04.12.2023 @ 16:31

En imponerende debutkollektion fra GripGrab, som beviser, at de har helt styr på at lave tøj i høj kvalitet og med den rette funktionalitet til de kolde, dansk forhold.

Motionsfeltet.dk's vurdering:

(8/10)

Introduktion

Danske GripGrab har hen over en række sæsoner slået sit navn fast på markedet og er blevet kendte for at levere virkelig gode produkter og løsninger, der beskytter cykelryttere mod vind og vejr. Hidtil har GripGrab mest gjort sig i skoovertræk, handsker og andre produkter i den kategori, men i år har det danske firma lanceret deres første fulde tøjkollektion, som skal ruste os til at møde landevejene og grusstierne hele vejen fra efterår, hen over vinteren og ind i det stadig kolde forår.

 

Vi har testet tre produkter fra GripGrabs nye kollektion.

 

Fakta
Producent: GripGrab
Produkt: Thermapace Thermal Long Sleeve Jersey
Farver: Navy (fås også i Olive Green, Mustard Yellow og sort)
Størrelse: Medium (fås fra S - XXL)

Pris: Kr. 999,-

 

Thermapace-trøjen er tætsiddende og virkelig lækker med microfleece på indersiden.

 

Test


Thermapace Thermal-trøjen er en kraftig og varm trøje med lange ærmer, som især egner sig til ydersæsonerne i foråret og efteråret eller som en del af en lag-på-lag tankegang til de endnu koldere dage.

 

Det er næppe tilfældigt, at ’pace’ indgår i produktnavnet, for trøjen er nemlig lavet med ydeevne for øje og med egenskaber som den præstationsorienterede rytter, vil sætte pris på.

 

Lækker kvalitet

Når man får trøjen i hånden, så er den allermest fremtrædende egenskab den bløde inderside i microfleece. Den giver trøjen en kraftig fornemmelse, den er varm og så resulterer den i en blød og lækker trøje med en lækker, opbørstet inderside.

 

Det gør trøjen rigtig god til ydersæsonerne, mens den relativt kraftige isolering i en strømlinet pakke også gør den interessant og relevant som et mellemlag om vinteren.

 

Mange ryttere fortrækker efterhånden at pakke sig ind i flere mindre lag fremfor en kraftig vinterjakke, da det giver mere fleksibilitet og her leverer Thermapace-trøjen et stærkt kandidatur.

 

Det bløde microfleece på indersiden er lækkert og generelt set holder trøjen virkelig høj kvalitet. Alle materialerne er lækre og kan sagtens måle sig med kvaliteterne og udførslen fra de gængse high-end brands, som dominerer markedet. Det er ret imponerende i forhold til, at det her er GripGrabs første reelle tøjkollektion. Men også nødvendigt, når man vil konkurrere i den prisklasse, som det danske firma her lægger sig i.

 

Tæt pasform

Pasformen og fittet er tæt - præcist som man kunne forvente af en trøje, som er ’præstationsoptimeret’.

 

Jeg er 183 høj og vejer cirka 75 kilo og har testet en størrelse medium. Den sidder tæt opfører sig præcist, som jeg vil have en ’hurtig’ trøje skal. Den sidder helt tæt hen over skuldre og bryst samt arme og så er der tilpas med stræk i stoffet til, at jeg kan bevæge mig frit, når jeg sætter mig i sadlen i den foroverbøjede cykelposition.

 

Hvis man vil være sikker på, at man kan have et kraftigt baselayer under, så kan man overveje at gå en størrelse op. Det kan man også, hvis man påtænker at bruge trøjen på meget kolde dage, som en del af sine lag af tøj, da det vil sikre plads til det varme luftlag, som skal holde kroppen varm, når det er koldt udenfor.

 

Den nye kollektion fås i forskellige farver, som kan kombineres på kryds og tværs.

 

En rigtig danskertrøje

Udtrykket ’danskervejr’ bliver tit brugt i cykelsporten om kolde dage med regn. Og selvom denne trøje ikke er lavet til regnvejr, så vil jeg alligevel kalde den for en rigtig danskertrøje.

 

For den er varm nok til foråret og efteråret, og den er et virkelig godt mellemlag på de rigtigt kolde dage - forhold som vi oplever meget ofte på de danske landeveje og grusstier.

 

Derfor er denne type trøje lidt af et ’must-have’ for de fleste og ydeevnen på denne version fra GripGrab kan sagtens anbefales, da den har en god ’varme-til-fylde’-ratio og er ret alsidig.

 

Den gode kvalitet af microfleece gør, at trøjen kan holde til at man sveder i den, uden at den bliver gennemblødt, hvilket er en af de allervigtigste kvaliteter.

 

Det med småt

Det skal også nævnes, at GripGrab generelt har styr på detaljerne. En lynlås fra YKK holder som regel for evigt, og den kan holde til at man har et par lag under, uden at den bliver besværlig at lyne.

 

Tre traditionelle baglommer sørger for plads til tøj, ernæring og lidt grej, men en lynlåslomme kan holde nøgler, kreditkort og så videre bag tilstrækkelig lås og slå.

 

GripGrab har udstyret forsiden og bagsiden med et par logoer i refleks, men der også er en refleksstribe under den midterste baglomme, som skal fange bilisternes opmærksomhed.

 

Jeg kunne godt have tænkt mig, at lynlåsen kunne åbnes fra både top og bund, så man kunne lyne både op og ned, når man bruger trøjen som sit yderste lag, til at lede varm luft ud mellem intervaller eller hvis temperaturen stiger.

 

 

Fakta
Producent: GripGrab
Produkt: Windbuster Windproof Lightweight Vest
Farver: Sort (fås også i Navy, Mustard Yellow og Olive Green).
Størrelse: Medium (fås fra S - XXL)
Pris: Kr. 699,-

 

Vindvesten giver fin beskyttelse mod vinden og er let at pakke væk.

 

Test
Det er umuligt at køre på cykel i Danmark uden en vindvest! Derfor findes de også i stort set alle afskygninger. Denne model fra GripGrab er af den lette slags, som giver ly for vinden uden at være isolerende og som kan pakkes sammen til stort set ingenting.

 

Klassisk konstruktion
Windbuster-vesten er bygget helt klassisk op med en vindtæt forside og en bagside i mesh, som tillader overskydende varme og fugt at slippe væk fra kroppen, så man ikke koger over eller bliver fugtig.

 

Fronten er lavet i et japansk materiale, som er vindtæt og som desuden er behandlet med en vandskyende coating. Derved er forsiden af vesten rustet mod både regn og især vandsprøjt fra forhjulet, som er en allestedsnærværende irritation for alle ryttere på de danske landeveje store dele af året.

 

God pasform

Pasformen er tæt - og derved komplimenterer den trøjen - men der er alligevel lavet lidt mere plads, så vesten kan bruges over en kraftig trøje, uden at man føler, man bliver kvalt.
Det kan jeg især mærke hen over brystet, hvor der er fint plads til at trække vejret uhindret, selvom man har godt med tøj på under.

 

Det er godt udført af GripGrab og en af de små detaljer, som gør et produkt funktionelt.

 

Den klassiske opbygning giver god vindbeskyttelse på forsiden, mens ryggen er mere åben, så fugt og overskudsvarme slipper ud.

 

To-vejs lynlås

YKK-lynlåsen på forsiden af ​​vesten giver mulighed for at åbne lynlåsen fra båfr top og bund.
Det er en helt nødvendig feature i min bog, men alligevel er det ikke alle, som gør det.

 

GripGrab giver med denne løsning mulighed for at man kan justere på beskyttelsen mod vinden ved at lyne både op og ned og jeg ynder især at åbne op i bund, hvis jeg skal af med noget overskudsvarme efter intervaller eller en periode med vedvarende intensitet, hvor man trænger til at få luftet lidt ud.
 

En let pakke med god power

Vesten er lige så pakkebar, som man forventer, så den kan bruger på lange ture som gardering eller i bjergene om sommeren.

 

Forsidestoffet er kraftigt og yder god beskyttelse og kan modstå masser af kold vind.

 

Det gør vesten til en oplagt makker til Thermapace-trøjen i foråret og efteråret, mens den har mindre relevans som decideret vinterprodukt. Der har GripGrab i øvrigt andre modeller på hylden, som er lavet til den slags.

 

Fakta
Producent: GripGrab
Produkt: RainMaster Waterproof Lightweight Jacket
Farver: Sort
Størrelse: Medium (fås fra S - XXL)
Pris: Kr. 1449,-

 

En let regnjakke med masser af power.

 

Test
RainMaster fuldender pakken her fra GripGrab og tilbyder fuld beskyttelse på våde dage, såvel som effektiv beskyttelse mod vinden.

 

Den falder også ned i kategorien ’must-haves’ på danske breddegrader, hvor en tynd regnjakke, som kan pakkes væk i en lomme, er essentiel på de mange dage, hvor ustadigt vejr kan spille et puds.

 

 RainMaster-jakken holder samme høje niveau i kvaliteten som de to øvrige produkter og når man får den i hænderne og undersøger den, så virker den gennemarbejdet og efterlader et meget solidt kvalitetsaftryk.

 

Let, men effektiv

RainMaster er lavet i et fuldt vandtæt stof, som kan tåle et højt vandsøjletryk og derved holde en cykelrytter tør igennem det meste.

 

Det er en klassisk regnjakke i den forstand, at den er helt tynd og uden isolering og derved er den udelukkende tænkt som et yderste skallag.

 

Til gengæld er den let og den er så pakkebar, at den let kan gå i en baglomme og stadig efterlade plads til andet grej i sammen lomme eller man kan gemme den væk i sin styrtaske eller hvad man har til rådighed, uden at den fylder noget som helst.

 

Derfor egner jakken sig godt, som en gardering hele året rundt. I de varmere måneder som en skal mod regn og kold vind - eksempelvis hvis man starter en tidlig morgen og har behov for lidt beskyttelse, mens man bliver varm. Eller i den kolde tid, som et ekstra lag, der beskytter mod den kolde luft og derved forstærker egenskaberne i det tøj, man har på indenunder.

 

Jakken her vil også egne sig virkelig godt til at have med i lommen på turene sydpå, hvor den naturligvis er en gardering mod vejrskift, men også vil være fin til nedkørslerne, hvor man har behov for at skærme sig for vinden. Her får man masser af beskyttelse mod lav vægt og muligheden for at pakke den helt væk i en lomme.

 

Der er masser af genemtænkte detaljer i jakken.

 

Pasform

Jakken sidder relativt tæt, men da det vandtætte materiale ikke har det samme stræk som en trøje, så sidder jakken lidt løsere, hvilket igen tillader et lag af varm luft imellem lagene, som er med til at varme lidt.

 

Dog har GripGrab gjort et fint stykke arbejde med at få ærmerne til at sidde helt tæt om håndleddene og det er med til at give noget struktur i jakkens pasform, da ærmerne holdes på plads på den måde.

Fittet tillader, at man har et par lag under, hvilket er helt essentielt og generelt får man en jakke, som sidder godt, når man tager produkttypen i betragtning. Man vil aldrig få denne type regnjakke til at sidde som en jersey.

 

God funktionalitet
Jakken fungerer bare - og den holder rytteren både tør og beskyttet mod vinden.

 

Den egner sig klart bedst som en gardering, som man kan tage af og på i løbet af dagen, når vejret driller. Der er den i sit es.

 

GripGrab har sørget for en tovejs lynlås i jakken, så den kan lynes op nedefra og det er et stort plus, når man skal af med noget varme, for selvom åndbarheden er forbedret i nutidens regnjakker, så er åndbarheden en smule kompromitteret, når man er afhængig af så stor vandtæthed.


Konklusion
GripGrabs første kollektion lander imponerende godt.

 

Det er helt tydeligt, at der er lagt et stort arbejde bag at få de helt rigtige produkter på hylderne, som passer til de danske forhold i de kolde måneder.

 

Kvaliteten er virkelig imponerende og GripGrab kan sagtens måle sig med de store spillere på markedet og jeg er slet ikke nervøs for at sætte mærkatet high-end på alle tre produkter.

 

Prispunktet gør, at produkter skal have denne kvalitet, men det har de også. Alle tre produkter er gode investeringer for en rytter i det danske klima og kvaliteten burde give en del gode sæsoner, før man behøver at købe nyt.

 

GripGrab har benyttet sig af afdæmpede farver, som kan kombineres på kryds og tværs, så det vigtige modeelement også er på plads.


Stillet til rådighed af: GripGrab
 

Motionsfeltet.dk's vurdering: (8/10)

Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Instagram #motionsfeltet

ANNONCE

Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Nu inviterer vi dig til at være med til at præge, hvilken retning Motionsfeltet.dk's nye digitale cykelmagasin skal have.
Skovbrand hærger kendt stigning
Senest i marts satte en 18-årige dansker ny rekord på Coll de Rates.
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
I weekenden blev der i Brasilien taget hul på årets World Cup-sæson.
Amstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Lorena Wiebes begik en enorm fejl, da hun jublede for tidligt i spurten i Amstel Gold Race. Det gjorde, at Marianne Vos kunne spurte forbi hende på stregen i en forkortet udgave af løbet.
Test: Elves Vanyar Pro Disc 2024
Vanyar-modellen fra Elves er et stærkt bud på en landevejs-racer til den performance-orienterede rytter, som er på jagt efter en sjov og hurtig cykel, hvor den samlede pakke står stærkt i billedet.
Køb eller bytte? Mulighederne er mange hos Bike4Sport - valget er dit!
Står du og mangler en kvalitetscykel til billige penge? Så har Bike4Sport helt sikkert den rette cykel til dig.
Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.
Kvinden bag kasket-kast identificeret
Det lignende en bevidst handling, men det var en uheldig episode, der næsten forårsagede et styrt for Mathieu van der Poel i Paris-Roubaix, fortæller hovedpersonens advokat.
Skuffet Albert Philipsen reagerer på Paris-Roubaix
Juniorverdensmesteren var blandt favoritterne til det prestigefulde løb, men et brostensstyrt gjorde løbet sværere for ham.
Dansk endagsløb præsenterer ny finale: Giver holdene noget at tænke over
Grand Prix Herning har præsenteret en spændende ny rute til årets løb, som vil udfordre rytterne på de karakteristiske grusveje helt ind i finalen og forhåbentlig skabe endnu mere spænding i det danske UCI-løb.
Positiv opdatering på Vingegaard-operation
”Jonas har gennemgået vellykket operation” sådan skriver Team Visma Lease a Bike via mediet X. 
Test: ABUS Gamechanger 2.0
Aerodynamik, ventilation og komfort er i højsædet i den nyeste udgave af ABUS’ populære landevejshjelm Gamechanger. Hjelmen har store ventilationskanaler, flere aerodynamiske features, gode indstillingsmuligheder og er strippet for overflødige elementer, som er med til at holde hjelmens vægt godt nede. Feltet.dk har testet hjelmen - læs med her og find ud af hvordan hjelmen klarer sig i testen.
Startlisten til kvindernes Paris-Roubaix - 3 danskere med
I dag køres kvindernes Paris-Roubaix, og der er tre danskere blandt de deltagende.
Flere brosten end i 30 år: Her er pavéerne i Paris-Roubaix 2024
Pavéerne til årets Paris-Roubaix er blevet præsenteret.
Tour des Stations et cykelløb for motionister med gode bjergben
Er du til højdemeter og stigninger, så er Tour des Stations præcis et løb for dig! Prøv kræfter med en benbrækker.
Giro-spillet åbnet for tilmelding
Første cykelmagasin på gaden
Første udgave af Motionsfeltet.dk's nye magasin er landet på gaden! Læs det nu og få også adgang til 7 tidligere magasinet, som er udgivet af Bikemania Magazine.
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Følg Kasper Asgreen, Michael Valgren, Andreas Kron, Johan Price-Pejtersen samt Christopher Juul-Jensen i Romandiet Rundt.
Produktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
I dag lancerer Cannondale en helt ny model af deres ikoniske Scalpel. Cannondales ultra lette nye cross-country mountainbike er på vej på markedet.
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Den 11. juni gæster Brian Holm, Rolf Sørensen og Bastian Emil Goldschmidt Det Ny Teater til en snak om cykelsportens barske storhed og varmer op til Tour de France 2024. 
Test: Ekoi Gara MIPS Air
EKOI Gara MIPS Air er en let, velventileret og komfortabel hjelm.
Hør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Simon Andreassen tog i går en af karrierens største sejre, da han vandt mountainbike World-Cuppen i Araxá i Brasilien. Efter sejren var han overvældet, men prøvede at sætte ord på triumfen.
Se Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Simon Andreassen vandt anden afdeling af World Cuppen - se hele den dramatiske sidste omgang.
Simon Andreassen vinder i World Cuppen
Danske Simon Andreassen vandt sensationelt anden afdeling af World Cuppen.

Motionsfeltet.dk   •   Åsvinget 5   •   9800 Hjørring   •   Tlf. 5155 8966   •   info@motionsfeltet.dk   •   Cookieindstillinger

Andet