21.05.2021 @ 09:26

Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.

Bibshorts - rytterens vigtigste redskab?

Der er nok af udfordringer ude på landevejene - så der er ingen grund til at føje ømhed i bagpartiet til listen! 


Derfor siger man populært, at et par gode bibshorts er cykelrytterens vigtigste redskab. Kliché? Tja, måske er udsagnet lidt søgt (for der er heller ikke meget ved at køre rundt og fryse om vinteren eller koge totalt over om sommeren på grund af forkert tøj), men det er ikke til at komme udenom, at kontaktpunktet mellem bagdel og sadel er meget rart at have i orden.

 

Vi har set nærmere på nogle af Rapha’s mest populære bibshorts, prøvekørt dem og gjort en række betragtninger, som kan gøre det lidt lettere at skelne imellem de forskellige modeller og deres egenskaber. 

 

Hvem er det nu Rapha er?
Det er nærmest et retorisk spørgsmål, for der er vel kun få brands, som har været med til at sætte dagsordenen på samme måde, når det kommer til cykelmode. 

Det engelske brand har ført an i opgøret med cykeltøj overdynget med sponsorlogoer og været en afgørende pioner i at bygge den bro der i dag eksisterer mellem cykeltøj og livsstilsmode.

 

For en god ordens skyld, så lad os dog præsentere englænderne mere formelt: Rapha laver cykeltøj til stort set alle discipliner. Fra den race-orienterede afdeling, hvor de udfordrer status quo med World Tour-teamet EF Education-Nippo (jep, det var dem med ænderne i Giroen sidste år), over tøj med klassiske referencer til udstyr til når gravel-eventyret banker på.  

 

Pro Team, Classic og Core - vi udforsker tre kollektioner

I denne guide holder vi os på landevejen og kigger på Rapha’s tre kollektioner til asfalten.
 

Klikker man ind på Rapha’s hjemmeside, så kan man snævre sin søgning ind ved at vælge forskellige discipliner. Produkterne til landvejen ligger gemt bag to betegnelser: ’Racing’ og ’Road Riding’

 

Et kig på ’Racing’-sortimentet viser, at Rapha’s kollektion til væddeløberne hedder ’Pro Team’. Meget betegnende faktisk, for selv om man ikke selv træder World Tour-watt, så har produkterne i denne kategori sin oprindelse fra samarbejdet med de professionelle teams, som Rapha sponsorerer og samarbejder tæt med. 

 

’Road Riding’ dækker over to kollektioner: ’Classic’ og ’Core’.


Førstnævnte er helt klassisk Rapha. Hvor det hele startede med et underspillet design, lidt mere afslappet pasform og mere konservative materialevalg - for eksempel uld. 

 

’Core’ derimod er den nye dreng i klassen, som tilbyder et lavere prispunkt og en kollektion som på mange måder befinder sig midt imellem de to andre med et fokus midt mellem performance og en pasform, hvor alle kan være med.

 

Lad os kigge på sagerne!
 
Rapha Pro Team Bibshorts II

Produkt: Pro Team bibshorts II 

Farver: Dark Navy, Dark Green, Black, Navy
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 1.900,- 
 

Hvad siger Rapha selv?

Dette er shortsene, som rytterne fra EF Education-Nippo drøner rundt i til daglig.


Rapha har haft fokus på at lave et par shorts, som har i lige dele performance og komfort, så de kan bruges til både træning og konkurrence. Derfor skal de naturligvis også være holdbare, som Rapha også slår på som en kvalitet for netop denne model.

Dette er anden udgave af de populære short, som har sine palmarés i orden: De har vundet både Grand Tours og et af cykelsportens monumenter.

 

Hvilke egenskaber har de?

Som forventet, så er shortsene her nogle af de allermest tekniske, som Rapha laver. Det giver mening, når de skal tilfredsstille selv de mest krævende ryttere. 

 

Bukserne er bygget op om Pro Team-indlægget, som er forholdsvist minimalistisk. Det fremstilles størrelsesspecifikt, så det passer bedst muligt - der er altså ikke samme størrelse indlæg i en størrelse small som i en large. 

 

Hovedmaterialet er let, men kraftigt, så det kan give et tæt fit og støtte musklerne og give en anelse kompression. Benene afsluttes med en bred elastikkant med indbygget silikonegreb i den nederste del.

 

Selerne er helt flade og lavet i mesh, så de fylder minimalt under en sommertrøje og samtidig kan komme af med fugt og varme. 
 

Feltet.dk’s vurdering:


Test - hvordan er bukserne at køre i?


Pro Team-bibshortsene er faktisk hurtigt blevet en favorit hos mig. Det tilbyder alt det, som en seriøs cykelrytter har brug for. Først og fremmest får man et tætsiddende fit, men materialerne er lækre og strækker godt, så de sidder også komfortabelt. 


En af de ting, som jeg har sat størst pris på ved denne model er, at de ikke kun sidder godt, når man trækker dem på, men at de bliver ved med at sidde godt, selvom man bevæger sig på cyklen og er oppe og nede i sadlen en masse gange. Der er godt med stræk i stoffet, så det bliver, hvor det skal, men at man kan bevæge sig uden problemer.

 

En af de ting, som ofte kan være en begrænsning ved performance-bibshorts er, at de kan være tætte i benene, hvis man har lidt større lår end Pro Tour-rytterprototypen. 


Det har Rapha dog løst rigtig flot her, med en rigtig bred elastikkant i bunden af benene, hvor trykket fordeles over et stort område. Der er ingen ’hot-spots’, hvor det klemmer og fornemmelsen omkring lårene er generelt helt perfekt.

 

Puden har godt med densitet, så den giver fin komfort. Den er ikke den tykkeste, men det skal den bestemt heller ikke være, når kvaliteten er så god og så appellerer denne model heller ikke til dem, som vil have en stor pude - tværtimod.
    
Hvem bør overveje denne model?
Denne model er til den seriøse rytter. Den er oplagt til væddeløberen med sin tætte pasform og kompressionsagtige fit. Men også den seriøse motionist, som har en del kilometer i benene og gerne vil have et par shorts, som både sidder godt og performer i alt terræn.

 

Selvom det er et par shorts, som egentligt er lavet til proffernes behov, så kan de faktisk sagtens bruges ’til hverdag’, for min oplevelse er, at de kan det hele. Det er et par shorts, som har potentiale til at blive de eneste, man har lyst til at køre i.
 
Anbefalet ryttertype
Pro Team-shortsene er til dig, som identificerer dig som racer - hvad enten det er med nummer på ryggen eller som supermotionist, hvor fart vægter højt på listen over prioriteter. Du er typen, som ikke går på kompromis med dit udstyr.

 

Rent æstetisk er bukserne også race-orienterede og rammer lige ind i den cykelmode, som er allerhottest lige nu.


Bedste egenskaber
- Raceorienteret pakke: Tæt fit, flade afslutninger i benene og flade seler
- Pasform som forbliver intakt i mange timer i sadlen
- Fornemmelsen af, at man slet ikke mærker bukserne, når man kører


Rapha Pro Team Powerweave Bibshorts

 

Produkt: Pro Team Powerweave bibshorts
Farver: Black
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 2580,-


Hvad siger Rapha selv?
Tilhørende Pro Team-familien men i et helt nyt materiale kaldet Powerweave er disse shorts fuldt fokuseret på performance på de dage, hvor de store ryttere skal afgøre flere timers tvekamp med marginer på få sekunder.

 

Powerweave har en række fordele, som gør denne model til en mulighed for rytterne, når marginalerne tæller og ikke mindst, når der skal konkurreres i varmen.

 

Hvilke egenskaber har de?

Shortsene er lavet i et helt nyt materiale: Powerweave.

 

Det er et vævet materiale, som er ekstra åndbart og cirka 20% lettere end det traditionelle materiale som bruges til Pro Team-kollektionen. Resultatet er, at stoffet fjerner sved dobbelt så hurtigt fra huden og bringer det til ydersiden, hvor det kan fordampe og dermed undgå at fugt absorberes og øger shortsenes vægt.

 

Alt ved shortsene er lavet med performance for øje, så antallet af paneler er reduceret med 50%, så der er så få syninger og sømme som muligt. 

 

Og så er modellen forsynet med et helt nyt, specifikt indlæg, som er helt tyndt og fylder minimalt. Det samme gør sig gældende med stropper og benafslutninger, som er papirstynde.  


Feltet.dk’s vurdering:


Test - hvordan er bukserne at køre i?
Powerweave-shortsene er en speciel størrelse! Der er fuldt tryk på performance-delen og det skinner tydeligt igennem. Bukserne er først og fremmest ultralette. Stoffet er tyndt og men overflod af elasticitet, så man opnår et helt tætsiddende fit.

 

De er lidt strammere at trække på, end man er vant til, men de sætter sig til gengæld helt tæt til kroppen - endnu tættere end jeg er vant til fra andre race-modeller.

 

Powerweave-materialerne yder en mærkbar kompressionseffekt om lårene og alt sidder bare lidt mere tæt. Materialet er lidt mere rigidt end de mere traditionelle materialer og så er det helt vildt tyndt, hvilket giver en meget minimalistisk fornemmelse. Der er ingen tvivl om, at de her shorts er lavet til at køre stærkt og fylde minimalt.

 

Man snakker tit om, at de bedste shorts er dem, som man ikke bemærker, man har på. Det har aldrig været mere aktuelt end med disse. De giver en nærmest papirslet fornemmelse, som man ikke ænser, når først man træder.

 

Kan man lide en tæt pasform, så sidder de som en drøm. De bevæger sig med kroppen, men forbliver hvor de skal. Det er ikke mindst på grund af en lille genialitet i min bog: Powerweave-vævningen har elastiske tråde vævet ind, så fittet er godt afstemt og faktisk eliminerer behovet for silikone på indersiden af benene i afslutningerne. 

 

Alle kanter er laserskårede - inklusive selerne - som er helt flade og sidder tæt til kroppen og fuldender det ultra-minimalistiske udtryk.

Materialet er lavet til at excellere på varme dage, så jeg har udsat shortsene for en masse timer på hjemmetræneren, hvor man for alvor kæmper mod varme og opbygning af fugt.


Man kan ofte være skeptisk over nye materialer, men til netop kørsel i varme, må jeg bare sige, at Powerweave er fantastisk. Det flytter sveden fremragende og bibeholder det lette udtryk.

 

Alt i alt er det en lækker pakke, hvis man har fokus på ren performance, selv om de faktisk sidder både behageligt og har det føromtalte, meget lette udtryk og fornemmelse.

 

Det er en nærmest perfekt model, hvis man skal ned og køre bjerge i høj varme.


Hvem bør overveje denne model?
Powerweave appellerer til performance-nørden! Ham som sætter ydeevne over alt andet og vil have de letteste og nok mest sostifikerede shorts.


Men de bør også være på ønskelisten hos dem, som tager sydpå om sommeren og kører i bjerge i sommerheden - eller dem som satser alt på en god tid i La Marmotte eller andre af de udmarvende Gran Fondos.

 

Anbefalet ryttertype
Du er en udpræget racer og du vil have det ypperste udstyr til alle forhold. Her er shortsene til de varmeste dage eller når du tager dine Zwift-ræs alvorligt.

 

Udtrykket skriger også performance, så de er bedst i fart på cyklen, snarere end når der skal drikkes kaffe bagefter. Men fart og performance er også vigtigere for dig end at se godt ud på cafeen. 
 

Bedste egenskaber
- Lethed: Det lyder osm en kliche, men de er så lette at man glemmer dem
- Pasform: Elastike tråde i materialet sørger for perfekt kompression og fit
- Åndbarhed: De mest åndbare shorts jeg har prøvet.


Rapha Pro Team Training Bibshorts

Produkt: Pro Team Training Bibshorts
Farver: Black, Dark Navy
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 1350,-
 

Hvad siger Rapha selv?

Som navnet indikerer, så hører denne model også til i Pro Team-familien, men den er i højere grad lavet til dagligdagens træning - de er lavet til æde kilometer efter kilometer ifølge Rapha.

 

De er bedst i varme og milde vejrforhold og langt hen ad vejen et ’no nonsense’-produkt, som kan holde til lidt af hvert og udfører sit job uden brok.

 

Hvilke egenskaber har de?

Hvor de føromtalte Pro Team-bibshorts er en videreudvikling, så er træningsversionen her bygget op og den oprindelige model (som var topmodel for et par sæsoner siden).

 

De er lavet til at være en solid og holdbar partner, når kilometerne skal sættes i banken og derfor er de en anelse kraftigere og mere robuste end de mere konkurrenceorienterede modeller.

 

Indlægget er det samme, men ellers er der et par fundamentale forskelle. Først og fremmest er afslutningerne i benene lidt anderledes og benytter sig af en smallere elastikkant i bunden.

 

Også selerne er lidt anderledes, da de er lidt kraftigere og ikke så flade som på topmodellen. 


Feltet.dk’s vurdering:

 

Test - hvordan er bukserne at køre i?

Udstyr som er lavet til de hårde træningstimer, har ofte fokus på lidt mere robusthed og det er også tilfældet her. Stoffet er således lidt tykkere og har godt med struktur, så man får fornemmelsen af et par shorts, som for alvor kan tåle at blive brugt.

 

Pasformen er meget lig den man har i topmodellen, så den sidder tæt, men uden at være overdrevet. Sammen med det lidt kraftigere stof får man en ret behagelig fornemmelse.

 

Shortsene egner sig til stort set alle forhold. De kan bruges på ret kolde dage med at par benvarmere under, og der skal være rigtig varmt, før de må give fortabt. Allround er klar et kodeord her.

 

Faktisk er den overordnede fornemmelse at disse shorts er en rigtig arbejdshest, som kan klare det meste og som fungerer til det meste. Kvaliteten er kraftig og god, som også er vigtigt, når man vasker dem ofte efter dagligdags-træning.

 

I forhold til Pro Team-topmodellen så er der dog et par kompromiser i min optik. Afslutningerne i benene er lavet med en smallere elastik, som ikke helt fordeler trykket lige så elegant. Selerne er heller ikke helt så flade og strømlinede. 


Omvendt er det driftssikre løsninger, som igen vægter højt, når der skal sættes kilometer i banken.

 

Hvem bør overveje denne model?
Disse shorts egner sig til dem, som vil have ét par shorts, som kan klare stort set alt, og som har lidt ekstra fokus på holdbarhed. Materialerne er lidt kraftigere og kan tåle en masse.


De passer godt til ryttere, som kører en masse og på en varieret måde.

 

De passer også godt, hvis man gerne vil spare lidt i forhold til topmodellen, men dog gerne vil investere nogle penge i et par shorts fra en af de øverste hylder, som kan holde længe, hvis de behandles godt.


Anbefalet ryttertype
Du kan være en racertype, som vil have noget mere robust at træne i eller du kan være mere en rouleur af en rytter, hvor den tætte pasform og god performance dog stadig vægter højt.

 

Og så er du typen som ikke gider spekulere over hvilke shorts der passer til dagen eller gider for mange valgmuligheder. Du ved, at disse dur til det meste.


Bedste egenskaber
- Performance og komfort
- God allround-performance
- Godt afstemt pasform: Hverken for tæt eller for slapt

 

Rapha Classic II Bibshorts

Produkt: Classic II Bibshorts
Farver: Brick, Dark Navy, Black
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 1650,-
 

Hvad siger Rapha selv?
Classic-modellen er der hvor det hele startede for Rapha, når det kommer til bibshorts.
 

Classic-kollektionen er ifølge Rapha selv for rytteren, som ikke vil vælge imellem komfort og stil - men ønsker at kombinere dem.
 

Disse shorts er en anelse mere løse i pasformen end eksempelvis Pro Team-kollektionen og er kendte for at være lavet i et blødt og kraftigt stof. Stoffet har fået tilføjet mere mekanisk stræk, så det kan tilpasse sig flere kropstyper. Fittet er mindre tæt og skåret og selv om de naturligvis sidder tæt, så er både udtryk og fornemmelse anderledes end i de mere performanceorienterede shorts.
   
Hvilke egenskaber har de?

Lycra-kvaliteten er her rigtig kraftig og blød, så bukserne kan tilpasses lidt flere kropsformer. Et komfortabelt fit er kodeordet her snarere end et kompromisløst fokus på ydeevne.

 

Classic-shortsene er helt klassisk opbygget med en bred lukning i benene, påført silikone på indersiden. 


Selerne er lavet i mesh, så åndbarheden er i top.


Feltet.dk’s vurdering:


Test - hvordan er bukserne at køre i?
Classic-shortsene er en ægte klassiker! De er definitionen af Rapha’s underspillede tilgang til æstetik og design. De er helt ensfarvede og uden nogle dikkedarer.


Der er især to ting, som springer i øjnene i test.

Først og fremmest er pasformen lidt mere afslappet og afdæmpet. De sidder fint til, men der er mere plads og fornemmelsen er mere afslappet. Det gælder hele vejen rundt - både omkring lårene, men også omkring mave- og lændeområdet og i selerne. 


De sidder yderst behageligt og vil tiltale dem, som ikke er fan af det ultratætte. Der er også lidt mere plads i afslutningerne omkring lårene, hvilket igen er et vidnesbyrd om den lidt bredere målgruppe.

 

Dernæst er der kvaliteten. Stoffet er tykt og enormt blødt, hvilket øger fornemmelse af komfort. Materialet er virkelig behageligt.

 

Indlægget er godt afstemt. Det er ikke stort og kraftigt, men det har masser af densitet, så der er fokus på komfort til hele dage i sadlen.

Classic-shortsene er ikke så ’strømlinede’ som Pro Team-kollektionen, men det er heller ikke meningen. Det er helt klart i allround-kategorien og kan klare det meste, man kan komme ud for på sin cykel.
 

Hvem bør overveje denne model?
Shortsene her er til rouleuren, som sætter pris på den klassiske æstetik og har fokus på komfort. Udtrykket og pasformen er mere afslappet og passer til dem, som ikke helt synes, at det helt tætte og meget tekniske tøj tiltaler dem. Det er også modellen til dem, som ikke synes, at de passer ned i en pasform, som er lavet til elite-ryttere. Pasformen passer også godt til mere afslappede positioner på cyklen.
 

Anbefalet ryttertype
Du er formentligt mere rouleur end racer. Du har mere fokus på komfort end rendyrket fart. Du sætter større pris på en klassisk æstetik med referencer til fortidens rytter, end du gør på watt-tal og intervaller. Du sætter pris på en lidt mere afslappet pasform end på cykeltøj, som sidder som malet på.
 

Bedste egenskaber
- Vanvittig lækker materialekvalitet
- Allround pasform
- Klassisk æstetik

 

Rapha Core Bib Shorts

Produkt: Core bibshorts
Farver: Black, Dark Navy
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 800,-
 

Hvad siger Rapha selv?
Core-kollektionen er den mest budgetvenlige fra Rapha. Den er udviklet ud fra erfaringerne med de dyrere kollektioner, hvor teknologi og egenskaber drypper ned og skaber en mulighed for at lave en serie af produkter, hvor prisen kan holdes nede.

 

Core-shortsene er lavet til hverdagsbrug - til motionisten og pendleren.

 

Ifølge Rapha så er de holdbare og pålidelige - og de skal appellere til alle, uanset om man pendler på racercykel til arbejde eller om ma ønsker at prøve kræfter med at køre i bjerge.
 

Hvilke egenskaber har de?

Core-shortsene er holdt helt simple med en klassisk panelopbygning.

 

Materialet er smidigt og let, mens afslutningerne i benene er lavet med et bredt elastikbånd som er laserskåret og er forsynet med silikone på indersiden

 

Selerne er lavet i et lycra-materiale, og ikke i mesh, som man ellers ser oftest.

 

Indlægget er det samme som i Classic-modellen, så det er ikke udviklet specifikt til denne model, men Rapha har snarere ønsket at stole på en gennemprøvet klassiker.


Feltet.dk’s vurdering

 

Test - hvordan er bukserne at køre i?
Faktisk minder disse mig en lille smule Classic-modellen i både design og pasform. Core-shortsene har et virkelig godt fit, som spænder over en lang række kropstyper.


Stoffet har godt med stræk og de suger sig blidt fast om lårene. Benene er afsluttet med en bred elastikkant, som er helt flad og laserskåret. Det fordeler trykket godt og man får et sikkert og tæt fit - selv efter mange timers pedalering.

 

Benene føles en smule længere end nogle af de andre modeller (Pro Team-bibshortsene kan dog købes med ekstra længde). Jeg synes, at det bidrager til den gode pasform, at der er lidt mere stof, som sætter sig tæt om benet. Det er med til at fordele elasticiteten godt og giver en følelse af et sæt langt dyrere shorts.

 

Indlægget er det samme som Classic-modellen bruger og det er gennemtestet og fungerer uden nogen dikkedarer. Det sidder godt og er velegnet til lange dage i sadlen.

 

Man har ikke følelsen af, at disse shorts skulle være Rapha’s discount-model, for der er god kvalitet hele vejen rundt. De sidder godt og har en pasform, som er midt imellem det tætte og strømlinede og det mere afslappede.

 

Der hvor Rapha har sparet lidt for at opnå det væsentligt billigere prispunkt, er tilsyneladende på stoffet og selerne.

 

Stoffet er en anelse tyndere og mindre ’rigt’ end for eksempel Classic-materialet, men faktisk synes jeg ikke, at der er meget discount over det. Det er fuldt på højde med den kvalitet, man forventer af et par gode shorts. Det strækker også fint og farven forbliver intakt, selv når stoffet spændes ud.

 

Selerne er heller ikke helt så avancerede som på nogle af de andre modeller, men de er lavet i blød lycra, og det fungerer helt fint.

Det er imponerende få hjørner, som Rapha har måtte skære, for at opnå dette prispunkt.

 

Ser man på netop prisen som et parameter, så har modellen her en stor fordel. Man får svært ved at finde et par til samme pris, som præsterer så godt og samtidig har så fin konstruktion, pasform og kvalitet.
 

Hvem bør overveje denne model?
Core-modellen henvender sig til den prisbevidste rytter, som stadig gerne vil have Rapha’s know-how og design.

De henvender sig til de fleste med afdæmpet design og en pasform midt i spektret.  

 

De kan også være en oplagt mulighed for dem, som gerne vil have et ekstra par shorts til at træne i, når de dyrere modeller skal spares lidt.

 

Anbefalet ryttertype
Du kan være alle typer rytter fra raceren som ønsker et ekstra sæt shorts til at træne i, pendleren som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten eller motionisten, hvor value-for-money er en væsentlig overvejelse inden køb.


Bedste egenskaber
- Behagelig pasform
- Gennemprøvet indlæg
- Elegante, laserskårede afslutninger i benene

 

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

SIDSTE CHANCE: Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt
Sæt dit managerhold til Schweiz Rundt, som starter i dag. Vind kontante præmier. 
Test: Scott Vertec BOA MTB-sko
MTB-sko der kombinerer både stivhed og komfort med god kraftoverførsel men også er behagelig nok til at køre længere ture i. Scott i høj grad lykkes med produktet, om end der stadig er plads til et par småforbedringer.
Produktnyt: Rapha MTB Trailwear
Rapha lancerer ny mountainbike-kollektion ved navn Rapha Performance Trailwear. Det er mærkets første kollektion rettet mod MTB-disciplinen.
Produktnyt: Flowgun - opnå bedre restitution
Flowgun er en virkelig kraftfuld massagepistol designet til at frigive spændinger, stimulere og lette restitution.
Gravel Ride: East Coast Gravel
Feltet.dk gravelredaktør, Mads Christensen, har igen været til gravelløb. Denne gang i Nordjylland, hvor East Coast Gravel blev afviklet.
Hvem er Bastian Emil?
Han er i dit TV hver dag under Giro d'Italia, men hvem er den veltalende unge nostalgiker Bastian Emil Goldschmidt, og hvad er hans historie? Det tog Feltet.dk sig en snak med den 28-årige debuterende forfatter om.
Dauphine-managerspillet starter i dag - kontante præmier
Sæt dit managerhold til Tour de Suisse og Critérium du Dauphiné. Dyst om kontante præmier og håneretten!
SIDSTE CHANCE: Livestream Giroen og Criterium du Dauphine
Discovery har rettighederne til årets Giro d'Italia og Criterium du Dauphine, og det bliver rig mulighed for at følge hele årets Giro d'Italia. Streamingstjensten Discovery+ har en række fordele, hvis du vil følge årets første Grand Tour.
Store profiler kommer til Tour Revanchen - løbet sendes på Discovery+
Le Tour Revanchen 2021 indgår aftale med Discovery Danmark og offentliggør samtidig flere stjerneryttere til det i forvejen stjernespækket felt.
Test: Castelli Premio Black
Når et af high end-mærkerne inden for cykelbeklædning lancerer sin topmodel, der samtidig benyttes af verdens dyreste cykelhold, er forventningsniveauet højt. Castellis nye Premio Black-buks topper på alle parametre og er gennemført kvalitet fra ende til anden.
Prøv banecykling - slå til nu og spar 20%
Du har nu igen muligheden for at prøve kræfter med cykelbanen i Ballerup! I en begrænset periode tilbyder Feltet.dk & Velo Events vores læsere muligheden for en helt unik cykeloplevelse på banen i Ballerup Super Arena.
Kroppen er i gang, men hjernen står stille
Hvis du ikke lytter til dig selv, kan det gå helt ad helvede til. Med et konstant, socialt pres kan det være udfordrende, men hvis du finder og prioriterer dit åndehul, bliver tilværelsen meget sjovere. Det fortæller Anders om, mens vi triller ud ad cykelstien langs vandet med solnedgangen som eneste seer.
Guide til bibshorts fra Rapha
Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.
Dan Frost fylder 60 år
OL-guldvinderen Dan Frost fylder 60 år. Henrik Elmgreen og Feltet.dk ønsker tillykke med dagen.
Populært svensk restitutionsproducent rykker ind i Danmark
Flowlife tager nu sit første skridt ind i Europa med lanceringen i Danmark. Ved at give folk kvalitetsprodukter og samtidig give kunden den samme nærhed og oplevelse, som i det virkelige liv vil Flowlife skabe Danmarks bedste e-handelsted.

ANNONCE

Seneste indlæg i debatten

11 hold der deltager ved dette års Tour de France vil også deltage ved Arctic Race of Norway, heriblandt syv WorldTour-mandskaber. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/syv_worldtour-mandskaber_til_start_ved_arctic_race_of_norway/Den rutinerede norske allroundrytter Sven Erik Bystrøm har i år kontraktudløb med UAE Team Emirates, men flere hold byder sig til at for sikre sig den stærke nordmands underskrift. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/sven_erik_bystroem_i_dialog_med_team_ineos/ Den hedder så 12,13,14,15,16,17,19,21,23,25 Det er 17'eren du kører i (#5 fra oven). Gearet er 82,7 tommer & 19'eren er på 74 tommer. Hvis du aldrig bruger top gearet 53-12 kan du overveje en 13-26 kassette der giver dig en 18'er eller at skifte klingen til 50'er. 50-17 er 78 tommer. 53-18 er 78,1 tomme. 50'eren til BCD135 kan være lidt svær at finde da den kun blev solgt som en del af tripple kranksæt og som reservedel. 13-26 kasetter burde være super nemme at finde da de ofte var std. kassetter på cykler med Mirage og Veloce. https://www.cykelpartner.dk/campagnolo-10-speed/campagnolo-veloce---kassette-10-gear-13-26-tands Alternativt skal du ned i en 12-23, 12-21 eller 11-21 kassette for at få de tætte 16-17-18-19 men det lyder IMHO som det er den forkerte vej at gå for dig da du så også mister dine laveste gear (23 & 25). Astanas 24-årige stjerneskud Matteo Sobrero henviste henholdsvis Edoardo Affini (Jumbo-Visma) og Mattia Cattaneo (Deceunick Quick-Step) til de sekundære placeringer ved det italienske mesterskab i enkeltstart. Fillipo Ganna (INEOS Grenadiers) ender end ikke på podiet. Læs artiklen her https://www.feltet.dk/nyheder/overraskende_sejr_til_matteo_sobrero_ved_det_italienske_mesterskab_i_enkeltstart/

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Verdens vildeste MTB-freestylere kommer til København
I dag åbner billetsalget til Red Bull Copenride - et af verdens mest spektakulære events, der afvikles i København den 17. juli 2021.
Produktnyt: Extrawheel - innovativt polsk design
Med sadeltasker eller fuldt udstyret anhænger fra Extrawheel har du styr på oppakningen til sommerens lange cykeltur. Det polske firma lancerer nu en let, holdbar og opgraderet serie.
Kontrovers: Styr medfører diskvalifikation
Gårsdagens mest angrebsivrige rytter er blevet smidt ud af Belgium Tour.   
Tour-managerspillet åbnet - Præmier for mindst 80.000 kroner
Deltag i årets største managerspil, som starter lørdag den 26. juni og slutter søndag den 18. juli. Spillet er åbnet for tilmelding nu!
Ridley Kanzo til Dirty Jutland
Har du også undret dig over den enorme hype, der er omkring gravelcykling? Hvordan fungerer konceptet for et gravelløb? Er det muligt for en nybegynder at kaste sig ud i det fra den ene dag til den anden? Alt dette og meget mere satte vi os for at undersøge nærmere - ud fra en nybegynders perspektiv.  
Produktnyt: Scott Spark med nyt revolutionerende dæmpersystem
Scott har netop lanceret en ny generation af Scott Spark, som Nino Schurter håber at kan give ham all-time rekorden over flest World Cup-sejre samt genvinde OL-titlen.
Løbsberetning: BEMER Cyclassics Hamburg
Har du prøvet at køre et af de største tyske motionscykelløb? Cyclassics Hamburg er kendt for et velarrangeret cykelløb med fart og gode depoter.
Produktnyt: Megmeister L8 bibshorts
Nyt hollandsk mærke på det danske marked lover bedre sadelkomfort med nyudviklet indlæg, som kigger andre veje end det traditionelle skum. Bedre trykfordeling skal give flere behagelige cykelture.
Topryttere har skabt Café-fællesskab i København
I et stille kvarter i Nordhavn ligger Københavns nyeste cykelcafé. Ejerne er velkendte ansigter fra den danske og internationale scene, og de er gået all-in på deres drøm om et nyt cykelmekka for motionister og proffer, hvor der tilbydes træning, bikefits samt ren hygge.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x