italia er slut og dermed er det tid til at gøre status på årets første grand tour managerspil.
Heby: Kørte jo nærmest solo hele vejen
Sofie Heby er Danmarks pt. bedste kvindelige MTB-rytter.
Sejrende Fini afslører: Havde siver i afslutningen
Sebastian Fini er dobbelt dansk mester anno 2023. Den seneste titel blev vundet trods en punktering til allersidst. Det afslører han overfor Feltet.dk kort efter løbet.
Den erfarne stjerne besejrer opkomling i spurten
Endnu en dag, endnu en DM-titel for Sebastian Fini, der i dag kunne lade sig hylde som danmarksmester på XCC-distancen.
To DM-sejre på to dage: Heby overlegen i Aalborg
Sofie Heby kunne i dag følge op på gårsdagens DM-sejr på den lange distance med endnu en på den korte af slagsen.
Ny vild DM-duel imellem Fini og Andreassen
Sebastian Fini genvinder DM-titlen i en tæt duel imod Simon Andreassen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet

x