27.08.2020 @ 19:00

God beskyttelse kombineret med fin åndbarhed og et let udtryk.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Danske isolés fortsætter sin færd ud i den store cykelverden.

 

Med et moderne snit og fokus på den præstationsorienterede rytter forbliver designet inspireret af de nordiske dyder og underspillede farvekombinationer.

 

isolés er desuden optagede af bæredygtig produktion og modsat mange andre, så bliver det ikke kun ved snakken og ambitionen. Således er de fleste produkter lavet med bæredygtighed for øj og blandt andet ved hjælp af genbrugte plasticflasker.  

 

Vi har testet en klassiker til det danske vejr: Vindvesten.

 

 

Fakta

Producent: isolés
Produkt: Jules ECO vindvest
Farver: Almond Brown
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 899.95,- kroner

 

Test

Jules vindvesten er en alsidig vindvest, som er lavet til at være et fleksibelt ekstralag, som man let kan tage med ud, hvis morgenluften er kold, aftenvinden er kølig eller hvis man er sydpå og skal køre nedkørsler.

 

Det første man bemærker er, at vesten er forholdsvis let. Den vejer ikke meget og den kan let foldes sammen og gå i en baglomme uden problemer.

 

Det taler altså for en vest, som kan bruges fleksibelt og en af den slags, som tjener som et ekstra lag, når der er brug for det, men som man ikke behøver at iføre sig fra start til slut.

 

Den kan let foldes sammen og gå lommen, når vejret er til det. Jeg ville ikke tøve med at tage den med i bjergene, hvor den kan lægges sirligt sammen og derved ikke fylde ret meget i lommerne, når man ofte har brug for at have meget andet med også.


Tager man sig et minuts tid, så kan den let lægges sammen og gøres aflang, så den passer i den midterste lomme, uden at den strækker stoffet unødigt og derved kompromitterer pasformen.


Det sætter jeg personligt stor pris på, når jeg er sydpå og for mig er det en vigtig kvalitet.

 

Men også på farten er den let at få i lommen. Den kan let ’klemmes sammen’ på farten og trykkes om i lommen, hvis det er nødvendigt at tage den af i farten.

 

 

Fronten delt i to

Det mest markante ved vesten er den todelte front, hvor der er benyttet to forskellige materialer. Den øverste del, som dækker bryst, hals og skuldre er lavet i et tyndt materiale med membran, som er både vind- og vandtæt.

 

Bunden er en anden lycra-kvalitet, som i sin kvalitet er lidt mere grov og minder en anelse om det stof, man finder på de moderne regntrøjer.

 

Denne konstruktion giver rigtig god mening. Området omkring brystet tager meget vind og kræver derved mere beskyttelse, som man her får med det lidt tættere materiale og membranen.

 

Til gengæld strækker dette stof ikke på samme måde som bunden, som er ultrastrækbar, og derved er med til at spille en vigtig rolle i pasformen.

 

Ryggen er lavet primært i et perforeret materiale, så man kan ånde og komme af med fugt fra det sted, som ikke tager imod kold vind.

 

 

Pasform

Pasformen er en sand fornøjelse.

 

I min optik så skal en god vindvest sidde tæt, så der ikke er noget ekstra stof, der kan fanges i vinden, men den skal være fleksibel og strække godt, så den kan bruges ovenpå trøjer af forskellig tykkelse.

 

Netop disse kvaliteter, tikker isolés-vesten nydeligt af.


Fittet er tæt - og vel nærmest en smule raceorienteret - men stoffet er rigt på stretch, så det føles ikke indeklemt eller stramt.

 

Der er således lavet plads til, at motionsrytterne sagtens kan være i vesten og få et strømlinet fit, uden at man nødvendigvis er bygget som en eliterytter.

 

Jeg synes især, at vesten sidder rigtig godt over brystet og skuldrene. Stoffet foran strækker som sagt ikke vanvittigt meget, men til gengæld er både ryggen og den nederste del meget fleksibel, så tilsammen fungerer pasformen rigtig godt.

 

Jeg har testet en størrelse medium, som sidder godt og tæt på mine 75 kilo fordelt på 183 centimeter. Fittet er tæt, hvilket man kan have med i overvejelserne inden køb. Har man lidt flere kilo i forhold til sin vægt, så kan man nok godt få glæde af at gå en størrelse op eventuelt.

 

Isolés har brugt en bred elastikkant til at lukke hullerne til armene og de fungerer også rigtig fint, så man får det fleksible fit uden at der kan finde kold luft ind.

 

Det samme gør sig i øvrigt gældende omkring livet, hvor en kraftig elastik forhindrer vesten i at kravle op og derved er med til at sikre pasformen. 

 

 

Ude på cyklen

Ude på cyklen er der ikke så meget pjat. Det fungerer over hele linjen.

 

Jeg synes, at vesten kan dække det meste af det, som vi kender som den danske sæson. Altså fra marts til og med september. Her giver den rigtig god beskyttelse og fin mulighed for at slippe af med fugt og overskydende varme via den perforerede ryg.

 

Den vil excellere på ydertidspunkterne og være en god makker, når man stikker afsted om morgenen eller presser en tur ind inden sengetid.

 

Desuden er den god til dem, som er ude og køre intervaller, og så søger en let vest, som gør, at man kan holde varmen, når det hårde arbejde er overstået og den faldende intensitet gør, at kropsvarmen falder på vej hjemad.

 

Jules-vesten er blevet forsynet med tre baglommer, hvilket faktisk er lidt atypisk for en let vest, som er lavet til at kunne være i lommen.

 

Men jeg synes, at det er vigtigt at de er der. Det gør, at man også vælger vesten på dage, hvor man har tænkt sig at køre med den hele dagen og ikke giver bøvlet med ikke at have direkte adgang til sine baglommer.

 

Konklusion

’Det fungerer bare’. Det er konklusionen her, på et produkt som er rigtig godt.

 

Materialernes kvalitet og funktion er lækker og man får rigtig meget beskyttelse set i relation til vestens lethed.

 

Jules-vesten er et must-have til den kræsne rytter, der kan lide et raceorienteret fit og som vil have en no-nonsense vest til det meste af året og turene sydpå.


Sådan har vi testet: Tøjet er testet på landevejen i varieret vejr.

 

Stillet til rådighed af: isolés

 

 

TESTRAPPORT

 

Brand: isolés

Model: Jules ECO vindvest

 

Hvad er produktet lavet til?

Vesten er lavet til at beskytte mod kold luft og en lille byge - primært i sommersæsonen (marts-september).

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Vesten benytter flere stofkvaliteter. En let og tynd kvalitet med membran mod vind og vejr, en lidt mere elastisk kvalitet for at hjælpe pasformen samt en perforeret ryg for optimal åndbarhed.

 

Bedøm produktets konstruktion

Brugen af de tre stofkvaliteter er gennemtænkt og veludført, så man får de helt rette egenskaber fremelsket.

 

Elastikkerne i armåbningerne og i livet er desuden godt udført.

 

Bedøm ydeevnen

Ydeevnen er god og vesten holder effektivt vind og vand fra kroppen.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten er i den høje ende af skalaen og selv om en vindvest udsættes for lidt af hvert, så er materialerne tilpas kraftige til, at de må forventes at have lang levetid.

 

Bedøm pasform

Pasformen er tæt, men der er nok med stræk, til at de fleste kan være med.

 

Bedøm størrelse

Matcher ’rigtige’ størrelser godt.

 

Bedøm vægt

Vesten er udtalt let i sit udtryk.

 

Bedøm komfort

Fordelingen af beskyttelse kontra åndbarhed er god og med en god pasform, får man masser af komfort.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasformen er overskyggende god!

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Der er ikke noget specifikt at sætte en finger på.

 

Konklusion

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, det ser godt ud og performer ligeså.

 

Om testeren:

Alder: 37
Højde: 183 cm
Vægt: 75 kg

Jeg har cyklet i: 11 år 
Så ofte cykler jeg: 2-3 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Gennem de seneste år er salget af elcykler steget markant, og det kan ses på elcyklernes kvalitet. I år lancerer producenten Gazelle en ny version af deres populære model, Eclipse, som sætter nye standarder og giver bilen kamp til stregen som det foretrukne transportmiddel.
Schurter og Fini ender på podiet – Ghost Factory triumferer på kvindesiden
Det blev til en samlet andenplads for Sebastian Fini og Nino Schurter i Absa Cape Epic.
Chefens hjørne: Feltet.dk startede for alvor på lokummet
Feltet.dk fylder i dag 21 år, men hvordan startede Skandivinaens største cykelside egentligt?
Nyt dansk talent smadrer Vingegaards gamle rekord
Den unge dansker slog den dengang 21-årige Jonas Vingegaards rekord fra 2018 med over 20 sekunder. En rekord, der for bare en måned siden blev taget af supertalentet Juan Ayuso.
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Bosch eBike Systems lancerer en ny batteriinnovation til el-cykler. PowerPack 800 Frame er navnet på det nye powerfulde batteri, men med batteriet følger flere store nyheder fra producenten.  

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Følg Mattias Skjelmose, Andreas Kron, Alexander Kamp og Mathieu van der Poel i Amstel Gold Race.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet