27.08.2020 @ 19:00

God beskyttelse kombineret med fin åndbarhed og et let udtryk.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Danske isolés fortsætter sin færd ud i den store cykelverden.

 

Med et moderne snit og fokus på den præstationsorienterede rytter forbliver designet inspireret af de nordiske dyder og underspillede farvekombinationer.

 

isolés er desuden optagede af bæredygtig produktion og modsat mange andre, så bliver det ikke kun ved snakken og ambitionen. Således er de fleste produkter lavet med bæredygtighed for øj og blandt andet ved hjælp af genbrugte plasticflasker.  

 

Vi har testet en klassiker til det danske vejr: Vindvesten.

 

 

Fakta

Producent: isolés
Produkt: Jules ECO vindvest
Farver: Almond Brown
Størrelse: Medium

Vejledende udsalgspris: 899.95,- kroner

 

Test

Jules vindvesten er en alsidig vindvest, som er lavet til at være et fleksibelt ekstralag, som man let kan tage med ud, hvis morgenluften er kold, aftenvinden er kølig eller hvis man er sydpå og skal køre nedkørsler.

 

Det første man bemærker er, at vesten er forholdsvis let. Den vejer ikke meget og den kan let foldes sammen og gå i en baglomme uden problemer.

 

Det taler altså for en vest, som kan bruges fleksibelt og en af den slags, som tjener som et ekstra lag, når der er brug for det, men som man ikke behøver at iføre sig fra start til slut.

 

Den kan let foldes sammen og gå lommen, når vejret er til det. Jeg ville ikke tøve med at tage den med i bjergene, hvor den kan lægges sirligt sammen og derved ikke fylde ret meget i lommerne, når man ofte har brug for at have meget andet med også.


Tager man sig et minuts tid, så kan den let lægges sammen og gøres aflang, så den passer i den midterste lomme, uden at den strækker stoffet unødigt og derved kompromitterer pasformen.


Det sætter jeg personligt stor pris på, når jeg er sydpå og for mig er det en vigtig kvalitet.

 

Men også på farten er den let at få i lommen. Den kan let ’klemmes sammen’ på farten og trykkes om i lommen, hvis det er nødvendigt at tage den af i farten.

 

 

Fronten delt i to

Det mest markante ved vesten er den todelte front, hvor der er benyttet to forskellige materialer. Den øverste del, som dækker bryst, hals og skuldre er lavet i et tyndt materiale med membran, som er både vind- og vandtæt.

 

Bunden er en anden lycra-kvalitet, som i sin kvalitet er lidt mere grov og minder en anelse om det stof, man finder på de moderne regntrøjer.

 

Denne konstruktion giver rigtig god mening. Området omkring brystet tager meget vind og kræver derved mere beskyttelse, som man her får med det lidt tættere materiale og membranen.

 

Til gengæld strækker dette stof ikke på samme måde som bunden, som er ultrastrækbar, og derved er med til at spille en vigtig rolle i pasformen.

 

Ryggen er lavet primært i et perforeret materiale, så man kan ånde og komme af med fugt fra det sted, som ikke tager imod kold vind.

 

 

Pasform

Pasformen er en sand fornøjelse.

 

I min optik så skal en god vindvest sidde tæt, så der ikke er noget ekstra stof, der kan fanges i vinden, men den skal være fleksibel og strække godt, så den kan bruges ovenpå trøjer af forskellig tykkelse.

 

Netop disse kvaliteter, tikker isolés-vesten nydeligt af.


Fittet er tæt - og vel nærmest en smule raceorienteret - men stoffet er rigt på stretch, så det føles ikke indeklemt eller stramt.

 

Der er således lavet plads til, at motionsrytterne sagtens kan være i vesten og få et strømlinet fit, uden at man nødvendigvis er bygget som en eliterytter.

 

Jeg synes især, at vesten sidder rigtig godt over brystet og skuldrene. Stoffet foran strækker som sagt ikke vanvittigt meget, men til gengæld er både ryggen og den nederste del meget fleksibel, så tilsammen fungerer pasformen rigtig godt.

 

Jeg har testet en størrelse medium, som sidder godt og tæt på mine 75 kilo fordelt på 183 centimeter. Fittet er tæt, hvilket man kan have med i overvejelserne inden køb. Har man lidt flere kilo i forhold til sin vægt, så kan man nok godt få glæde af at gå en størrelse op eventuelt.

 

Isolés har brugt en bred elastikkant til at lukke hullerne til armene og de fungerer også rigtig fint, så man får det fleksible fit uden at der kan finde kold luft ind.

 

Det samme gør sig i øvrigt gældende omkring livet, hvor en kraftig elastik forhindrer vesten i at kravle op og derved er med til at sikre pasformen. 

 

 

Ude på cyklen

Ude på cyklen er der ikke så meget pjat. Det fungerer over hele linjen.

 

Jeg synes, at vesten kan dække det meste af det, som vi kender som den danske sæson. Altså fra marts til og med september. Her giver den rigtig god beskyttelse og fin mulighed for at slippe af med fugt og overskydende varme via den perforerede ryg.

 

Den vil excellere på ydertidspunkterne og være en god makker, når man stikker afsted om morgenen eller presser en tur ind inden sengetid.

 

Desuden er den god til dem, som er ude og køre intervaller, og så søger en let vest, som gør, at man kan holde varmen, når det hårde arbejde er overstået og den faldende intensitet gør, at kropsvarmen falder på vej hjemad.

 

Jules-vesten er blevet forsynet med tre baglommer, hvilket faktisk er lidt atypisk for en let vest, som er lavet til at kunne være i lommen.

 

Men jeg synes, at det er vigtigt at de er der. Det gør, at man også vælger vesten på dage, hvor man har tænkt sig at køre med den hele dagen og ikke giver bøvlet med ikke at have direkte adgang til sine baglommer.

 

Konklusion

’Det fungerer bare’. Det er konklusionen her, på et produkt som er rigtig godt.

 

Materialernes kvalitet og funktion er lækker og man får rigtig meget beskyttelse set i relation til vestens lethed.

 

Jules-vesten er et must-have til den kræsne rytter, der kan lide et raceorienteret fit og som vil have en no-nonsense vest til det meste af året og turene sydpå.


Sådan har vi testet: Tøjet er testet på landevejen i varieret vejr.

 

Stillet til rådighed af: isolés

 

 

TESTRAPPORT

 

Brand: isolés

Model: Jules ECO vindvest

 

Hvad er produktet lavet til?

Vesten er lavet til at beskytte mod kold luft og en lille byge - primært i sommersæsonen (marts-september).

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Vesten benytter flere stofkvaliteter. En let og tynd kvalitet med membran mod vind og vejr, en lidt mere elastisk kvalitet for at hjælpe pasformen samt en perforeret ryg for optimal åndbarhed.

 

Bedøm produktets konstruktion

Brugen af de tre stofkvaliteter er gennemtænkt og veludført, så man får de helt rette egenskaber fremelsket.

 

Elastikkerne i armåbningerne og i livet er desuden godt udført.

 

Bedøm ydeevnen

Ydeevnen er god og vesten holder effektivt vind og vand fra kroppen.

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Kvaliteten er i den høje ende af skalaen og selv om en vindvest udsættes for lidt af hvert, så er materialerne tilpas kraftige til, at de må forventes at have lang levetid.

 

Bedøm pasform

Pasformen er tæt, men der er nok med stræk, til at de fleste kan være med.

 

Bedøm størrelse

Matcher ’rigtige’ størrelser godt.

 

Bedøm vægt

Vesten er udtalt let i sit udtryk.

 

Bedøm komfort

Fordelingen af beskyttelse kontra åndbarhed er god og med en god pasform, får man masser af komfort.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Pasformen er overskyggende god!

 

Var det noget som du ikke kunne lide?

Der er ikke noget specifikt at sætte en finger på.

 

Konklusion

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, det ser godt ud og performer ligeså.

 

Om testeren:

Alder: 37
Højde: 183 cm
Vægt: 75 kg

Jeg har cyklet i: 11 år 
Så ofte cykler jeg: 2-3 gange om ugen

Jeg kører disse discipliner: Landevej

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Canyon Tempr CFR
Canyon træder ind på skomarkedet, og det er første skridt, der klarer sig overraskende godt. 
Test: Magped ROAD2 magnetiske pedaler
Er du ikke helt tryg ved almindelige klikpedaler, og bekymret for om du kan komme til at vælte, så skulle du måske prøve pedaler med magneter?
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Feltet.dk har udvalgt 12 gode Tour de France-bøger - og givet store rabatter til dig! God læselyst, når du får Tour-feber.
Virker bagepulver? Kosttilskud kan optimere din præstationen, men...
... det er vigtigt, at benytte sig af de rette.
Holm kårer årets nye Tour-trøje: Vinderen overrasker
Der er fem nye trøjer i årets Tour de France, men ikke alle kommer helt i mål. Feltet.dk har spurgt Brian Holm, hvem kan være stolte, og hvem der skal øve sig lidt mere. Samtidigt har Feltet.dk også spurgt jer, læsere. Og selvom der er stor konsensus, er favoritten ikke den samme. 
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Svar rigtigt på 3 Tour de France spørgsmål, så kan du vinde en Cannondale cykel til en værdi på 22.000 kroner.
SIDSTE CHANCE: I dag starter Touren - sæt dit hold
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 29. juni! Tour de France køres frem til søndag den 21. juli. 
Er det årsagen til Vingegaard dropper Vueltaen?
Der har været mange spekulationer om Jonas Vingegaard efter styrtet i Baskerlandet Rundt. 
Touren i tal: Se alle de bedste detaljer og statistikker fra årets historiske Tour
Bliv klogere på alle statistikkerne og detaljerne ved årets Tour de France lige her.
Produktnyt og First Ride: Trek Madone Gen 8
Feltet.dk har været i Spanien på besøg hos Trek for at teste den nye generation af Trek Madone-serien. En cykel, som Trek selv beskriver som det ultimative våben til alle formål og Mads Pedersens nye supercykel.
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Når store stjerner på World Touren cykler og vinder, så er det ind i mellem med ABUS hjelme, som er udviklet og produceret i Italien, hvor producenten har valgt at rykke sin produktion til.
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Amerikanske Trek tilbyder med sin CarBack Radar Tail Light en stor optimering af sikkerheden, når man cykler på landevejen med en førsteklasses cykelradar.
Produktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Garmin sender lige før Tour de France en ny cykelcomputer på markedet, som blandt andet har et levende farvedisplay, forbedrede gruppekørselsfunktioner, indbygget højttaler og meget mere - alt sammen uden at ofre batteritiden
”Ingen på holdet ville smide penge på det” – Holdkammerat tvivler på Vingegaards podiechancer
Tiesj Benoot og resten af holdkammeraterne ville ikke sætte penge på, at Jonas Vingegaard når podiet i årets Tour de France.
Stor overraskelse: Udviklingsrytter vinder DM efter mange favoritangreb
Rasmus Søjberg Pedersen er ny dansk mester efter et løb, hvor finalen åbnede meget tidligt, og mange favoritter angreb på skift.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Her er overblikket over alt cykling ved OL
OL er i gang. Feltet.dk har samlet overblikket over alle cykeldisciplinerne, så du ved, hvornår du skal følge med.
Følg OL på Feltet.dk's app
Kom helt tæt på OL på Feltet.dk's app. Følg danskernes kamp om OL-medaljer på landvejen, banen, mountainbiken og bmx'en. Kom tæt på danskerne og alle de øvrige stjerner.
Produktnyt: Nye aerohjul fra DT Swiss
DT Swiss har genopfundet deres højtydende ARC-hjul og gjort disse endnu bedre og hurtigere, skriver producenten i en pressemeddelelse. 
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Sådan er det gået danskerne i Tour de France igennem tiderne. 
Pogacar bryder en ny barriere
Tadej Pogacar og Slovenien sætter nye rekorder i Tour de France. Danmark indtager andenplads på én af listerne.
Vanvittige Pogacar slår flere Merckx-rekorder
Tadej Pogacar er nutidens kannibal, som går fra rekord til rekord. Slovenieren sætter nemlig den ene rekord efter den anden og har nu slået flere af Eddy Merckx's rekorder.
Test: Supreme sommertøj fra Re-Behave
Et lækkert sommersæt i god kvalitet og hvor Re-Behave demonstrerer god know-how ifølge med en grøn tilgang til cykeltøj.
Podcast: Hvem er den danske julemand ved Touren?
Har du set den danske julemand ved Giro d'Italia, Tour de France eller måske PostNord Danmark Rundt? Hvem er det? 
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Næsten 65% af Feltet.dk's læsere rejser med deres cykel, og måske hører du til de heldige, der har prøvet at cykle rundt i bjergene på en solskinsdag?

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet