21.05.2021 @ 09:26

Vi har prøvekørt bibshorts fra de fleste af Rapha’s kollektioner til landevejen og sammensat en guide til rytteren, som overvejer at investere i et par shorts fra det engelske brand.

Bibshorts - rytterens vigtigste redskab?

Der er nok af udfordringer ude på landevejene - så der er ingen grund til at føje ømhed i bagpartiet til listen! 


Derfor siger man populært, at et par gode bibshorts er cykelrytterens vigtigste redskab. Kliché? Tja, måske er udsagnet lidt søgt (for der er heller ikke meget ved at køre rundt og fryse om vinteren eller koge totalt over om sommeren på grund af forkert tøj), men det er ikke til at komme udenom, at kontaktpunktet mellem bagdel og sadel er meget rart at have i orden.

 

Vi har set nærmere på nogle af Rapha’s mest populære bibshorts, prøvekørt dem og gjort en række betragtninger, som kan gøre det lidt lettere at skelne imellem de forskellige modeller og deres egenskaber. 

 

Hvem er det nu Rapha er?
Det er nærmest et retorisk spørgsmål, for der er vel kun få brands, som har været med til at sætte dagsordenen på samme måde, når det kommer til cykelmode. 

Det engelske brand har ført an i opgøret med cykeltøj overdynget med sponsorlogoer og været en afgørende pioner i at bygge den bro der i dag eksisterer mellem cykeltøj og livsstilsmode.

 

For en god ordens skyld, så lad os dog præsentere englænderne mere formelt: Rapha laver cykeltøj til stort set alle discipliner. Fra den race-orienterede afdeling, hvor de udfordrer status quo med World Tour-teamet EF Education-Nippo (jep, det var dem med ænderne i Giroen sidste år), over tøj med klassiske referencer til udstyr til når gravel-eventyret banker på.  

 

Pro Team, Classic og Core - vi udforsker tre kollektioner

I denne guide holder vi os på landevejen og kigger på Rapha’s tre kollektioner til asfalten.
 

Klikker man ind på Rapha’s hjemmeside, så kan man snævre sin søgning ind ved at vælge forskellige discipliner. Produkterne til landvejen ligger gemt bag to betegnelser: ’Racing’ og ’Road Riding’

 

Et kig på ’Racing’-sortimentet viser, at Rapha’s kollektion til væddeløberne hedder ’Pro Team’. Meget betegnende faktisk, for selv om man ikke selv træder World Tour-watt, så har produkterne i denne kategori sin oprindelse fra samarbejdet med de professionelle teams, som Rapha sponsorerer og samarbejder tæt med. 

 

’Road Riding’ dækker over to kollektioner: ’Classic’ og ’Core’.


Førstnævnte er helt klassisk Rapha. Hvor det hele startede med et underspillet design, lidt mere afslappet pasform og mere konservative materialevalg - for eksempel uld. 

 

’Core’ derimod er den nye dreng i klassen, som tilbyder et lavere prispunkt og en kollektion som på mange måder befinder sig midt imellem de to andre med et fokus midt mellem performance og en pasform, hvor alle kan være med.

 

Lad os kigge på sagerne!
 
Rapha Pro Team Bibshorts II

Produkt: Pro Team bibshorts II 

Farver: Dark Navy, Dark Green, Black, Navy
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 1.900,- 
 

Hvad siger Rapha selv?

Dette er shortsene, som rytterne fra EF Education-Nippo drøner rundt i til daglig.


Rapha har haft fokus på at lave et par shorts, som har i lige dele performance og komfort, så de kan bruges til både træning og konkurrence. Derfor skal de naturligvis også være holdbare, som Rapha også slår på som en kvalitet for netop denne model.

Dette er anden udgave af de populære short, som har sine palmarés i orden: De har vundet både Grand Tours og et af cykelsportens monumenter.

 

Hvilke egenskaber har de?

Som forventet, så er shortsene her nogle af de allermest tekniske, som Rapha laver. Det giver mening, når de skal tilfredsstille selv de mest krævende ryttere. 

 

Bukserne er bygget op om Pro Team-indlægget, som er forholdsvist minimalistisk. Det fremstilles størrelsesspecifikt, så det passer bedst muligt - der er altså ikke samme størrelse indlæg i en størrelse small som i en large. 

 

Hovedmaterialet er let, men kraftigt, så det kan give et tæt fit og støtte musklerne og give en anelse kompression. Benene afsluttes med en bred elastikkant med indbygget silikonegreb i den nederste del.

 

Selerne er helt flade og lavet i mesh, så de fylder minimalt under en sommertrøje og samtidig kan komme af med fugt og varme. 
 

Feltet.dk’s vurdering:


Test - hvordan er bukserne at køre i?


Pro Team-bibshortsene er faktisk hurtigt blevet en favorit hos mig. Det tilbyder alt det, som en seriøs cykelrytter har brug for. Først og fremmest får man et tætsiddende fit, men materialerne er lækre og strækker godt, så de sidder også komfortabelt. 


En af de ting, som jeg har sat størst pris på ved denne model er, at de ikke kun sidder godt, når man trækker dem på, men at de bliver ved med at sidde godt, selvom man bevæger sig på cyklen og er oppe og nede i sadlen en masse gange. Der er godt med stræk i stoffet, så det bliver, hvor det skal, men at man kan bevæge sig uden problemer.

 

En af de ting, som ofte kan være en begrænsning ved performance-bibshorts er, at de kan være tætte i benene, hvis man har lidt større lår end Pro Tour-rytterprototypen. 


Det har Rapha dog løst rigtig flot her, med en rigtig bred elastikkant i bunden af benene, hvor trykket fordeles over et stort område. Der er ingen ’hot-spots’, hvor det klemmer og fornemmelsen omkring lårene er generelt helt perfekt.

 

Puden har godt med densitet, så den giver fin komfort. Den er ikke den tykkeste, men det skal den bestemt heller ikke være, når kvaliteten er så god og så appellerer denne model heller ikke til dem, som vil have en stor pude - tværtimod.
    
Hvem bør overveje denne model?
Denne model er til den seriøse rytter. Den er oplagt til væddeløberen med sin tætte pasform og kompressionsagtige fit. Men også den seriøse motionist, som har en del kilometer i benene og gerne vil have et par shorts, som både sidder godt og performer i alt terræn.

 

Selvom det er et par shorts, som egentligt er lavet til proffernes behov, så kan de faktisk sagtens bruges ’til hverdag’, for min oplevelse er, at de kan det hele. Det er et par shorts, som har potentiale til at blive de eneste, man har lyst til at køre i.
 
Anbefalet ryttertype
Pro Team-shortsene er til dig, som identificerer dig som racer - hvad enten det er med nummer på ryggen eller som supermotionist, hvor fart vægter højt på listen over prioriteter. Du er typen, som ikke går på kompromis med dit udstyr.

 

Rent æstetisk er bukserne også race-orienterede og rammer lige ind i den cykelmode, som er allerhottest lige nu.


Bedste egenskaber
- Raceorienteret pakke: Tæt fit, flade afslutninger i benene og flade seler
- Pasform som forbliver intakt i mange timer i sadlen
- Fornemmelsen af, at man slet ikke mærker bukserne, når man kører


Rapha Pro Team Powerweave Bibshorts

 

Produkt: Pro Team Powerweave bibshorts
Farver: Black
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 2580,-


Hvad siger Rapha selv?
Tilhørende Pro Team-familien men i et helt nyt materiale kaldet Powerweave er disse shorts fuldt fokuseret på performance på de dage, hvor de store ryttere skal afgøre flere timers tvekamp med marginer på få sekunder.

 

Powerweave har en række fordele, som gør denne model til en mulighed for rytterne, når marginalerne tæller og ikke mindst, når der skal konkurreres i varmen.

 

Hvilke egenskaber har de?

Shortsene er lavet i et helt nyt materiale: Powerweave.

 

Det er et vævet materiale, som er ekstra åndbart og cirka 20% lettere end det traditionelle materiale som bruges til Pro Team-kollektionen. Resultatet er, at stoffet fjerner sved dobbelt så hurtigt fra huden og bringer det til ydersiden, hvor det kan fordampe og dermed undgå at fugt absorberes og øger shortsenes vægt.

 

Alt ved shortsene er lavet med performance for øje, så antallet af paneler er reduceret med 50%, så der er så få syninger og sømme som muligt. 

 

Og så er modellen forsynet med et helt nyt, specifikt indlæg, som er helt tyndt og fylder minimalt. Det samme gør sig gældende med stropper og benafslutninger, som er papirstynde.  


Feltet.dk’s vurdering:


Test - hvordan er bukserne at køre i?
Powerweave-shortsene er en speciel størrelse! Der er fuldt tryk på performance-delen og det skinner tydeligt igennem. Bukserne er først og fremmest ultralette. Stoffet er tyndt og men overflod af elasticitet, så man opnår et helt tætsiddende fit.

 

De er lidt strammere at trække på, end man er vant til, men de sætter sig til gengæld helt tæt til kroppen - endnu tættere end jeg er vant til fra andre race-modeller.

 

Powerweave-materialerne yder en mærkbar kompressionseffekt om lårene og alt sidder bare lidt mere tæt. Materialet er lidt mere rigidt end de mere traditionelle materialer og så er det helt vildt tyndt, hvilket giver en meget minimalistisk fornemmelse. Der er ingen tvivl om, at de her shorts er lavet til at køre stærkt og fylde minimalt.

 

Man snakker tit om, at de bedste shorts er dem, som man ikke bemærker, man har på. Det har aldrig været mere aktuelt end med disse. De giver en nærmest papirslet fornemmelse, som man ikke ænser, når først man træder.

 

Kan man lide en tæt pasform, så sidder de som en drøm. De bevæger sig med kroppen, men forbliver hvor de skal. Det er ikke mindst på grund af en lille genialitet i min bog: Powerweave-vævningen har elastiske tråde vævet ind, så fittet er godt afstemt og faktisk eliminerer behovet for silikone på indersiden af benene i afslutningerne. 

 

Alle kanter er laserskårede - inklusive selerne - som er helt flade og sidder tæt til kroppen og fuldender det ultra-minimalistiske udtryk.

Materialet er lavet til at excellere på varme dage, så jeg har udsat shortsene for en masse timer på hjemmetræneren, hvor man for alvor kæmper mod varme og opbygning af fugt.


Man kan ofte være skeptisk over nye materialer, men til netop kørsel i varme, må jeg bare sige, at Powerweave er fantastisk. Det flytter sveden fremragende og bibeholder det lette udtryk.

 

Alt i alt er det en lækker pakke, hvis man har fokus på ren performance, selv om de faktisk sidder både behageligt og har det føromtalte, meget lette udtryk og fornemmelse.

 

Det er en nærmest perfekt model, hvis man skal ned og køre bjerge i høj varme.


Hvem bør overveje denne model?
Powerweave appellerer til performance-nørden! Ham som sætter ydeevne over alt andet og vil have de letteste og nok mest sostifikerede shorts.


Men de bør også være på ønskelisten hos dem, som tager sydpå om sommeren og kører i bjerge i sommerheden - eller dem som satser alt på en god tid i La Marmotte eller andre af de udmarvende Gran Fondos.

 

Anbefalet ryttertype
Du er en udpræget racer og du vil have det ypperste udstyr til alle forhold. Her er shortsene til de varmeste dage eller når du tager dine Zwift-ræs alvorligt.

 

Udtrykket skriger også performance, så de er bedst i fart på cyklen, snarere end når der skal drikkes kaffe bagefter. Men fart og performance er også vigtigere for dig end at se godt ud på cafeen. 
 

Bedste egenskaber
- Lethed: Det lyder osm en kliche, men de er så lette at man glemmer dem
- Pasform: Elastike tråde i materialet sørger for perfekt kompression og fit
- Åndbarhed: De mest åndbare shorts jeg har prøvet.


Rapha Pro Team Training Bibshorts

Produkt: Pro Team Training Bibshorts
Farver: Black, Dark Navy
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 1350,-
 

Hvad siger Rapha selv?

Som navnet indikerer, så hører denne model også til i Pro Team-familien, men den er i højere grad lavet til dagligdagens træning - de er lavet til æde kilometer efter kilometer ifølge Rapha.

 

De er bedst i varme og milde vejrforhold og langt hen ad vejen et ’no nonsense’-produkt, som kan holde til lidt af hvert og udfører sit job uden brok.

 

Hvilke egenskaber har de?

Hvor de føromtalte Pro Team-bibshorts er en videreudvikling, så er træningsversionen her bygget op og den oprindelige model (som var topmodel for et par sæsoner siden).

 

De er lavet til at være en solid og holdbar partner, når kilometerne skal sættes i banken og derfor er de en anelse kraftigere og mere robuste end de mere konkurrenceorienterede modeller.

 

Indlægget er det samme, men ellers er der et par fundamentale forskelle. Først og fremmest er afslutningerne i benene lidt anderledes og benytter sig af en smallere elastikkant i bunden.

 

Også selerne er lidt anderledes, da de er lidt kraftigere og ikke så flade som på topmodellen. 


Feltet.dk’s vurdering:

 

Test - hvordan er bukserne at køre i?

Udstyr som er lavet til de hårde træningstimer, har ofte fokus på lidt mere robusthed og det er også tilfældet her. Stoffet er således lidt tykkere og har godt med struktur, så man får fornemmelsen af et par shorts, som for alvor kan tåle at blive brugt.

 

Pasformen er meget lig den man har i topmodellen, så den sidder tæt, men uden at være overdrevet. Sammen med det lidt kraftigere stof får man en ret behagelig fornemmelse.

 

Shortsene egner sig til stort set alle forhold. De kan bruges på ret kolde dage med at par benvarmere under, og der skal være rigtig varmt, før de må give fortabt. Allround er klar et kodeord her.

 

Faktisk er den overordnede fornemmelse at disse shorts er en rigtig arbejdshest, som kan klare det meste og som fungerer til det meste. Kvaliteten er kraftig og god, som også er vigtigt, når man vasker dem ofte efter dagligdags-træning.

 

I forhold til Pro Team-topmodellen så er der dog et par kompromiser i min optik. Afslutningerne i benene er lavet med en smallere elastik, som ikke helt fordeler trykket lige så elegant. Selerne er heller ikke helt så flade og strømlinede. 


Omvendt er det driftssikre løsninger, som igen vægter højt, når der skal sættes kilometer i banken.

 

Hvem bør overveje denne model?
Disse shorts egner sig til dem, som vil have ét par shorts, som kan klare stort set alt, og som har lidt ekstra fokus på holdbarhed. Materialerne er lidt kraftigere og kan tåle en masse.


De passer godt til ryttere, som kører en masse og på en varieret måde.

 

De passer også godt, hvis man gerne vil spare lidt i forhold til topmodellen, men dog gerne vil investere nogle penge i et par shorts fra en af de øverste hylder, som kan holde længe, hvis de behandles godt.


Anbefalet ryttertype
Du kan være en racertype, som vil have noget mere robust at træne i eller du kan være mere en rouleur af en rytter, hvor den tætte pasform og god performance dog stadig vægter højt.

 

Og så er du typen som ikke gider spekulere over hvilke shorts der passer til dagen eller gider for mange valgmuligheder. Du ved, at disse dur til det meste.


Bedste egenskaber
- Performance og komfort
- God allround-performance
- Godt afstemt pasform: Hverken for tæt eller for slapt

 

Rapha Classic II Bibshorts

Produkt: Classic II Bibshorts
Farver: Brick, Dark Navy, Black
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 1650,-
 

Hvad siger Rapha selv?
Classic-modellen er der hvor det hele startede for Rapha, når det kommer til bibshorts.
 

Classic-kollektionen er ifølge Rapha selv for rytteren, som ikke vil vælge imellem komfort og stil - men ønsker at kombinere dem.
 

Disse shorts er en anelse mere løse i pasformen end eksempelvis Pro Team-kollektionen og er kendte for at være lavet i et blødt og kraftigt stof. Stoffet har fået tilføjet mere mekanisk stræk, så det kan tilpasse sig flere kropstyper. Fittet er mindre tæt og skåret og selv om de naturligvis sidder tæt, så er både udtryk og fornemmelse anderledes end i de mere performanceorienterede shorts.
   
Hvilke egenskaber har de?

Lycra-kvaliteten er her rigtig kraftig og blød, så bukserne kan tilpasses lidt flere kropsformer. Et komfortabelt fit er kodeordet her snarere end et kompromisløst fokus på ydeevne.

 

Classic-shortsene er helt klassisk opbygget med en bred lukning i benene, påført silikone på indersiden. 


Selerne er lavet i mesh, så åndbarheden er i top.


Feltet.dk’s vurdering:


Test - hvordan er bukserne at køre i?
Classic-shortsene er en ægte klassiker! De er definitionen af Rapha’s underspillede tilgang til æstetik og design. De er helt ensfarvede og uden nogle dikkedarer.


Der er især to ting, som springer i øjnene i test.

Først og fremmest er pasformen lidt mere afslappet og afdæmpet. De sidder fint til, men der er mere plads og fornemmelsen er mere afslappet. Det gælder hele vejen rundt - både omkring lårene, men også omkring mave- og lændeområdet og i selerne. 


De sidder yderst behageligt og vil tiltale dem, som ikke er fan af det ultratætte. Der er også lidt mere plads i afslutningerne omkring lårene, hvilket igen er et vidnesbyrd om den lidt bredere målgruppe.

 

Dernæst er der kvaliteten. Stoffet er tykt og enormt blødt, hvilket øger fornemmelse af komfort. Materialet er virkelig behageligt.

 

Indlægget er godt afstemt. Det er ikke stort og kraftigt, men det har masser af densitet, så der er fokus på komfort til hele dage i sadlen.

Classic-shortsene er ikke så ’strømlinede’ som Pro Team-kollektionen, men det er heller ikke meningen. Det er helt klart i allround-kategorien og kan klare det meste, man kan komme ud for på sin cykel.
 

Hvem bør overveje denne model?
Shortsene her er til rouleuren, som sætter pris på den klassiske æstetik og har fokus på komfort. Udtrykket og pasformen er mere afslappet og passer til dem, som ikke helt synes, at det helt tætte og meget tekniske tøj tiltaler dem. Det er også modellen til dem, som ikke synes, at de passer ned i en pasform, som er lavet til elite-ryttere. Pasformen passer også godt til mere afslappede positioner på cyklen.
 

Anbefalet ryttertype
Du er formentligt mere rouleur end racer. Du har mere fokus på komfort end rendyrket fart. Du sætter større pris på en klassisk æstetik med referencer til fortidens rytter, end du gør på watt-tal og intervaller. Du sætter pris på en lidt mere afslappet pasform end på cykeltøj, som sidder som malet på.
 

Bedste egenskaber
- Vanvittig lækker materialekvalitet
- Allround pasform
- Klassisk æstetik

 

Rapha Core Bib Shorts

Produkt: Core bibshorts
Farver: Black, Dark Navy
Størrelse: XS-XXL
Pris: Kr. 800,-
 

Hvad siger Rapha selv?
Core-kollektionen er den mest budgetvenlige fra Rapha. Den er udviklet ud fra erfaringerne med de dyrere kollektioner, hvor teknologi og egenskaber drypper ned og skaber en mulighed for at lave en serie af produkter, hvor prisen kan holdes nede.

 

Core-shortsene er lavet til hverdagsbrug - til motionisten og pendleren.

 

Ifølge Rapha så er de holdbare og pålidelige - og de skal appellere til alle, uanset om man pendler på racercykel til arbejde eller om ma ønsker at prøve kræfter med at køre i bjerge.
 

Hvilke egenskaber har de?

Core-shortsene er holdt helt simple med en klassisk panelopbygning.

 

Materialet er smidigt og let, mens afslutningerne i benene er lavet med et bredt elastikbånd som er laserskåret og er forsynet med silikone på indersiden

 

Selerne er lavet i et lycra-materiale, og ikke i mesh, som man ellers ser oftest.

 

Indlægget er det samme som i Classic-modellen, så det er ikke udviklet specifikt til denne model, men Rapha har snarere ønsket at stole på en gennemprøvet klassiker.


Feltet.dk’s vurdering

 

Test - hvordan er bukserne at køre i?
Faktisk minder disse mig en lille smule Classic-modellen i både design og pasform. Core-shortsene har et virkelig godt fit, som spænder over en lang række kropstyper.


Stoffet har godt med stræk og de suger sig blidt fast om lårene. Benene er afsluttet med en bred elastikkant, som er helt flad og laserskåret. Det fordeler trykket godt og man får et sikkert og tæt fit - selv efter mange timers pedalering.

 

Benene føles en smule længere end nogle af de andre modeller (Pro Team-bibshortsene kan dog købes med ekstra længde). Jeg synes, at det bidrager til den gode pasform, at der er lidt mere stof, som sætter sig tæt om benet. Det er med til at fordele elasticiteten godt og giver en følelse af et sæt langt dyrere shorts.

 

Indlægget er det samme som Classic-modellen bruger og det er gennemtestet og fungerer uden nogen dikkedarer. Det sidder godt og er velegnet til lange dage i sadlen.

 

Man har ikke følelsen af, at disse shorts skulle være Rapha’s discount-model, for der er god kvalitet hele vejen rundt. De sidder godt og har en pasform, som er midt imellem det tætte og strømlinede og det mere afslappede.

 

Der hvor Rapha har sparet lidt for at opnå det væsentligt billigere prispunkt, er tilsyneladende på stoffet og selerne.

 

Stoffet er en anelse tyndere og mindre ’rigt’ end for eksempel Classic-materialet, men faktisk synes jeg ikke, at der er meget discount over det. Det er fuldt på højde med den kvalitet, man forventer af et par gode shorts. Det strækker også fint og farven forbliver intakt, selv når stoffet spændes ud.

 

Selerne er heller ikke helt så avancerede som på nogle af de andre modeller, men de er lavet i blød lycra, og det fungerer helt fint.

Det er imponerende få hjørner, som Rapha har måtte skære, for at opnå dette prispunkt.

 

Ser man på netop prisen som et parameter, så har modellen her en stor fordel. Man får svært ved at finde et par til samme pris, som præsterer så godt og samtidig har så fin konstruktion, pasform og kvalitet.
 

Hvem bør overveje denne model?
Core-modellen henvender sig til den prisbevidste rytter, som stadig gerne vil have Rapha’s know-how og design.

De henvender sig til de fleste med afdæmpet design og en pasform midt i spektret.  

 

De kan også være en oplagt mulighed for dem, som gerne vil have et ekstra par shorts til at træne i, når de dyrere modeller skal spares lidt.

 

Anbefalet ryttertype
Du kan være alle typer rytter fra raceren som ønsker et ekstra sæt shorts til at træne i, pendleren som ikke vil gå på kompromis med kvaliteten eller motionisten, hvor value-for-money er en væsentlig overvejelse inden køb.


Bedste egenskaber
- Behagelig pasform
- Gennemprøvet indlæg
- Elegante, laserskårede afslutninger i benene

 

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Test: Assos Mille GTO bibshorts
Assos løfter (igen) baren for hvordan ydeevne, kvalitet og komfort kan forenes i et par shorts som umiddelbart synes race-orienterede, men som kan det meste.
GOOD VIBES ONLY - Grejsdalsløbet Gravel - Når intet er som det plejer, er alt godt!
Cykelløb kan handle om at komme først, men gravel er så meget mere end fart.
LIVESTREAM: Paris-Roubaix fra start til slut
I weekenden køres Paris-Roubaix for første gang siden foråret 2019, og der venter en spændende weekend for TV-seerne.
Cannondale hylder den nye verdensmester
Cannondale har lavet en speciallakeret cykel til verdensmesteren Elisa Balsamo. Se masser af billederne af cyklen!
Test: Gravel hjulsæt fra DKBIKE
Selvom vi havde sat baren højt, så har gravel-hjulene fra DKBIKE til fulde levet op til forventningerne for både kvalitet, teknik, køreoplevelse og æstetik.
Konkurrence: Vind et lygtesæt til 699 kroner
Den mørke tid nærmer sig med hastige skridt og vi ved alle, hvor vigtigt, det er med synlighed.
Undgå tyveri af din dyre cykel med smart sensorteknologi
Cykler af høj værdi er guf for cykeltyvene, men nu kan du få en cykellås, der gør det vanskeligere for tyven at stjæle cyklen. Bliv klogere på en topsikret cykellås med trådløs nøgle og smart censorteknologi.
Simon Andreassen blev dansk mester i VM-testen
I dag blev DM i maraton afviklet i Haderslev, som også var en generalprøve på VM, når det afvikles i Danmark i 2022.
Job: CeramicSpeed søger Teknisk Salgsassistent
Kan du forvandle din passion og tekniske forståelse for cykling til support i øjenhøjde for vores kunder? Så læs blot videre.
Test: Garmin Rally XC200 wattpedaler
Garmin Rally XC200 pedalerne fra Garmin har wattmålere i begge cykelpedaler, som giver dig pålidelige effektmålinger og er nem at overføre fra cykel til cykel - uanset cykeltype.
Afdød rytters mindefond støtter danske talenter
For første gang nogensinde udtager Andreas Sarbos mindefond "Rideforandreas" to legater til to danske talenter. 
Test: Mseven cykeltøj fra Kalas Sportswear
Tjekkisk tøjmærke, der har lavet et rigtig godt sæt cykeltøj i samarbejde med OL-Guldvinder Michael Mørkøv og hans lillebror den tidligere seksdags-rytter Jesper Mørkøv.
Oakley-drømmeland i Hellerup
Test: Fizik Tempo R5
En flot og funktionel sko i dyrt look, men til en overkommelig pris.
Feltet.dk til Scott Spark demo days
Verden over har den nye Scott Spark (2022 model) med integreret affjedring i stellet og justerbar kronrørsvinkel gjort stort indtryk. Det var derfor med en vis portion nysgerrighed at Feltet.dk blev inviteret til Scott-event ved Langesø på Fyn.

ANNONCE

Vær med i klubben - find en cykelklub i nærheden af dig

Team Motionsfeltet.dk

Vil du også gerne deltage i cykelløb i ind- og udland?

ANNONCE

Produktnyt: Populær gravelcykel kommer nu i alu
I maj 2021 lancerede Canyon Grizl CF, som er en ny carbon gravelcykel, som kan lidt af det hele. Nu lancerer Canyon en ny model Grizl AL, som en cykel med samme designegenskaber, som gjorde Grizl CF til et hit, men en aluminimumsmodel.   
Se alle 35 danske UCI-sejre i 2021
Feltet.dk samler her alle de danske UCI-sejre på landevejen. Se eller gense de største danske cykelmomenter i 2021!
Test: Garmin Rally RK200 Wattpedaler
Et godt alternativ til gængse wattmålere i kranksæt. Har man ét sæt watt pedaler, har man nem og stabil adgang til watt måling på alle sine cykler. Ligeledes er det nemt at tage sine watt målinger med, når man rejser udenlands og lejer cykel.
Syd- og Sønderjylland varmer op til Tour de France med motionsløb
Når Tour de France den 3. juli 2022 sender feltet af stjerneryttere af sted på løbets 3. etape, så går ruten ned gennem Syd- og Sønderjylland, hvor opløbet er i Sønderborg. Nu får du muligheden for at blive Tour-rytter for en dag.  
Før Tour-præsentationen: Skal inspirere Frankrig med dansk cykelkultur
Institutleder Jens Troelsen fra Syddansk Universitet (SDU) skal inspirere Paris’ borgmester for ’transformation of public spaces and mobility’ til, hvordan man med cykler kan afhjælpe trængelsproblemer i trafikken, sundhedsproblemer og klimaproblemer.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdet VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
LIVESTREAM: Hele Lombardiet Rundt og fodboldlandsholdets VM-kampe
Sidste år vandt Jakob Fuglsang Lombardiet Rundt, men han er ikke til start i 2021, men det er fem andre danskere.
Test: MET Manta MIPS hjelm
Fed hjelm med moderne æstetik, masser af hurtighed og god komfort.
Se billederne: Alaphilippe får regnbuecykel
Efter sin anden VM-triumf i træk har Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) fået en specialdesignet cykel fra Specialized, som han debuterer med i dagens Milano-Torino.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk

Andet

x